The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MasterCarl
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2010, 22:24
po czym twierdzisz że najlepszy prócz Smudy i Lenczyka? że dwa mistrzostwa zdobył? daj spokój o ile pierwszy sezon grali ładnie o tyle w drugim już słabo to wyglądało, a jak wygląda w tym nie muszęchyba mówić..
osobiście bardzo bym się cieszył gdyby henio wrócił ale to chyba niemożliwe dopóki będzie z nami Cupiał.
Skorża miał 100% moje poparcie ale te dwa ostatnie mecze i brak jakiegokolwiek stylu to zmeiniły. Żegnamy Panie trenerze, i mimo wszystko dzięki za poprzednie dwa sezony..
!! Jedno Serce Jedno Bicie WISŁA KRAKÓW Ponad Życie !!
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.03.2010, 22:24
doszukałem się w grze Wisły taktyki...

gra na wysokiego napastnika...

wrzutki w pole...

dlatego np nie ma piłek na piłkarzy wchodzących ze środka czy skrzydła
a i samych zawodników wchodzących też nie ma, bo po co

piłkarze "bez piłki" stoją w miejscu... właśnie po to żeby im miał kto te piłki na główki sadzić

aha
bym zapomniał
nie mamy wysokiego napastnika
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 05.03.2010 o godz. 22:40.
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 05.03.2010, 22:26
Trzeba coś zmienić, bo pozostawienie na stanowisku gościa co nie panuje nad zespołem mija się z celem...Pomysł Maćka na tą drużynę się po prostu wyczerpał. Tak czasami bywa.

Wisła nie ma stylu, piłkarze biegają, biegają, biegają i...nic z tego nie wynika. Nie wiedzą co mają grać. Wszystkie akcje to owoc przypadku i jakiegoś indywidualnego zagrania, bądź błędu przeciwnika.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.03.2010, 22:26
Zmiana trenera jest konieczna, niestety... Bo Maciej Skorża jest dobrym trenerem, ale nie dla tych piłkarzy, oni potrzebują kogoś kto nimi wstrząśnie. Pierwszy raz jestem w 100% przekonany, że to już koniec Skorży w Wiśle.

OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 05.03.2010, 22:29
No cóż trener Bate Borysov Nic więcej mi nie przychodzi do głowy- w tak krótkim czasie.
W każdym razie jeżeli nie będzie trenera to znaczy, że nikogo nie znaleźli. Tylko tyle wiadomo.
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 05.03.2010, 22:30
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Trener jest dobry tylko po prostu znudził się już piłkarzykom..
Trener, który nie umie sobie poradzić z drużyną nie jest dobrym trenerem !!
To on ma rządzić, a nie piłkarze, jak tego nie potrafi to jest dupa, a nie trener.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.03.2010, 22:30
Proud napisał(a):Wyświetl post
... piłkarze biegają, biegają, biegają...
biegał zazwyczaj ten z piłką
reszta stoi i drepcze, często nie było do kogo podać, jakby się bali wyjść do przodu
majson
Member

Od: 12.2006

Stary 05.03.2010, 22:31
Skorży niestety już podziękujemy. Długa piła! po prostu świetna taktyka. Wszystko bez pomysłu. Już wole Kazka Moskala przynajmniej teraz
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 05.03.2010, 22:33
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Nie jest dobry. Trener, który nie ma wyników nie jest dobry. Trener, którego drużyna w sprawdzianie przed rundą i w kolejnych 2 meczach o stawkę nie strzela gol, grając z marnymi przeciwnikami traci 6 punktów nie jest dobry.
Jesteś strasznie nieobiektywny. Jeśli już oceniamy trenera to róbmy to całościowo a nie tylko przez pryzmat ostatnich wyników.

Oto co pisałeś jeszcze 1,5 roku temu:

Do Cupiała jedna rada/apel/prośba/żądanie:

Ręce precz od Skorży

Lepszego fachowca na to stanowisko się nie znajdzie. Zamiast więc szukać winnego tam, gdzie go nie ma - należy myśleć o wzmocnieniach.

Podsumowując: z g.wna bicza się nie ukręci.
Do czego zmierzam.. piszesz tego posta w wyniku frustracji i przez pryzmat obecnego sezonu.

Na obrone trenera mam Twoje słowa: "Podsumowując: z g.wna bicza się nie ukręci"
Nię bede pisał długich tresci i daleko idących wywodów. Bo to nic nie zmieni, trener prawdopodobnie będzie zmieniony i nie chce też byc pożarty przez stado napalonych forumowiczów. Apeluje tylko o ''normalnosc'' w wypowiedziach i nie obrażanie OBECNEGO trenera Wisły.
pozdrawiam
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.03.2010, 22:33
Dobra Panowie (i Panie), co powiecie na Jerzego Engela do końca rundy? (tymczasowo). W tym czasie poszukać kogoś sensownego kto przejmie zespól od nowego sezonu.
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.03.2010, 22:37
doszukuje sie gdzie ktwi problem w zwolnieniu Skorzy,moze bedzie trzeba mu wypłacic jakieś niewiadomo jakie odszkodowanie,ale chyba nie skoro konczy mu sie kontrakt za chwile.

Na dzien dzisiejszy wydaje mi się,że Skorza nie ma juz pomysły na gre Wisły.jesli kiedykolwiek go miał..niestety nawet na tle Arki która wiedziała co ma grac Wisla spisała sie blado,Wisła ma duzo lepszych piłkarzy,ale jak jeden z drugim nie wiedza co mają na boisku robic to tak własnie jest,wiekszosc z tych piłkarzy jest ze sobą od 2 lat,przynajmiej trzon druzyny,a po Wisle w ogóle nie widać z grania ze sobą poszczegolnych piłkarzy,mało tego,dlaczego w tak buraczanej lidze gramy tak naprawde 1 napastnikiem,dzis Boguski był schowany za Pawłem,bez sensu to wszystko..Z sezonu na sezon Wisła ze Skorzą gra coraz gorzej,jakiegos progresu na przyszłosc nie widać,ale też trenera dobrego w Polsce ze swiecą szukać,takiego który by przyszedł do Wisły,Michniewicz to jeszcze wieksze zło niż Maciej,moze Stawowy?! :] też raczej nie,jak przyjdzie Majewski to bedziemy w przyszłym sezonie walczyć o utrzymanie,tak więc zmiany są konieczne,ale jakie? n piłkarzy nie ma kasy,zresztą okienko dawno zamkniete,trenerwów z Polski lepszych od Skorzy brak..jedynie szukac gdzieś za granicą,tyle ze na 11 kolejek przed koncem zmiana trenera to dobry pomysł? JEDNO jest pewne zejestesmy w wielkiej dupie.Na usprawiedliwienie dla trenera mozna dodac tylko albo i aż multum kontuzji bądź co bądź kluczowych graczy,eh sam juz nie wiem co mam po tym wszystkim mysleć,tak słabej Wisły nie widziałem bardzo dawno.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.03.2010, 22:38
Ten krętacz niech się tu nie pokazuje (Wąs Jerzy)

A z dedykacją dla trenera Skorży Gloria Gaynor - I will survive
..
ABG-TSW
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.03.2010, 22:40
Martwi to że po porażce z Bełchatowem taka samą piłke graliśmy z Arką, zero przemyslanych akcji. Polska liga jest tak słaba, ze można walką i ambicją wygrać z każdym. Szkoda tylko, że naszym piłkarzom nie chce sie biegać
,,Polscy piłkarze powinni przestać myśleć o Lidze Mistrzów, a zacząć grać"- Kamil Kosowski
prober
Senior Member

Stary 05.03.2010, 22:41
Mam głęboką nadzieję, że kolejna katastrofa w postaci porażki u siebie ze słabiutką Arką, którą Wisła powinna przykładnie pokonać przynajmniej dwoma bramkami, nie odejdzie bez echa. Zmiana trenera jest niezbędna, powtarzałem to wielokrotnie począwszy od tallińskiej klęski.

Dziś jest 226 dzień od porażki z Levadią. W tym czasie przeżyliśmy najgorsze: tę najmniej bolesną porażkę z Lechem w Poznaniu. Tą bardziej bolesną, czyli przegrane derby. I tę najgorszą (w kontekście walki o mistrzostwo) u siebie Legią. Teraz nadeszła porażka u siebie z Arką, drużyną z końca tabeli. Od czasu zdobycia MP2009 bilans wygląda przerażająco, w czterech wyżej wymienionych meczach Wisła strzeliła ZERO bramek. Zero bramek przez 360 minut, czyli przez sześć zegarowych godzin gry.

Po raz kolejny pewnie będę łudził się, że decydenci wreszcie stracą cierpliwość do Skorży. Pozycja lidera jest. Kolejne mistrzostwo Polski byłoby niewątpliwym sukcesem. Ale wkrótce Wisła dorobi się naprawdę dobrego stadionu i wypada by drużyna na nim grająca pokazała się w Europie, bo kibice chcą zobaczyć na Reymonta choćby ten Tottenham, Panathinaikos czy Lazio, a nie tylko w kółko Arkę Gdynia, Piasta Gliwice i Jagiellonię Białystok. Z panem MS Wisła ogranicza swoje szanse do minimum, w lecie znów będzie to samo w eliminacjach pucharów.

Wisła zasługuje na dobrego trenera. I powtarzanie, że nie znajdzie się nikogo lepszego brzmi śmiesznie, jak nigdy dotąd. Obecny trener nie jest w stanie w Krakowie przeskoczyć z poziomu silnej polskiej drużyny do drużyny potrafiącej grać skutecznie z równorzędnymi sobie i nawiązać walkę w Europie. To jego maksimum potencjału na ten moment. Nie obrażajcie go, bo jest dobrym trenerem, ale jeszcze nie dorosłym do piłki na wyższym poziomie, której to Wisła rozpaczliwie potrzebuje.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 05.03.2010, 22:42
Myślę, że Cupiał już nie ma pomysłu ani na funkcjonowanie klubu, ani na trenera, ani na stanowiska Edka i Casplara. Bardzo źle to wygląda i szczerze mówiąc jestęsmy w dupie.

Raczej pozostawienie Skorży nie ma sensu ponieważ ten trener wiedziałby, że nie będzie już trenerem po sezonie. W szatni by śmierdziało. Jesteśmy w dupie...
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.03.2010, 22:44
Ja powiem tak , dziękuje serdecznie Panu Skorży za dwa tytuły mistrzowskie. Levadia, Lech, Legia,... mówi Wam to coś, czy Wy dalej jesteście ślepo zapatrzeni w tego trenera ? Na Kasperczaka to wszyscy jechaliście po tej porażce, a co takiego ma Skorża bo nie rozumiem? Chyba tylko to, że jeszcze bardziej skompromitował naszą drużynę na arenie europejskiej oraz krajowej. Skorża widać nie ma szacunku u naszych piłkarzy, a to to powinien sobie sam wypracować, zasłużyć, pokazać kto tu rządzi. Wielokrotnie pisałem tutaj, dla mnie Pan Skorża nie ma po prostu jaj. Mecze w Bełchatowie, Krakowie pokazały, że nasza drużyna nie ma żadnego, ale to żadnego stylu. Długa piłeczka, stoją wszyscy, jednostajne tempo, jednym słowem odechciewa się oglądać . Martwi to, że wcześniej tak słabe mecze potrafiliśmy wygrywać, teraz dostajemy od Bełchatowa oraz Arki. Ja widzę do Wisły jednego kandydata mało możliwe, ale jednak Henryk Kasperczak.
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.03.2010, 22:47
AdiWiślak. napisał(a):Wyświetl post
Dobra ! Zwolnijmy go i.. co dalej ? Zagraniczny nie przyjdzie , a obok Smudy i Lenczyka to Maciuś jest najlepszy ! Gramy beznadziejnie ,ale watpie zeby zmiana trenera w srodku rundy cos zmienila.
dokladnie, chleba i igrzysk
skonczy sie jak kiedys 8 miejscem i nawet pucharow nie zobaczymy, a nowy stadion bedzie swiecil
pustkami kazdy wiedzial, ze ten sezon bedzie trudny ze wzgledu na wszystkie mecze na wyjezdzie
tu zmiana trenera nic nie zmieni, tu problem jest wyzej -to gora odwala fuszerke
Puchar jest na5z!
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

dziś Wisła przegrałaby z KAŻDĄ ekstraklasowa druzyną, zabrzmi to smiesznie, ale cieszmy sie ze rywalem byla Arka, a mecze z Legią,Lechem czy Cracovia mamy pózniej, nie teraz.
Dziwi mnie wypowiedz trenera Skorży, według niego brakuje wyłącznie skutecznosci. Moim zdaniem nie tylko tu tkwi problem.Ktoś tu popełnił blad w przygotowaniach, i naprawde nie trzeba byc jasnowidzem by zobaczyc to w dwoch rozegranych niemal spotkaniach...
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

ciężko byc trenerem drużyny w której połowa to rekonwalescenci.Nie wiem czy to wina Skorży czy sztabu medycznego
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.03.2010, 22:48
z zawodnikami jest coś nie tak po części, cholera nie potrafia sie sami zmobilozowac
potencjal ludzki jest, ale co nie ktorzy zbyt pewnie sie czuja
Skorza takze jest winny
Wyrzucajac Skorze trzeba sie takze zastanowic nad co nie ktorymi pilkarzami, nie ma jednego winnego, niech zaplaca za ta wszyscy a nie robmy kozla ofiarnego, Skorza odejdzie, dalej pilkarze beda olewac, przyjdzie nowy trener zagraja pare meczy ok a potem zas olewanie, u nas piłkarze to swiete krowy, pewnie swego...

Wizard
Senior Member

Wierzę w mistrzostwo, runda trwa. Ale dość już tych upokorzeń, dość tej fatalnej gry bez pomysłu, dość tego mydlenia oczu. Skorża się wypalił z tą drużyną. Za wysokie progi.
Lubię naszego trenera, sympatyczny człowiek i utalentowany trener. Ale nie mogę dalej tolerować takiego stanu rzeczy. Czas na zmiany.
Tylko cholera kto?
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Skorzy teraz absolutnie bym nie zwalnial - ma do wykonania zadanie czyli obrone MP - jesli wykona to majac 15 porazek to ok - i tak to sezon przejsciowy, jesli mu sie to nie uda to dziekujemy, jednoczesnie Jarosz jako zaufany człowiek BC powinien zaczac szukac i rozmawiac z ewentualnymi kandydatami. Zmiana teraz oznacza chaotyczne branie kogo popadnie wiec efektem byla by stracona runda co bynajmniej nie jest zacheta do zapelnienia 30tys stadionu.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 05.03.2010, 22:49
Cytat:
Oto co pisałeś jeszcze 1,5 roku temu
Śmieszny jesteś. Od tego czasu sporo się zmieniło. Z sytuacji złej, mamy sytuację tragiczną.

Ja jeszcze w zeszłym tygodniu pisałem, że zmiana trenera ma sens tylko wtedy, jeśli mamy lepszego kandydata. Ale pisałem to, zakładając że Skorża poniżej pewnego poziomu nie spadnie. To znaczy: pod jego kierownictwem Wisła ma problemy z Legią, Amiką - ale mimo to w lidze ciuła punkty i dobrnie do końca sezonu ze sporym dorobkiem punktowym. Dającym europejskie puchary.

Reasumując: założenie było następujące. Cupiał tnie wydatki, więc Skorża to najlepsza opcja low-costowa, bo daje pewność na czołowe lokaty w lidze.

Tymczasem przegrywamy z jedną z najsłabszych drużyn w lidze, po fatalnym meczu w którym stworzyliśmy zaledwie 2-3 klarowne sytuacje. To nie przypadek! 3 mecz z rzędu nie strzelamy bramki!

No więc założenie było błędne: Skorża utracił kontrolę nad drużyną. Jedziemy do Białegostoku i to Jagiellonia wydaje się być faworytem! W kolejnych meczach trudno będzie o jakieś punkty. Za chwilę może się okazać, że nie tylko przepadła szansa o MP (o tym lepiej zapomnieć) - ale i na europejskie puchary.

To jest już pożar, tu trzeba strażaka. Faceta, który wstrząśnie szatnią, zmieni atmosferę w drużynie. Chłopaki chyba już sami w Skorżę nie wierzą, więc z tym trenerem raczej będzie tylko gorzej.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.03.2010, 22:50
dziekuje za dwa mistrzostwa ale w pamieci mam Levadia, Lech,Legia, Cracovia i teraz kompletny brak pomyslu na gre. DZIEKUJE I ZEGNAM!!!
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.03.2010, 22:55
dynek a jak tak będą grać to myślisz że stadion będzie pełny
Proszę Cię nigdy nie byłem za pochopnymi zmianami ale .. na dzien dzisiejszy zmiany zmiany i tylko zmiany moga nas uratować
Wizard
Senior Member

Stary 05.03.2010, 22:55
Bądź co bądź, dla mnie śmieszny jest argument o błędach na górze po takim spotkaniu jak dzisiaj. O błędach na górze możemy rozmawiać w kontekście europejskich pucharów, a nie po żenujących występach drużyny pełnej gwiazd jak na polskie warunki. Cracovia, Bełchatów czy Arka to drużyny zdecydowanie niżej notowane, o zdecydowanie słabszych piłkarzach. Mimo to Wisła Skorży nie daje rady słabej Arce. A to już jest kwestia odpowiedniego przygotowania, które leży w gestii trenera.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.03.2010, 22:58
.

To jest już pożar, tu trzeba strażaka. Faceta, który wstrząśnie szatnią, zmieni atmosferę w drużynie. Chłopaki chyba już sami w Skorżę nie wierzą, więc z tym trenerem raczej będzie tylko gorzej.
Czyli kto?
Bobo K , Darek W(no ok, ten nie może) może Janusz W, albo Jurek E? - ironizuje oczywiście ale fakty są takie że w Polsce wd mnie nie ma żadnego choćby przyzwoitego WOLNEGO trenera.
Wzięcie kogoś z łapanki to większy samobój niż pozostawienie Skorży.

Dlatego Skorża powinien zostać do dnia w którym znajdziemy dobrego trenera i ani dnia dłużej.
Czy jest realne znalezienie dobrego trenera? - Wątpię, bo takiej olewki na wszystkich frontach, to w Wiśle nie widziałem bardzo dawno.
94 - Allah Akbar!!
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 05.03.2010, 23:00
Nie myślałem że kiedyś to napiszę. Odbanować i przeprosić pysia.

Czas Skorży ewidentnie minął i nie chodzi nawet o jego umiejętności trenerskie, lecz o widoczną niechęć piłkarzy. Teraz czas na jakiegoś s****ysyna bez litości i hard work do bólu. Nawet kosztem wyników przez 2-3 lata.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.03.2010, 23:02
Byłem,jestem za wywaleniem Skorży od dawien dawna. Levadia była dla mnie krytycznym,w który mnależało pozbyć się faceta od razu. Wybronił sie, jego miłośnicy bronili go wszeklimi siłami, ciskając w oponentów,którzy widzieli regeres drużyny wszystkimi epitetami. Zespół gra coraz gorzeej,teraz wręcz fatalnie. Niemniej dogmat o tym,że Skorża jest dobrym trenerem zapewne w głowach co poniktórych ma się dobrze. Dla mnie każdy dzień Skorży w klubie z tą drużyną był i jest dniem straconym. To,że facet jest średnim trenerem było widać od dawna. No i ci jego współpracownicy...

Pytanie teraz, co dalej. Otóż nalezy faceta się pozbyć,aby jest impotencja trenerska nie miała wpływu na nasz zespół,niemniej nie ma na kogo. Ale z drugiej strony zostawienie faceta będzie skutokowało dalszym spadkie mformy w każdym elemencie naszej drużyny. Sytuacja jest patowa.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Wizard
Senior Member

Stary 05.03.2010, 23:03
gigant napisał(a):Wyświetl post
Nie myślałem że kiedyś to napiszę. Odbanować i przeprosić pysia.

Sam jestem rozgoryczony i za zmianami, ale bez przesady

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów