|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
różnie to się podaje w naszym języku , częściej Christow ,raz tak raz tak , ale faktycznie macie rację , Hristov jest poprawnie
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
...widzisz mi dzwoni w prawym to samo xD Zresztą to jest taka sama sytuacja jak z Chorwacją (we wszystkich innych językach słowiańskich przez H np Hrvatska)
|
|
|
|
Moderator
Od: 11.2002
Offline |
|
|
tak jak pisze FraMat po polsku poprawnie jest Georgi Christow
co do jego nazwiska na koszulce, to nie wiem czy sam nie poprosił o to, aby było napisane po "angielsku" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To już w końcu jak poprawnie powinno być z tym jego nazwiskiem
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
język polski: Georgi Christow
język angielski: Georgi Hristov czyli pisząc po polsku powinno się pisać Georgi Christow |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
coraz bardziej zaczyna mnie wpieniać Paweł Brożek.. niech jakiś ekspert mi wyjaśni jak można nabawić się kontuzji na rozgrzewce przed meczem? co on kurde z porcelany jest.. szczerze mam już dość takich pseudo piłkarzy..
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki maaarcin za wyjaśnienie tej kwestii
Tak właśnie mi się wydawało , że powinno być przez '' Ch " , tak samo podaje też '' Przegląd Sportowy " i to właśnie na podstawie tej gazety się kierowałem![]()
Henryk Reyman |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
Bo normalnie jak go będą _ewentualnie_ sprzedawać to nie ma jak tłumaczyć wszystkim na około, że ten Hristov co go widzieli na stronie UEFA.COM, to ten sam co Christov co gra w Wiśle i ten sam, którego Bułgarzy nazywają Hristov. Ale luz. Sami debile. |
|
|
|
Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
heheh nawet na koszulce Levskiego miał przez samo "H" a to przeciez ich rodzima liga.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie podam linka ale była mowa, że sam zawodnik poprosił o wpisanie swego nazwiska w pisowni angielskiej. Więc spoko luz- jednak mamy "profesjonalistów w naszym klubie znających sie na zasadach transkrypcji"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Widać w Polsce ważniejsze są zasady angielskie niż polskie. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Panowie na koszulce jest tak jak On sam sobie zażyczył. Więc proszę odpuście sobie tą jazdę po klubie. Tak samo jak Kaka czy Kuba (Błaszczykowski)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wracając do Hristova. Oto co napisał fan Levskiego o nim na jutubie:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez tofik : 03.03.2010 o godz. 15:06.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Bo w polscy 'piłkarze' mają od małego takie podejście:
'Ku**a znowu trening, deszcz pada, słońce grzeje, zimno, gorąco.... yyy. Mogłem zostać alfonsem.... Jakoś przetrwam ten trening ale dlaczego on nie trwa 30 minut... i poco nam każą biegać I nikt mi nie powie że tak nie jest. W przeciwnym wypadku bylibyśmy jednym z czołowych 'producentów' piłkarzy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Jak nie zdobędziemy mistrza, to nie ma o czym mówić. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Jirsak to chociaz ma kopniecie i jakas wizje gry, choc przez ten charakter, nie umie go wdrozyc do gry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ie_na_trening/
... co z tego skoro po wyjściu na trening lub po skończonym meczu z Arką znów odnowi się kontuzja i tak w kółko ))![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie oceniajcie Hristov po jednym meczu, zobaczymy co pokaże w dalszej części sezonu.Może nie wypał a może to strzelec
Oby wypalił to będzie ciekawym wzmocnieniem.![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
A Andraż Kirm strzelił bramke dla swojej reprezentacji
![]() ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Andraż strzelil.
drugi ![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cholera ja już nie wiem co jest, że u nas mało strzela chyba mają większe bramki na Słowenii
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Andraż dla reprezentacji gra jak z nut, a u nas gra powiedzmy na 40% swoich możliwości :/ Gdyby Skorża potrafił wykorzystać jego potencjał i umiejętności to Słoweniec byłby prawdziwym liderem zespołu, a tak patrzymy jak Brożki machają łapami na niego....
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
czy ktos sie orientuje w tych wszystkich kontuzjach w naszej kadrze? bo ja juz sie szczerze pogubilem...
1. peter singlar (wiadomo cos o jego rehabilitacji? kiedy wroci do treningow? czy w ogole co sie z nim dzieje?) 2. mariusz jop - to akurat zadne oslabienie, no ale nadal wyplaty dostaje z kasy wisly, kiedy ten pan wroci do treningow? 3. Cleber - jw 4. Konrad Gołos - trenował w hiszpanii, gral w sparignach a nagle go zabraklo i znow o nim cicho... 5. Łukasz Garguła - mial znac konrety po powrocie ze zgrupowania, wiec gdzie one sa? 6. Lobodzinski - na oficjalnej dzis podali ze byc moze bedzie w 18 na arke 7. issa ba - tylko z nami podpisal i juz dorownal reszcie - kontuzja ;/ czy nie uwazacie ze az tyle kontuzji negatywnie swiaczy albo o przeprowadzanych treningach, albo o pionie medycznym? gdy w wisle ktos odniesie powazniejsza niz zlamanie paznkoncia kontyzje, ciagnie sie to w nieskocznonosc. Podam tu przyklad np Boguskiego, ktory ciagle na cos teraz narzeka. Czy Dawidowskiego ktory u nas zerwal wiezadla z 8 razy, w Lechii gra teraz bez problemu. Podobnie sprawa sie ma teraz z gargula, juz dawno by gral, gdyby ktos nie s*** pierwszej operacji.. ![]()
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tam ma z kim grać. U nas zanim mu piłkę dograją, odegrają to lata mijają.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|