The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2010, 13:41
różnie to się podaje w naszym języku , częściej Christow ,raz tak raz tak , ale faktycznie macie rację , Hristov jest poprawnie
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
piotrekwrd
Member

Od: 08.2006

Stary 03.03.2010, 13:42
...widzisz mi dzwoni w prawym to samo xD Zresztą to jest taka sama sytuacja jak z Chorwacją (we wszystkich innych językach słowiańskich przez H np Hrvatska)
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 03.03.2010, 13:56
tak jak pisze FraMat po polsku poprawnie jest Georgi Christow

co do jego nazwiska na koszulce, to nie wiem czy sam nie poprosił o to, aby było napisane po "angielsku"
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 03.03.2010, 13:56
To już w końcu jak poprawnie powinno być z tym jego nazwiskiem
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 03.03.2010, 13:59
język polski: Georgi Christow
język angielski: Georgi Hristov

czyli pisząc po polsku powinno się pisać Georgi Christow
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 03.03.2010, 14:02
coraz bardziej zaczyna mnie wpieniać Paweł Brożek.. niech jakiś ekspert mi wyjaśni jak można nabawić się kontuzji na rozgrzewce przed meczem? co on kurde z porcelany jest.. szczerze mam już dość takich pseudo piłkarzy..
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 03.03.2010, 14:06
pysio napisał(a):Wyświetl post
coraz bardziej zaczyna mnie wpieniać Paweł Brożek.. niech jakiś ekspert mi wyjaśni jak można nabawić się kontuzji na rozgrzewce przed meczem? co on kurde z porcelany jest.. szczerze mam już dość takich pseudo piłkarzy..
Z Toba naprawde jest cos nie tak
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 03.03.2010, 14:09
Dzięki maaarcin za wyjaśnienie tej kwestii Tak właśnie mi się wydawało , że powinno być przez '' Ch " , tak samo podaje też '' Przegląd Sportowy " i to właśnie na podstawie tej gazety się kierowałem

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 03.03.2010, 14:18
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście "profesjonaliści" w naszym klubie nie znają zasad transkrypcji i postanowili być "międzynaroodowi" pisząc Christowa po angielsku jako Hristova.

Na głupotę i niekompetencję nie ma lekarstwa
Oczywiście sami debile.
Bo normalnie jak go będą _ewentualnie_ sprzedawać to nie ma jak tłumaczyć wszystkim na około, że ten Hristov co go widzieli na stronie UEFA.COM, to ten sam co Christov co gra w Wiśle i ten sam, którego Bułgarzy nazywają Hristov.

Ale luz. Sami debile.
Odpowiedz cytując
korzychxp
Member

Od: 01.2007

Stary 03.03.2010, 14:21
heheh nawet na koszulce Levskiego miał przez samo "H" a to przeciez ich rodzima liga.
Odpowiedz cytując
tragez88
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 03.03.2010, 14:28
Nie podam linka ale była mowa, że sam zawodnik poprosił o wpisanie swego nazwiska w pisowni angielskiej. Więc spoko luz- jednak mamy "profesjonalistów w naszym klubie znających sie na zasadach transkrypcji"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.03.2010, 14:33
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście sami debile.
Bo normalnie jak go będą _ewentualnie_ sprzedawać to nie ma jak tłumaczyć wszystkim na około, że ten Hristov co go widzieli na stronie UEFA.COM, to ten sam co Christov co gra w Wiśle i ten sam, którego Bułgarzy nazywają Hristov.

Ale luz. Sami debile.
Rozmawiamy o poprawności, a nie o urojonych problemach ze sprzedażą.
Widać w Polsce ważniejsze są zasady angielskie niż polskie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.03.2010, 14:40
Panowie na koszulce jest tak jak On sam sobie zażyczył. Więc proszę odpuście sobie tą jazdę po klubie. Tak samo jak Kaka czy Kuba (Błaszczykowski)
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 03.03.2010, 14:46
http://futbolnet.pl/wiadomosci/chris...al-mi-o-bonku-
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.03.2010, 15:04
Wracając do Hristova. Oto co napisał fan Levskiego o nim na jutubie:
Cytat:
well he was top scorer of bulgarian league before he came to Levski but since then he hasn't shown any form. This video is from his first match where he scored 3 against former team. Then he scored 4 in a match against another bottom team and 1 in the derby. That's been the highlight of his career. This was last year, this year he has only 2 goals in domestic competition and a few in EL.

Fans don't like him much cause he looks very timid in his game, makes alot of misses and all his shots were really weak. We really couldn't believe he was transfered given his record and performance. Otherwise he's a quiet and humble bloke which is uncommon among footballers here. Hope he does better at your team.
Cholera kolejny Jirsak. Bojaźliwy w grze, dużo pudłuje i słabo strzela. No zbyt dobrze się to nie zapowiada. Oczywiście nie skreslam chłopaka. Dla pocieszenia tym razem nie wypruliśmy się z kasy gdyby faktycznie nam nie pomagał i wypożyczy sie kogoś innego.
Ostatnio edytowane przez tofik : 03.03.2010 o godz. 15:06.
..
Odpowiedz cytując
Musiek1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.03.2010, 15:04
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Cytat:
Po wtorkowym treningu Białej Gwiazdy, Urugwajczyk ostatni zszedł do szatni z boiska treningowego. Został po zajęciach, by szlifować formę. - To, że zostaję dłużej po treningu nie ma nic wspólnego z porażką w Bełchatowie. To normalne, mam zakodowane, że piłkarz powinien zawsze podnosić swoje umiejętności. Zawsze próbuję to robić. Są takie dni, kiedy zostaję dłużej po treningu i na własną rękę pracuję dodatkowo. Nie dlatego, że trener mi każe. Wolę potrenować w ciągu tygodnia mocniej, a lżej tuż przed samym meczem - tłumaczy.
Szkoda, ze w Polsce nie kodują, tego w umysłach piłkarzy... Alvarez szacunek.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.03.2010, 15:33
Bo w polscy 'piłkarze' mają od małego takie podejście:
'Ku**a znowu trening, deszcz pada, słońce grzeje, zimno, gorąco.... yyy.
Mogłem zostać alfonsem.... Jakoś przetrwam ten trening ale dlaczego on nie trwa 30 minut... i poco nam każą biegać Tylko żeby piłki nie były za twarde, bo znowu będę miał siniaki na nogach od kopania. A od ćwiczeń jakoś się wymigam, przecież trenejro mi nic nie zrobi jak trochę odpuszczę. Dobra byle szybko minęło, w końcu po treningu mamy wszyscy iść się schlać/zjarać/przećpać!! Byle do zabawy!'

I nikt mi nie powie że tak nie jest. W przeciwnym wypadku bylibyśmy jednym z czołowych 'producentów' piłkarzy.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 03.03.2010, 15:42
Musiek1906 napisał(a):Wyświetl post

szkoda, że w czerwcu nas opuści, bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego, że go wykupią za 400 tyś € ...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 03.03.2010, 16:11
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
szkoda, że w czerwcu nas opuści, bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego, że go wykupią za 400 tyś € ...
Jak zdobędziemy mistrza, to go kupią (jeśli oczywiście jest ta klauzula 400 tys), nawet po to, żeby go sporzedać za 700-800 tys. CV mu się poprawi. A może go zatrzymają na dłużej?
Jak nie zdobędziemy mistrza, to nie ma o czym mówić.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 03.03.2010, 16:34
Musiek1906 napisał(a):Wyświetl post
Ja trochę złośliwie - co on tak trenuje jak nadal strzału zero, dośrodkowania też. Może trzebaby skorygować trochę ten trening?
Odpowiedz cytując
korzychxp
Member

Od: 01.2007

Stary 03.03.2010, 17:11
tofik napisał(a):Wyświetl post
Cholera kolejny Jirsak. Bojaźliwy w grze, dużo pudłuje i słabo strzela. No zbyt dobrze się to nie zapowiada. Oczywiście nie skreslam chłopaka. Dla pocieszenia tym razem nie wypruliśmy się z kasy gdyby faktycznie nam nie pomagał i wypożyczy sie kogoś innego.
no cóż, drewniak z słabym charakterem Jirsak to chociaz ma kopniecie i jakas wizje gry, choc przez ten charakter, nie umie go wdrozyc do gry.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.03.2010, 17:26
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ie_na_trening/

... co z tego skoro po wyjściu na trening lub po skończonym meczu z Arką znów odnowi się kontuzja i tak w kółko ))
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 03.03.2010, 18:46
Nie oceniajcie Hristov po jednym meczu, zobaczymy co pokaże w dalszej części sezonu.Może nie wypał a może to strzelec Oby wypalił to będzie ciekawym wzmocnieniem.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.03.2010, 21:23
A Andraż Kirm strzelił bramke dla swojej reprezentacji
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.03.2010, 21:26
Andraż strzelil.

drugi
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.03.2010, 21:43
tofik napisał(a):Wyświetl post
Oceniać piłkarza po jednym komentarzu na stronie internetowej, jak dla mnie jest nie na miejscu, tymbardziej, iż wcale tak beznadziejnie (jak pewnie sądzisz) w meczu z Bełchatowem nie zagrał. Na pewno się starał, choć jak wiadomo same chęci nie wystarczą...W piątek coś strzeli
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 03.03.2010, 22:05
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Andraż strzelil.

drugi
Cholera ja już nie wiem co jest, że u nas mało strzela chyba mają większe bramki na Słowenii Ale nadal wierzę, że będzie u nas strzelał
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 03.03.2010, 22:59
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Andraż strzelil.

drugi
Andraż dla reprezentacji gra jak z nut, a u nas gra powiedzmy na 40% swoich możliwości :/ Gdyby Skorża potrafił wykorzystać jego potencjał i umiejętności to Słoweniec byłby prawdziwym liderem zespołu, a tak patrzymy jak Brożki machają łapami na niego....
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.03.2010, 23:00
czy ktos sie orientuje w tych wszystkich kontuzjach w naszej kadrze? bo ja juz sie szczerze pogubilem...
1. peter singlar (wiadomo cos o jego rehabilitacji? kiedy wroci do treningow? czy w ogole co sie z nim dzieje?)
2. mariusz jop - to akurat zadne oslabienie, no ale nadal wyplaty dostaje z kasy wisly, kiedy ten pan wroci do treningow?
3. Cleber - jw
4. Konrad Gołos - trenował w hiszpanii, gral w sparignach a nagle go zabraklo i znow o nim cicho...
5. Łukasz Garguła - mial znac konrety po powrocie ze zgrupowania, wiec gdzie one sa?
6. Lobodzinski - na oficjalnej dzis podali ze byc moze bedzie w 18 na arke
7. issa ba - tylko z nami podpisal i juz dorownal reszcie - kontuzja ;/

czy nie uwazacie ze az tyle kontuzji negatywnie swiaczy albo o przeprowadzanych treningach, albo o pionie medycznym? gdy w wisle ktos odniesie powazniejsza niz zlamanie paznkoncia kontyzje, ciagnie sie to w nieskocznonosc. Podam tu przyklad np Boguskiego, ktory ciagle na cos teraz narzeka. Czy Dawidowskiego ktory u nas zerwal wiezadla z 8 razy, w Lechii gra teraz bez problemu. Podobnie sprawa sie ma teraz z gargula, juz dawno by gral, gdyby ktos nie s*** pierwszej operacji..
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.03.2010, 23:03
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Cholera ja już nie wiem co jest, że u nas mało strzela chyba mają większe bramki na Słowenii Ale nadal wierzę, że będzie u nas strzelał
Tam ma z kim grać. U nas zanim mu piłkę dograją, odegrają to lata mijają.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów