The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kuba
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2010, 20:07
Jak dotychczas można było sądzić, że z lenistwa, niewiedzy czy też zwykłego ludzkiego niedopatrzenia odpowiadano zbyt zdawkowo.

Teraz mamy jak na tacy, że działa się złośliwie przeciwko nam kibicom i klubowi.
Przykład krzesełek jest tutaj szczytem bezczelności. NIC nie stoi na przeszkodzie, żeby przyjąć projekt klubu lub kibiców .. tymczasem ich działania są ewidentnym robieniem nam pod górkę.
Mało tego pamiętajcie, że nawet złośliwie mogą nam umieścic odrazajacy projekt krzesełek.

S****ysynstwo z wyższej ligi.. i najgorsze, ze nie można na to poradzić.
Kibiców nie posłuchają, bo jest z nami wojna o to, ze czepiamy się stadionu
Klub ma wy.. na stadion, w klubie nawet nie ma osoby odpowiedzialnej za kontak z miaste,
Wsrod radnych oprocz DO nie ma kibiców Wisły.

Pozostaje jedynie prasa i nasze pisanie o tym w jak skandaliczny sposób odpowiada się nam na pytania.

Zatem kto ma siły i chęci niech pisze do gazet w tej sprawie.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.03.2010, 20:12
Wybory się zbliżają. Spokojnie.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.03.2010, 20:14
Nie podoba mi się osobiście ta konstrukcja telebimu, aczkolwiek też nie wiem jakby mogło lepiej to wyglądać...

Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 02.03.2010, 20:15
Po wyborach Cracovia będzie jeszcze błagać o litość. Stracą te swoje lobby u radzie miasta. Niech się cieszą póki mogą...
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 02.03.2010, 20:17
możemy sobie gdybać o wyborach, ale wzoru na krzesełkach nikt nam po nich nie zmieni przez najblizszych xxx lat
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.03.2010, 20:18
Cracovia cracovią. Majcherka już nie będzie.

Przed wyborami trzeba nękać rav-a, żeby zrobił "przypominajkę" na głównej na kogo NIE głosować. Koniec z bezradnością.
Odpowiedz cytując
greko1
Junior Member

Od: 11.2004

Stary 02.03.2010, 21:10
"Siedziska na trybunach wschodniej i zachodniej będą nawiązywać kolorystyką i kształtem do już zamontowanych na pozostałych dwóch trybunach."

Obawiam się, że krzesełka nawet nie będą składane. A jeżeli chodzi o wolne miejsca po bokach telebimu to pewnie miejsca na reklame.
Odpowiedz cytując
mikereg
Member

Od: 11.2006

Stary 02.03.2010, 21:20
We wtorek pod dachem sektora C zamontowana została konstrukcja, na której umieszczony będzie telebim. Obecnie trwa jej mocowanie do dach za pomocą odciągów.

Cała konstrukcja to nie tylko powierzchnia, do której przytwierdzony zostanie potem telebim. Od wypełni jej środkową część. Po bokach natomiast umiejscowione są pomosty techniczne, którymi dojść będzie można do telebimu. Ekran, który zostanie zamontowany pod dachem trybuny C, nie będzie jedynym, który znajdować się będzie na nowym stadionie Wisły. Drugi telebim zostanie zamontowany w analogicznym miejscu pod dachem budowanej trybuny zachodniej
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 02.03.2010, 21:24
Beznadziejnie ten telebim wygląda a nawet nie telebim co te pomosty
Nie mogli tego zrobic normalnie bez tych pomostów tak jak to jest na innych stadionach!
Odpowiedz cytując
elmuchacho
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 02.03.2010, 21:48
http://www.photoblog.pl/zladek

co sądzicie o moim projekcie krzesełek?
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.03.2010, 21:48
greko1 napisał(a):Wyświetl post

Obawiam się, że krzesełka nawet nie będą składane. A jeżeli chodzi o wolne miejsca po bokach telebimu to pewnie miejsca na reklame.
Nic innego, na wielu innych stadionach sa reklamy po bokach telebimu
,
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 02.03.2010, 21:49
elmuchacho napisał(a):Wyświetl post
http://www.photoblog.pl/zladek

co sądzicie o moim projekcie krzesełek?
Trzy razy NIE !!
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 02.03.2010, 21:52
greko1 napisał(a):Wyświetl post

Obawiam się, że krzesełka nawet nie będą składane.
W projekcie zdaje się są składane.
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 02.03.2010, 22:00
orzeu napisał(a):Wyświetl post
10. Nawet logiczne ale dobrze byloby gdyby w zamian za wyposazenie Wisla miala zmniejszone koszty wynajmu stadionu. Wynajem, wyposzaenie, koszty monitoringu itp. Jak tak dalej pojdzie to ten stadion nas zrujnuje...
To akurat nie jest normalne, to ewenement na skalę ogólnoświatową aby stadion za prawie 500mln PLN miał niezbędne pomieszczenia w stanie surowym, a wykończyć miał je operator.
Urządzić według własnego widzimisię to można restaurację, muzeum, siedzibę klubu. Takie rzeczy jak zaplecze dla mediów, szatnie dla piłkarzy, odnowa biologiczna (aa przepraszam, na tym stadionie akurat jej nie będzie), sala konferencyjna pomeczowa, stanowiska dla komentatorów, pomieszczenia ochrony i zarządzania stadionem muszą być wykończone i wyposażone, zaplecze techniczne stadionu (serwerownie, catering, magazyny żywności). Bo niby jak? Piłkarze będą przebierać się w 4 gołych ścianach, służba nie będzie miała swoich pomieszczeń. a dziennikarzy posadzą na podłodze? Już naprawdę, nie wiem jak można jeden stadion budować kompleksowo, ze wszystkim, a na drugim wszystko na od......., może z nieba reszta zleci.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.03.2010, 22:01
Donki napisał(a):Wyświetl post
Beznadziejnie ten telebim wygląda a nawet nie telebim co te pomosty
Nie mogli tego zrobic normalnie bez tych pomostów tak jak to jest na innych stadionach!
Niestety,zamiast starać się i chociaż takie szczegóły dopracować (wiedząc że z resztą nie jest do końca w porządku)jak telebim,krzesełka,osłony klimy...ale nie bo i po co...funkcję swoją będzie to to miało i estetyka się nie liczy...
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 02.03.2010, 22:08
co do projektu krzeselek to narazie nie wiem jaki jest, poza faktem ze nawiazuje do pozostalych, czyzby cztery gwiazdy byly? ;p

jesli chodzi o telebim, to wydaje sie ze ekran bedzie wiekszy niz na legii, no i obok reklamy, a na legii nie ma reklam po bokach i tam juz odrazu konstrukcja z telebimem jest, u nas to dopiero zamontuja (pewnie jak ktos wczesnie zauwazyl, kupia w media markt cztery ekrany i bedize gotowe )

ps. taki stdion w stanie surowym moze bym wzial w ciemno pare lat temu, ale teraz mam wieksze oczekwiania, szczegolnie pod wzgledem estetycznym..
Ostatnio edytowane przez Bartii : 02.03.2010 o godz. 22:11.
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.03.2010, 22:35
Jakby to co napisał prezydent pojawiło się wraz z odpowienimi komentarzami w jakiejs gazecie to od razu połowa rzeczy zostałaby wnet dostosowana do tego jak być powinno
Odpowiedz cytując
Piettras
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 02.03.2010, 22:49
Narzekacie ****a jakby Wam zęby szły. U nas nie jest budowana arena wielkiego klubu z budżetem minimum 100 milionów Euro, tylko stadionik na raptem 34 tys. ludzi (z taką grą jak obecnie więcej i tak nie przyjdzie) dla klubu, który mota się gdzieś we Europie środkowej i raz na jakiś czas zaliczy dobry/drobny występ w europejskich pucharach. Nie łudźmy się cudów nie ma i nie będzie! Powiem tak: jaki stadion taki klub (nie wliczam tu kibiców). Dla pocieszenia zobaczcie jak w Dortmundzie 80 tys. ludzi wpatruje się w takie oto telebimki: http://stadiony.net/stadium.php?s=113 rozmieszczenie co najmniej słabe, u nas przynajmniej na środku trybun są mocowane. Także do huja nie narzekajcie i cieszcie się z tego co macie, bo jak na nasze polskie warunki, to i tak nie jest najgorzej (patrz: Widzew, ŁKS). Pozdro!

P.S.
Nie wiem jak określić zachowanie tych radnych którzy sobie po prostu wyszli. Pół Krakowa czeka na wyniki głosowań, a co za tym stoi ogłoszenie przetargów/budowy, a w.w. radni mają w dupie sport, kibiców (czyli 1/2 naszego miasta) i na domiar złego nazywają nas ubekami! Skandal i jeszcze raz skandal!
Powód: P.S.
Ostatnio edytowane przez Piettras : 02.03.2010 o godz. 23:08.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 02.03.2010, 23:00
Piettras napisał(a):Wyświetl post
Narzekacie ****a jakby Wam zęby szły. U nas nie jest budowana arena wielkiego klubu z budżetem minimum 100 milionów Euro, tylko stadionik na raptem 34 tys. ludzi (z taką grą jak obecnie więcej i tak nie przyjdzie) dla klubu, który mota się gdzieś we Europie środkowej i raz na jakiś czas zaliczy dobry/drobny występ w europejskich pucharach. Nie łudźmy się cudów nie ma i nie będzie! Powiem tak: jaki stadion taki klub (nie wliczam tu kibiców). Dla pocieszenia zobaczcie jak w Dortmundzie 80 tys. ludzi wpatruje się w takie oto telebimki: http://stadiony.net/stadium.php?s=113 rozmieszczenie co najmniej słabe, u nas przynajmniej na środku trybun są mocowane. Także do huja nie narzekajcie i cieszcie się z tego co macie, bo jak na nasze polskie warunki, to i tak nie jest najgorzej (patrz: Widzew, ŁKS). Pozdro!
Pal licho błędy projektu, niech oni go teraz wybudują, aby Wisła mogła na nim grać.
Ja się dziwię do tej pory, że media nie zajęły się jeszcze sprawą tego stadionu, w innych miastach za byle pierdniecie z tygodniowym opóźnieniem jest afera, a tutaj stadion za 450mln PLN a szatnie dla piłkarzy nie będą gotowe i cisza od strony gazet.
Władze klubu też jakby mało zainteresowane tym, że przyjdzie im dzierżawić obiekt bez zaplecza nawet dla piłkarzy.
W wypadku tego stadionu już zupełnie nic nie pomaga, beton taki że szkoda gadać. Szczerze mówiąc zaliczyłem dzisiaj niezłego zonka po przeczytaniu odpowiedzi na interpelację, nie spodziewałem się że mogą być aż tacy idioci, którzy zamówią budowę bez wykończenia i wyposażenia niezbędnych pomieszczeń.
Odpowiedz cytując
trofeo
Member

Od: 02.2006

Stary 02.03.2010, 23:28
Co do pomostów przy telebimie to są one niezbędne aby dwóch gosci z karteczkami z cyframi od 0 do 9 mogło je nabierzaco zmieniac po kazdej strzelonej bramce... ;d To nic ze miedzy trybuna a linia boczna mogła by powstac A4 i mozna by wszelkie "roboty serwisowe" robic przy pomocy malego dzwigu. Jesli nie dadza tam jakichs reklam to...
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 03.03.2010, 01:18
Piettras napisał(a):Wyświetl post

P.S.
Nie wiem jak określić zachowanie tych radnych którzy sobie po prostu wyszli. Pół Krakowa czeka na wyniki głosowań, a co za tym stoi ogłoszenie przetargów/budowy, a w.w. radni mają w dupie sport, kibiców (czyli 1/2 naszego miasta) i na domiar złego nazywają nas ubekami! Skandal i jeszcze raz skandal!
Idąc Twoim tokiem rozumowania to nie mamy prawa narzekać na cenę chleba dopóki nas na niego stać.
Wiem że super i elegancko jest w porównaniu do klubów takich jak Widzew czy ŁKS ale do patologii raczej się nie równajmy i jak już porównujemy to do najlepszych.koniec OT

A tym śmieciem co to dziś powiedział pasowało by się w jakiś sposób zająć,z miłą chęcią zrobiłbym mu z życia piekło,dobrze znam jego niektóre wypowiedzi ale teraz już przesadził i zrobie wszystko żeby za to beknął śmieć !
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.03.2010, 01:20
orzeu napisał(a):Wyświetl post
3. Ewidentna zlosliwosc i brak dobrej woli bo nie stoi NIC na przeszkodzie zeby krzeselka byly z dowolnym wzorem i w dowolnym kolorze. Ceny te same. Rozwiazanie na tacy bo kibice sami im to zrobia. Najzwyklejsze w swiecie chamstwo i pokazanie przyslowiowego wała.
.
Dokładnie tak samo to odebrałem - Każdy normalny chciałby zrobić jakiś ukłon w nasza stronę , bo do chuja nikt inny na ten stadion przychodzić nie będzie a tu wielka pycha i 0 gadki.Trza się chyba cieszyć że będzie niebieski a nie czerwono biały kolor

Ja się nie zdziwię jak na zewnątrz(ściany) nie będzie żadnej informacji że to stadion Wisły jest a jedynie - Stadion miejski...wyjdzie na to że w ogóle łachę Wiśle robią że go udostępniają bo równie dobrze mogli by go dać parchom , gdyby nie to że oni budują swój kurnik.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.03.2010, 01:50
A gdyby wziąć się zorganizować i zrobić pikietę pod urzędem miasta, prasę powiadomić i wyrazić swoje niezadowolenie związane z ciągłym utrudnianiem wszystkiego... Może by coś ruszyło.... Co wy na to?

P.S Swego czasu kochałem się w tym stadionie: http://stadiony.net/project.php?p=134 Wart mniej niż nasz stadion a jak wygląda... a i w środku też niczego sobie!
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 03.03.2010, 03:42
Chodzi zapewne o ten stadion w Astanie:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=518006
Koszt budowy wyniósł 185mln USD czyli ~530mln PLN
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 03.03.2010, 09:21
Nie wierzę że SKWK nie zajmie stanowiska w tej sprawie .Zasadniczo tylko oni mogą wystosowac pismo do gazet i telewizji a taki FAKT przyjąłby taki temat z pocałowaniem ręki.
To co wczoraj się stało to szczyt bezczelności, obłudy,zlośliwosci i złej woli.Policzek dla całego klubu i jego kibiców.Ustawili nas w kącie i tam mamy stac.
Krzesełka - nie
Maskowanie - wentylacji na dachu- nie

Koszt dodatkowy tych 2 rzeczy - grosze

BMS dzielony na przetargi? Szczyt głupoty .Trzeba wziąść pod uwagę że jesli to podzielą moga pojawić się problemy z połączeniem wszystkich elementów(klima,murawa,kolowroty,monitoring,ogrzew anie itp) w jedna całość (kto to wogóle zrobi).nie wchodzę w szczegóły ale jak ktos chce to wyjaśnie.
Telebim- nie za brdzo rozumiem- w środku konstrukcji będzie telebim a po bokach statyczne reklamy?Wiecie jak to będzie wygladało.lata 70-te w Anglii
Przeciez na telebimie można w trakcie wyświetlenia wyników robić przerwy i puszczać reklamy.Wtedy mamy powierzchnię telebimu wieksza co przekłada się na jego widoczność.NIe rozumiem za nic tych kombinacji.

KTO PAMIETA MOJE WYPOWIEDZI SPRZED ROKU KIEDY PISAŁEM ŻE W UM MÓWi SiĘ ŻE W PRZYPADKU BRAKU EURO BĘDĄ CIĘCIA KOSZTÓW NA BUDOWIE MA ODPOWIEDZ. Mam nadzieje że ci którzy jechali wtedy ze mna jak z burym kotem teraz przeproszą.
A jest gorzej niz sądziłem bo poza cięciami kosztów są jeszcze duże pokłady złośliwości i niechęci do tej strony błoń.
Mam nadzieję że pojjawi się ktoś w TSW kto przestanie siedzieć cicho -pokaże że WISŁA ma jaja i nie da sobie w kaszę dmuchać.K..... mać -Reyman by na to nie pozwolił!!!
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 03.03.2010 o godz. 09:24.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 03.03.2010, 10:29
jednym slowem polityka.. :(
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 03.03.2010, 10:38
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
Wiszniewski po głosowaniu powiedział, że pewnie opisze to na forum, a odpowiedziałem, że napiszę na pewno żeby kibice Wisły wiedzieli jak radni głosują, po czym on odpowiedział... że Wisła i jej kibice to ubecy!!!
Panie Darku, skoro są świadkowie tej wypowiedzi, można by wystosować coś w rodzaju otwartego listu z protestem przeciwko takiej wypowiedzi, a być może nawet zbiorowy pozew sądowy. Jest wg mnie oszczerstwo publiczne.
Nie zostawiajmy takiego zachowania bez odpowiedzi i konsekwencji!
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 03.03.2010, 10:54
Najbardziej ciekawi fakt,że klub nic nie robi...nie sądziłem że tak nas zostawi i nawet w walce o głupie krzesełka nie mamy żadnego nawet najmniejszego poparcia z ich strony.
Odpowiedz cytując
tupet
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.03.2010, 11:11
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej ciekawi fakt,że klub nic nie robi...nie sądziłem że tak nas zostawi i nawet w walce o głupie krzesełka nie mamy żadnego nawet najmniejszego poparcia z ich strony.
Kochany a kto w tym klubie ma się zaczym wstawić tu nawet portier boi się poprosić o papier toaletowy
bo go zwolnią .Co prezes niema zwolniony dyrektor niema zwolniony itd. można w kółko .
A pan Maciuś o krzesełkach myślał chyba niebędzie
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.03.2010, 11:58
Kibice Cracovii mowia ze ich nowy stadion to najwiekszy sukces w ich ostatnim 50 leciu..
Przygladajac sie budowie naszego obiektu, od projektu po wykonanie i ogladajac wojenki polityczne jakie wokol niego sa organizowane stwierdzam ze ten stadion na pewno nie jest naszym sukcesem jest tylko czym posrednim.
Poprawia jakos tego co bylo wczesniej, ale daleko mu do tego co mozna bylo osiagnac w takim miescie jak Krakow i dla takiego klubu jak Wisla...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów