|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Czyli na lipiec stadion gotowy na mecze ekstraklasy a klasa Elite ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Wiosna na Hutniku
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...na_w_krakowie/ ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
ad.3 czyli mamy niebieskie krzesełka i żółte przejscia.
Super . Żadna "mądra" głowa nie pomysli jak można poprawić wygląd stadionu przez ładny wzór.Wszyscy teraz robia zdjęcia na naszym stadionie na tle Białej Gwiazdy a gdyby nie upierdliwość SKWK byłoby niebiesko-żółto.Ci ludzie dalej brną w jednym kierunku i nie widzą problemów ad.9.prezydent nie złapał chyba sensu pytania ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
"4. Wykończenie "beton barwiony" wg projektu."
Gdyby rzeczywiście był to beton barwiony w masie tak jak przewidywał przetarg to pół biedy, ale jest to zrobione w zwykłym betonie , który teraz zostanie pomalowany jakąś ordynarną farbą, która będzie się łuszczyć za chwile. Ciekawe kto dopuścił do odstepstwa od projektu... |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No tak, oddadzą stadion tak byle się dało mecze rozgrywać, a Wisła niech się martwi co z resztą. Uważam, że powinni podać realną datę ukończenia stadionu a nie mydlić nam oczu.
Mam jeszcze pytanie o dzień otwarty na stadionie. Na Lechu znowu organizują, a u nas był obiecany na marzec. Mam nadzieję, że nikt o tym nie zapomniał. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Studio Architektoniczne Wojciech Obtułowicz i Pratnerzy
(0-12) 6336062 Adres email: [email protected] |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Odpowiedz jest z gatunku: Spadajcie i tak macie więcej niż zasługujecie.
Nie wiem czy tylko jak tak to odbieram ale mnie aż to razi w tej odpowiedzi. Czy kibice Wisły i klub są w stanie coś z tym zrobić.Czy damy sobie wcisnać półprodukt robiony po łebkach...? Wszytko rozumiem - pewnie lepsze to niż nic- pamiętam doskonale oczodoły i wszystko jest od nich ładniejsze ale czy przy zawalonym projekcie nie da się wywalczyć kilku detali podnoszących walory wizualne obiektu. (nie piszę teraz o IT i wykończeniu północnej bo to druga sprawa).Czyżby nie bylo nawet dobrej woli panów O. i M. ? ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
A ze wiekszosc tam siedzcych jest za druga strona blon to im na tym zalezy zeby chlopa poniosla fantazja ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Beton barwiony...hahahahahhahahahaaha, masakra. To ja kur** siding proponuje!!!
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 02.03.2010 o godz. 16:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
Jedyne co mi się ciśnie na usta to "ja.......ę". A po drugiej stronie błoń wszystko zapięte jest na ostatni guzik. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tja, 'pan' Majchrowski wygląda na wielce obrażonego.Prowizorka na lipiec, reszta nie wiadomo kiedy.Nie zdziwił bym się gdyby nawet lipiec nie wypalił a winni będą wszyscy oprócz naszego kochanego prezydenta - W tym oczywiście sama Wisła która nie chce zarządzać pół produktem.
Dla mnie opcja jest jedna i radził bym osobom w klubie, odpowiedzialnym za stadion ,jeśli w ogóle takie są - poważnie nad tym zastanowić. NIE ODBIERAĆ W LIPCU PROWIZORKI - jeśli ją odbierzecie, to cała reszta może się ciągnąć w nieskończoność i zrobią jeszcze z Was winnych tego stanu rzeczy. Jest stadion w Hucie i spokojnie można tam jeszcze grać do zimy. Odebrać stadion tylko wtedy kiedy będzie w pełni gotowy, czyli będzie miał klasę ELITE. Majchrowski ani prośbą ani groźbą nie może zmusić Wisły do grania na częściowo ukończonym obiekcie.Natomiast jego można zmusić do pełnego ukończenia stadionu, właśnie poprzez nie wprowadzanie się na prowizorkę.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 02.03.2010 o godz. 16:09.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Też jestem zdania, że można przecierpieć kolejne pół roku jak już tyle czekamy na ten stadion w zamian ukończenia go w 100%. Jak Wisła zacznie grać na takim pół skończonym stadionie, miasto palcem nie kiwnie żeby go dokończyć. A tak, jak stadion za tyle pieniędzy będzie stał pusty, może urzędnicy na czele z prezydenciuniem zechcą jednak ukończyć go do końca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jeszcze trochę trzeba poczekać ale za to w następnej rundzie będzie miazga
![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
"Zgodnie z wcześniejszymi informacjami w lipcu br. jest przewidywane wykonanie obiektu umożliwiającego rozgrywanie meczów piłkarskiej ekstraklasy."
Bez wyposażenia części sportowej rozgrywanie meczów w ekstraklasie jest niemożliwe. To samo się tyczy wykończenia trybuny D. Jedno pismo a tyle sprzeczności. Chyba że planuje się rozgrywać mecze ale bez publiczności
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 02.03.2010 o godz. 16:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W lipcu stadion ma spełniać wymogi rozgrywania meczów ekstraklasy, czyli:
- 1000 miejsc siedzących pod dachem - oświetlenie - podgrzewana płyta Dopiszcie jak coś zapomniałem... Na dobrą sprawę nawet nie muszą krzesełek montować na C.... A klasa Elite będzie... kiedyś. Okaże się po wyborach. ![]()
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki To się może skończyć źle [*] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
cytat
Ad 4. Elementy konstrukcji trybun wykonywane są z betonu architektonicznego barwionego wraz z zastosowaniem powłok hydrofobowych. Kolorystyka będzie zgodna z projektem. -------- ech mialem nadzieje ze bedzie ladnie oblozony jakims plytkami, czyli rozumiem ze beda okna i beton? W ogole projekt jaki kolor betonu malowanego przewiduje? Taki jaki widac teraz? oraz tak samo, jaki kolor krzeselek przewiduje projekt na trybunach wschodniej i zachodniej? same niebieskie?
Ostatnio edytowane przez Bartii : 02.03.2010 o godz. 16:41.
![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Punkt 10 tez jest 'ciekawy'
Wyposażenie pomieszczeń nie należy do obowiązków Wykonawcy. Czyli co? 4 ściany i karteczki - tu mają być ubikacje, tam szatnie, tutaj prysznice, tam sala dla dziennikarzy itp a klub własną kasę będzie musiał wszystko to wyposażyć? Przecież do chuja miał być elite a nie dziura w podłodze zamiast kibla.. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Co do wyposażenia to nie wiadomo co się w tym stwierdzeniu zawiera. Częściowo jest to prawdą bo wyposażenia części biurowej nie leżą w gestii inwestora, co innego cześć sportowa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Pan Prezydent robi sobie z nas jawne jaja. Chce nam oddać w lipcu (a i owszem, w końcu 3 zmiany
) półprodukt w postaci 4 trybun (brzydko otynkowanych) i okrąglaka, obniżonej murawy. NIC (!!!) więcej. Żadnego wykończenia, parkingów, mediów, dojść do trybun, kołowrotków. Niczego więcej. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jasne, ja rozumiem że pomieszczenia które klub będzie użytkował czy z których będzie czerpał zysk ,mogą nie wchodzić w rachubę ale szatnie,ubikacje,pomieszczenia dla dziennikarzy itp - to są rzeczy niezbędne do rozgrywania meczów, tak jak murawa, krzesełka na trybunach,kasy , kołowrotki.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
U nas montują miejsce na telebim a na Legii prawdziwy telebim. http://legia.com/www/index.php?zdj=1...1&img=1004.JPG Ciekawe czy my też takiego doczekamy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Krzesełka jak widać będą na prawie całym stadionie takie jak na E. Majchrowski czeka, aż przyjdziemy do niego w tej sprawie na kolanach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
biały montaż, pewnie będzie ( czyt. kible, prysznice itp.) tak jak w nowych mieszkaniach są zrobione łazienki, natomiast sypialni nikt Ci nie będzie urządzał.
co do reszty to miazga, zwłaszcza fajny jest punkt o braku osobnego wejścia dla kibiców gości. Już nie mogę doczekać się meczu na który przyjedzie ok 2 tys fanów Ruchu i będą sobie wchodzić razem z Wiślakami z sektora E ![]() ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Tak patrząc na ten nasz szkielet pod telebim zastanawia mnie jedna rzecz,a mianowicie te boki,wyraźnie widać że jest prostokąt na środku na którym będzie telebim,a po bokach ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
"Cała konstrukcja to nie tylko powierzchnia, do której przytwierdzony zostanie potem telebim. On wypełni jej środkową część. Po bokach natomiast umiejscowione są pomosty techniczne, którymi dojść będzie można do telebimu." -wg oficjalnej...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. Chyba jedyna taka budowa na swiecie gdzie BMS rozdziela sie na rozne przetargi. Ciekawe czy ktos zdaje sobie sprawe z tego ze tak bedzie co najmniej ze dwa razy niz jeden przetarg kompleksowo na wszystko.
2. Skandaliczna odpowiedz NIE NA TEMAT ! 3. Ewidentna zlosliwosc i brak dobrej woli bo nie stoi NIC na przeszkodzie zeby krzeselka byly z dowolnym wzorem i w dowolnym kolorze. Ceny te same. Rozwiazanie na tacy bo kibice sami im to zrobia. Najzwyklejsze w swiecie chamstwo i pokazanie przyslowiowego wała. 6. 8. To dajcie to nam! Sami sobie przykryjemy ta wentylacje! Znowu wystarczy odrobine drobnej woli... 10. Nawet logiczne ale dobrze byloby gdyby w zamian za wyposazenie Wisla miala zmniejszone koszty wynajmu stadionu. Wynajem, wyposzaenie, koszty monitoringu itp. Jak tak dalej pojdzie to ten stadion nas zrujnuje... 11,12,13. Szkoda slow. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() K***A cyrk z tą budową. |
|
|