The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2010, 16:39
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Skoro już przy tym jesteście. Nie macie wrażenia,że jak się skacze na samej górze trybun za bramkami to czuć jakby się beton uginał. Na samej koronie trybuny. Kiedyś to zauważyłem,później kumpel mi powiedział,że ma podobne odczucie. Może nam się zdaje,ale miał ktoś kiedyś coś takiego?Czy to tak ma być?
Na budowlance się nie znam ale wydaje mi się ,że jeżeli trybuna byłaby sztywna to by pierdo***ła pod naciskiem skaczących ludzi a jeżeli się ugina to nie ma takiego obciążenia na konstrukcję.Zresztą zobacz ten filmik
http://www.youtube.com/watch?v=2QBk2LE-mbI
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 01.03.2010, 16:40
To nie gałąz spadła tylko całe drzewo sie zwaliło!! To jest tam przy tym stawianym niedawno drugim żurawiu, jakieś 4 metry od niego w strone okrąglaka... Prace były tylko tam wstrzymane, ale inne praktycznie sie nie posuwały bo ze względu na wiatr dzwigi nie pracowały
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.03.2010, 16:47
Skoro już przy tym jesteście. Nie macie wrażenia,że jak się skacze na samej górze trybun za bramkami to czuć jakby się beton uginał. Na samej koronie trybuny. Kiedyś to zauważyłem,później kumpel mi powiedział,że ma podobne odczucie. Może nam się zdaje,ale miał ktoś kiedyś coś takiego?Czy to tak ma być?
Spoko konstrukcja pracuje Póki nie ma żadnych pęknięć przez pół trybuny to się nie ma czym przejmować. Beton to nie cegła nawet jak trochę spartolisz to wytrzyma. Dlatego w Polsce to wszystko jest z betonu
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.03.2010, 16:51
Bartii napisał(a):Wyświetl post
a na stronie wisly nie aktualizuja sie kamerki... chyba ze strefy czasowe sie pozmienialy i jest tam noc
Usuń ciasteczko, to pomoże
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.03.2010, 16:57
Dzięki za odpowiedź. Podejrzewałem,że musi to pracować,ale przyznam,że wyginanie czuć dość mocno
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.03.2010, 17:14
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Osobiście będąć w listopadzie na stadionie stojąć po budynkiem multimedialnym widzialem z rana 10-15 meneli którzy czekali na info od kierownika budowy czy będą potrzebni. (nie żebym z nimi rozmawiał ale dość glośno rozmawiali )- jechało od nich wódą na kilometr a kąpali się chyba poł roku wcześniej.Dobrze dla stadionu i dla nas po 30 min przyszedł jakiś inżynier i dostali złą informację że dziś nie ma roboty.Ale zapewne nieraz się im udalo i sobie "budowali"
Niesamowite: jakim cudem do pracy na poważnej budowie w ramach zamówień publicznych można zatrudnić chocby na jedną dniówkę przypadkowego gościa z ulicy? Bez poświadczenia o przejściu szkolenia BHP, bez poświadczenia o zapoznaniu się z warunkami budowy, bez badań lekarskich i zaświadczeń o dopuszczeniu do prac na wyskokości (przypominam, że pracą na wysokości jest praca wykonywana na powierzchni znajdującej się na wysokości co najmniej 1,0 m nad poziomem podłogi lub ziemi), pewnie bez elementarnego ubioru ochronnego, a jesli jeszcze z nieświeżym oddechem, to taki kierownik inżynierek sam wola przez takie zatrudnianie: wsadźcie mnie do więzienia.
I co może jeszcze mieli pracować na umowę?
Chyba, że chodzi o jakieś umożliwienie pozbierania im czegoś, jakichś pozostałości złomu, ogólnie posprzątania, choc i tak jest to niedopuszczalne aby na terenie budowy kręcili się tacy ludzie spoza grupy zatrudnionych tam osób.
Przecież gdyby tak wpuszczonemu na plac budowy klientowi coś się stało, to ten, który wydał zgode na jego obecność odpowiada z urzedu, a takze ewentualnie z powództwa cywilnego za skutki takiego zdarzenia.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 01.03.2010, 17:49
Musi się uginać, gorzej jak by się nie uginała. Dla tego nie buduje się z samego betonu tylko robi zbrojenia itd. Konstrukcja musi być wytrzymała/twarda i elastyczna. Inaczej by się wszystko waliło od zwykłego pęknięcia w konstrukcji.
Odpowiedz cytując
Dagobert
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 01.03.2010, 18:05
a ja uważam, że hasło Wisła Pany nie nadaje się na trybuny i to moja subiektywna ocena i wcale nie uważam żeby " haslo najlepiej oddajace to co kazdy kibic Wisły mysli o swoim klubie i swoim miescie"... i nie mam na to super dowodów tylko swoje własne zdanie. osobiście uważam, że proste Wisła Kraków bez dodatkowych urozmaiceń byłaby ok
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.03.2010, 18:22
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
radekogi pewnie jest w tym trochę prawdy, ale to zawsze tak bywa jak gadasz z gościem co jest "na początku łańcucha pokarmowego", jeśli tak można to ująć. Zwykły robotnik, najemnik zawsze wie lepiej. W pracy zawsze jest tak, że ten na najniższym stanowisku mówi że zapierd*** za 3 a szef nie robi nic
Niemniej na pewno jest w tym trochę prawdy bo w końcu pracował przy trybunie i wie co się tam działo. Podobnie było ze stadionem narodowym i wypowiedzią niejakiego Pana Staszka co to mówił, że najwiekszym zagrożeniem budowy sa goście w białych kaskach bo się kręcą po budowie i przeszkadzają Jakiego bys fachowca nie spotkał to każdy opowie Ci historię since fiction z budowy na jakiej pracował. Jakbyś pogadał z gościem co pracuje w masarni powiedziałbyś, że nigdy już kiełbasy nie zjesz. Jakbyś pogadał z gosciem co pracuje w rozlewni soków powiedziałbyś, że nigdy już sie tej wody nie napijesz, itp, itd...
Ja powiem tyle ze w sierpnu podpisalem fakture ktora przyszla z bosta-beton na jedna czesc ''chudziaka'' jaki robilismy. Bosta-Beton przywiozla nam w jednej z dostaw 4 kubiki betonu z tego co pamietam B-30 a nie B-10 jaki byl zamowiony i wylala go u nas, a nasze 4 kubiki trafily na budowe na nasz stadion, wiem to na 100% bo pozniej rozmawialem z kierowca. I nikt nie robil na stadionie podobno problemow ''bo to tylko 4 kubiki''... Wiec jestem w stanie w duzo rzeczy zwiazanych z ta budowa uwierzyc.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.03.2010, 21:13
Panikujecie jakbyście nie wiedzieli jak się w Polsce buduje

Mam nadzieje, że jutro wiatr już nie będzie taki silny i dźwigi będą mogły pracować.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.03.2010, 21:24
radekogi napisał(a):Wyświetl post
Opowiadał że w okresie letnim brakowało robotników więc brano wszystkich którzy chcieli prosto z ulicy. Mówił że robili z nim kucharze, piekarze, cukiernicy.

To ze ktos nie jest z wyksztalcenia budowlancem o niczym nie swiadczy. Ja mam kumpla ktory po szkole jest krawcem i tak kladzie plytki ze ludzie ktorzy 10 lat w tym robia tak nie klada.
Ja jako elektryk kladlem elewcje w Lodzi na poteznej budowie i robilem to dobrze bo mi sie chcialo i nie bylem nawalony.
Bylem na poprawce gdzie zamiast steropianu byla butelka po wodce bo sie chlopom nie chcialo dupy ruszyc do magazynu wiec brali wszystko co mieli pod reka.

Kazdy moze s........c robote jak ma wszystko w dupie, lekarze niby po studiach a fuszerki tez odstawiaja na ludziach.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 01.03.2010 o godz. 22:03.
,
Odpowiedz cytując
palon
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 01.03.2010, 21:58
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Niesamowite: jakim cudem do pracy na poważnej budowie w ramach zamówień publicznych można zatrudnić chocby na jedną dniówkę przypadkowego gościa z ulicy? Bez poświadczenia o przejściu szkolenia BHP, bez poświadczenia o zapoznaniu się z warunkami budowy, bez badań lekarskich i zaświadczeń o dopuszczeniu do prac na wyskokości (przypominam, że pracą na wysokości jest praca wykonywana na powierzchni znajdującej się na wysokości co najmniej 1,0 m nad poziomem podłogi lub ziemi), pewnie bez elementarnego ubioru ochronnego, a jesli jeszcze z nieświeżym oddechem, to taki kierownik inżynierek sam wola przez takie zatrudnianie: wsadźcie mnie do więzienia.
I co może jeszcze mieli pracować na umowę?
Chyba, że chodzi o jakieś umożliwienie pozbierania im czegoś, jakichś pozostałości złomu, ogólnie posprzątania, choc i tak jest to niedopuszczalne aby na terenie budowy kręcili się tacy ludzie spoza grupy zatrudnionych tam osób.
Przecież gdyby tak wpuszczonemu na plac budowy klientowi coś się stało, to ten, który wydał zgode na jego obecność odpowiada z urzedu, a takze ewentualnie z powództwa cywilnego za skutki takiego zdarzenia.
Jezu, Framat- gdzie Ty żyjesz? Jakie BHP, jakie warunki budowy etc. Toż to norma, polska norma.
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 01.03.2010, 22:04
Akurat BHP inspekcja pracy sprawdza na budowach, zresztą u nas na wschodniej też była ok.wakacji.
A badania robią tak...spis nazwisk i znajomy lekarz- po 50 zł za głowę i masz wszystko co chcesz nawet ślepy może po rusztowaniach na wysokości 5 piętra latać.podpisują UZ i po temacie.Dziwię się tylko że taki Polimex musi tak ludzi zdobywać...bo jakieś 3 rzędne firmy to co innego a to jest S.A wkońcu
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.03.2010, 22:10
Od paru lat biorę udział w różnych duzych budowach. Wiem, że pewne sprawy się nadal lekcewazy, ale też wiem, że nikt odpowiedzialny za budowę, kto ma choć trochę oleju w głowie, nie zatrudnia na żadnej budowie, zadnych meneli bez niezbednych formalności.
Tak można na budowie domku jednorodzinnego, choc i tak "inwestorzy" nie zdają sobie sprawy z potencjalnych konsekwencji, ale nie można na budowie obiektu za 400 milionów, finansowanego z budżetu miasta, w ramach zamówień publicznych.
Można oczywiście w potrzebie zatrudniać niewykwalifikowanych pacowników - fizoli, chocby do noszenia desek do szalunków, ale wszystko musi być przeprowadzone zgodnie z pewnymi regułami.
Jakakolwiek inspekcja puściłaby z torbami takiego wykonawcę
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.03.2010, 22:20
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg - super ujęcie.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.03.2010, 22:27
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg - super ujęcie.
biało czerwony żuraw i niebieska konstrukcja Wisła na maxa
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
Finek
Junior Member

Od: 11.2002

Stary 01.03.2010, 22:28
filoo napisał(a):Wyświetl post
biało czerwony żuraw i niebieska konstrukcja Wisła na maxa
Koledze pewnie chodzilo o TATRY w tle
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2010, 22:32
Finek napisał(a):Wyświetl post
Koledze pewnie chodzilo o TATRY w tle
tatry widoczne z krakowa?
tak z czystej ciekawosci pytam ;-)
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 01.03.2010, 22:33
Kamil napisał(a):Wyświetl post
tatry widoczne z krakowa?
tak z czystej ciekawosci pytam ;-)
tak,

czemu nie?
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.03.2010, 22:36
toż nawet z Nowej Huty je widać
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2010, 22:41
Proud napisał(a):Wyświetl post
tak,

czemu nie?
tak tylko pytam, zawsze wydawało mi sie, ze to inne gory
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2010, 23:06
http://krakow4u.pl/inne/krakow-tatry...tatry_018.html
oj widac widac i to niezle.
Odpowiedz cytując
Mako
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.03.2010, 02:12
na tej focie powyzej to wygląda tak jakby Wawel był gdzieś w Nowym Targu jak ktoś jeździ zakopianką to często z Mogilan widać Taterki.

A żeby nie rozmywać to takie pytanko mi sie nasunęło co do budowy: Czy ulica Reymana będzie tylko deptakiem czy bedzie tam dopuszczony ruch samochodów poza terminami w którym są mecze?
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.03.2010, 02:46
bedzie tylko deptakiem... a wracajac do tych "250" ludzi, to swoja droga oni nie planuja czy wiecej czy nie, dzien wczensiej nie wiedza, wiec przynajmniej powinno bylo byc ludzi jak mrowek na C przy wylewaniu w srodku itp, ktos byl tam dzisiaj i moglby potwierdzic cos? i swoja droga ciekawe czy te 3 zmiany tylko sa do zachodniej czy wschodniej tez cos pomagaja...
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.03.2010, 08:29
Na kamerce widać, że konstrukcja pod telebim poszła do góry.
Odpowiedz cytując
midu
Member

Od: 10.2003

Stary 02.03.2010, 09:34
Czy ktoś wie czy rzeczywiście będziemy grać na Hutniku wiosną? Oficjalna milczy. Pierwszy mecz już w piatek (fakt bez kibiców), ale aby tam grać konieczna jest zmiana licencji,a nigdzie o tym ani słowa. Terminarrz 90 minut.pl podaje przy meczach Cracovii stadion Suche Stawy, przy naszym nic. Jesli dystrybucja wejściówek będzie tak dramatycznie wolna jak po drugiej stronie błoń(a ponoć tak organizuje to ZIS) to juz trzeba ją rozpocząć aby zdążyć na mecz z Lechią . Czy ktoś coś wie jak to wygląda czy obudzimy się w Sosnowcu?
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 02.03.2010, 10:53
O ile wiem info bylo ze na Hutniku gramy z Lechią, natomiast jesli chodzi o najblizszy mecz bez publicznosci jak nic nie pisali to pewnie jeszcze w sosnowcu albo nie pisza aby kibice nie pojawili na stadionie
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.03.2010, 10:55
W sumie żadna różnica czy w Sosnowcu czy na Hutniku.

A prop telebimu to będzie pionowo wisiał czy pod kątem w stronę przeciwnej trybuny?
Odpowiedz cytując
midu
Member

Od: 10.2003

Stary 02.03.2010, 12:03
Poruszam temat bo jest dziwnie cicho ze strony klubu; a może sie potem okazać, że nikt niezałatwił zmiany licencji . A jeśli mamy grać na Suchych Stawach to trzeba już od najbliższego meczu, aby piłkarze zapoznali się z tym stadionem. Z tego co wiem system dystrybucji wejściówek narzucony przez ZIS jest dramatycznie wolny, więc im wcześniej tym lepiej, a na dzień dzisiejszy nikt nie umie powiedzieć czy Wisła podpisała umowe na wynajem stadionu...
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 02.03.2010, 12:47
Bardzo podoba mi się odpowiedź o oświetleniu. Zgodnie z projektem, czyli jak
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów