The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2010, 10:45
mic napisał(a):Wyświetl post
a na 3:0 gdzie ? Bonus jakis, antyPawelku ? Zanim zacznicie sie napinac to zastanowcie sie czy to sie kupy trzyma
A 67 sytuacja, w której Pawełek ma piłkę przy nodze i wykopuje ją pod nogi rywala?

Zatrważające jest ile razy można popełniać ten sam błąd.

Nawet komentator Śrutwa źle ocenił umiejętności "ręcznika" z naszej bramki, bo powiedział iż z reguły popełnia jeden wielki błąd w meczu. Niestety nasz AS popełnił 2. Czekamy na kolejne ekstra parady w piątek, bo przecież dopóki nie będzie kontuzjowany to i tak on musi bronić.
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 02.03.2010, 11:18
"Czekamy na kolejne ekstra parady w piątek, bo przecież dopóki nie będzie kontuzjowany to i tak on musi bronić."
Naprawde bedziesz czekac na jego pomylki No to masz swoisty sposob na wspieranie naszych pilkarzy.. ja wprost przeciwnie, bede trzymac kciuki za jak najepszy wystep Pawelka i calej reszty.
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 02.03.2010, 11:20
universe napisał(a):Wyświetl post
"Czekamy na kolejne ekstra parady w piątek, bo przecież dopóki nie będzie kontuzjowany to i tak on musi bronić."
Naprawde bedziesz czekac na jego pomylki No to masz swoisty sposob na wspieranie naszych pilkarzy.. ja wprost przeciwnie, bede trzymac kciuki za jak najepszy wystep Pawelka i calej reszty.
Niektorzy bardziej beda sie cieszyc z wpuszczonej bramki przez Pawelka, niz strzelonej np przez Hristova... ot tacy kibice
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.03.2010, 11:25
universe napisał(a):Wyświetl post
Ja czekam na dzień, w którym zdrowy Pawełek będzie siedział na ławce, a zamiast niego będzie bronił ktoś inny. Zastanawia mnie tylko kiedy to nastanie i co on musi jeszcze pokazać żeby do tego doszło
Odpowiedz cytując
zet
Member

Od: 01.2009

Stary 02.03.2010, 11:34
nie jestem anty - Pawełek, ale tyle razy naprawdę drżało serce przez niego, ja rozumiem dawać szanse, ale jak długo? wydaje się, że drużyna gra niebo lepiej, gdy czuje za plecami mocne wsparcie , pewność itp bramkarza, ile wpadek musi mieć jeszcze w/w aby dać szansę drugiemu? Prawdziwy bramkarz nigdy nie ogra się w meczach bez stawki....
niew wiem ile prawdy jest w szeptanych rozmowach o układach w Wisełce, bo wiem na 100 %, że za Kazimierskiego były.....
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.03.2010, 11:46
Niektorzy bardziej beda sie cieszyc z wpuszczonej bramki przez Pawelka, niz strzelonej np przez Hristova... ot tacy kibice
Przecież wiesz dobrze, że nie o to chodzi.
Jestem krytykiem Mariusza od początku jego pojawienia się w tej drużynie. W pewnym momencie zacząlem zauważać u niego pewne postępy, ale był to chyna jakiś przypadek.
Mnie, wszystkie niepewne pawełki bardzo wkurzają i irytują, a nie cieszą i dlatego krytykuję tego bramkarza i nieudolną politykę sportową klubu.

Oczywiście, po każdym kolejnym błędzie Pawełka, nie omieszkam stwierdzić na forum, że "a nie mówiłem?".
Ale nigdy wpuszczona przez niego bramka nie będzie dla mnie powodem do zadowolenia.
Będę zadowolony jak Pawełek faktycznie kiedyś podnesie swój poziom sportowy (co zaliczam do bajek na dobranoc), albo wróci tam gdzie jego miejsce (klub pokroju Odry).

Tak więc, nie twórzcie mitów o kibicach cieszących się z wpuszczanych goli i przegranych meczy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.03.2010, 13:02
Wiosna na Hutniku http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...na_w_krakowie/
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.03.2010, 13:28
Niektórzy stwierdzą tylko fakty. A fakty są takie, że Pawełek jest najsłabszym bramkarzem od przyjścia TF do Wisły. Nawet Trabalik był lepszy.

Facet nie zrobił żadnego postępu i już wiadomo, że nie zrobi. Będzie tylko gorzej. To samo zresztą dotyczy Jirsaka.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 02.03.2010, 13:45
thechris napisał(a):Wyświetl post
Nawet Trabalik był lepszy.
Pojechałeś po bandzie
Odpowiedz cytując
ce
Junior Member

Od: 04.2005

Stary 02.03.2010, 13:45
Dokładnie jak i FraMat nie byłem, nie jestem i NIGDY nie będę zwolennikiem Mariusza Pawełka. Myślałem, że odejście ultra zwolennika jego bramkarskiego kunsztu i zastąpienie go przez Artura Łaciaka poprawi naszą sytuację. Jednak skończyło się jak zawsze i szkoda komentować telenoweli pt: "Nowy bramkarz Wisły".

Niemniej jednak warto zaznaczyć, że 3 interwencje Pawełka w meczu z Bełchatowem na pewno nie wpłynęły na cały zespół budująco, a tylko wprowadziły niepotrzebne nerwy. Nie rozumiem też tłumaczenia niektórych na tym forum typu: "Ja to się przyzwyczaiłem, że Mariusz ma w każdym meczu jakieś złe zagranie". Aż nóż w kieszeni otworzyłby się, gdybym go posiadał. Bądź, co bądź ekstraklasa to _najlepsi_ piłkarze jacy grają w Polsce. Może poziom naszej ligi nie jest wybitny, ale błędy Pawełka są czasami żenujące, aż nie przystoi bramkarzowi mistrza Polski popełniać takich klopsów.
WG mnie Mariusz Pawełek jest kiepski. Koniec, nie musicie się z tym zgadzać!(Fakt gra on tylko bo nie ma rywala na swojej pozycji).

Co do samego meczu z Bełchatowem, osobiście nie spodziewałem się, że będziemy w stanie wywieźć więcej niż remis. Wyszliśmy w takim ustawieniu, które nie zwiastowało zbyt ofensywnej gry. Powracający po kontuzjach Sobolewski i Boguski nie zagrali praktycznie nic. Długie zagrania do przodu na tego biednego i osamotnionego Hristova(pokazał, że nie boi się walki - w odróżnieniu od Jirsaka) przeplataliśmy próbami rajdów Kirma. Oczywiście dużych korzyści to nie przyniosło i nie ma się co dziwić skoro powtarzane było do znudzenia. Swoją drogą kolejny raz nie wykorzystujemy ofensywnego stylu Alvareza, który nieco odważniej zaczął poczynać sobie, gdy po jego stronie znalazł się Kirm, a nie bezproduktywny w tym meczu Boguski(nie jest w formie, rozumiem trener nie ma kogo wpuścić to liczy na łut szczęścia). Ale już w przypadku Jirsaka to nie wiem na co liczył Skorża wystawiając malutkiego Czecha do walki z obrońcami, który każdy ma powyżej 180cm wzrostu. Poza tym to chucherko nie potrafiło nawet odebrać piłki silnym obrońcą GKS, inaczej jak faulem. Do tego dochodzi Diaz... gość kompletnie nie używający mózgu podczas gry, zamieszany w idiotyczne dryblingi, rzec można cyrkowiec! Notabene tylko dzięki uprzejmości sędziego dograł ten mecz do końca, bo kolejnymi bezsensownymi faulami(wiadomo temperament południowy, ale ileż można kosić ludzi równo z murawą) utwierdzał mnie w przekonaniu, że 1 zdanie jakie o nim tutaj napisałem jest właściwe. Można by tak długo o tym mistrzu żonglerki pisać, ale daruję sobie bo zagrał gniota i nie wiem co robił tak długo na boisku, bo czerwona wisiała w powietrzu. Do tego wszystkiego dochodzi śpiący królewicz Marcelo, co to za Nowakiem nie podążył. Poza tym błędem poprawny występ, ale już przesunięcie go do przodu było istnym aktem desperacji, nie pierwszym trenera Skorży. Na koniec nieco optymizmu, czyli występ Issa BA, gość wszedł w 70 minucie i zagrał tak, że można pisać w samych superlatywach. Nienaganne przyjęcie piłki(tak nie każdy potrafi, dlatego o tym piszę), dobra technika, świetny przegląd pola(od czasów Szymkowiaka nie widziałem w Wiśle zawodnika, który by tak pewnie podawał). Nawet jak zaczął dryblować to wychodziło mu to tak jak chciał, widać, że możemy mieć z niego pożytek, jeżeli tylko koledzy z drużyny dostosują się do jego poziomu o MP2009/2010 jestem spokojny.

Podsumowując:
- Issa Ba w meczu z Arką od początku,
- Tomasz Jirsak lepiej niech nie wchodzi, bo jeszcze sobie krzywdę zrobi,
- Georgi Hristov wg mnie optymistyczny początek, poprawi się zgranie, to i jego gra również, liczę na 1 trafienie,
- Andraż Kirm szacun dla niego, bo gdy wszyscy już zwątpili to jedynie on próbował i szarpał, często niezauważany przez kolegów(nie dziwne skoro rozgrywają u nas Głowacki z Marcelo), niestety nawet w 50% nie wykorzystujemy jego niemałych umiejętności(dobry rozgrywający w Wiśle i nikt nie ma argumentów, żeby konkurować z Kirmem o tytuł najlepszego skrzydłowego w lidze),
- Pablo Alvarez sytuacja analogiczna do Kirma, potencjał ofensywny ogromny, pokazał to w sparingach, ale potrzebne są podania, podania, podania... w tempo,
- Patryk Małecki myślę, że znacząco na grę Wisły nie wpłynie, ale będzie miał jaja, żeby pociągnąć z piłką, nie bojąc się, że go ktoś kopnie, odepchnie czy za głośno na niego krzyknie,
- Radosław Sobolewski defensywny pomocnik, od którego nie należy oczekiwać rozgrywania piłki, finezyjnych dryblingów, masy bramek, podań otwierających drogę do bramki. Zawsze ma za zadanie to samo, rozmontowywać akcje przeciwnika w początkowej jego fazie i robi to wyśmienicie _jeżeli jest w formie_, a aktualnie nie jest, nie wiem czy nie lepiej było wstawić w mecz z Bełchatowem Krzysztofa Mączyńskiego, bo Radek był wyraźnie sfrustrowany grą zespołu, a może i swoją formą również(głupia żółta).

Ogólnie nie wierzę, że możemy nie zdobyć w meczu z Arką 3 pkt. Wszyscy, którzy już teraz zwątpili w Wisłę(po jednym meczu, w niepełnym składzie, z jednak dobrze grającym w meczach u siebie GKSem) mogą równie dobrze już teraz przerzucić się na badmintona albo curling, bo widać o piłce nożnej mają pojęcie takie jak ja o wcześniej wymienionych dyscyplinach.
Powód: stylistyka;)
Ostatnio edytowane przez ce : 02.03.2010 o godz. 13:49.
pozdrawiam
ce
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 02.03.2010, 13:47
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
Pojechałeś po bandzie
szkoda ze nie napisal ze Juszczyk

Nauczcie sie pisac nazwisko nowego gracza, do cholery, nie Christow, tylko HRISTOV !
Ostatnio edytowane przez mic : 02.03.2010 o godz. 14:34.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 02.03.2010, 14:11
Niestety
na mecz z Arką nie będziemy mieli za wiele mozliwości zmian.
Moim zdaniem powinniśmy zagrać następującą 11:

Kurto - Alvarez, Marcelo, Głowacki, Pi. Brożek - Boguski, Sobolewski, Ba, Kirm - Christow, Małecki

Na lepszy skład na dzisiaj nas nie stać. W przypadku gdyby Ba nie wytrzymywał trudów spotkania - Diaz albo Maczyński. Co Jirsaka - niestety - ławka, ale przy tej ławce jest również jednym z kandydatów do zmian.
W bramce Kurto zamiast Pawełka - gramy z niezbyt mocną Arką, więc niech młody pokaże, jak wiele potrafi, może w koncu przestaniemy szukać nowego bramkarza, tylko rozejrzymy się po tym co mamy w klubie, bo Pawełek chyba już lepszy nie będzie, a kontrakt konczący się w czerwcu - wcale nie musi być przedłużony.
Powód: post niżej ;)
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 02.03.2010 o godz. 16:29.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 02.03.2010, 14:14
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Niestety

Kurto - Alvarez, Marcelo, Głowacki, Pi. Brożek - Boguski, Sobolewski, Ba, Kirm - Christow, Boguski.
.
To się Boguś napracuje za dwóch
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 02.03.2010, 14:14
Skorza w rybryce "ryzykowanie" ma wpisane '"0" wiec nie ma szans na Kurto.
Odpowiedz cytując
kaco1985
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.03.2010, 14:33
Chyba Maciek nie ma innego wyjscia jak zagrac taka 11-nastka

Pawełek - Alvarez, Marcelo, Głowacki, Pi. Brożek - Małecki, Sobolewski, Ba, Kirm - Christow, Boguski

No chyba, ze Paweł bedzie mogl zagrac to trzeba bedzie go dac za Christowa lub Boguskiego... Wogole to nie mam pojcia dlaczego nie gramy dwójka z przodu!? Przeciez jestesmy Mistrzami, kogo sie mamy bac? Nie rozumie taktyki Skorzy w meczu z GKS-em
.
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.03.2010, 14:44
kaco1985 napisał(a):Wyświetl post
Chyba Maciek nie ma innego wyjscia jak zagrac taka 11-nastka

Pawełek - Alvarez, Marcelo, Głowacki, Pi. Brożek - Małecki, Sobolewski, Ba, Kirm - Christow, Boguski

.
Skorża ma zaufanie do Diaza i pewnie mimo słabszego występu w Bełchatowie zagra w pierwszej 11-ce a Jirsak gdyby byli wszyscy zdrowi nie złapałby sie nawet na ławe w obecnej formie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.03.2010 o godz. 14:59.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 02.03.2010, 15:12
Racja , Jirsak nawet zagrał ostatnio dobre spotkanie , jego zmiennik Ba również przez te 20 minut zagrał dobrze. Ale wydaje mi się , że Ba będzie teraz próbowany od poczatku, tylko , iz to jest także defensywny pomocnik co o Jirsaku nie można powiedzieć. Ale mimo to Issa umie także dobrze rozegrać piłkę , wiec wydaje mi sie , iż on teraz zagra od początku , bo pozycja Radka jest niepodważalna. a co do Rafała to racja , nie jest jeszcze fizycznie dobrze przygotowany po kontuzji. Także typuje , że zagra coś ok 60-70 min. Myśle , że Paweł zdąży na Arkę. bo bez niego jednak jakoś ten przód fiest mało aktywny. A jak nie on to znów CHristow będzie musiał grac pełny mecz. Albo Mały zagra w przodzie , Kirm na prawej i Diaz na lewej pomocy. mozna eksperymentować. dużo zależy od zdrowia Pawła na Arkę.
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 02.03.2010, 15:33
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
Racja , Jirsak nawet zagrał ostatnio dobre spotkanie , jego zmiennik Ba również przez te 20 minut zagrał dobrze. Ale wydaje mi się , że Ba będzie teraz próbowany od poczatku, tylko , iz to jest także defensywny pomocnik co o Jirsaku nie można powiedzieć. Ale mimo to Issa umie także dobrze rozegrać piłkę , wiec wydaje mi sie , iż on teraz zagra od początku , bo pozycja Radka jest niepodważalna. a co do Rafała to racja , nie jest jeszcze fizycznie dobrze przygotowany po kontuzji. Także typuje , że zagra coś ok 60-70 min. Myśle , że Paweł zdąży na Arkę. bo bez niego jednak jakoś ten przód fiest mało aktywny. A jak nie on to znów CHristow będzie musiał grac pełny mecz. Albo Mały zagra w przodzie , Kirm na prawej i Diaz na lewej pomocy. mozna eksperymentować. dużo zależy od zdrowia Pawła na Arkę.
Nie zgodzę się z Tobą , uważam że spotkanie w wykonaniu Jirsaka było słabe, być może Ty uważasz że zagrał dobre spotkanie a ja się zapytam dlaczego tak uważasz
Masz ku temu jakieś argumenty
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.03.2010, 15:36
Racja , Jirsak nawet zagrał ostatnio dobre spotkanie
kiedy bylo to ostatnio? Bo chyba nie w Bełchatowie?
, jego zmiennik Ba również przez te 20 minut zagrał dobrze. Ale wydaje mi się , że Ba będzie teraz próbowany od poczatku, tylko , iz to jest także defensywny pomocnik co o Jirsaku nie można powiedzieć.
akurat odwrotnie - Ba nigdy nie grał defensywnego pomocnika, tylko typowego środkowego.
Poza tym w Auxerre ustawiano go też na prawym skrzydle co widać na tej stronie: http://aolsport.aol.fr/football/joue...a-ba-1966.html

Natomiast Jirsak sprowadzany jako playmaker okazał się tak naprawdę ni psem ni wydrą
Ale mimo to Issa umie także dobrze rozegrać piłkę , wiec wydaje mi sie , iż on teraz zagra od początku , bo pozycja Radka jest niepodważalna.
Fakt, Nawet jak jest bez formy
Ostatnio edytowane przez FraMat : 02.03.2010 o godz. 15:50.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 02.03.2010, 15:40
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Nie zgodzę się z Tobą , uważam że spotkanie w wykonaniu Jirsaka było słabe, być może Ty uważasz że zagrał dobre spotkanie a ja się zapytam dlaczego tak uważasz
Masz ku temu jakieś argumenty
Pewnie naczytal sie cytowanego "lepiej madrze stac"
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 02.03.2010, 16:00
Co do Jiraska to faktycznie może nie , że zagrał dobrze tylko przeciętnie. po prostu bez błysku , bez jakiegoś fajnego podania czy strzału. Ale nie wydaje mi się , że grał słabo , nie tracił głupio piłek ani nie przegrywał pojedynków. Mecz przeciętny bez wyróżnienia się na przykład takim prostopadłym podaniem z czego nieraz Tomas słynął u nas. Widać był , iż piłka przy nodze mu nie przeszkadza. Rzadko decydował się na drybling i te właśnie niekonwencjonalne zagrania z których ma słynąć playmaker jakim miał właśnie być Czech w naszym zespole. A Issa no taki środkowy pomocnik , także defensywny z umiejętnością grania do przodu.
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 02.03.2010, 16:02
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Niestety

Kurto - Alvarez, Marcelo, Głowacki, Pi. Brożek - Boguski, Sobolewski, Ba, Kirm - Christow, Boguski.

Na lepszy skład na dzisiaj nas nie stać. W przypadku gdyby Ba nie wytrzymywał trudów spotkania - Diaz albo Maczyński. Co Jirsaka - niestety - ławka, ale przy tej ławce jest również jednym z kandydatów do zmian.
W bramce Kurto zamiast Pawełka - gramy z niezbyt mocną Arką, więc niech młody pokaże, jak wiele potrafi, może w koncu przestaniemy szukać nowego bramkarza, tylko rozejrzymy się po tym co mamy w klubie, bo Pawełek chyba już lepszy nie będzie, a kontrakt konczący się w czerwcu - wcale nie musi być przedłużony.
Chcesz mieć podobną sytuację jak w meczu Wisła - Dyskobolia, gdzie popisał się nasz młody bramkarz Jarosiński? Notabene trenerem ekipy z Wielkopolski był Skorża.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Blaszczu16 : 02.03.2010 o godz. 16:04.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 02.03.2010, 16:29
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
To się Boguś napracuje za dwóch
Dzięki za zwrócenie uwagi - poprawiłem
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.03.2010, 16:45
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Chcesz mieć podobną sytuację jak w meczu Wisła - Dyskobolia, gdzie popisał się nasz młody bramkarz Jarosiński? Notabene trenerem ekipy z Wielkopolski był Skorża.
Skończcie już z tym Jarosińskim bo to się nudne robi...

Jakby w Legii myślano tak samo to Boruc do dziś grzałby ławę, a Fabiański kopał się po czole w ME. Co -tam nie mają presji? Albo w Lechu... W Poznaniu się nie cackali - w ciagu roku odstawili kolejno Dolhę, Kotorowskiego, Kasprzika (ledwo kupionego - jak widać potrafili uderzyć się w pierś i przyznać, że to niewypał) i w efekcie mają w bramce młodego Bośniaka - zaufali mu a on się odwdzięcza kapitalnymi interwencjami.

Tylko u nas to chore myślenie, że 19/20 latek musi być jakimś stremowanym głupkiem, na pewno słabszym od, notabene zajebistego (!), Pawełka...
Ostatnio edytowane przez felipe : 02.03.2010 o godz. 16:47.
Odpowiedz cytując
kaco1985
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.03.2010, 17:15
Moze faktycznie Skorza moglby dac szanse Kurto... Bo Arka to raczej nie bedzie bardzo wymagajacy przeciwnik, a Filip nabralby jakies doswiadczenie.
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.03.2010, 18:30
Zwłaszcza, ze Kurto to nie jest znowu pierwszy lepszy 19 latek jakich pełno, tylko reprezentant kraju w swojej kategorii wiekowej. Mamy zatem zdolnego bramkarza - po co go marnować, tym bardziej w sytuacji gdy ten niby "pierwszy" jest tak okrutnie przeciętny i niepewny...?
Odpowiedz cytując
korzychxp
Member

Od: 01.2007

Stary 02.03.2010, 18:38
cos czuje że taki Jirsak poradziłby sobie np w Lechu, w druzynie gdzie gra sie piłką przy nodze i nie pomijając pomocy w wiekszosci akcji, tylko wlasnie przez pomoc jest rozegranie, czym sie niby Stilic od Jirsaka rozni, bo nawet bym nie powiedział o charakterze, ani o warunkach fizycznych. Tam sie inaczej gra, a u nas nie wiem kto by mogl dobrze grac, jak prawie wszyscy stoją. Ronaldo ani Messi by nam nie pomogl. No chyba ze akcja indywidualna.

u nas poza Kirmem i Małeckim, chyba nikt nie wybiega na pozycje. Na pograniczu spalonego nie radzi sobie za bardzo Boguski. Wiec kto ?
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.03.2010, 18:40
felipe napisał(a):Wyświetl post
Zwłaszcza, ze Kurto to nie jest znowu pierwszy lepszy 19 latek jakich pełno, tylko reprezentant kraju w swojej kategorii wiekowej. Mamy zatem zdolnego bramkarza - po co go marnować, tym bardziej w sytuacji gdy ten niby "pierwszy" jest tak okrutnie przeciętny i niepewny...?
Niestety w naszym klubie myślenie jest zgoła odmienne.
I w razie kontuzji Pawełka, jestem w 100% przekonany że zagrałby Juszczyk.. który przepuszcza nawet piłki wielkości lekarskiej;P

Więc szansa na to że kiedykolwiek w najbliższym czasie zobaczymy Kurto w bramce jest znikoma, a nawet można powiedzieć że nie ma takiej szansy.

Niestety takie są nasze realia.

twardybidon napisał(a):Wyświetl post
Gówno prawda, Hristov to jest angielska wersja. W Bułgarii używa się alfabetu opartego na cyrylicy, a zasady pisowni takich nazw własnych w Polsce są szczegółowo określone. Georgi Christow - tak jest poprawnie.
Proponuje żebyśmy piasli tak jak jest to określone na koszulce gracza.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 02.03.2010 o godz. 19:01.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.03.2010, 18:56
Nauczcie sie pisac nazwisko nowego gracza, do cholery, nie Christow, tylko HRISTOV !
Gówno prawda, Hristov to jest angielska wersja. W Bułgarii używa się alfabetu opartego na cyrylicy, a zasady pisowni takich nazw własnych w Polsce są szczegółowo określone. Georgi Christow - tak jest poprawnie.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 02.03.2010, 19:14
Георги Христов tak sie pisze zresztą zobacz jak ma na koszulce przez samo H
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów