|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Mały
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Chyba, że trener wpadnie na pomysł, aby zagrać 4-3-3 z Kirmem i Małeckim na skrzydłach, a na środku Boguskim/Hristovem.
Co do samego meczu, to miejmy nadzieję, że będzie łatwo i przyjemnie, szkoda tylko, że bez kibiców ;/ Tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jirsak na 100% musi usiąść na ławie. Po prostu musi. Jeśli Skroża w nagrodę za Bełchatów wystawi go w pierwszej 11 to będzie oznaczało sabotaż z jego strony. Niech gra nawet Mączyński. Drugi na ławce jaki powienien usiąść to Pawełek - niech broni Kutro ale to tylko marzenie. Marcelo i Małecki w ataku. Jop i Głowa w obronie. Jak Marcelo coś strzeli to będzie 1:0 a jak nie to będzie podobnie jak w Bełchatowie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jesli Skorża będzie chciał szarpnąć tą drużyną to wystawi skład:
Juszczyk - Pi.Brozek,Marcelo, Głowacki, Alvarez - Kirm, Ba, Sobolewski, Małecki - Boguski - Hristov Diaz swoją nieporadnością po prostu irytuje.. Nie jest przygotowany do sezonu i tyle. Powiecie - Juszczyk? Że co? A tak, skoro w gębie jest dobry to niech pokaże Pawełkowi gdzie jest jego miejsce. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Issa może nie być gotowy na 90 minut. Dlatego w środku pola zagra najprawdopodobniej pupilek Maciusia, Diaz, wraz z Sobolem. Lewe skrzydło Kirm, prawe Boguski (będą się pewnie wymieniać), w ataku Mały z Hristowem
Obrona klasycznie. Znając inwencję twórczą naszego genialnego trenejro, to przygotuje on prawdziwie zaskakującą taktykę o jakiej jeszcze nikt nie słyszał: długie piłki na Marcelo. Będzie remis. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jak dla mnie od ostatniego meczu Diaz powinien być tylko i wyłącznie zmiennikiem Brożka na lewej obronie.
Ba powinien zagrać od pierwszej minuty bo w ostatnim meczu zrobił na mnie największe wrażenie. Mariuszek - Alvarez Głowacki Marcelo Brożek - Boguski Sobolewski Ba Kirm - Małecki Hristov mógł by Maciek również spróbować 4-3-3 Pawełek - Alvarez Głowacki Marcelo Brożek - Sobolewski Ba Kirm - Małecki Hristov Bogusk choć to drugie wyście nieprawdopodobne przez poglądy naszego trenera |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Za pewne ktoś się znajdzie, bo przecież zawsze się znajduje Łobodziński, Pawełek itp... Kogo wolałbyś oglądać na boisku Jirsaka- Który jest bezproduktywny. Jeżeli to twoim zdaniem jest taki zły piłkarz to powiedz mi jedna dlaczego trener reprezentacji Kostaryki powołuje go na każde spotkanie, przecież to jest nie ambitny, słaby, nie walczący na boisku zawodnik. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
No w piątek inny rezultat niż wygrana nie wchodzi po prostu w grę ! Arka w meczu z niebieskimi pokazała , iż jest słabo przygotowana do rundy , także w piątek trzeba będzie szybko wybić im z głowy wywiezienie jakiegokolwiek punktu z Nowej Huty !! nie wiadomo co z Łobodzińskim , może już nas wzmocni na Arkę , Brożek pewnie znów wypadnie ale mamy na tyle dobry skład z całym szacunkiem dla Arki ale oni nie powinni istnieć w następnej kolejce! Jakakolwiek strata punktów może nas niestety psychicznie zdołować , bo prawdopodobnie Legia zrarnie całą pule w meczu z Odrą. nie sadze aby nasi byli kopacze Cantoro oraz Brasila wraz z Onyszko coś zdziałali na Łazienkowskiej. W meczu z Lechią Odra pokazała się ze słabej strony a z trójki tych graczy tylko Arkadiusz wypadł dobrze. Kolejnym zespołem który się do nas zbliży to na pewno Lech. po tym co widziałem dzis to naprawdę mocna teraz drużyna grajaca fajna piłkę. A w meczu z pasami nie powinna mieć u siebie problemów. Znów niebezpiecznie się Ruch zbliża. Już na 5 punktów jak Amica. Także znów to powtórzę ale musimy zgarnąć 3 punkty w piątek !! oby tylko ten mecz nie był dla nas nerwowy. dobrze także , że gramy przed rywalami , będziemy mogli miejmy nadzieję ich spokojnie obserwować w sobotę i niedzielę.
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Co do mojego wyboru: zamieniłem Pawełka na Kurto, bo naprawde dość mam nieudolności Mario.Najpierw jego słaba gra nogami,potem kolejny błąd przy dośrodkowaniu przeciwnika ale na szczęście Ujek nie trafił do pustaka. Kurto jest młody,zdolny,perspektywiczny.Pokaże się z dobrej strony w lidze,w przyszłości może w europejskich pucharach i sprzeda się go za dobrą cenę. Umieściłem Piotrka Brożka na lewej flance, bo Boguś gra totalną kichę na tej pozycji;/ . Przy okazji sprawdzilibyśmy Burligę przez cały mecz a nie tylko przez 3 minuty. Jeśli jednak ten skład by się nie sprawdził to wpuściłbym Rafała na atak, Małego na skrzydło a Pietie cofnął na obronę ![]() ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Moim zdaniem nie czas na eksperymenty szczególnie na bramce biorąc pod uwagę fakt, że w tym meczu Pawełek nie zawinił przy bramce, nie umieściłeś w składzie Sobolewskiego nie wiem czemu a jak się nie mylę do Burliga jest prawym obrońcą a Ty wystawiasz go na lewej obronie, Brożek jest jednym z lepszych obrońców w tym momencie w lidze. Co do środka też chętnie widziałbym tam Issa Ba ale wraz z Sobolewskim. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No jak teraz nie będzie 3 punktów to ja się chyba zajebie. Cały weekend miałem zjebany, począwszy od porażki Wisełki. Wszystko, doprawdy wszystko się .......iło. Kolejka 18 była cała zjebana. Praktycznie każdy wynik mi nie pasował. Ale skoro tamta taka była, to ta 19 powinna być świetna. A jeśli kolejka będzie świetna, to Wisełka rozjedzie Areczkę. Moze gdyby Mały grał z Bełchatowem, to by chociaż do remisu doszło. No ale jak pech to pech.. .FORZA WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko i wyłącznie dzięki uprzejmości piłkarzy GKS, przez tego anty-piłkarza mogło i powinno być 3:0...
![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
I skoro juz piszemy o anty, to moze nie dzieki uprzejmosci pilkarzy GKSu, tylko dzieki anty-pilkarzom GKSu ? Aha, Łobo tez ***** amauri1990: bez jaj, z takiego konta i z 4 obroncow przed soba ?
Ostatnio edytowane przez mic : 28.02.2010 o godz. 22:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
mic, pewnie mowa jeszcze o akcji, kiedy Pawełek z prawie narożnika wybił piłkę na oślep wprost pod nogi piłkarza GKS-u (tego z loczkami, jak mu tam), bramka była pusta, strzelić mu się nie udało bo nasi zblokowali
ja tam do Pawełka nic nie mam, przyzwyczaiłem się że czasem coś mu nie wyjdzie - dobrze jest jak jest, jest w lidze wielu bramkarzy którzy są gorsi @up: ja już nie takie cuda widziałem no ale to tylko potwierdza że Pawełek nie popełnił żadnego dużego błędu w tym meczu oprócz akcji ze strzałem Ujka
Ostatnio edytowane przez amauri1990 : 28.02.2010 o godz. 22:19.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Gramy na Hutniku bez kibicow z powodu kary czy organizacji ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jeszcze mam nadzieję, na lewego obrońcę. Ale skoro nie przeszedł u nas testów medycznych to raczej zgłoszenie go do rozgrywek nie dojdzie do skutku.
W takiej sytuacji przesunął bym Diaza na lewą obronę a Piotrka Brożka do pomocy. To zbilansowałoby nasze zdolności defensywne przy wstawieniu do podstawowego składu Issy. A Diaz jest ważny w kontekście stałych fragmentów gry. Pawełek Alvarez/Burliga Marcelo/Jop Głowacki/Cleber Diaz/Pi.Brożek- Kirm/Łobodziński Sobolewski/Diaz Issa Ba/Jirsak Pi.Brożek/Kirm Małecki/Boguski Pa.Brożek/Hristov Podstawowa jedenastka(najsilniejsza): Pawełek- Alvarez Marcelo Głowacki Diaz- Kirm Sobolewski Issa Ba Pi.Brożek- Małecki Pa.Brożek Mecz z Bełchatowem pokazał, że zbyt duża wymienność funkcji nie ma sensu bo piłkarze nie mają co grać. W takim wypadku namawiałbym Skorżę do zmniejszenia rotacji z taką charakterystyką: Diaz- lewa obrona ew. zastępca Sobola przy jego nieobecnosci Pi.Brozek- lewa pomoc, ew. lewa obrona przy konieczności przesunięcia Diaza. Kirm- prawa pomoc ew. lewa pomoc przy nieobecności Pi.Brożka Issa Ba- ofensywna pomoc, zmiennik to Jirsak Małecki Pa. Brożek Hristov Boguski- wystawianie któregoś z nich w pomocy to strata dla drużyny Czy nasz filozof nie potrafi wyciągnąć oczywistych wniosków?
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 01.03.2010 o godz. 08:11.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Trzeba rozwalić Arkę najlepiej ze 3-0 żeby było wrażenie, że wróciliśmy na mistrzowską drogę... jak i wszystkich kolejnych rywali. Jak mówi tabela w tej chwili nie ma już miejsca na kolejny błąd.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żadne ustawienie i żadna jedenastka nie zagwarantują nam 3 punktów z Arką jak nie będzie pomysłu na grę, taktyki i zaangażowania. Niczego z tych 3 rzeczy nie zobaczyłem w Bełchatowie... na Arkę liczę jedynie na to ostatnie - czyli zaangażowanie - co na poziomie naszej Ekstraklasy, może wystarczyć na ogranie Mistrza Polski a pokazały to nam Levadia, Cracovia i PGE. My nie przegrywamy z klasowymi drużynami. My przegrywamy bo inne drużyny bardziej chcą wygrać. Zostawiają więcej potu na boisku. I to trochę boli...
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez thechris : 01.03.2010 o godz. 14:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Bardzo celna uwaga, thechris
Kolejna drużyna pokazała całej ligowej Polsce, że jesli chce się wygrac z Wisłą, wystarczy presing, podwajanie, a nawet potrajanie przy odbiorze piłki,szybkie doskakiwanie w dwóch przynajmniej do wiślaka, który ma piłkę, bo oni wszyscy (poza Issa Ba) nie są wtedy w stanie zareagować grą do przodu, a partnerzy nie dają szansy na dogranie do nich piłki. I mnożą się błędy, straty, pojawia sie chaos i walenie glową w mur. Tak, wiem, że nie każdą drużyne na to stać, ale te które na to stać będą z nami wygrywały |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
a mnie nurtuje od dawna pytanie: kiedy Maciek Skorża odważy się i W KOŃCU zagra Kurto
|
|
|
|
Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
juz tak 20 minutową grą wstawiacie Isse do najsilniejszej jedenastki, pff. co za ludzie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie powiedziałem tego, więc nie wkładaj mi tego w usta ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Faktycznie, bramka Bełchatowa bez winy Pawełka. Przyznaję.
Ale popatrzcie sobie na to jaki Pawełek zrobił postęp: dawniej jak pilka leciala mu za kołnierz, albo widać było, że strzał nie do wybronienia to Pawełek stał i tylko wzrokiem odprowadzał piłkę. Tym razem wykonał piękną robinsonadę. Oczywiście, że widać było iż jest to na zasadzie: "No tak, piłka wpada do bramki, ale ja ładnie rzucę się w ten róg, gdzie pilka juz jest. Przynajmniej na forum Wisły nie będą na mnie nap..alali". Mariusz, bez urazy... ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Co do Kurto czy Juszczyka to powiem tak : trenerzy widzą jak bronią Ci bramkarze podczas treningów. Gdyby prezentowali się lepiej od Pawełka, to Mario grzałby ławę. Oczywiście można dać szansę np. Filipowi w meczu z Arką, ale to spore ryzyko.
PS. Pamiętacie debiut Jarosińskiego? ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Mówicie, żeby szansę gry dostał Kurto a jeżeli w tym meczu popełni gorsze błędy niż Pawełek to co wtedy będziecie pisać... Oczywiście życzę mu jak najlepiej. Dobrze wiem że znajdą się ludzie, którzy powiedzą że jak nie dostanie szansy to się nie dowiemy jak będzie to wiadome oczywiście ale ja uważam że nie czas na eksperymenty w bramce. Uprzedzając następne pytania, o to kiedy będzie lepszy czas na to nie wiem ale będę uważał, że na pewno mecz z Arką powinien zagrać Pawełek. Co do debiutu Jarosińskiego, jak dobrze pamiętam to on zadebiutował z przymusu a nie z woli trenera (kontuzja Dolhy, Pawełka) miał prawo czuć się stremowany i mecz mógł mu nie wyjść. Ale to tylko i wyłącznie moje osobiste zdanie. Mam też nadzieje, że w pełni gotowy na spotkanie z Arką Gdynia będzie Issa Ba, widać że gość mimo tego że parę miesięcy był bez klubu, to nie zapomniał jak się w piłkę gra, powinien być ewidentnym wzmocnieniem naszej środkowej linii, wie jak się ustawić jak zagrać nie konwencjonalnie po prostu krótko mówiąc mam nadzieję, że będą z niego ludzie. Wróci jeszcze Małecki i linia ataku będzie mocniejsza. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 01.03.2010 o godz. 18:05.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepsze jest to, że mecz w Bełchatowie nie przypominał futbolu tylko cymbergaja. Totalny chaos. Co chwile piłkę ma inna drużyna a tak naprawdę to nikt jej nie ma... A ci z C+ zachwyceni poziomem (a może wynikiem?) Z taką grą to nasz nowy stadionik będzie świecił pustkami... Od 6 kolejki jak będzie chodziło 8-9 tys... to się nie zdziwię ...publiczność w Kraku jest dość wymagająca... Może być taki paradoks, że stadion jest większy a chodzi mniej ludzi na mecze. Wszak mamy najsłabszą drużynę na przestrzeni ostatnich 12 lat a oczekiwania jak zawsze te same.
Powód: lit
Ostatnio edytowane przez thechris : 02.03.2010 o godz. 01:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego co pamietam to naszym piłkarzom średnio się grało w rundzie jesiennej z Arka. Boli brak Brozka. Według mnie Issa powinien grać od pierwszej minuty (o ile jest kondycyjnie gotowy), dałbym jeszcze jedna szanse Hristovowi Miejmy nadzieje ze mocna Wisla, taka jaka pamiętamy zza czasów Schalke albo nawet Barcelony zacznie wreszcie istnieć. Nie jestem żadnym specjalista w sprawach futbolu, ale z takim poziomem gry jaki prezentujemy obecnie nie mamy szans "nawet" na mistrza Polski. Pozdrawiam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|

|