The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2010, 21:04
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...i_tydzien.html
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 01.03.2010, 21:22
OL Lyonaise napisał(a):Wyświetl post
Sprawa jest prosta lecąc do Rosji Makinwa zachaczył o Kraków... I tyle w temacie. Pewnie u nas zbyt długo nie zabawił.
Tak w temacie,jak dla mnie to Go (pana M. w Krakowie)wogóle nie było.Wyobrażasz sobie,zeby przyjechal w ciemno ,bez jakis ustaleń ,które chociaż dawały by cien szansy na dogadaniePrzechodzil testy medyczne i nie został zuważony ( jak i Jego przyjazd),przez nikogo(no prawie przez nikogo...) ,kto moze to uwidocznic.Trzeba było zrobic zdjecie chociaż telefonem.Dla mnie to w 99% nie możliwe ,ale pozostaje ten 1 i moze sie mylę.
Dajcie juz pass

Ps. Nie mówiłem o rozmowach, tylko wizycie
Powód: dopisek ps
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 01.03.2010 o godz. 21:39.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.03.2010, 22:07
To pozostaje nam czekać.
Liczę na jakąś niespodziankę jeszcze.

Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.03.2010, 22:15
to sie wszyscy mocno roczarujecie nikt juz nie przyjdzie,poza tym jesli jakimś cudem ktos by sie trafił to i tak o 24 nikt Wam o tym na stronce nie napisze bo nikt nic do jutra wiedział nie bedzie :]
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 01.03.2010, 22:21
Jesli nie przyjdzie nowy napastnik do 24 to trzeba bedzie kogos spalic na stosie.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 01.03.2010, 22:31
Panowie i Panie Ba, Hristov , Brożek czy nam się to podoba czy nie to już piłkarze Wisły Kraków i piszemy o Nich w temacie Nasi Piłkarze – fakty …………….a nie tu

I bardzo proszę jeśli komuś chcecie wyrazić swoją
a) Sympatię
b) Poparcie
c) Złość
d) Rozczarowanie
e) Niewiarę
Róbcie to privie a nie zaśmiecajcie tematu
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 02.03.2010, 00:06
No i okienko zamknięte. Ciekawe czy coś sie wydarzyło dobrego dla nas ?
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.03.2010, 00:29
Makinwe mozna juz wlozyc w półke z Bajkami dla dzieci.

Dołaczy ona do innych tytułow "Bajka o Kluivercie w butach ","O dwoch takich co w samolocie siedziało ","Kapitan Nei","Mohamed Kallon i 40 rozbójników" ,"Appiah w krainie Liliputów"

zawsze lubiłem bajki
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 02.03.2010 o godz. 00:56.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 02.03.2010, 00:58
Hahahah, Kapitan Nei mnie rozniosl!

Ta bajka o Makinwie nosi tytul "Quo vadis" i ma bardzo smutne zakonczenie!

Dobranoc, do nastepnego okienka!
Powód: :O
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 02.03.2010 o godz. 00:59.
Odpowiedz cytując
Piettras
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 02.03.2010, 01:00
Przynajmniej można było się łudzić, że coś w klubie się ruszyło... Budowa drużyny na LM itp. Niestety to jest Polska i dalej jesteśmy w dup... pośladkach. Wzmocnień żadnych... tylko uzupełnienia składu. Możecie mówić, że czego wymagam, że nie ma pieniędzy itd. Tyle, że to gó.no prawda. Chce się istnieć w Europie trzeba inwestować pieniążki w klub, a nie ściemniać kibiców "transferami", których tak naprawdę nie ma... Gdzie jest bramkarz który umie wybić prosto piłkę i nie puszczać w co drugim meczu babolów, gdzie jest rozgrywający, który potrafi podać prostopadłą piłkę do napastników (Ba miał obiecujące 10 minut w Bełchatowie, jest nadzieja) i na deser gdzie jest napastnik, który wykorzystuje chociaż 50% sytuacji sam na sam (przepraszam, ale jaki poważny klub ściąga do siebie zawodników bez ogrania i w tzw. dołku)? Nawet Cleber zauważył co się dzieje z klubem i odważył się na wypowiedź o ściągnięciu do klubu obiecującego zawodnika, po zakończeniu kariery... Ehhh czy kiedyś ****. dożyję dnia, że Wisła będzie walczyć o najwyższe cele w Europie? Bo na razie kopiemy piłkę na krajowym podwórku, które jak się okazuje jest jednym, wielkim bagnem...
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Piettras : 02.03.2010 o godz. 01:01.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2010, 01:05
Piettras napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej można było się łudzić, że coś w klubie się ruszyło... Budowa drużyny na LM itp. .
hehe i pewnie o to chodziło , jakieś złudzenia gdy stoper tykał
Byle Ba był w stanie grac i Bułgar okazał się wzmocnieniem a będzie dobrze.Budowa drużyny na LM...Było by fajnie przejść Estończyków,Węgrów,Kazachów i tym podobnych
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.03.2010, 01:48
Podpisał, nie podpisał, moze nigdy nie bylo tematu?

Nie rozumiem za bardzo dlaczego dzisiaj mowicie z tak wielka pewnoscia o tym co zaszlo. Przeciez padlo juz w tym temacie kilka razy stwierdzenie (ktore jest dosc oczywista prawda nie od dzs), ze nawet JESLI ktokolwiek zostal zakontraktowany w godzinach wieczornych (a moze nawet popludniowych), to dowiemy sie tego J U T R O na konferencji (ktora zostanie zorganizowana, jezeli jeden lub wiecej XYZ dostalo angaz w Wiśle).

leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Wiadomosc z wiarygodnego źródła..... Makinwa podpisał kontrakt....czekamy na jutrzejsze oficjalne potwierdzenie!!!! BRAWO
Kiedyś miałeś rację pisząc że Garguła podpisze - tak bylo. Potem mówiłeś że Nurkovic zaklepany. Gdy sie nie udalo, twierdziles ze Kazimierski zablokowal ten transfer w co jestem w stanie uwierzyc. Jakis czas pozniej pisales:

Cytat:
Wg źródeł zblizonych do oficjalnych (mam znajomość blisko człowieka z RN) Pan Skorża podziękował za współpracę z Wisła Kraków a powodem tego była chęć zwolnienia jednego z ludzi ze sztabu trenerskiego.
Juz nie pamietam jak to wygladalo ze dokladnie ze Skorza. Czy rzeczywiscie najpierw podziekowal?
Ostatnio edytowane przez sqallpl : 02.03.2010 o godz. 02:06.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2010, 02:29
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem za bardzo dlaczego dzisiaj mowicie z tak wielka pewnoscia o tym co zaszlo. Przeciez padlo juz w tym temacie kilka razy stwierdzenie (ktore jest dosc oczywista prawda nie od dzs), ze nawet JESLI ktokolwiek zostal zakontraktowany w godzinach wieczornych (a moze nawet popludniowych), to dowiemy sie tego J U T R O na konferencji (ktora zostanie zorganizowana, jezeli jeden lub wiecej XYZ dostalo angaz w Wiśle).

Pewności nigdy nie ma, natomiast nie przypominam sobie sytuacji gdy kogoś zakontraktowaliśmy w ostatnich godzinach okienka - stad przekonanie że i w tym tak będzie.Jeśli by się okazało inaczej to tym lepiej bo u nas zdrowych i prostych nóg do grania straszny niedostatek.Patrząc co się dzieje dochodzę do wniosku że u nas kontuzje to wirus/bakteria - Rec się kłania
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 02.03.2010 o godz. 02:47.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.03.2010, 07:54
Z tego co pamietam to Andre Barreto zakontraktowalismy zaraz przed zamknieciem okienka, tylko wtedy chyba odrazu byl komunikat.
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
kyyl
Junior Member

Od: 10.2006

Stary 02.03.2010, 09:59
a może po dzisiejszym treningu coś się dowiemy
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.03.2010, 10:01
Orientuje sie ktos kiedy jest najblizsza konferencja prasowa Wisly , oraz w jakich godzinach?
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 02.03.2010, 10:04
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Orientuje sie ktos kiedy jest najblizsza konferencja prasowa Wisly , oraz w jakich godzinach?
Konferencja jak zawsze bedzie przed meczem z Arką
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.03.2010, 10:04
Nikogo już nie będzie. Gdyby został zakontraktowany wczoraj przed północą, to co najmniej od dzisiaj od 8-rano wisiała by już o tym informacja na oficjalnej stronie klubu
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.03.2010, 10:25
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Nikogo już nie będzie. Gdyby został zakontraktowany wczoraj przed północą, to co najmniej od dzisiaj od 8-rano wisiała by już o tym informacja na oficjalnej stronie klubu
Więc teraz kluczowe pytanie to co dolega Pawłowi i jaka będzie przerwa. Jeśli dłuższa to mamy poważny problem...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 02.03.2010, 10:36
Sytuacje kadrową mamy lepszą niż w zeszłym sezonie a tu panika jakbyśmy spadali z ligi.
Problemem jest to jak Skorża przygotował drużynę do sezonu...

Kolejny sezon wybijanki na oślep z pominięciem pomocy, zero akcji na jeden kontakt, brak schematów rozgrywania piłki.Mecz z Bełchatowem to jeden wielki chaos.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 02.03.2010, 11:12
Odpowiedż z oficjalnej- Na dziś nie jest planowana żadna konferencja prasowa czyli juz definitywnie po transferach dla tych co jeszcze się łudzili
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.03.2010, 11:43
zawsze można podpisać z zawodnikiem z kartą na ręku, ale bądź mądry i znajdź zawodnika wysokiej klasy!:/
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.03.2010, 11:57
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
zawsze można podpisać z zawodnikiem z kartą na ręku, ale bądź mądry i znajdź zawodnika wysokiej klasy!:/
ale to chyba obowiązuje z zawodnikami z polskiej ligi? Nie można w ten sposób ściągnąć nikogo z innej ligi... Nie wiem, tak mi sie obiło o uszy....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 02.03.2010, 11:58
:FraMat Nie ma znaczenia z jakiej ligi - ważne żeby nie był związany kontraktem z klubem
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.03.2010, 12:32
@FraMat - Z jakiej ligi Jeśli zawodnik jest bez klubu z kartą na ręku to znaczy, że nie gra w żadnej lidze

Dudu został pozyskany w środku sezonu bez problemu.

Niech skauci ostro pracują teraz bez czekania na rozwój wydarzeń.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.03.2010, 13:26
Oj Wiecie, marzy mi się, żeby nasza Wisełka stała na poziomie organizacyjnym i sportowym takim jak prezentuje np. CELTIC. Tam wszystko jest wiadomo z góry, brakuje napastnika- kupują napastnika, wykładają kasę na niezłych młodych zawodników i zarabiają. Tak generalnie funkcjonuje większość klubów francuskich, a liga francuska stoi na wysokim poziomie. Dlaczego u nas się tak nie da?:( Mam nadzieje, że jak powstanie stadion i centrum treningowe (są jakieś plany?) to coś się ruszy, bo na razie nędza i marazm, aż szkoda tegorocznej edycji europejskich pucharów.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.03.2010, 15:23
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Oj Wiecie, marzy mi się, żeby nasza Wisełka stała na poziomie organizacyjnym i sportowym takim jak prezentuje np. CELTIC. Tam wszystko jest wiadomo z góry, brakuje napastnika- kupują napastnika, wykładają kasę na niezłych młodych zawodników i zarabiają. Tak generalnie funkcjonuje większość klubów francuskich, a liga francuska stoi na wysokim poziomie. Dlaczego u nas się tak nie da?:( Mam nadzieje, że jak powstanie stadion i centrum treningowe (są jakieś plany?) to coś się ruszy, bo na razie nędza i marazm, aż szkoda tegorocznej edycji europejskich pucharów.
No tak, ale w Celticu przyszedł cudotwórca, kliknął 2 przyciski i stało sie?
NIE KU***!

Przez kilka lat mielismy druzyny utworzoną przez najlepszych ligowców, i oni grali na swoim poziomie i reprezentowali pewien styl. Niestety upłynęło troszke wody w Wiśle, i juz nie sa tak szybcy tak niezli jak byli kiedyś. W tym momencie, na miejsce starych wyjadaczy przychodzą młodzi zawodnicy, wychowankowie. Etap ten jest powolny, gdyz nie mozna calej druzyny od razu wymienic. (Orest Lenczyk ktorego uwazam za dobrego trenera powiedział że jak grali z juniorkami Dynama Kijów, to 10 z nich by wział i by mieli plac w jego zespole.)
A czy my mamy takich juniorów, którzy od razu uzupełnia druzyne? Niech kazdy sam sobie odpowie na to pytanie.
Jeśli takich graczy NIE MA, to starych wyjadaczy zastepuje sie innymi wyjadaczami. A co jesli na takich wyjadaczy nie ma pieniedzy? Wtedy sie szuka WOLNYCH zawodnikow, ktorzy skoro są WOLNI najwidoczniej są słabsi od zawodnikow majacych kontrakty. Oczywiscie licze ze taki Issa Ba, nie bedzie hitem meczu z PGE tylko bedzie naszym motorem napędowym. Przykład Marcelo pokazuje ze da sie sciagnac za darmo wolnych zawodnikow. TYlko ile czasu mozna jechac na jednym farmazonie? Udało sie 2 dobrych, to nie znaczy ze reszta zawodnikow z karta na ręce bedzie rownie ciekawa.

Dlatego jesli ma mi zalezec na budowaniu polityki transferowej klubu, i odpowiednich pionów szkoleniowych, jestem swiadom tego ze nie bedzie to trwało rok czy dwa tylko z 10 lat. I jestem świadom tego ze bedzie w ch** męki by przez to przejsc. I to nie byle porażka z Gks Bełchatów.
Pamietajmy ze mamy 8 zawodnikow kontuzjowanych !! I to nie byle jakich, tylko zawodnikow wzmacniajacych skład.
Nie ogladajcie Barcelony i Realu, to zrozumiecie polską pilkę.24 liga w Europie, a wy oczekujecie cudów na kiju
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.03.2010, 16:18
Koniec spekulacji - nikogo już więcej nie pozyskaliśmy:
http://ekstraklasa.org/ekstraklasa.o...5,7618395.html
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 02.03.2010, 16:38
Nie ma co wpadać w panikę cud ze chociaż tych zawodników ściągnęli. Teraz musimy obronić MP a jak będzie stadion nowy sponsor może sie pojawi to i jakis zawodnik przyjdzie.
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.03.2010, 16:44
No nic trudno pozostaje tylko wygrać ligę i myślę,że Boguś da trochę kasy na LM tym razem może będzie lepiej.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów