The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.02.2010, 20:57
koyoot napisał(a):Wyświetl post

P.S. 13 meczow niby? A w poprzednim sezonie bylo niby 15 meczow w rundzie wiosennej? W tamtym sezonie Lech mial niby zdobyc mistrzostwo a pod koniec tych 13 meczow oddychal rekawami juz. W tym bedzie identycznie. Legia bedzie grac jak zwykle czyli padake.
już Ci to ktoś napisał abyś nie pie... bo pozujesz na wielkiego znawce a wychodzi śmiesznie

rok temu ta Legie grająca padake ograliśmy na ogromnym fuksie i w całym sezonie i w meczu w Krakowie

wystarczyło dodatkowo jesienią "tą grająca padake" Legie ograc i byłoby po zawodach
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 28.02.2010 o godz. 20:59.
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.02.2010, 20:57
Warty odnotowania jest fakt iż Wisła od sezonu 2000/2001 nie przegrała w lidze więcej niż 4 meczy (we wspomnianym było to 6 spotkań). Na chwilę obecną Wisła już ma 4 porazki a przed nami jeszcze mecze z czołówką i kilka ciężkoich wyjazdów...

Poza tym do mistrzostwa w ostatnich latach wystarczyły 64pkt. W tym roku zapewne będzie podobnie tak więc 8 zwycięstw do końca i mamy mistrza
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.02.2010, 21:00
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
już Ci to ktoś napisał abyś nie pie... bo pozujesz na wielkiego znawce a wychodzi śmiesznie

rok temu ta Legie grająca padake ograliśmy na ogromnym fuksie i w całym sezonie i w meczu w Krakowie

wystarczyło dodatkowo jesienną tą grająca padake Legie ograc i byłoby po zawodach
Nie pozuje bo nie jestem znawca tylko biore to co widze na logike. Nastepna sprawa o jakiej zapominacie to jest to ze gramy w pucharze Polski, ktory biorac pod uwage finanse musimy wygrac. To w polaczeniu z tym o czym pisalem wymusza na nas lepsze przygotowanie fizyczne. I utrzymanie rownej formy przez caly sezon.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.02.2010, 21:04
Nie pozuje bo nie jestem znawca tylko biore to co widze na logike. Nastepna sprawa o jakiej zapominacie to jest to ze gramy w pucharze Polski, ktory biorac pod uwage finanse musimy wygrac. To w polaczeniu z tym o czym pisalem wymusza na nas lepsze przygotowanie fizyczne. I utrzymanie rownej formy przez caly sezon.
Obyś się mylił. I to bardzo.
Jak my taką formę utrzymamy do końca sezonu, to nawet pucharów nie będzie
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 28.02.2010, 21:09
Nie pozuje bo nie jestem znawca tylko biore to co widze na logike.
Ty nie bierzesz na logike tylko próbujesz dorobić swoja teorie do sytuacji , pozując na wielkiego znawce vide twój post o Amikorzu ze źle (forma) robią a Oni po 1 kolejce juz nas praktycznie doszli :(

Ja nie twierdze ze jest tragedia bo co by nie mówić to GKS zagrał bardzo dobrze, dużo lepiej niz Polonia z Amika , tylko śmieszą mnie takie rozkimny po porażce że to tak miało być.
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 28.02.2010 o godz. 21:12.
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 28.02.2010, 21:10
Koyot, odpowiedz mi na jedno proste pytanie: Czy od meczu z Levadią, po wielu rozmowach, po wielu wtopach, po wielu zapowiedziach o wyciąganiu konsekwencji, po dwóch zgrupowaniach, widzisz jakikolwiek progres w grze Wisły?

Bo jeśli widzisz, to faktycznie nie ma co strzępić sobie języka na dyskusje z Tobą. Jesteś ślepo zapatrzony w Skorże i będziesz go bronił jak my w 1939 Wizny. Do upadłego.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.02.2010, 21:39
Jak z tą formą jest szybko się okaże - zostało 12 meczy w lidze i kilka (przynajmniej 2 ) w PP.

Ja bym wolał żeby Koyot miał rację i Lech z Legią osłabły. Ale mogą to być tylko nasze życzenia. Ważne żebyśmy się obudzili kiedy nie będzie za późno.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.02.2010, 21:57
Obecność Skorży w Wiśle porównałbym do wykresu giełdowego.Apogeum(górka)była do godzin popołudniowych 2.10.2008 do meczu z Tottenhamem,a potem to już wykresik pikuje nieustannie.Mistrzostwo w 2009,to typowa zmyłka trendu na którą nabierają się leszcze giełdowe.Zamiast wtedy w miarę bezpiecznie opchnąć trefne akcje,to trwa się przy nich aż dochodzi do "czarnego czwartku"-jak w 1929 na Wall Street.U nas czwartek był środą levadyjną,ale na jedno wyszło.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.02.2010, 22:06
A ja porównałbym do obrony swoich pozycji bez szans na udaną ofensywę. Bronimy się przed naporem Legii i Lecha ale sami nie jesteśmy w stanie przeprowadzić udanej ofensywy w Europie. Taka typowa I wojna światowa. Nie mamy odwodów i żadnych znaczących rezerw. Jedyne co możemy robić to blokować konkurencje przed próbą podboju LM i tym samym odjechania nam przez zdobywanie MP. Gdy tymczasem My sami jesteśmy za słabi na podbój Europy. Takie trwanie. Patowa sytuacja.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.02.2010, 22:18
Widze ta zapasc, ale widze ja spowodowana wieloma kontuzjami w druzynie i to jest fakt. Widze wiele brakow w naszej grze ale widze tez duze pozytywy ktore nie wszyscy chca widziec. Porownuje ten sezon do poprzedniego. W tym sezonie widze duzo wieksza agresje w grze i naprawde mielismy bardzo duzo szczescia ze wielu meczow nie konczylismy w 10 lub nawet mniej pilkarzy. Widze to ze pilkarze staraja sie w kazdym meczu. Ale nie zawsze wszystko wychodzi tak jakbysmy chcieli.

Wolfy. Ja bardziej mam na mysli tutaj gre Wisly gdy zlapiemy swiezosc, a wierze ze ona juz bedzie na lepszym poziomie w meczu z Arka.

Lemoniadowy. Tak jest w istocie jak ty piszesz ale staram sie przewidziec to jak beda grac dwa najgrozniejsze zespoly w tej rundzie a co jest jeszcze ciekawsze, byc moze 3 bo troche zapominamy o Ruchu a oni sa bardzo blisko nas rowniez. Ale poki co nie ma co dywagowac na ten tamat bo przegralismy mecz z jakby nie bylo bardzo dobra druzyna z czolowki naszej ligi. Jak pisalem, mam nadzieje ze moje przewidywania sie sprawdza.
Markus
Senior Member

Stary 28.02.2010, 22:26
Fakty są takie, że od momentu odejścia Kosowskiego, czyli już od 2 lat nie ma żadnych postępów w grze Wisły pod batutą Skorży. Jest jednak indywidualny rozwój kilku zawodników (Małecki, Marcelo, Brożek, Diaz, Boguski).

To źle. Bo liczy się drużyna jako całość, to ona wygrywa lub przegrywa. Należy jednak jednocześnie pamiętać, że przez te 2 lata Skorża nie dostał piłkarzy (poza Marcelo), którzy w istotny sposób odbiegaliby wyszkoleniem od poziomu polskiej ekstraklasy.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.02.2010, 22:28
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Obecność Skorży w Wiśle porównałbym do wykresu giełdowego.Apogeum(górka)była do godzin popołudniowych 2.10.2008 do meczu z Tottenhamem,a potem to już wykresik pikuje nieustannie.Mistrzostwo w 2009,to typowa zmyłka trendu na którą nabierają się leszcze giełdowe.Zamiast wtedy w miarę bezpiecznie opchnąć trefne akcje,to trwa się przy nich aż dochodzi do "czarnego czwartku"-jak w 1929 na Wall Street.U nas czwartek był środą levadyjną,ale na jedno wyszło.
Hehe... podoba mi się porównanie
A teraz zagadka - kto jest nasłynniejszym inwestorem giełdowym? Warren Buffet

To teraz kilka cytatów z Buffeta odnośnie sytuacji ze Skorżą:

"Najlepszym przedziałem czasowym trzymania akcji jest wieczność."
(haha to się nie spodoba Skorżofobom )

"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
(tak..miejmy nadzieje, że włodarze naszego klubu olewają to forum )

"Jeden siedzi dziś w cieniu dlatego, że inny dawno temu posadził w tym miejscu drzewo."
(to dla kibiców sukcesu, co plują tu na Skorże i Cupiała)

"Dopiero podczas odpływu okazuje się kto pływał nago."
(ot cała prawda...na koniec sezonu zobaczymy kto miał racje.. Skorżofile czy Skorżofoby )

Ja tam uważam, że, tak źle jak to niektórzy opisują nie jest, i na koniec sezonu cieszyć się będziemny z następnego Mistrza, a i w pucharach pokażemy fajną piłkę.
I mam nadzieje, że Skorżofoby też mają taką nadzieje, bo inaczej to już bardzo smutne by to było gdyby swojemu klubowi źle życzyli :(
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 28.02.2010 o godz. 22:30.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
willow
a.k.a. morgenes

Stary 28.02.2010, 23:20
Markus napisał(a):Wyświetl post
Fakty są takie, że od momentu odejścia Kosowskiego, czyli już od 2 lat nie ma żadnych postępów w grze Wisły pod batutą Skorży. Jest jednak indywidualny rozwój kilku zawodników (Małecki, Marcelo, Brożek, Diaz, Boguski).

To źle. Bo liczy się drużyna jako całość, to ona wygrywa lub przegrywa. Należy jednak jednocześnie pamiętać, że przez te 2 lata Skorża nie dostał piłkarzy (poza Marcelo), którzy w istotny sposób odbiegaliby wyszkoleniem od poziomu polskiej ekstraklasy.
Markusie, przez dwa lata można nauczyć kota spuszczać wodę w klozecie.
Dwa lata powinno wystarczyć na nauczenie naszych graczy jakiś schematów czy wpojenie im pewnych automatyzmów. Dwa lata to wystarczający okres, aby nauczyć piłkarzy grać pressingiem i przeciw pressingowi. Dwa lata to wystarczający okres, aby nauczyć doświadczonych piłkarzy grać na jeden czy dwa kontakty.

Co z tego, że Skorża nie dostał jakiś wartościowych piłkarzy? Czy ci obecni są źli? Nie, to potencjalnie najmocniejsza drużyna w Polsce. Brakuje tylko dyrygenta

Skorża jest zagubiony i nie ma koncepcji rozwoju drużyny. Jeśli ktoś oczekuje majstra i na tym koniec - może się nie zawiedzie. Ale jeśli ktoś oczekuje sukcesów w Europie pod wodzą Skorży, to się niestety nie doczeka.
rozarian
Senior Member

Stary 28.02.2010, 23:28
Mało mnie interesuje taki podział jaki zaproponowałeś,na Skorżofobów i Skorżofilów.Już nawet to w kontekście wielkich problemów Wisły świadczy,że trochę się pogubiłeś.Nie jest sprzeczne ze sobą kochać Wisełkę,a jednocześnie widzieć brak perspektyw tej drużyny pod wodzą Skorży.Z tego co piszesz,widzę że nie rozumiesz nawet co znaczy termin-kibic sukcesu.Lepiej być więc Wisłofilem(trzymajac sie tej terminologii),niż Skorżofilem.Bo tak jest zdrowiej.
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.02.2010, 23:44
Powiedzmy sobie szczerze, że gramy bez jajec. Piłkarze to lud raczej prosty i trzeba ich czasem o.......ić tak konkretnie. Wydawać by się mogło, że z czasem Skorża nabędzie odpowiednich zdolności motywacyjnych. Jak wskazują kolejne przypadki- wszystkie ważne mecze przegrane w zeszłej rundzie, czy choćby wczoraj- niestety takowych nie nabywa.
Widzicie jednak kogoś nadającego się na miejsce pana Maćka? Trzeba mieć jakiś plan zanim wywali się, było nie było, "jednego z najlepszych polskich trenerów".
nesta
Senior Member

Stary 28.02.2010, 23:46
Ja tez powoli zaczynam tracic zaufanie do Skorzy.. Mozna wysuwac rozne argumenty w jego obronie, wiele nie pozbawionych slusznosci, ale nie da sie tez ukryc, ze Wisla nie potrafi rozegrac plynnej skladnej akcji, ktora doprowadzilaby do zagrozenia pod bramka przeciwnika, problemy sprawia utrzymanie sie przy pilce. A sklad naprawde jest bardzo dobry na skale Polski.
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.03.2010, 00:29
Co po niektórzy na tym forum mają niezłe kompleksy i nie potrafią z godnością przyjąć porażki. Albo jestem ślepy, albo Wisła jest na 1. miejscu w tabeli jednocześnie mając najlepszy bilans bramkowy
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.03.2010, 00:40
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
Co po niektórzy na tym forum mają niezłe kompleksy i nie potrafią z godnością przyjąć porażki. Albo jestem ślepy, albo Wisła jest na 1. miejscu w tabeli jednocześnie mając najlepszy bilans bramkowy
Żebyś jeszcze chłopie za parę tygodni nie płakał i nie kalkulował ile trzeba zwycięstw żeby wskoczyć na lidera.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.03.2010, 00:51
koyoocie - wiesz dobrze że Cie lubię i szanuje - i dlatego wcześniej odpuściłem sobie kąśliwe uwagi, ale teraz po prostu nie mogłem.
I tu nie chodzi o to kto ma rację, bo ja wcale nie neguje tego że być może się rozkręcimy a Amika oklapnie, tak samo jak nie mam ochoty już dziś znów krytykować Skorży, bo sytuacje kadrową 'na dziś ,to on ma fatalną.

Jak tak sobie policzyłem to wczoraj miał 10 zawodników gotowych do gry(naszej tzw młodzieży nie liczę) - do tego 3 z tych 10 po poważnych kontuzjach i 1(Marcelo) chwilę po urazie.

Chodzi mi o to że starasz się już totalnie na siłę dorabiać teorie, do oczywistego faktu.
Zaczęliśmy źle tak w kwestii gry jak wyniku , Amica zaczęła dobrze a jeśli chodzi o wynik to wręcz rewelacyjnie.
Pisanie o jakiś błędach w przygotowaniach przy 12 meczach i 2.5 miesiąca gry ,bazując na tym że wygrali mecz to absurd.

Ja wiem że masz w pamięci poprzedni sezon ale to tez nie było takie proste że Smuda przygotował zespół na puchary i przez to spieprzyli końcówkę.
Ich załatwiły kontuzje, krótka ławka i głównie to że liderom się w głowach poprzewracało i po prostu odechciało im się grać.I oni nie spuchli na końcu tylko właściwie po 3 meczach.
U nas kraju faktycznie problem z przygotowaniem zespołu jest ale w lecie.Jest przerwa - za długa by zespół zachował reżim treningowy, po końcu ligi a za krótka(szczególnie dla tych co grają w pucharach),by już na 1 mecz, być w pełnej dyspozycji kondycyjnej.
Natomiast w zimie, jak ktoś po 2 miesiącach przygotowań - nie jest w stanie zbudować formy fizycznej na śmieszne 13 meczów(zazwyczaj 1 w tygodniu) i śmieszne 2.5 miesiąca gry - to w ogóle nie powinien zajmować się trenerką

Dla tego nie szukajmy absurdalnych wytłumaczeń z których wynika że dobrze że przegraliśmy i dobrze że Amika wygrała, tylko trzymajmy się faktów.
Bitwa przegrana, wojna trwa nadal.
94 - Allah Akbar!!
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.03.2010, 02:43
Póki co zostanę przy swoim zdaniu ,że Skorża już swoje zawodowe pięć minut w karierze miał z Wisłą i nic temu klubowi już nie da. Może go tylko co najwyżej skompromitować bardziej w niedalekiej przyszłości, przepraszać kibiców , robić błazenadę na konferencjach prasowych. Pozostaje tylko pytanie czy ludzi mających władzę i możność podejmowania decyzji w tym klubie ,stać na dalsze podchody z Maciejem w roli głównej. Wisła jeżeli chce cokolwiek znaczyć w eliminacjach jakiegokolwiek pucharu europejskiego MUSI na krajowym podwórku pomiatać KAŻDYM rywalem jak śmieciem przez 90 minut i odsyłać takowego do domu z worek goli. Wy tutaj piszecie ,że Wisła musi zdobyć PP. Prędzej piekło zamarznie. Z czym do gości. Przecież póki co to my możemy w tej lidze przegrać , zremisować z każdym średniakiem. O wygrywaniu z Lechem , Legią już nawet nie mówię. Warunki brzegowe są takie jakie są. Jednakże nie można cały czas prowadzić gry pod tytułem "znajdźmy usprawiedliwienie dla Skorży i jego zawodowej indolencji". Ja rozumiem ,że w sport jest wpisana porażka. Każdy przegrywa. Ale poza tymi cyferkami jest jeszcze styl, jakość , z tego można budować jakieś prognozy , oceniać perspektywy na przyszłość. Patrząc na to jak gra Wisła to optymistą być nie można. Jak długo można powtarzać truizmy o zaufaniu do trenera. Skorża pracuje tu już dwa sezony i na co go stać wiemy. Puchary pokazały ,że ten MP to w konfrontacji z EUROPĄ obraz nędzy i rozpaczy. Ciekawe co będą wypisywali Skorżofani jak ich "benitez" przegra kolejny mecz ligowy.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 01.03.2010 o godz. 02:46.
rozarian
Senior Member

Stary 01.03.2010, 08:53
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co będą wypisywali Skorżofani jak ich "benitez" przegra kolejny mecz ligowy.
Nie spodziewaj się żadnych rewelacji.Napiszą to co zawsze,a mianowicie że nie można trenera oceniać po jednej porażce,i że trzeba dać Maciejowi szanse,bo lepszego nie znajdziemy na tej planecie.Napiszą też coś o kibicach sukcesu,bo dla nich tożsame jest być fanem Wisły i fanem(bezwarunkowym)Skorży.
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.03.2010, 09:33
prawda jest taka, że po sezonie Skorża podpisze kontrakt z Legią, Jasio Urban z nami, i płakać będą wszyscy, bo Lech przecież zostanie z trenejro Zielińskim
.
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.03.2010, 09:41
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ja tez powoli zaczynam tracic zaufanie do Skorzy.. Mozna wysuwac rozne argumenty w jego obronie, wiele nie pozbawionych slusznosci, ale nie da sie tez ukryc, ze Wisla nie potrafi rozegrac plynnej skladnej akcji, ktora doprowadzilaby do zagrozenia pod bramka przeciwnika, problemy sprawia utrzymanie sie przy pilce. A sklad naprawde jest bardzo dobry na skale Polski.
i mnie chodzi o dokładnie to samo
sezon po sezonie, runda po rundzie ciągle widać brak pomysłu na gre, brak rozwoju drużyny, kompletna stagnację i impotencję

powoli zaczynam się zastanawiać, czy ew. brak mistrzostwa nie wyszedł by nam na dobre,ale jakos ciężko mi to przechodzi przez palce :/
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
miki2006
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 01.03.2010, 09:57
jak ktoś oglądał ligę brazylijską to właśnie tak gra Wisła bez żadnej taktyki pomysłu tylko za pomocą wysokich indywiadualnych umiejętności (jak na polską ligę) każdego piłkarza czasami uda się wygrać jakiś mecz, nie wiedzą co mają robić to zawodnik rusza się dopiero jak dostanie piłkę
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.03.2010, 10:02
piszecie że za Skorży Wisła nie potrafi rozegrac płynnej akcji.A kto miałby ją rozgrywac ? Jirsak z Diazem ?Pierwszy to gracz raczej na ME a Diaz z Sobolem to są zawodnicy defensywni, głównie od rozbijania ataków rywali do tego dochodzi cała masa rekonwalescentów (Boguski,Guła,Głowacki,Gołoś) i kontuzjowany Brożek.Ciężko też wymagac od Skorży aby Hristov co odbył z drużyną 3 treningi zaczął strzelac bramki.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.03.2010 o godz. 10:05.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 01.03.2010, 10:03
ja mam właśnie wrażenie że w przodzie za długo się czeka, oczekuje się sytuacji 100%, brakuje mi pewnych strzałów z dystansu, sensownych wrzutek, czy nawet normalnie centrowanych rzutów rośnych,
za dużo kombinowania i myślenia o 100% sytuacji

pamiętam ze jednym meczu jesiennym nie było tego kombinowania, prosta gra, strzały z dystansu i całkiem nieźle to wyglądało...( nie pamiętam który to był mecz ;-) )
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.03.2010, 10:10
AYALA napisał(a):Wyświetl post
piszecie że za Skorży Wisła nie potrafi rozegrac płynnej akcji.A kto miałby ją rozgrywac ? Jirsak z Diazem ?Pierwszy to gracz raczej na ME a Diaz z Sobolem to są zawodnicy defensywni, głównie od rozbijania ataków rywali
Proszę, skończmy juz z tym mitycznym podziałem na pomocników DEFENESYWNYCH (umieją tylko odebrać piłkę, za to ni ch**a nie kopną celnie do przodu) i OFENSYWNYCH (nie umie zrobić wślizgu, za to poda celnie)... Wystarczyło naście minut by nieprzygotowany do sezonu niby "przecinaka" Ba zawstydził 90% polskich plejmejkerów. A jest to piłkarz we Francji i Europie anonimowy, kazdy średniak ma takich z pięciu.
Da się.

Diaz nie umie podać w uliczke do Hristova nie dlatego, że jest DEFENSYWNYM pomocnikiem, tylko dlatego, ze jest przeciętnym piłkarzem. Jest różnica.
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.03.2010, 10:26
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
pamiętam ze jednym meczu jesiennym nie było tego kombinowania, prosta gra, strzały z dystansu i całkiem nieźle to wyglądało...( nie pamiętam który to był mecz ;-) )
wiesz jak to jest ze snami, fajne sa ale szczegóły szybko uciekają
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.03.2010, 10:57
przesadzacie: zarówno Skorżofani jak i Skorżofobi.
Chelsea przegrało z MU 2:4 a nikt jakoś nie zwalnia Ancelottiego.

Na szczęscie nie zaliczam sie ani do fanów ani do fobów Skorży: widzę jego zalety, widzę też wady.
Nowy trener?
Tak, ale oczywiście po zakonczeniu rundy.
Tak, ale z konkretną władzą w klubie.
Tak, ale z prawem do dobrania piłkarzy w ramach jasno zdefiniowanego budżetu.

Jesli te warunki mają być w założeniu nie spełnione, niech zostanie Skorża, niech przyjdzie ktokolwiek, to i tak niczego nie zmieni, niczego nie pogorszy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 01.03.2010, 11:16
FraMat napisał(a):Wyświetl post
przesadzacie: zarówno Skorżofani jak i Skorżofobi.
Chelsea przegrało z MU 2:4 a nikt jakoś nie zwalnia Ancelottiego.

Na szczęscie nie zaliczam sie ani do fanów ani do fobów Skorży: widzę jego zalety, widzę też wady.
Nowy trener?
Tak, ale oczywiście po zakonczeniu rundy.
Tak, ale z konkretną władzą w klubie.
Tak, ale z prawem do dobrania piłkarzy w ramach jasno zdefiniowanego budżetu.

Jesli te warunki mają być w założeniu nie spełnione, niech zostanie Skorża, niech przyjdzie ktokolwiek, to i tak niczego nie zmieni, niczego nie pogorszy
Eh FraMat nie mogłem sobie odmówić - z MC przegrali ;-)
Bez urazy - pozdrawiam serdecznie - z resztą postu całkowicie się zgadzam.

Wracając zaś do zwolnienia Skorży teraz - od razu przypomina mi się efekt zwolnienia Smudy i wejścia Kasperczaka - finał - tylk o2 miejsce w lidze, ale później wspaniały sezon w pucharze UEFA.... Gdybym miał pewność, że za Skorżę przyjdzie konkretny trener z zagranicy z doświadczeniem - w zasięgu byłby podejrzewam ktoś taki jak Aad de Moss - od lutego trener Kavali.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów