|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Długo jeszcze porażki po grze bez żadnego pomysłu czy schematu będziecie usprawiedliwiać niskimi umiejętnościami zawodników, a błędów w warsztacie Skorży nie będziecie chcieli widzieć? To Bełchatów ma lepszych piłkarzy od nas? A może takowych posiada Cracovia?
Najważniejsze, że liga będzie ciekawsza. No i wypada tylko przeprosić kibiców. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Jezu,wy macie jakieś kompleksy że musicie głupotami na forum walić po jednej porażce Skorży to już go z błotem miieszacie ale na lato jak w końcu może się dostaniemy do tej Ligi Mistrzów to będziecie go na rękach nosić!Początek rundy dopiero a wy już płaczecie!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A do LM nie awansujemy. Ba, żeby w ogóle o nią grać, trzeba wygrać ligę, a mając 2 punkty przewagi nad drugą drużyną i w perspektywie mecz z Legią na Ł6 zbyt wielkim optymistą nie jestem. ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Skorża zapewne poleci jak nie zdobedzie Mistrza ,wczesniej bym na to nie liczył ,zresztą z tych kopaczy jakich mamy to nie wiem czy ktoś by wiecej wyciagnal
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jedno co dało mi do myślenia,to narzekanie Skorży na brak skuteczności,tylko padła trafna uwaga komentatora,ze najwięcej bramek Wisła zdobyła w pierwszym sezonie jego pracy,potem było juz coraz gorzej...Pytanie czy to wina brakui piłkarzy,takich jak Zienczuk,Kosowski,Paulista ,czy zła taktyka ,decyzje itp. naszgo trenera.Dla mnie oczywistą sprawą było zdjęcie wczoraj Diaza(przez mozliwwosc czerwieni) i wpuszczenie Ba.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Nawet jak Skorża zdobędzie mistrzostwo to i tak zostanie zwolniony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Nie, Bełchatów ani Cracovia nie posiada lepszych zawodników co widać po tabeli. Nigdzie w żadnej normalnej lidze nikt nigdy nie wygrał wszystkich meczy. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
@goral
Powiedz to po kolejnej porażce z Legią, Lechem i Cracovią. Tych przegranych akurat jestem pewny w 99%. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Edit: Normalnej lidze Gdyby zwycięstwa u nas w lidze gwarantowały to, że nie odpadniemy z estońską popierdółką, to byłoby jeszcze ok. Z tym, że jak widać po poprzednich el. LM zwycięstwa u nas w lidze są gówno warte, bo nie świadczą o wysokim poziomie danego klubu, tylko o żenująco niskim poziomie ligi. Żeby cokolwiek osiągnąć, to my nie musimy wygrywać tutaj. My MUSIMY wysoko wygrywać z bananowcami typu Bełchatów, Cracovia czy Odra W.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 28.02.2010 o godz. 17:45.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Zobaczymy co Skorżomaniacy zaczną opowiadać za 2 kolejki. Legia juz siedzi nam na plecach, Amika zbliża się też (mecz trwa). Słodkie pierdzenie Maciusia niebawem zacznie sie kończyć. Jeśli przez 94 min. meczu przygotowany w cieplarnianych warunkach zespół stać na stworzenie tylko 1 (!!!) sytuacji bramkowej i to z rzutu wolnego grając nie z jakimś przeciętniakiem europejskim tylko Bełchatowem to nie mamy o czym mówić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Przesiądź się na Barcelona. Ona z całą pewnością by Ci to gwarantowała. Normalna lidze - miałem na myśli ligę gdzie nie grają amatorskie drużyny. Pokaż mi bilans jakiejś drużyny w takiej lidze co ma same zwycięstwa ?
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 28.02.2010 o godz. 17:59.
|
||
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym nie rozumiesz słowa pisanego, ale nie jestem tu po to, żeby ci tłumaczyć słowo po słowie swojego posta. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Bez odbioru. EOT. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
A tak poważnie i merytorycznie, bez wulgaryzmów ... wszystko pięknie i ładnie wszyscy wiemy że Trener zdobył dwa tytuły i tego nikt mu nie odbierze ale to już HISTORIA liczy się tu i teraz a co jest teraz widzimy wszyscy no ... prawie wszyscy ....
1. brak przygotowania do sezonu kolejny raz (wynikiem tego była Lewadia odpadnięcie z pucharów, teraz GKS jak to ktoś określił oddech L na plecach i jeśli to nie jest tylko jednorazowa wpadka to za tydzień może nie być już lidera) 2. niewiarygodna liczba kontuzji, jaki jest powód, .... ktoś powinien na to pytanie udzielić przynajmniej sobie odpowiedzi 3. brak wystarczającego zaangażowania - kto ponosi odpowiedzialność 4. brak wypracowanych schematów taktycznych nie zauważyłem od dawna żeby jakaś akcja skuteczna akcja powtórzyła się w dwóch kolejnych meczach. 5. oczywiście nie liczę schematu taktycznego powtarzanego z uporem maniaka od dwóch lat kopnij do przodu może się odbije i coś się uda - niestety inni wiedzą że tak gramy i to się już nie sprawdza. zawodnicy innych drużyn nie robią w gacie już w autobusie te czasy się skończyły. 6. mydlenie oczu kibicom na tematy związane z klubem (transfery, przygotowania, kontuzje) mogę wymieniać dalej tylko po co za to wszystko odpowiada trener ... oczywiście możecie tłumaczyć broniąc trenera że brak pieniędzy że kontuzje, że gramy na wyjeździe a i owszem może po części macie racje ale nie zmienia to faktu że za stan aktualny odpowiada trener. A inne drużyny mające większe problemy i większe braki w klubowych kasach mające słabszy potencjał kadrowy jakoś potrafią wygrywać swoje mecze i to nie tylko z drużynami notowanymi niżej ale także z Mistrzem Polski. Racja nie można wygrać wszystkiego, można nawet nie zdobyć mistrzostwa, ale ja zrozumiem jeśli nawet z ostatnia drużyną ligi przegramy mecz 2:3 4:3 po grze która będzie ładna i ambitna ale do momentu kiedy będziemy przegrywać 1:0 po meczu kiedy zarówno my jak i przeciwnik ma po jednej lub dwie akcje w meczu będę zarówno ja jak i mi podobni kibice Wisły krytykować zarówno piłkarzy a może bardziej trenera. Bo jeżeli winne sa czynniki na które trener nie ma wpływu to z całym szacunkiem dla dobra klubu taki trener nie mający wpływu na swoją pracę a mający jaja powinien sobie odpuścić..... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Po meczu z Jagiellonią Pan Trener Maciuś powie, ze teraz to dopiero liga będzie za to ciekawsza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Sądziłem, że Wisła jak już nie umie wygrać z czołówką. To przynajmniej z resztą będzie wygrywać i zdobywać przewagę na potknięciach czołówki. Ale jak widać nic z tego. To drugie z rzędu fatalne przygotowanie do rundy. I kogo jak nie Skorżę za to winić? Co teraz mam czekać na usprawiedliwienia takie jak po porażce z Levadią? Że przygotowywany zespół był na całą rundę, a nie tylko na ten mecz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Nawet jesli pozbycie Skorzy nastapi to pomyslcie ze moze byc jesze gorzej,niz jest teraz. Przyjdzie Liczka czy inny bajkopisarz typu Engel i srodek tabeli. wiec na razie czekajmy zobaczmymy czy gra Wisly sie zmieni i czyja to bedzie zasluga ,pilkarzy czy trenera. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hmmm chcialbym zobaczyc cos takiego jak schemat taktyczny rozgrywania kacji ofensywnych... Kurde jakos sobie nie wyobrazam czegos takiego, z prostego powodu bo w ofensywie trzeba rozgrywac pilke NIESCHEMATYCZNIE. Inaczej nie daloby wygrywac meczow, bo inni by to rozpracowali. Schemat gry moze byc jedynie obronny drogi robin hoodzie.
Gwiazdzisty - tego nie wiesz wiec lepiej zamilcz. I jeszcze jedno ogladajac mecz Polonia Lech dochodze do wniosku ze ponownie ktos popelnil blad w przygotowaniach do sezonu w Lechu, bo im pod koniec sezonu forma spadnie. Szczyt formy przygotowali na kilka najblizszych meczow a nie na caly sezon. I tutaj upatrujmy naszej szansy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pamiętasz może grę Wisły parę lat temu.
akcje skrzydłami włączanie się bocznych obrońców, prostopadłe piłki na wbiegającego skrzydłowego czy napastnika |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Spuść trochę, masz inne zdanie w porządku, ale pogódź się z tym że są ludzie którzy myślą inaczej (-Goral-) i nawet jeśli są w błędzie to nie powód żeby ich obrażać. PS To ze jeździsz na wyjazdy nie znaczy automatycznie że znasz się na piłce... jesteś może bardziej "kumaty" ale w czym innym
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 28.02.2010 o godz. 19:08.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() ![]()
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski." "Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Takiej bzdury i abstrakcji to nie czytałem dawno. Otóż wedle naszego trenejra, który tak na marginesie ma wyjebane na styl w jakim się gra, oraz jego geniusz trenerski podpowiada mu takie rozwiązania jak np. wymęczanie wyników po 1-0 jako część taktyki(wyobrażacie sobie koyoota który wchodzi do szatni przed meczem i mentorskim tonem , mówi do drużyny - **** ze stylem ,możecie się kopać po czołach... 1-0 ma być! )..Wracając do sedna.Otóż nasz trener forumowy z wyników Bełchatów-Wisła 1-0 Polonia-Amica 0-3 wysnuł teorie że Maciej to trenerski geniusz, bo na tak długą rundę(całe 13 meczów), przygotował formę która nie dziś ale lada dzień eksploduje,tak więc porażka tak na prawdę jest sukcesem, natomiast wygrana Amiki 3-0 jest de facto porażką tego zespołu jak i błędem ich trenera ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie tak jak piszesz 1q2
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wracajac do meritum. Nie wysnulem wnioskow takich o jakich piszesz po tych dwoch meczach, to tylko twoja interpretacja moich slow. Pisze o tym jak wygladala gra a przede wszystkim swiezosc naszych pilkarzy porownujac ich do pilkarzy Lecha. Jesli nie bede mial racji i to Lech zdobedzie mistrzostwo bede musial isc na kolanach do Czestochowy, a troche daleko mam , odwolujac jednoczesnie te slowa. Nie twierdze ze nasz trener to geniusz, bo moim zdaniem, o czym nigdy wczesniej nie pisalem, po genialnym sezonie 2007/2008 wyrzadzono Skorzy krzywde wynoszac go na piedestal, jako tego ktory byl odpowiedzialny w najwiekszym stopniu za efektowne zwyciestwa Wisly w tamtym czasie. Teraz gra musiala sie posypac, bo wiele rzeczy od tamtego okresu sie zmienilo i obawiam sie ze rowniez poziom pikarski zdziadzial w Wisle, mimo to nadal jest to najmocniejsza druzyna w Polskiej buraczanej lidze, z najlepszym trenerem na lawce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez tofik : 28.02.2010 o godz. 20:29.
![]()
.
. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Teraz się śmiejesz a co będzie jeżeli na prawdę tak będzie, już przecież w tamtym sezonie Lech na początku błysną a pod koniec rundy zdychał i w najważniejszych meczach sezonu zawiódł. Na początku sezonu Skorża przyznał, że forma przyjdzie na na III rundę el L'M i nie skłamał tylko że nas już w tych rozgrywkach nie było, ale to jest inna sprawa. Zauważ, że wtedy graliśmy w lidze z Zagłębie Lubin i z GKS-em Bełchatów i na prawdę zagraliśmy bardzo dobre mecze w moim odczuciu. Ja uważam, że podobnie będzie w tej rundzie zaczynając od meczu z Arką Gdynia Wisła z meczu na mecz będzie się rozkręcać i grać coraz lepiej... Możesz wierzyć lub nie ale takie jest moje zdanie. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jaki szczyt formy? Przecież to jest 13 meczów! ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.P.S. 13 meczow niby? A w poprzednim sezonie bylo niby 15 meczow w rundzie wiosennej? W tamtym sezonie Lech mial niby zdobyc mistrzostwo a pod koniec tych 13 meczow oddychal rekawami juz. W tym bedzie identycznie. Legia bedzie grac jak zwykle czyli padake.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 28.02.2010 o godz. 20:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tyle kompromitujących porażek,brak stylu, pomysłu na grę i to od kilku sezonów a Wy dalej,że facet jest najlepszy. Macie dogmat i nawet już go nie bronicie,bo argumentów nie macie. Tak, formę to chyba wasz Geniusz z Tallina przygotowywał na Levadię, ale źle trafił,za to później jak graliśmy
?Styl,skuteczność,rozmach,pomysł. Same ręce składały się do oklasków. Gnietliśmy,że aż głowa mała. Daremna w Wami dyskusja,bo nie widzicie tego co niedowidzący bo zauważył. Ignorancja porażająca. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|