The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.02.2010, 17:51
Nie ma mieć co złudzeń że Lech straci punkty. Niestety jeden błąd Przyrowskiego może ustawić cały mecz.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.02.2010, 18:07
W obu druzynach (Polonia - Lech) wszystkie sytuacje podbramkowe sa efektem strzalow z dystansu albo bledow obrony.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.02.2010, 18:13
Jak dla mnie Pan sędzia podczas wczorajszego meczu GKS - Wisła był o wiele za łagodny. Na przykład Ujek za faul na Boguskim w 67-68 minucie powinien dostać co najmniej żółtą, jeśli nie odrazu czerwona kartkę. Generalnie ten mecz (a także inne w Ekstraklasie) powinien się zakończyć nawet nie w 9, tylko w szóstkę czy siódemkę i to dla obu zespołów. Dlaczego? Po to żeby gra w ekstraklasie zmieniła się na lepsze.

Niestety w naszej lidze sędziowie gwiżdżą za rzadko, pozwalając na bardzo brutalną grę. Piłkarze gdy nie uda im się zatrzymać kogoś, odebrać piłki to mają już wyuczone by sfaulować, bo w większości wypadków nic im za to nie grozi. Faulują każdego za każdym razem, kto tylko ich kiwnie lub nie da sobie odebrać piłki.
Efekt jest tragiczny - nie ma gry, za to jest mnóstwo przepychanek, fauli, spięć w każdym meczu. Co to za mecze, w których w ciągu 90 minut dochodzi do 50-60 fauli Efekt - 30 minut gry piłką, 60 minut interwencji sędziów i oglądania leżących zwijających się po faulu piłkarzy. Dramat.

Po co drugim faulu wokół sędziego zbiera się grupka po 5-6 piłkarzy z obu zespołów i przepychanka. A dać im wszystkim po czerwonej kartce, raz drugi trzeci to się nauczą i zrobi się kulturka na boisku. Jak będą kończyć mecz w pięciu to do nich wreszcie dotrze, że na boisku są po to by grać piłką a nie 3 razy na minutę faulować się, przepychać i kłócić.

Apel do sędziów: Drodzy sędziowie! Nauczcie piłkarzy kultury, pokażcie im po co są na boisku. Nie pozwalajcie na 50 fauli w meczu, na wieczne kłótnie i przepychanki. Zacznijcie sięgać częściej po czerwone kartki. To od Was właśnie zależy, czy piłkarze będą grać, czy tylko faulować i przepychać się. Niech wszystkie mecze w ekstraklasie zaczną kończyć się z 4-5 piłkarzami wyrzuconymi z boiska, raz drugi trzeci i wreszcie skończy się ta brutalna kopanina.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.02.2010, 18:29
Jak gra Krawiec ? Gwiazdor, czy kolejny, co się w naszej kopaninie zagubi ?
Dopiero co włączyłem...
..
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.02.2010, 18:32
Tak kurde ogladam ten mecz Lecha i Polonii, i niczym specjalnym sie nie wyrozniaja pilkarze ani jednej ani drugiej druzyny. Mam dziwne wrazenie ze braki w wyszkoleniu technicznym nadrabiaja drwalizmem pilkarskim i koszeniem wszystkich z trawa. Sedziowie w Polsce sa poblazliwi co czesto widac podczas meczow(miedzy innymi we wczorajszym naszym i Belchatowa). Pilkarze sie do tego przyzwyczajaja ale schody zaczynaja sie w europucharach gdzie na braki umiejetnosci nie ma miejsca a kazde mocniejsze skoszenie kogos z trawa konczy sie wylotem z boiska. Ba jest przykladem tego gdzie obecnie jestesmy - poziom Polskiej ligi to gdzies polowa francuskiej drugiej jesli idzie o wyszkolenie techniczne. Ehhh polska liga jest w wielkiej czarnej dupie, ale sa drobne prognostyki na to ze zaczyna byc lepiej i moze dobijemy do poziomu ligi Portugalskiej chociaz.

Tofik: niewiele straciles Krivets prawie wogole niewidoczny....

Edit: Wykrakalem Krivets zaczal akcje Lecha po ktorej Lech zdobyl bardzo ladna bramke.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 28.02.2010 o godz. 18:35.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.02.2010, 18:35
Taaa niczym,przynajmniej potrafią przyjąć piłkę i oddać parę strzałów,jak oni mają braki to my w ogolę nie istniejemy i tak też niestety jest.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.02.2010, 18:35
Nie oglądam za specjalnie tego meczu, ale akcja na 2-0 bardzo ładna, jak po sznureczku.
Noi czy ta Legia w piątek czy ten Lech dziś nic nei grają, to jakoś po trzy pkty mają (bo przeciez Lech tego nie przegra już). Tegi się Wiślacy musza nauczyć- ch*ja grać, a wygrywać...

W tych, których wygraliśmy byliśmy lepsi od naszych przeciwników. ;]
Ostatnio edytowane przez masterlag : 28.02.2010 o godz. 18:38.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 28.02.2010, 18:37
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Tegi się Wiślacy musza nauczyć- ch*ja grać, a wygrywać...
popraw mnie jak sie myle, ale wydawalo mi sie ze wiekszosc naszych jesiennych wygranych tak wygladala
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 28.02.2010, 18:39
To akurat potrafią znakomicie. )))
..
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.02.2010, 18:40
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jak gra Krawiec ? Gwiazdor, czy kolejny, co się w naszej kopaninie zagubi ?
Dopiero co włączyłem...
Napewno nie gwiazdor,niczym,może poza fryzurą się nie wyróżnia
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 28.02.2010, 18:40
tofik napisał(a):Wyświetl post
To akurat potrafią znakomicie. )))
No tak chuja grać to mają akurat opanowane do perfekcji,szkoda że nie wygrywanie lub też jakikolwiek styl...eh jak się patrzy choćby na Polonie to widać że jakiś tam styl swój mają,przemyślane akcje...
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.02.2010, 18:41
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Nie oglądam za specjalnie tego meczu, ale akcja na 2-0 bardzo ładna, jak po sznureczku.
Noi czy ta Legia w piątek czy ten Lech dziś nic nei grają, to jakoś po trzy pkty mają (bo przeciez Lech tego nie przegra już). Tegi się Wiślacy musza nauczyć- ch*ja grać, a wygrywać...

W tych, których wygraliśmy byliśmy lepsi od naszych przeciwników. ;]
O czym ty czlowieku piszesz, popatrz na wiekszosc meczy rundy jesiennej..To chyba oni nauczyli sie od nas grac na stojaco i wygrywac a nas szczescie opuscilo..
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 28.02.2010, 18:42
Cała czolowka zdobyła 3 punky procz Wisły
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.02.2010, 18:49
Legia i Amika juz w tamtej rundzie pogubli glupio punkty.....nie wiem na co wyscie tu liczyli.

trzeba bylo wczoraj wziasc sie do roboty w Belchatowie a nie po cichu liczyc na porazki Legii czy Amiki(ci juz 3 do zera wygrywaja)
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.02.2010, 18:51
Dokladnie Wisla limit szczescia juz wykorzystala, teraz jesli sie naprawde nie wezmie do gry to bedzie wielki ****.. Najgorsze jest to, ze w porownianiu do rundy jesiennej nie ma ZADNEGO postepu.. To martwi, bo na szczescie nie ma co liczyc, i tak juz dzieki fartowi mamy dobrych kilka punktow wiecej..
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.02.2010, 18:55
A jak wygląda nawierzchnia przed meczem reprezentacji ?

Odpowiedz cytując
kadziolek1906
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.02.2010, 19:04
Troszkę źle...

Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 28.02.2010, 19:11
Moze i Krivets nie zagrał wielkiego meczu, ale trio Stilic - Krivets - Lewandowski pokazało kilka ładnych wymian na tym kartoflisku.
Więc w Poznaniu, na równej murawie mogą naprawdę sporo zdziałać.

Cóż, my punkty straciliśmy, ale dzięki temu liga będzie ciekawsza.

Walka w dole tabeli tez sie niezle zapowiada, licze na spadek Odry i jeszcze jakieś drużyny "bez stadionu".

Odpowiedz cytując
Slayer666
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.02.2010, 20:03
Ktoś wie, czemu kibiców Lecha tak marnie na Konwiktorskiej? Przynajmniej z ujęć kamery wyglądało, że ich niewiele. Polonia coś świrowała i nie chciała sprzedawać więcej biletów, czy to po prostu efekt tej ustawy, że kibiców gości nie więcej niż 5% pojemności całego stadionu?
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 28.02.2010, 20:03
dostali coś koło 300
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.02.2010, 20:18
Ciekawe jak będzie reakcja Wojciechowskiego na porażkę. Meczu nie oglądałem,bo mam dość LP,ale powiedzcie mi jak zaprezentował się ten Hiszpan w Polonii. Wiecie ten co zna Messiegoi wcale gorszy nie jest,tylko te kontuzje i konkurencja. Grało to to?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 28.02.2010, 20:30
Cóż, moim zdaniem za chwilę pęknie nadmuchiwany przez media i Wojciechowskiego balon pt. "hiszpańska myśl szkoleniowa w Groclinie".

Nie bez powodu eksperci hiszpańscy naśmiewali się z umiejętności trenerskich Bakero i wieszczyli Polonii kłopoty. Owszem, porażkę z Amiką można było przewidzieć. Ja się jednak spodziewam kolejnych wtop w nadchodzących spotkaniach.

Szczególnie, że Groclin Warszawa nakupił w zimie pomocników i obrońców, a akurat bronić to oni nie mają czego. Oni mają atakować. A w ataku jeden Ivanowski ich nie uratuje. Niedzielan wiedział, co robi. Groclin jest pod olbrzymią presją i wcale bym się nie zdziwił, gdyby skończył jak Górnik Zabrze.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 28.02.2010, 20:49
Ja tam bym nie chciał, żeby to upadło. Wojciechowski przynajmniej chce dobrze. Tzn szuka za granicą trenera, wspominał o generalnym menedżerze Polonii z Anglii bądź Hiszpanii, który zna się na rzeczy. Dobrze kombinuje. Rzucić to teraz w cholerę byłoby najgorszym wyjściem.
..
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.02.2010, 22:15
zidanemarcin napisał(a):Wyświetl post
A jak wygląda nawierzchnia przed meczem reprezentacji ?
Fatalnie, komentator powiedział, że wrony tylko siedzą na dachu i czekają żeby trawkę wydziobać do końca. Może niech PZPN zasponsoruje jakiegoś stracha na wróble.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.02.2010, 22:18
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jak będzie reakcja Wojciechowskiego na porażkę. Meczu nie oglądałem,bo mam dość LP,ale powiedzcie mi jak zaprezentował się ten Hiszpan w Polonii. Wiecie ten co zna Messiegoi wcale gorszy nie jest,tylko te kontuzje i konkurencja. Grało to to?
Okazuje się, że to najprawdziwszy defensywny pomocnik - jakoś nie zauważyłem mierzonych zagrań do przodu. Środek pola był bardzo zagęszczony i obie strony tłukły się między sobą od jednego do drugiego pola karnego. Na trybunach słyszałem głosy powątpiewania, czy to aby na pewno mecz ekstraklasy... Generalnie: my nie pokazaliśmy nic, Lech pokazał że potrafi grać z kontry, Lewandowski pokazał co to znaczy napastnik z prawdziwego zdarzenia...
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Stary 28.02.2010, 22:23
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
Fatalnie, komentator powiedział, że wrony tylko siedzą na dachu i czekają żeby trawkę wydziobać do końca. Może niech PZPN zasponsoruje jakiegoś stracha na wróble.
Zła murawa to jednak nie wina ptactwa. Ludzie z WOSiR-u włączyli ogrzewanie płyty, nie zdejmując z niej uprzednio warstwy śniegu. Trawa się zagotowała, zanim śnieg stopił się do końca. Ptaki nabroiły mniej niż nieumiejętne rozmrażanie.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.02.2010, 22:26
Aaarrgh napisał(a):Wyświetl post
Zła murawa to jednak nie wina ptactwa. Ludzie z WOSiR-u włączyli ogrzewanie płyty, nie zdejmując z niej uprzednio warstwy śniegu. Trawa się zagotowała, zanim śnieg stopił się do końca. Ptaki nabroiły mniej niż nieumiejętne rozmrażanie.
Możliwe, bo jak oglądałem dziś Ligę+ Extra to na innych boiskach to samo musieli zrobić, sam piach i gdzieniegdzie kępki trawy 8|
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 28.02.2010, 22:49
koyoot napisał(a):Wyświetl post
W obu druzynach (Polonia - Lech) wszystkie sytuacje podbramkowe sa efektem strzalow z dystansu albo bledow obrony.
lol, cytat miesiąca.
szczególnie, jeśli się spojrzy na to, jak ładnie Lech rozegrał akcje na 2:0 i 3:0.

w pierwszej połowie Lech grał fatalnie, w drugiej było parę błysków. Stilic niby dwie asysty, ale przed nimi nie był w stanie celnie zagrać piłki. Kriwec jest dobry, widać że umie panować nad piłką, jest w stanie ją przyjąć i spokojnie coś rozegrać w odróżnieniu od wielu innych piłkarzy będących z nim na boisku. Dobre wrażnie sprawiał też imo ten chilijczyk z Polonii, mogą być z niego ludzie. Hiszpan na polskie warunki też będzie dawał radę.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.02.2010, 23:43
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
lol, cytat miesiąca.
szczególnie, jeśli się spojrzy na to, jak ładnie Lech rozegrał akcje na 2:0 i 3:0.
Najpierw sprawdź w którym momencie koyoot napisał tego posta a kiedy padły dla was bramki na 2:0 i 3:0. Fakt akcja na 2:0 ładna. Mimo wszystko na usprawiedliwienie tego meczu to murawa w fatalnym stanie. Zawodnik wypuszcza piłkę a ta podskakuje jak na oranym. I na tym stadionie ma nasza reprezentacja mecz rozgrywać.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 01.03.2010, 13:11
Fragment z wywiadu z Kowalczykiem.

Cytat:
Mecz Wisła - Legia, odebrany tytuł mistrza Polski...

- Przed laty też była korupcja. I w moim pokoleniu, i u starszych kolegów, którzy teraz są działaczami. Wtedy jednak piłkarze nie odgrywali tak istotnej roli w procederze - niektóre polecenia szły z góry, załatwiano te sprawy w gabinetach prezesów. Mecz Wisła - Legia? A dlaczego nigdy nie mówi się o meczu ŁKS - Olimpia? Przed ostatnią kolejką to my byliśmy liderem, mieliśmy przewagę dwóch goli. Strzelać na potęgę musiał ŁKS. Ukarano oba kluby.

Jak się gra w sprzedanych lub kupionych meczach?

- Przecież to nie ja załatwiałem mecz np. z Górnikiem z piłkarzami, z którymi grałem w kadrze olimpijskiej. Starsi się tym zajmowali, nie wiem, które mecze były kupione, które sprzedane. Co może zrobić młody piłkarz? Tak było w każdej ligowej kolejce, śmiem twierdzić, że wciąż tak jest. Przecież nie chodzi tylko o kasę, za którą można teraz trafić do Wrocławia. Niektóre drużyny mogą oddawać punkty, które dostały w poprzednich sezonach. My wam teraz, wy nam za rok. Podsumowując, nie ma tylu pieniędzy, żeby nie chciało się jeszcze więcej.
Oczywiście słowa Kowala można interpretować różnie. Według mnie daje do zrozumienia, że mecz z Wisłą rzeczywiście był ustawiony.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów