The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
miras108
Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.02.2010, 09:41
Co dokładnie wczoraj Skorża mówił przed meczem o Makinwie? Bo nie oglądałem tego fragmentu.
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.02.2010, 09:59
Gordian napisał(a):Wyświetl post
...Najsłabszym ogniwem ponownie Diaz. Jak się trafi kupiec to bez zastanowienia do sprzedania.
Piszesz o najaktywniejszym piłkarzu Wisły, który od dłuższego czasu jest jednym z niewielu cały czas pod grą. A jak go sprzedaż to ciekawe kto tak będzie zapierdzielał przez 90 minut, pewnie Jirsak... Oj bardzo bawi to całe krytykowanie Diaza przez znawców.
Ostatnio edytowane przez Chesteroski : 28.02.2010 o godz. 10:04.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.02.2010, 10:20
Chesteroski napisał(a):Wyświetl post
Piszesz o najaktywniejszym piłkarzu Wisły, który od dłuższego czasu jest jednym z niewielu cały czas pod grą. A jak go sprzedaż to ciekawe kto tak będzie zapierdzielał przez 90 minut, pewnie Jirsak... Oj bardzo bawi to całe krytykowanie Diaza przez znawców.
No właśnie, nie mówię że Diaz zagrał dobrze ale jest to jeden z niewielu zawodników który pokazuje się do gry. Co takiego na boisku wczoraj zrobił Sobol, Jirsak, Brożek czy Boguski. Nikt nie wspomniał o tym że to po fatalnym podaniu Boguskiego do rywala w momencie gdy wychodziliśmy do przodu straciliśmy bramkę,
Rozumiem krytykę Diaza ale w takim samym stopniu zawiniła reszta zespołu a może i większym bo Jirsak równie dobrze mógł wchodzić na boisko tylko przy stałych fragmentach gry.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.02.2010, 10:22
Wypada sie zgodzic i dodac, ze wczoraj jedyne dwa celne strzaly na bramke z gry byly jego autorstwem, a przy tym od dawna jest to jedyny pilkarz, ktory wychodzi do kazdej pilki i zasuwa od jednego konca boiska do drugiego, dlatego komu jak nie komus takiemu wybaczyc czesc bledow i mankamentow wliczywszy te nieszczesliwe pudlo na pusta bramke.
Ale pewnie na forum wiodloby mu sie lepiej, gdyby sie schowal gdzies na boisku jak niejaki Tomek Jirsak i przez 90 minut pozorowal gre, bo przeciez wowczas nie wdalby sie w zadna pyskowke/przepychanke z Ujkiem i nie zawalilby kilku zagran (tak jakby Sobol nie zawalil wiecej, czy nawet chwalony Ba nie spartolil kilku), gdyz zasada jest prosta - czym mniej kontaktow z pilka, tym mniej zepsutych podan...
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 28.02.2010 o godz. 10:30.
Odpowiedz cytując
LukaszK111
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 28.02.2010, 10:35
A ja się zgodzę z Gordianem.Co z tego, że dużo biegał jak nic z tego nie wynikało.Kiedy miał piłkę przy nodze to albo mu zaraz odskakiwała albo po złym podaniu/drybligu oddawał przeciwnikowi.Już w przerwie meczu miałem nadzieje ze wejdzie Ba i nie za Tomasa a Diaza.Hristov zagrał dosyć poprawnie.Mi się podobało to że walczył o kazdą straconą piłke.Niestety w tym meczu trafił na solidnych wysokich obronców a sam w pojedynke bez dobrych podan nic się nie zdziała.
Co do Makinwy to powinnismy zapomniec o tym nazwisku i cieszyć sie z tego co mamy.Dziś jest ostatni dzien na transfery i wątpie w to ze jeszcze kogoś pozyskamy.
Za tydzien do składu dołaczy Małecki i Brozek mam jeszcze nadzieje ze Issah zagra w pierwszym składzie i powinno to wygladac bardzo dobrze.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 28.02.2010, 10:41
Lepiej madrze stac niz glupio biegac.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.02.2010, 10:44
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Ale akurat z tego biegania Diaza mogła być bramka gdyby nie jego braki techniczne, a ze stania Jirsaka nie wynikało nic jeśli nie liczyć stratę przed naszą bramką w II połowie.

Faktem jest że obaj zagrali słabo, ale zdecydowanie słabiej zagrał Jirsak wg mnie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kacu
Member

Od: 12.2007

Stary 28.02.2010, 10:54
LukaszK111 napisał(a):Wyświetl post
Dziś jest ostatni dzien na transfery i wątpie w to ze jeszcze kogoś pozyskamy.
Dziś jest ostatni dzień lutego, a że wypada niedziela to jutro też można przeprowadzać transfery.
rocco_1906 napisał(a):Wyświetl post
obrazisz czarnego jestes RASISTĄ
obrazisz białego jestes CHAMEM
hmmmm.... cos mi tu ****a nie gra
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.02.2010, 10:59
Diaz zagrał wczoraj średniawo, a do tego ma pecha, że wygląda i porusza się jak skrzyżowanie człowieka pająka z człowiekiem chaosem. Moja kobieta jak go widzi, to zamyka oczy, bo mówi, że nie może patrzyć na kogoś, komu nogi zginają się w trzech miejscach
Myśle, że wielu ludzi ma podobnie, dlatego nie jest lubiany - nie zmienia to faktu, że jest lepszy i pożyteczniejszy niż Jirsak
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 28.02.2010, 11:00
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Moze nie tyle ze za slabo psychike.
Wystarczy sie popatzrec ze przy kazdym dojsciu do pilki z gosciem z Belchatowa Tomas poprostu odstwaia noge bo sie o nia boi...
To też, a dwa to nie ma kompletnie warunków fizycznych żeby o tą piłkę w środku boiska powalczyć. Gdyby wynik bezbramkowy utrzymywał się przez kilkadziesiąt minut wczorajszego meczu może taki "podwieszony" pod Hristovem pomocnik z zadaniami praktycznie tylko ofensywnymi zdałby egzamin. W sytuacji gdy to my musieliśmy gonić wynik, a rywal mądrze się ustawił na całym boisku z pressingiem Jirsak nie dość że nie istniał to jeszcze się odbijał od wszystkich na boisku. Sam się zastanawiam czy jest pozycja na boisku, na jakiej Jirsak może być bardziej przydatny, bo jeśli tak dalej będzie wyglądała jego gra to już na długo powędruje na ławkę rezerwowych a w dłuższym okresie czasu to Wisła pewnie będzie się go chciała pozbyć.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.02.2010, 11:07
Maciuś bananowy chłopczyku to zorganizuj drużynę z 11 stojących na boisku kolesi, zobaczymy co ugracie
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 28.02.2010, 11:35
Sprawdz w googlach znaczenie tego powiedzenia.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.02.2010, 11:51
Ten bezndziejny slogan mogl wyjsc jedynie z ust jakiegos bylego polskiego pilkarza, ktory nie mial nawet do czynienia z gra pod ostrym presingiem w latach 90-tych ubieglego wieku. Nie pamietam czy to byl Wegrzyn, czy inny Wieszczycki, wiec nie chce rzucac oskarzen na slepo. Z cala pewnoscia nie byl to jednak nikt, kto by mial choc minimalne osiagniecia z zakresu trenerki.
W obecnej pilce nie ma czegos takiego jak madre stanie. A juz szczegolnie jesli mowimy tu o pozycji pomocnika. Jedynie madre stanie kojarzy mi sie z gra na podworku i staniem pod bramka przeciwnika, przy uwzglednieniu braku przepisu o spalonym.
Albo z komuna i slawetnym "czy sie stoi, czy sie lezy"
Jednak jesli chodzi o pilke nozna, to stanie z automatu powinno sie rownac karze chlosty, gdyz jest chyba logicznym, ze predzej z chaosu cos sie urodzi, chocby byl to chaos absolutnie hardkorowy, nizli z biernosci i z zagrywania na tzw "alibi" do najblizszego partnera.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 28.02.2010 o godz. 12:00.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.02.2010, 11:56
Sprawdz w googlach znaczenie tego powiedzenia.
Cały problem w tym, że w staniu Jirsaka nie ma żadnej mądrości. Wypuszczanie Czecha na boisko podczas meczu z agresywnym, silnym zespołem to gra w dziesiątkę na własne życzenie. Jirsak nie wygra główki, bo jest za niski. Nie odbierze piłki, bo go przepchną. Nie przejdzie nikogo dryblingiem, bo nie umie. Nie rozegra, bo gra do najbliższego kolegi zawsze gdy tylko rywale zaczynają się do niego zbliżać. Jedyne co mu się uda to sfaulować kogoś z frustracji. Na dobrą sprawę mógłby wchodzić na boisko przy stałych fragmentach, a podczas reszty meczu siadać na ławie.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.02.2010, 12:10
no to makinwy chyba nie pozyskamy ;/ a brożek kontuzja ... czyli katastrofa ;/ mamy jednego klasycznego napastnika christowa i po prostu zaje...fajnie ;/
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.02.2010, 12:15
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
no to makinwy chyba nie pozyskamy ;/ a brożek kontuzja ... czyli katastrofa ;/ mamy jednego klasycznego napastnika christowa i po prostu zaje...fajnie ;/
''Antek'' nie płacz. Okno transferowe zamyka się DOPIERO jutro o 00:00 wiec jeszcze kupa czasu.
Może jeszcze kogos podpiszemy?

Dotychczasowe doświadczenia nie nauczyły Cię nic? Wisła lubi zaskakiwac transferami last minute.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Stary 28.02.2010, 12:17
taa... takiego christowa to ja 2 nie chce, bo on nie łapał się do mistrza Bułgarii a u nas ma być gwiazdą ... ?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 28.02.2010, 12:19
taa... takiego christowa to ja 2 nie chce, bo on nie łapał się do mistrza Bułgarii a u nas ma być gwiazdą ... ?
Widac nie masz zadnego pojecia o pilce

PS. Wisla, Hristov, Brożek, Mankiwa ...
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.02.2010, 12:26

liga bułgarska jest silniejsza niż polska...

A to że chlopak wczoraj nie blyszczal to jest przydklad tego ze dopiero co podpisał i musiał grać... zero zgrania...
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 28.02.2010, 12:29
Wydaję mi się że na naszą ligę będzie wystarczającym wzmocnieniem.
A po za tym może oceniasz go po jednym meczu
Ciekawe jak Ty byś grał z nowymi kolegami widząc ich na oczy pierwszy raz w piątek, a w sobotę wyszedł byś na pierwsze spotkanie na 90 minut, w ogóle nie znając ich nazwisk stylu grania itp rzeczy.
Chyba że jesteś cudowny jedyny i nie powtarzalny i w pierwszym meczu strzeliłbyś ze 3 bramki...
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.02.2010, 12:49

Nie ma co ukrywać - Diaz wczoraj niczym specjalnym nie błysnął, mnóstwo start, nie dokładnych zagrań no i ta szansa na wyrównanie. Rozumiem, że to była trudna piłka ale i tak to powinno wejść do bramki...
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Stary 28.02.2010, 12:49
wiem grałem tak i dziwnie się grało jak nie jesteś zaaklimatyzowany w drużynie i grają do ciebie raz na 10 razy chociaż ty się starasz, wychodzisz do piłki ...a tu nic.
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.02.2010, 12:52

Jeśli jest to pewne, że Makinwa nie przejdzie do Wisły na miejscu Skorży przyjrzał bym się jeszcze raz Branislavowi Punosevacowi - młody chłopak, ambitny, rosły i strzela bramki... Czego chcieć więcej? Założę się, że za sezon lub dwa pozyska go lepszy klub niż Wisła.

Mnóstwo jest opcji... i teraz która wybrać? Oto jest pytanie... A Dudu z Deberczyna? Gra tam w ogóle?
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 28.02.2010, 13:55
jova napisał(a):Wyświetl post
Cały problem w tym, że w staniu Jirsaka nie ma żadnej mądrości. Wypuszczanie Czecha na boisko podczas meczu z agresywnym, silnym zespołem to gra w dziesiątkę na własne życzenie. Jirsak nie wygra główki, bo jest za niski. Nie odbierze piłki, bo go przepchną. Nie przejdzie nikogo dryblingiem, bo nie umie. Nie rozegra, bo gra do najbliższego kolegi zawsze gdy tylko rywale zaczynają się do niego zbliżać. Jedyne co mu się uda to sfaulować kogoś z frustracji. Na dobrą sprawę mógłby wchodzić na boisko przy stałych fragmentach, a podczas reszty meczu siadać na ławie.
Bardzo trafna ocena i opis. Czech niestety od dawna jest jedną z największych transferowych pomyłek Wisły, zawodnikiem kompletnie nie wartym swoich 700 tyś Euro. Skorża powinien dążyć do jak najszybszego wypożyczenia go gdzieś i liczenia na cud, że może w innym miejscu przejdzie jakąś odmianę (bardzo wątpliwe)
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Stary 28.02.2010, 17:06
Moim zdaniem Jirsak marnuje się w Wiśle. Ja widzę wyraźne cofanie się tego zawodnika: z rundy na rundę gra coraz słabiej, Jeszcze w poprzedniej potrafił co najmniej raz ładnie podać piłkę, teraz tego nawet nie próbuje, tyllo zagrywa do najbliższego kolegi. Za to zaczął faulować -- zwykle bez sensu. Obawiam sie, że dopóki Skorża będzie trenerem, to tak to już będzie. Chyba najlepiej dla niego byłoby wrócić do Czech.

A wobec kontuzji Brożka jesteśmy bez bramkostrzelnego napastnika: Małecki i Boguski to nie sa typowi łowcy bramek, a Hristow będzie pożyteczny za jakiś - mniejmy nadzieję krótki - czas. Ale to przeciez nie jest żadne odkrycie, wszyscy to wiedzą. Może więc jednak w ostatniej chwili wypożyczą tego gościa z Lazio? Bez tego będzie cężko wywalczyć mistrzostwo.
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.02.2010, 17:12
Coś w ostatnich godzinach nie widzę na forum Pana maci0s może siedzi znów pod stadionem taki żarcik oczywiście bez obrazy,ale ciekawi mnie jak się rozstrzygnie ta sprawa z Makinwą.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 28.02.2010, 17:20
Jestem jestem, czekam na wiadomosci tak jak Wy... Oby podpisali kogos bo z tego co wiem to kontuzja Brożka nieciekawa;/ prawdopodobnie wyklucza go z następnego meczu;/
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.02.2010, 17:20
Do Wisły w tym okienku transferowym nie przyjdzie już zaden zawodnik KONIEC KROPKA
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.02.2010, 17:23
maci0s napisał(a):Wyświetl post
bo z tego co wiem to kontuzja Brożka nieciekawa;/ prawdopodobnie wyklucza go z następnego meczu;/
Tego akurat mozna się domyslec po tym news-ie
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22785
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
kacu
Member

Od: 12.2007

Stary 28.02.2010, 17:51
Makinwa, Makinwa a o obrońcy coś cicho sie zrobiło. Wie ktoś może coś na ten temat ?
rocco_1906 napisał(a):Wyświetl post
obrazisz czarnego jestes RASISTĄ
obrazisz białego jestes CHAMEM
hmmmm.... cos mi tu ****a nie gra
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów