The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobęda Polacy w Vancouver?
Jeden 10 4,00%
Dwa 37 14,80%
Trzy 55 22,00%
Więcej niż trzy 136 54,40%
Żadnego 12 4,80%
Głosujących: 250. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2010, 23:32
Polish Power, a dzisiaj właściwie to Polki Power.
Piękny dzień na Igrzyskach poprawił mi z deczka humor po tym bezhołowiu w Bełchatowie.

"Wyrwała ten medal. Wyrwała z płuc Norweżce" kolejny klasyk komentatorski, który przejdzie do historii wraz z ostatnimi metrami złotego finiszu Justyny.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 27.02.2010 o godz. 23:39.
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.02.2010, 23:39
Hahahaha!!! Ale radość!!!!!
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 27.02.2010, 23:43
6 medali, nikt nawet o tylu nie śnił Wiem, że za daleko wychodzę, ale taka prawda, że nawet złoto było w zasięgu panczenów, skoro Japonki przegrały minimalnie z Niemkami...
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
OPTIMUS_(konto_usunięte)
Banita

Od: 09.2007

Stary 27.02.2010, 23:48
Nie wiem co powiedzieć .

POLSKA !! A reszta to **** !
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.02.2010, 23:51
Pozwolę sobie zacytować Czerkawskiego: 'wooow'. Szymka w sumie też można: 'szacuneczek'

Najpierw złoto Justyny po fantastycznym biegu i teraz dodatkowo olbrzymia niespodzianka - brąz naszych panczenistek, który cieszy chyba jeszcze bardziej niż olimpijskie złoto Kowalczyk. Jest pięknie!

Nie wiem jak Wy, ale ja dawno nie przeżywałem takich emocji. Ostatnie sto metrów biegłem razem z Justyną , serce biło mi potwornie szybko... Meta, ulga i radość tak wielka, a może nawet większa (głośniejsza niż komentatora w TV. Mam nadzieję, że nie pobudziłem sąsiadów... Chociaż pewnie wszyscy oglądali ten jakże emocjonujący bieg.

Fantastyczne Igrzyska z punktu widzenia polskiego kibica. Dzięki Adam, dzięki Justyna no i oczywiście dzięki wielkie za ogromną niespodziankę dla naszych panczenistek! Brawo, obyśmy w Soczi pobili nasz tegoroczny wyczyn ;]

SpoXteR napisał(a):
JESTEM DUMNY Z BYCIA POLAKIEM!
A wcześniej nie byłeś ;>

PS. Mam nadzieję, że Amerykanie utrą jutro nosa Kanadyjczykom.
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 27.02.2010 o godz. 23:58.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.02.2010, 23:59
Aż głupio się przyznać ale takie chwile jak brązowy medal panczenistek powoduje u mnie przypływ łez
Jeszcze raz WIELKIE GRATULACJE !!!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.02.2010, 23:59
To jest piękne, że po tylu latach wstydu i frustracji, wiecznie 4-5 miejscach Grzesia Filipowskiego, 4 miejscu Marczułaitis, krokieciku Morawieckiego - nagle 6 medali, w tym 1 złoty. A już traciłem nadzieję, bo 8 lat temu Adam wydawał się pewniakiem do złota.

Natomiast zejdźmy na ziemię, Adam kończy karierę do Soczi nie wytrzyma. Pozostaje nadzieja w Kowalczyk, może w saneczkarzach?
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.02.2010, 00:25
Ja tam wierze w biathlonistki i mam nadzieje że Bilowa nie odejdzie. Staszulonek też robi postęp. I oczywiście łyżwiarze tylko żeby trafili z formą na całą imprezę a nie tylko na bieg drużynowi.

Może mi toś to wytłumaczyć? Zawodniczka na 1500 biegnie prawie 5 sekund wolniej niz powinna i jest zdecydowanie ostatnia a tu takie jaja. Woźniak i Złotkowska byly zupełnie bez formy! NIE JESTEM W STANIE TEGO ZROZUMIEC!;p Bachleda też pobiegła o 10 pozycji niżej niż zazwyczaj w PŚ! A tu nagle zdobywają medal!

To nie jest Sensacja! TO JEST MEGA HIPER GIGA SUPER SENSACJA!
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 28.02.2010, 00:40
Co za wieczór!!!

Ogromne gratulacje dla Justyny!!! Takie emocje, walka, determinacja (chyba mi sie udzieliło od Kurzajewskiego ... ) Aż żal, że to był już jej ostatni bieg na Igrzyskach - czapki z głów

I dodatkowo super niespodzianka ze strony panczenistek. Widać idzie nowe i może nasze biegaczki, biathlonistki i właśnie panczenistki w najbliższych latach będą zajmować jeszcze wysokie miejsca.

Wrzucę jednak mały kamyczek do tego ogródka - to zupełnie rewelacyjne Igrzyska pod względem ilości zdobytych medali i obawiam się, aby nie przysłoniły prawdy o generalnej kondycji polskich sportów zimowych. Świetne wyniki zawdzięczamy przecież przede wszystkim dwóm wybitnym sportowcom i ich sztabom, które pracują raczej w oddaleniu od PZN i w tym pewnie ich siła, a nie konsekwentnej i przemyślanej polityce szkolenia młodych zawodników. Liczę więc, że obok zachwytu nad wynikami Kowalczyk czy Małysza pojawi się jednak refleksja dotycząca samego Związku, aby potencjał który się pojawia w sportach zimowych nie został zaduszony przez skostniałych działaczy (kwestia dotycząca strojów biathlonistów z pewnością nie jest odosobniona).
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 28.02.2010, 00:45
Dokładnie... A ten medal pewnie przyćmi KOMPROMITACJE (bo ta to trzeba nazwać) panczenistów. Niestety u nas się doi wszystko jak może. Małysza nawet do PK namawiają żeby kibiców wydoić jak krowy.
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Stary 28.02.2010, 06:00
Finowie się wzięli do roboty :O. Z 1:3 na 4:3 się porobiło nono. Już pewno brązu nie oddadzą.

I przez przypadek trafiłam na końcówkę biegu Justyny,, Imponująca siła charakteru!

edit:
Koniec. 5:3. Brąz dla Suomi. Oby finał był nie mniej emocjonujący.

ps. Jak dobrze, że finał grają o 21. Już mam dość zarwanych nocy .
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 28.02.2010 o godz. 06:27.
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 28.02.2010, 07:08
flamengista napisał(a):Wyświetl post
To jest piękne, że po tylu latach wstydu i frustracji, wiecznie 4-5 miejscach Grzesia Filipowskiego, 4 miejscu Marczułaitis, krokieciku Morawieckiego - nagle 6 medali, w tym 1 złoty. A już traciłem nadzieję, bo 8 lat temu Adam wydawał się pewniakiem do złota.

Natomiast zejdźmy na ziemię, Adam kończy karierę do Soczi nie wytrzyma. Pozostaje nadzieja w Kowalczyk, może w saneczkarzach?
Też nad tym się zastanawiałem. Piękne w sporcie jednak jest to, że do końca niczego nie da się przewidzieć. Kto wie, może przez te 4 lata wyłoni nam się, jakiś kolejny super talent, który przyniesie nam tyle chwil radości, co wczoraj. Ktoś, o kim jeszcze nie wiemy, a gdzieś tam trenuje swoją dyscyplinę.

Ważne, by ten ogromny sukces nie przysłonić jednak istniejących problemów z infrastrukturą czy betonem działaczy, o którym przed Igrzyskami opowiadała sama Kowalczyk. Niezbyt dobrze by było, powtórzyć schemat znany nam wszystkim po sukcesach piłkarzy, gdzie każdy cieszył się chwilą, a do dzisiaj burdel w PZPN jest taki, że nikt nie potrafi tego ogarnąć.

Może sportowcy doczekają się wreszcie odpowiednich tras czy torów...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.02.2010, 10:30
Brawo Justyna to był piękny wieczór.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.02.2010, 10:36
Po 30 km biegu ,taki morderczy finisz ,wielki szacunek dla Justyny za to co zrobila
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.02.2010, 12:50
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie... A ten medal pewnie przyćmi KOMPROMITACJE (bo ta to trzeba nazwać) panczenistów. Niestety u nas się doi wszystko jak może. Małysza nawet do PK namawiają żeby kibiców wydoić jak krowy.
Nie mam zamiaru tłumaczyć PZN (jest im co zarzucać, choćby wypasioną siedzibę w Krakowie - po co ona w ogóle jest?).

Ale z Małyszem to sprawa zupełnie inna. Po wielu latach w jego rodzinnej miejscowości wybudowano nowoczesną skocznię i on przyjechał na faktyczną inaugurację tego obiektu - w pierwszych poważnych międzynarodowych zawodach.

Moim zdaniem Adama nie trzeba było do tego "namawiać". On sam chciał tam przyjechać, by cieszyć się z medali i nowego obiektu.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 28.02.2010, 12:59
Ja mam na ten temat inne zdanie no ale oczywiście nie mówię że ja muszę mieć rację. Prawdopodobnie w Twojej wypowiedzi jest więcej prawdy ale dla mnie PZN to jedno wielkie bagno i nie zdziwiłbym się jakby długo namawiali Adama na start. Dziś już nie startuje
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 28.02.2010, 13:10
A ja wierzyłam.
Nie tylko sercem ale i chłodną kalkulacją sportową, wbrew temu, co mówili niektórzy.
Nawet ciasny kombinezon nie przeszkodził
Śledząc biegi narciarskie od wielu lat - nie spotkałam się z podobną ambicją, charakterem i wytrwałością.
Choć przepraszam - spotkałam się - taka była Stefania Belmondo.
A Justynie wróżę nawet większą karierę.

Cytat:
Jest szansa, że po sukcesach Kowalczyk pojawią się inne biegaczki. Obiecująca jest też Jaśkowiec i Marek.
Mam nadzieję, że w końcu coś się zmieni.
Choć wiadomo czyją matką jest nadzieja
Odpowiedz cytując
bercik860
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 28.02.2010, 13:13
Może ktoś zarzucić linkiem z viedo ceremoni wręczenia medali z Justyną? Bo się nie natknąłem nigdzie na necie.

Z góry dzięki
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Stary 28.02.2010, 13:20
bercik860 napisał(a):Wyświetl post
Może ktoś zarzucić linkiem z viedo ceremoni wręczenia medali z Justyną? Bo się nie natknąłem nigdzie na necie.

Z góry dzięki
http://sport.tvp.pl/vancouver2010/dy...ny-szewinskiej
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.02.2010, 13:38
Justynie jeśli zdrowie dopisze, to za 4 lata może być świetnie, przez te 4 lata bedzie miala czas na popracowanie nad technika, nad lyzwa, ona jest stosunkowo młoda wśród tych najwiekszych,
Marit Bjorgen 30 lat Sarinen 31 lat Majdic 31 Kuitunen 34 Smigun 33 lata,
Ma szansę zostać jedną z największych biegaczek świata i wierzę w to, mam nadzieje ze dadza spokoj Wierietelnemu i Justynie i będzie dobrze.

Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 28.02.2010, 14:05
Zgadza się że jest wiele starszych ale trzeba pamiętać że Johaug i Kalla mają odpowiednio 21 i 22 więc wcale tak rózowo być nie musi. Jak Kalla podszkoli klasyk to ona może być gwiazdą nadchodzących lat.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 28.02.2010, 14:24
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
Jak Kalla podszkoli klasyk to ona może być gwiazdą nadchodzących lat.
Może ale wcale nie musi.
Nie wiem na czym to polega i gdzie Szwedzi w systemie szkolenia czy treningów robią błąd - ale większość z nich nie jest w stanie utrzymać wysokiej formy przez dłuższy czas.
Obserwuję nagły błysk - jeden, dwa, trzy sezony w czołowce a potem zupełny spadek.
Klasycznym takim przykladem jest Per Elofsson, Bjoern Lind czy Lina Andersson.
Zresztą można by wymieniać więcej: Britta Norgren, Tobias Fredriksson itp...

Być może Kalla jest wyjątkiem - życzę jej najlepiej gdyż lubię obserwować świętą wojnę Szwedów z Norwegami - ale jakoś mam wątpliwości, czy zdoła na dłużej zadomowić się w czołowce.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.02.2010, 15:46
Dzisiaj Amerykanie ponownie zmiota Kanadyjczkow. Ekipa z zupelnie innej bajki, niz pozostale.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 28.02.2010, 16:10
Tiramisu mam nadzieję że świętowałaś 3 miejsce Suomi jako sukces
Śliczna koszulka na avatarze
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Stary 28.02.2010, 16:16
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
Tiramisu mam nadzieję że świętowałaś 3 miejsce Suomi jako sukces
Śliczna koszulka na avatarze
Jasne, że sukces. Chciałoby się złoto, ale realnie patrząc,, Nie w tym roku. Może za 4 lata? Słowacy też zasłużyli, jak dla mnie mógł być podwójny brąz .

Dziękuję . Niebieskie Glasgow nananana .
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 28.02.2010 o godz. 16:22.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.02.2010, 17:47

no mamy te 6 medali

jeden brąz ktorego malo kto ie spodziewal

no i Adam 2 srebra -tu kazdy liczyl ze 1 bedziea ten z duzej skoczni to troche byla loteria .

i Kowlaczyk w sumie 3(zloto srebro i braz) -tu kazdy sie tego spodziewal

wiec wychodzi ze 2 są "mila niespodzianką" reszte mozna uznac ze zasluzono zdobyte.

sam nie wiem czy mozna rzutowac niby to "najjlepszym" wystepem naszej reprezentacji w ktorej medal zdobywaly 2 osoby

reszta zawiodla ,rzucaja sie w oczy te ogony w tabeli koncowych dyscypli w ktorych startowali inni Polacy.
bo trzeba patrzec na calos reprezentacji a nie tylko Adam i Justyna.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.02.2010, 19:20
Finał hokeja i po Olimpiadzie.Ogólnie 6 medali dla Polski trzeba uznać za sukces
Co do finału to 70% do 30%, że wygra USA wg mnie. Ogólnie byli najrówniejsi przez cały turniej. No, ale Kanada też nie jest bez szans, więc zobaczymy zapowiada się dobry mecz .
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.02.2010, 19:34
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Finał hokeja i po Olimpiadzie.Ogólnie 6 medali dla Polski trzeba uznać za sukces
Co do finału to 70% do 30%, że wygra USA wg mnie. Ogólnie byli najrówniejsi przez cały turniej. No, ale Kanada też nie jest bez szans, więc zobaczymy zapowiada się dobry mecz .
Przypomnijcie o której finał ? 21 czy 21:30?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 28.02.2010, 19:38
21:15 - tak podają w TVP
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Stary 28.02.2010, 21:57
Tempo szalone. Fruwają nad lodowiskiem i po bandach tylko szum . Jeszcze tylko mordobicia brakuje . Jedno wykluczenie na tercję :O. Radość sama radość! To delikatne wepchnięcie krążka pod nogę Luongo urocze było .

Tylko wynik nie taki ;P, ale to się nadrobi,, Oby!
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 28.02.2010 o godz. 22:00.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów