The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2010, 19:54
Kolejny mecz z zespolem z czolowki i kolejna porazka. Norma. Chrzanienie w tym momencie o jakims przypadku lub pechu byloby zwykla bezczelnoscia. Nie ma tez sensu dalej uskuteczniac bajeczek o rzekomym zbawiennym w skutkach powrocie Sobola, Glowy czy cholera wie kogo jeszcze.
Sprawa wyglada tak, ze do kolejnego prestizowego meczu, a wiec kolejnej bardzo wysoce prawdopodobnej porazki zostalo az siedem kolejek i jesli do tego czasu bedziemy golic ogorkow starym sposobem, czyli roznica jednego gola (moze Marcelo wroci do formy strzeleckiej), to nie powinno byc tak najgorzej.

O kopaczach za bardzo nie mam zamiaru sie rozpisywac, bo i tak musialbym powtarzac wielokrotnie wypisane tu na forum slowa zasluzonej krytyki lub pochwaly (Ba). Dziwic moze jedynie, ze tak wiele osob potrafi dostrzec slabiutka gre Jirsaka, tudziez niepewnosc Pawelka itd., a malo kto zwraca uwage na nieporadnego Alvareza i te jego katastrofalne pozawieszane balony, do ktorych nikt nie mial szans dojsc. O ile jeszcze swiece rzucane w pole karne nie sa tak grozne dla wlasnej druzyny (i dla przeciwnikow niestety), o tyle zawieszanie partnerowi gornych pilek na krotkim odcinku wzdluz lini bocznej, jest niczym innym jak celowa strata pilki i narazaniem sie na bezsensowne kontry. Mam nadzieje, ze Singlar juz niedlugo wroci.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.02.2010, 19:54
koyoot napisał(a):Wyświetl post
O taktyce pisza zawsze w tym temcie ci ktorzy posiadaja Licencje UEFA Pro oraz Swiecenia Kaplanskie. A szkolili sie ****a na Football Menagerze...

Litosci...
Nie trzeba mieć żadnych z w/w przez Ciebie uprawnień aby widzieć,ze jest fatalnie. Od początku roku. Jestem już za stary aby w oczywistych oczywistościach zabierać głos. Każdy widzi to co chce.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.02.2010, 19:55
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
Ba poprostu robił to co robią już juniorzy w srednich zachodnich klubach,przyjoł piłke rozglądnoł się i podał DO PRZODU a przedewszystkim myslał na boisku..nie holował tej piłki bezmyslnie,bez fajerwerków ale dokładnie..juz mi sie niechce najezdrzać na Diaza powiem tylko ze Diaz to totalne przeciwienstwo Issy
ja nie moge Wstyd
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.02.2010, 19:55
Niby statystyka była po stronie Wisły (Bełchatów, np. miał 1 celny strzał) i druga połowa już znacznie lepsza, ale ta drużyna grała znów po prostu byle co i byle jak. Do tego niewykorzystane setki i tracimy 3 pkt.

Być może taka gra, w której brakuje wyuczonych schematów, a dominuje chaos wystarczy na zdobycie Mistrzostwa, ale co potem?

Łudzę się, że to pierwszy mecz i może w kolejnych zobaczymy jakiekolwiek efekty okresu przygotowawczego ;-)
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.02.2010, 19:56
Ba jest swietny... Tym bardziej mnie dziwi dlaczego nie gral od poczatku zamiast bezproduktywnego Diaza albo Jirsaka ? Swoja droga to wiele mowi o poziomie naszej ligi, ale rowniez o kierunku w jakim powinny isc ruchy transferowe Wisly. I nie mam tez watpliwosci, ze jakby przyszedl Makinwa to bedzie tu najlepszym napastnikiem.

No i Kirm bardzo dobrze. Widac, ze potrzebuje czasu i z kazdym miesiacem bedzie gral coraz lepiej. Pelen okres przygotowawczy zrobil swoje.

Minusow bylo tyle, ze az mi sie nie chce pisac... Wisla ma potencjal naprawde na lepsza gre Mr Skorza.
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.02.2010, 20:00
O taktyce pisza zawsze w tym temcie ci ktorzy posiadaja Licencje UEFA Pro oraz Swiecenia Kaplanskie. A szkolili sie ****a na Football Menagerze...

Litosci...
Ale pieprzysz !
Ty jesteś fachowcem ?
Trwaj sobie dalej w obozie fanów "mega talentu" P. Skorży. Co Twoim zdaniem zrobił takiego, żebyś swą reputację stawiał na szali z jego "umiejętnościami" ?
To, że zdobył MP z "rozpędu", tak jak to onegdaj uczynił P. Kasperczak z ówczesnym dream teamem ?
P. Kasperczak jakoś nie zdołał powtórzyć sukcesu z Wisłą prowadząc niedawno ekipę Górnika Z.
Twój Maciuś jest taki sam.
Ostatnio edytowane przez Denethor : 27.02.2010 o godz. 20:02.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 27.02.2010, 20:01
Plusem tej porazki jest postawa Ba, widac ze gosc przewyższa resztę o kilka poziomów.

Druga połowa dużo lepsza od pierwszej, ale tak jak ktoś mówił nie widać żadnego pomysłu na grę, może jak Ba dojdzie do pełni sprawności to się zmieni i będziemy mieli gościa, który w środku coś zrobi z piłką.

Ogórki z Bełchatowa (większej wiochy niż Wodzisław o 3,5 raza - byłem widziałem) zagrały bardzo agresywnie, praktycznie cały mecz pressingiem, a my w pierwszej połowie jak Anrew gołota zszokowani i nieporadni, ale tak zawsze mamy jak przeciwnik biega jak oszalały.

No cóż, oby reszta sszybo się wykurowała i walczymy dalej.

Z napadem tragicznie niestety.

Boguski dzisiaj słabo dużo głupich, niecelnych podań w pierwszej połowie, ale gość jest świeżo po kontuzji więc dajmy czas.

Martwi słaba postawa Sobola

Szkoda porażki z ogórasami typu Ujek - sprzedawczyk i świnski blondynek Nowak (osobiście cieszę się, że gośc u nas nie gra).
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.02.2010, 20:02
Świetny mecz Kirma. Naprawdę bardzo mi się podobał. Tragedia w wykoniaiu Jirsaka...Bardzo słabo Boguski, Diaz i Pawełek. Sobol też słabiutko. W ogóle ilość niecelnych podań w jednej i drugiej drużynie to jakieś nieporozumienie. Po co był okres przygotowawczy? Po co był mecz z IV ligową drużyna hiszpańską Kolejny raz zadaje takie pytanie, po co to było Żeby się zgrać? To widać jak zgrani jesteśmy...Gra bardzo słaba, nie ma napastnika. Hristov musiłaby być Messim żeby coś pokazać w pierwszym meczu po jednym treningu. Jedo jest pewne: LIGA BĘDZIE CIEKAWSZA

No i pokażcie mi efekty 2 zgrupowań!! Co takiej wyćwiczyła Wisła? Wie ktoś? Graliby tak samo gdyby cała zimę trenowali pod balonek na Hutniku...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 27.02.2010, 20:03
OL Lyonaise napisał(a):Wyświetl post

Tyle, że Sobol i Diaz prawie taka sama padlina
Kibic chwili z ciebie.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 27.02.2010, 20:06
Robi się ciepło bo mistrzostwo jest nam potrzebne badziej niż Legii i Lechowi
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 27.02.2010, 20:12
Cóż... tak jak piłkarze Barcelony przez zimę nie zapomną jak się gra w piłkę... tak samo traktorzyści z Wisły się w nią grać nie nauczą. Mnie porażka ani jej styl nie dziwią. Od Levadii systematycznie staczamy się w dół. Myślę, że gramy już o klasę słabiej niż za Petrescu. Po wielce prawdopodobnej porażce w zbliżających się derbach (Cracovia zagrała znacznie lepiej z Legią niż Wisła dziś z PGE i na ten moment nie mam wątpliwości, że jest lepiej przygotowana) pewnie czeka nas zmiana trenera, która nic nie zmieni a tylko spotęguję chaos. Ewentualnie Skorża zostanie do końca rundy. Z taką grą jak dzisiaj to będziemy w okolicach 4-5 miejsca max. Trzeba trzymać kciuki za Lecha, żeby Legia nie była mistrzem.
PS. Ba zagrał 20 minut(?) i już wiem, że nie było takiego środkowego pomocnika we Wiśle, co by potrafił tak dokładnie podać do przodu i po ziemi... od czasów Szymkowiaka. Natomiast ten Bułgar to jest szrot. Równie dobrze można było zaksięgować księgowego z "repry" San Marino, tak, żeby się wszyscy odczepili, że nie kupiono napastnika.
Ostatnio edytowane przez thechris : 27.02.2010 o godz. 20:20.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 27.02.2010, 20:13
przeżyłbym dzisiejszą wtopę, ale wczoraj widząc jak pejsy obijają poprzeczki, słupki i marnują kolejne okazje, a warszawka jest bezradna, po czym strzela dwa bobole i wygrywa mecz to.... jestem mega wku....
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Stary 27.02.2010, 20:15
element napisał(a):Wyświetl post
Może ten wynik ostudzi niektórym łby na przyszłość i co poniektórzy zaczną doceniać to co się ma.
Skoro wielu z Was ma wyjebane na Mistrzostwo to dziw mnie bierze gdy czytam te oburzenia z powodu wtopy z Bełchatowem.
Kolego. Zacznijmy kopaczy traktować tak, jak na to zasługują. Uświadommy sobie fakt, że skóro-kopy są normalnymi pracownikami. Podpisują umowę o pracę tak jak wielu z nas. Mają obowiązki wobec swojego pracodawcy tak i my itd. Jeśli pracodawca ma wobec nas zastrzeżenia, to sięga po "narzędzia" by swojego pracownika zdyscyplinować. Jeśli pewne opcje zawiodą i na nic zdadzą się rozmowy, upomnienia czy nagany, pracodawca sięga po jeszcze bardziej odczuwalne środki. U nas ten schemat jakby zupełnie nie działał. Kolesie robią sobie co chcą, rządzą szatnią, rządzą trenerem, grają na nosie prezesowi. Przy takim du^a chłopie trenerze mają już zupełnie jak u pana Boga za piecem. Doskonale zdają sobie sprawę, że ich pozycja jest nie zagrożona. Po pierwsze dlatego, że za takie niedojdy piłkarskie nikt porządnej kasy nie wyłoży i wobec tego można dalej z powodzeniem robić w klubie swoje. Po drugie, jeśli już nawet trafi się jakiś transfer (za przysłowiowego jednego euro centa) tzw. wzmocnienie drużyny, to blask takiego "piłkarza" szybciutko zblednie po dwóch, trzech meczach. Posadzi się "takiego nabytka" na ławce rezerwowych albo przeniesie do "młodych" i stara wiara znów rządzi
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.02.2010, 20:16
No cóż, jedyny plus, że może być już (chyba) tylko lepiej.

Pawełek - przy golu bez szans, ale dwoje 2 babole oczywiście zaliczyć musiał. I oczywiście musi wychodzić do każdej piłki, nawet jeśli ma przed sobą 2 obrońców, nie będąc pewnym jej złapania. Ale można mu dziś opuścić, bo koledzy się nie popisali nawet bardziej.

Alvarez - gratulacje za dłubanie w nosie przy bramce, gdy akcja szła jego stroną.
Głowacki - jeden bardzo poważny błąd w pierwszej połowie
Marcelo - niby bardzo pewnie, jak zawsze. Gorzej, że zawalił bramkę, więc trudno rozpatrywać występ na plus.
Piotr Brożek - niewidoczny ani w ofensywie ani w defensywie

Sobolewski - daleki od normalnej formy, ale nie zgodzę się, że było aż tak źle jak niektórzy piszą. Może dlatego, że...
Diaz - to już jest jakiś kabaret. Jak słusznie ktoś pisał, już po 20 minutach szlag trafiał patrząc na jego grę i faktycznie nadawał się do zmiany. Kiks roku litościwie przemilczę, bo każdemu może się zdarzyć, ale gorsze tu jest coś innego - oczywista, nieszlifowana GŁUPOTA Juniora. Inaczej się tego nie da nazwać - kopanie na pałę, podania nie wiadomo do kogo, darcie gęby do sędziego i koszenie kogo się da nawet mając kartkę. Facet coraz bardziej zaczyna przypominać Mijailovicia, naprawdę jestem zaskoczony że dograł całe 90 minut. Obligatoryjnie ława, nawet przy obecnym szpitalu.
Jirsak - człowiek widomo, dyspozycja żenująca. Chyba należy się powoli przyzwyczajać, że nic z tego nie będzie, bo ileż można czekać.
Kirm - jeden z niewielu przejawiających ochotę do gry. Smutne, że wystarczy pooglądać tę kopaninę 15 minut i jak na dłoni widać techniczną przepaść między Andrażem a resztą naszych rodzimych kopaczy. Były momenty nijakie, ale u nas Kirm dziś najlepszy.
Boguski - pierwsza połowa padło na poziomie Jirsaka, druga trochę lepsza. Do niego akurat można mieć kredyt zaufania.

Christow (bo tak powinno się pisać jego nazwisko, brawa dla poliglotów z klubu) - wbrew ogólnym opiniom oceniam jego występ umiarkowanie pozytywnie. Czegóż niektórzy oczekują od gościa, który przyleciał tu 2 dni temu, nie zna ani kolegów ani języka? Biorąc poprawkę na to wszystko należy podkreślić, że Georgi parę razy umiejętnie wygrał walkę o górną z kafarami z Bełchatowa w środku pola i umie się dobrze ustawić w polu karnym. Myślę, że będą z niego ludzie.

Ba - tak samo. Czekać tylko na podbudowanie kondycyjne, bo facet ewidentnie ma papiery na grę.
Mączyński - czemu grał aż 6 minut?! Skandal!

Skorża - jak zawsze gratulacje za ogromny wpływ na grę zespołu. Szkoda że misterny plan wykartkowania Diaza na następną kolejkę się nie udał, byłoby to wzmocnienie zespołu. "Liga będzie ciekawsza"

Rywal - zagrali dobrze, tzn. o tyle, że wpadła bramka na początku, to potem jechali kopaniem i pressingiem cały mecz. Prymitywne, ale skuteczne, tym bardziej że na luzie mogli nas stuknąć i 3-0, mimo tego, że teoretycznie grę cały czas prowadziła Wisła.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 27.02.2010, 20:16
Jak to mój wykładowca mawia: Opuśćmy na to zasłonę milczenia.

Mecz bardzo słaby w naszym wykonaniu. Diaz, jak tu większość zauważyła, bardzo słaby. Zaliczał straty, albo podawał zamiast do przodu to do tyłu. Zatrzymywał dobrze zapowiadające się akcje. Powinien odpocząć na ławce i się zastanowić nad sobą. To co zrobił Júnior Enrique Díaz Campbell w sytuacji, gdy dobijał strzał z rzutu wolnego Andraża Kirma woła o pomstę do nieba. Ostatni raz coś takiego widziałem w meczu Wisła - Legia, gdy Chinyama spartolił podobną sytuację.

Andraż Kirm też nie zagrał tego, czego po nim ja oczekuje. Mianowicie, to powinien być taki Kamil Kosowski, który by świetnie dośrodkował, nie bał się dryblingów i co ważne, gdy nie będzie szło pociągnie ten zespół. Kirm nie ma żadnej konkurencji na swej pozycji i może gdyby został sprowadzony również Miroslav Bozok to by podziałało mobilizująco na Andraża, a tak wie, że ma pewne miejsce w kolejnych spotkaniach i nie musi walczyć na sto procent. Oczywiście nie zarzucam mu brak ambicji, ale jego mecze w reprezentacji wzbudziły duże oczekiwania co do tego zawodnika.

Issa Ba. Media pisały, że najgorzej wypadł na testach w stosunku do Punusevicia i tego zawodnika z tureckiego klubu, narodowości chorwackiej bodajże. Swoją drogą wiadomo czemu go Wisła nie podpisała? Klub turecki nie chciał go puścić? Tymczasem w 15 minut zrobił na mnie największe wrażenie ze wszystkich graczy Wisły. Świetna koordynacja, przyjęcie piłki i strzał. Jednym słowem technika. Bardzo dobry technicznie. Widzę go w podstawowej 11 nie tylko w meczu z Arką Gdynia, ale i w kolejnych spotkaniach.

Christov. Pokazał się w jednej akcji, gdzie zdołał oddać strzał w gąszczu zawodników GKS-u. Słaby występ, a podobno był przygotowany przez Levskiego Sofia do wiosennych spotkań, ale wiadomo, że jeszcze nie zna realiów w Wiśle i polskiej lidze. Można mu wybaczyć.

Światełkiem w tunelu może być Patryk Małecki, który nie boi się pojedynków jeden na jeden i co ważne często wychodzi z takich zwycięsko. Zdecydowanie Patryk to ogromne wzmocnienie dla Wisły, pokuszę się o stwierdzenie, że jest to zawodnik o wyższych umiejętnościach niż Boguski, Jirsak, a nawet Kirm. Bardzo liczę, że ten chłopak rozwinie się na miarę samego Jakuba Błaszczykowskiego.

Zobaczymy co nasi pokażą w piątek. Ja cały czas będę za tą drużyną. Byłem jak wygrywała z Parmą i Schalke, jak zdobywała Mistrzostwa Polski. Byłem również jak przegrywała z Valarengą Oslo, Dynamem Tibilisi, Panathinaikosem Ateny i Levadią Tallin, byłem jak kończyła sezon na ósmym miejscu, bo Wisła to nie zwykłe słowo. Wisła to całe moje życie.
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Stary 27.02.2010, 20:25
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Jak to mój wykładowca mawia: Opuśćmy na to zasłonę milczenia.

Mecz bardzo słaby w naszym wykonaniu. Diaz, jak tu większość zauważyła, bardzo słaby. Zaliczał straty, albo podawał zamiast do przodu to do tyłu. Zatrzymywał dobrze zapowiadające się akcje. Powinien odpocząć na ławce i się zastanowić nad sobą. To co zrobił Júnior Enrique Díaz Campbell w sytuacji, gdy dobijał strzał z rzutu wolnego Andraża Kirma woła o pomstę do nieba. Ostatni raz coś takiego widziałem w meczu Wisła - Legia, gdy Chinyama spartolił podobną sytuację.

Andraż Kirm też nie zagrał tego, czego po nim ja oczekuje. Mianowicie, to powinien być taki Kamil Kosowski, który by świetnie dośrodkował, nie bał się dryblingów i co ważne, gdy nie będzie szło pociągnie ten zespół. Kirm nie ma żadnej konkurencji na swej pozycji i może gdyby został sprowadzony również Miroslav Bozok to by podziałało mobilizująco na Andraża, a tak wie, że ma pewne miejsce w kolejnych spotkaniach i nie musi walczyć na sto procent. Oczywiście nie zarzucam mu brak ambicji, ale jego mecze w reprezentacji wzbudziły duże oczekiwania co do tego zawodnika.

Issa Ba. Media pisały, że najgorzej wypadł na testach w stosunku do Punusevicia i tego zawodnika z tureckiego klubu, narodowości chorwackiej bodajże. Swoją drogą wiadomo czemu go Wisła nie podpisała? Klub turecki nie chciał go puścić? Tymczasem w 15 minut zrobił na mnie największe wrażenie ze wszystkich graczy Wisły. Świetna koordynacja, przyjęcie piłki i strzał. Jednym słowem technika. Bardzo dobry technicznie. Widzę go w podstawowej 11 nie tylko w meczu z Arką Gdynia, ale i w kolejnych spotkaniach.

Christov. Pokazał się w jednej akcji, gdzie zdołał oddać strzał w gąszczu zawodników GKS-u. Słaby występ, a podobno był przygotowany przez Levskiego Sofia do wiosennych spotkań, ale wiadomo, że jeszcze nie zna realiów w Wiśle i polskiej lidze. Można mu wybaczyć.

Światełkiem w tunelu może być Patryk Małecki, który nie boi się pojedynków jeden na jeden i co ważne często wychodzi z takich zwycięsko. Zdecydowanie Patryk to ogromne wzmocnienie dla Wisły, pokuszę się o stwierdzenie, że jest to zawodnik o wyższych umiejętnościach niż Boguski, Jirsak, a nawet Kirm. Bardzo liczę, że ten chłopak rozwinie się na miarę samego Jakuba Błaszczykowskiego.

Zobaczymy co nasi pokażą w piątek. Ja cały czas będę za tą drużyną. Byłem jak wygrywała z Parmą i Schalke, jak zdobywała Mistrzostwa Polski. Byłem również jak przegrywała z Valarengą Oslo, Dynamem Tibilisi, Panathinaikosem Ateny i Levadią Tallin, byłem jak kończyła sezon na ósmym miejscu, bo Wisła to nie zwykłe słowo. Wisła to całe moje życie.
Byłem z Wisłą jak w jej szeregach byli piłkarze,których nazwiska nic by Ci nie powiedziały. Ale nie były to gwiazdy w pełnym tego słowa znaczeniu typu: Franek, Żuraw, Szymek itp. Mimo to, goście mieli jaja, ambicję i przede wszystkim honor. Takie elementy, które są obce naszym pseudo-piłkarzom. Chcesz zapytać o nazwiska ?
Jednego z takich PIŁKARZY z klasą niedawno pochowaliśmy...
Innych jak będziesz chciał, to Ci też wymienię. To byli ludzie dla których najważniejszą sprawą było granie w koszulce z Białą Gwiazdą a nie to JAKIM K^^A SAMOCHODEM BĘDĘ JEŹDZIŁ !!!
PRZESTAŃCIE IM W KOŃCU MATKOWAĆ !
PRZESTAŃCIE ICH W KOŃCU BRONIC !!!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 27.02.2010, 20:26
to że mecz będzie ciężki, było wiadomo od początku,
przed meczem z remisu byłbym zadowolony,
kiedy doszła do tego jeszcze kontuzja Pawła i bramka w 2 minucie, wiedziałem ze choćby o remis będzie ciężko
dlatego nie mam specjalnie wielkiego żalu...
bo to było do przewidzenia,

a na co stać tą drużynę pokażą najbliższe mecze
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 27.02.2010 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 27.02.2010, 20:29
Oby tylko chłopaki wynieśli z tego odpowiednie konsekwencje , miejmy nadzieje , że jednak damy rade obronić tego Mistrza. Szkoda tylko , iz Paweł znów jest kontuzjowany i może nie być gotowy na najbliższe mecze
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Stary 27.02.2010, 20:29
cipy wołowe na maxa w polewie ociekającej brakiem jakiegokolwiek zgrania............. kontuzje to kpina jeśli chodzi o masażystów czy ten twór co pozostał z czego takiego zwanym sztab medyczny........ reszta w normie z poprzednim sezonem. Czyli degrengolada jakiej w Piascie Gliwice czy w innym chuju muju nie widzieli.

Z pozdrowieniami na lepsze jutro idę się upić.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 27.02.2010, 20:30
Komentarze co poniektórych szczyli na forum są nie do zniesienia. Mam pytanie do moderatorów o ile tutaj tacy są. Czy to jest miejsce do obrażania piłkarzy i trenera Wisły Kraków? Ja rozumiem krytykę ale tego nie da się czytać.Czy wy gówniarze wiecie co to jest sport? Narobiło się tu gwiazdeczek wylewających swe żale. Niech ktoś tu zrobi jakiś porządek, bo naprawdę tego nie daje się czytać.
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
Oby tylko chłopaki wynieśli z tego odpowiednie konsekwencje , miejmy nadzieje , że jednak damy rade obronić tego Mistrza. Szkoda tylko , iz Paweł znów jest kontuzjowany i może nie być gotowy na najbliższe mecze

K*^A ! Czytać się już tego nie da. Wieczne tylko OBY, OBY, OBY !!!
Przeczytajcie z łaski swojej moje ostatnie posty a nie pier^*@cie trzy po trzy jakieś zasrane OBY !!!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

O taktyce pisza zawsze w tym temcie ci ktorzy posiadaja Licencje UEFA Pro oraz Swiecenia Kaplanskie. A szkolili sie ****a na Football Menagerze...Litosci...
Czy trzeba skończyć Królewską Akademię Filmową żeby stwierdzić, że film jest do dupy?
Czy nie widać gołym okiem, że od Levadii drużyna nie robi żadnych postępów, a wręcz się cofa?
Dlaczego bronisz Skorży? Podaj mi jeden powód, bo ja tego nie pojmuję. Jesteśmy w stanie wygrać tylko ze średniakami, jak staje przeciw nam mocniejsza, dobrze zorganizowana i grająca pressingiem drużyna, jesteśmy jak dzieci we mgle!

Może jakimś fuksem wygramy ligę, ale czy to jest nasz cel? Nie, my chcemy grać w europejskich pucharach! A Skorża udowodnił, że to go po prostu przerasta!

To nie jest płacz ani rwanie włosów z głowy, to są fakty. A z faktami ciężko jest dyskutować.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.02.2010, 20:34
Też byłem trochę wkurzony ale po dłuższym namyśle stwierdzam,iż nie jest tak źle jak mogłoby się wydawać. Co prawda przegraliśmy ale tylko dlatego,że GKS zdobył przypadkową bramkę. Warunki do gry były fatalne,murawa moim zdaniem nie była w ogóle przygotowana do gry,więc Wiślacy siłą rzeczy nie mogli pograć piłką. Mimo tego utrzymywaliśmy się przy futbolówce długo,stworzyliśmy parę okazji lecz niestety niewykorzystanych. Jak dla mnie pozytywnie zaprezentował się Hristov, nie mówiać o Issie Ba . Do gry wrócą Mały i Brozio,więc pole manewru zwiększy się kilkukrotnie. Nie pozostało nam nic,lecz czekać na następny mecz. Trochę wiary i dobrej myśli koledzy !

Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Stary 27.02.2010, 20:37
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
Komentarze co poniektórych szczyli na forum są nie do zniesienia. Mam pytanie do moderatorów o ile tutaj tacy są. Czy to jest miejsce do obrażania piłkarzy i trenera Wisły Kraków? Ja rozumiem krytykę ale tego nie da się czytać.Czy wy gówniarze wiecie co to jest sport? Narobiło się tu gwiazdeczek wylewających swe żale. Niech ktoś tu zrobi jakiś porządek, bo naprawdę tego nie daje się czytać.

Jak Ci się poziom nie podoba, to prostu nie właź tu i nie czytaj albo zacznij słuchać Radia "M" (należącego do Ojca Erektora). Tam przekleństw z całą pewnością nie uświadczysz ))
A po drugie nie wyzywaj innych od gówniarzy, bo nie wiesz, kto ile ma wiosen "specu" !
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 27.02.2010, 20:38
Forumowicze, a ja powiem tak większość z Was za porażkę z GKS-em Bełchatów obwinia Diaza dobra ale jeżeli tak było to proszę mi wskazać zawodnika dziś na boisku, który walczył tak jak Diaz, zarobił żółtą kartkę, faulował ale walczył,przynajmniej się starał. Faktycznie nie wykorzystał 100% okazji co może zdarzyć się nawet rasowym napastnikom.

Mówicie, że Ba w następnym meczu powinien zagrać od pierwszej minuty i tu się zgodzę ale nie za Diaza lecz za anemicznego, nic nie wnoszącego do gry Wisły Tomasa Jirsaka- który to o dziwo jest ofensywnym pomocnikiem przynajmniej sam się tak charakteryzuje, przez którego przechodzić powinna większość akcji ofensywnych a on chyba boi się wziąźć odpowiedzialności na swoje barki.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 27.02.2010, 20:42
Martwi sprawa Brożka, bo wygląda na to, że jego dosyć udana ostatnio kariera, zostaje póki co przerywana co chwilę a Brożek bez gry, po powrocie potrzebuje bardzo dużo czasu na odzyskanie dawnej formy.

Martwi nieumiejętność Skorży przygotowania drużyny na pierwsze mecze po przerwie w rozgrywkach, gdyż niestety w pucharach musimy właśnie grać jeszcze przed rozpoczęciem ligi, co nie rokuje nazbyt dobrze przed kolejnymi Levadiami.

Martwi brak koncepcji w ataku i brak stwarzania sobie sytuacji strzeleckich a zwłaszcza nadal brakuje skuteczności. Martwi także defensywa, która ostatnio nie potrafi zagrać na zero z tyłu.

A tak w ogóle, to nie jest źle, o ile drużyna zacznie coś grać, gdyż mistrzostwo trzeba wywalczać w każdym meczu aby potem nie powiedzieć, że pozbieraliśmy się do kupy zbyt późno. Ostatecznie mistrzostwo nie jest dziedziczne, tylko akurat u nas jest nakazem chwili ( Cupiała ) a także mam nadzieję, że zobowiązaniem piłkarzy, chcących podobno odkupić pucharowe winy i zatrzymać w klubie Skorżę.

Jak to się mówi - pierwsze koty za płoty i oby ostatnie
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
BigLeb
Senior Member

Stary 27.02.2010, 20:46
Denethor napisał(a):Wyświetl post
Jak Ci się poziom nie podoba, to prostu nie właź tu i nie czytaj albo zacznij słuchać Radia "M" (należącego do Ojca Erektora). Tam przekleństw z całą pewnością nie uświadczysz ))
A po drugie nie wyzywaj innych od gówniarzy, bo nie wiesz, kto ile ma wiosen "specu" !
A kim ty jesteś pacanie, żeby mi dyktować co mam robić. Na forach obowiązują jakieś zasady i to forum trzymało kiedyś poziom dla ciebie widocznie nieosiągalny skoro musisz go sprowadzać do swojego rynsztoka. Przegrali i co z tego? Masz jakieś merytoryczne przemyślenia - to się nimi podziel, a jak chcesz pobluzgać, to idź pobluzgaj mamusi albo zonie albo kogo tam masz lepszego do obrażania.

bez odbioru
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 27.02.2010, 20:48
Zazwyczaj ocenia sie innych po poziomie ich postow, a wiekszosc frustratow pisze jakby mieli -nascie lat. To z Radiem Maryja tez "na poziomie"
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.02.2010, 20:48
Ale pieprzysz !
Ty jesteś fachowcem ?
Trwaj sobie dalej w obozie fanów "mega talentu" P. Skorży. Co Twoim zdaniem zrobił takiego, żebyś swą reputację stawiał na szali z jego "umiejętnościami" ?
To, że zdobył MP z "rozpędu", tak jak to onegdaj uczynił P. Kasperczak z ówczesnym dream teamem ?
P. Kasperczak jakoś nie zdołał powtórzyć sukcesu z Wisłą prowadząc niedawno ekipę Górnika Z.
Twój Maciuś jest taki sam.
Zdobyl z Groclinem Puchar Polski, pograzyl Wisle na naszym boisku z tym samym klubem 0:4. Zdobyl Wicemistrzostwo z Groclinem. Prowadzac Amice wproadzil ja do grupy PUEFA zawsze kazdy jego klub byl w czolowce ligowej. Z Wisla zdobyl dwa mistrzostwa Polski i jakby nie bylo zmierza po trzecie, a zapewne tez je zdobedzie. Jesli powiesz mi ze Skorza jest slabym trenerem, to pokaze tylko totalna ignorancje twoja i tobie podobnych.

P.S. Nie nie jestem fachowcem trenerskim, ale akurat tak sie sklada ze jako taka wiedze na temat zagadnien taktycznych w pilce noznej liznalem troche czasu temu. I wcale nie z gry komputerowej, tylko pomagalem w treningach i w rozpracowywaniu rywali w pewnym polskim klubie troche czasu temu.

Sorry za off top.

P.S. Morgenes. Akurat fakty sa takie ze polowe podstawowego skladu nie mamy przez kontuzje to raz. Dwa widac ze pilkarze sa jeszcze ociupinke zajechani po przerwie zimowej, ale to moim zdaniem zaprocentuje w daleszej czesci sezonu. Byc moze nie wiecie ale taka toporna gra, ktora wy nazywacie bez pomyslu, to jest wlasnie jeden ze sposobow gry w europejskich pucharach. Ten kto przyglada sie uwaznie najwiekszym klubom wie o czym mowie. Tylko ze tam jest to jakos maskowane przez wyszkolenie techniczne pilakrzy, ktorzy nie potykaja sie na pilce, tutaj jest troche inaczej. Dlatego ja bronie caly czas Skorzy, bo widze europejska mysl w grze Wisly. I wiem, ze to w niedlugim czasie zaprocentuje.

P.S.2 Akurat Skorzy bronia wyniki calosciowe a nie pojedyncze. Gdyby tak sie rozliczalo ludzi z pojedynczych bledow w firmach to cos czuje ze polowa z was bylaby na dozywotnim bezrobociu.
Ostatnio edytowane przez koyoot : 27.02.2010 o godz. 20:56.
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Stary 27.02.2010, 20:53
BigLeb napisał(a):Wyświetl post
A kim ty jesteś pacanie, żeby mi dyktować co mam robić. Na forach obowiązują jakieś zasady i to forum trzymało kiedyś poziom dla ciebie widocznie nieosiągalny skoro musisz go sprowadzać do swojego rynsztoka. Przegrali i co z tego? Masz jakieś merytoryczne przemyślenia - to się nimi podziel, a jak chcesz pobluzgać, to idź pobluzgaj mamusi albo zonie albo kogo tam masz lepszego do obrażania.

bez odbioru
A dlaczego ubliżasz innym ?!
Czy ja, lub ktoś z moich przedmówców zwyzywał cię ?
Nie ? To lepiej nie obrażaj innych c^amie jeden !!!
p.s.
Zapraszam na priv cwaniaczku, żeby nie psuć wątku
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów