|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Kto Mistrzem? | |||
| Chelsea |
|
146 | 25,30% |
| Arsenal |
|
75 | 13,00% |
| Man United |
|
251 | 43,50% |
| Liverpool |
|
67 | 11,61% |
| Inny zespół |
|
38 | 6,59% |
| Głosujących: 577. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Zwycięstwa nie dowieźli,ale remis też nie jest taki zły. Zawsze to 4 pkt straty Manchesteru do Chelsea,a nie 6
![]() ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Noooo wreszcie na wyspach szaleństwo
I jeszcze wynik jak dla mnie miód malina. Żeby nie było mało to bramka w doliczonym czasie dająca awans Man Utd. Na prawdę super się to oglądało.
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 27.01.2010 o godz. 23:10.
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
http://redlog.pl/2010/01/26/kiedy-me...bryku-cantony/ troszkę obok tematu ale warto przeczytac. Żałuję że nie obejrzałem tych derbów postaram się obejżec powtórkę, może wstanie nadzieja że wróci normalnośc ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Kibice United odpalili race, pomiędzy sektorami odbywała sie wymiana telefonów i zapalniczek, a nawet krzesełek.![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
To są kibice? TO JEST HOŁOTA. Mam nadzieję ze u nas wkrótce będzie taki spokój, jak np na meczach w Hiszpanii. Daj Bóg. ![]() |
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Chłopie chyba źle odebrałeś mojego posta. Nie wiem co twoja poukładana głowa wymyśliła... ale wyobraź sobie że nie chodziło mi o latające przedmioty tylko atmosferę która nie przypominała wyspiarskiego stylu. Nie wiem czy zauważyłeś taki mały znaczek
przy zacytowanym zdaniu. Nie będę tłumaczył bo twoja poukładana głowa pewnie sama do tego dojdzie. A co do cytatu że szaleństwo na wyspach to chyba masz jednak Ty źle poukładane w głowie. Chodzi ci o to że stali czy że darli morde? Co cię tak oburzyło jak byś mógł wytłumaczyć?![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Jaka piękna bramka Almuni
Pirat - byłeś na jakimś meczu w Hiszpanii? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Man Utd - mistrz gry z kontry.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Kanonierzy bez armat - i tyle w temacie. Dziwię się bardzo Wengerowi, że w zimowym okienku transferowym nie pozyskał żadnego napastnika. Co z tego, że średniakom ładują po 3-4 bramki i mają ich najwięcej strzelonych w całej Premiership, skoro gdy przychodzi mecz z Chelsea czy Man U właśnie kompletnie zawodzi wykończenie akcji?
Vermaelen i gol na 1:3. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I piękna akcja Nani'ego przy tym, nie spodziewałam się
![]() A jak tak czasem patrzę na Rooney'a na boisku, to zastanawiam się czy on ma płuca? ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Nie wiem, ale przy akcji na 2:0 chyba pobił rekord Bolta na 100m... mizga. (mimo, że średnio go lubię)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A za tydzień jak Chelsea <3 stuknie na Stamford Bridge Arsenal, to Arsenal mistrza ma z głowy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W meczu Chelsea z Arsenalem najlepszy byłby remis ![]() ed: @kosa, to akurat niestety dosyć częste zjawisko w Anglii,że ja drużyna przegrywa, to kibice wychodzą wcześniej ;/
Ostatnio edytowane przez unpredictable_wislaczka : 31.01.2010 o godz. 20:44.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnie mistrzostwo w sezonie 2003/2004. Ale gorszych kibiców w Premiership jak ma Arsenal to nie widziałem...
Jak Wisła przegrywała z Lechem w Krakowie 1:4 to krzyczeliśmy jak głupi i tak a Arsenal atakował dzisiaj, walki nie można im odmówić, strzelili bramke, mogli strzelić nawet drugą, a kibice wychodzili powoli od 70min. Irytować ich jedynie mogła postawa Almunii. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
I niestety jedna z głównych tego przyczyn to Wenger. Nie ma mentalności zwycięzcy, prowadzi Arsenal tak, jakby z góry przed sezonem zakładał, że 3-4 pozycja to maksimum. Owszem, grają fajną, szybką piłkę, na którą się miło patrzy, ale w decydujących momentach ten zespół zawodzi. Brakuje charakteru, a niedawne sięgnięcie po Sola Campbella rozpatrywać należy jako krzyk rozpaczy, a nie wzmocnienie drużyny. Moim zdaniem Kanonierom przydałby się ktoś nowy, ze świeżym spojrzeniem na ten zespół i pomysłem co zrobić, żeby walczyć o najwyższe cele. Jedynym ratunkiem dla Wengera jest Liga Mistrzów, na razie losowanie było dla niego pomyślne (FC Porto), ale dalej już będzie zdecydowanie trudniej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I na tle słabszych rywali idą za tym punkty. W starciach o "wszytko"jest niemal pewne,że dostaną oklep. Wenger za dużo wg mnie stawia na młodzież. Brak doświadczonych grajków -widać to gołym okiem. Jednak właścicielom Arsenalu taka sytuacja odpowiada. Kanonierzy zawsze są brani pod uwagę jako pretendenci do tytułu,choć wszyscy wiedzą,że są na to za....no właśnie.Bo słabi nie są,tylko tacy,no nie wiem ciężko mi ich porównać z MU czy CHFE i nawet MC. Ewidentnie czegoś im brakuje,jak dla mnie wyjadaczy,choć mogę się mylić. Jak we wszystkim przesada nie jest dobra, i tak w tym wypadku chyba Wenger przesadził z liczbą młodych na boisku. Za rok,dwa nikt nie będzie się już ekscytował meczami Arsenalu z czołówką,bo tak naprawdę wynik będzie łatwy do odgadnięcia przed spotkaniem.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Nie wiem czy było już pisane ale po raz pierwszy w historii TV, mecz MU-Arsenal był transmitowany w 3D. Według telewidzów jest to rewolucja w pokazywaniu meczów i najprawdopodobniej jest to przyszłość transmisji telewizyjnych.
P.S. Zazdroszczę tym co widzieli. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Co ciekawe transmisja 3D była tylko w kilku pubach na terenie Anglii i Szkocji i z obawy wielkiego zainteresowania nie podano do publicznej wiadomości które to lokale.
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cisza taka a jakże ciekawe rzeczy dzieją się nad Tamizą.
Po pierwsze. Kto by przewidział,że MU polegnie z Evertonem?Diabełki nic specjalnego nie grały, to samo zresztą Everton ale szczęście sprzyjało jednak tym drugim. MU sprawiało wrażenie zespołu,który jest pewny tego,że prędzej czy później dopadnie Everton i zgarnie 3 pkt. Kunktatorstwo widać się nie opłaciło. W ogóle mecz był taki sobie. Szczęście,że zaraz po meczu w Liverpoolu był pojedynek CHFC,i każdy mógł zobaczyć jak wygląda dojrzała gra,zespołu pewnego swojej wartości. Atakował Wolverhampton, znaczy atakował ,coś tam konstruował, a CHFC w sumie ograniczała się do destrukcji,mądrej destrukcji. Kontrolowali przebieg meczu całkowicie. Wygrana CHFC zasłużona. Kolejka ta wybitnie pokazała,że mimo wszytko CHFC ma największy potencjał taktyczny w lidze. Jak stary Lis walczyli z Wilkami. Nie ma szans,aby ktoś ich dogonił i próbował zgarnąć im mistrzostwo. Są drużyną kompletną. Na dziś najlepsza ekipa w Anglii. Sensacją będzie jak nie zdobędą mistrzostwa. Całkowitym rozczarowaniem była dla mnie mecz City z Liverpoolem. Do tragicznej gry tych ostatnich jestem przyzwyczajony,nigdy mi się nie podobali. Raz im się udało w LM i jadą na kicie do dziś dnia. A są zwyczajnie przeciętni. Do tego ten ich Torres nijak się nie ma do Rooneya,a co dopiero do Anelki i Droghby. No ale oni na nim opierają swoją wyjątkowość . Ale Liverpool jaki jest każdy widzi. Natomiast City....ich w ogóle nie ma. Napisać,że grają bezbarwnie to za dużo napisać. Zaro ładu i składu w ich wykonaniu. Zżymałem się,że jak zatrudnią dobrego trenera to przynajmniej będą grać poukładaną grę. Ha,ileż się pomyliłem. Grają większe dno niż za poprzednika. Żeby było śmieszniej, Mancini wpuszcza na ostatnie minuty Bellamego i nie wiem kogo chciał tym ruchem postraszyć,no chyba ,że niegrzeczne dzieci,aby rodzice mieli kim je straszyć. Myślałem,że Włoch ogarnie to wszystko z lepszym skutkiem, a żadnej poprawy w żadnym elemencie gry MC nie widzę. Jedyne co mnie zastanawia czy pozwolą Manciniemu na ściąganie takiego szrotu jak Bellamy. Bo skoro zespół jest poukładany jak za poprzednika to i pewnie transfery będą podobne . W sumie szkoda mi arabskich szejków. Wszytko wygląda na to,że kasę utopią i nic nie ugrają.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 22.02.2010 o godz. 16:32.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Niektórzy przewidzieli porażkę MNU
![]() W temacie o bukmacherce tak typowałem: http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=6340 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No fakt. Smutne to ale rzeczywiście wystarczy powstrzymać Rooneya aby pograć z MU. Świadczy to tylko o ich dryfowaniu ku przeciętności. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Rzeczywiście w tej chwili Chelsea jest głównym faworytem do zdobycia mistrzostwa. Mają najbardziej wyrównany skład i najwięcej indywidualności w zespole. Nie porównywałbym w tym momencie Torresa do Rooneya czy Anelki .Hiszpan powrócił do zespołu po kontuzji kolana - wszedł dopiero w drugiej połowie .Gdy był zdrowy i w formie -miał taki sam -duży wpływ na swój zespół jak Ronney czy Drogba. Dałbym jeszcze czas Manciniemu - obecna drużyna to zespół stworzony przez Hugesa - ale zgadzam się że wielkie transfey nie przekładają się na gre drużyny MC. Duży progres formy zanotował Tottenham po objęciu go przez Redknapa. Zdecydowanie postawił w ataku na Defoe i Croucha i to się opłaciło. A co do Liverpoolu - to dla mnie jedno wielkie nieporozumienie w tym sezonie .Ostatnie transfery to totalna porażka Degen czy Kyrgiakos (
Ostatnio edytowane przez Pauwe : 22.02.2010 o godz. 17:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
United zeby cos ugrac musza poprawic obrone,inaczej beda przegrywac jak z Tofkami i tyle ![]() Sam Rooney zmienil sie od czasow odejscia Christiano,troche "wydoroslal" no i gra bardziej dla druzyny. jesli mialbym typowac Mistrza to chyba jednak Chelsea jesli ich jakis kryzys nie dopadnie,no i Arsenal chcilabym zeby cos zamieszal ale od 4 lat probuja i nic... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Ma ktos moze linka do SOPCASTA do POLSKIEJ transmisji meczu Chelsea - ManC ?
Na meczyli.pl i soccer-live.pl nie ma
Ostatnio edytowane przez mic : 27.02.2010 o godz. 13:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Chyba kolejna urwana noga w Arsenalu... Tym razem Ramsey
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja .......ę, strasznie to wyglądało.
Czy nie ma bata na jebanych drewniaków nie potrafiących robić nic innego poza polowaniem na nogi rywala? Pewno dostanie bana na 3 mecze po czym znowu kogoś połamie. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|