The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2010, 12:25
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ale gdyby jeden mial byc alternatywa dla drugiego to nie rozumiem dlaczego najpierw probuje sie sprowadzic Hristova, a nie Makinwe, ktory na pewno jest lepszym i bardziej doswiadczonym napastnikiem.. No ale moze akurat uda sie pozyskac dwoch. Bialonski tak pisal, ze Cupial postanowil sprowadzic duet atakujacych.

Bo Hrostov jak się sprawdzi jest wart 500 tysięcy euro a Makinwa pewnie jest poza naszym zasięgiem.

Bialoński wkręcił w całą sprawę personalnie Nadprezesa. I albo jest to pewne info albo facet idzie po bardzo kruchym gruncie nadszarpując wiarygodność swoją i prezesa.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 26.02.2010 o godz. 12:28.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.02.2010, 12:26
Ja nie chce nic mowic, ale mam glupie wrazenie ze cala Polska Liga mocno sie wzmocnila. Juz nawet abstrachujac od tematu tego czy Makinwa i Hristov przyjda do Wisly, to potwierdzaja sie przypuszczenia. Wisla zaczela prowadzic inna zupelnie polityke malych kroczkow, ktora w bardzo niedlugim czasie zaprocentuje.

Zamiast kupowac mlode niewiadome sprowadzamy pilkarzy ktorzy sa w sile wieku pilkarskiego oraz maja juz jakas renome i umiejetnosci.

Quality, not quanity jak mawiaja Anglicy. To sie sprawdza.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.02.2010, 12:27
Adamek21 napisał(a):Wyświetl post
.Dziwię się dlaczego Wisła nie zgodziła się sprzedać Jopa do Odry przecież on nie jest nam potrzebny mamy Głowe ,Marcelo,Clebera(kontuzja) i Czekaja nie lepiej było by dać szansę młodemu

Tak jak piszą inni na dole fajnie było by gdyby pokazywano filmiki z konferencji bylibyśmy o wiele mądrzejsi i spokojniejsi jeżeli chodzi o transfery i nie tylko.
a to Jopika chciała Odra?
A nawet jeśli chciała, sadzisz ze Mariusz poszedłby tam na słabym kontrakcie licząc tylko na dobre pieniadze wtedy gdy sie utrzymaja?
Do tego Skorża, widząc połamanego Clebera, myslisz ze chciał ryzykowac i miec nie tylko dziurawy atak ale i obronę?
Wypozyczajac Kowalskiego i sprzedając Jopika samy sobie strzelamy swojaka. Jakby nie było, Jopik w meczach grał prze pyte, ale juz ostatni występ czy dwa ,to były bardzo dobrze spotkania w jego wykonaniu.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.02.2010, 12:27
Makinwa jest wart obecnie 650 tys euro według transfmarket
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 26.02.2010, 12:29. Apeniński łącznik informuje...
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
el Nuero - kolejne zadanie dla Ciebie - z góry dzięki
http://www.lalaziosiamonoi.it/?actio...dnotizia=10715
Cytat:
...per ora non c’è stata nessuna richiesta ufficiale – ha sottolineato l’agente Silvano Martina, contattato da la redazione de lalaziosiamonoi.it - . Nelle ultime ore non è successo niente, perché di veramente concreto non c’è nulla. La destinazione polacca sarebbe gradita dal giocatore, ma in Romania domani il mercato chiude e dubito che tutto possa sbloccarsi in poche ore. Io sono a Milano ed ancora non ho sentito nessuno, sinceramente non so se Lazio in questi momenti stia portando avanti delle trattative”.
Żeby nie było za słodko - słowo w słowo:
Jak na razie, nie została złożona żadna oficjalna prośba - podkreślił agent Silvano Martina - kontaktując się z redakcją lalaziosiamonoi. W ostatnich godzinach nic się nie wydarzyło się, ponieważ naprawdę nie ma żadnych konkretów. Kierunek polski byłby bardzo mile widziany przez zawodnika, ale też w Rumunii jutro zamyka się okienko transferowe i wątpię, że w kilka godzin wszystko da się rozwiązać. Jestem teraz w Mediolanie i nic nie słyszałem, naprawdę nie wiem, czy Lazio w tej chwili prowadzi rozmowy transferowe.

Czyli menago też nie do końca zorientowany. A wyśmiewany Nigeryjczyk chce odejść, i wcale mu się nie dziwię.
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 26.02.2010, 12:33
Albo jego menager nie mowi prawdy albo do transferu nie dojdzie!! Christov raczej jest juz nasz!! Badania raczej przeszedl bez problemu chociaz tyle
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.02.2010, 12:34
Ja Białońskiemu nie wierzę nawet gdy mówi dzień dobry. Dlatego Makinwy nie wyczekuję. Jest Hristov i Ba. W lidze damy radę.
Oczywiście Murzyn byłby świetnym grajkiem dla nas co już pisałem podjarany
..
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.02.2010, 12:35
O konferencjach live mozecie zapomniec wlasnie dostalem takie info z gg : " [FONT='Tahoma']Proponujemy zorientować się w koszcie przeprowadzenia takiej relacji. Jest on zbyt duży, a chętnych do obejrzenia za mało " koniec kropka ;p co do trnasferow...Wisla mnie juz nauczyla ze na kazde pogloski transferowe trzeba patrzec bardzo ostroznie i nie spodziewac sie wielkich konkretow, i tym razem nie bede myslal inaczej.
[/FONT]
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.02.2010, 12:37
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Żeby nie było za słodko - słowo w słowo:
Jak na razie, nie została złożona żadna oficjalna prośba - podkreślił agent Silvano Martina - kontaktując się z redakcją lalaziosiamonoi. W ostatnich godzinach nic się nie wydarzyło się, ponieważ naprawdę nie ma żadnych konkretów. Kierunek polski byłby bardzo mile widziany przez zawodnika, ale też w Rumunii jutro zamyka się okienko transferowe i wątpię, że w kilka godzin wszystko da się rozwiązać. Jestem teraz w Mediolanie i nic nie słyszałem, naprawdę nie wiem, czy Lazio w tej chwili prowadzi rozmowy transferowe.

Czyli menago też nie do końca zorientowany. A wyśmiewany Nigeryjczyk chce odejść, i wcale mu się nie dziwię.
Może to być zwyczajne podbijanie ceny, albo dla rumunów, albo dla nas

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
zig
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.02.2010, 12:45
Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post
O konferencjach live mozecie zapomniec wlasnie dostalem takie info z gg : " [FONT='Tahoma']Proponujemy zorientować się w koszcie przeprowadzenia takiej relacji. Jest on zbyt duży, a chętnych do obejrzenia za mało " koniec kropka ;p co do trnasferow...Wisla mnie juz nauczyla ze na kazde pogloski transferowe trzeba patrzec bardzo ostroznie i nie spodziewac sie wielkich konkretow, i tym razem nie bede myslal inaczej.
[/FONT]

Jakie koszty? Wystarczy wejść na dach okrąglaka.
Ostatnio edytowane przez zig : 26.02.2010 o godz. 12:53.
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.02.2010, 12:46
no nie wiem takie info dostalem chetni mysle ze by sie znalezli
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.02.2010, 12:56
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie mysliscie ze przyjdzie i Hristov i Makinwa. Wybierzemy lepszego i tyle.
Chciałeś chyba powiedzieć tańszego Jednak kto wie może obaj przyjdą. Zastanawia mnie tylko dlaczego nie można było tak grudniu czy styczniu ?
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.02.2010, 13:00
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Chciałeś chyba powiedzieć tańszego Jednak kto wie może obaj przyjdą. Zastanawia mnie tylko dlaczego nie można było tak grudniu czy styczniu ?
Zapewne dlatego że okienka w lepszych ligach już się pozamykały, a u nas jeszcze nie i jakby tak w styczniu informacja że chcemy kogoś kupić przedostała się do mediów na 99% jakiś klub włączyłby się do walki o zawodnika którego byśmy chcieli, a że budżet mamy taki jaki mamy to raczej tą walkę byśmy przegrali
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 26.02.2010, 13:02
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Bo w grudniu albo styczniu wszyscy grajkowie mają nadzieję na wyjazd do "dobrej" ligi. A nie do Polski... Jak się komuś taka ucieczka nie uda, to się może ewentualnie zastanowić nad zesłaniem do Polski...

W skrócie - gracz Lazio w momencie otwartego okienka na Zachodzie zabiłby przedstawicieli każdego polskiego klubu śmiechem
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 26.02.2010, 13:03
Makingwa ,ktorego wartosc w pewnym momencie wynosila 7,5 mln euro ,w Wiśle to byłoby cos
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.02.2010, 13:06
PhantomRanger napisał(a):

Cytat:
Może myśleli,że wielkimi gwiazdami staną się Oleksij Babyr, Punosevac i Rogerio,a tak poważnie to może chcieli poczekać, aż w innych ligach zamknie się okno transferowe i dopiero teraz chcą ich wziąć trzeba poczekać do wieczora może będzie więcej informacji.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2010, 13:07
TeeS napisał(a):Wyświetl post
Bo w grudniu albo styczniu wszyscy grajkowie mają nadzieję na wyjazd do "dobrej" ligi. A nie do Polski... Jak się komuś taka ucieczka nie uda, to się może ewentualnie zastanowić nad zesłaniem do Polski...

W skrócie - gracz Lazio w momencie otwartego okienka na Zachodzie zabiłby przedstawicieli każdego polskiego klubu śmiechem
No dobrze, ale powiedzmy 4 lata temu, taki Makinwa zabijałby śmiechem słysząc Polska.
I tak jest progres.

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 26.02.2010, 13:13
Genialna polityka transferowa polegajaca na tzw. "przeczekaniu". Inni sie juz wyprztykali i teraz do stolu moga podejsc maluczcy. Zbierajmy odpady ktore pomoga nam przetrwac kolejny rok.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2010, 13:15
Maciuś, to jest takie samo jak rewia telentow na Florianskiej od 2 do 5 w nocy
Idziesz, bierzesz najbardziej nieprzytomną i wracasz. Takie polskie veni vidi vici.
13:30 prasówka, zobaczymy, moze jakies nowe info sie znajdzie np. o Agalim i Tristanie

Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 26.02.2010, 13:16
Mankinwa jest juz w klubie, został rano przywieziony przez R. Czerwca... ale nie wiem czy dzis podpisze, chyba badan mu nie zdązyli jeszcze w tf w myślenicach zrobic
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 26.02.2010, 13:17
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Genialna polityka transferowa polegajaca na tzw. "przeczekaniu". Inni sie juz wyprztykali i teraz do stolu moga podejsc maluczcy. Zbierajmy odpady ktore pomoga nam przetrwac kolejny rok.
Daj pare milionów euro to nie ebdziemy kupowac odpadow z Lazio ,tylko sciagniemy Pandeva uprzedzajac Inter
Odpowiedz cytując
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.02.2010, 13:17
No tak bo Wisła to Barcelona wschodu przed, którą każdy się kłania w pas. Realizmu!!! Jesteśmy średnim europejskim klubem, który na domiar złego ma pustą kasę, należy cieszyć się, że ktoś poszedł po rozum do głowy, bo nasza obecna polityka transferowa (wypożyczenia i transferowanie dobrych graczy po zamknięciu okna na zachodzie) przynosi efekty. Kirm też czekał na ciekawszą ofertę z zagranicy ;-)

Ja się cieszę i czekam na konferencję!
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 26.02.2010, 13:20
szprotson napisał(a):Wyświetl post
No dobrze, ale powiedzmy 4 lata temu, taki Makinwa zabijałby śmiechem słysząc Polska.
I tak jest progres.
To po prostu kwestia kasy, która w PL klubach jest coraz większa. Jeszcze niedawno wszyscy się łapali za głowę jak Żurawski miał zarabiać 220 tys euro. Teraz to już nie budzi zdziwienia.

Jeszcze trochę czasu - niech te pensje osiągną średnią wysokość 300 - 350 tys euro i będzie można zatrudniać przyzwoitych kopaczy którzy nie łapią się w mocniejszych klubach. Niestety na razie jesteśmy w takim okresie, że na całej sytuacji próbują korzystać nasze ligowe miernoty, które windują swoje oczekiwania co do zarobków, nie dając w zamian żadnej poprawy jakości w grze... A do tego czasu, trzeba zacisnąć zęby i próbować wyrywać resztki.

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.02.2010, 13:20
poczekaj, jak go zakontraktują i strzeli kilka goli... zamilknie albo zacznie ponownie przepraszać "sorry że go skreśliłem na początku"... płaczki , im nigdy nie dogodzisz.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2010, 13:21
Ale co, chłopak nie ma racji?
Jesteśmy 43 liga, i jesli sugerujesz ze nasza liga dla kogos jest ciekawa, to myslisz chyba o Słowakach, Nepalczykach badz Ormianinach.

TeeS napisał(a):Wyświetl post
To po prostu kwestia kasy, która w PL klubach jest coraz większa. Jeszcze niedawno wszyscy się łapali za głowę jak Żurawski miał zarabiać 220 tys euro. Teraz to już nie budzi zdziwienia.

Jeszcze trochę czasu - niech te pensje osiągną średnią wysokość 300 - 350 tys euro i będzie można zatrudniać przyzwoitych kopaczy którzy nie łapią się w mocniejszych klubach. Niestety na razie jesteśmy w takim okresie, że na całej sytuacji próbują korzystać nasze ligowe miernoty, które windują swoje oczekiwania co do zarobków, nie dając w zamian żadnej poprawy jakości w grze... A do tego czasu, trzeba zacisnąć zęby i próbować wyrywać resztki.

pozdrawiam
Oczywiscie, kwestia kasy, ale rowniez tego ze no jakby nie bylo, zaczynam inwestowac w ta infrastrukture i do tego Europ 2012, ktore mówi ze w Polsce jednak graja w tą pilke.
Na razie jestesmy dla pilki europejskiej, jakas tam biedna słaba liga polska, ale wlasnie dzieki wypozyczeniom/transferom zawodnikow "znanych" nasza liga nabiera prestizu i zwieksza poziom. Moze ze 5 lat, bedziemy w stanie kupic kogos z Lazio.
Wazne jest to ze wogole sie mówi o tym ze chłop, nawet jesli jest słaby, chce przejsc do Wisły. Kilka lat temu kto by przypuszczał ze w naszej lidze zagra Hiszpan. A teraz juz ich paru jest.
Liga sie najwidoczniej rozwija, wiadomo, etap rozwoju musi potrwac pare lat, ale wazne ze cos sie dzieje.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 26.02.2010 o godz. 13:25.

Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.02.2010, 13:21
maci0s napisał(a):Wyświetl post
Mankinwa jest juz w klubie, został rano przywieziony przez R. Czerwca... ale nie wiem czy dzis podpisze, chyba badan mu nie zdązyli jeszcze w tf w myślenicach zrobic
Znajdę i uduszę, jeśli ściemniasz, mój drogi
pzdr
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.02.2010, 13:23
http://www.weszlo.com/news/4540
W końcu jest jakieś sensowne wytłumaczenie tego jak działa nasz polityka transferowa (i Legii) -> tak pokrótce. Cyniczne oko piszących z weszło chyba ma racje. Jak nie ma nic lepszego to niech będzie ta Polska.
I na prawdę, nie wiem po kiego nam dwóch nieskutecznych napastników. Jak nie było lepszych kandydatów, to trzeba było poczekać na letnią przerwę, a teraz powinniśmy sobie i tak dać radę (teoretycznie, bo praktyka już widzieliśmy, że może byc zupełnie różna).
Liczę na to, że i z nimi kontrakty będą podpisane na pół roku z opcja przedłużenia.
Oczywiście może im się zaje*iście udać, ale póki co, to wielkim optymizmem nie pałam...
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Stary 26.02.2010, 13:25
maci0s widze ze masz niezłe wtyki w klubie i telefony do odpowiednich osóbsuper
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 26.02.2010, 13:27
HeKaTe - Henryk Kasperczak Trener
maci0s - Maciej Skorża

Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Stary 26.02.2010, 13:29
za weszło.com

Jedna uwaga - na miejscu kibiców Wisły jakoś specjalnie Nigeryjczykiem byśmy się nie zachwycali. Otóż ostatnie lata w jego wykonaniu wyglądają tak:

2009/2010: Lazio, 1 mecz, 0 goli
2008/2009: Chievo, 9 meczów, 1 gol
2008/2009: Lazio, 4 mecze, 0 goli
2007/2008: Reggina, 9 meczów, 0 goli
2007/2008: Lazio, 14 meczów, 0 goli

Czyli przez 2,5 roki trafił do siatki raz. Cóż, nie jest to najskuteczniejszy napastnik świata - a ten jeden, jedyny gol to raczej szmata była.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów