The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2010, 10:58
Na Goal.com jest to druga informacja dnia. Z tym,że jest tam podana wypowiedź agenta. Istotne jest to,że portale i strony związane z klubem podają tą wiadomość, więc wszytko wskazuje na to,że rozmowy są prowadzone. Kaczuszka dziennikarska to nie jest. Więc pozostaje nam tylko czekać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.02.2010, 10:58
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Zabiją go?

"Dni" w cudzysłowiu
Hristov/Makinwa nie wydają mi się być ściągani tylko po to by być, kolejno, 3 i 4 napastnikiem. No chyba, że Skorża przestawi zespół na grę trójką z przodu - choć moim zdaniem nie pora na eksperymenty.
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 26.02.2010, 11:00
Liga włoska jest najtrudniejszą ligą świata dla napastników, więc radzę nie wybrzydzać. Makinwa jak by do nas przyszedł byłby gwiazdą. Bo moim skromnym zdaniem inaczej się gra przeciwko Nescie a inaczej na choćby Jodłowca. Ponad 100 meczów w Serie A o czymś świadczy. A bramki Napastnik może jeszcze podawać, ściągać na siebie obrońców i robić miejsce dla chocby Pawła B. To byłaby nowa jakość w Wiśle.

Do ludzi ciądle narzekających - dajcie sobie spokój z pisaniem to się robi już nudne.
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
GacekCCM
Member

Od: 01.2006

Stary 26.02.2010, 11:02
Muszę powiedzieć szczerze - jestem zniesmaczony. Zniesmaczony zachowaniem tutejszych przeciwników Skorży, którzy chyba jeszcze śpią, bo nic nie tłumaczy ich milczenia przy okazji zaklepywania takich transferów - czytając w nocy o Makinwie spodziewałem się z rana ujrzeć radosną twórczość wolfy'ego na temat żałosnej skuteczności Makinwy we Włoszech, czy insynuacji, jakoby Hristov był odpadem bułgarskim. Może jeszcze zaślepieni przeciwnicy Skorży śpią, skoro jeszcze tu nie wywołali wojny przeciwko niemu?

Ad rem - Makinwa to piłkarz znakomity fizycznie, fantastycznie pasujący do wymagań Skorży, ale dość drogi, starszy, charakterny, na dodatek mocno nieograny w ostatnich miesiącach. Owszem, to może być wielki hit, ale i kit na miarę Matusiaka - nie wiadomo, czy on nie złapie rytmu meczowego w kwietniu. Hristov wygląda zdecydowanie lepiej, ale tu znów pojawia się pytanie, czy takiego piłkarza Wiśle potrzeba - na dwie pozycje napastników klub ma już Boguskiego, Brożka i Małeckiego. Po ściągnięciu dwóch tej klasy piłkarzy będzie w zespole co najmniej czterech (Małecki pewnie zostanie na skrzydło przestawiony) snajperów, gdzie każdy będzie chciał grać jak najwięcej. A Hristov podobno dubluje profilem piłkarskim Boguskiego i Brożka, to Makinwa jest w taktyce potrzebny.
Będziemy mądrzejsi o 13:30.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.02.2010, 11:07
el Nuero - kolejne zadanie dla Ciebie - z góry dzięki

http://www.lalaziosiamonoi.it/?actio...dnotizia=10715

Chyba jakiś zwrot akcji.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.02.2010, 11:07
felipe napisał(a):Wyświetl post
"Dni" w cudzysłowiu
Hristov/Makinwa nie wydają mi się być ściągani tylko po to by być, kolejno, 3 i 4 napastnikiem. No chyba, że Skorża przestawi zespół na grę trójką z przodu - choć moim zdaniem nie pora na eksperymenty.
On może grać też na skrzydle.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 26.02.2010, 11:12
UWAGA!!
nie radzę wchodzić na cytowany llink bez antyvira
z pliku video następuje próba wyludzenia informacji
http://www.symantec.com/business/sec...jsp?asid=23616

-Goral- napisał(a):Wyświetl post
http://www.lalaziosiamonoi.it/?actio...dnotizia=10711 - tu jeszcze więcej piszą
Odpowiedz cytując
carlo
Junior Member

Od: 01.2004

Stary 26.02.2010, 11:20
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
el Nuero - kolejne zadanie dla Ciebie - z góry dzięki

http://www.lalaziosiamonoi.it/?actio...dnotizia=10715

Chyba jakiś zwrot akcji.
Agent piłkarza twierdzi, że w ostatnich godzinach nic się w sprawie nie wydarzyło. Prawdopodobnie nie ma oficjalnej oferty od Wisły i że kierunek polski był bardziej życzeniem zawodnika.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.02.2010, 11:22
Makinwa to jest napastnik. Napastnik przez duze N. Takiego gracza nam potrzeba, ale czy to nie jest sci-fi ?
Niby Alvarez przyszedł z serie A, no ale Makinwa to inna półka. Nie uwierze w nikogo dopoki nie bedzie w koszulce Wisły, ale za murzyna trzymam kciuki.
Czy to ten dzien dzis w którym rusza liga? Juz nie moge sie doczekac
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
sqbi
Member

Od: 11.2002

Stary 26.02.2010, 11:23
Swoją drogą zastanawiam się dlaczego nasza oficjalna strona nie prowadzi relacji live video z konferencji prasowych. Myślę, że szczególnie dziś zainteresowanie byłoby bardzo duże.
Ostatnio edytowane przez sqbi : 26.02.2010 o godz. 12:07.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2010, 11:28
sqbi napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą zastanawiam się dlaczego nasza oficjalna strona nie prowadzi relacji live video z konferencji prasowych. Myślę, że szczególnie dziś zainteresowanie byłoby bardzo duże.
masz racje.
niestety jest kilka pomysłow o ktorych mozna powiedziec - "dlaczego tego nie robią"

jebana prezentacje druzyny chociazby mogli zrobic.

Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.02.2010, 11:31
Jeśli te dwa transfery zostaną dzisiaj faktycznie dopięte i z Makinwą nie jest to jakaś bujda, to myślę, że dzień 26 lutego 2010r. warto zaznaczyć w kalendarzu dużym czerwonym kółkiem . Dawno nie było takiej ofensywy transferowej, dwóch napastników zagranicznych z jakąś już renomą w ciągu dwóch dni - kilka latek będzie . Choć ja póki co jestem sceptyczny co do Makinwy, nastawiam się na samego Hristowa. Za kilka godzin będzie wiadomo dużo więcej .
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.02.2010, 11:48
jesli ten zwrot akcji to prawda to znaczy ze bedzie tak jak myslałem czyli ze makinwa był alternatywa dla hristova
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Stary 26.02.2010, 11:52
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
jesli ten zwrot akcji to prawda to znaczy ze bedzie tak jak myslałem czyli ze makinwa był alternatywa dla hristova
Jaki zwrot akcji? Narazie wszystko idzie w dobrym kierunku... Czekajmy
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2010, 11:53
dobra panowie bo zaraz zacznie sie płacz.

Chcielismy napastnika, nie napastników, wiec ja bede sie cieszyl jak przyjdzie napastnik. Wystarczy 1.
Jesli przyjdzie ich 2, i to wymienionych to bedzie super, ale koszulke Makinwy kupie dopiero wtedy gdy na oficjalnej stronie zobacze go w barwach.
gdyby to okazało sie prawda, to były chyba najwiekszy hit transferowy wszechczasów. Jakby nie było zawodnik z Lazio przyszedłby do Polski. Nie Hondurasu, Bośni, Słowacji a z mocnej ligi włoskiej, o ktorej polscy piłkarze mogą sobie pomarzyc.

to jest zwrot akcji :
Agent piłkarza twierdzi, że w ostatnich godzinach nic się w sprawie nie wydarzyło. Prawdopodobnie nie ma oficjalnej oferty od Wisły i że kierunek polski był bardziej życzeniem zawodnika.

Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 26.02.2010, 11:54
Przecież po pewne że przyjdzie tylko jeden napastnik. Nasza sytuacja finansowa raczej nie jest na tyle stabilna żeby zatrudnić dwóch napastników na takim poziomie nawet jeśli to są tylko wypożyczenia. Pensje tych zawodników na pewno nie zaliczają się do najniższych a biorąc pod uwagę to że jeden z nich z pewnością nie występowałby regularnie to takie rozwiązanie nie ma sensu.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.02.2010, 11:56
Nie możliwe, że Polska była życzeniem zawodnika. No bądźmy poważni!
Chyba, że rzucał lotkami w mapę Europy mówiąc "No tam gdzie trafię tam idę na wypożyczenie"
..
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 26.02.2010, 11:56
Chyba nie mysliscie ze przyjdzie i Hristov i Makinwa. Wybierzemy lepszego i tyle.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Stary 26.02.2010, 11:59
futbol.pl

Piłkarz Lazio w Wiśle? Agent potwierdza
Agent Stephena Makinwy, Silvano Martina, potwierdził, że 26-latek jest bliski opuszczenia rzymskiego Lazio. Najbliżej zatrudnienia nigeryjskiego napastnika jest Wisła Kraków.
Istnieją pogłoski, że były piłkarz Palermo przeniesie się do ligi rumuńskiej, ale jego agent zaznaczył, że to Polska jest najbardziej prawdopodobnym kierunkiem. - Stephen nie chce iść do Rumunii, a kontrakt z Wisłą już na niego czeka - powiedział Martina w rozmowie z serwisem Cittaceleste.it. - Transakcja może zostać zawarta w ciągu kilku najbliższych dni - dodał.
Z kolei serwis Lalaziosiamonoi.it podaje, że piłkarz prowadzi rozmowy z mistrzem Polski i jest skłonny przenieść się do Krakowa na zasadzie czteromiesięcznego wypożyczenia. Oficjalne oświadczenie w tej sprawie może zostać podane do publicznej wiadomości w ciągu najbliższych godzin, gdyż okno transferowe w Polsce kończy się w ten weekend.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.02.2010, 12:00
Po odejściu Ćwielonga zwolnił się etat na pozycji napastnika który wypełni teraz Bułgar , ale nie zapominajmy , że za Pepe dostaliśmy trochę grosza . Także odejście Cantoro odciążyło budżet płacowy więc nie widze problemu z kasą na jeszcze jednego napastnika tym bardziej , że są to wypożyczenia a nie transfery definitywne .No chyba , że znowu forsa pójdzie na łatanie rzekomej dziury budżetowej
Odpowiedz cytując
tupet
Senior Member

Stary 26.02.2010, 12:00
Jak g.... weicie to poco piszecie poczekajcie troszke potem zestawiajcie skład i cykl treningowy
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 26.02.2010, 12:04
...panowie a mi się wydaje że Hristova to my klepnęli już....stąd też ta press conferency.
Zapowiada się miły piąteczek
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.02.2010, 12:09
Ale gdyby jeden mial byc alternatywa dla drugiego to nie rozumiem dlaczego najpierw probuje sie sprowadzic Hristova, a nie Makinwe, ktory na pewno jest lepszym i bardziej doswiadczonym napastnikiem.. No ale moze akurat uda sie pozyskac dwoch. Bialonski tak pisal, ze Cupial postanowil sprowadzic duet atakujacych.
Odpowiedz cytując
zloty1906
Senior Member

Panowie przecież wg. tekstu p. Białońskiego wszystko już jest przesądzone. Przechodzi testy medyczne i jest nasz. Jednak jest jedno ale.......Wcześniejsze informacje tegoż pana nakazują być w tym momencie sceptycznym. Kilka razy tytuły na Interii wręcz "krzyczały" że jakiś zawodnik jest już nasz choćby dotyczące Costly'ego czy wcześniej bramkarza Gikiewicza , a wszyscy wiemy jak to się skończyło.

"Wisła porozumiała się już z Lazio co do kwoty za wypożyczenie, a z samym Makinwą co do kontraktu. Do podpisania umowy brakuje tylko testów medycznych piłkarza"
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Spokojnie, mial dzisiaj przyleciec na testy medyczne, wiec jak popoludniu pojawi sie w Krakowie, to na 99% dojdzie do transferu.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

jeśli wszystko pójdzie dobrze i wypożyczymy Makinwe (4 miesiące) i Hristova ( rok?) to za pół roku będzie duży problem... a mianowicie przyjdzie pora na wykupienie piłkarzy (o ile to jest w planach) Czyli Alvareza i Makinwe ( jeśli przyjdzie ). Jedynym wyjściem będzie sprzedaż Marcelo,albo Kirma bo wątpię żeby znalazł się kupca na Brozia za taką kasę jaką oczekuje Wisła :/
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

konferencja prasowa to związana jest głowne z meczem z bełchatowem
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 26.02.2010, 12:12
palladynTS napisał(a):Wyświetl post
...panowie a mi się wydaje że Hristova to my klepnęli już....stąd też ta press conferency.

Zaczyna się liga, więc zaczynają się też przedmeczowe konferencje Skorży.
Mam nadzieję, że oprócz wypowiedzi o najbliższym meczu Wisełki zostaniemy poinformowani o podpisaniu transferu.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 26.02.2010, 12:13
palladynTS napisał(a):Wyświetl post
Przed każdym meczem w Ekstraklasie jest organizowana przez Wisłę konferencja prasowa. A to czy zostanie na niej zaprezentowany ktoś nowy, czy nie - to się okaże już wkrótce - z pewnością byłby to miły akcent

Obaj zawodnicy "mają papiery na granie" w naszej marnej lidze. I dobrze, że kontynuowana jest polityka podbierania słabszych graczy z mocnych lig (Serie A) - dla nas tak jak ktoś zauważył - sufitem jest to, co dla innych jest tylko podłogą.

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.02.2010, 12:16
Szczerze to te transfery jeśli doszły by do skutku było by to okienko transferowe bardzo udane 3 dobrych zawodników zagranicznych Ba(już jest),Hristov,Makinwa(czekamy z niecierpliwością)Potrzebujemy świeżej krwi,a ci zawodnicy mogą stanowić o silę naszego klubu.Gdyby oba transfery doszły do skutku prawdopodobnie Łobo nie grałby już od pierwszej minuty,gdyż jego miejsce zajmie Małecki,lub któryś z pozyskanych zawodników.Dziwię się dlaczego Wisła nie zgodziła się sprzedać Jopa do Odry przecież on nie jest nam potrzebny mamy Głowe ,Marcelo,Clebera(kontuzja) i Czekaja nie lepiej było by dać szansę młodemu Czekajowi gość ma 1,95 wzrostu ma dopiero 17 lat mógłby być zastępcą Głowy na wiele sezonów.Tak jak napisałem jeśli te transfery dojdą do skutku to będziemy mogli się cieszyć.

Tak jak piszą inni na dole fajnie było by gdyby pokazywano filmiki z konferencji bylibyśmy o wiele mądrzejsi i spokojniejsi jeżeli chodzi o transfery i nie tylko.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów