The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2010, 08:56
maci0s napisał(a):Wyświetl post
To poczekaj cierpliwie i potem zweryfikujesz... Jakbys nie wiedział to mówiłem o tym troszke wcześniej, przeczytaj forum z kilku dni jak sie nie orientujesz
Nie chcę się licytować natomiast trzymam za słowo.
Odpowiedz cytując
endriu133
Member

Od: 01.2010

Stary 26.02.2010, 08:58
Mam nadzieje ze skorza mówił prawdę z tym ze zaczyna działać dopiero pod koniec okna i jakby ich sprowadzili to w Polsce nam nikt by nie podskoczył.a pamiętam ze jak gral ten Nigeryjczyk chyba w Palermo to bylo o nim głośno on jest dobry "asystent" ale pewnie na ławie by byl
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 26.02.2010, 09:00
Dean napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę się licytować natomiast trzymam za słowo.
Ale nie porównuj mnie z tym oszołomem od Costly'ego! Tamten zaresjestrował sie z resztą w ten sam dzien co dał info...
Ja nie zmyślam i nie pisze o tym "co mi sie wydaje"....
Co do tej konferencji dzisiejszej to jest Bułgar, a o drugim napastniku wiem tyle ze miał być do niedzieli, ale moze im się udało coś przyspieszyć i pokazą obu...
Odpowiedz cytując
barteqTS
Member

Od: 02.2006

Stary 26.02.2010, 09:41
Gdyby się udało zakontraktować obu napastników można by naprawdę odetchnąć z ulgą. Konkurencja może tylko wyjść wszystkim na dobre, bo mam nadzieję że np gdyby Mały usiadł na ławie to nie będzie się obrażał ale będzie starał się jeszcze bardziej. No i w końcu Skorża miałby pole manewru również w pomocy bo Mały mógłby częściej walczyć z Łobo o miejsce na skrzydle.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 26.02.2010, 09:47
Jesteście ciekawi co sądzą o Makinwie fani Lazio? Tutaj macie odpowiedź

http://www.lazioforever.com/lazio-players/makinwa!!/
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
djpavelas
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 26.02.2010, 09:51
taki zawodnik, który grał w Serie A już tyle sezonów bez wątpienia bedzie dla nas wzmocnieniem Pozostaje tylko czekać na rozwój wypadków i będe wniebowzięty jak złoży podpis tuż przed zakonczeniem okienka transferowego
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.02.2010, 09:55
K4millo napisał(a):Wyświetl post

Dla nas to bardzo dobrze. Jest rzeczywista szansa, że nas wzmocni. Gwiazdy by tu nie wysłali.
No i trzeba pamiętać, że to co dla jednych jest sufitem, dla innych może być podłogą, albo piwnicą

Osobiście jednak uważam, że to plotka. Nie wierzę w pana Murzyna w Wisełce. Białoński mi sie kojarzy z bzdurami zupełnie oderwanymi od realiów.

E:
To jest dobre o Makinwie
fan lazio napisał(a):
Can't they reduce his salary and keep him to maintain the towels and shine shoes?
inny fan napisał(a):
Read from Lalaziosiamonoi, the departure of Makinwa to Poland for loan is almost certain...
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.02.2010 o godz. 10:03.
..
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 26.02.2010, 09:57
K4millo napisał(a):Wyświetl post

No nieźle po nim jadą. Wręcz przypominają mi się teksty niektórych z forum dot. Łobo, żeby ktoś go wziął za darmo
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.02.2010, 10:02
Ja jestem zdania że taki Makinwa dla klubu z polskiej ligi to skarb. Wy chyba czasem zapominacie jaki poziom jest w Polsce (wszystko przez te 3 miesięczne przerwy w rozgrywkach. Jest za duzo czasu na myslenie i fantazjowanie). Potem przychodzi liga i każdy widzi czym tak naprawdę jest polska piłka.

Podobnie jak (oczywiście zachowując skalę) Cisse, którego nie chcieli już nigdzie, w Anglii czy Francji a w lidze greckiej jest mega gwiazdą...
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 26.02.2010, 10:03
Na tym forum fani Lazio nazywają tego Makinwę małpą... Oni chyba otwarcie uznają biały za jedyny słuszny kolor skóry.
tofik napisał(a):Wyświetl post
Dla nas to bardzo dobrze. Jest rzeczywista szansa, że nas wzmocni. Gwiazdy by tu nie wysłali.
No i trzeba pamiętać, że to co dla jednych jest sufitem, dla innych może być podłogą, albo piwnicą
Dla Lazio np. taki Crespo to żadna rewelacja.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 26.02.2010, 10:05. Apeniński łącznik informuje...
Tak na szybko o "włoskim" Nigeryjczyku, który może do nas przyjść:
Jeśli informacje o nim podają tylko serwisy ogólnosportowe, można przyjąć do jako zwykłe dziennikarskie dywagacje z tuttumercatoweb albo calcionews24. Jeśli jednak strona o klubie (Lazio - cittaceleste.it) - podaje wiadomość o Makinwa jako 1 z pięciu głównych newsów poranka, można podejść do tego poważniej. Oto co piszą Włosi (dosłownie):

Cytat:
E in campo, ieri, c’era anche Makinwa, forse per l’ultima volta: è vicino ad accasarsi al Wisla Cracovia. L’operazione dovrà essere chiusa entro domani, quando terminerà la sessione di mercato in Polonia.
czyli: Wczoraj na boisku był także Makinwa, być może po raz ostatni: jest bliski związania się z Wisłą Kraków. Operacja transferowa musi zostać przeprowadzona do jutra włącznie, kiedy kończy się okienko transferowe w Polsce.

Jak widać, włoski serwis nie wyklucza żadnej możliwości. Jeśli jednak, na dzień przed starciem ligowym z Fiorentiną, Włosi negocjują "opylenie" zawodnika do Polski, to moim zdaniem sprawy są dosyć zaawansowane. Inaczej nie byłoby to działanie logiczne.

jova - dziwisz się? Nie tak dawno fani (a raczej radykalne skrzydło, wiązane z partią faszystowską), podniosło alarm, że "nie chcą Żydów w Lazio" (chodziło o sprawę pozyskania do Lazio młodego gracza reprezentacji Izraela). Makinwę nazywają największym rozczarowaniem w całej historii klubu i śmieją się, że uefa powinna pozwolić Nigeryjczykowi grać rękami ;-) Ogólnie cieszą się, jeśli się go pozbędą.
Powód: Aktualizacja
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 26.02.2010 o godz. 10:16.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 26.02.2010, 10:06
Kibice Lazio to rasiści nawet pisząc o swoim grajku nie mogą się pohamować. Śmieszni ludzie.
..
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.02.2010, 10:07
jova napisał(a):Wyświetl post
Na tym forum fani Lazio nazywają tego Makinwę małpą... Oni chyba otwarcie uznają biały za jedyny słuszny kolor skóry.
A jest inaczej?

Wiadomo, że nie kupimy z Lazio gościa, który gra tam pierwsze skrzypce. Musimy kupić kogoś, kto coś już pokazał i łudzić się, że znowu pokaże. Jeśli ten transfer rzeczywiście dojdzie do skutku, to może być naprawdę hit.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.02.2010, 10:09
http://www.lalaziosiamonoi.it/?actio...dnotizia=10711 - tu jeszcze więcej piszą
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.02.2010, 10:10
Wezcie tylko poprawkę że gra w Lazio i wiadomo że oceny mogą nie być za wysokie... ale na Wisłę i Polską ligę zapewne byłby strzałem w dychę...

co do nazywania go małpą to bym się nie przejmował.. wiadomo jaki mają stosunek do nich i Żydów.. choćby był dobry to nie będą go widzieć w klubie i koniec kropka
Powód: nie ma sensu zaczynać oddzielnego tematu..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 26.02.2010 o godz. 10:15.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.02.2010, 10:11
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Wezcie tylko poprawkę że gra w Lazio i wiadomo że oceny mogą nie być za wysokie... ale na Wisłę i Polską ligę zapewne byłby strzałem w dychę...

co do nazywania go małpą to był się nie przejmował.. wiadomo jaki oni mają stosunek do Żydów, Czarnych itp.. i choćby dobrze taki grał to nigdy nie będą go widzieć w klubie.. nawet sami piłkarze http://img117.imageshack.us/img117/4...176037c7rm.jpg
tak więc Makwinta może i nawet dobry jest ale oceny są z wiadomych względów takie a nie inne )
To okaż mu szacunek i na początek naucz się zapisu jego nazwiska.

Edit: Nie zdążyłeś z "końcem i kropką".
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Magic19
Member

Od: 05.2007

Stary 26.02.2010, 10:17
mam pytanie, czy jeśli dzisiaj podpiszemy kontrakt z Hristovem to będzie on mógł zagrać już z Bełchatowem czy raczej nie? Będziemy musieli czekać na jakieś pozwolenie na grę itp?
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Stary 26.02.2010, 10:17
Magic19 napisał(a):Wyświetl post
mam pytanie, czy jeśli dzisiaj podpiszemy kontrakt z Hristovem to będzie on mógł zagrać już z Bełchatowem czy raczej nie? Będziemy musieli czekać na jakieś pozwolenie na grę itp?
Podobno mógłby.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.02.2010, 10:20
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post

co do nazywania go małpą to bym się nie przejmował.. wiadomo jaki mają stosunek do nich i Żydów.. choćby był dobry to nie będą go widzieć w klubie i koniec kropka
A ja jak mantrę będę powtarzał na rozpalone i nie wiadomo kogo oczekujące głowy. Alvarez nie łapał się do Regginy,kim jest u nas? Astiz nie łapał się do Osasuny,kim jest dla Legii? Uche kopał się w rezerwach Espanyolu, jaką wartość sportową dla nas przedstawiał? Wy się cieszcie,że może gość do nas przyjść a nie wybrzydzajcie. Prawdopodobnie będzie mega wzmocnieniem. A to,że nie przeszedł cyklu z Wisłą to tylko działa na jego korzyść. Świeży, przygotowany we Włoszech do gry,z takim bagażem doświadczeń w Serie A. Czego Wy więcej chcecie?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Stary 26.02.2010, 10:21
http://wisla-online.pl/news/beda-duz...ia-w-wisle-884
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.02.2010, 10:21
O to właśnie mi chodzi... tam sa inne wytyczne, u nas inne... tam może być co najwyżej rezerwowym a u nas grać pierwsze skrzypce, nie tyle co u nas co w całej lidze..
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 26.02.2010, 10:26
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
jova - dziwisz się? Nie tak dawno fani (a raczej radykalne skrzydło, wiązane z partią faszystowską), podniosło alarm, że "nie chcą Żydów w Lazio" (chodziło o sprawę pozyskania do Lazio młodego gracza reprezentacji Izraela).
Nie słyszałem o tym. Kilka lat temu przestałem śledzić Serie A i zacząłem oglądać tylko szlagierowe mecze. Kibiców Lazio kojarzyłem z faszyzmem, ale co do rasizmu nie miałem pewności.
Murzynowi faktycznie mogło być tam bardzo ciężko, ale to z kolei nie tłumaczy kiepskiej gry na wypożyczeniach.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.02.2010, 10:35
pamiętam jak kibice Lazio protestowali jak kupiono z Ajaxu Arona Wintera który był czarnoskóry i do tego żyd.Był niemiłosiernie wygwizdywany i obrażany.Wytrzymał pół roku w Lazio

Nie dziwie sie ze Makinwa nie chce dla nich grac.Po cichu licze że to będzie taki drugi Uche
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.02.2010 o godz. 10:37.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.02.2010, 10:36
Coś mi sie wydaje, że dni Brożka są już policzone...
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.02.2010, 10:38
jeśli Makinwa i Hristov przyjdzie to bedzie wzmocnienie naszej lini ataku, tylko szkoda ze oni maja przyjsc w ostatnim dniu okienka, ale mam nadzieje ze sie zgraja.

Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.02.2010, 10:38
felipe napisał(a):Wyświetl post
Zabiją go?
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 26.02.2010, 10:39. Apeniński łącznik informuje...
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
http://www.lalaziosiamonoi.it/?actio...dnotizia=10711 - tu jeszcze więcej piszą
Cytat:
26.02.2010 08:26 di Alessandra Matera Chi sembra destinato a lasciare la Lazio è invece Makinwa. Lo volevano in Romania ma l’attaccante pare preferisca la Polonia. E’ vicino al Wisla Cracovia, Lotito sta trattando la cessione fino a giugno. Makinwa è disposto al trasferimento temporaneo. Il mercato polacco chiuderà tra 24 ore ed i contatti tra le parti sono continui. L’annuncio potrebbe essere dato a fine giornata. Il Wisla è lanciatissimo ed è primo in classifica, ha bisogno di un attaccante con determinate caratteristiche. Makinwa ha voglia e bisogno di giocare e spera di rilanciarsi nel campionato polacco. Il giocatore nigeriano è’ stato negli ultimi mesi vicino più volte alla cessione ma alla fine non si è mai fatto nulla per vari problemi. Questa potrebbe essere la volta buona. Davanti c’è la fila per giocare e Makinwa è destinato a partire.
To są najświeższe informacje jednego z serwisów laziali. Piszą, że:

Wydaje się, że „przeznaczonym” do odejścia z Lazio jest Makinwa. Chcieli go w Rumunii, ale wydaje się, że napastnik woli Polskę. Jest bliski Wisły Kraków, Lotilo jest w trakcie rozmów o wypożyczeniu go aż do czerwca. Makinwa jest gotowy na transfer czasowy. Okienko transferowe w Polsce zamyka się za 24 godziny, więc obie strony kontaktują się ze sobą. Oficjalna informacja powinna zostać wydana pod koniec dnia. Wisła bardzo się śpieszy, jest pierwsza w tabeli i bardzo potrzebuje napastnika o określonej charakterystyce. Makinwa chce i potrzebuje gry i ma nadzieję, że włączy się w walkę o mistrzostwo Polski. W ostatnich miesiącach Nigeryjczyk był wielokrotnie „przymierzany” do wypożyczenia, ale z różnych przyczyn nie doszło to do skutku. Obecny krok powinien być dobrym posunięciem. Przed nim jawi się okazja do gry i Makinwa jest gotowy odejść.

Może pozyskamy drugiego Kalu Uche (sportowo) ?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 26.02.2010, 10:39
felipe napisał(a):Wyświetl post
Ale minimum do końca sezonu pogra, więc tragedii nie ma. Może utrzymamy go na elm. LM to byłby już max.

Chciałbym jeszcze wrócić do jednej sprawy związanej z liga włoską. Otóż razem z Alvarezem mieliśmy wypozyczyć Stuaniego. Ten Urugwajczyk nie miał nawet połowy doświadczenia Makinwy z Serie A. Mało grał i mało strzelał. Ostatecznie poszedł na wypożyczenie do 2 ligi hiszpańskiej, do Albacete i jest tam wyrózniajacym się zawodnikiem. Zdobył 11 bramek, czyli radzi sobie lepiej niż Franek , kiedy grał w Elche. Dlatego warto wziąć pod uwagę, że ci, co już są we Włoszech, Hiszpanii, Anglii są prześwietleni na wylot i muszą coś w sobie mieć, że się tam w ogóle dostali. To tyle przemyśleń
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.02.2010 o godz. 10:47.
..
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Stary 26.02.2010, 10:48
Poczekajmy najpierw na info na oficjalnej.
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 26.02.2010, 10:56
...no no.No to szykują się dwa sztosy.Kto by pomyślał że na koniec okna tak pozytywnie nas zaskoczą?
No to czekamy.Pewnie o 14 wszystko będzie jasne!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów