The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.02.2010, 23:53
W Eurolidze koszykarzy, w której występuje drużyna z Gdyni analogiczna sytuacja.

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.02.2010, 00:58
sambo - nie chce być złośliwym choć powinienem bo Twoje wpisy w tym temacie są poniżej jakiegokolwiek poziomu(styl onetu - zamiast jakiejkolwiek dyskusji - poziom piaskownicy) ale przykład 'rury' nie jest trafnym.To niestety nie było ani nie jest w naszej gestii.Zresztą i Pis przez 2 lata nie zrobił nic by zablokować ten pomysł.Z tego co pamiętam była opcja naszego uczestniczenia w tym projekcie, tyle że wybraliśmy solidarność z Ukrainą
94 - Allah Akbar!!
Boomcha
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.02.2010, 03:20
Czy zjednoczenie prawicy jest możliwe? (mp3)

W spotkaniu uczestniczyli: Janusz Korwin-Mikke, prof. Jerzy Robert Nowak, prezes UPR Bolesław Witczak, reżyser Grzegorz Braun oraz dr Jan Przybył.

Link do strony

Megaprzekręt w Polsce – rozdawnictwo naszych unikalnych bogactw naturalnych

Link do strony
Ostatnio edytowane przez Boomcha : 13.02.2010 o godz. 03:25.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.02.2010, 11:44
reportaż o Łyżwińskim
http://www.onet.tv/lyzwinski-pisze-k...33,1,klip.html#
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.02.2010, 14:06
Cytat:
Ponieważ nie dojdziemy do porozumienia zadam proste pytanie - czy ten raport jest Twoim zdaniem normalny i gdyby MSWiA przyjęło założenia tego raportu, czy byłoby to normalne?
Nie mam za bardzo ani chęci , ani czasu aby studiować te raporty dogłębnie.
Podtrzymuje jednak to co napisałem na poprzedniej stronie.
Dwa wybrane przez mnie cytaty , są głupie , ale nie rasistowskie , antysemickie , czy ksenofobiczne .
Czy są tam jakieś teksty , które podpadają pod te definicje ? Podejrzewam , że tak.
Czy są tam jakieś teksty , które są nad wyrost przyporządkowane do tych definicji ? Podejrzewam , że również tak .
Raport nic nie wniesie do naszego życia , a myśli jego bohaterów(oceniani pisarze i publicyści) odejdą w zapomnienie

Cytat:
Farage nie Farange
racja

Cytat:
Co do zakładu - w takich warunkach niestety wymiękam Prędzej bym skoczył na bungee niż "reklamował" Unię (już kiedyś popierałem i nigdy więcej). Gdyby Farage wygrał wybory to by była inna rozmowa.
Pozdrawiam,
no trudno
Nic nie wskazuje , żeby Farage wygrał jakieś wybory w najbliższym czasie , więc z zakładu nici.
Również pozdrawiam

Cytat:
Czy zjednoczenie prawicy jest możliwe? (mp3)

W spotkaniu uczestniczyli: Janusz Korwin-Mikke, prof. Jerzy Robert Nowak, prezes UPR Bolesław Witczak, reżyser Grzegorz Braun oraz dr Jan Przybył.
Mikke z Witczakiem pokazali , że jest .
hehehe .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.02.2010 o godz. 14:09.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.02.2010, 20:25
A jak skomentujecie "wielkie sukcesy" PO-lskiej dyplomacji reprezentowanej przez Radosława Appelbauma w kontaktach z Białorusią ?
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 14.02.2010, 01:44
AYALA napisał(a):Wyświetl post
reportaż o Łyżwińskim
http://www.onet.tv/lyzwinski-pisze-k...33,1,klip.html#
Łyżwa Łyżwą ale Andrzeja to wd mnie ujebali bez precedensu.Może jestem seksistowską świnią, ale wiarygodność pani Anety jest jak dla mnie równa 0.Tu raczej solidarność jajników była decydująca.Strzeżmy się = Żadnych parytetów
94 - Allah Akbar!!
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 14.02.2010, 14:10
Mareq napisał(a):Wyświetl post

Mikke z Witczakiem pokazali , że jest .
hehehe .
pan Mikke to jest publicysta bawiący się w politykę
czy ktoś go jeszcze na poważnie bierze
jemu wystarczy posiadanie rzekomej racji i "cudownych" leków na wszystko(w teorii) aniżeli realne działanie
ps. jkm goli łapy
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 14.02.2010 o godz. 14:15.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 14.02.2010, 15:39
Jak można wywniskować z informacji zamieszczonej w poniższym linku, CBA pod kierownictwem nowej miotły postanowiło wprowadzić "nowe standardy" z pewnością bardziej humanitarne etc., aczkolwiek mam wątpliwości co do ich skuteczności... no chyba, że celem jest wyręczanie polityków w przeciekach tajnych informacji, tudzież ostrzeganiu (potencjalnych) przestępców o podejmowanych przeciwko nim przesięwzięciach.
http://fakty.interia.pl/raport/afera...izycie,1438872
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.02.2010, 21:22
zaskakujący komentarz Reni Beger o seksaferze w samoobronie
http://www.youtube.com/watch?v=2Bh2Z7qfk34
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.02.2010 o godz. 09:37.
Mareq
Senior Member

Stary 16.02.2010, 17:35
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...tucyjnym_.html

Cytat:
Stołeczna prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie nazwania przez europosłankę SLD Joannę Senyszyn Trybunału Konstytucyjnego "trybunałem prostytucyjnym".

brawo !
Z góry przepraszam zwolenników wolności słowa za moją radość .
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 16.02.2010, 21:37
brawo dla Senyszyn, czy brawo dla "stolecznych" proktologów?

PS: http://waluty.onet.pl/69-proc-francu...6,1,news-detal - jak myślisz Mareq - ile powtorzen referendów potrzeba, aby te proporcje sie zmieniły?
Ciekawe czy taki sam sondaż przepowadzany przez jakiś polski ośrodek dałby te same wyniki , czy też nie odwrotne
Ostatnio edytowane przez sambo : 16.02.2010 o godz. 21:44.
Mareq
Senior Member

Stary 16.02.2010, 22:33
Cytat:
brawo dla Senyszyn, czy brawo dla "stolecznych" proktologów?
Oczywiście , że dla prokuratury.
Chociaż jest to raczej sprawa czysto symboliczna , bo Seneszyn się immunitetem zasłoni.

Cytat:
jak myślisz Mareq - ile powtorzen referendów potrzeba, aby te proporcje sie zmieniły?
Ciekawe czy taki sam sondaż przepowadzany przez jakiś polski ośrodek dałby te same wyniki , czy też nie odwrotne
Nauka płynąca z wielu dyskusji tutaj na forum doprowadziła mnie do zapewne słusznego wniosku , że sondaże kłamią !

Cytat:
Ifop ujawnia, że nostalgia za frankiem jest słaba wśród ludzi z wykształceniem wyższym (37 proc.) i tych na drugim roku studiów (49 proc.), natomiast silna wśród osób bez matury (78 proc.) i bez wykształcenia wyższego (81 proc.).
Znowu ci młodzi , wykształceni i pewnie z dużych miast . Zakała Europy . Tfu ..
Gdyby nie ci zapewne nieliczni acz wpływowi , zboczeni lewaccy masoni , już dawno powrócili byśmy do normalnego stanu bez wspólnych parlamentów , rządów i walut.
Żyło by się fajniej i ciekawiej , jak przed 45 .

P.S w nawiązaniu do frankońskich sondaży.

http://wyborcza.pl/dziennikarze/1,84...za_komuna.html

Cytat:
Aż 62 proc. z ankietowanych Węgrów deklaruje, że najszczęśliwszym okresem ich życia były czasy przed demokratycznymi przemianami z lat 1989-90. Odsetek Węgrów, dla których komunizm był najgorszym koszmarem, spadł z 20 proc. w 2001 r. do 13 proc. obecnie. Czasy Janosa Kádára najlepiej oceniają ludzie starsi i mniej wykształceni. Aż 80 proc. respondentów powyżej 50. roku życia uważa, że za komunizmu było lepiej.
ehhh , te sentymenty .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 16.02.2010 o godz. 23:03.
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 18.02.2010, 00:33
Ale ja przepraszam - co niby to miało by dać? To ogłoszenie go persona non gata? Bo nie kumam?

Ot pusty gest, pod publike dla mnie. No bo proszę wybaczyć, ale raczej nie spodziewam się, żeby się Łukaszenko wyjątkowo tym przejął I Polakom na Białorusi też ani łatwiej ani sympatyczniej nie będzie z powodu, że Kraków nie chce Łukaszenki u siebie ...

Już pomijam zupełnie fakt, że gość się raczej w najbliższym ćwierćwieczu do nas nie wybiera ...
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.02.2010, 10:47
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
radni nie poparli w głosowaniu mojej rezolucji w sprawie uznania Łukaszenki za "persona non grata" w Krakowie... pomimo, że się podpisali i byli obecni na sesji! czyżby się czegoś obawiali?! komuna...
]
Z całym szacunkiem ale Łukaszenka to tyle sobie z tego zrobi,że aż strach. Pokazuje Europie jak słabym krajem jest Polska a co bystrzejszym jak UE ma ją w poważaniu. Ostatnie dni są potwierdzeniem tego co wiemy od dawna. Nic nie znaczymy w Europie i na świecie, nie posiadamy żadnych instrumentów aby to zmienić. Chodź imć Tusk mówi jak to Polska za jego kadencji zyskała na arenie międzynarodowejBajki dla nierozgarniętych dzieci.

Pomyślcie czy jakiś kraj podobnie postępowałby z mniejszością Francji, Rosji,Niemiec? Nie,nie do pomyślenia. Jesteśmy bezbronnym państwem niezdolnym do niczego. Apogeum wszystkiego było przemówienie Putina na Westerplatte, który powiedział,cyt z pamięci,"że II Wojna Światowa była następstwem fatalnych postanowień Traktatu Wersalskiego". Ignorantom i niedouczonym śpieszę przypomnieć,że w wyniku tego traktatu powstał taki kraj jak Polska. Dwuznaczność w polityce to zła rzecz...
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 18.02.2010 o godz. 10:52.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.02.2010, 11:06
Łukaszenka to dyktator i dla niego stosowanie terroru to podstawa sprawowania władzy. Własny naród już spacyfikował, od pewnego czasu skupia się na mniejszości polskiej. Polski rząd pokazuje słabość, czym jeszcze bardziej go zachęca do stosowania terroru.

Łukaszenka nawiązuje do najlepszych stalinowskich tradycji, widać to najlepiej po wypowiedziach ambasadora Białorusi w Polsce. On chyba myśli że nadal jest w kraju należącym do ZSRR i wciska takie kity dziennikarzom, że aż głowa boli.

Nasz rząd z naiwności, bądź głupoty ( a najpewniej obydwu) uważa, że z takimi ludźmi można prowadzić ,,dialog" , negocjacje i oczekiwać na ich życzliwe ustępstwa. No i oczywiście liczymy na ,,solidarność" unijną. Czyli na co? Na egzotyczno-kabaretowy duet Ashton - Rompuy? Pęknę ze śmiechu!

Unia nieśmiało czeka jakie stanowisko zajmie wobec sprawy wujaszek Wołodia Putin. Jak będzie łaskawie milczał to może Buzkowi pozwolą przepchnąć w PE tą rezolucję ( i tak bez znaczenia) potępiającą działania reżimu. Jak Rosja poprze Łukaszenkę znów obudzimy się z ręką w nocniku, no bo Polska nie będzie stać na drodze polepszenia stosunków UE- Rosja!
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 18.02.2010, 18:13
To zagranie z Łukaszenką w Krakowie to najmniejszego sensu nie ma i uważam to nawet za śmieszne. Panie Radny z całym szacunkiem do Pana ale ,,wielką politykę'' zostaw Pan kompetentniejszym.

A odnośnie tej sytuacji to kolega wyżej napisał.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.02.2010, 01:57
pikey napisał(a):Wyświetl post
Łukaszenka to dyktator i dla niego stosowanie terroru to podstawa sprawowania władzy. Własny naród już spacyfikował, od pewnego czasu skupia się na mniejszości polskiej. Polski rząd pokazuje słabość, czym jeszcze bardziej go zachęca do stosowania terroru.

Łukaszenka nawiązuje do najlepszych stalinowskich tradycji, widać to najlepiej po wypowiedziach ambasadora Białorusi w Polsce. On chyba myśli że nadal jest w kraju należącym do ZSRR i wciska takie kity dziennikarzom, że aż głowa boli.

Nasz rząd z naiwności, bądź głupoty ( a najpewniej obydwu) uważa, że z takimi ludźmi można prowadzić ,,dialog" , negocjacje i oczekiwać na ich życzliwe ustępstwa. No i oczywiście liczymy na ,,solidarność" unijną. Czyli na co? Na egzotyczno-kabaretowy duet Ashton - Rompuy? Pęknę ze śmiechu!

Unia nieśmiało czeka jakie stanowisko zajmie wobec sprawy wujaszek Wołodia Putin. Jak będzie łaskawie milczał to może Buzkowi pozwolą przepchnąć w PE tą rezolucję ( i tak bez znaczenia) potępiającą działania reżimu. Jak Rosja poprze Łukaszenkę znów obudzimy się z ręką w nocniku, no bo Polska nie będzie stać na drodze polepszenia stosunków UE- Rosja!
To nie tak
1.Porównywanie Łukaszenki ze Stalinem jest kompletnie nie na miejscu - To tak jakby porównać kieszonkowca do seryjnego mordercy.
2.Niestety należy z nim rozmawiać - F16 nie możemy wysłać ,jedyną rzeczą którą możemy zrobić to zerwać wszelkie stosunki dyplomatyczne, tyle że naszym ludziom na Białorusi nic to nie da, a wręcz pogorszy ich sytuacje.
3.Oczywiście UE może coś zrobić , i oczywiście jest niewielka szansa że coś konkretnego zrobi - tu się kłania tzw porządek światowy którego nei przeskoczymy - jedyny kraj który realnie może zainterweniować to USA, tyle że oni ta kwestie mają totalnie w dupie
4.Łukaszenko nie jest tak głupi na jakiego wygląda - kąsa nas ale tak by nie przegiąć pały - on bardziej męczy swoich, co też ma ułatwione bo na Białorusi nie ma takiej sytuacji jak u nas za komuny - Tam patriota to jakiś oszołom = lata ruskiej okupacji zrobiły swoje.
5 Nie piszę tego by bronić nasz obecny rząd, tylko po to by pokazać że to na prawdę sprawa bardzo ciężka.
94 - Allah Akbar!!
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.02.2010, 07:42
Nie wpadliscie na to ze zagranie z Lykaszenka idealne pokazuje czy radni potrafia sie zachowac normalnie czy sa tak beznadziejni ze boja sie wykonac nawet pusty gest? Myslicie ze takie osoby sa w stanie zmieniac Krakow skoro nie potrafia poprzec nawet takiej niewiele w sumie znaczacej inicjatywy bo personalnie nic z niej miec nie beda? Takich mamy politykow, byle do konca kadencji bez awantur to za usmiech cie wybiora znowu.

I druga sprawa. To glosowanie dosyc dobrze pokazuje patologie zwiazana z glosowaniem. Nie wiem co zrobic, nie bede mial z tego korxysci, nie chce sie narazic, wali mnie to - udam ze mnie nie ma. Przerabialismy takie nieobecnosci i "pomylki" z kliknieciem przy pieniadzach na stadion. Ktos kto myli przyciski jest albo parszywym klamca albo totalnym idiota. Na koniec kadencji powinnismy dostawac liste glosowan i ranking wirtualnie nieobecnych tak aby zobaczyc kto wnosi najmniej pozytku do rady. Osobny temat to wymowka pt "rozmowy podczas glosowan". W normalnej pracy ktos kto zamiast robic to co do niego nalezy tylko gada sobie z kolega, obojetne czy na temat zwiazany z praca czy nie, wylatuje ba zbity pysk. Tutaj zrobiono z tego wymowke. Osmenda jak sie nie umie przygotowac do pracy to niech ja zmieni albo niech juz nawet wyjdxie sobie porozmawiac ale niech nie obraza wyborcow swoja bezczelnoscia. Tak samo wszyscy ci ktorzy zle klikaja, nie zdazaja albo zwalaja wine na maszyne do glosowania.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 19.02.2010 o godz. 09:14.
WISŁA PANY !!
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.02.2010, 01:57
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Nie wpadliscie na to ze zagranie z Lykaszenka idealne pokazuje czy radni potrafia sie zachowac normalnie czy sa tak beznadziejni ze boja sie wykonac nawet pusty gest? Myslicie ze takie osoby sa w stanie zmieniac Krakow skoro nie potrafia poprzec nawet takiej niewiele w sumie znaczacej inicjatywy bo personalnie nic z niej miec nie beda? Takich mamy politykow, byle do konca kadencji bez awantur to za usmiech cie wybiora znowu.
Dokładnie.Nawet pusty gest to jednak coś.Nam tez 'za komuny' realnie mało pomagano ale jednak takie czy inne puste gesty przynajmniej w jakimś tam stopniu podtrzymywało na duchu tych którzy coś robili pożytecznego.
94 - Allah Akbar!!
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 20.02.2010, 10:32
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
radni nie poparli w głosowaniu mojej rezolucji w sprawie uznania Łukaszenki za "persona non grata" w Krakowie... pomimo, że się podpisali i byli obecni na sesji! czyżby się czegoś obawiali?! komuna...

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ence,id,t.html
Panie Dariuszu - zdjąłbym czapkę z głowy, gdyby Pan postawił rezolucję o uznaniu za personę non grata faktycznego mocodawcę Lukaszenki, prawdziwego dyktatora i rzeźnika istnień ludzkich a mianowicie -

Vladimira Vladimiricza Putina.

Osiągnąłby Pan dwa cele - po pierwsze wskazałby Pan prawdziwego winnego sytuacji Polaków na Białorusi, po drugie pokazałby Pan tym bardziej mądrzejszym mieszkańcom naszego wielkiego miasta, że zaproszenie przez rzeźnika naszego Męża Stanu do Katynia w momencie, gdy na jego polecenie tłucze się rodaków w ZBIRZE (związek Białorusi i Rosji) - to jest świetny moment na ocenę entuzjastycznej reakcji Męża Stanu, entuzjastyczną reakcję tych mądrzejszych mieszkańców naszego wielkiego miasta oraz wyrafinowanej zręczności politycznej rzeźnika.

A tak to wie Pan - czepia się Pan nie Lukaszenki a raczej - Leszcza, a rezolucja to puściutkii gest

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_prasa.html
Ostatnio edytowane przez sambo : 20.02.2010 o godz. 10:46.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.02.2010, 15:32
Kiedy myślałem, że pomysł z biernym (chyba?) prawem wyborczym dla szesnastolatków to szczyt DEBILIZMU w wykonaniu PO (bo PSL się od tego odcina), oni wyskakują z czymś takim...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
zimiok
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 20.02.2010, 15:40
Cytat za wolfy z tegoż tematu z dnia 06.02.2010 " Dyskutowanie o dobrej czy złej woli rządu to akurat zajęcie, na które nie chciałbym w ogóle tracić czasu."
wolfy
Senior Member

Stary 20.02.2010, 15:57
zimiok napisał(a):Wyświetl post
Cytat za wolfy z tegoż tematu z dnia 06.02.2010 " Dyskutowanie o dobrej czy złej woli rządu to akurat zajęcie, na które nie chciałbym w ogóle tracić czasu."
Widzisz, Twój problem polega na tym, że nie potrafisz wyłapać kontekstu wypowiedzi. Kiedy Mareq pisał, że sam fakt wzięcia się rządu za projekt ustawy należy brać za dobrą monetę, ja protestowałem twierdząc, że to może być kuriozalny bubel. Powyższy przykład pokazuje tylko, że miałem rację. Z ustawy o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie zrobiono twór, który umożliwia odbieranie rodzicom dzieci bez wyroku sądowego.

Tylko, że żeby takie niuanse wyłapać trzeba rozumieć, co się czyta. Ja wiem, że dla wyborcy PO jest to umiejętność wybitnie niewskazana (stąd pewnie odwoływanie się do 16-letniego elektoratu, co po nałożeniu na badania dotyczące poziomu rozumienia tekstu czytanego nabiera dodatkowego sensu).

Ale nie przejmuj się - na onecie Cię docenią. Tam nie liczy się sens, byle fajnie brzmiało.

P.S. A tak w ogóle, poza tematem - co chciałeś osiągnąć wyrywając jedno zdanie z kontekstu? Pomijam już, że to była zwykła (fakt - nieudolna) próba ataku ad personam, w żaden sposób nie odnosząca się do sensu tego, co napisałem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.02.2010 o godz. 16:01.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
zimiok
Senior Member

Stary 20.02.2010, 16:42
Tak więc projekt ustawyo przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie jest dopiero projektem per analogia może nie warto tracić czasu na rozmowę o nim
Po drugie na końcu procesu legislacyjnego potrzebny jest podpis naszego światłego prezydenta, który statystycznie rzecz ujmując i tak by tę ustawę zawetował, więc tym bardziej szkoda czasu na dyskutowanie o dobrej czy złej woli rządu.
Po trzecie to komentuję artykuły na onecie, czytam wyborczą i oglądam szkło kontaktowe na tvn24 - jak mniemam mam wszelkie cechy osób, które mają nieco odmienne od Ciebie poglądy polityczne.
Po czwarte to uważam przytoczone przez Ziemkiewicza przepisy za skandaliczne, a moim celem było pokazanie, że może warto dyskutować również o dobrej woli rządu.
wolfy
Senior Member

Stary 20.02.2010, 17:28
Po czwarte to uważam przytoczone przez Ziemkiewicza przepisy za skandaliczne, a moim celem było pokazanie, że może warto dyskutować również o dobrej woli rządu.
To może zacznijmy oceniać rząd PiS na podstawie deklarowanych przez niego chęci?

Nigdy żadnego rządu nie oceniano na podstawie deklaracji. Ja wiem, że to wybija fanom PO bodaj jedyny argument za rządem, którego jest współzałożycielem, niemniej - takie są fakty.

A pomysły jak te przeze mnie wymienione trzeba ostrzeliwać już na etapie projektów. Zauważ, że jest to wspólny projekt SLD i PO, więc istnieje możliwość odrzucenia veta prezydenta.
Szczęście w nieszczęściu - większość projektów tego rządu nigdy nie doczeka się realizacji - inaczej poziom absurdu w naszym kraju przekroczyłby późny PRL. Wystarczy spojrzeć, ile szkód wyrządzili jedną ustawą hazardową, a to przecież nie koniec - są spore szanse, że KE weźmie się za ten niewydarzony projekt i przywali nam taki domiar, że szkoda gadać. Grecy przerabiali to samo.
Biorąc to wszystko pod uwagę cieszy fakt, że ustawa w zamyśle ułatwiająca zakładanie nowych firm tylko nieznacznie ten proces wydłużyła.

Nie miej do mnie pretensji - tym co napisałeś nie kwalifikujesz się u mnie wyżej niż przeciętny onetowiec. Kryterium stosuję bardzo proste - czy ktoś pomyślał, zanim cokolwiek napisał, czy po prostu postanowił się odegrać za krytykę ukochanej partii. Zresztą - sam emocjonalny stosunek do polityki jest już dyskwalifikujący.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
orzeu
Senior Member

Stary 20.02.2010, 18:12
Tak więc projekt ustawyo przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie jest dopiero projektem per analogia może nie warto tracić czasu na rozmowę o nim
Po drugie na końcu procesu legislacyjnego potrzebny jest podpis naszego światłego prezydenta, który statystycznie rzecz ujmując i tak by tę ustawę zawetował, więc tym bardziej szkoda czasu na dyskutowanie o dobrej czy złej woli rządu.
Po trzecie to komentuję artykuły na onecie, czytam wyborczą i oglądam szkło kontaktowe na tvn24 - jak mniemam mam wszelkie cechy osób, które mają nieco odmienne od Ciebie poglądy polityczne.
Jeszcze zapomniales ze "po piate - lejesz na czerwonych". Co nie przeszkadza ci zaczytywac sie w wyborczej. No coz. Ilu was z tego konta korzysta? Chyba ze rozdwojenie jazni.
WISŁA PANY !!
zimiok
Senior Member

Stary 22.02.2010, 19:50
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze zapomniales ze "po piate - lejesz na czerwonych". Co nie przeszkadza ci zaczytywac sie w wyborczej. No coz. Ilu was z tego konta korzysta? Chyba ze rozdwojenie jazni.
Chyba, że nie złapałeś ironii. W opinii Twojej i wielu innych każdy kto ma nieco odmienne zdanie komentuje onet, czyta wyborczą, etc.
orzeu
Senior Member

Stary 22.02.2010, 20:07
Chyba ze tam gdzies byla ironia ale jakas taka przyciezkawa chyba bo nie do wylapania.
WISŁA PANY !!
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 25.02.2010, 13:50
Allah Akbar!
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów