The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2010, 15:59
Dobrze Skorza przygotowal zespol do ligi
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.02.2010, 16:03
A możecie poczekać z tymi żalami, do pierwszego meczu?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 20.02.2010, 16:10
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
dokladnie,chociaz jak caly czas optymista jestem to zaczyna mnie cala sytuacja flustrowac i chodzi mi taka mysl po glowie zeby zebrac sie w pare tys pod klubem w czasie jakiegos treningu/zebrania i przedstawic oczekwiania kibicow glosnymi okrzykami
.....
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.02.2010, 16:26
Ale na co poczekać? Skoro dzisiaj w sparingu nie potrafiliśmy stworzyć jednej składnej akcji zakończonej strzałem to za tydzień już będziemy potrafili?
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.02.2010, 16:36
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Ale na co poczekać? Skoro dzisiaj w sparingu nie potrafiliśmy stworzyć jednej składnej akcji zakończonej strzałem to za tydzień już będziemy potrafili?
Dokładnie! Skoro dzis nie strzelilismy gola, to juz nigdy nie strzelimy. Przegramy wszystkie mecze i spadniemy. Nigdy juz nie bedziemy potrafili skladac akcji, bo dzis sie nie udalo!
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 20.02.2010, 17:44
Powiem Wam, że byłem dziś na tym meczu do 85 min i nie wyglądało to najlepiej. Tzn wynik mnie nie interesuje i nie mam zamiaru narzekać ale w meczu Mistrza Polski z drużyną z 2 ligi powinno to trochę lepiej wyglądać i nie chodzi mi o bramki tylko sytuacje a nawet zwykłe strzały. W pierwszej połowie gdzie graliśmy prawie najsilniejszym składem mieliśmy 2, góra 3 jeżeli coś przeoczylem, sytuacje w których dało się coś strzelić. Ogólnie mimo, ze czasami zagłębie nie potrafiło wyjść z połowy przez dłuższy czas to nic z tego nie wynikało. Po prostu podawanie od nogi do nogi i nic więcej. W drugiej połowie jeśli dobrze pamiętam to była chyba tylko 1 klarowna sytuacja ( poprzeczka ) do zdobycia bramki. Mam nadzieję, że naszym się nie chciało po prostu zbytnio grać i tylko sobie pobiegali. Natomiast jeśli taka jest autentyczna forma drużyny to mamy prawidziwy dramat. Ale wątpie by było aż tak źle.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.02.2010, 17:49
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie! Skoro dzis nie strzelilismy gola, to juz nigdy nie strzelimy. Przegramy wszystkie mecze i spadniemy. Nigdy juz nie bedziemy potrafili skladac akcji, bo dzis sie nie udalo!
Bardzo ładnie ci wychodzi ta ironia, nie ma co... Ja nie mówię o tworzeniu finezyjnych akcji, strzelaniu spektakularnych goli i robieniu miazgi z przeciwnika. Ja mówię o stworzeniu JEDNEJ składnej akcji oddanej strzałem. Czy to tak wiele jak na zespół aspirujący o tytuł mistrza polski? Ale mam nadzieję, że się mylę i za tydzień zobaczymy drużynę walczącą jak lwy i taką, która pokazuje, że jej się chce. Bo tylko tego wymagam. Tego jednego można wymagać zawsze. Obawiam się tylko, że znów zobaczymy grę w "chodzonego", no bo niby czemu nagle miałoby być inaczej?

Wehrmacht napisał(a):Wyświetl post
...
Mam nadzieję, że naszym się nie chciało po prostu zbytnio grać i tylko sobie pobiegali. Natomiast jeśli taka jest autentyczna forma drużyny to mamy prawidziwy dramat. Ale wątpie by było aż tak źle.
Nie no, jak im się nie chciało to w porządku.. wszystko OK.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 20.02.2010 o godz. 17:52.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 20.02.2010, 17:59
Gorzej może być teraz ze składem na Bełchatów.. Prawdopodobnie może Marcelo wypaść ,Ba narzeka na jakichś uraz nie wiadomo na jaki... Łobodzińskiego występ również zagrożony , Małecki nie zagra , nie wiadomo jak dokładnie będzie z przygotowaniem Rafała i Pawła w ataku. Także pierwszy mecz może być najtrudniejszy. Jak uda nam się go wygrać to potem musi byś tylko lepiej !! Zawodnicy kontuzjowani powinni wrócić, Patryk także . No i pierwsze trudne starcie spowodowane sytuacją kadrową było by juz za sobą. To dodało by chłopakom skrzydeł! Tylko , żeby właśnie ten mecz zwyciężyć. Bo sytuacja kadrowa i obecna forma nie wróża niczego dobrego..
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 20.02.2010, 18:02
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
Gorzej może być teraz ze składem na Bełchatów.. Prawdopodobnie może Marcelo wypaść ,Ba narzeka na jakichś uraz nie wiadomo na jaki... Łobodzińskiego występ również zagrożony , Małecki nie zagra , nie wiadomo jak dokładnie będzie z przygotowaniem Rafała i Pawła w ataku. Także pierwszy mecz może być najtrudniejszy. Jak uda nam się go wygrać to potem musi byś tylko lepiej !! Zawodnicy kontuzjowani powinni wrócić, Patryk także . No i pierwsze trudne starcie spowodowane sytuacją kadrową było by juz za sobą. To dodało by chłopakom skrzydeł! Tylko , żeby właśnie ten mecz zwyciężyć. Bo sytuacja kadrowa i obecna forma nie wróża niczego dobrego..

Niestety ale jak dla mnie to jest 100% 1 u bukmachera!
Chciałbym się mylić.Serce mówi jedno a glowa drugie.Nie ma podstaw do tego by liczyć że w Bełchatowie będzie OK.Niestety ale jest masakra!
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 20.02.2010, 18:18
No na dzień dzisiejszy to prawda , jest po prosty źle... Co jakiś mecz czy cięższy trening ktoś nam z tego składu wypada. I to jeszcze wypadają nam ci gracze co maja stanowić trzon zespołu. Patrząc na Lecha i Legie naprawdę obrona mistrzostwa może być jeszcze cięższa niż dokładnie w tamtym sezonie gdy nie przystępowaliśmy do wiosny z pierwszej pozycji
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 20.02.2010, 18:20
palladynTS napisał(a):Wyświetl post
Niestety ale jak dla mnie to jest 100% 1 u bukmachera!
Chciałbym się mylić.Serce mówi jedno a glowa drugie.Nie ma podstaw do tego by liczyć że w Bełchatowie będzie OK.Niestety ale jest masakra!
To sporo zarobisz kolego.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.02.2010, 18:25
http://www.youtube.com/watch?v=o2QGgqU8NkE
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 20.02.2010, 18:35
ze skrótu widać że mecz był....zajebiście ciekawy.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 20.02.2010, 19:16
Faktycznie mecz nie za ciekawy, szkoda tylko najlepszej akcji Jiraska z 17 minuty. Powinien to zmieścić w bramce. W ostatnim sparingu z 4-ligowcem hiszpańskim trafił z trudniejszej pozycji. Czyli znów trapi nas to co zazwyczaj trapiło- skuteczność. Podczas obozów nie było z nią źle , czyżby teraz znów to wróciło Ale w sumie można tu powiedzieć , iż jak ty o niej mówić skoro bardzo mało dobrych okazji dziś stworzyliśmy. To był najsłabszy mecz podczas okresu przygotowawczego

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 20.02.2010, 20:03
Mówcie co chcecie ale sytuacja Brożka? gdzie dostaje prostopadłą piłkę i mając przed sobą leżącego bramkarza, gość strzela a piłka idzie obok bramki ?
Lepsza sytuacja to jest chyba tylko wtedy gdy jesteś sam na sam z bramką jakieś 2m od niej i zastanawiasz się którą częścią ciała strzelić, po dłuższym namyśle wbijasz ją głową ot tak dla zabawy Boli straszne niechlujstwo które później wchodzi w krew i potem marnujemy pare setek na mecz - a to moze się zemścić. Co do wyniku to nie ma się co podpalać. Sparing to sparing. Liga przyjdzie, liga zweryfikuje
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.02.2010, 20:26
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Mówcie co chcecie ale sytuacja Brożka? gdzie dostaje prostopadłą piłkę i mając przed sobą leżącego bramkarza, gość strzela a piłka idzie obok bramki ?
Lepsza sytuacja to jest chyba tylko wtedy gdy jesteś sam na sam z bramką jakieś 2m od niej i zastanawiasz się którą częścią ciała strzelić, po dłuższym namyśle wbijasz ją głową ot tak dla zabawy Boli straszne niechlujstwo które później wchodzi w krew i potem marnujemy pare setek na mecz - a to moze się zemścić. Co do wyniku to nie ma się co podpalać. Sparing to sparing. Liga przyjdzie, liga zweryfikuje
To była sytuacja Jirsaka, a podał mu (znakomicie) Brożek. Przy szansie Boguskiego również dobrym podaniem wykazał się Paweł Brożek.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.02.2010, 20:52
Trochę nie rozumiem tych spazmów po sparingu.Było się chyba przyzwyczaić do tego,że Maciusiowi nie bardzo wychodzi przygotowanie zespołu na początek sezonu.Przed rokiem były przeprosiny naszego że tak powiem "coucha"po meczu z Polonią Bytom.Potem było kajanie się po Tallinerloo,więc radzę spokojnie oczekiwać na następne przeprosiny.W końcu niechże ta liga"będzie ciekawsza".
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 20.02.2010, 20:56
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Trochę nie rozumiem tych spazmów po sparingu.Było się chyba przyzwyczaić do tego,że Maciusiowi nie bardzo wychodzi przygotowanie zespołu na początek sezonu.Przed rokiem były przeprosiny naszego że tak powiem "coucha"po meczu z Polonią Bytom.Potem było kajanie się po Tallinerloo,więc radzę spokojnie oczekiwać na następne przeprosiny.W końcu niechże ta liga"będzie ciekawsza".
Rzeczywiscie Skorza fatalnie przygotowuje zespol do sezonu. Pewnie znow sie to fatalne przygotowanie skonczy fetą na rynku.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 20.02.2010, 21:24
mam nadzieje że Isaa Ba wyzdrowieje na Bełchatów, przecież nie po to go sprowadzono żeby leczył kontuzje tylko grał
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.02.2010 o godz. 21:28.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 20.02.2010, 21:33
Jak ktoś ma rozkecić naszą grę w pomocy, to chyba tylko on. Do Jirsaka już straciłem nadzieję. Runda ostatniej szansy Tomasa.
..
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.02.2010, 21:59
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiscie Skorza fatalnie przygotowuje zespol do sezonu. Pewnie znow sie to fatalne przygotowanie skonczy fetą na rynku.
Levadię też fetowałeś na Rynku? Człowieku,czytaj ze zrozumieniem.Ja pisze o przygotowaniu startowym(głównie z myślą o pucharach),a Ty o całej rundzie.Skorża nie umie przygotować zespołu,by od razu prezentował jakąś jakość.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.02.2010, 23:06
Z jednej strony to tylko sparring, z drugiej próba generalna przed liga, która wyszła bardzo kiepsko - Jeśli skrót obejmuje wszystko co się ciekawego działo a tak pewnie jest.
Za tydzień o tej porze będziemy o wiele mądrzejsi - przeciwnik jak dla mnie idealny na start - ani wyjątkowo mocny ale też nie słaby
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 21.02.2010, 00:34
Nie Skorża nie umie, tylko nasze gwiazdki nie są w stanie wytrzymać całej rundy... więc mając wybór początek i środek czy środek i koniec sezonu wybiera się raczej to drugie...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.02.2010, 01:07
Boje sie ze ten zespoł ma mocno "rozregulowany" przód i dopoki Brozek z Boguskim nie wejda na wysokie obroty doputy Wisla najgroznjsza w ataku bedzie po stalych ragmentach i glowkach Marcelo.

Ciekawe kto wezmnie odpowiedzialnosc za nieudolnosc i caloksowita niekompetencje w stosunku do pozyskania jakiegos wartosciwoego napastnika ,ktory bylby lekiem na naszą chorobe.

nawet po tym sparingu ja juz sobie wyobrazam mozolnnosc w kosntruowaniu akcjii pod bramka czyli cala runda jesienna przd oczami.

no coz ,podziekujmy po czesci Skorzy.Edkowi ,Jozkowi ze nie potraflil przez 4 miesiace sciagnac kogolwiek do ataku tak zeby mogl zagrac wlasnie chocby na szpicy z tym Belchatowem.

Apetyt na kolejna Levadie rosnie,widze ze zmierzamy "wlasciwym " torem/
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.02.2010, 01:21
Nie Skorża nie umie, tylko nasze gwiazdki nie są w stanie wytrzymać całej rundy... więc mając wybór początek i środek czy środek i koniec sezonu wybiera się raczej to drugie...
No nie żartuj...teksty o jakimś terminie na szczyt formy to mogą mówić trenerzy przed którymi rok gry - 2 razy w tygodniu a nie w lidze gdzie gra się pół roku zazwyczaj raz w tygodniu - Zresztą ta cała szopka że forma ponoć była przygotowywana na kolejne rundy w pucharach , to zwykła ściema była bo jak formy nie było na początku tak i jej nie było później.

Poza tym prawie 3 lata pracy z zespołem to w pełni wystarczający czas by nawet wbrew kalendarzowi - przygotować zespół tak kondycyjnie jak i taktycznie - w sposób bardzo dobry.
1.5 miesiąca przygotowań, przy 13 meczach do rozegrania....Forma ma być od 1 do ostatniego meczu.Oczywiście nikt nie wymaga by zespół od razu grał wspaniale bo 1, 2 mecze o stawkę są niezbędne by wejść w rytm, tyle że nic nie usprawiedliwi braku sił bądź jakiegokolwiek pomysłu w grze.

Dla mnie osobiście możemy nawet przegrać w Bełchatowie, przy niesprzyjających okolicznościach, ale chcę widzieć agresje od 1 do ost. minuty i jakiś pomysł w grze
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 21.02.2010, 12:30
Najlepszy Łobo. Nigdy nie jest w stanie wytrzymać okresu przygotowawczego CO za typ.
Jedyna sportowa bestia w składzie to Kirm, Marcelo, Diaz, Alvarez, czyli co nie dziwi obcokrajowcy.
..
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 21.02.2010, 12:47
tofik napisał(a):Wyświetl post
Najlepszy Łobo. Nigdy nie jest w stanie wytrzymać okresu przygotowawczego CO za typ.
Haha Ale za to sezon wytrzymuje bez kontuzji, bo ma wysoki kontrakt motywacyjny i dostaje za wejściówki

(to oczywiście żart )
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 21.02.2010, 12:50
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Haha Ale za to sezon wytrzymuje bez kontuzji, bo ma wysoki kontrakt motywacyjny i dostaje za wejściówki

(to oczywiście żart )
Bo ciężko jest doznać kontuzji na ławce ...
Odpowiedz cytując
korzychxp
Member

Od: 01.2007

Stary 21.02.2010, 12:51
a Jirsak z Pawłem 2 asysty i brama, najwięcej z wszystkich. Tak mało kreatywny gość a i tak najlepszy u nas. Więc kto tu ma grać, sami defensywni chyba.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 21.02.2010, 13:17
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Bo ciężko jest doznać kontuzji na ławce ...
Przecież on prawie cały czas gra.
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=1179&id_sezon=75
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów