The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2010, 21:52
palladynTS napisał(a):Wyświetl post
Widzisz i to się nazywa sztuka.Nie mają składu według Ciebie nawet w 1/10 tak silnego jak Wisła, a w derbach nas wyjebali bez mydła.
Nie boli Cie to?
Muszą srać hajsem?A niby taka Odra skąd ma talary?
Jest pacjent co wyłożył mamone i tyle.U nas taki facet jest już dosyć długo,jeśli marzy nam się w końcu zagrać coś w Europie to do ****y nędzy nie zbawią nas grajki klasy 2 ligi ukrainskiej!
Aha i .......enie o braku kasy w Wiśle możecie między bajki włożyć.Wystarczy popatrzeć na wysokość budżetu jaki mamy+to co mamy za Pepe.Wystarczyłoby obciąć nieco z budżetu + wpływy z C+(najwięcej pokazywano Wisłę właśnie).Koniec kropka.
Mondralo wplywy z C+ sa juz dawlo wliczone w budzet- to nie jet dodatkowa kasa zeby sobie za to kupic zawodnika.

No tak Cracovia nas tak zlala ze jeszcze placze i do siebie dojac nie moge, raz na 60 lat sie im zdazy i sie ciesza. Ale gdzie jest tak Cracovia a gdzie Wisla. Jak by nie zielony stolik to by sie bujali w 1 lidze i ostatnich derbow nie mieli by nawet prawa z nami zagrac, Reymonta i tak nie zdobyli bo gralismy w Sosnowcu.
A przypomnij mi ile razy dostali od nas po dupach w ostatnich latach? bo ktos dla Twojego dobrego samopoczucia ladowal w klub wlasne pieniadze.

Utrzymanie takiego klubu jak Wisla kosztuje od ch.ja pieniedzy bo u nas zawodnicy zarabiaja tyle miesiecznie co cala kadra w Wodzislawiu przez caly rok
,
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.02.2010, 21:56
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Tylko po co takiego testować? Byli już lepsi kandydaci (choćby w tym okienku), a tu takie ... coś [za przeproszeniem].
Brożek Paweł w wieku 20 lat? Możesz sobie zobaczyć tutaj:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=180
Cudów i szału może nie było, ale poza tym, że postrzelał to i pograł. Widać było czarno na białym, że ma potencjał i talent (jak widać, póki co[?], tylko na Wisłę, ale nie o Broziu mowa).
A ten Ukrainiec? Wysoki (ale są wyżsi) poza tym to chudy (nie widzę go w walce z Choto) i JEDNA bramka w DRUGIEJ lidze ukraińskiej.
Wiem o tym, że do Wisły na testy żaden Ibrahimovic nie przyjdzie (nawet w młodym wieku, bo jeśli na prawdę ma talent to Anglia czy inna Hiszpania zawoła), ale nie popadajmy ze skrajności w skrajność.
Z testów pewnie i tak będzie jedna wielka kicha, więc po co tracimy czas? Coraz mniej mi się to podoba, nie jest mi do śmiechu i denerwują mnie dziwne wybory Skorży. Nie stać nas na kogoś tam? To nie sprawdzajmy go. Tani byłby inny, ale słaby? Także go nie sprawdzajmy. Poza tym głupotą jest to upieranie się na "wieżowca". Radziliśmy sobie w "normalnym" wzroście, to czemu nagle nam potrzeba "koszykarza"? Czy nie lepiej byłoby do ciężkiej choroby zainwestować w jakiegoś Sobiecha? ...
Długo by można pisać, ale po prostu się odechciewa...
My testujemy wygłodzonego (ale wysokiego! [sic!]) Ukraińca, a Legia kontraktuje bramkostrzelnego Chińczyka, który ManU nie podbił, ale na polskie podwórko wystarczy na pewno.
Oczywiście mogłoby by się zdarzyć i tak, że kupimy tego młodego i strzeli z 6 bramek (jak na jedna rundę to byłoby sporo w naszych realiach, nie czarujmy się), ale szanse na to są jak 1 na milion. Również moja zazdrość Chińczyka w Legii może nie znaleźć uzasadnienia. Ale...
No statystyki z 90 minut pokazują w połowie roku 2003: 18 meczy 1 gol Brożka. Nie wiem jak w Łks nastrzelał i która to liga była. Ukrainiec ma zdecydowanie więcej meczy i 5 goli. Ale faktycznie druga liga ukraińska (rozumiem że odpowiednik naszej pierwszej) to nie czołowy klub Polski. Ciekawe jaki też jest jej poziom w stosunku do naszej pierwszej ale bez dwóch zdań najwyższa klasa rozgrywkowa w Ukrainie wyżej stoi od naszej ekstraklasy.

Ale ok odejdźmy od porównywania go z Brożkiem. Przede wszystkim nie zgadzam się, że tracimy czas. Czy te parę treningów i pewnie trochę minut w jakimś sparingu z Zagłębiem to jakaś strata jest dla nas ?. To przecież chyba nie jest tak, że wybieramy jednego z iluś i go testujemy i w tym przypadku na niego tracimy czas. Zawsze można testować wielu graczy jednocześnie jeżeli Wisła dogadałby się z klubami tych zawodników lub jeśli byliby to wolni strzelcy.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.02.2010, 22:37
Te całe pitolenie o tej sytuacji nic nie da, trzba zaakceptować ta sytuacje i wykupić z 20 tyś karnetów w nowym sezonie. Może coś sie zmieni.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.02.2010, 23:28
Tak trochę żeby dać nadzieję,że z tego Ukraińca może być pożytek:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Wiem,że to tylko sparing,ale jakby nie patrzeć to o czymś świadczy..
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.02.2010, 00:38
No to żeby utrzymać się w konwencji i nie czepiać się Bogu ducha winnego Ukraińca napiszę tak:

Józek@Edek Co. Ltd. nareszcie dali czadu! Tak trzymać chłopaki!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.02.2010, 01:17
Kolejny brylant ze stajni Jozek &Edek Company....strach sie bac kto bedzie nastepny ,w kazdym razie grunt zeby mial 2 nogi.

nasz problem jest taki ze my potrzebujemy napastnika na wczoraj a nie jakiegos mlodziaka ktory bedzie sie ogrywał przez te az 13 meczy....jego trzeba bylo wziasc do Mlodej a szukac kogos kto moglby byc wzmocnieniem skladu.
no ale tego to juz Edkowi z Jozkeim nikt nie ppowiedzial...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.02.2010, 01:27
Najlepsze w tym wszystkim jest to że obu panów zostało skautami na początku sierpnia zeszłego roku.Owoc ich 7 miesięcznej pracy to 19 latek z 2 ligi ukrainskiej na tydzień przed początkiem rundy

Ja w żadnym razie nie neguje sprawdzania takich wynalazków bo zawsze jest szansa trafienia kogoś perspektywicznego, no ale gdy potrzebujemy napastnika 'na dziś' , sprzedajemy po to najpewniej Ćwielonga, to takie wykopalisko, po tylu miesiącach pracy i na tydzień przed startem ligi, to są himalaje absurdu.Podobnie zresztą jak upór Skorży w kwestii wzrostu , to już jak jakiś fetysz wygląda
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.02.2010 o godz. 01:31.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.02.2010, 02:07
palladynTS napisał(a):Wyświetl post
Widzisz i to się nazywa sztuka.Nie mają składu według Ciebie nawet w 1/10 tak silnego jak Wisła, a w derbach nas wyjebali bez mydła.
Nie boli Cie to?
Muszą srać hajsem?A niby taka Odra skąd ma talary?
Jest pacjent co wyłożył mamone i tyle.U nas taki facet jest już dosyć długo,jeśli marzy nam się w końcu zagrać coś w Europie to do ****y nędzy nie zbawią nas grajki klasy 2 ligi ukrainskiej!
Aha i .......enie o braku kasy w Wiśle możecie między bajki włożyć.Wystarczy popatrzeć na wysokość budżetu jaki mamy+to co mamy za Pepe.Wystarczyłoby obciąć nieco z budżetu + wpływy z C+(najwięcej pokazywano Wisłę właśnie).Koniec kropka.
Opowiem Ci chłopczyku bajkę. Dawno dawno temu, mniej więcej wtedy kiedy mama wydała Cię na świat, Wisła była klubem, który walczył o utrzymanie. Pojawił się wtedy wróż Bogusław, który magicznymi zaklęciami kończącymi się na $ zapewnił temu klubowi byt. Były to czasy kiedy C+ mogła tylko pomarzyć o transmijsji live z trzech meczów każdej kolejki, a wszystkie mecze Wisły w KRK pokazywała na żywo TVN. Innymi słowy Wisła nie podzieliła losu Stomilu (taki klub, jak spojrzysz na mapę Polski to musisz paluszkiem przesunąć mocno do góry) lub Pogoni (jak wyżej). Wróż przez dekadę wypowiadał magiczne zaklęcia sprawiając, że Wisła rokrocznie znajdowała się w czołówce ligi, aż w końcu skończyła mu się magiczna księga i mógł tylko nieporadnie machać różdżką licząc, że zubożałe zaklęcia wyczarują jeszcze coś wartościowego.

I teraz chłopczyku pytanie do Ciebie. Czy jesteś w stanie rozbić skarbonkę świnkę by dorzucić na napastnika od siebie?
Ostatnio edytowane przez Cichy : 20.02.2010 o godz. 02:16.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.02.2010, 04:23
Trochę Cię poniosło Cichy Jeszcze przed wróżem Bogusławem to polską ligę pokazywała TVP, a kolega palladynTS nie poszuka na mapie Częstochowy ;P Tak, tak takie potęgi jak Raków też piłkę kopały w Ekstraklasie.

Co do napastnika, to ten Ukrainiec to kpina jakąś. Inaczej się tego nazwać nie da.

Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.02.2010, 09:01
Nie którzy z Was nie potrafią sobie dać na wstrzymanie, po całym tygodniu pracy lub szkoły chyba tu sie wyżywają i piszą swe żale. Najśmieszniej będzie gdyby ten chłopak z Ukrainy został zakontraktowany i trzepnął by kilka bramek w naszej lidze. Wtedy wydrukował bym sobie kilka Waszych postów na pamiątkę i oprawił w antyramę. Podejrzewam , że jest lepszy od naszych gwiazd U21:0 a pieniądze pewnie będzie chciał stosunkowo śmieszne. Czy nasza 3 czy 4 liga jest lepsza od 2 ukraińskiej. Jednej rzeczy nie można porównywać - "dyscypliny". Trening sportowy czy jakakolwiek szkoła czy tańca czy czegoś innego w całym dawnym bloku wschodnim to wielka dyscyplina, której nasi młodzieniaszkowie nie użyczyli nigdy. U nas gówniarze od 16 roku życia myślą ile będą zarabiać jak skończą 18 lat, piją palą i włóczą się po knajpach z przylepką -" jestem piłkarzem więc róbcie mi miejsce na kanapie". Nie jestem zwolennikiem działań Skorzy, nigdy nie byłem ale szukanie zawodników tego typu to nie jest głupi pomysł. Problemem jest to, że my potrzebujemy napastnika , który będzie strzelał bramki od zaraz.
Ostatnio edytowane przez Edo : 20.02.2010 o godz. 09:04.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 20.02.2010, 09:14
Edo napisał(a):Wyświetl post
Nie którzy z Was nie potrafią sobie dać na wstrzymanie, po całym tygodniu pracy lub szkoły chyba tu sie wyżywają i piszą swe żale. Najśmieszniej będzie gdyby ten chłopak z Ukrainy został zakontraktowany i trzepnął by kilka bramek w naszej lidze. Wtedy wydrukował bym sobie kilka Waszych postów na pamiątkę i oprawił w antyramę. Podejrzewam , że jest lepszy od naszych gwiazd U21:0 a pieniądze pewnie będzie chciał stosunkowo śmieszne. Czy nasza 3 czy 4 liga jest lepsza od 2 ukraińskiej. Jednej rzeczy nie można porównywać - "dyscypliny". Trening sportowy czy jakakolwiek szkoła czy tańca czy czegoś innego w całym dawnym bloku wschodnim to wielka dyscyplina, której nasi młodzieniaszkowie nie użyczyli nigdy. U nas gówniarze od 16 roku życia myślą ile będą zarabiać jak skończą 18 lat, piją palą i włóczą się po knajpach z przylepką -" jestem piłkarzem więc róbcie mi miejsce na kanapie". Nie jestem zwolennikiem działań Skorzy, nigdy nie byłem ale szukanie zawodników tego typu to nie jest głupi pomysł. Problemem jest to, że my potrzebujemy napastnika , który będzie strzelał bramki od zaraz.
Człowieku chyba sam nie wierzysz co piszesz... Z takim CV już tu było z dwudziestu i zazwyczaj były 2 klasy różnicy między nimi a tym co mamy.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 20.02.2010, 09:28
OL Lyonaise napisał(a):Wyświetl post
Człowieku chyba sam nie wierzysz co piszesz... Z takim CV już tu było z dwudziestu i zazwyczaj były 2 klasy różnicy między nimi a tym co mamy.
czyli koniec imprezy dobranoc ,czekamy na 1 lige
ogarnijscie sie
zobaczymy co pokaze w sparingu z Sosnowcem a potem takie wpisy

x

OL Lyonaise napisał(a):Wyświetl post
ten Ukrainiec nie zagra w sparingu jest za słaby
wydaje mi sie ze Skorza da mu szanse,tak to byloby bezensowne brac zawodnika na testy i nie dac mu zagrac
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 20.02.2010 o godz. 09:38.
.....
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 20.02.2010, 09:33
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
czyli koniec imprezy dobranoc ,czekamy na 1 lige
ogarnijscie sie
zobaczymy co pokaze w sparingu z Sosnowcem a potem takie wpisy
ten Ukrainiec nie zagra w sparingu jest za słaby
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.02.2010, 09:44
To co wyprawiają w tym klubie przechodzi już wszelkie pojęcie. Gdyby ten chłopak był naprawdę dobry zgarnąłby go jakiś klub ukraiński a nie klub który na rodzimym rynku nie potrafi dostrzec talentu takich piłkarzy jak Peszko, Lewandowski czy Grosciki (myślę tu o umiejętnościach. Nie trzeba być znawcą piłki nożnej aby dojść do tak banalnego wniosku. Rozumiem gdyby takich zawodników na testy ściągał sobie Piast Gliwice czy Polonia Bytom ale nie klub który głośno mówi o tym, że chce grać w europejskich pucharach.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 20.02.2010, 10:13
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Mając takiego Skorże Cupiał powinien zatrudnić jakiegoś zawodowca co potrafi ocenić kto jest kto i podpowiedzieć kogo podpisać a kogo odpuścić. Jak już na ławce ma hobbystę trenera to przynajmniej wzmocnić sztab jakimś zawodowcem by się przydało.
trzeba było nie wywalać "Łysego ch..." ;-)

oj zatęsknią za nim co niektórzy zatęsknią...

1q2 napisał(a):Wyświetl post
Podobnie zresztą jak upór Skorży w kwestii wzrostu , to już jak jakiś fetysz wygląda
to samo miał Kasperczak czy Leo
u Heńka to był Sosin który nie pasował do koncepcji
ba przez pewien czas nie pasowali Cantoro czy Frankowski
u Leo to np. Jeleń, Brożek itd

konecpecji to mozna mieć jak się ma kasę, u nas trzeba ułożyć jak najlepiej z tego co jest
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 20.02.2010 o godz. 10:21.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 20.02.2010, 10:41
glownym atutem tego zawodnika nie ma by bramkostrzelnosc tylko sila, wyskok i dobra gra glowa. Taki typek przykladowo dostaje crossa od Alvareza na 20ty metr, zbja pilke glowa za linie obrony gdzie na pelnym gazie wchodzi Malecki i jest sam na sam z bramkarzem. To jest bardzo pozyteczna opcja, dzieki takiemu rozwiazaniu zastosowanemu przez Lenczyka pokonalismy Saragosse. Wtedy pilki zbilal Sosin. Wlasciwie w ataku nie istnielismy zanim on sie nie pojawil na boisku.

Mimo wszystko w drugiej lidze ukraini#skiej to nawet ja wpakowalbym ze dwie bramki. Wiec troche smiesznie wyglada statystyka tego chlopaka.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Stary 20.02.2010, 10:53
Poziom Wiślackiej polityki jest niezmienny, nigdy szału nie było w ostatnich latach, bo i za Kasperczaka i za Mielcarskiego, czy Bednarza dobrze nie było. Za to poziom forum bardzo, ale to bardzo się obniża. Za niedługo admini pozwolą tu na wpisywanie postów podobnych do tych, które znajdują się na Onecie, czy WP. Już teraz wielu z Was używa "bardzo wyszukanych ironii", normalnie boki zrywać. I nie chodzi mi tylko o sytuację z Ukraińcem, on przecież nie jest wzmocnieniem do pierwszego składu na teraz, on był przymierzany do Młodej Ekstraklasy, a skoro zaprezentował się tak dobrze, to czemu go nie sprawdzić z pierwszym zespołem. Czy my mamy jakiś utalentowanych napastników? No bo z tego co pamiętam to tylko z 1 wiązaliśmy jakieś nadzieje, ale go już u nas nie ma. Wiem, że Wam nie zależy na sytuacji klubu, Wy chcecie transferów (nie wszyscy oczywiście), ale przecież przed sezonem trzeba było się inaczej przygotowywać. Zaraz zacznie się lawina: Skorża zapowiadał 3 transfery! zwolnić go! co to za kłamca!
(Za kilka miesięcy, jeśli Skorża nadal będzie trenerem, na forum na pewno ktoś napisze, że to Polak kopał dołki pod Danem i to przez niego pozbyliśmy się tak zajebistego szkoleniowca.) Co do tych transferów, to wiadomo, że nie mógł powiedzieć nie mamy kasy, nikogo nie kupimy, bo by media znowu miały pożywkę, ze Wisła się stacza, koniec Ery Cupiała itp. To że niektórzy z tego forum czytają informację tak jak chcą przeczyta, a nie tak jak są napisane, jest jakimś objawem obsesji. Wolfiego chyba ktoś przystopował, bo jak admin może na każdym kroku obrażać jedną z najważniejszych postaci w naszym klubie. (I nie chodzi mi o to by nie pisać źle na temat spraw klubowych. Tylko znajdowanie w każdej informacji negatywnych aspektów jest po prostu chore i to się powinno leczyć.)
Testujemy 30-latka, źle. Testujemy 19-latka, fatalnie. Co wy macie do tych testów, przecież po to one są, by ocenić piłkarza, a nasz sztab, trzeba powiedzieć, robi to dobrze (na tle choćby Legii). Diaz, Singlar nie są amatorami, w piłkę grać potrafią.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 20.02.2010, 10:58
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Poziom Wiślackiej polityki jest niezmienny, nigdy szału nie było w ostatnich latach, bo i za Kasperczaka i za Mielcarskiego, czy Bednarza dobrze nie było. Za to poziom forum bardzo, ale to bardzo się obniża. Za niedługo admini pozwolą tu na wpisywanie postów podobnych do tych, które znajdują się na Onecie, czy WP. Już teraz wielu z Was używa "bardzo wyszukanych ironii", normalnie boki zrywać. I nie chodzi mi tylko o sytuację z Ukraińcem, on przecież nie jest wzmocnieniem do pierwszego składu na teraz, on był przymierzany do Młodej Ekstraklasy, a skoro zaprezentował się tak dobrze, to czemu go nie sprawdzić z pierwszym zespołem. Czy my mamy jakiś utalentowanych napastników? No bo z tego co pamiętam to tylko z 1 wiązaliśmy jakieś nadzieje, ale go już u nas nie ma. Wiem, że Wam nie zależy na sytuacji klubu, Wy chcecie transferów (nie wszyscy oczywiście), ale przecież przed sezonem trzeba było się inaczej przygotowywać. Zaraz zacznie się lawina: Skorża zapowiadał 3 transfery! zwolnić go! co to za kłamca!
(Za kilka miesięcy, jeśli Skorża nadal będzie trenerem, na forum na pewno ktoś napisze, że to Polak kopał dołki pod Danem i to przez niego pozbyliśmy się tak zajebistego szkoleniowca.) Co do tych transferów, to wiadomo, że nie mógł powiedzieć nie mamy kasy, nikogo nie kupimy, bo by media znowu miały pożywkę, ze Wisła się stacza, koniec Ery Cupiała itp. To że niektórzy z tego forum czytają informację tak jak chcą przeczyta, a nie tak jak są napisane, jest jakimś objawem obsesji. Wolfiego chyba ktoś przystopował, bo jak admin może na każdym kroku obrażać jedną z najważniejszych postaci w naszym klubie. (I nie chodzi mi o to by nie pisać źle na temat spraw klubowych. Tylko znajdowanie w każdej informacji negatywnych aspektów jest po prostu chore i to się powinno leczyć.)
Testujemy 30-latka, źle. Testujemy 19-latka, fatalnie. Co wy macie do tych testów, przecież po to one są, by ocenić piłkarza, a nasz sztab, trzeba powiedzieć, robi to dobrze (na tle choćby Legii). Diaz, Singlar nie są amatorami, w piłkę grać potrafią.
kolego trenował z ME bo Wisły nie było w Krakowie. Wcale nie był przymierzany do ME. Nie kłam.

Cytat:
glownym atutem tego zawodnika nie ma by bramkostrzelnosc tylko sila, wyskok i dobra gra glowa. Taki typek przykladowo dostaje crossa od Alvareza na 20ty metr, zbja pilke glowa za linie obrony gdzie na pelnym gazie wchodzi Malecki i jest sam na sam z bramkarzem. To jest bardzo pozyteczna opcja, dzieki takiemu rozwiazaniu zastosowanemu przez Lenczyka pokonalismy Saragosse. Wtedy pilki zbilal Sosin. Wlasciwie w ataku nie istnielismy zanim on sie nie pojawil na boisku.

Mimo wszystko w drugiej lidze ukraini#skiej to nawet ja wpakowalbym ze dwie bramki. Wiec troche smiesznie wyglada statystyka tego chlopaka.
bierzmy Radovanovica byl w ttym dobry.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 20.02.2010 o godz. 11:05.
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 20.02.2010, 12:03
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Mondralo wplywy z C+ sa juz dawlo wliczone w budzet- to nie jet dodatkowa kasa zeby sobie za to kupic zawodnika.

No tak Cracovia nas tak zlala ze jeszcze placze i do siebie dojac nie moge, raz na 60 lat sie im zdazy i sie ciesza. Ale gdzie jest tak Cracovia a gdzie Wisla. Jak by nie zielony stolik to by sie bujali w 1 lidze i ostatnich derbow nie mieli by nawet prawa z nami zagrac, Reymonta i tak nie zdobyli bo gralismy w Sosnowcu.
A przypomnij mi ile razy dostali od nas po dupach w ostatnich latach? bo ktos dla Twojego dobrego samopoczucia ladowal w klub wlasne pieniadze.

Utrzymanie takiego klubu jak Wisla kosztuje od ch.ja pieniedzy bo u nas zawodnicy zarabiaja tyle miesiecznie co cala kadra w Wodzislawiu przez caly rok

Kolego Senior Memberze...jak już coś piszesz to plizka co to jest "Mondralo"...co to jest "dojac".
Ja wiem że każdemu się zdarzyć może "literówka",no ale jak nie jesteśmy czegoś pewni albo nie wiemy to zaglądamy do Słownika Języka Polskiego.
Kolego Senior Memberze.Mądralo.

A tak w temacie.Mnie to boli że takie ogóry z drugiej strony Błoń nas trzepły.OK.Zdarzyło się.Może wypadek przy pracy,ale zapewne pamiętasz że nasi ,nie wykazali kompletnie żadnego zaangażowania w tym meczu,moim zdaniem kompletnie obok niego przechodząc.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.02.2010, 12:14
Ze względu na to,że jestem kibicem Wisły jestem nawet skłonny pomodlić się,żeby ten Ukrainiec okazał się grajkiem o którego nam chodzi co oczywiście na chłopski rozum wydaje się być b.mało prawdopodobne.inny paradoks,to ze niby mamy 300czy 400tys.euro plus ileś na kontrakt dla Nowaka,ale nie mamy pół z tego na jakiegoś grajka co gdzieś grał,cos strzelił,a teraz jest na aucie jak np.Chińczyk z MU
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Stary 20.02.2010, 12:17
Cichy napisał(a):Wyświetl post
Opowiem Ci chłopczyku bajkę. Dawno dawno temu, mniej więcej wtedy kiedy mama wydała Cię na świat, Wisła była klubem, który walczył o utrzymanie. Pojawił się wtedy wróż Bogusław, który magicznymi zaklęciami kończącymi się na $ zapewnił temu klubowi byt. Były to czasy kiedy C+ mogła tylko pomarzyć o transmijsji live z trzech meczów każdej kolejki, a wszystkie mecze Wisły w KRK pokazywała na żywo TVN. Innymi słowy Wisła nie podzieliła losu Stomilu (taki klub, jak spojrzysz na mapę Polski to musisz paluszkiem przesunąć mocno do góry) lub Pogoni (jak wyżej). Wróż przez dekadę wypowiadał magiczne zaklęcia sprawiając, że Wisła rokrocznie znajdowała się w czołówce ligi, aż w końcu skończyła mu się magiczna księga i mógł tylko nieporadnie machać różdżką licząc, że zubożałe zaklęcia wyczarują jeszcze coś wartościowego.

I teraz chłopczyku pytanie do Ciebie. Czy jesteś w stanie rozbić skarbonkę świnkę by dorzucić na napastnika od siebie?

Cłopczyku po co ta ironia? Otóż kiedy ja zacząłem chodzić na Reymonta 22 a było to bardzo dawno temu albowiem mama wydała mnie na swiat coś w okolicach 20 lat przed objęciem rządów p.Cupiała, mniemam że ty wtedy na gówno mówiłeś papu.
To po primo.
Po secondo gdybyś miał jakąkolwiek wiedzę w temacie upadku Stomilu Olsztyn to nie wyciągałbyś jej tutaj na forum publiczne ponieważ narażasz się na śmieszność.Poczytaj w mądrych księgach od czego się te problemy zaczęły.
Ogólne problemy finansowe są mi ogólnie znane.Jednakże ciągłe gadanie i narzekanie na brak kasy w klubie zrobiło się nudne i nieprawdziwe.Bo pieniądze jakieś są .Chodzi tylko by dobrze je ulokować.Uważam że lokacja jakichkolwiek pieniędzy w zawodników typu Juszczyk czy ten Ukrainiec nie ma sensu .Ot tyle.
A odpowiadając na Twoje ostatnie pytanie chłopczyku,bardzo chętnie rozbiłbym skarbonkę i wyłożył parę złotych ,jednakże jest jedna sprawa.Kasę trzymam w skarpecie.
Pozdro dla normalnych
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 20.02.2010, 13:56
Nie chodzi o to, że testują, ale kogo testują. Testy dla testów, bez rozeznania, planu, oparte na przypadku, polegające na zapraszaniu byle słabeuszy są zwykłą kpiną ośmieszającą klub i nic nie wnoszącą. Tak jak z bramkarzami. Nawet jednonożnego inwalidę o kulach też można zaprosić na testy - sens ich byłby ten sam.

Wisła prowadzi dramatyczną politykę kadrową. Od ponad 2 lat nie potrafi ściągnąć bramkarza, od czasów Żurawskiego, napastnika. Tak jak przez cały ten czas, testy kolejnego stada anonimowych kopaczy nic tu nie zmienią, będąc jedynie ośmieszająca klub farsą. Stanowią tylko świadectwo biedy, nieprofesjonalizmu i zapaści polityki kadrowej klubu.
Ostatnio edytowane przez Markus : 20.02.2010 o godz. 14:26.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
MessiWisła4ever_tsw
Member

Od: 02.2009

Stary 20.02.2010, 14:45
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Nic dodac nic ujac

"Nawet jeśli wszyscy już w Ciebie zwątpili, pokaż że się mylili, nie czekaj ani chwili dłużej".
Odpowiedz cytując
korzychxp
Member

Od: 01.2007

Stary 20.02.2010, 15:31
tydzien do zamkniecia okna w Polsce. a my tylko przeprowadzilismy 1 transfer, bo powrotów nie licze.
i ten transfer, to tylko zastępstwo za Cantoro, nic więcej, nic pewnego że okaże się lepszy od niego (chyba tylko tańszy i młodszy ale niewiele). Gosc regularnie grywał ostatnio w 2006 roku i epizodycznie w 2007, więc nikogo nie dziwi że tani i z pocałowaniem ręki przyjął kontrakt na pół roku. Wyniki sparingów nie przekonują, nie przekonuje też liczba kontuzji.
a najbardziej niepokoją testy piłkarzy - szrotu. Pic na wode fotomontaż, sztuka dla sztuki.Nie wzmacniamy się, tylko osłabiamy, lub uzupełniamy kadre co najwyżej, jak na Mistrza Polski - 'swietnie'.
Ostatnio edytowane przez korzychxp : 20.02.2010 o godz. 15:33.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.02.2010, 15:34
Jak Cupiał był chętny do dawania kasy, to go wszyscy doili, albo nie potrafili rozsądnie jej spożytkować. Nic dziwnego, że się zraził do tego interesu.
Dlatego teraz Wisła radzi sobie sama i czego się spodziewać, skoro nie mogliśmy dopiąć budżetu ? Nikt nie przyjdzie.
W nastepnym sezonie wykupimy 20k karnetów, to będzie można wymagać.

E:
M.Skorża napisał(a):
Przed wyjazdem do Hiszpanii trener wypowiadał się na temat transferu gracza do ataku niemal z pewnością w głosie. Mimo tego, do drużyny nie dołączył nowy zawodnik na tę pozycję. - Wtedy miałem na myśli bardzo dobrego napastnika, który wybrał inny kraj. Nie dziwię mu się, bo była to dużo silniejsza liga. A szkoda, bo rozmowy były bliskie finalizacji. Kilku zawodników, z którymi rozmawialiśmy wybrało inne oferty, bo to byli naprawdę dobrzy zawodnicy, którymi interesowały się też inne kluby, nie tylko Wisła.

Mm, to dziwne. Ale skoro już przeszedł do innego klubu, to było się zapytać o kim mówimy. W końcu po jabłkach Coś mi się wierzyć nie chce.
Ostatnio edytowane przez tofik : 20.02.2010 o godz. 15:40.
..
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.02.2010, 15:35
Trener Skorża wciąż nie traci nadziei na pozyskanie napastnika, który wydatnie wzmocniłby szeregi jego zespołu. - Okno transferowe jeszcze się nie zamknęło, może wydarzy się jeszcze coś pozytywnego. I nie chcielibyśmy sprowadzać do Wisły zawodników na sztukę. Chcemy zawodnika, który wniósłby do drużyny coś więcej niż prezentujemy teraz. Prowadzimy rozmowy z zawodnikami, którzy testów nie potrzebują.

Przed wyjazdem do Hiszpanii trener wypowiadał się na temat transferu gracza do ataku niemal z pewnością w głosie. Mimo tego, do drużyny nie dołączył nowy zawodnik na tę pozycję. - Wtedy miałem na myśli bardzo dobrego napastnika, który wybrał inny kraj. Nie dziwię mu się, bo była to dużo silniejsza liga. A szkoda, bo rozmowy były bliskie finalizacji. Kilku zawodników, z którymi rozmawialiśmy wybrało inne oferty, bo to byli naprawdę dobrzy zawodnicy, którymi interesowały się też inne kluby, nie tylko Wisła.

W sparingu wziął udział 20-letni Ukrainiec Oleksij Babyr. Nie jest on jednak brany pod uwagę jako wzmocnienie pierwszego zespołu. - To chłopiec, który był na testach w Młodej Ekstraklasie i zebrał dobre recenzje od Tomka Kulawika - wyjaśnił Maciej Skorża.

Ja tam wierzę dla Skorży, Polska liga jest na tyle słaba, że nikt z lepszych zawodników za marne pieniądze grać tu nie będzie...a tak naprawdę za 100-200tys euro to my nic dobrego nie kupimy....ten młody Ukrainiec, co praktycznie niewiele umie, a jest wyceniany na 100tys euro.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 20.02.2010, 15:44
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
Trener Skorża wciąż nie traci nadziei na pozyskanie napastnika, który wydatnie wzmocniłby szeregi jego zespołu. - Okno transferowe jeszcze się nie zamknęło, może wydarzy się jeszcze coś pozytywnego. I nie chcielibyśmy sprowadzać do Wisły zawodników na sztukę. Chcemy zawodnika, który wniósłby do drużyny coś więcej niż prezentujemy teraz. Prowadzimy rozmowy z zawodnikami, którzy testów nie potrzebują.

W sparingu wziął udział 20-letni Ukrainiec Oleksij Babyr. Nie jest on jednak brany pod uwagę jako wzmocnienie pierwszego zespołu. - To chłopiec, który był na testach w Młodej Ekstraklasie i zebrał dobre recenzje od Tomka Kulawika - wyjaśnił Maciej Skorża.

Ja tam wierzę dla Skorży, Polska liga jest na tyle słaba, że nikt z lepszych zawodników za marne pieniądze grać tu nie będzie...a tak naprawdę za 100-200tys euro to my nic dobrego nie kupimy....ten młody Ukrainiec, co praktycznie niewiele umie, a jest wyceniany na 100tys euro.
Taaaa? A przez kogo?
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.02.2010, 16:15
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
a tak naprawdę za 100-200tys euro to my nic dobrego nie kupimy....ten młody Ukrainiec, co praktycznie niewiele umie, a jest wyceniany na 100tys euro.
Nie ważne, co umie. Ważne, że jest wysoki.
Ja wiem, że to idiotyczne, ale większość polskich trenerów ma fetysz wzrostu (skrajnym przypadkiem jest "doktor" Majewski, w czasach jego Cracovii żartowano, że buduje drużynę koszykarską). Pamiętacie Engela i "wszystkie piłki na Kałużnego"? Janasa z Rasiakiem? Kojarzycie pomysły Urbana?
Skorża to polski trener, nie można od niego wymagać zbyt wiele - zawodnik musi być naprawdę wybitny (jak na nasze warunki), żeby nadrobić brakujące centymetry.
Choć na chłopski rozum - w naszej sytuacji nie mamy prawa wybrzydzać co do wzrostu, to na testy przyjeżdżają wyłącznie jakieś kloce. To nam mocno zawęża pole poszukiwań. Gdzie sens, gdzie logika?

Mimo wszystko chcę, żeby ten Ukrainiec do nas trafił - skoro już musimy wyrzucić pieniądze w błoto, to niech trafią one do naprawdę potrzebujących. Przez pół roku chłopaka dożywimy - przynajmniej jakiś dobry uczynek będzie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.02.2010 o godz. 16:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MessiWisła4ever_tsw
Member

Od: 02.2009

Stary 20.02.2010, 16:20
To prawda ale po co testuja skoro rozmawiaja z naprawde wartosciowymi napastnikami ktorzy nie potrzebuja testow ? jezeli to co mowi trener Skorza to prawda

"Nawet jeśli wszyscy już w Ciebie zwątpili, pokaż że się mylili, nie czekaj ani chwili dłużej".
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Stary 20.02.2010, 16:33
kupią wartosciowego napastnika .Gość ma podobno przyjechać dopiero tuż przed meczem do Bełchatowa.I to przebrany za kobietę,żeby nikt go nie poznał.Wskoczy ok kopa do pierwszego składu i huknie ze 3 bramy.Taki czarny koń
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów