|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Daj kase to na pewno kupia takiego z ktorego bedziemy wszyscy zadowoleni. Z pustego to i Salomon nie naleje
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ludzie to już jest chore co Wy wyprawiacie na tym forum! Pamiętacie Błaszczykowskiego? No jasne, pamiętacie z której ligi do nas przyszedł? Więc 2 liga ukraińska jest na pewno lepsza od naszej IV, facet został najpierw sprawdzony z naszą młodzieżą i zrobił takie wrażenie, że postanowiono dać mu szansę w pierwszym składzie. Co w tym złego, że testujemy i szukamy młodych zdolnych
Że wysoki źle, że niski źle, gruby źle, chudy źle, Polak źle, Ukrainiec źle wiecie co rozwiążmy klub i zacznijmy kibicować Barcelonie bo tam jest zawsze pięknie! |
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
Żałosna odpowiedż kolego.Zaczyna się o kasie.Ciekawy jestem czy pasożyty mają kasę?a jednak kogoś sensownego kupili...więc proszę cie nie płacz z tą kasą bo kopiesz dodatkowy grobowiec obciachu,oprócz oczywistej farsy z bramkarzami i napastnikami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jaste Ty wszystko kupujesz za ladne oczy. Tylko ciekawy jestem czy ten zawodnik od pasozytow u nas by sie zalapal do mlodej ekstraklasy i co bys o nim wtedy pisal jak by do nas go sprowadzili.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Sprawa ma się tak. Jeśli jest to zawodnik którego E&J oglądali na żywo, w 1-2 meczach. Stwierdzili:''gość ma potencjał, niech przyjedzie na tydzień na testy, sprawdzi się bierzemy'', to jest ok jest to przynajmniej jakiś efekt scoutingu i to jest ok. Jeśli natomiast jest to zawodnik który się sam zgłosił albo został zaproszony przez menago to to jest żenada...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Zawodnik którego kupiły pasożyty gra w reprezentacji Mołdawii.Więc chyba dalsza część polemiki jest zbędna. Zaraz powiesz że Mołdawia to nie Brazylia,jasne że tak ale jednak coś grać musi. |
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
nie skreślajmy chłopaka tak odrazu.... dajmy mu szansę pokazania się na treningach i w sparingu z Zagłębiem i wtedy zobaczymy czy nada się czy nie... wielu dobrych napastników zaczynało tak jak on i miało słabe statystyki na początku kariery żeby później rozwinąć skrzydła. On ma dopiero 19 lat a więc nie zwracajmy uwagi narazie na jego statystyki tylko na jego potencjał, bo możliwe że w drugie lidze ukraińskiej nie miał szans wykazać się a w Wiślę pokaże na co go stać... poczekamy zobaczymy...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O to ze facet nie jest czarny nie nazywa się np na 4 litery (dudu,beto,czy jakoś podobnie) wtedy na forum już byłoby pianie z zachwytu ..... ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Naiwność niektórych mnie poraża.
Pewnie że testując setki czy tysiące kolejnych piłkarzy wreszcie trafimy na kogoś interesującego. Na dzisiaj potrzebujemy gotowego do gry na najwyzszym poziomie napastnika z jajami. Teksty o daniu szansy czy jakichś tam próbach to mogą pasować do Barcelony gdzie jest 20 piłkarzy o poziomie odpowiednim do potrzeb i można kolesia sprawdzać nawet rok w drugiej, trzeciej czy siódmej drużynie,bo tyle się ich ma. "Nie wyobrażam sobie że nie dojdzie nowy napastnik" powiedział trener mistrza Polski i wygląda na to, że wyobraźnię Maciej ma wielką, a pierdoły o jakichś smiesznych grajkach z drugiej ligi ukrainskiej, mających być remedium na nasze problemy to robienie debili z kibiców. Masz jaja i pytę między nimi? Powiedz jasno, nie mamy kasy, jestesmy w dupie, transferów nie będzie, trzeba czekać na lepsze czasy i wspierajcie nas kibice. Bez .......enia to wystarczy. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Czemu Legia (klub za nami w tabeli) testuje byłego gracza MU? Czemu Lech (klub z 8pkt straty do nas) kupuje najlepszego piłkarza ligi białoruskiej? Czemu inne kluby kupują piłkarzy a my nie? Nie rozumiem tej sytuacji...Nie ma kasy? Jak nie ma, przecież po sprzedaży Cwielonga mieli kogoś kupić. Myślicie, że ITI to jest potęga która daje na transfery po 30 mln euro? Nie, też nie daje. Legia nikogo nie kupiła...Ich kibice też płaczą, bo prezentują się w sparingach tragicznie ale pzynajmniej testują piłkarza a nie odpad...Nie rozumiem tej sytuacji w ogóle. Piszecie, że teaz nie ma kasy. Dobra, nie ma. A czemu na poprzednim zgrupowaniu była taka sama szopka? Też nie było kasy? I wcześniej to samo. Też nie było kasy? To za co inne kluby zdobywają pieniądze jak nie wygrywają ligi? Nie sa najpopularniejsza drużyną w Polsce? Za co się pytam? To może my też ustawmy sięw kolejce za tymi pieniędzmi co inni dostają a my nie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() i widzisz z takim tekstem Maciusia złotoustego a co z PR wtedy ![]() ad rem: ten napastnik skądśtam zabija jak swego czasu Kopystjański, Chlebosołow i Derewiński jeśli ktoś ich jeszcze pamięta ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ludzie, ogarnijcie się! Na oczy chłopaka nie widzieliście, a już zdążyliście go zmieszać z błotem. Ja, na jego miejscu, przed transferem poszukalbym informacji o klubie, wszedłbym pewnie na forum przy okazji... i jakbym przeczytał to co tu się wypisuję, to bym nas olał ciepłym moczem albo zażądał dwa razy tyle kasy.
To, na prawdę, jest forum publiczne. Czytają je piłkarze/dziennikarze i inni. Niszczyliście kiedyś Brożka, Zieńczuka, Małeckiego. Teraz niszczycie Łobo, Pawełka i każdego kto nie ma w CV bramki w CL a jest u nas na testach. Najeżdżacie na stadion, że coś, że krzywy itp. a inne kluby w ogóle nie mają co marzyć o stadionie nowym. Narzekacie, że "mistrz to za mało", a inni marzą o barażach. Ogarnijcie się! ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Brożek Paweł w wieku 20 lat? Możesz sobie zobaczyć tutaj: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=180 Cudów i szału może nie było, ale poza tym, że postrzelał to i pograł. Widać było czarno na białym, że ma potencjał i talent (jak widać, póki co[?], tylko na Wisłę, ale nie o Broziu mowa). A ten Ukrainiec? Wysoki (ale są wyżsi) poza tym to chudy (nie widzę go w walce z Choto) i JEDNA bramka w DRUGIEJ lidze ukraińskiej. Wiem o tym, że do Wisły na testy żaden Ibrahimovic nie przyjdzie (nawet w młodym wieku, bo jeśli na prawdę ma talent to Anglia czy inna Hiszpania zawoła), ale nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Z testów pewnie i tak będzie jedna wielka kicha, więc po co tracimy czas? Coraz mniej mi się to podoba, nie jest mi do śmiechu i denerwują mnie dziwne wybory Skorży. Nie stać nas na kogoś tam? To nie sprawdzajmy go. Tani byłby inny, ale słaby? Także go nie sprawdzajmy. Poza tym głupotą jest to upieranie się na "wieżowca". Radziliśmy sobie w "normalnym" wzroście, to czemu nagle nam potrzeba "koszykarza"? Czy nie lepiej byłoby do ciężkiej choroby zainwestować w jakiegoś Sobiecha? ... Długo by można pisać, ale po prostu się odechciewa... My testujemy wygłodzonego (ale wysokiego! [sic!]) Ukraińca, a Legia kontraktuje bramkostrzelnego Chińczyka, który ManU nie podbił, ale na polskie podwórko wystarczy na pewno. Oczywiście mogłoby by się zdarzyć i tak, że kupimy tego młodego i strzeli z 6 bramek (jak na jedna rundę to byłoby sporo w naszych realiach, nie czarujmy się), ale szanse na to są jak 1 na milion. Również moja zazdrość Chińczyka w Legii może nie znaleźć uzasadnienia. Ale... ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Nie sądzę aby testowany Ukrainiec nas wzmocnił. Według mnie już Rogerio był lepszy , sprawiał lepsze wrażenie. Jego metryczka była bogatsza. No ale zobaczymy jutro w Sosnowcu. Lecz już teraz mogę pokusić się o stwierdzenie iż z odejściem Pepe nastąpiło osłabienie w linii ataku...
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Beto trzeba było odchudzić a Oleksija trzeba będzie dożywić
![]() |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Czyli trzeba dokładać, nie ten numer nie przejdzie.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ale przynajmniej wysoki. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Widzisz i to się nazywa sztuka.Nie mają składu według Ciebie nawet w 1/10 tak silnego jak Wisła, a w derbach nas wyjebali bez mydła. Nie boli Cie to? Muszą srać hajsem?A niby taka Odra skąd ma talary? Jest pacjent co wyłożył mamone i tyle.U nas taki facet jest już dosyć długo,jeśli marzy nam się w końcu zagrać coś w Europie to do ****y nędzy nie zbawią nas grajki klasy 2 ligi ukrainskiej! Aha i .......enie o braku kasy w Wiśle możecie między bajki włożyć.Wystarczy popatrzeć na wysokość budżetu jaki mamy+to co mamy za Pepe.Wystarczyłoby obciąć nieco z budżetu + wpływy z C+(najwięcej pokazywano Wisłę właśnie).Koniec kropka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
PS: Proszę zakończcie dyskusje czy ten Ukrainiec jest dobrym napastnikiem czy złym. Naprawdę żal patrzeć na to. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Chłopie, spójrz na ostatnie mecze ze szmatami i powiedz kto kogo wyjebał? Raz na czas to i Levadii się uda wygrać z Wisłą. A czy mnie bolą ostatnio derby , oczywiście że tak, ale taka jest piłka, często nieprzewidywalna i za chuja ludowe czasem nie można załapać czemu to się skończyło tak, a nie inaczej. Twoim tokiem rozumowania powinniśmy w.......ić się na Camp Nou z okrzykiem wiadomo jakim, bo raz na jakiś czas z nimi wygraliśmy. Czasem tak bywa że i Wisła wygra z Barceloną, a Cracovia z Wisłą. Jak ja miałbym podchodzić tak do sprawy jak Ty to nie wiem czy nie musiałby się przerzucić na jakieś spokojniejsze szachy. Zrozum że jeszcze niejedna Levadia czy Cracovia nam się przytrafi i tak samo jeszcze nieraz wygramy z potęgami typu Barcelona. Taki jest ten sport. Cytat:
Ostatnio edytowane przez element : 19.02.2010 o godz. 21:11.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Dla mnie 1-0 dla drużyny innej niż Wisła to jest wyjebanie Wisły w stosunku jeden do zera.
Ty widzisz to jakoś inaczej ![]() Najwidoczniej jeśli pan iHalina jest taka skrupulatna to trza ją do działu finansów naszego klubu.Jak ją znasz to niech złoży CV.Ma moje pełne poparcie.
Ostatnio edytowane przez palladynTS : 19.02.2010 o godz. 21:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Głod gry pewnie ma,...
Tylko,że Chińczyk w Legii wziął się stad,że ktoś patrzy na ręce Urbanowi i nie daje mu psuć wszystkiego. Jasiu przecież go dostrzelił od razu, bo to zawodowiec. Dobrze,że amator Walter zobaczył co jest grane i rozkazał podpisać chłopa. U nas powinno być to samo. Mając takiego Skorże Cupiał powinien zatrudnić jakiegoś zawodowca co potrafi ocenić kto jest kto i podpowiedzieć kogo podpisać a kogo odpuścić. Jak już na ławce ma hobbystę trenera to przynajmniej wzmocnić sztab jakimś zawodowcem by się przydało. Swoją drogą,że Urbanowi nie głupio jak Walter pokazał mu,że w ogóle się z jego zdaniem nie liczy. Miałby chłop honor to by podał się do dymisji. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Widzę że dużo ludzi otworzyło wreszcie oczy, bo chyba już żadnych argumentów by patrzeć przez różowe szkiełko nie ma. Powiem szczerze jeszcze w lecie próbowałem się łudzić, ale już nie mam siły. Uważam, że czytanie doniesień prasowych i rodzenie w sobie pewnych nadziei było fajną sprawą, na przykład gdy Skorża do nas przyszedł fajnie patrzyło się na transfery, spekulacje(chociaż nie doszło do wielu zapowiadanych opcji) człowiek był usatysfakcjonowany po okienku. Powiem więcej człowiek nawet się tym trochę podniecał, przyjście Łobo, Matusiaka.
Widzę, że większość osób była by wstanie pogodzić się z faktem braku, kasy, czekania do lata, otwarcia stadionu, ja też spokojnie bym czekał. Ale nie, lepiej udawać nam i wmawiać na siłę ŻE COŚ SIĘ ROBI, ŻE PIŁKARZE Z ZAGRANICY(wyróżniający się), ŻE ROBIMY TESTY. CZY na prawdę nie można by poświęcić na szukanie jakiś talentów z III ligi,IV ligi polskiej. Czyta ta realna praca dla Klejdinsta i Caplara była by czymś niegodnym.Przepraszam ale w tym okienku nie słyszałem, żeby jakiś klub ekstraklasy czy I ligi testował ogórka z 2 ligi ukraińskiej, słyszałem o Brazylijczyku w Jagiellonii z II ligi białoruskiej, ale był to król strzelców I ligi. Po cholerę psujemy sobie opinię, jeśli już go testować to w Młodej Wiśle. Więc apel, na tydzień przed ligą nikogo nie kupimy i wkomponujemy, niech pan Maciej weźmie na ławkę np. Mączyńskiego, Chrapka czy Czekaja i próbuje ich w końcówka. A Wisła niech kupi chociaż z 3 młodych graczy wyróżniających się IV czy dalej lidze i da im szanse w ME. BO CO JEST LEPIEJ UDAWAĆ PRACĘ TESTUJĄC OGÓRKÓW, CZY POSZUKAĆ PARU MŁODZIKÓW DO ME ZA MAŁE PIENIĄDZE(dużych nie mamy) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|

|