The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2010, 18:30
gigant napisał(a):Wyświetl post
Trzeba będzie uważniej oglądać "Mam Talent", może tam coś ciekawego wypatrzymy bo w żadne testy i skautów jakoś nie wierzę.
...rozłożyłeś mnie na łopatki!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.02.2010, 18:32
jabadabaryba napisał(a):Wyświetl post
trochę więcej jego statystyk.
http://pl.soccerway.com/players/aleksey-babyr/84806/
delikatnie mówiąc, mało przekonywujące.
Tu dla rozluźnienia statystyki Pawła Brożka:

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=180

Do roku 2005/2006 przez 4,5 sezonu w 53 meczach strzelił 8 bramek. Przekonywujące? Dodam, ze miał wtedy już 22 lata...

Edit: a tu statsy Cwielonga http://www.90minut.pl/kariera.php?id=5382
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 19.02.2010 o godz. 18:39.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Ciekawe co nam tym razem opowie "złotousty" Maciej na konferencji prasowej odnośnie transferów
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Ale taktyke to mają taką samą jak Wisła. Długa dzida od obrońcy i reszta biegnie za piłką. Pewnie dlatego go sprawdzają. Do ligi został tydzień, nowinki taktyczne Ukraincowi nie straszne. Nic, tylko podpisywac. Nawet wydaje mi sie, ze podobnie do Beto biega.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.02.2010, 18:33
kiedyś już był Ukrainiec w Wiśle, Oleg Derewiński sie nazywał i sie sprawdził.Też chyba przyszedł z 2 ligi jak ten 19 latek Babyr.
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.02.2010, 18:36
35meczow/5 goli 1900minut żadnej bramki z główki, nie ma co potrafi wyciagnac wszystko ze swojego wzrostu

Musielibyśmy mieć wyjątkowego farta, żeby cała ekstraklasa ukraińska(bardzo bogata) przegapiła Szewczenkę
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 19.02.2010 o godz. 18:40.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 19.02.2010, 18:40
AYALA napisał(a):Wyświetl post
kiedyś już był Ukrainiec w Wiśle, Oleg Derewiński sie nazywał i sie sprawdził.Też chyba przyszedł z 2 ligi jak ten 19 latek Babyr.
Czy się sprawdził? Dla mnie niekoniecznie. Pamiętam jego jedyną bramkę strzeloną bodajże Górnikowi Zabrze chyba z 40 m i tyle. Generalnie słaby był, by nie powiedzieć taki jak nazwisko.
Ostatnio edytowane przez gigant : 19.02.2010 o godz. 18:43.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Krzyma
Member

Od: 11.2007

Stary 19.02.2010, 18:41
Warto dodać, że ma dopiero 19 lat i w tym sezonie zagrał tylko jeden pełny mecz. Siedem razy wchodził z ławki oraz 6 razy schodził. Inna sprawa to jakby miał w 14 meczach np 10 bramek mając 19 lat, to już by grał albo w Szachtarze albo w Dynamie Kijów. Zamiast narzekać, trzymajmy kciuki że taki transfer wypali i bedzie z niego pożytek. Nie dziwie się że szukamy, w niższych ligach ukraińskich niż np w Polsce. Pewnie jakby jakaś Flota albo Tur usłyszał że Wisła interesuje ich zawodnikiem to by rządali nie wiadomo ile, a tak wydaje mi się że Ukrainiec bedzie prawie za darmo. Jakby Skorża mógł to by kupował piłkarzy za gotówkę i bardziej ogranych ale jak widać ma związane ręce przez RN.

Pozdro dla Wiślaków !
Ostatnio edytowane przez Krzyma : 19.02.2010 o godz. 18:57.
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !!

Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 19.02.2010, 18:43
Z drugiej strony lepszy od Punosevaca to on nie jest. Pewnie za Punosevaca trzeba wyłożyć około 600 tys złotych i będzie chciał większy kontrakt. Więc będziemy mieli BETO 2, z drugiej strony to ja w Betonie jakiś potencjał widziałem. W słabszej polskiej drużynie mógłby dać radę i się ograć.

Niech po pierwsze zagra jutro w sparingu, a po drugie coś strzeli i możemy go brać Może nie ma szybkości, ma słabą skoczność, ale gdzieś drżemie w nim bardzo ukryta intuicja strzelecka

PS. Beton jak na razie furrory nie robi w Campeonato BR. serie B http://transfermarkt.de/de/spieler/9...ungsdaten.html
400 minut zero goli
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 19.02.2010 o godz. 18:47.
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Stary 19.02.2010, 18:48
gigant napisał(a):Wyświetl post
Czy się sprawdził? Dla mnie niekoniecznie. Pamiętam jego jedyną bramkę strzeloną bodajże Górnikowi Zabrze chyba z 40 m i tyle. Generalnie słaby był, by nie powiedzieć taki jak nazwisko.
kolega ma dobrą pamięć.Byłem na tym meczu.Jeszcze z takich ciekawostek to w tamtym okresie równo sprowadzony był niejaki Chlebosołow.

a tak na marginesie to od dawien dawna Wisła dokonywała ciekawych transferów,jednym z takich był Zbigniew Krzyżoś...facet przyszedł grać z przetrąconym kręgosłupem.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.02.2010, 18:48
OL Lyonaise napisał(a):
;1900minut żadnej bramki z główki
Zeby strzelic bramke glowa ktos Ci musi jeszcze ta pilke zgrac.
Dla mnie to moze bramke nawet dupa strzelic byle sie w siatce znalazla i dzieki temu bylo 3 pkt.

Jak przychodzi na testy 30 latek zle bo zastary, jak przychodzi 19 latek to zle bo nie ograny nie idzie dogodzic .
Nie mamy kasy na idealnego zawodnika to musimy szukac chyba proste- moze nie dla wszystkich jak sie nigdzy wlasnej kasy nie mialo zarobionej tylko babcia dala jak byla w odwiedzinach.
,
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.02.2010, 18:49
Ciężko cokolwiek powiedzieć na podstawie takich filmików. Najlepiej go obejrzeć w spotkaniach kontrolnych i zadecydować. Ale...już nie będzie spotkań kontrolnych przed ligą tak ?
Jedyne, co mi się rzuca w oczy to waga. Przy 189cm wzrostu ma 74 kilogramy ?. Straszny szczypior z niego, niedożywiony jakiś. Czy tak ma wyglądać taran Skorży, który będzie się przepychał z obrońcami ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 19.02.2010 o godz. 18:51.
..
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

W Wisle to teraz jak w TVN.

Byl serial "W poszukiwaniu bramkarza"

To teraz na wiosne w nowej ramowce mamy serial "W poszukiwaniu napastnika"

Zakrawa to juz na kpine.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Markus napisał(a):Wyświetl post
Podobnymi groteskowymi ruchami klub niestety kompromituje się równie mocno, jak bramkarską szopką zakończoną po dwóch latach testów "tymczasowym" zakontraktowaniem Juszczyka.

Wisła naraża się na śmieszność. Sprowadzaniem i testowaniem takich zawodników podważa kompetencje swoich własnych pracowników, pokazując całemu światu jak rozpaczliwa sytuacja finansowa i burdel kadrowy tu panuje. Nikt nie czeka na drugiego Beto.

Rzeczywiście optymistycznie to nie wygląda. Równie dobrze można próbować ściągnąć Croucha,mniej więcej na tyle procent oceniam powodzenie takiego transferu jak to,że SKorża potrafi ocenić czy ktoś jest dobry czy nie. Wszak Beto mu się spodobał, i cytat z pamięci" Wisła będzie mieć z niego dużo pożytku". - tyle Geniusz z Tallina.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 19.02.2010, 18:54
Babyr ma 189 centymetrów wzrostu i waży 74 kilogramy. Dotychczas grał w klubie Krymtepłycia Mołodiżne, który występuje w ukraińskiej drugiej lidze. W tym sezonie wystąpił w 16 meczach swojego klubu, w tym w 14 ligowych i zdobył jedną bramkę. W poprzednich rozgrywkach natomiast zagrał 21 razy i strzelił 4 gole.

Ten nasz Edek skaut to ma nosa do snajperów- potrafi wyciągnąć perełkę z takich miejsc gdzie żaden inny skaut nawet nosa by nie włożył.
NIECH MNIE NIKT NIE ZMUSZA DO WYMOWY KLUBU NASZEGO NOWEGO TORRESA.NIGDY!!!

Boże , widzisz a nie grzmisz.
Prosze dajcie nam chociaż Wtorka, już nawet Kryszała czy Dudu- bo chyba lepsze mieli statystyki- ale byli niegodni...
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Wislak z Chicago
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 19.02.2010, 18:55
Ja juz to kompletnie nie rozumie. DNO
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.02.2010, 18:57
Patrząc na naszą kadrę napastników nawet taki Ukrainiec się przyda. A nóż trafi jakiegoś ważnego gola jak rudy w wtorkowym meczu z Milanem.
Szkoda tego Leszczaka, lepszy każdy napastnik niż żaden.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 19.02.2010, 18:58
arth-ur.Idąc tym tokiem myślenia poszukałbym napastnika w Garbarni,Podgórzu albo Płaszowiance.Zawsze to taniej i szybciej z aklimatyzacją.
Wiem,wiem-menago musi dole zebrać.Ale tak tylko sobie pomyślałem...
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.02.2010, 18:59
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Babyr ma 189 centymetrów wzrostu i waży 74 kilogramy.

kurde...trochę "lekki" jak na swój wzrost. Bardziej liczyłem na kogoś budowy Heskeya na tą pozycję,a widzę że mamy szanse na Croucha ))

Ale może akurat się sprawdzi.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.02.2010, 18:59
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na naszą kadrę napastników nawet taki Ukrainiec się przyda. A nóż trafi jakiegoś ważnego gola jak rudy w wtorkowym meczu z Milanem.
Szkoda tego Leszczaka, lepszy każdy napastnik niż żaden.
Było pozbywać się Niedzielana.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Stary 19.02.2010, 19:00
A mi sie marzy Omeonu Temple
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 19.02.2010, 19:00
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Było pozbywać się Niedzielana.
Wtorek był za niski do koncepcji naszego KOŁCZA
Odpowiedz cytując
OL Lyonaise
Senior Member

Stary 19.02.2010, 19:03
Menager go wcisnął to Skorża testuje. Przestańmy już płakać. Ale ten news mnie dobił na oficjalnej. Zupełnie jakby nie mogli napisać, że jakiś ogórek trenował z Wisłą w jakimś innym newsie o treningach. Nie byłoby żadnego szumu.

Przyszedł, potrenował i pojechał- wielu już takich było i pewnie będzie. Po co poświęcać temu całego newsa?
Mam nadzieję, że jeżeli nie prezentuje się dobrze na treningach to nie będziemy go testować jutro w meczu. 15 minut szkoda nawet mu dawać. Trzeba zgrywać drużynę.
Ile już czasu na boisku zabrały te drewna które testowaliśmy? A w tym czasie mógł się przecież ogrywać chociażby Burliga.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.02.2010, 19:05
To już 100 razy lepszy ten Nowak z Bełchatowa
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 19.02.2010, 19:06
OL Lyonaise napisał(a):Wyświetl post
Po co poświęcać temu całego newsa?
Może to ostatnia nadzieja białych.A może kiedyś KOŁCZ napisze nową telenowele i będzie zamiast Na Wspólnej w TV.Z bramkarzami to by było za krótko ( w tej telenoweli) ,poza tym już się z nas śmiali w całej Polsce to teraz się przeżucili na napastników (będzie więcej odcinków).To ma sens
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 19.02.2010, 19:08
Proud napisał(a):Wyświetl post
kurde...trochę "lekki" jak na swój wzrost. Bardziej liczyłem na kogoś budowy Heskeya na tą pozycję,a widzę że mamy szanse na Croucha ))

Ale może akurat się sprawdzi.
Bo w sumie młody chłopak. Na dodatek gdzieś z zapyziałego klubiku z Ukrainy. Nie wierzę, że może wzmocnić nawet ME, a co dopiero pierwszy zespół. Długo tłumaczyłem politykę klubu i starałem się bronić te zachowania ale niestety ostatnio już brakuje mi argumentów hehehe.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.02.2010, 19:18
To tylko testy. O co ten cały krzyk. Bardzo dobrze, że testują.

Ciekaw jakie konto ligowych goli w jego wieku miał Brożek ?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.02.2010, 19:23
Widać ciężko wcelować by całość pod względem budowy się zgadzała.

Beto - wielki kloc, teraz ten - człowiek przecinek - może za trzecim razem się uda!
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 19.02.2010, 19:24
Grał w reprezentacjach młodzieżowych kraju i był zawodnikiem mistrza Polski.
Z zagranicy niech biorą talenty z reprezentacji młodzieżowej np.Ukrainy albo gwiazdy zagrubą bułe (jak będzie)zamiast takich ogórków z Ukrainy,Białorusi czy innych Azerbejdzanów .A jak kasy brak niech biorą chłopaków z Krakowa,Sącza czy Tarnowa i kogoś z 30-50 osób wybiorą .Napewno nie są tam gorsi grajkowie od II ligowych Ukraińskich kopaczy z 5 bramkami w czasie 2 sezonów
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 19.02.2010 o godz. 19:27.
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Stary 19.02.2010, 19:26
Statystyki tego Ukraińca nie są imponujące, ale... w końcu to młody zawodnik. Jeśli nie on to już raczej do Wisełki w tym okienku nikt nie przejdzie...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów