|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobęda Polacy w Vancouver? | |||
| Jeden |
|
10 | 4,00% |
| Dwa |
|
37 | 14,80% |
| Trzy |
|
55 | 22,00% |
| Więcej niż trzy |
|
136 | 54,40% |
| Żadnego |
|
12 | 4,80% |
| Głosujących: 250. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
nie jestem z nimi związany ale bronie ich bo to co robią nie jest mi obce i znane jedynie z telewizji
![]()
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dlatego ciężko Cię uznać za obiektywnego.
Staszulonek też nie ma toru w Polsce a jakoś się zaprezentowała. nawet Kurowski się nieźle zaprezentował a pojechał na kredyt. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jestem zdania że na to czym dysponują nasi snowboardziści czyli brak miejsca do trenowania dużo mniejsze stypendia olimpijskie od innych olimpijczyków to i tak dobrze że startują i są w tej czołówce. Przejazdy były fatalne bo z upadkami może trema może za mało treningów może nawet złe przygotowanie szkoda tego bardzo, ale katastrofą było by gdyby ich tam nie było mimo iż walczyli by o minimum olimpijskie. Paulina zrobiła ten sam przejazd na zawodach chyba miesiąc temu i zajęła pierwsze miejsce na Burton Europe Open w Laxx.
![]()
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Szpaku jest MISTRZ!
Mecz Szwajcaria - Kanada: "Po stronie amerykańskiej..." i wymienia skład Kanady Według niego Brodeur nazywa się "Bonżur" ![]() ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Start Ligockich jak i naszych panczenistów można chyba podsumować tym demotem :
![]() |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Z taką grą to ja złota dla Kanady nie widzę...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nie przesadzaj. Komentowanie hokeja idzie mu dużo lepiej niż ostatnio piłki. Jak na razie mistrzem komentowania na tych igrzyskach jest ligocki któryś tam - połączenie analfabety z debilem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Piszesz ze nie mają gdzie trenować , a wcześniej że nie widzieli taaaakich wielkich halfpipów a teraz że trema, a jednak wygrywają jakieś super ważne zawody Poza tym w jakiej czołówce? Po prostu są ciency jak d...a węża a jeżdżą tylko dlatego że mają porządne układy w PZSNOW Są lepsi tylko nie mają właśnie tego o czym wczesniej pisałeś : stypendiów, sponsorów itd ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
W takim razie dlaczego ta światowa "czołówka" tak wypada jak wypada(dosłownie
) na ZIOPiszesz żew ygrywają a zaraz nie mają gdzie trenowac i to ma ich tłumaczyć to w końcu są słabi bo nie trenują czy dobrzy bo wygrywają chyba raczej są słabi mimo że trenują http://www.trotyl.pl/index.php/news/...pe-wyniki.html pozdrawiam ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
edit: fakt, źle widze.
Ostatnio edytowane przez Skipper : 19.02.2010 o godz. 15:08.
![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to źle widzisz
Komentatorzy J&W się pomylili jednak później się poprawili.44:09.4 +34.2 - 3 A jeszcze mam jedno pytanie do obrońców Ligockich. Co się tak Ligocki burzył że jest lepszy od Jodko jak ZDECYDOWANIE LEPIEJ zaprezentował się Jodko który był o włos o 1/8? Miał pecha bo się przewrócił? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
heheh mistrzostwa polski w Czechach widzę że zrozumiałeś o co mi chodzi, od dwóch lat nic się nie zmieniło
![]()
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Po pierwsze - piszę co widzę. Chłop wjechał do rynny, wyskoczył w powietrze, zakręcił się i pierdyknął o rynnę. Koniec zjazdu, ledwo dochodzi do siebie. Punktacja 12. I widzę, że nawet po takim zjeździe (który dla tego zawodnika jest katastrofą, ale ma szansę poprawy w drugim) jest już lepszy od Ligockiego, który w dwóch przejazdach uzbierał 10 punktów. To znaczy, że miał jeszcze jeden gorszy przejazd, za mniej niż 10 punktów. Sam wcześniej wspomniałem, że dziwi mnie kolejny dramatyczny występ Ligockich na olimpiadzie, bo przecież w zawodach w sezonie potrafili zajmować czołowe miejsca. Ligocka jest aktualną medalistką mistrzostw świata - jakoś brak dużego pajpu w Polsce jej w tym nie przeszkodził. Potencjał jakiś ma, ale na najważniejszej imprezie po raz kolejny się kompromituje. Co do samego faktu uczestnictwa - skąd biorą się Kenijczycy w biegach narciarskich, Indusi w sankach i Brazylijczycy w narciarstwie alpejskim? Bo limity olimpijskie są mało wyśrubowane, po to by tacy egzotyczni sportowcy mieli szansę występu. Zaraz powiesz, że nasze polskie minima były bardziej wyśrubowane. Pełna zgoda, ale argument o tym, że obecność na imprezie jest budujący - to głupota. Dla mnie występ na olimpiadzie Polaków ma sens, jak zajmują miejsce minimum w połowie stawki. Jak nasz saneczkarz. Ok, wywalczył kwalifikację, nie jest geniuszem ale przynajmniej powalczył o jak najlepsze miejsce. Na więcej pewnie go nie stać. Zajmowanie ostatnich miejsc na olimpiadzie, gdzie dokoptowuje się również różne egzotyczne ogórki, nie jest ani chwalebne ani budujące. Wręcz przeciwnie, utrwala stereotyp Polaka-loosera. I o to mam do nich pretensję. PS. gdybym miał uzasadnione podejrzenia, że Wisła po raz kolejny w eliminacjach wtopi z Levadia czy innymi ogórkami, też bym nawoływał do wycofania się z tych rozgrywek. Jednak w przypadku Wisły serce jest silniejsze niż rozum ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nawet nie ma co komentować powinniśmy wysłać 3 olimpijczyków po medale bo tak to jest wstyd a jak im się nie uda to wpierd0l ogólnopolski ? kibice sukcesu nie będą pocieszeni
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Nie chodzi o popadanie w skrajność - natomiast faktem jest, że co najmniej połowa polskich reprezentantów na tyle mocno odstaje od czołówki światowej,że ich wyjazd - mimo spełnienia minimum olimpijskiego - ma charakter turystyczny, a poprzez to - bezsensowny.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brawa dla Słowaków, chyba świeto narodowe tam dzisiaj mają. Rosjanie jak to zwykle z nimi, totalnie zlekcewazyli przeciwnika. Bardzo sie ciesze ze oberwali
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Nie przywiązujcie za dużej wagi do wyników w grupach, prawdziwa gra zacznie się w play offach.
Na razie Kanada i Rosja zaliczyły po wpadce. USA solidnie się prezentują. ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Żartujesz?!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ligoccy to jakis żart. Podejrzewam że 50% pagórkowych instruktorów snowboardu pokazałoby sie lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dziś Kowalczyk w biegu łączonym.
Możemy być pewni miejsca w 10 ale o medal będzie bardzo trudno dlatego lepiej się nie napalać. Pierwsza pętla klasykiem i jeśli nie zgubi rywalek to będzie bardzo ciężko o medal. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
wszystko jest mozliwe, szkoda ze nie ma pozadnych podbiegow, ale na 30km bedzie dla mnie murowana faworytka do zlota. W dzisiejszym biegu takze ma szanse na zajecia miejsca w pierwszej trojce, trzeba pobiegnac bardzo madrze taktycznie. Troche rozerwac grupe klasykiem, wypracowac pewna przewage, przeciez podczas biegu na 10km lyzwa na 7,5km byla jeszcze 3...wiec trzeba myslec pozytywnie
![]() a jutro Malysz skacze, jesli beda rowne warunki i niska belka moze byc bardzo dobrze, wczoraj na treningach ladnie skakal z niskich belek z 15 chyba jak dobrze pamietam skoczyl 144m. ![]() |
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
już na starcie potrafi rozbawić ciekawie zapowiada się start Kowalczyk pewnie odskoczy po pierwszych 7.5km i na pozostałym dystansie z czasem zostawi resztę jest mocna i ma coś do udowodnienia jak nie będzie żadnych błędów na zjazdach to powinno być dobrze ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zgadza się - wszystko jest możliwe ale jeśli będzie finisz w grupie i Bjoergen się za bardzo nie zmęczy to Justyna fniszując łyżwą nie ma szans. Kalla mam nadzieje odpadnie na klasyku ale Smigun spokojnie powinna wytrzymać. Wydaje się że powinien być brąz ale wszystko zależy od tego czy rozerwie rywalki na klasyku. Jak nie to będzie ciężko. Strefa zmian też jest ważna. Małysz skacze z treningu na trening lepiej. w jego wypadku opłaca sie trenować. Inni sobie mogą to odpuścić ale jemu, daje to jak widać bardzo dużo. Wtorkowe treningi troszke mnie podłamały ale wiadomo że Małysz skacze najlepiej w konkursie. Drużyna też nie skacze tragicznie. Znowu odpadł Rutkowski. Mam nadzieję że tym razem skoczą dobrze w konkursie.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A nasi wszyscy panczeniści już są po zawodach czy jak to z nimi?
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Szanowny Kolego Marcinie,
teraz rozumiesz, o co mi chodzi? http://www.sport.pl/vancouver2010/1,...etalowej_.html Cytat:
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teoretycznie dwa najmocniejsze dystanse czekają nas juto o po jutrze. Niedźwiecki i Bachleda-Curuś na 1500 ale jakoś czarno to widzę. Niedźwiecki jak wejdzie do 20 to będzie dobrze a Wójcicka powinna być w 10 bo w PŚ 10 to był standart. raz byla chyba 4 albo 5... a tu forma wydaje się słaba.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tak patrzę się na tę olimpiadę, piję mleko i się zastanawiam. Czy w 40 mln kraju nie ma nikogo lepszego od Ligockich? I czemuż w prawie,40 mln kraju nie ma kogoś kto by nas reprezentował w zjedzie kobiet lub mężczyzn. I czemu poza Adamem nikt w naszej reprezentacji skakać nie umie? Zna ktoś odpowiedź na te i inne pytania?
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
brak profesjonalnych klubów+brak trenerów+brak infrastruktury+ brak kasy+brak młodych chcących trenować sport=brak sukcesów
niestety, świat nam ucieka, umiemy niby powiedzieć co trzeba zrobić by było lepiej, ale jak ma dojść do czynu to nie ma komu...;/ |
|
|