The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2010, 22:39
Polska szkoła bramkarska. Kto wymyślił ten slogan?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.02.2010, 22:42
Dean napisał(a):Wyświetl post
W meczu Bayern - Fiorentina niesamowite co się dzieje. Najpierw w 3 minucie doliczonego czasu pierwszej połowy był karny naciągany, teraz Robben dostał w szyje, złapał się za głowe, gracz Fiorentiny dostał czerwoną ( Totalnie za NIC ) ! A przed chwilą Klose tak się wpie*dolił nakładką, że za to czerwona na miejscu i 5 meczy kary, a ten Łysy sędzia dał żółtą.
Ogólnie to 1:1 i dobry mecz.

PS: Nie lubię Niemców. Brawo Fiorentina !
Klose w 89min. na 2:1...

Fabiańskiego chyba prędko w bramce Arsenalu nie zobaczymy.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.02.2010, 22:42
Nie no to co Fabian wyprawia to są pańskie jaja. Jasne, bramkarzom zdarzają się babole i wpadki. Ale na takim poziomie 2 razy zawalić gola - to rzadkość.

Fabian w tej sytuacji powinien przede wszystkim zmotywować kolegów, by się ustawili. To by w zupełności wystarczyło. Tymczasem on razem z Campbellem (drugi cretino dnia, tyle że na pociechę strzelił też gola) się wykłócał. Błąd w stylu juniorskim, moim zdaniem Fabian zasłużył na przesunięcie do pozycji bramkarza nr 3.

Brawa dla Portugalczyków za spryt w tej sytuacji.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.02.2010, 22:44
No Fabian niezłe szmaty wpuścił... niestety. W ogóle mecz Porto - Arsenal stał na takim poziomie, że czasem wydawało mi się, że spotkania naszej ekstraklasy są ciekawsze...
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 17.02.2010, 22:50
Zgadza się , strasznie nudny mecz. A co do tematu omawianego wczoraj zaraz powinny zacząć sie skróty z dzisiejszych i wczorajszych meczy na Polsacie
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Stary 17.02.2010, 23:13
Miałem do wyboru Bayern - Fiorentina albo Porto - Arsenal. Wybrałem to drugie bo miałem nadzieje, że Arsenal 'napyka' sporo bramek.

Tymczasem nie zrobili zbyt wielu składnych akcji...

Co do Fabiana: pierwszy gol totalna porażka, ale drugi to fatalna postawa najpierw obrońcy (który nie wiadomo po co dotknął piłkę - kiedy Fabiański chciał ją łapać i nie było czasu na zmianę decyzji), a potem sędziego, który zażądał piłki postawił ją Porto, zablokował jednemu obrońcy Arsenalu drogę i uznał gola...

Rozumiem, że futbol dąży do szybkiej gry do przodu, ale to jest przegięcie ;]
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 17.02.2010, 23:36
racja , także sadzę , że sędzia nie za prawidlowo sie zachował. Ale i tak winny jest Łukasz , zresztą na początku myślałem , że Sol tej piłki nie dotkną
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.02.2010, 23:49
Ja może się nie znam, ale dla mnie ta druga bramka to jest skandal. Sędzia każe Fabiańskiemu oddać piłkę ten to posłusznie robi (gdyby tego nie zrobił to pewnie dostałby żółtą), a sędzia kładzie ją pod nogi zawodnika z Porto. To jakieś kuriozum. Do tego rzut wolny z pola karnego bez gwizdka, a co za tym idzie bez muru. Inna sprawa, że Fabiański zachował się jak amator łapiąc w ogóle tą piłkę zamiast wywalić np na aut.
PS. A tak offtopowo.. tak mnie maksymalnie wkurzają te barany, które dodają na youtube niby skróty z meczów, a jak się wejdzie to tylko przez 5 minut zdjęcie z reklamą adresu stronki na jakiej te skróty można albo i nie zobaczyć.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 17.02.2010 o godz. 23:51.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.02.2010, 23:53
Tym sie wlasnie konczy 3-letnie siedzenie na lawce rezerwowych. Brak ogrania, brak pewnosci siebie, brak koncentracji i mamy babole. Szkoda Lukasza, bo to zdecydowanie nasz najlepszy bramkarz. Gdyby Smuda mial jaja, to porozmawialby z nim, a takze z Tomkiem Kuszczakiem, i postawilby im ultimatum(musicie grac w klubie)...to w kontekscie reprezentacji. Na dzisiaj jestesmy skazani na Artura Boruca(ktory jest wielkim bramkarzem, tyle ze od roku przezywa kryzys), ktory gra i to gra w calkiem dobrym klubie. Trudno stawiac na golkiperow wystepujacych sporadycznie(Van Der Sar jest w swietnej formie, w dodatku przedluzyl kontrakt). Boruc, potem dlugo nic...
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 18.02.2010, 00:49. Jednak powtórki by sie przydały
Pozwólcie, że przeskoczę do meczu Bayernu z Fiorą...

Nie zdziwię się, jeśli po tym, co zrobił ślepy arbiter Ovrebo w końcówce meczu (pomagając Niemcom na 2:1), znowu wzrośnie ilość zwolenników korzystania z zapisu video. Prasa włoska (przejrzałem Corriere dello Sport) komentując mecz, wali z grubej rury: Fiorentina sconfitta 2-1 dal Bayern: che scippo! (Fiorentina pokonana przez Bayern: co za złodziejstwo!). Natomiast arbitrowi radzi bez ogródek: L'arbitro cambi mestiere (Panie sędzio, zmień pan robotę). A przy analizie meczu wielkie zdjęcie z prawie dwumetrowym spalonym Klozego.

Nie wiem czemu, ale właśnie wtedy przyszła mi na myśl nieudana wiślacka wyprawa do Aten i to że... Wisełkę dzieliła od raju jedna kretyńska decyzja angielskiego sędziego. Stąd rozumiem Włochów i ich żal. A Arsenal? Fabiański dzisiejszą grą chyba pokazał Wengerowi, że nowego bramkarza musi szukać - i to jak najszybciej. Sorry Łukasz, ale to już nie jest poziom ligowych słabeuszy.
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 18.02.2010 o godz. 00:59.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.02.2010, 01:40
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
znowu wzrośnie ilość zwolenników korzystania z zapisu video.
Niestety nie przełoży się to na żadne decyzje - przynajmniej narazie.
Dla mnie osobiście to jest tragedia że tak zajebista dyscyplina jest niszczona przez jakieś żałosne dogmaty - w stylu - przy powtórkach mecz będzie trwał 3 godziny - Gówno prawda bo przecież nikt racjonalnie myślący nie chciałby analizy wideo w kwestii np czy aut należy się jednej czy drugiej drużyny, bądź czy faul w środku pola był, bądź nie było , czy tez analizowania każdego spalonego itp.

Dla mnie 'rządzący' futbolem to chyba większy beton niż nasz pzpn.Wystarczy przypomnieć ile czasu im zajęło, by zlikwidować przepis pozwalający bramkarzowi łapać piłkę, podaną od swojego zawodnika nogą.To tak a propos dzisiejszego meczu.

Jazdę po Fabianie bym odpuścił sobie.Dał ciała ale jest niewielu bramkarzy którzy potrafią opanować nerwy, wchodząc raz na ruski rok - do tego przy takim ciśnieniu jak LM
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.02.2010, 10:00

ten fotomontaż jest najlepszy
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 18.02.2010, 10:15
1q2 napisał(a):Wyświetl post

Jazdę po Fabianie bym odpuścił sobie.Dał ciała ale jest niewielu bramkarzy którzy potrafią opanować nerwy, wchodząc raz na ruski rok - do tego przy takim ciśnieniu jak LM
Tego niestety nie uniknie. Wystarczy poczytać dzisiejsze komentarze w angielskich mediach:

http://timesonline.typepad.com/thega...abianski-.html
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.02.2010, 10:46
Fabianski jest juz w Arsenalu skonczony. To nie pierwsze jego takie błedy. Na takim poziomie nie powinien tak sie zachowywac. Angielskie media - głównie te Londynskie juz sie boja, ze Fabian bedzie musiał zagrac w lidze z Sunderlandem - nie dziwie sie. Wenger zwalał na sedziego ale w głebi serca jest wsciekły na Lukasza. Arsenal był lepszy i powinien wygrac. Mam nadzieje - wierze w to, ze w rewanzu pokazemy Portowcom kto jest lepszy. Ostatnio w Londynie byo 4-0 - teraz licze na to samo. Druzynie z Portugalii zawsze z Arsenalem w Londynie źle sie grało. W ostatniej potyczce Porto było lepsza druzyna a przegrało 4:0. Wczoraj tylko dzieki kiksom Fabiana udało im sie wygrac. No trudno - nie bede juz nad tym ubolewał. Oliwa zawsze sprawiedliwa - w rewanzu ta reguła sie potwierdzi - jako kibic Arsenalu wierze, ze tak sie stanie.
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Stary 18.02.2010, 10:53
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Ja może się nie znam, ale dla mnie ta druga bramka to jest skandal. Sędzia każe Fabiańskiemu oddać piłkę ten to posłusznie robi (gdyby tego nie zrobił to pewnie dostałby żółtą), a sędzia kładzie ją pod nogi zawodnika z Porto. To jakieś kuriozum. Do tego rzut wolny z pola karnego bez gwizdka, a co za tym idzie bez muru. Inna sprawa, że Fabiański zachował się jak amator łapiąc w ogóle tą piłkę zamiast wywalić np na aut.
Dokładnie, gdyby nie oddał piłki sędziemu dostał by żółtko. Zresztą sędzia powinien wziąć tą piłkę i pokazać, że 'gramy na gwizdek'. Zamiast tego chciał jak najszybciej rozpocząć akcję Porto.

To jest jakieś fatum. Łysi nie powinni brać się za sędziowanie (wyj. Collina). Oczywiście żartuję ale zobaczcie: dzisiejsze 2 mecze - porażka ; mecz Chelsea - Barca w tamtym sezonie - chyba jeszcze gorzej. I tak można długo wymieniać
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.02.2010, 11:06
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Tego niestety nie uniknie. Wystarczy poczytać dzisiejsze komentarze w angielskich mediach:

http://timesonline.typepad.com/thega...abianski-.html
niestety?
Gdyby to Pawełek tak się zbłaźnił to całe forum bez wyjątku jeździło by po nim gorzej niż angielska prasa po Fabiańskim. Ale to uczeń mistrza Dowhania, który ulepił też kotleta, który wpuszcza co drugi strzał w światło bramki w Szkocji, w reprezentacji swego czasu też i to po podaniach od kolegów z drużyny.

A co do tego przekrętu w Monachium. Jeszcze jakiś czas temu byłem przeciwny wprowadzeniu analizy zapisów video w trakcie meczu. Bo większa dramaturgia, jest o czym gadać, jedni mogą się pożalić i pogdybać i szukać winnych nie wśród zawodników, a sędziów. Ale po 2 latach przerwy znowu zacząłem grać u buka już od jakiegoś czasu i przez tego ślepego liniowego straciłem może mało (5 zeta), ale nie wygrałem prawie 200, bo obstawiłem na remis. W dodatku dzień wcześniej na tym kuponie weszło mi takie cudo jak rezerwowy w meczu Milan-ManU walnie bramke po kursie 4,3...niech wprowadzą to video, albo dadzą jakichś cyborgów zamiast sędziów.
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.02.2010, 11:06
Ehh... Arsenal zagrał chyba najsłabszy mecz w tym sezonie, no chyba może się z tym równać tylko mecz ze Stoke w Pucharze, ale tam również pokazali większe serce do gry (ciekawostka - też bronił Fabian i Arsenal przegrał 1:3, ale to można zwalić na karb eksperymentalnego składu). Arsenal to w ogóle śmieszny zespół - zawsze ogromne ambicje, odgrażanie się "zdobędziemy ligę!", "wygramy LM!", a od paru lat nic Arsenal nie osiągnął. Wenger mówi, że bazuje na młodzieży, aby "za rok" zebrać plony. Ok, ale ile już tych lat upłynęło? Jeżeli Wenger nie zacznie robić transferów, przede wszystkim nie ściągnie klasycznego "strikera", to Arsenal bardzo długo będzie cierpiał na pucharową posuchę. Przecież tam na tę chwilę, przy tych kontuzjach nie ma klasycznego napastnika! A nawet gdy jest kadra w pełni, to przecież van Persiego i Eduardo bardziej ciągnie na rozegranie, niż granie jak klasowy snajper. Jeden zawodnik w stylu Inzaghiego z najlepszych lat i Arsenal wtedy dopiero POWALCZY o laury. Takiemu napastnikowi będzie miał kto piłki rzucać, a tak, to kogo oni mieli wczoraj z przodu? Bendtnera! Duńskie, znienawidzone przez kibiców Arsenalu drewno. A lepiej było w meczu z Manchesterem na Emirates - 0 KLASYCZNYCH NAPASTNIKOW, na szpicy grał Arshavin, ale z niego taki napadzior jak z Łobodzińskiego.

Rozpisałem się o samym Arsnealu a nie liznąłem innych tematów - Fabiański? Będzie skończony, jeżeli wynik z Portugalii oznaczał będzie dla Arsenalu pożegnanie się z LM, wtedy będzie bronił tylko Almunia, bądź wobec jego absencji - młody Mannone. Teraz Fabiański może tylko odmawiać zdrowaśki, za dobrą grę i skuteczność za trzy tygodnie.

Bayern wygrywa oszustwem? Nie ma się co gorączkować, Viola może być z siebie zadowolona, jeżeli Włosi zagrają tak samo na własnym stadionie to bez problemowo wyciągną upragnione 1:0. Nawet moim zdaniem - porażka w tym meczu jest dla nich cenniejsza od remisu. Gdyby zremisowali, to po 30 minutach bezbrakowego remisu we Florencji postawiliby autobus w bramce i heja! Bayern mając takich zawodników by to wykorzystał, a tak - muszą od początku zaatakować i narzucić swój styl gry.

Pzdr
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 18.02.2010, 11:14
Fabian już jest praktycznie skończony w Arsenalu - pierwsza bramka ewidentnie jego w drugiej też miał spory udział.
To nie liga polska, że można takie błędy robić w meczu.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 18.02.2010, 13:00
Gdyby Fabianski odrzucil pilke albo nie chcial jej oddac to dostalby zolta kartke. A gdyby w meczu bylo 6 takich sytuacji z tym wolnym to co, 3 zawodinikow wylecialoby z boiska za kartki? Wszystko odbylo sie zgodnie z przepisami gry w pilke nozna ale za to bez ducha gry moim zdaniem.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 18.02.2010, 13:11
Szarny napisał(a):Wyświetl post
niestety?
Gdyby to Pawełek tak się zbłaźnił to całe forum bez wyjątku jeździło by po nim gorzej niż angielska prasa po Fabiańskim. Ale to uczeń mistrza Dowhania, który ulepił też kotleta, który wpuszcza co drugi strzał w światło bramki w Szkocji, w reprezentacji swego czasu też i to po podaniach od kolegów z drużyny.
Tak - "niestety". Jestem przeciwnikiem wirtualnego wieszania psów na sportowcach, którzy w decydujących momentach przyczyniają się do porażki. Na palcach jednej ręki można policzyć rodaków, którzy występują w najsilniejszych ligach oraz w Pucharze Mistrzów. Jakie to teraz ma znaczenia skąd się wywodzą, skoro i tak wszyscy pracują na ogólne dobro reprezentacji?

Fabiański czy Pawełek? Bez różnicy, przecież to też ludzie, do poziomu których 99,9% internetowych płaczków nigdy nie dorówna...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 18.02.2010, 13:19
Wenger nie skresli Fabiana, bo to Wenger, a nie Smuda.

Arsenal przegral 1:2 wystarczy 1:0 w Londynie. Co jest jak najbardziej w zasiegu londynczykow. I nikt nie bedzie rozpamietywal Fabianskiemu wpadki. Oprocz znawcow na forach internetowych. Ale to akurat Fabianskiego i Wengera jebie.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 18.02.2010, 13:23
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Wenger nie skresli Fabiana, bo to Wenger, a nie Smuda.

Arsenal przegral 1:2 wystarczy 1:0 w Londynie. Co jest jak najbardziej w zasiegu londynczykow. I nikt nie bedzie rozpamietywal Fabianskiemu wpadki. Oprocz znawcow na forach internetowych. Ale to akurat Fabianskiego i Wengera jebie.
To czy go skreślił, czy nie dopiero się okaże.
Nie bądź taki pewny, że Arsenal tak łatwo wygra
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.02.2010, 13:44
- Jak mieliśmy się bronić w tej sytuacji? To w zasadzie gorsze, niż rzut karny, bo między słupkami nie było naszego bramkarza - słusznie mówił po meczu menedżer Arsenalu Arsene Wenger.

Wenger: "To nawet gorsze niż karny"
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.02.2010, 13:59
O Fabiana się nie bójcie.
Owszem, gra o najwyższe możliwe klubowe trofea póki co go przerasta. Ale jak na swój wiek to ma już bardzo dobre cv (o podobnym marzy z 90% bramkarzy), nie będzie zatem miał problemu ze zmianą klubu/wypożyczeniem - może na klub z "jednej półki" niżej niż obecny, ale gwarantujący mu regularne występy. Wszystko przed nim.

I nie porównujcie jego baboli z babolami Pawełka nie ta para kaloszy...
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.02.2010, 14:27
DarekK_11 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, gdyby nie oddał piłki sędziemu dostał by żółtko. Zresztą sędzia powinien wziąć tą piłkę i pokazać, że 'gramy na gwizdek'. Zamiast tego chciał jak najszybciej rozpocząć akcję Porto.
Piłkarz drużyny atakującej decyduje czy chce mieć rzut wolny na gwizdek, czy też nie - więc nie ma tu żadnego błędu sędziowskiego. Jest tylko mega frajerstwo Fabiańskiego i Campbella. Niektórzy tu bronią bramkarza ale przecież co innego nie pomóc drużynie w kluczowych sytuacjach, a co innego strzelić sobie niemal dwie bramki.
Co do samego Fabiańskiego jakoś nigdy nie byłem wielkim zwolennikiem jego talentu, oczywiście w czasach gry w Legii był wyróżniającym się bramkarzem ligi polskiej, nic więcej. Mariusz Pawełek też jest obecnie wyróżniającym się bramkarzem naszej ligi. Dla porównania Tomek Kuszczak przed grą w MU świetnie się pokazywał broniąc w WBA, a Fabiański ile zagrał meczy w Arsenalu - 15 ?

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 18.02.2010, 17:13
Nie trudno byc super brakmarzem w lidze bez napastnikow.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Stary 18.02.2010, 17:23
Jeśli ktoś się wyróżnia z bramkarzy w naszej lidze to na pewno Mucha, nie Pawełek.
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.02.2010, 21:13
Mała niespodzianka, Stuttgart prowadzi z Barcą od 25min, zostało jeszcze bardzo dużo czasu, ale zaskoczenie dosyć duże...Sądze, że Barca i tak sobie poradzi.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.02.2010, 21:38
Zważ na to, że Barca praktycznie w pierwszej połowie nie istniała, poza dwoma strzałami messiego na początku i jednym pod koniec.
Stuttgart powinien prowadzić już 3 -0 spokojnie...

Druga połowa zapowiada się naprawdę ciekawie. Ciekawi mnie czy zawodnikom z niemieckiego klubu wystarczy sił, by obronić wynik i pokusić się o jakąś kontrę. Również ciekawi mnie to, jaka będzie reakcja Barcelony w stosunku do tej sytuacji jaka jest...
Wszystko przed nami

[ panowie z NSport = miazga ]
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.02.2010, 21:48
Barca słabo i dodatkowo sędzia im pomaga. Jednak zawsze sprzyjają tym o większej marce. Wisłe też tak kręcą, cienko, grubo, ale zawsze coś wypaczą.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów