The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobęda Polacy w Vancouver?
Jeden 10 4,00%
Dwa 37 14,80%
Trzy 55 22,00%
Więcej niż trzy 136 54,40%
Żadnego 12 4,80%
Głosujących: 250. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2010, 22:59
brawo Justyna ,ale też i szacunek dla tej Słowenki.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
martin_TSW
Member

Od: 10.2004

Stary 17.02.2010, 23:00
Jest !!! W dwóch pozostałych biegach jest duża szansa na 2 złota nawet.

Wilu, Justyna w sprincie w tym sezonie jest najmocniejsza, jak nigdy. W Libercu nawet w sprincie nie startowała. To ogromny jej sukces.
Ostatnio edytowane przez martin_TSW : 18.02.2010 o godz. 06:41.
WIERNOŚĆ NA WIEKI
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 17.02.2010, 23:00
gratuluje Justynie srebra!
pięknie walczyla! szkoda tego ostatniego zakretu, ale wolala zrobic to pewnie, Bjorgen bardzo duzo ryzkowala wchodzac tak w zakret(mogła się wywrócić), brawo Justyna teraz bieg laczony i 30km i tam zloto bedzie, tam bedzie faworytka!

Odpowiedz cytując
rocco_1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.02.2010, 23:01
Wielkie brawa dla Justyny i WIELKI SZACUNEK dla Majdić.
ALEXANDER
THE GREAT
OVECHKIN
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 17.02.2010, 23:02
trial napisał(a):Wyświetl post
Wilu Ty jesteś normalny? Powiedz mi, że żartujesz, bo zacznę wątpić w Twoją inteligencję..
Że niby z czym żartuję ? Przecież nie napisałem że się nie cieszę wiem że to nie jej konkurencja praktycznie.
Ale przytoczyłem tylko to z czego śmieją się tam nawet dziennikarze i jej koleżanki po fachu i zdążyły ją już za to wyśmiac
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.02.2010, 23:04

Właśnie norweski następca tronu wyjechał, wkurzony na porażki swoich sportowców. Grunt, to znaleźć dobry moment na taki wyjazd.

Brawo Justyna, choć ja ciągle czuję niedosyt. Liczę, że będzie jeszcze złoto.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.02.2010, 23:06
Panowie, obiektywnie sądzę, że dziś nie było szans na zloto. Bjoergen jest za mocna i to nawet, gdyby Justyna nie popełniła tego błędu. Na ostatnią prostą obie zawodniczki wyszły praktycznie równo, może dwa metry za norweżką biegła Justyna, a skończyło się na 15 metrach, więc... Jestem zachwycony postawą Justyny i uważam, że 2x7.5 km oraz 30km to będzie już koncert Justynki!
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 17.02.2010, 23:07
jeszcze Justyna ma dwa starty w swoich bardzo mocnych konkurencjach! 30km i 15km, będzie złoto, fajny bieg sprinterski, widać że Justyna bardzo się cieszyla

Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.02.2010, 23:08
Ale widać było na decydującym zakręcie, gdy Justyna straciła pierwszą pozycję że niższa Norweżka o wiele lepiej czuje się na wirażach. Nasza machała łapkami by trzymać równowagę a Marit Bjoergen ścięła po łuczku i do przodu. Plus to co powiedzieli komentatorzy na Eurosporcie, że swego czasu Norwezka uprawiała zjazdy.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.02.2010, 23:10
Bardzo się cieszę z tego medalu Była nawet szansa na złoto, Justyna trochę zawaliła ten zakręt przy zjeździe

Ale srebro też piękne, na złoto trzeba poczekać
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 17.02.2010, 23:13
ale Bjorgen tez mogla sie przewrocic na tym zakrecie, duzo ryzykowala wedlug mnie,
teraz 2 mocne jej konkurencje czuje ze na 30km bedzie zloto.

Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Stary 17.02.2010, 23:16
No tak rywalka sporo ryzykowała. Zresztą lepsze srebro niż, gdyby się tam miała przewrócić walcząc o złoto i za dużo ryzykując

Też liczę na te słynne 30km

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.02.2010, 23:25
Brawo dla Kowalczyk i nie sądzę że na zakręcie popełniła błąd ona poprostu ostrożnie pokonuje te wiraże, zresztą Norweżka wyglądała na finiszu na strasznie mocną i wygrała zasłużenie.
Ale dzisiaj ode mnie największe brawa dla Majdic naprawdę szacunek dla niej.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 17.02.2010, 23:26
Bjoergen już pokazała że potrafi biegać i dowolnym i klasykiem.
Tu nie będzie dużo podbiegów na których Polka faktycznie jest najlepsza na świecie.

Nie pompujmy balonika o złotych medalach. Bo o to będzie niezwykle ciężko.
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Stary 17.02.2010, 23:27
Dokładnie, szacunek dla Niej, ze pokonała ból i tak dobrze się zaprezentowała

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.02.2010, 23:28
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
I było tak gadać Pani o wielka mistrzyni Kowalczyk ? trasa za prosta tak ? to czemu nie ma złota ? żeby dać szansę innym ?

Oczywiście cieszy srebro,ale wkurza to gadanie wszędzie,że praktycznie same złota,jak tu drugi finał i dopiero srebro.
Co prawda w dwóch następnych jeżeli nie będzie złota Kowalczyk to i nawet ja będę zaskoczony,ale po co takie czcze gadanie?

Hmmmm? Przeczytałeś coś piszesz? A czym się ma różnić łączony od sprintu? Prawda jest taka że dziś Justyna deklasowała rywalki poza astamtyczką i niestety spodziewam się podobnego scenariusza w biegu łączonym... Bjoergen się oszczędzała cały czas i się szprycowała i są efekty. Niestety w Polsce mało kto zagłebia się w szczegóły.

Z jakich to powodów uważacie Kowalczyk za faworytkę łączonego? Justyna jest faworytką 30 km klasykiem ale nie 15 łączonym. Tam faworytki to Simigun która świetnie biega klasykiem i Bjoergen.

Faworytką była przed Igrzyskami ale teraz widać że Bjoergen z jakiś powodów jest nieziemsko mocna. Ale oczywiście Kowalczyk może walczyć o złoto.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 17.02.2010, 23:37
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
Hmmmm? Przeczytałeś coś piszesz? A czym się ma różnić łączony od sprintu? Prawda jest taka że dziś Justyna deklasowała rywalki poza astamtyczką i niestety spodziewam się podobnego scenariusza w biegu łączonym... Bjoergen się oszczędzała cały czas i się szprycowała i są efekty. Niestety w Polsce mało kto zagłebia się w szczegóły.

Z jakich to powodów uważacie Kowalczyk za faworytkę łączonego? Justyna jest faworytką 30 km klasykiem ale nie 15 łączonym. Tam faworytki to Simigun która świetnie biega klasykiem i Bjoergen.

Faworytką była przed Igrzyskami ale teraz widać że Bjoergen z jakiś powodów jest nieziemsko mocna. Ale oczywiście Kowalczyk może walczyć o złoto.
Masz racje, dodam do tego, że astmyczka na 30 km klasykiem też już była mistrzynią świata.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 17.02.2010, 23:38
30km uwazam ze jest to dystans Justyny, jest mocna, wytrzymala, 25 km bedzie musiala biegnac w grupce, a potem gdzies na 2km przed meta urwac sie na ktoryms podbiegu i wygrac. Justyna bledu z Turynu napewno nie popelni ze bedzie sie ogladala. Na 15 laczonym jest napewno jedno z wielu faworytek.
Dla mnie Justyna jest wielka, pozno zaczela trenowac tak na serio i ma pewne braki techniczne, ale nadrabia to walecznoscia, sila, to co ona robi na podbiegach to jest nieziemskie.
Szkoda ze tutaj duzo podbiegow nie ma. Ale w Soczi obiecala zloto i pewnie dotrzyma slowa.
Tylko Bjorgen na 30km byla mistrzynia w 2005 roku. I ostatni raz wygrala na 30km w 2005 roku. Swietna jest sprinterka to wiadomo, i na krotszych dystansach tez jest dobra.
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 17.02.2010 o godz. 23:40.

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.02.2010, 23:40
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Powtórzę się, Justyna zdobędzie tu jeszcze 3 medale. Dwa złota i srebro.

I wtedy zamknie gęby co niektórym, choć nie wiem, czy w ogóle w jej przypadku powinno być tu jakiekolwiek zamykanie gęby... Wyniki mówią same za siebie.

3 medale MŚ rok temu. Kryształowa kula za generalkę w PŚ. Zwycięstwo w Tour de Ski. I teraz jest to samo - kolejna wygrana w Tour de Ski, 400 punktów więcej od Majdić w generalce... teraz tylko czekać na 3 medale.
Jeden, srebrny już jest.
Właśnie o tej konkurencji myślałem, jako o srebrze, ale liczyłem, że to jednak Majdić z Justyną wygra. Cóż, po tym wypadku i tak chylę czoła, że stanęła na podium.

Brawo Justyna, Brawo Majdić.

Bjoergen też wielka.

Czekam na więcej!
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.02.2010, 23:53
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
I było tak gadać Pani o wielka mistrzyni Kowalczyk ? trasa za prosta tak ? to czemu nie ma złota ? żeby dać szansę innym ?
Nie wiem czy Ty tak na poważnie czy nie, ale jeśli tak - to odpowiedź jest bardzo prosta - dla Justyny trasy w Vancouver są łatwe, bo w zasadzie nie ma większych podbiegów, na których ona deklasuje rywalki i jest najmocniejsza. Więc nie wiem po co ta ironia. Na to zresztą ona narzekała już bardzo dawno i cały czas powtarzała, że dla niej te igrzyska będą bardzo ciężkie.

Dziś sama zresztą mówiła, że po tym jak po raz pierwszy zobaczyła przebieg tras była załamana i nie miała pojęcia, co zrobić aby zdobyć medal, więc tym bardziej to srebro ją cieszy.

Dodatkowo w okresie przygotowawczym z bardzo przeciętnej sprinterki stała się wicemistrzynią olimpijską, więc to chyba jest sukces ... Ale może się mylę - może powinna na każdym dystansie, w każdym stylu zdobywać złoto, aby niektórzy poczuli się usatysfakcjonowani .... paranoja

Ja jej ogromnie gratuluję
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 17.02.2010, 23:55
Ludzie spokojnie Trochę wyczucia do co nie których postów
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.02.2010, 00:30
No ale to Ty kolego, tego wyczucia nie zachowujesz. Może ironizujesz, może próbujesz być śmieszny, ale Ci nie wychodzi.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 18.02.2010, 00:33
OK już spokój

Zlota możemy oczekiwać tylko na 30 km bo tam trasa będzie średnią wymówką. Jeśli Justyna jest w super formie to bez problemów zmęczy rywalki.

W łączonym liczę na brąz żeby była cała kolekcja.

Tak na marginesie dodam że dziś skompromitował się drugi Ligocki... Gratki. Widzę że wycieczka się udala... Jeszcze Paulina będzie z 20 i gitesik

Na teraz liczę że Ustynowicz i Niedźwiecki coś powalczą na 1000. Szczególnie ten 1.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 18.02.2010, 00:39
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
No ale to Ty kolego, tego wyczucia nie zachowujesz. Może ironizujesz, może próbujesz być śmieszny, ale Ci nie wychodzi.
Proponuje odstawić forum na jakiś czas,i zacząć pić alkohol,może pomoże ?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.02.2010, 00:44
Fajnie ze mamy Malysza i Kowalczyk.

bez nich picus glancuś Kurzajewski nie mial by po co puszczac te swoje przygłupkowate minki w strone kamery,bo reszta Polakow to niestety bida z nędzą.

Pan Nurowski oczywsice zawsze wzorem bajkopisarza Tajnera "jest pozytywnej mysli" zawsze i wszedzie a tu golym okiem widac ze jestesmy ciency jak barszcz,zeby np w 40 mln kraju nie bylo zadnego narciarza ...ale jest dobrze jak to twierdzą wlodarze.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 18.02.2010, 00:56
Znowu przesadzasz w drugą stronę. Dobry występ miała Staszulonek, liczę na dobry występ Bachledy-Curuś. Może jakimś cudem Ligocka będzie w 8. Drużyna skoczków, biegaczek i biathlonistek też powinna być w okolicach 5/6.

Nie od dziś wiadomo że nie jesteśmy mocni w sportach zimowych ale trzeba coś z tym zrobić. Myślę że Gąsienica-Daniel w gigancie powalczy o 15.
Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.02.2010, 01:03
moge zobaczyc gdzies wypadek Majdic?
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 18.02.2010, 08:26
[QUOTE=UniaTarnówZKS1928;856038]
Tak na marginesie dodam że dziś skompromitował się drugi Ligocki...[QUOTE]

czyli tak jak pisałem
mógłby ktoś jakieś szczegóły dać bo mi się usnęło o 22 i nic nie widziałem
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 18.02.2010, 09:32
Dwa słabe przejazdy w tym w obu się przewrócił chyba przy 3 triku. No ale na onecie jest napisane "pech Ligockiego"
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 18.02.2010, 10:52
ca ły tez związek snowboardu wyglada już jak wszystkie pozostałe
jest klika Ligockich którza pilnuje żeby tylko nikt z zewnątrz nie dostał się na świecznik i oderwał ich od koryta
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów