|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobęda Polacy w Vancouver? | |||
| Jeden |
|
10 | 4,00% |
| Dwa |
|
37 | 14,80% |
| Trzy |
|
55 | 22,00% |
| Więcej niż trzy |
|
136 | 54,40% |
| Żadnego |
|
12 | 4,80% |
| Głosujących: 250. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
brawo Justyna ,ale też i szacunek dla tej Słowenki.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Jest !!! W dwóch pozostałych biegach jest duża szansa na 2 złota nawet.
Wilu, Justyna w sprincie w tym sezonie jest najmocniejsza, jak nigdy. W Libercu nawet w sprincie nie startowała. To ogromny jej sukces.
Ostatnio edytowane przez martin_TSW : 18.02.2010 o godz. 06:41.
![]()
WIERNOŚĆ NA WIEKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gratuluje Justynie srebra!
pięknie walczyla! szkoda tego ostatniego zakretu, ale wolala zrobic to pewnie, Bjorgen bardzo duzo ryzkowala wchodzac tak w zakret(mogła się wywrócić), brawo Justyna teraz bieg laczony i 30km i tam zloto bedzie, tam bedzie faworytka! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wielkie brawa dla Justyny i WIELKI SZACUNEK dla Majdić.
![]()
ALEXANDER
THE GREAT OVECHKIN |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
wiem że to nie jej konkurencja praktycznie.Ale przytoczyłem tylko to z czego śmieją się tam nawet dziennikarze i jej koleżanki po fachu i zdążyły ją już za to wyśmiac ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() Właśnie norweski następca tronu wyjechał, wkurzony na porażki swoich sportowców. Grunt, to znaleźć dobry moment na taki wyjazd. Brawo Justyna, choć ja ciągle czuję niedosyt. Liczę, że będzie jeszcze złoto. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Panowie, obiektywnie sądzę, że dziś nie było szans na zloto. Bjoergen jest za mocna i to nawet, gdyby Justyna nie popełniła tego błędu. Na ostatnią prostą obie zawodniczki wyszły praktycznie równo, może dwa metry za norweżką biegła Justyna, a skończyło się na 15 metrach, więc... Jestem zachwycony postawą Justyny i uważam, że 2x7.5 km oraz 30km to będzie już koncert Justynki!
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeszcze Justyna ma dwa starty w swoich bardzo mocnych konkurencjach! 30km i 15km, będzie złoto, fajny bieg sprinterski, widać że Justyna bardzo się cieszyla
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ale widać było na decydującym zakręcie, gdy Justyna straciła pierwszą pozycję że niższa Norweżka o wiele lepiej czuje się na wirażach. Nasza machała łapkami by trzymać równowagę a Marit Bjoergen ścięła po łuczku i do przodu. Plus to co powiedzieli komentatorzy na Eurosporcie, że swego czasu Norwezka uprawiała zjazdy.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Bardzo się cieszę z tego medalu
Była nawet szansa na złoto, Justyna trochę zawaliła ten zakręt przy zjeździe Ale srebro też piękne, na złoto trzeba poczekać ![]() ![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale Bjorgen tez mogla sie przewrocic na tym zakrecie, duzo ryzykowala wedlug mnie,
teraz 2 mocne jej konkurencje czuje ze na 30km bedzie zloto. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak rywalka sporo ryzykowała. Zresztą lepsze srebro niż, gdyby się tam miała przewrócić walcząc o złoto i za dużo ryzykując
![]() Też liczę na te słynne 30km ![]() ![]()
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Brawo dla Kowalczyk i nie sądzę że na zakręcie popełniła błąd ona poprostu ostrożnie pokonuje te wiraże, zresztą Norweżka wyglądała na finiszu na strasznie mocną i wygrała zasłużenie.
Ale dzisiaj ode mnie największe brawa dla Majdic naprawdę szacunek dla niej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Bjoergen już pokazała że potrafi biegać i dowolnym i klasykiem.
Tu nie będzie dużo podbiegów na których Polka faktycznie jest najlepsza na świecie. Nie pompujmy balonika o złotych medalach. Bo o to będzie niezwykle ciężko. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie, szacunek dla Niej, ze pokonała ból i tak dobrze się zaprezentowała
![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Hmmmm Z jakich to powodów uważacie Kowalczyk za faworytkę łączonego Faworytką była przed Igrzyskami ale teraz widać że Bjoergen z jakiś powodów jest nieziemsko mocna. Ale oczywiście Kowalczyk może walczyć o złoto. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
30km uwazam ze jest to dystans Justyny, jest mocna, wytrzymala, 25 km bedzie musiala biegnac w grupce, a potem gdzies na 2km przed meta urwac sie na ktoryms podbiegu i wygrac. Justyna bledu z Turynu napewno nie popelni ze bedzie sie ogladala. Na 15 laczonym jest napewno jedno z wielu faworytek.
Dla mnie Justyna jest wielka, pozno zaczela trenowac tak na serio i ma pewne braki techniczne, ale nadrabia to walecznoscia, sila, to co ona robi na podbiegach to jest nieziemskie. Szkoda ze tutaj duzo podbiegow nie ma. Ale w Soczi obiecala zloto i pewnie dotrzyma slowa. Tylko Bjorgen na 30km byla mistrzynia w 2005 roku. I ostatni raz wygrala na 30km w 2005 roku. Swietna jest sprinterka to wiadomo, i na krotszych dystansach tez jest dobra.
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 17.02.2010 o godz. 23:40.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Właśnie o tej konkurencji myślałem, jako o srebrze, ale liczyłem, że to jednak Majdić z Justyną wygra. Cóż, po tym wypadku i tak chylę czoła, że stanęła na podium. Brawo Justyna, Brawo Majdić. Bjoergen też wielka. Czekam na więcej! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Dziś sama zresztą mówiła, że po tym jak po raz pierwszy zobaczyła przebieg tras była załamana i nie miała pojęcia, co zrobić aby zdobyć medal, więc tym bardziej to srebro ją cieszy. Dodatkowo w okresie przygotowawczym z bardzo przeciętnej sprinterki stała się wicemistrzynią olimpijską, więc to chyba jest sukces ... Ale może się mylę - może powinna na każdym dystansie, w każdym stylu zdobywać złoto, aby niektórzy poczuli się usatysfakcjonowani .... paranoja Ja jej ogromnie gratuluję ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ludzie spokojnie
Trochę wyczucia do co nie których postów ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
No ale to Ty kolego, tego wyczucia nie zachowujesz. Może ironizujesz, może próbujesz być śmieszny, ale Ci nie wychodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
OK już spokój
![]() Zlota możemy oczekiwać tylko na 30 km bo tam trasa będzie średnią wymówką. Jeśli Justyna jest w super formie to bez problemów zmęczy rywalki. W łączonym liczę na brąz żeby była cała kolekcja. Tak na marginesie dodam że dziś skompromitował się drugi Ligocki... Gratki. Widzę że wycieczka się udala... Jeszcze Paulina będzie z 20 i gitesik ![]() Na teraz liczę że Ustynowicz i Niedźwiecki coś powalczą na 1000. Szczególnie ten 1. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Fajnie ze mamy Malysza i Kowalczyk.
bez nich picus glancuś Kurzajewski nie mial by po co puszczac te swoje przygłupkowate minki w strone kamery,bo reszta Polakow to niestety bida z nędzą. Pan Nurowski oczywsice zawsze wzorem bajkopisarza Tajnera "jest pozytywnej mysli" zawsze i wszedzie a tu golym okiem widac ze jestesmy ciency jak barszcz,zeby np w 40 mln kraju nie bylo zadnego narciarza ...ale jest dobrze jak to twierdzą wlodarze. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znowu przesadzasz w drugą stronę. Dobry występ miała Staszulonek, liczę na dobry występ Bachledy-Curuś. Może jakimś cudem Ligocka będzie w 8. Drużyna skoczków, biegaczek i biathlonistek też powinna być w okolicach 5/6.
Nie od dziś wiadomo że nie jesteśmy mocni w sportach zimowych ale trzeba coś z tym zrobić. Myślę że Gąsienica-Daniel w gigancie powalczy o 15. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
moge zobaczyc gdzies wypadek Majdic?
![]() 1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
[QUOTE=UniaTarnówZKS1928;856038]
Tak na marginesie dodam że dziś skompromitował się drugi Ligocki...[QUOTE] czyli tak jak pisałem mógłby ktoś jakieś szczegóły dać bo mi się usnęło o 22 i nic nie widziałem ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dwa słabe przejazdy w tym w obu się przewrócił chyba przy 3 triku. No ale na onecie jest napisane "pech Ligockiego"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
ca ły tez związek snowboardu wyglada już jak wszystkie pozostałe
jest klika Ligockich którza pilnuje żeby tylko nikt z zewnątrz nie dostał się na świecznik i oderwał ich od koryta ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|