|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Maciek dalej liczy na transfer napastnika http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...w_obronie.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Już mnie naprawdę drażni gadanie z iloma my to zawodnikami nie rozmawiamy...
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Skorża ma tanie sms'y to rozmawia, a co.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Wszystko wskazuje na to że Skorża chyba sam się w tym wszystkim pogubił.Z kim niby rozmawia/my w sprawie napastnika?
Ten Rogerio?Punosevac? żarty jakieś cy cóś? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Kriwiec w ,,Piłce nożnej":
Białorusin zdradza, że nie tylko Lech był zainteresowany jego pozyskaniem. - Przede wszystkim była to jeszcze Wisła, bo o propozycji Legii tylko się mówiło, w każdym razie do mnie żadne konkrety nie dotarły. Natomiast o zainteresowaniu krakowian wiedziałem od dłuższego czasu i nawet zastanawiałem się nad ich ofertą. Lech był jednak bardziej konkretny - dodał Kriwiec. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zaraz cyrk, jak ktoś nie dysponuje wielkimi pieniądzmi na transfery to szuka jak najtańszych rozwiązań.Za 100 czy 200 tyś € cieżko znaleźc wysokiego,bramkostrzelnego i do tego w miare młodego i zdrowego napadziora.Ameryki nie odkryli dziennikarze z PS
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.02.2010 o godz. 10:00.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jakiś napastnik musi przyjść, nie ma wyjścia.
Na pół roku chociaż. Nie zmienia to jednak faktu, że Zarząd Wisły... <cenzura> albo poprostu kasy nie ma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Sebastian Janik zagrał dzisiaj w meczu sparingowym Sandecji z Ruchem Wysokie Mazowieckie. Prawdopodobnie są to testy pod kątem wypożyczenia. W sumie najwyższy czas na poważne granie, bo niedługo 21 urodziny. Ogólnie uważam, że powinniśmy rozwinąć współpracę z klubami z naszego województwa. Nowy Sącz, biorąc pod uwagę, że pracuje tam trener Wójtowicz, to chyba mógłby być dobry inkubator dla naszych młodych graczy.
![]()
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Moim zdaniem błąd (?) , przyczyna(?) tkwi w tym, że najpierw szukamu jakiegoś zawodnika, później są rozmowy, podczas rozmów muszą przecież paść jakieś propozycje, a później RN nadzorcza to uwala. Jaki ma sens cała ta praca przed? Czy oni chcą krakowskim targiem podpisywać kontrakty? Myślę, że Skorża powinien dostać informację - mamy 500 tyś. Euro - tyle masz na zakup i np. 2 letni kontrakt - w takim zakresie szukaj. Tak to wygląda to strasznie niepoważnie - jakieś guru wypowiada się i przeważnie jak zawodnik chce zarabiać 300.000 to oni dają łaskawie 140.000 - to nie jest sposób na negocjacje. To dlatego musimy wybierać spośród piłkarzy bez kontarktu, po kontuzjach itp. Kluby młodych zawodników, którzy przejawiają jakieś zdolności, nie oddadzą za czapkę gruszek, bo dobrze wiedzą, że mogą sprzedać ich później za dobre pieniądze. To może niech po prostu RN przejmie na barki wyszukiwanie i kontraktowanie zawodników. Zaoszczędzimy tym sposobem na skautach i skrócimy drgę do ostatecznej decyzji.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
abstrahując od tematu... mnie zastanawia czemu Skorża na siłę szuka wysokiego napastnika?
Pawełek Alvarez - Głowacki - Marcelo - Piotr Brożek Kirm - Ba - Sobolewski - Małecki Boguski - Paweł Brożek w momencie, gdy któryś z bocznych obrońców pójdzie bardziej ofensywnie do przodu (Niczym D.Alves) moglibyśmy na luzie przechodzić w ustawienie 3-4-3, które daje znacznie więcej możliwości taktycznych jeśli chodzi o kombinacyjne rozegranie piłki, szybko, dołem, z klepki, a nie bezsensowne wrzucanie jej z boków boiska. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Pawełek
Alvarez - Głowacki - Marcelo - Piotr Brożek Kirm - Ba - Sobolewski - Małecki Boguski - Paweł Brożek Może i mnie wyśmiejecie ale gdy Wisła nie pozyska napastnika to znowu nic sie takiego nie stanie. Przecież gdy Boguś jest kontuzjowany wchodzi do aataku Mały a na lewo wchodzi J.Diaz 2.Teraz w sparingu chyba Kirm grał w ataku (więc też moze zagrac ) 3.Pamiętacie mecze z Totenhamem ? GRał w ataku podwieszonego Jirsak. To tylko moja opinia |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Ale kibice żądają krwi. Nie wiem dlaczego nie chcecie pojąć, że tutaj problem jest większy niż rzekoma niekompetencja Skorży czy scoutów. Gdyby Wisła zrobiła transfer za jakieś pieniądze i on by się nie udał to wtedy oczywiście- należy postawić przed odpowiedzialnością Skorżę. Ale co on biedny ma zrobić jak mu nawet Wisła błędu transferowego nie pozwala zrobić? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
oglądasz mecze![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Szkoda, że jak już Skorża wiedział o napastniku(o braku możliwości pozyskania konktretnego) nie zdecydował się jednak pozyskać lewoskrzydłowego.
Podobno jakiegoś tam obserwował młodego w Levskim. Akurat miałby czas na aklimatyzację. Pewnie za pieniądze z Ćwielonga i oszczędzone na bramkarzu by się to udało. I wtedy można byłoby dalej uskuteczniać to 451 czy jak kto woli 433. Miałbyć Skorża taki elastyczny. Przecież jak sam mówił jak nie lewy obrońca to lewy pomocnik. No to jak nie napastnik to czemu nie lewy pomocnik jeżeli jest akurat jakiś dobry na oku? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Po dzisiejszym sparingu gdzie Da Silva znów wszedł z ławki i gdzie znów chyba nikt nie kwapił się by mu cokolwiek podać, lub Da Silva nie kwapił się by o piłkę powalczyć - można założyć z duża dozą prawdopodobieństwa że kolejnego napastnika możemy odfajkować
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
takim tempem i sposobem naboru to my ich bedziemy odfajkowywac jeszcze dlugie lata. I jesli to byl gracz sprowadzony za sprawa tych dwóch nieudacznikow czyli Klajdista i Caplara to powinni wlasnie za to wyleciec z tego klubu i to z hukiem. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Bo Maciej przegapił wysokiego i taniego napastnika będącego na bank w zasięgu Wisły. Mógł rozwiązać nasze problemy na dłuuuuugie lata, niczym Juszczyk na bramce. Nazywa się Kmiecik, Grzegorz Kmiecik, ale już za późno bo łyknęła go Sandecja za Korzyma i Janczyka w ramach rozliczeń.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Narzekasz na RN, ale zastanów się gdybyś ty chciał kupić np. samochód..Czy dał byś komuś 50tys. zł i powiedział do niego - stary masz tu pięć dych i kup mi nowiutkie auto...? Gość kupuje auto i wg. twojego schematu ten kto wykłada kasa nie może nawet zobaczyć co kupił. Koleś kupił by tobie różowego garbusa i ty byś się tym miał wozić. Fajna perspektywa? Oczywiście nie. Więc takim tokiem rozumowania Rada Nadzorcza i Cupiał chcą pierw zobaczyć na co skauci i Skorża wydają nieswoje pieniadze...
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Można wiele pisać ale Wisła musi zakontraktować jakiegoś napastnika bo na mecz z GKS-em nie mamy ani jednego w pełni sił. W sezonie na pewno jakieś kartki kontuzje się przytrafią i co ? Łobo z Marcelo pójdą do ataku
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|