|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Również uważam że to głupie tłumaczenie ale cóż. Według mnie chcieli zaoszczędzić kasę na sparingpartnerze i tłumaczą się chęcia zgrania zespołu.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Różnica taka, że Dudu i Beto nie byli ograni w Europie, a Rogerio to "stary wyjadacz" i skoro w Szwajcarii sobie poradził to tym bardziej sobie w Ekstraklasie poradzi. Ciężko by w pierwszym meczu i to na dodatek przeciw Dynamie Kijów miał strzelić hat-tricka. Oby dostał szansę w meczu z tymi Hiszpanami i wtedy się okaże.
P.S. Na Issa Ba też narzekaliście, teraz asystował i już pół forum pieje z zachwytu jaki to rozgrywający. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie za sparingpartnera, ale za całą organizację. Na początku było mówione że mielismy grac z klubem z 1 ligi hiszpanskiej, ale mamy teraz inną ofertę, a tą co nam proponowano dostała Polonia Warszawa i grała z Valencią.
Ostatnio edytowane przez bearex : 15.02.2010 o godz. 14:59.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No tak, lepiej strzelic 5 goli cieniakom niz nauczyc sie czegos od Valenci.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Moim zdaniem najwięcej meczów powinno być z porównywalnymi drużynami, co by ich próbować tłamsić, jak to powinno wyglądać w lidze - Oczywiście od czasu do czasu posparować z dobrymi teamami nie zaszkodzi ale akurat żeby na koniec zostawić sobie słabszych rywali to wydaje mi się że jest całkiem dobre posunięcie. Można będzie przynajmniej tego ostatniego z ostatnich sprawdzić, bo co można o gościu powiedzieć do którego przez 45 minut w zasadzie żadnej piłki nie dograno. Dokładnie, lepiej strzelić 5 goli cieniasom niż bronić się przez 90 minut. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
po 1 słuchaj od tego jest trening ,tak zwana gierka......2/ jak widzisz mocną drużynę motywujesz się jeśli nie to znaczy że nie nadajesz się nawet na miedze grac z zajcamii..... 3/jeżeli gośc jest dobry umie przyjąc kiwnoc podac a od czasu do czasu pomyślec to nie jest mu nic straszne i się nadaje do gry ....4 przerabiali to kiedyś z kadrą ....Wyspy Owcze ,Malta,Arabia S itp.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Z cieniasami można przećwiczyć różne elementy gry, technikę etc.. Z lepszymi drużynami tego się nie zrobi bo będą cały czas cisnąć i trzeba się będzie cały mecz bronić.. a to nie ma sensu jeśli chce się rozegrać drużynę przed rozgrywkami.. Więc czasem dobrze pograć ze słabszymi
![]() ![]()
Nie ważne co o mnie powiedzą, jestem człowiekiem z pasją.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
haha 1q2 dowaliłeś
stary po 1 grając sparingi z wielkimi firmami nasi mają wreszcie szanse zasmakować gry w bdb wykonaniu po 2 właśnie pod pressingiem wychodzi zgranie bo jak nacierają na ciebie a masz zgraną ekipę to piłka będzie chodziła jak w zegarku... poza tym w rundzie jesiennej pokazali nasi jak umieją grać pod presja.. więc jak dla mnie mecze z Dynamem czy Valencią byłby jak najbardziej na tak ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
A z Valenciami i innymi też powinniśmy grać swoją drogą.
![]()
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Panowie
Tutaj macie linka -> http://www.pzpn.pl/index.php/pol/Fed...rsy-trenerskie Przeglądnąć terminy, zapisać się, uzyskać licencję. W czerwcu Skorży się kończy kontrakt, w lipcu, na letnim zgrupowaniu, będziecie mogli zakontraktować sparingpartnerów takich jakich uważacie za stosowne. Bo, że z którymś z Was zostanie podpisany kontrakt na prowadzenie pierwszego zespołu to ja od dłuższego czasu nie mam wątpliwości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Jak dla mnie guzik daje i sparing z Valencią i z amatorami z IV ligi. W pierwszym przypadku będa 3/4 gry gonić za rywalem (w lidze takich problemów nie mają), w drugim strzeli taki Małecki ze trzy gole i pomyśli, że jest jeszcze bardziej zajebisty. Trzeba znaleźć złoty środek. Taki Metalurg był ok, może Rużomberok. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Po piąte to moje zdanie i zdaje sobie sprawę że jest ono dosyć kontrowersyjne, więc nie liczę tu na oklaski Jeśli m.in te mecze sprawią że z Legią,Amica,czy parchami zaczniemy dobrze grać to czapki z głów , jeśli jednak znów okaże się że ponad nasze siły jest stworzenie jakiejś składnej akcji, to tak na prawde o kant tyłka będzie można rozbić te mecze W dużym skrócie - uważam że nie potrafimy grać z w/w zespołami i naszym problemem jest bardzo słaba gra w przodzie - stąd wolałbym mecze z drużynami podobnymi do w/w gdzie można by położyć nacisk na atak a nie z drużynami, z którymi przez dużą część meczu się bronimy. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
[quote=1q2;855033]Po pierwsze sparring to nie mecz...
...nie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
palladyn, nie ironizuj tylko odnoś sie do meritum, każdy zrozumiał o co chodzi 1q2...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nie wiem o co wam chodzi. Graliśmy z półfinalistą i zdobywcą PUEFA (czy tam LE) więc na poziom sparingpartnerów narzekać nie można.
W zasadzie zawsze ostatnie sparingi sa po to, żeby je wygrać, i nabrać więcej pewności siebie i optymizmu. Nie dziwie się trenerom, że na ostanie sparingi przed meczem z GKS Bełchatów nie chcą ubierać zawodników w jakieś 0:3 z Valencią. Na pewno to bym im dodało skrzydeł przed inauguracją Ekstraklasy ;/ ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
narzekamy bo to polska właśnie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Albo Polonia była szybsza i zarezerwowała sobie lepszy obóz... albo Wisła celowo wybrała inną ofertę. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Czy to czasem nie Skorza kiedys biadolil ze Wisla odpada w pucharach bo nie gra na codzien z silnymi rywalami?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
bo moim zdaniem cos takiego można nazwac pożytecznym sparingiem z silnym rywalem http://www.youtube.com/watch?v=VziqWF9qt-I albo http://www.youtube.com/watch?v=JqOLw...eature=related |
|
|
|
Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
16 wyrównanych i bez opcji kontuzja
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
![]()
A przecież nikt dziś nie wymaga od Wisły cudów ,pogromów itp.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 15.02.2010 o godz. 21:16.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
||
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
Gdyby było tak jak mówisz a do tego jeszcze dodam gdyby byli to klasowi zawodnicy to dziś nie mielibyśmy 5 pkt.przewagi nad drugą ekipą w tabeli tylko co najmniej 15. A do tego wszystkiego nie przegrywalibtyśmy wszystkiego co w tej naszej marnej lidze jest do wygrania prestiżowe. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|