The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.02.2010, 22:40
Jeśli chodzi o mnie nie odnoszę się do prawa UE, lecz do podstawowej zasady każdego prawa "prawo nie działa wstecz" (wybaczcie powtórzenia).
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 12.02.2010, 22:54
ale przecież nie zadziałało, nikt nie ukarał Wisły czy Lecha/Amiki za reklamy w listopadzie czy grudniu. Jedyne do czego można się przypieprzyć to bardzo krótkie jak na taką ustawę vacatio legis(ale i tak zgodne z naszym prawem)
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 12.02.2010, 23:34
ale zablokowano umowy miedzy powyzszymi klubami a ich sponsorami pomimo iz zostaly podpisane przed wprowadzeniem ustawy.

powinno byc tak ze od momentu wejscia ustawy nie mozna zawierac nowych umow, a stare az do wygasniecia pozostaja nietkniete.
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.02.2010, 23:39
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
W jaki sposób, Twoim zdaniem łamie prawo unijne ? No i w jaki sposób ustawa ta dotyka Legię ?
Żeby było jasne ja jestem przeciwnikiem tej ustawy ale na prawdę nie wiem którą zasadę UE chcecie nią złamać
Chodziło mi, że skoro w Unii Europejskiej jest to dozwolone to dlaczego w Polsce ma być zakazane. Przecież powinna obowiązywać jedność prawa.

Może Legii w mniejszym stopniu, lecz zdawało mi się, że oni mają wśród sponsorów bwin. Jeżeli nie to przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Ostatnio edytowane przez Ikki : 12.02.2010 o godz. 23:42.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 13.02.2010, 00:27
DarekK_11 napisał(a):Wyświetl post
ale zablokowano umowy miedzy powyzszymi klubami a ich sponsorami pomimo iz zostaly podpisane przed wprowadzeniem ustawy.

powinno byc tak ze od momentu wejscia ustawy nie mozna zawierac nowych umow, a stare az do wygasniecia pozostaja nietkniete.
A nie sądzisz że rodziłoby to krętactwa wszelkiej maści, bo np. kto by mi zabronił na podpisanie 5 listopada umowy na 50 lat?

@Ikki Nie wszędzie jest legalne reklamowanie hazardu, we Francji(chociaż tam pojawiają się głosy o legalizacji) np nie jest. Po za tym nie ma opcji by na państwach narodowych wymuszać przyjmowanie prawa innych państw narodowych. Traktat Lizboński sferę hazardu, alkoholu, tytoniu etc. pozostawia w gestii prawa narodowego(dlatego w Anglii możesz jechać autem po 0.8 promila, a we Francji 0.6: jeśli mnie pamięć nie myli)

Chociaż zaznaczam że dla mnie ta ustawa obok traktowania klubów sportowych jak zwykłe firmy jest jednym z najważniejszych powodów dla których polski sport ma się źle i będzie miał się jeszcze gorzej. Zwyczajnie jest idiotyczna. Ludzie, którzy grają i tak grać będą, a tą ustawą osiągnięto tyle że nawet śmieszny procent zarobków bukmacherów nie wróci do Polski
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 13.02.2010 o godz. 00:29.
Odpowiedz cytując
legart
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.02.2010, 13:54
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Jagielonia to nie WISLA KRAKOW, tam nie ma takiej presji.

Jak by zawalil bramke lub dwie w meczu z Legia czy Amika Poznan to pewnie pierwszy mialbys wiele do powiedzenia ze Skorza jest zlym trenerem.
Tak bo na Jagielonie sie Legia czy Cracovia spinaja i za wszelka cene chcia wygrac z Jaga bo to zajebisty prestiz wygrac z nimi w lidze.
W Legii - Boruc, Fabiański czy Szamotulski zostawali nr 1 między słupkamii mieli 20-22 lata....
Młodzi Warszawiacy to szpanerzy, kochają boni em
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.02.2010, 02:18
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
A nie sądzisz że rodziłoby to krętactwa wszelkiej maści, bo np. kto by mi zabronił na podpisanie 5 listopada umowy na 50 lat?
Rozmawiajmy o faktach a nie s/f.
Jestem prawie pewien że część ustawy dotycząca słynnych automatów, jest tak skonstruowana że istniejące już koncesje, nie tracą ważności , a to się chyba na 5 lat otrzymywało - jedynie nowych nie można podpisywać.Tak więc każdy automat będzie stopniowo usuwany, dopiero wtedy kiedy skończy mu się koncesja.
Tu w zasadzie mamy analogie(istniejące umowy), tyle że zupełnie inne rozwiązanie.

Na logikę to kluby powinny się domagać i powinny dostać od państwa odszkodowanie za pozrywane umowy, szczególnie że zmiana prawa nastąpiła nagle i zupełnie niespodziewanie - tyle że wiemy dobrze że u nas logika/sprawiedliwość i prawo, zazwyczaj nie idą ze sobą w parze.

Ciężko też oczekiwać że PO jest aż tak głupie by nie sprawdziło sobie tego dokładnie, choć oczywiście mam nadzieje że zaskoczą mnie w tym względzie.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.02.2010 o godz. 02:20.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 16.02.2010, 08:18
Jeżeli ustawa nie mówi wprost, że z dniem wejścia w życie ustawy, umowy traca ważność(czego na pewno nie ma--wtedy ustawodawca zostawiłby furtkę dla ludzi do dochodzenia odszkodowania) to umowy już zawarte powinny byc wypełnione. Wg mnie bedzie wiele spraw w sądzie i nie wierze, że sąd podtrzyma stanowiska organów ścigania(aparatu represji!).Wisła powinna założyć koszulki z BET-AT-HOME na nowo. I tyle . A w ogóle to chce zauważyć, że koszulki swego czasu rozdane nam z logo betathome na plecach sa NIELEGALNE. Bo to także reklama hazardu. Paranoja. Naprawde mnie dziwi, że nikt tego nie zaskarżył jeszcze.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.02.2010, 09:14
http://www.weszlo.com/news/4478

Jeżeli to prawda, to ładnie kombinuje ten Piast.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.02.2010, 09:27
zim zum napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/4478

Jeżeli to prawda, to ładnie kombinuje ten Piast.

Gdyby żydy przędły gorzej (tak jak rok temu), to pewnie uprzedziliby Piasta z tym pismem o kilka tygodni. Niemniej zachowanie działaczy Piasta żałosne.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 16.02.2010, 11:35
Śledzi, delikatnie mówiąc, nie lubię, zazwyczaj życzę im jak najgorzej. Niemniej jednak, jak widzę jak się ich rucha w dupę bez wazeliny to aż mi ich szkoda zaczyna być.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 16.02.2010 o godz. 11:40.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.02.2010, 12:53
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Śledzi, delikatnie mówiąc, nie lubię, zazwyczaj życzę im jak najgorzej. Niemniej jednak, jak widzę jak się ich rucha w dupę bez wazeliny to aż mi ich szkoda zaczyna być.
A jak Arka ruchała bez wazeliny w tamtym sezonie ŁKS, pisząc listy gdzie się da apelujące o zdegradowanie łodzian to było dobrzy?
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 16.02.2010, 13:01
Hmm.. nie wiem, jak to naprawdę jest, ale z tego co ostatnio czytałem Wisła nie chce wracać do Krakowa, bo nie chcą nawet ćwiczyć na sztucznej murawie. Podobno Alvarezowi się kontuzja jakaś kontuzja odnowiła, więc szukają trawy w Czechach albo w Hiszpanii.
Cieżko się więc ustosunkować do artykułu weszlo.

Grywałem na sztucznej trawie i zapewniam, że ślizg kolanami po plastiku to nie to samo co po trawie...
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.02.2010, 13:19
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Hmm.. nie wiem, jak to naprawdę jest, ale z tego co ostatnio czytałem Wisła nie chce wracać do Krakowa, bo nie chcą nawet ćwiczyć na sztucznej murawie. Podobno Alvarezowi się kontuzja jakaś kontuzja odnowiła, więc szukają trawy w Czechach albo w Hiszpanii.

Grywałem na sztucznej trawie i zapewniam, że ślizg kolanami po plastiku to nie to samo co po trawie...
To czemu CSKA , Red Bulls Salsburg i kilka innych zespołów w Europie może grać ( grywają w europejskich pucharach ) a u na się nie da ? Poprostu nasze "piłkarze" to panienki.... trzeba umieć grać na każdej nawierzchni. Jakoś Lech grał na sztucznej murawie z CSKA i nic im się nie stało..poprostu widać, że śląsk ma duże wpływy w PZPN...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.02.2010, 13:23
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
To co mówi Wisła bardzo często nijak ma się do rzeczywistości.Ludzie latami grają na tej murawie i żyją, a nasze gwiazdy mają problem zeby potrenować.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.02.2010, 17:52
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Dobry pokaz umiejetnosci w wykonaniu Slaska.
2:6 z kacapskim 3-ligowcem ))))
http://www.slaskwroclaw.pl/2230125.dhtml

Rozumiem, że to nowatorska metoda Solorza na przyciąganie nowych kibiców na stadion. Zamiast głośnych transferów i wzmacniania drużyny - oklep od Mordowii i podobnych leszczy...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 16.02.2010, 17:56
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Jakos im szkoda LKSu nie bylo jak z obrzezancami donosy i protesty slali.

Drukarka 3 liga.

O, kolega Ciacho widze ma podobne zdanie.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 16.02.2010 o godz. 18:02.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.02.2010, 18:40
Martwi mnie ta polityka transferowa Slaska:(nie wiem czemu Solorz nie chce budowac tam silnej ekipy. A sledzie niech spadaja razem z parchami. Jak Bog Kubie tak Castro Bogu
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 16.02.2010, 18:44
ciacho napisał(a):Wyświetl post
A jak Arka ruchała bez wazeliny w tamtym sezonie ŁKS, pisząc listy gdzie się da apelujące o zdegradowanie łodzian to było dobrzy?
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Jakos im szkoda LKSu nie bylo jak z obrzezancami donosy i protesty slali.

Drukarka 3 liga.

O, kolega Ciacho widze ma podobne zdanie.
Ja z całego serca życzę śledziom, żeby poleciały do A klasy gdzie ich miejsce. Najlepiej razem z ichnią koleżanką zawsze dziewicą.

Ale na boisku. Nie przy zielonym stoliku.

W ten sposób za rok trzeba by Piasta uwalić. Za 2 lata tego, kto za rok uwali Piasta etc etc etc.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 16.02.2010, 19:48
Arka dostała zgodę na grę na sztucznej murawie:

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...e-arki,1440139
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.02.2010, 00:32
airborne4009 napisał(a):Wyświetl post
Martwi mnie ta polityka transferowa Slaska:(nie wiem czemu Solorz nie chce budowac tam silnej ekipy.
A mnie dziwi, ze ktokolwiek sie dziwi. Na Legii od paru lat dzieje sie dokładnie to co bedzie sie działo w Śląsku, tymczasem wszyscy są zdziwieni. Centrum handlowe, grunty, finał tańca z gwiazdami albo jakiegos polsatowskiego gówna na nowym stadnionie. O to idzie gra. Transfery i wyniki to nikomu niepotrzebna pierdoła.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.02.2010, 13:10
leja nas prawie wszyscy w sparingach zimowych a potem w lecie przychodzi rozczarowanie że nasi wylatują z pucharów europejskich już w sierpniu.Ciekawy artykuł że piłka to dla prawdziwych facetów
http://www.weszlo.com/news/4410
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 17.02.2010, 13:16
0 22 napisał(a):Wyświetl post
A mnie dziwi, ze ktokolwiek sie dziwi. Na Legii od paru lat dzieje sie dokładnie to co bedzie sie działo w Śląsku, tymczasem wszyscy są zdziwieni. Centrum handlowe, grunty, finał tańca z gwiazdami albo jakiegos polsatowskiego gówna na nowym stadnionie. O to idzie gra. Transfery i wyniki to nikomu niepotrzebna pierdoła.

Litości.

Sugerujesz, że celowo Walter wykłada kasę na złych zawodników, albo kiepskiego trenera, żeby drużyna nie wygrywała? Ja wiem, że macie wojnę itp., ale nie przesadzaj. Jemu też zależy, żeby stadion był pełny, a skoro nie może liczyć na kibiców, którzy są z Waszym klubem "na dobre i na złe", to musi liczyć na takich, którzy będą tylko z okazji sukcesów. Jemu pewnie też się nie uśmiecha ciągle dokładać do klubu, do wydatków na który dojdzie niedługo pewnie dość wysoki koszt wynajmu stadionu.

Za coś musi kupować kolejne odcinki serialu o pedałach.

Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 17.02.2010, 13:31
Przeczytałeś w ogóle co on napisał?

Drużyna będzie wegetować w środku tabeli za minimalne pieniądze, a kasę będzie się robiło na czym innym. To że jest kiepski trener, czy piłkarze jest tylko wynikiem tej polityki, może nie celowym, ale oczywistym. Jeśli chodzi o pełny stadion to już się o tym wypowiedzieli, wystarczy loża vip zapełniona do połowy i już kasa będzie się zgadzać, reszta stadionu może być zamknięta, zaoszczędzi się na ochronie przynajmniej,
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 17.02.2010, 14:35
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałeś w ogóle co on napisał?

Drużyna będzie wegetować w środku tabeli za minimalne pieniądze, a kasę będzie się robiło na czym innym. To że jest kiepski trener, czy piłkarze jest tylko wynikiem tej polityki, może nie celowym, ale oczywistym. Jeśli chodzi o pełny stadion to już się o tym wypowiedzieli, wystarczy loża vip zapełniona do połowy i już kasa będzie się zgadzać, reszta stadionu może być zamknięta, zaoszczędzi się na ochronie przynajmniej,
A czy Ty masz swój rozum, czy czytasz, co napisał? W ich interesie nie jest po prostu, żeby drużyna "wegetowała w środku tabeli". Też nie lubię ITI, ale posuwanie się do tak absurdalnych wypowiedzi na pewno nie stawia w korzystnym świetle rozmówcy. Z resztą, o jakim środku tabeli to pierdzenie? Kiedy ostatnio Legia zajęła miejsce niższe niż, powiedzmy, 4.?

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 17.02.2010, 14:48
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Litości.

Sugerujesz, że celowo Walter wykłada kasę na złych zawodników, albo kiepskiego trenera, żeby drużyna nie wygrywała? Ja wiem, że macie wojnę itp., ale nie przesadzaj. Jemu też zależy, żeby stadion był pełny, a skoro nie może liczyć na kibiców, którzy są z Waszym klubem "na dobre i na złe", to musi liczyć na takich, którzy będą tylko z okazji sukcesów. Jemu pewnie też się nie uśmiecha ciągle dokładać do klubu, do wydatków na który dojdzie niedługo pewnie dość wysoki koszt wynajmu stadionu.

Za coś musi kupować kolejne odcinki serialu o pedałach.
1. Zgadzam sie - litości.
2. Walter w ogole nie wkłada kasy. Od czasów Wdowczyka.
3. Drużyna czesciej wygrywa, czasmi przegrywa, czasami sie kompromituje. To nie ma zaczenia. Nikt nie wywiera zadnego cisnienia wewnetrznie na druzyne - poza durnymi wywiadami, ktore kazdy olewa. Ot, wielka korporacja, gdzie na wynikach zalezy moze jakiemus mlodemu.
4. Pewnie, ze mu zalezy. Tylko, ze nie robi w tym kierunku nic. Ostatnio nasz pseudoprezes wyrazil nadzieje, ze stadion sam sie zapelni, poniewaz jest taki ekskluzywny. A gówno, poza meczami otwarcia i jakims tam poczatkiem wyzej niz 10 tys nie podskoczą.
5. Zbudowaliby z własnych jak Arsenal to nie musieliby płacić wynajmu. Proste

EDIT: Aha, jeszcze jedno. Ty w swoim poscie założyłeś - rozumiem, ze dla arcysmiesznego zartu, ze Walter działa na własna szkode. Nie napisałem nic takiego. On po prostu olewa ten interes. Nie robi specjalnie zle. Ma to w dupie Klub od dwóch lat wegetuje 'do czasu nowego stadionu', a jak sie pojawi nowy stadion i pulbika bedzie na poziomie 10 tys to uslyszymy, ze 'widac Warszawiacy nie chca dobrej druzyny' albo, ze 'miasto wynegocjowalo tak niskie ceny biletow, ze nie dosc ze chamstwo na trybunach to jeszcze Legia nic nie zarabia na stadionie' - ooba podsumowane wnioskiem, ze Legia wegentowac bedzie nadal ('przeciez ciagle jest w pierwszej trójce'). I to samo jest we Wrocławiu. "Wzmocnienia na nowym stadionie" i takie tam pierdoły. A potem Liga Mistrzów A potem wielkie zdziwienie, ze wzocnienia to bedzie 34 letni Smolarek albo jakis sredni napastnik z Bułgarii i w pucharach klasycznie - do polowy sierpnia
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 17.02.2010 o godz. 14:54.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 17.02.2010, 16:32
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
A czy Ty masz swój rozum, czy czytasz, co napisał? W ich interesie nie jest po prostu, żeby drużyna "wegetowała w środku tabeli". Też nie lubię ITI, ale posuwanie się do tak absurdalnych wypowiedzi na pewno nie stawia w korzystnym świetle rozmówcy. Z resztą, o jakim środku tabeli to pierdzenie? Kiedy ostatnio Legia zajęła miejsce niższe niż, powiedzmy, 4.?
Wystarczy że w 1 klubie właściciel zainwestuje odrobinę więcej niż teraz ( może Jaga, może Polonia) i już będzie wegetacja bez pucharów. Z resztą o czym my mówimy, jakie puchary? Od kilku lat Legia nie przechodzi żadnych eliminacji, ma najgorsze wyniki W CAŁEJ HISTORII.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.02.2010, 18:48
Jasne, za czasów Wdowczyka

Po pierwsze - za Wdowca na transfery wydano lekko licząc z 2,5 mln €. Grzelaki, Eltony i inne wynalazki - jedne udane, inne nie. Last minute przed ligą mistrzów sprowadzano gościa za kilkaset tysięcy €, bo Wdowczyk chciał ofensywnego pomocnika. To nie byli tani zawodnicy, nie oszczędzano na transferach.

Ale później? Później był Wawrzyniak - bodaj 400 tys. €, Giza - podobnie. Za Urbana był zaciąg hiszpański - również bardzo kosztowny. W tym zawodnicy z papierami na granie - jak Descarga. Oraz Iwański za 650 tys. € - kupa kasy.

Do tego Legia stara się ciągle wyciągać wybijających się ligowców - np. Komorowski.

No i świetna praca z młodzieżą, na którą są jednak pieniądze (również na skautów, którzy takich chłopaków wypatrują w niższych ligach). Borysiuk, Rybus, teraz Kosecki.

Moim zdaniem nie ma co narzekać na zaangażowanie finansowe Waltera. Najwyżej na Trzeciaka i jego pomysły transferowe. A już porównywanie Waltera z Solorzem jest nieeleganckie. Z jednej strony - Solorz nie ruszył nawet małym palcem w sprawie wzmocnień, z drugiej (na szczęście) - nie jest skonfliktowany z kibicami.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 17.02.2010, 19:07
Fantastyczna praca z młodzieżą? Nie bądź śmieszny....

Takie małe porównanie. W czasie tych lat doskonałej pracy z młodzieżą, w Legii wypłynął aż...(werble)..Rybus.(Sorry ale nie licze zastępów młodych ludzi których Urban wprowadzał do gry kiedyś z braku laku a teraz Legia ich wypożycza gdzie popadnie) Tymczasem u nas, gdzie ta praca z młodzieżą jest beznadziejna, zła okropna itd. wypłynął też jeden Małecki. Chyba nie pracują tam aż tak dobrze z tymi juniorami co
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 17.02.2010, 19:10
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Jasne, za czasów Wdowczyka
Chodziło mi o czasy od jego zwolnienia.

Cytat:
Ale później? Później był Wawrzyniak - bodaj 400 tys. €, Giza - podobnie. Za Urbana był zaciąg hiszpański - również bardzo kosztowny. W tym zawodnicy z papierami na granie - jak Descarga. Oraz Iwański za 650 tys. € - kupa kasy.
Wszystko się zgadza - z drobnym szczegółem. W druga strone poszły znacznie wieksze kwoty - Janczyk, Fabiański - tak wiec z górką zostało.

Cytat:
Do tego Legia stara się ciągle wyciągać wybijających się ligowców - np. Komorowski.
Pierwszy raz widze, zeby ktos za ten transfer chwalil KP. Zreszta jak wyzej pisałem, z Janczyka, Fabiana i Boruca mieli okolo 10 mln euro. To bedzie 30-40 mln zlotych w zaleznosci od kursów. Max 0,5 mln zl w przypadku Komorowskiego wiec powala.

Cytat:
No i świetna praca z młodzieżą, na którą są jednak pieniądze (również na skautów, którzy takich chłopaków wypatrują w niższych ligach). Borysiuk, Rybus, teraz Kosecki.
Swietna praca to jest moze w Akademii (wszak 'maja grac w Barcelonie i Man U'). Borysiuk cofa sie w rozwoju od roku i bedzie beda chcieli go opchnac gdziekowliek w lecie. Rybus to samo. A Kosecki jeszcze nic nie pokazał. Kosecki jest w L, bo nazywa sie Kosecki, a Rybus dzis przedstawił w PS jak został wyszukany przez skautów Legii, tak wiec to tez chyba zart z tym oplacaniem skautów. Chyba, ze Ty serio wierzysz, ze jakis skaut odkrył Koseckiego

Cytat:
Moim zdaniem nie ma co narzekać na zaangażowanie finansowe Waltera. Najwyżej na Trzeciaka i jego pomysły transferowe
.

Albo mi sie cos miesza albo od poczatku 2009 roku Legia praktycznie nie robi transferów gotówkowych do klubu. Katastrofalna praca Trzeciaka to inna sprawa.

Cytat:
A już porównywanie Waltera z Solorzem jest nieeleganckie.
Tu sie zgodze. Ale nie wiem kogo bardziej to obraza. Jeden pare lat w PZPR i pochwaly od Urbana w sprawie propagandy, drugi agent Departamentu I MSW PRL powszechnie znanego jako komórka SB

Cytat:
- Solorz (na szczęście) - nie jest skonfliktowany z kibicami.
Do czasu.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 17.02.2010 o godz. 19:15.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów