|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobęda Polacy w Vancouver? | |||
| Jeden |
|
10 | 4,00% |
| Dwa |
|
37 | 14,80% |
| Trzy |
|
55 | 22,00% |
| Więcej niż trzy |
|
136 | 54,40% |
| Żadnego |
|
12 | 4,80% |
| Głosujących: 250. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Ludzie pytanie:wygra Kanada w curlingu mężczyzn?
![]() Dzisiaj coś myślę że Justyna zdobędzie brąz i od razu odezwą się krytycy,że jak wstyd "tylko brąz... ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja po cichu liczę, że w snowboardzie Paulina Ligocka może też zdziałać jakąś miłą niespodziankę
żałuję jednak, że nie ma naszych hokeistów.... i nadal nie mogę pojąć że w prawie 40 mln kraju gdzie są góry, może nie wysokie, ale jednak trochę ludzi jeździ na nartach to w narciarstwie alpejskim totalnie nic nie znaczymy.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
o Ktorej jest planowany start Kowalczyk?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra element moze masz troszke racji, ale chyba wiadomo, że każdy liczył i wierzył że będzie złoto !Niestety sie nie udało, ale i tak wierze że Justyna złoto jeszcze na tych IO zdobędzie !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
W Polsce jest jedna glupia zasada.
Nazywa sie ona "Pompowaniem przez media" Malysz wg. medii musial miec 2 zlote medale. Zdobyl srebrny i jest fajnie ale co nastepuje Tak wlasnie tak...Malysz musi miec zloty na duzej skoczni na co naprawde nie ma szans bo Amman jest poza zasiegiem. Kowalczyk. Media...beda 3 medale i chyba zlote...pompowanie i pompowanie. I co sie stalo jest miejsce 5..trudno.. Sikora i jego wczorajszy bieg. Media...pompujemy Tomek biegnie po medal i co I dupa blda bo sie pogoda i Tomek nie popisali. Dlatego ja nie wiem dlaczego media liczyly pzred olimpida n jakies 5 czy 6 medali naszych jak my za wszystkie olimpiday zdobylismy 9. Zamiast spokojnie do tego podchodzic to teraz wlasnie bedziemy przezywac dziwne i niezrozumiel rozczarowania pokroju "Jak to sie stalo" |
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Akurat 10 km dowolnym to nie jest jej najmocniejsza strona Justyny. Dzisiaj najlepsze były zawodniczki, które biegają b. dobrze dowolnym. Poczekajmy na następne biegi.
![]()
WIERNOŚĆ NA WIEKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
A ja myślę, że teraz zejdzie z niej ciśnienie i w następnych startach już wynik będzie lepszy, medal po prostu musi być ;-)
I tak na marginesie - nie widziałam gorszej realizacji biegów narciarskich - pokazywanie z bliska biegaczek zamiast ujęć z dystansu pozwalających cokolwiek zobaczyć i to nawet na finiszu to jakiś dramat. Do tego pokazanie czasów tylko na dwóch punktach pomiarowych przed metą ... benzadzieja |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie lepiej było odpuścic dzisiejszego biegu i nastawic się na pozostałe? Co to k***a koń że musi pobiec we wszystkich zawodach i na każdym medal ale oczywiście usatysfakcjonawani jedynie jesteśmy ze złota. Żal mi PKOlu i polskich dziennikarzyn...
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
|
pompowanie przez media to racja a szczegolnie przez tvp no ale oni co zrozumiale nabijaja sobie tym ogladalnosc
inna sprawa to, że Kowalczyk bardziej myślała na zjazdach o tym żeby się nie wywrócić niż o ryzyku dzięki któremu mogła sporo zyskać a tak na co można było liczyć na na tym dystansie dowolnym aż taką dominatorką nie jest żeby na luzaka wszystko wygrywać wg. mnie pierwszy błąd trenerów co do nastawienia jej przed tym wyścigiem bo na podium powinna być no ale bez ryzyka w sporcie cudów nie ma w dodatku przegrałą z ta norwezka Marit a taki fajny kurs był i znow sie skusilem:( ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ja tam sie nie nastawiałem na medal na tym dystansie, co najwyzej na braz liczylem
od srody zaczyna sie jazda, sprint, potem 15km i 30 km bedzie w jej ulubionym stylu. Nie jestem zawiedziony wiedzialem ze te male skandynawki, Kalla i Bjorgen mocne beda na tym dystansie na maxa tutaj poszly ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
zjazd jest teraz a TVP nie transmituje. ALe zenada... dobrze ze na Eurosport jest, bo narazie swietnie jezdza
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Offline |
|
|
Eeee tam. Ja też nie sądziłam, żeby zdobyła medal ... "obawiam się", że maksymalnie zdobędzie jeden i to nie koniecznie złoty <można krzyczeć, bić, krytykować>. Chętnie to jednak odszczekam
![]() Niestety jestem mocno sceptycznie nastawiona do p.Kowalczyk. Ciekawe czy kombinezon był za ciasny? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Justyna przegrała medal o 5 sekund także powodów do żałoby narodowej nie ma. Ale media i tak zrobią swoje.
Jedno mnie dziwi - Justyna i jej trener mówili że trasy są rekreacyjne a jakoś tak na zjazdach nie wyglądała najlepiej - to tam przegrała brąz. Niemniej trzymam za nią kciuki bo medal jest nadal jak najbardziej realny, kto wie, może nawet złoty? Z tym, że raczej nie w środę.... A presja będzie rosła, pozostaje mieć nadzieję, że sobie z tym poradzi. A transmisje tych igrzysk na TVP są żenujące. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
TVP buduje złą otoczkę, dobrze że Justyna nie obiecuje złota,
Ona powiedziała Soczi 2014 bedzie tam złoto. Ale tutaj klasykiem pokaze na co ja stac, a nawet uwazam ze w sprincie moze byc dobrze, 30km to jej dystans ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie będę ukrywał - jestem troszkę rozczarowany... Ale mimo wszystko, podchodzę do tego wszystkiego spokojnie, Justyna wie, co robi, wiedziała doskonale, że 10km nie jest jej mocną stroną, a mimo to i tak jest w czołówce, kilka sekund za podium
W sprincie srebro, 2x7,5 - złoto i 30km też złoto. Nie ma innej opcji |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Ona po prostu zaciska zęby i daje z siebie wszystko w następnych zawodach. Tak było w Turynie, na tego rocznym Tour The Ski i innych zawodach. Kibicuję jej odkąd się pojawiła na trasach PŚ i wiem jaka cięzką pracę wykonuje. A to że prosto z mostu mówi, co jej się podoba a co nie to tylko zaleta. Zazdrość - bardzo polska cecha ![]() W biegach techniką klasyczną pokaże na co ją stać. Złoto będzie. Jestem tego pewna. |
|
|
|
Offline |
|
|
Słonko, a czego ja jej mam zazdrościć?
A wybacz tekst o za ciasnym kombiezonie (i za zimnej kurtce) pochodzi z jej obozu, nie jest moim wymysłem. Więc zejdź ze mnie. I wybacz, dla mnie to żenujące. Moje prawo chyba tak uważać? Niestety sodóweczka uderzyła totalnie do głowy (miałam ta "przyjemność" osobiście to widzieć), znam też wielu ludzi na codzień zajmujących się sportami zimowymi i kąazdy praktycznie Ci to powie. I niestety sodówka u sportowców to coś, czego osobście nie toleruję. Życzę jej jednak jak nalepiej, bo reprezentuje tam POLSKĘ ijak napisałam - chętnie odszczekam jak zdobędzie, więcej niż 1 medal. I wyjaśniając - to, że sądze że zdobędzie jeden medal nie jest efektem jakiejś zawiści czy tego, że źle jej życzę. To tylo moja osobista ocena sportowa. Tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Na 15 i 30km trasy też idealne nie będą ale to jednak bezpośrednia rywalizacja i troche dłuższe dystanse a Justyna słynie z wytrzymałości. No i na pewno znajdzie się jakiś choćby niewielki podbieg na którym będzie szansa uciec. Obstawiam w każdym biegu medal - łącznie 2 złote i srebro/brąz ![]() Dzisiaj tak jak się spodziewałem choć miałem nadzieje na brąz ![]()
Drobne przeziębienie to nawet kilka dni przerwy w treningach, co ma spory wpływ na formę. Więc takie niuanse, które dla przeciętnego człowieka mogą się wydawać śmieszne dla profesjonalnego sportowca są bardzo ważne.
Ostatnio edytowane przez _gilardino_ : 15.02.2010 o godz. 20:54.
![]() |
||
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Nigdy nie usprawiedliwiała tym, swoich niepowodzeń. Ona po prostu mówi to co akurat myśli. I są to luźne uwagi - nie szuka usprawiedliwień. A to , że chce poprawić warunki startu, to chyba normalne ? Nie wiem czego moglabyś jej zazdrościć, nie mniej sarkastyczna uwaga o kombinezonie wskazywala właśnie na tego typu animozje i była mało merytoryczna. Tekst o sodowce troche naciągany. Wiele osob wypowiada sie o niej wrecz przeciwnie. Ciezka praca od rana do wieczora. A to że ma niepokorny, goralski charakter - to tylko w jej pomaga. Zreszta sama o tym mowi otwarcie. Jak rownież jej trener. Z którym jednak nie ma konfliktow i za ktorego dalaby sie pokroić. Ja rowniez nie przepadam za sodowką u sportowcow. Ale Justyny akurat to nie dotyczy. p.s. Protekcjonalny tekst "słonko" też proponowałabym zostawić. Zwłaszcza, że odnioslam się nie do Ciebie personalnie tylko do Twojej wypowiedzi. I to do kombinezonu a nie do oceny sportowej - i prognoz ze zdobedzie jeden czy wiecej medali. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Justyna jest mistrzynią przede wszystkim stylu klasycznego..wiec nie ma czym się martwic i sie emocjonowac dzisiejszym miejscem akurat bo w dowolnym sama Justyna nie nastawiała się na medal nawet. W biegu masowym i łączonym na pewno będą 2 medale..bo sprint środowy to akurat loteria będzie jak zawsze.
A każdy wybitny sportowiec sobie lubi ponarzekac czasami i powybrzydzac..Adam sobie narzekac lubi na wiaterek czasami czy kombinezony Austryjaków za to np. i ma do tego prawo ze względu na wyniki jakie osiąga/osiągał wiec Justyna też czasami może pokaprysic. ![]() ![]()
SAMO JEDAN KLUB...
|
|
|
|
Offline |
|
|
Dla mnie słonko nie jest protekcjonalne, ale spoko
A co do kombinezonu i kurtki to wybacz, ale to jest dla mnie usprawiedliwienie. Nie wprost, ale jest. Ja to tak odbieram i tyle, takie mam zdanie. Jesli chodzi o sodówkę to chyba oczywiste, że sama tego nie powie, ani nie powie tego jej trener. Poza tym sodówka nie wyklucza ciężkiej pracy. Sodówka może się objawiać poza sportowo (nie na treningach czy zawodach a w innych relacjach). I to mam na myśli w jej przypadku. Nie umniejszam jej osiągnieć sportowych, bo osiągneła wiele, ale niestety wychodzenie z założenia "jestem królową, mistrzynią, wszystko mi się nalezy" jest dla mnie mało słuszne. Miałam okazję "porównać" ją z Małyszem chociazby i niestety to niebo z ziemia. A nie zaprzeczysz, że Małysz osiągnął o wieeeelewięcej niż Justyna. I nie piszę tego tylko sprzed telewizora. Przepraszam, zdania nie zmienię. Ale nie ukrywam tego i tego się nie wypieram. I jeszcze raz napiszę, że życzę jej jak najlepiej jako sportowcowi - Polce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poza sportowo może byc przepełniona sodóweczką-póki wygrywa i ciężko pracuje by wygrywac nikomu to nie będzie przeszkadzac poza jej najbliższym otoczeniem może. I Justyna sama osiągneła z trenerem to wszystko co ma teraz..sama kiedy wszyscy byli zapatrzeni w Adama tylko a Ją olewali i jej starty zupełnie i mieli gdzieś sprzęt dla niej,transport na zawody-po prostu wszystko wiec chocby za ten upór i trud należy jej się szacunek.
A by osiągnąc wiecej niż Adam ma jeszcze czas..na razie jest ,,tylko'' 2 krotną Mistrzynią świata i medalistką olimpijską z Turynu i 2 krotną triumfatorką Pucharu Świata oraz zwyciężcynią Tour de Ski. ![]() ![]()
SAMO JEDAN KLUB...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
a ze tak spytam, co usprawiedliwiała ta za zimna kurtka?
jeśłi u nas ktoś zna swoja wartośc to to jest sodówka ![]() w okresie przygotowawczym, który nie trwa 2 tygodnie, zapieprza od 5 rano, a o 21 chodzi spać drugie pół roku to zawody.prawdziwa sodówa. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Dzisiaj Justynie nie poszło, ale czy 5 miejsce na Olimpiadzie to jakaś tragedia
Kolejna sprawa to TVP, która po raz kolejny niszczy mi radość z oglądania sportu. Poziom komentatorów - żenujący. No i to studio z Panem Kurzajewskim, mega infantylna atmosfera, głupkowate komentarze i pompowanie balonu na maksa ile to my medali przywieziemy...ledwie Kowalczyk zakończyła start już kilku wesołych panów chce z niej wycisnąć deklarację, że już w 3 następnych startach będzie złoto na 100% Żenada. |
|
|
|
Offline |
|
|
Nie będę Was przekonywać - macie swoje zdanie i super. Szanuje to.
Ja mam swoje i też super. Także bądźcie łaskawi uszanować je i nie robić ze mnie nagle jakiejś mendy, która nie docenia mistrzyni. Będę wdzięczna. Nie obrażam Was, nie bluzgam jej i nie obrażam. Wyrażam swoje zdanie, negatywne, ale chyba nie kazdy ma obowiązek ją wielbić? Powtórzę ostatni raz - swoje zdanie wyrobiłam sobie z własnego doświadczenia. I mam takie jakie mam. _gilardino_ - dopiero teraz zauwazyłam Twoją wiaodmośc. Tak oczywiście ma prawo i wręćz obowiązek mieć zapewnione najlepsze (albo takie na jakie zasługuje) sprzęty, warunki ect. Tylko, ze takie same sprzety jakoś nikomu innemu (w sensie sportowcowi) nie przeszkadzały, tylko jej. Tak są różni ludzie,różne organizmy. Jakby miałą gorszy to ok, niech się upomina. Ale mając taki jaki wszyscy, sorry. To jakby któremuś z naszych nie pasował krój koszulki ... albo szwy na nim.
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 15.02.2010 o godz. 22:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dlatego wolę oglądać Eurosport, profesjonalizm,
i świetna para komentatorów biathlonu ;D Justyna nie przejmuj się, idź do przodu ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Komentując kolarstwo są jeszcze lepsi na Eurosporcie ale w biathlonie tez dają rade..
A co do studia w TVP..po co i na co są zapraszane tam jakieś VIP-y pokroju pana Żaka czy pani Szejbal? bo nie moge tego pojąc-szczególnie że już Pan Wkurzajewski robi za wystarczające jednoosobowe show.![]()
SAMO JEDAN KLUB...
|
|
|