|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tak naprawdę boiska treningowe powiny być zlokalizowane na terenach Tele-Foniki po lewej stronie zamieszczonego obrazka. Tylko nie wiadomo czy tele-fonika i Cupiał ostatnimi czasy nie zainteresowani przyszłością Wisły będą chcieli przeznaczyć teren na nieopłacalną finansowo inwestycję.
Obawiam się, że w miejscu w którym wkleiłem hale boisko treningowe nie zmieściłoby się. To samo tyczy się terenów między stadionem a Reymonta. Kierując się tym właśnie założeniem przyjąłem, że można spróbować wcisnąć tam coś mniejszego jak właśnie, sale gimnastyczną, korty (chociaz tutaj utrzymanie byłoby pewnie drogie) albo boiska do koszykówki - tak żeby okolice stadionu w końcu ożyły. Co do samych boisk do koszykówki - ich atutem jest to, że spokojnie można je wyznaczyć na drogach dojścia do trybun - w koncu otwarte boiska. Jaszczur - droga do podziemnych parkinów w tamtym rejonie jest jeszcze daleka niestety.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 14.02.2010 o godz. 15:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
popraw link bo ten nie dziala.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
przecież działa
![]() ![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
medyk jacy kibice Ruchu? nie skumałem a ogladałem galerie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie to kibice ruchu radzionkow.
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Proszę o usinięcie posta
Ostatnio edytowane przez arth_ur : 15.02.2010 o godz. 13:50.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,7547892.html - Murawa z Narodowego będzie na stadionie Hutnika. Kurcze wydaje mi się że ten obiekt składany jest z "odpadów" nie stety.
Artykuł z dzisiejszego Dziennika Polskiego Dziennik Polski napisał(a):
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Bez obrazy ale Wisła pokazała jakim jest wspaniałym operatorem gdy przez 4 lata nie potrafiła zagospodarować trybuny południowej jakimś porządnym punktem gastronomicznym mimo, że są do tego dobra warunki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Wisła z własnej kieszeni miała wyłożyć kilka mln zł ? miasto czy Wisła buduje ten stadion? miasto ma za obowiązek wykończyć ten stadion na cacy.. a Wisła nie powinna żadnych haraczy płacić
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 15.02.2010 o godz. 14:12.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
otóż ta trybuna jest wykończona od ładnych kilku lat..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() Oczywiście żartuje ale takie jest podejście w tym klubie do zarządzania, dlatego jestem jak najbardziej za oddaniem Wiśle SSA stadionu na normalnych warunkach nie robienia jakiś promocji bo to naszych działaczy utrwala w przekonaniu że jakoś to będzie. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
No ale niestety tak w naszym klubie podchodzi się do kwestii stadionu. Dlaczego przez 2 lata Wisła nie naciskała miasta w sprawie zaplecza trybuny D Zasataniawiam się czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby oddanie stadionu profesjonalnej firmie która umozliwiłaby organizacje meczu na europejskim poziomie. No chyba że do czerwca zmieni się myslenie klubu w tej kwestii. |
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
A kto Krakowowi pożyczy na to pieniądze?
![]()
Kaziu Moskal crazy fan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Wiec ja wdze to tak.
Runda wiosenna w Sosnowcu bo Hutnik nie ma licencji. Runda jesienna nastepnego sezonu albo w Sosnowcu albo na Hutniku bo opzonienia na naszym stadionie nikt nie nadrobi. CZyli reasumujac rok bez Reymonta ...to juz bylby cyrk... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Półtora roku gwoli ścisłości. Ale wg tego artykułu nie jest przesądzone, że nie będziemy grać na Hutniku, są na to szanse.
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Eeeeeee tam.... Ludzie nikomu nie zależy na tym ,żeby sprawę stadionu Wisły Kraków pod względem wielopłaszczyznowym doprowadzić do końca w sposób profesjonalny. Piaskownica i tyle. Dla mnie rzeczą nie pojętą jest jak można budować dwa stadiony jednocześnie. Porąbany pomysł organizacyjnie. Skupić się na jednym pod każdym względem dopiero następny zaczynać. A tak to mamy dwa rozgrzebane place budowy i perspektywę kolejnego roku w Sosnowcu. To jest poważne podejście do sprawy. Jaja jakieś. Ile klub na tym traci a wszyscy zadowoleni z siebie. Jak sobie pomyśle ,że 2010 rok znowu spędzimy w jakieś dziurze w ziemi to mnie szlag trafia. Śmieszne jest to ,że ktoś liczy ,że nasi Wiślaccy zarządcy zrobią tutaj jakiś mega pomysł na eksploatacje tego stadionu. Z czym do gości? Cała ta organizacja to wygląda jak ta "buda z kiełbasą". Jeszcze tylko przyczepy kempingowej brakuje.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 15.02.2010 o godz. 20:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
Co do trybuny północnej. Tam nie ma czego zagospodarować - wewnątrz nie ma dosłownie nic, poziom 00 to najnormalniejszy grunt, poziom +1 nie jest zalany - to tylko stalowe dźwigary pod budowę kondygnacji. Do tego trzeba zrobić wszelkie łącza wodne, kanalizacyjne, elektryczne, zakupić klimatyzację. Koszt tych prac sięgnie pewnie ponad 10mln PLN. Co trzeba wewnątrz zbudować? 00 - toalety, punkty gastronomiczne z zapleczem, punkt medyczny, magazyny. +1 - tutaj jest przestrzeń do wykorzystania, oficjalny sklep Wisły Kraków + klub kibica (w tym pub). Co do operatora stadionu - wprost TRZEBA wyłonić zewnętrznego jak chociażby we Wrocławiu, bez niego stadion będzie nierentowny. Gdyby Wisła została operatorem stadionu mogłaby kosić niezłą kasę, bo jest na czym - ponad 30 skyboxów, sporo przestrzeni biurowej, można na stadionie zorganizować inne imprezy. Jakoś nie wierzę, że zarząd Wisły podoła temu zdaniu patrząc na sposób prowadzenia marketingu i zabieganie chociażby o dokończenie budowy stadionu pod klucz. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
żydki podeszły do sprawy w sposób profesjonalny - firma która wygrała projekt jest znanym projektantem stadionów w Hiszpanii, a u nas....wybrano dziada Obtułowicza, słynnego z budowy kościoła i muzeum. Druga sprawa - profesur łazi koło stadionu jak koło jajka - u nas wygląda na to że nie ma ani 1 kompetentnej osoby, która by się tym zajmowała. Mam takie wrażenie że to co się będzie działo z naszym stadionem , przebije wszystkie inne niechlubne historie z ostatnich lat nastu w naszym klubie. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Co do skyboxów to Wisła będzie z nich kosiła kasę. Przestrzeń biurową to nie problem wynająć, ale imprezy to już ciężki orzech do zgryzienia dla Wisły. Bo niby jak klub piłkarski miałby się zająć organizowaniem koncertów muzycznych itp |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Bo u nas w zarzadzie sami madrale ktorzy potrafia zmieniac prezesow i ich stołki. A jak przyjdzie cos zrobiic,cos dac od siebie,czyms sie zainteresowac,cos zadzialac w koncu dla dobra klubu w ktorym sie pracuje to nie ma nikogo . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Byłeś ty kiedyś na stadionie na trybunie E? Widziałeś co jak jest doprowadzone czy tak piszesz że nie ma. Z tego co ja widziałem to podłączenia są wyprowadzone z posadzki, wystarczy to obudować i zamontować potrzebne urządzenia, ale o to chodzi że nikt nie widział na razie potrzeby aby przymusić Aspen do tego. Bo kibice mogą kupić sobie kiełbache przed trybuną i też będzie. Nie wyobrażam sobie że punkty gastronomiczne będą wykończone na 100% że będzie kucharza w środku tylko brakować.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Na trybunie E nie byłem, jeśli są tam tego typu pomieszczenia lecz po prostu nie wykorzystane, a gastronomia jest w namiocie przed trybuną, to wolę tego nie komentować. Zdrowy rozsądek mi po prostu podpowiada, że w sytuacji gdy na trybunie są punkty gastronomiczne to są one wykorzystywane, gdy nie ma wtedy mała gastronomia ląduje w namiotach.
![]() (jeden z punktów gastronomicznych trybuny zachodniej, na wschodniej są takie same) W internecie brak jakichkolwiek informacji na temat tej trybuny, tym bardziej rzutów pokazujących rozmieszczenie pomieszczeń. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
wogole ten aspen to ma jakis dozywotni monopol na 'catering' na naszym stadionie? przydal by sie jakis nowy przetarg moze jakas firma z troche innym lepszym podejsciem do tego by to wygrała
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|