The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.02.2010, 15:52
LukL napisał(a):Wyświetl post
Wracając do krzesełek, to przygotowałem kilka dokładniejszych wersji projektu który zajął drugie miejsce.
Dodatkowo do poziomu dolnego dodałem napis "1906" (propozycja Kuby)

http://libuszewski.pl/krzeselka.html
jak już ma być jakiś napis to samo WISŁA
"za dużo to nie zdrowo"
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.02.2010, 16:03
Widac ze panowie robotnicy punkt 15 i koniec.

A teraz wcale sie tak szybko ciemno juz nie robi.
Odpowiedz cytując
Niko22
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 12.02.2010, 16:52
zdecydowanie 1 wersja od góry czerwono, troche białego po środku, a na dole na niebieskim tle WISŁA napewno stadion super by sie prezentował na różnego rodzaju prezentacjach czy to zapowiedzich meczów czy tez innych imprez masowych jednolity kolor jak dla mnie odpada wieje nudą i starością odstrasza. stadion musi sie prezentować nawet jak jest pusty
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.02.2010, 17:11
Tak swoja droga okablowanie stadionu idzie z TF?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.02.2010, 17:41
Ciekawe czy w klubie ktoś już zastanawia się nad typem krzesełek. Oby to nie był jakiś tani, model.
Lech i Legia już wiedzą jakie zamontują siedziska. U nas ciągle cisza. Cisza, która zresztą dotyczy nie tylko krzesełek. Irytacja, frustracja...

http://stadion.legia.com/?akt=12232

http://www.lechpoznan.net/news-6951.html
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 12.02.2010, 17:53
Na Legii będzie akurat jeden z najdroższych modeli (który będzie montowany też na Stadionie Narodowym), w Poznaniu ustalono, że krzesełka będą składane, model ciągle nie jest znany.
W Krakowie buduje ten sam wykonawca co stadionu Legii, więc możliwe jest, iż zamówi ten sam model siedzisk (to, że będą składane jest już wiadome).
Odpowiedz cytując
silver1906ts
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 12.02.2010, 18:43
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...7d379d5a9.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...150d7d666.html

Dobrze by bylo przy naroznikach na D jechac z czerwienią i bielą do gwiazdy zeby stanowiło to jedną,ciągłą całośc.Odwróciło by to uwage od przerwy miedzy łączeniami sektorów które muszą być ze względy na..... ''lepszą cyrkulacje powietrza''
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.02.2010, 18:52
Panowie nie robcie rozkminek co do krzeselek, bo szczerze watpie by zamontowane krzeselka na D jak i na E byly wymieniane (modyfikowane)
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.02.2010, 18:54
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy w klubie ktoś już zastanawia się nad typem krzesełek. Oby to nie był jakiś tani, model.
Lech i Legia już wiedzą jakie zamontują siedziska. U nas ciągle cisza. Cisza, która zresztą dotyczy nie tylko krzesełek. Irytacja, frustracja...

http://stadion.legia.com/?akt=12232

http://www.lechpoznan.net/news-6951.html
Bo u nich prace postępują jak nalezy... mają juz wszystko zaprojektowane i ułożone.. dlatego choćby Legia sprzedaje od kilku miesięcy karnety (rezerwacja) na nowy stadion..

u nas jest klapa.. miasto każde nam płacić za D i nie wiadomo za co jeszcze.. a przeciez Wisła żadnych pieniędzy nie będzie dawać.. bo nie ma, a nawet gdyby miała to nie chcę mi się wierzyć że dadzą.. i to na bidę kilkanaście mln złotych (sic!) , ja w ogóle sobie nie wyobrażam sytuacji że klub próbuje chociaz złotówkę dołożyć, byliby dla mnie skończonymi..
to jest jakiś cyrk na skalę światową że klub ma jeszcze dokładać do stadionu..
nawet jak coś ruszy to 3/4 zaplecza stadionu nie będzie Wisły tylko jakichś inwestorów itp i zyski będą w porównaniu do tych w Poznaniu czy na Legii śmieszne.. skończy się jeszcze na tym że wałki zaczną walić z lożami vip / skyboxy z których czerpie się największe zyski i Wisła będzie dostawać jakieś ochłapy..

nie wiadomo czy zagramy na tym stadionie do 2013 roku...
.....a wy główkujecie jaki kolor krzesełek... a post wyżej to już w ogóle kosmos.. nie ma pieniędzy na wykończenie toalet, a krzesełka z D powymieniają na inne żeby całość się zlewała...

niestety.. ale stadion dla najlepszego klubu w Polsce powinien dać mu duży pożytek na przyszłość... a jak na razie to my więcej stracimy niż zyskamy.. jest to jakaś komedia bo tak na prawdę dużo to my nie zyskamy przez ten stadion... i kwestią czasu jest jak zaczną nas wyprzedzać kluby typu... a zresztą tak mnie to boli że wolę nie pisać...

i nie chodzi mi już o wygląd stadionu bo nie jest zły.. tylko o biznes plan i całą to otoczkę... a raczej jego brak, dlatego najbardziej żenujące jest to że niby nowy stadion a nie odczuje się nawet jakiegoś pchnięcia do przodu... obym się mylił.

nie czas teraz na główkowanie nad błędami Pawełka, krzykami Małeckiego czy braku napastnika na testach w Hiszpanii.. bo problem Wisły leży teraz gdzie indziej.. i jest on bardzo poważny
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 12.02.2010 o godz. 19:08.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 12.02.2010, 20:03
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Bo u nich prace postępują jak nalezy... mają juz wszystko zaprojektowane i ułożone.. dlatego choćby Legia sprzedaje od kilku miesięcy karnety (rezerwacja) na nowy stadion..

u nas jest klapa.. miasto każde nam płacić za D i nie wiadomo za co jeszcze.. a przeciez Wisła żadnych pieniędzy nie będzie dawać.. bo nie ma, a nawet gdyby miała to nie chcę mi się wierzyć że dadzą.. i to na bidę kilkanaście mln złotych (sic!) , ja w ogóle sobie nie wyobrażam sytuacji że klub próbuje chociaz złotówkę dołożyć, byliby dla mnie skończonymi..
to jest jakiś cyrk na skalę światową że klub ma jeszcze dokładać do stadionu..
nawet jak coś ruszy to 3/4 zaplecza stadionu nie będzie Wisły tylko jakichś inwestorów itp i zyski będą w porównaniu do tych w Poznaniu czy na Legii śmieszne.. skończy się jeszcze na tym że wałki zaczną walić z lożami vip / skyboxy z których czerpie się największe zyski i Wisła będzie dostawać jakieś ochłapy..

nie wiadomo czy zagramy na tym stadionie do 2013 roku...
.....a wy główkujecie jaki kolor krzesełek... a post wyżej to już w ogóle kosmos.. nie ma pieniędzy na wykończenie toalet, a krzesełka z D powymieniają na inne żeby całość się zlewała...

niestety.. ale stadion dla najlepszego klubu w Polsce powinien dać mu duży pożytek na przyszłość... a jak na razie to my więcej stracimy niż zyskamy.. jest to jakaś komedia bo tak na prawdę dużo to my nie zyskamy przez ten stadion... i kwestią czasu jest jak zaczną nas wyprzedzać kluby typu... a zresztą tak mnie to boli że wolę nie pisać...

i nie chodzi mi już o wygląd stadionu bo nie jest zły.. tylko o biznes plan i całą to otoczkę... a raczej jego brak, dlatego najbardziej żenujące jest to że niby nowy stadion a nie odczuje się nawet jakiegoś pchnięcia do przodu... obym się mylił.

nie czas teraz na główkowanie nad błędami Pawełka, krzykami Małeckiego czy braku napastnika na testach w Hiszpanii.. bo problem Wisły leży teraz gdzie indziej.. i jest on bardzo poważny
Już wystarczy tego narzekania. To że czegoś nie ma to nie znaczy że być nie może. Żadne biznespalny nie zmieniąją funkcjonowania stadionu. Gdyby było już wiadomo kto jest operatorem to za miesiąc byłby gotowy biznespaln a tak to nie wiadomo czy Wisła będzię chciała dzierżawić cały obiekt czy tylko część sportową. Opowiadasz jakieś farmazony że "więcej stracimy niż zyskamy", że "kwestią czasu jest jak zaczną nas wyprzedzać kluby" bez podania jakichkolwiek sensownych argumentów. Takiego narzekania to już wystarczy na tym forum.

A co do napisu na trybunie C to nie można dać takiego badziewia jak był na Legii tylko zrobić z pomysłem i z klasą (szkoda że takie małe te sektory):

Tylko proszę nie narzekać że krzywo. To tylko przykładowy projekt
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 12.02.2010 o godz. 20:07.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.02.2010, 20:09
I tak to wszystko naprawde bedzie idiotycznie wygladalo bo bedzie pewnie inny odcien krzeselek na D i E ktore napewno nie beda wymieniane.
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Stary 12.02.2010, 20:14
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
I tak to wszystko naprawde bedzie idiotycznie wygladalo bo bedzie pewnie inny odcien krzeselek na D i E ktore napewno nie beda wymieniane.
heh nawet nie pomyślałem o tym
rzeczywiscie nic dziwnego, że się z tym nie spiesza
moze byc dramat:(

więc pozostaje tylko czerwony kolor
Ostatnio edytowane przez Hudy : 12.02.2010 o godz. 20:16.
Odpowiedz cytując
chester
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.02.2010, 20:34
A co to za paskudna moda z przejściami kolorów, które wyglądają jak robione w sprayu w Paintcie? :/
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 12.02.2010, 20:50
Dla mnie wersja śnieżna jest SUPER ! Chciałbym aby to przeszło. Kolorystyką i układem krzesełek trzeba nadrobić niedociągnięcia które zawiera nasz stadion.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.02.2010, 21:48
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_oswietlenia/

Czy tu nie ma czasem błędu? Na trybunie ZACHODNIEJ ma zostać zamontowany dach, aby rozpoczęto montaż oświetlenia?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Stary 12.02.2010, 22:16
rafalek napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_oswietlenia/

Czy tu nie ma czasem błędu? Na trybunie ZACHODNIEJ ma zostać zamontowany dach, aby rozpoczęto montaż oświetlenia?
nie ma bledu
zerknij sobie na projekty
oswietlenie bedzie przymocowane do dachu
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.02.2010, 22:18
Mam taką propozycje aby utworzyć osobny temat o krzesełkach bo rozkminy tutaj są straszne i trochę zaśmiecają ten temat.
Co do odpowiedzi na temat wykończenia D to niestety tego się obawiałem.... Niedawno byłem w Wiślackim świecie i usłyszałem jak pan pracownik rozmawiając przez telefon powiedział do swego rozmówcy że niestety ale nie wydrukuje mu tego (nie wiem o co chodziło) gdyż mają przykaz z klubu aby oszczędzać na czym się da w w szczególności na papierze i tuszu.
Coś mi się więc wydaje że gdy Wisła otrzyma trzy gotowe trybuny to nie będzie jej się spieszyło wydawać kase na budowanie nam wejśc na D. Powie że zostawia to na lepsze czasy
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.02.2010, 22:20
Hudy napisał(a):Wyświetl post
nie ma bledu
zerknij sobie na projekty
oswietlenie bedzie przymocowane do dachu
Ale dlaczego oświetlenie na WSCHODNIEJ będzie montowane dopiero, gdy dach pojawi się nad ZACHODNIĄ?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.02.2010, 23:16
Może po to, żeby je dobrze ustawić i skoordynować
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 12.02.2010, 23:19
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Ale dlaczego oświetlenie na WSCHODNIEJ będzie montowane dopiero, gdy dach pojawi się nad ZACHODNIĄ?
Bo jest błąd w newsie, zresztą główna nie pierwszy raz się pomyliła.
Pero napisał(a):Wyświetl post
Mam taką propozycje aby utworzyć osobny temat o krzesełkach bo rozkminy tutaj są straszne i trochę zaśmiecają ten temat.
Co do odpowiedzi na temat wykończenia D to niestety tego się obawiałem.... Niedawno byłem w Wiślackim świecie i usłyszałem jak pan pracownik rozmawiając przez telefon powiedział do swego rozmówcy że niestety ale nie wydrukuje mu tego (nie wiem o co chodziło) gdyż mają przykaz z klubu aby oszczędzać na czym się da w w szczególności na papierze i tuszu.
Coś mi się więc wydaje że gdy Wisła otrzyma trzy gotowe trybuny to nie będzie jej się spieszyło wydawać kase na budowanie nam wejśc na D. Powie że zostawia to na lepsze czasy
Dlatego też wnętrze D MUSI wybudować inwestor, tj miasto.
Nie wiem za ile lat Wisłę stać będzie na budowę wnętrza za 10-15mln PLN. Dodatkowo miasto zobowiązało się do budowy stadionu klasy ELITE a bez wnętrza D stadion tej klasy nie otrzyma, a kibice na trybunę nie będą wpuszczani.
Jak widać interpelacje i nagonka w necie nieco pomaga, przykładem chociażby finansowanie kołowrotów i monitoringu (a powinno być w przetargu jeszcze reszta IT).
Najbardziej boli zupełny brak reakcji ze strony władz Wisły, to one powinny zabiegać o dokończenie tego stadionu w całości jak najszybciej, a nie dzieję się z ich strony zupełnie nic.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 13.02.2010, 01:30
wiem, ze jako osoba śledzaca temat o stadionie dawno powiniene to wiedziec

ale czy moglby mnie ktos oświecić na jakiej podstawie oblicza się pojemność netto i brutto?

czy netto to liczba biletow do sprzedazy a reszta to miejsca dla dziennikarzy, mediow etc?
Odpowiedz cytując
alborn1
Junior Member

Od: 01.2006

Stary 13.02.2010, 09:57
netto to liczba krzeselek na stadionie, brutto to obsluga techniczna, ludzie sprzedajacy napoje, stewardzi, ochrona, kamerzysci itp...
Odpowiedz cytując
Metaxa
Junior Member

Od: 08.2006

Stary 13.02.2010, 11:54. Operator stadionu
Wiem że niektórzy podejdą do sprawy sceptycznie bo jako kibice Wisły nie wyobrażamy sobie innego operatora stadionu im. Reymana jak Wisła ale czy aby na pewno nasz klub podoła zadaniu zwłaszcza że jako kibice jesteśmy z wielu rzeczy niezadowoleni jak choćby praca działu marketingu i wiele innych.
Polecam artykuł z Dziennika Polskiego z piątku 12.02.10. ze strony B2: 'ROZMOWA z Jackiem Bochenkiem, dyrektorem grupy sportowej z międzynarodowej firmy konsultingowej Deloitte zajmującej się m.in. doradztwem dla sektora sportowego.'
Mowa m.in. o tym jak sprawę prowadzenia stadionu rozwiązano w Wrocławiu, Warszawie czy Gdańsku.
Uważam że od początku taktyka obrana jak np. w Wrocławiu sprawiłaby że nas stadion wyglądałby bardziej współcześnie, zarabiałby pieniądze oraz byłby o wiele bardziej funkcjonalny. Nie jestem osobą która jest malkontentem i cieszę sie że będziemy mieli nowy stadion ale jako osoba z ambicją staram się zawsze popatrzeć na sprawę z krytycznym spojrzeniem. Utworzenie czegoś w rodzaju konsorcjum Stadion im. Reymana byłoby chyba lepszym posunięciem: operator komercyjny, operator sportowy=Wisła plus miasto jako właściciel i odpowiedzialny za Stadion spowodowałoby że stadion byłby w pełni organizmem gospodarczym poddanym także prawom rynku, a do tego wspaniałym miejscem spektakli sportowych.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 13.02.2010, 17:33
na stronie SKWK ukazał się raport holenderskiej firmy The Stadium Consultancy
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.02.2010, 19:23
Ktoś ostatnio tutaj pytał się czy kable wykorzystywane przy budowie stadionu pochodzą od telefoniki. Wychodzi na to że tak, a przynajmniej częściowo.
http://www.stadionwisly.info/files/gallery/228/21.jpg
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.02.2010, 21:00
a w srod pracownikow jak widac w galerii zdjec jacys kibice Ruchu heh
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 13.02.2010, 21:46
Z raportu na szybko i pobieznie przeczytanego rzucilo mi sie w oczy jego faalne tlumaczenie na polski (kto to robil!!!), z ktorego widac ze robila to osoba nie tylko slabo znajaca sie na budwie ale tez slabo znajaca angielski i uzywajaca translatora i przy tym kompletnie niemyslaca. Ordynarny punkt 1 tlumaczony raz jako "system fundamentu" a kilka wersow nizej jako "system fundacji"(!!!).
Ciekawa historia z propozycja umiejscowienia sklepiku, baru i muzeum. 4 opcje, z czego dwie na nowoprojektowanej trybunie, jedna w pawilonie i jedna w calkiem nowym budynku!!!! Jak fatalnie zaprojektowana musi byc zna trybuna zeby tak trudne bylo wrzucenie w nia sklepu i padala propozycja postawienia nowego budynku? To jest naprawde nie do wiary...
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.02.2010, 12:26
Bar w pawilonie? To nawet całkiem fajna opcja. Co do sklepiku i muzeum to jedynym wg mnie jedyna dobra lokalizacja jest od strony Reymonta.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 14.02.2010, 15:03
można ew stworzyć opcje alternatywną tj zbudować duży pub-piwiarnie z podłużnymi stołami na styl CK-Browaru właśnie od strony Reymonta a sklepik zmieścić gdzieś na stadionie - tak, żeby ew oprowadzanie wycieczek lub osób prywatnych kończyło się w sklepiku (jak w 90 % muzeów i obiektów na świecie).

Ubolewam nad tym, że nikt narazie nie wspomniał o tym, że wokół stadionu mamy bardzo dużo miejsca do zagospodarowania.
Tak naprawdę wystarczyłoby tutaj miejsca np. na sale gimnastyczną, 2 korty (wyłączane na czas meczów np) i conajmniej odkryte boiska do gry w koszykówkę.
W wypadku stworzenia swoistego parku sportu wokół stadionu (mógłby być administrowany przez miasto lub np przez jedną z uczelni) zarówno młodsze jak i starsze pokolenie mogłoby przebywać w bezpiecznym, ogrodzonym i fajnie zorganizowanym miejscu przez cały rok.

Poniżej wkleiłem na teren przy Reymonta całkiem niemałą halę Polibudy.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 14.02.2010 o godz. 15:14.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 14.02.2010, 15:19
Pomysł Kuba niezły.Problem tylko w tym że sekcji piłkarskiej przydałyby się boiska treningowe, a budując cokolwiek innego -już napewno nie będzie miejsca dla nich
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów