|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
"za dużo to nie zdrowo" ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Widac ze panowie robotnicy punkt 15 i koniec.
A teraz wcale sie tak szybko ciemno juz nie robi. |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
zdecydowanie 1 wersja od góry czerwono, troche białego po środku, a na dole na niebieskim tle WISŁA napewno stadion super by sie prezentował na różnego rodzaju prezentacjach czy to zapowiedzich meczów czy tez innych imprez masowych jednolity kolor jak dla mnie odpada wieje nudą i starością odstrasza. stadion musi sie prezentować nawet jak jest pusty
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Tak swoja droga okablowanie stadionu idzie z TF?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ciekawe czy w klubie ktoś już zastanawia się nad typem krzesełek. Oby to nie był jakiś tani, model.
Lech i Legia już wiedzą jakie zamontują siedziska. U nas ciągle cisza. Cisza, która zresztą dotyczy nie tylko krzesełek. Irytacja, frustracja... http://stadion.legia.com/?akt=12232 http://www.lechpoznan.net/news-6951.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Na Legii będzie akurat jeden z najdroższych modeli (który będzie montowany też na Stadionie Narodowym), w Poznaniu ustalono, że krzesełka będą składane, model ciągle nie jest znany.
W Krakowie buduje ten sam wykonawca co stadionu Legii, więc możliwe jest, iż zamówi ten sam model siedzisk (to, że będą składane jest już wiadome). |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...7d379d5a9.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...150d7d666.html Dobrze by bylo przy naroznikach na D jechac z czerwienią i bielą do gwiazdy zeby stanowiło to jedną,ciągłą całośc.Odwróciło by to uwage od przerwy miedzy łączeniami sektorów które muszą być ze względy na..... ''lepszą cyrkulacje powietrza'' |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Panowie nie robcie rozkminek co do krzeselek, bo szczerze watpie by zamontowane krzeselka na D jak i na E byly wymieniane (modyfikowane)
![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
u nas jest klapa.. miasto każde nam płacić za D i nie wiadomo za co jeszcze.. a przeciez Wisła żadnych pieniędzy nie będzie dawać.. bo nie ma, a nawet gdyby miała to nie chcę mi się wierzyć że dadzą.. i to na bidę kilkanaście mln złotych (sic!) , ja w ogóle sobie nie wyobrażam sytuacji że klub próbuje chociaz złotówkę dołożyć, byliby dla mnie skończonymi.. to jest jakiś cyrk na skalę światową że klub ma jeszcze dokładać do stadionu.. nawet jak coś ruszy to 3/4 zaplecza stadionu nie będzie Wisły tylko jakichś inwestorów itp i zyski będą w porównaniu do tych w Poznaniu czy na Legii śmieszne.. skończy się jeszcze na tym że wałki zaczną walić z lożami vip / skyboxy z których czerpie się największe zyski i Wisła będzie dostawać jakieś ochłapy.. nie wiadomo czy zagramy na tym stadionie do 2013 roku... .....a wy główkujecie jaki kolor krzesełek... a post wyżej to już w ogóle kosmos.. nie ma pieniędzy na wykończenie toalet, a krzesełka z D powymieniają na inne żeby całość się zlewała... niestety.. ale stadion dla najlepszego klubu w Polsce powinien dać mu duży pożytek na przyszłość... a jak na razie to my więcej stracimy niż zyskamy.. jest to jakaś komedia bo tak na prawdę dużo to my nie zyskamy przez ten stadion... i kwestią czasu jest jak zaczną nas wyprzedzać kluby typu... a zresztą tak mnie to boli że wolę nie pisać... i nie chodzi mi już o wygląd stadionu bo nie jest zły.. tylko o biznes plan i całą to otoczkę... a raczej jego brak, dlatego najbardziej żenujące jest to że niby nowy stadion a nie odczuje się nawet jakiegoś pchnięcia do przodu... obym się mylił. nie czas teraz na główkowanie nad błędami Pawełka, krzykami Małeckiego czy braku napastnika na testach w Hiszpanii.. bo problem Wisły leży teraz gdzie indziej.. i jest on bardzo poważny
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 12.02.2010 o godz. 19:08.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
A co do napisu na trybunie C to nie można dać takiego badziewia jak był na Legii tylko zrobić z pomysłem i z klasą (szkoda że takie małe te sektory): ![]() Tylko proszę nie narzekać że krzywo. To tylko przykładowy projekt
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 12.02.2010 o godz. 20:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
I tak to wszystko naprawde bedzie idiotycznie wygladalo bo bedzie pewnie inny odcien krzeselek na D i E ktore napewno nie beda wymieniane.
|
|
|
|
sssssssss..
Offline |
|
rzeczywiscie nic dziwnego, że się z tym nie spiesza moze byc dramat:( więc pozostaje tylko czerwony kolor
Ostatnio edytowane przez Hudy : 12.02.2010 o godz. 20:16.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A co to za paskudna moda z przejściami kolorów, które wyglądają jak robione w sprayu w Paintcie? :/
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Dla mnie wersja śnieżna jest SUPER ! Chciałbym aby to przeszło. Kolorystyką i układem krzesełek trzeba nadrobić niedociągnięcia które zawiera nasz stadion.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_oswietlenia/
Czy tu nie ma czasem błędu? Na trybunie ZACHODNIEJ ma zostać zamontowany dach, aby rozpoczęto montaż oświetlenia? ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
sssssssss..
Offline |
|
zerknij sobie na projekty oswietlenie bedzie przymocowane do dachu ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Mam taką propozycje aby utworzyć osobny temat o krzesełkach bo rozkminy tutaj są straszne i trochę zaśmiecają ten temat.
Co do odpowiedzi na temat wykończenia D to niestety tego się obawiałem.... Niedawno byłem w Wiślackim świecie i usłyszałem jak pan pracownik rozmawiając przez telefon powiedział do swego rozmówcy że niestety ale nie wydrukuje mu tego (nie wiem o co chodziło) gdyż mają przykaz z klubu aby oszczędzać na czym się da w w szczególności na papierze i tuszu. Coś mi się więc wydaje że gdy Wisła otrzyma trzy gotowe trybuny to nie będzie jej się spieszyło wydawać kase na budowanie nam wejśc na D. Powie że zostawia to na lepsze czasy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ale dlaczego oświetlenie na WSCHODNIEJ będzie montowane dopiero, gdy dach pojawi się nad ZACHODNIĄ?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Może po to, żeby je dobrze ustawić i skoordynować
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Nie wiem za ile lat Wisłę stać będzie na budowę wnętrza za 10-15mln PLN. Dodatkowo miasto zobowiązało się do budowy stadionu klasy ELITE a bez wnętrza D stadion tej klasy nie otrzyma, a kibice na trybunę nie będą wpuszczani. Jak widać interpelacje i nagonka w necie nieco pomaga, przykładem chociażby finansowanie kołowrotów i monitoringu (a powinno być w przetargu jeszcze reszta IT). Najbardziej boli zupełny brak reakcji ze strony władz Wisły, to one powinny zabiegać o dokończenie tego stadionu w całości jak najszybciej, a nie dzieję się z ich strony zupełnie nic. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wiem, ze jako osoba śledzaca temat o stadionie dawno powiniene to wiedziec
ale czy moglby mnie ktos oświecić na jakiej podstawie oblicza się pojemność netto i brutto? czy netto to liczba biletow do sprzedazy a reszta to miejsca dla dziennikarzy, mediow etc? |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
netto to liczba krzeselek na stadionie, brutto to obsluga techniczna, ludzie sprzedajacy napoje, stewardzi, ochrona, kamerzysci itp...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wiem że niektórzy podejdą do sprawy sceptycznie bo jako kibice Wisły nie wyobrażamy sobie innego operatora stadionu im. Reymana jak Wisła ale czy aby na pewno nasz klub podoła zadaniu zwłaszcza że jako kibice jesteśmy z wielu rzeczy niezadowoleni jak choćby praca działu marketingu i wiele innych.
Polecam artykuł z Dziennika Polskiego z piątku 12.02.10. ze strony B2: 'ROZMOWA z Jackiem Bochenkiem, dyrektorem grupy sportowej z międzynarodowej firmy konsultingowej Deloitte zajmującej się m.in. doradztwem dla sektora sportowego.' Mowa m.in. o tym jak sprawę prowadzenia stadionu rozwiązano w Wrocławiu, Warszawie czy Gdańsku. Uważam że od początku taktyka obrana jak np. w Wrocławiu sprawiłaby że nas stadion wyglądałby bardziej współcześnie, zarabiałby pieniądze oraz byłby o wiele bardziej funkcjonalny. Nie jestem osobą która jest malkontentem i cieszę sie że będziemy mieli nowy stadion ale jako osoba z ambicją staram się zawsze popatrzeć na sprawę z krytycznym spojrzeniem. Utworzenie czegoś w rodzaju konsorcjum Stadion im. Reymana byłoby chyba lepszym posunięciem: operator komercyjny, operator sportowy=Wisła plus miasto jako właściciel i odpowiedzialny za Stadion spowodowałoby że stadion byłby w pełni organizmem gospodarczym poddanym także prawom rynku, a do tego wspaniałym miejscem spektakli sportowych. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na stronie SKWK ukazał się raport holenderskiej firmy The Stadium Consultancy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ktoś ostatnio tutaj pytał się czy kable wykorzystywane przy budowie stadionu pochodzą od telefoniki. Wychodzi na to że tak, a przynajmniej częściowo.
http://www.stadionwisly.info/files/gallery/228/21.jpg |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
a w srod pracownikow jak widac w galerii zdjec jacys kibice Ruchu heh
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z raportu na szybko i pobieznie przeczytanego rzucilo mi sie w oczy jego faalne tlumaczenie na polski (kto to robil
Ciekawa historia z propozycja umiejscowienia sklepiku, baru i muzeum. 4 opcje, z czego dwie na nowoprojektowanej trybunie, jedna w pawilonie i jedna w calkiem nowym budynku!!!! Jak fatalnie zaprojektowana musi byc zna trybuna zeby tak trudne bylo wrzucenie w nia sklepu i padala propozycja postawienia nowego budynku? To jest naprawde nie do wiary... ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Bar w pawilonie? To nawet całkiem fajna opcja. Co do sklepiku i muzeum to jedynym wg mnie jedyna dobra lokalizacja jest od strony Reymonta.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
można ew stworzyć opcje alternatywną tj zbudować duży pub-piwiarnie z podłużnymi stołami na styl CK-Browaru właśnie od strony Reymonta a sklepik zmieścić gdzieś na stadionie - tak, żeby ew oprowadzanie wycieczek lub osób prywatnych kończyło się w sklepiku (jak w 90 % muzeów i obiektów na świecie).
Ubolewam nad tym, że nikt narazie nie wspomniał o tym, że wokół stadionu mamy bardzo dużo miejsca do zagospodarowania. Tak naprawdę wystarczyłoby tutaj miejsca np. na sale gimnastyczną, 2 korty (wyłączane na czas meczów np) i conajmniej odkryte boiska do gry w koszykówkę. W wypadku stworzenia swoistego parku sportu wokół stadionu (mógłby być administrowany przez miasto lub np przez jedną z uczelni) zarówno młodsze jak i starsze pokolenie mogłoby przebywać w bezpiecznym, ogrodzonym i fajnie zorganizowanym miejscu przez cały rok. Poniżej wkleiłem na teren przy Reymonta całkiem niemałą halę Polibudy. ![]()
Ostatnio edytowane przez Kuba : 14.02.2010 o godz. 15:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Pomysł Kuba niezły.Problem tylko w tym że sekcji piłkarskiej przydałyby się boiska treningowe, a budując cokolwiek innego -już napewno nie będzie miejsca dla nich
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|