The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobęda Polacy w Vancouver?
Jeden 10 4,00%
Dwa 37 14,80%
Trzy 55 22,00%
Więcej niż trzy 136 54,40%
Żadnego 12 4,80%
Głosujących: 250. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.02.2010, 14:50
Ludzie pytanie:wygra Kanada w curlingu mężczyzn?
Dzisiaj coś myślę że Justyna zdobędzie brąz i od razu odezwą się krytycy,że jak wstyd "tylko brąz...
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.02.2010, 14:54
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
Ludzie pytanie:wygra Kanada w curlingu mężczyzn?
Dzisiaj coś myślę że Justyna zdobędzie brąz i od razu odezwą się krytycy,że jak wstyd "tylko brąz...
Każdy medal to sukces, ale i tak sądze że Justynka dziś wygra i zdobędzie upragnione złoto !
Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.02.2010, 15:21
Ja po cichu liczę, że w snowboardzie Paulina Ligocka może też zdziałać jakąś miłą niespodziankę żałuję jednak, że nie ma naszych hokeistów.... i nadal nie mogę pojąć że w prawie 40 mln kraju gdzie są góry, może nie wysokie, ale jednak trochę ludzi jeździ na nartach to w narciarstwie alpejskim totalnie nic nie znaczymy....
Odpowiedz cytując
walkeroo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.02.2010, 16:05
o Ktorej jest planowany start Kowalczyk?
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Stary 15.02.2010, 16:58
walkeroo napisał(a):Wyświetl post
o Ktorej jest planowany start Kowalczyk?
19:16 i 30sek
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Stary 15.02.2010, 19:51
Dobra element moze masz troszke racji, ale chyba wiadomo, że każdy liczył i wierzył że będzie złoto !Niestety sie nie udało, ale i tak wierze że Justyna złoto jeszcze na tych IO zdobędzie !
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 15.02.2010, 19:54
W Polsce jest jedna glupia zasada.
Nazywa sie ona "Pompowaniem przez media"

Malysz wg. medii musial miec 2 zlote medale.
Zdobyl srebrny i jest fajnie ale co nastepuje
Tak wlasnie tak...Malysz musi miec zloty na duzej skoczni na co naprawde nie ma szans bo Amman jest poza zasiegiem.

Kowalczyk.
Media...beda 3 medale i chyba zlote...pompowanie i pompowanie.
I co sie stalo jest miejsce 5..trudno..

Sikora i jego wczorajszy bieg.
Media...pompujemy Tomek biegnie po medal i co
I dupa blda bo sie pogoda i Tomek nie popisali.

Dlatego ja nie wiem dlaczego media liczyly pzred olimpida n jakies 5 czy 6 medali naszych jak my za wszystkie olimpiday zdobylismy 9.
Zamiast spokojnie do tego podchodzic to teraz wlasnie bedziemy przezywac dziwne i niezrozumiel rozczarowania pokroju "Jak to sie stalo"
Odpowiedz cytując
martin_TSW
Member

Od: 10.2004

Stary 15.02.2010, 19:55
Akurat 10 km dowolnym to nie jest jej najmocniejsza strona Justyny. Dzisiaj najlepsze były zawodniczki, które biegają b. dobrze dowolnym. Poczekajmy na następne biegi.
WIERNOŚĆ NA WIEKI
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 15.02.2010, 19:58
A ja myślę, że teraz zejdzie z niej ciśnienie i w następnych startach już wynik będzie lepszy, medal po prostu musi być ;-)

I tak na marginesie - nie widziałam gorszej realizacji biegów narciarskich - pokazywanie z bliska biegaczek zamiast ujęć z dystansu pozwalających cokolwiek zobaczyć i to nawet na finiszu to jakiś dramat. Do tego pokazanie czasów tylko na dwóch punktach pomiarowych przed metą ... benzadzieja
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.02.2010, 20:04
Nie lepiej było odpuścic dzisiejszego biegu i nastawic się na pozostałe? Co to k***a koń że musi pobiec we wszystkich zawodach i na każdym medal ale oczywiście usatysfakcjonawani jedynie jesteśmy ze złota. Żal mi PKOlu i polskich dziennikarzyn...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 15.02.2010, 20:06
pompowanie przez media to racja a szczegolnie przez tvp no ale oni co zrozumiale nabijaja sobie tym ogladalnosc
inna sprawa to, że Kowalczyk bardziej myślała na zjazdach o tym żeby się nie wywrócić niż o ryzyku dzięki któremu mogła sporo zyskać
a tak na co można było liczyć na na tym dystansie dowolnym
aż taką dominatorką nie jest żeby na luzaka wszystko wygrywać
wg. mnie pierwszy błąd trenerów co do nastawienia jej przed tym wyścigiem bo na podium powinna być
no ale bez ryzyka w sporcie cudów nie ma
w dodatku przegrałą z ta norwezka Marit a taki fajny kurs był i znow sie skusilem:(
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.02.2010, 20:07
ja tam sie nie nastawiałem na medal na tym dystansie, co najwyzej na braz liczylem
od srody zaczyna sie jazda, sprint, potem 15km i 30 km
bedzie w jej ulubionym stylu.
Nie jestem zawiedziony wiedzialem ze te male skandynawki, Kalla i Bjorgen mocne beda na tym dystansie na maxa tutaj poszly

Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.02.2010, 20:14
zjazd jest teraz a TVP nie transmituje. ALe zenada... dobrze ze na Eurosport jest, bo narazie swietnie jezdza
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Stary 15.02.2010, 20:14
Eeee tam. Ja też nie sądziłam, żeby zdobyła medal ... "obawiam się", że maksymalnie zdobędzie jeden i to nie koniecznie złoty <można krzyczeć, bić, krytykować>. Chętnie to jednak odszczekam
Niestety jestem mocno sceptycznie nastawiona do p.Kowalczyk. Ciekawe czy kombinezon był za ciasny?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.02.2010, 20:15
Justyna przegrała medal o 5 sekund także powodów do żałoby narodowej nie ma. Ale media i tak zrobią swoje.
Jedno mnie dziwi - Justyna i jej trener mówili że trasy są rekreacyjne a jakoś tak na zjazdach nie wyglądała najlepiej - to tam przegrała brąz.
Niemniej trzymam za nią kciuki bo medal jest nadal jak najbardziej realny, kto wie, może nawet złoty?
Z tym, że raczej nie w środę....
A presja będzie rosła, pozostaje mieć nadzieję, że sobie z tym poradzi.

A transmisje tych igrzysk na TVP są żenujące.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 15.02.2010, 20:18
TVP buduje złą otoczkę, dobrze że Justyna nie obiecuje złota,
Ona powiedziała Soczi 2014 bedzie tam złoto.
Ale tutaj klasykiem pokaze na co ja stac, a nawet uwazam ze w sprincie moze byc dobrze, 30km to jej dystans

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.02.2010, 20:27
Nie będę ukrywał - jestem troszkę rozczarowany... Ale mimo wszystko, podchodzę do tego wszystkiego spokojnie, Justyna wie, co robi, wiedziała doskonale, że 10km nie jest jej mocną stroną, a mimo to i tak jest w czołówce, kilka sekund za podium W sprincie srebro, 2x7,5 - złoto i 30km też złoto. Nie ma innej opcji
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.02.2010, 20:34
Fuks napisał(a):Wyświetl post
zjazd jest teraz a TVP nie transmituje. ALe zenada... dobrze ze na Eurosport jest, bo narazie swietnie jezdza
TVP to jest jednak parodia, teraz puszczają zjazd z odtworzenia. , a wtedy puszczali jakies eliminacje snowboardu. lol.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 15.02.2010, 20:40
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Eeee tam. Ja też nie sądziłam, żeby zdobyła medal ... "obawiam się", że maksymalnie zdobędzie jeden i to nie koniecznie złoty <można krzyczeć, bić, krytykować>. Chętnie to jednak odszczekam
Niestety jestem mocno sceptycznie nastawiona do p.Kowalczyk. Ciekawe czy kombinezon był za ciasny?
Tak jakby Justyna kiedykolwiek narzekała i szukala usprawiedliwień jak jej jakiś start nie pójdzie...
Ona po prostu zaciska zęby i daje z siebie wszystko w następnych zawodach.

Tak było w Turynie, na tego rocznym Tour The Ski i innych zawodach.
Kibicuję jej odkąd się pojawiła na trasach PŚ i wiem jaka cięzką pracę wykonuje.

A to że prosto z mostu mówi, co jej się podoba a co nie to tylko zaleta.

Zazdrość - bardzo polska cecha

W biegach techniką klasyczną pokaże na co ją stać.
Złoto będzie.
Jestem tego pewna.
Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 15.02.2010, 20:50
Słonko, a czego ja jej mam zazdrościć? Na prawdę akurat jej niczego nie zazdroszczę.

A wybacz tekst o za ciasnym kombiezonie (i za zimnej kurtce) pochodzi z jej obozu, nie jest moim wymysłem. Więc zejdź ze mnie. I wybacz, dla mnie to żenujące. Moje prawo chyba tak uważać?
Niestety sodóweczka uderzyła totalnie do głowy (miałam ta "przyjemność" osobiście to widzieć), znam też wielu ludzi na codzień zajmujących się sportami zimowymi i kąazdy praktycznie Ci to powie.

I niestety sodówka u sportowców to coś, czego osobście nie toleruję.

Życzę jej jednak jak nalepiej, bo reprezentuje tam POLSKĘ ijak napisałam - chętnie odszczekam jak zdobędzie, więcej niż 1 medal. I wyjaśniając - to, że sądze że zdobędzie jeden medal nie jest efektem jakiejś zawiści czy tego, że źle jej życzę. To tylo moja osobista ocena sportowa. Tyle.
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.02.2010, 20:51
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Jedno mnie dziwi - Justyna i jej trener mówili że trasy są rekreacyjne a jakoś tak na zjazdach nie wyglądała najlepiej - to tam przegrała brąz.
Gdybyś trochę oglądał jej zmagania pucharowe to byś wiedział że Justyna nigdy na zjazdach nie zachwycała, choć i ten element poprawiła w ostatnim czasie. Jej największym atutem jest siła i na podbiegach zostawia każdą rywalkę daleko w tyle co najlepiej widać było w Tour De Ski. Tutaj mieliśmy pagórki a nie góry i nie miała gdzie zyskiwać natomiast na zjazdach sami widzieliśmy. Gdyby igrzyska odbywały się w Canmore to nie zaskoczyłaby mnie powtórka z 2002 gdy Bjoerndalen wygrał wszystkie konkurencje. Za 2 dni sprint w lepszym dla Justyny stylu klasycznym i podobno na lepszych trasach także widzę spore szanse na medal. Najważniejsze konkurencje to jednak 2x7.5 i 30km, tam był bardziej liczył na złota a nie w sprincie, który jest dośc loteryjną konkurencją a Justyna jest znana z tego że "lubi" upadać Na 15 i 30km trasy też idealne nie będą ale to jednak bezpośrednia rywalizacja i troche dłuższe dystanse a Justyna słynie z wytrzymałości. No i na pewno znajdzie się jakiś choćby niewielki podbieg na którym będzie szansa uciec. Obstawiam w każdym biegu medal - łącznie 2 złote i srebro/brąz
Dzisiaj tak jak się spodziewałem choć miałem nadzieje na brąz

A wybacz tekst o za ciasnym kombiezonie (i za zimnej kurtce) pochodzi z jej obozu, nie jest moim wymysłem.
Najlepszy Polski sportowiec chyba powinien mieć zapewnione podstawowe rzeczy?
Drobne przeziębienie to nawet kilka dni przerwy w treningach, co ma spory wpływ na formę. Więc takie niuanse, które dla przeciętnego człowieka mogą się wydawać śmieszne dla profesjonalnego sportowca są bardzo ważne.
Ostatnio edytowane przez _gilardino_ : 15.02.2010 o godz. 20:54.

Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 15.02.2010, 21:05
Słonko, a czego ja jej mam zazdrościć? Na prawdę akurat jej niczego nie zazdroszczę.

A wybacz tekst o za ciasnym kombiezonie (i za zimnej kurtce) pochodzi z jej obozu, nie jest moim wymysłem. Więc zejdź ze mnie. I wybacz, dla mnie to żenujące. Moje prawo chyba tak uważać?
Niestety sodóweczka uderzyła totalnie do głowy (miałam ta "przyjemność" osobiście to widzieć), znam też wielu ludzi na codzień zajmujących się sportami zimowymi i kąazdy praktycznie Ci to powie.

I niestety sodówka u sportowców to coś, czego osobście nie toleruję.

Życzę jej jednak jak nalepiej, bo reprezentuje tam POLSKĘ ijak napisałam - chętnie odszczekam jak zdobędzie, więcej niż 1 medal. I wyjaśniając - to, że sądze że zdobędzie jeden medal nie jest efektem jakiejś zawiści czy tego, że źle jej życzę. To tylo moja osobista ocena sportowa. Tyle.
Tekst o kombinezonie i kurtce był stwierdzeniem faktu.
Nigdy nie usprawiedliwiała tym, swoich niepowodzeń.
Ona po prostu mówi to co akurat myśli. I są to luźne uwagi - nie szuka usprawiedliwień.
A to , że chce poprawić warunki startu, to chyba normalne ?

Nie wiem czego moglabyś jej zazdrościć, nie mniej sarkastyczna uwaga o kombinezonie wskazywala właśnie na tego typu animozje i była mało merytoryczna.
Tekst o sodowce troche naciągany.
Wiele osob wypowiada sie o niej wrecz przeciwnie.
Ciezka praca od rana do wieczora.
A to że ma niepokorny, goralski charakter - to tylko w jej pomaga.
Zreszta sama o tym mowi otwarcie.
Jak rownież jej trener.
Z którym jednak nie ma konfliktow i za ktorego dalaby sie pokroić.

Ja rowniez nie przepadam za sodowką u sportowcow.
Ale Justyny akurat to nie dotyczy.

p.s.
Protekcjonalny tekst "słonko" też proponowałabym zostawić.
Zwłaszcza, że odnioslam się nie do Ciebie personalnie tylko do Twojej wypowiedzi. I to do kombinezonu a nie do oceny sportowej - i prognoz ze zdobedzie jeden czy wiecej medali.
Odpowiedz cytując
Cetnik
Senior Member

Stary 15.02.2010, 21:16
Justyna jest mistrzynią przede wszystkim stylu klasycznego..wiec nie ma czym się martwic i sie emocjonowac dzisiejszym miejscem akurat bo w dowolnym sama Justyna nie nastawiała się na medal nawet. W biegu masowym i łączonym na pewno będą 2 medale..bo sprint środowy to akurat loteria będzie jak zawsze.
A każdy wybitny sportowiec sobie lubi ponarzekac czasami i powybrzydzac..Adam sobie narzekac lubi na wiaterek czasami czy kombinezony Austryjaków za to np. i ma do tego prawo ze względu na wyniki jakie osiąga/osiągał wiec Justyna też czasami może pokaprysic.
SAMO JEDAN KLUB...

Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 15.02.2010, 21:26
Ela napisał(a):Wyświetl post
(...)
Dla mnie słonko nie jest protekcjonalne, ale spoko Nie będę więcej.

A co do kombinezonu i kurtki to wybacz, ale to jest dla mnie usprawiedliwienie. Nie wprost, ale jest. Ja to tak odbieram i tyle, takie mam zdanie.

Jesli chodzi o sodówkę to chyba oczywiste, że sama tego nie powie, ani nie powie tego jej trener. Poza tym sodówka nie wyklucza ciężkiej pracy. Sodówka może się objawiać poza sportowo (nie na treningach czy zawodach a w innych relacjach). I to mam na myśli w jej przypadku.

Nie umniejszam jej osiągnieć sportowych, bo osiągneła wiele, ale niestety wychodzenie z założenia "jestem królową, mistrzynią, wszystko mi się nalezy" jest dla mnie mało słuszne.
Miałam okazję "porównać" ją z Małyszem chociazby i niestety to niebo z ziemia. A nie zaprzeczysz, że Małysz osiągnął o wieeeelewięcej niż Justyna. I nie piszę tego tylko sprzed telewizora.

Przepraszam, zdania nie zmienię. Ale nie ukrywam tego i tego się nie wypieram.

I jeszcze raz napiszę, że życzę jej jak najlepiej jako sportowcowi - Polce.
Odpowiedz cytując
Cetnik
Senior Member

Stary 15.02.2010, 21:40
Poza sportowo może byc przepełniona sodóweczką-póki wygrywa i ciężko pracuje by wygrywac nikomu to nie będzie przeszkadzac poza jej najbliższym otoczeniem może. I Justyna sama osiągneła z trenerem to wszystko co ma teraz..sama kiedy wszyscy byli zapatrzeni w Adama tylko a Ją olewali i jej starty zupełnie i mieli gdzieś sprzęt dla niej,transport na zawody-po prostu wszystko wiec chocby za ten upór i trud należy jej się szacunek.

A by osiągnąc wiecej niż Adam ma jeszcze czas..na razie jest ,,tylko'' 2 krotną Mistrzynią świata i medalistką olimpijską z Turynu i 2 krotną triumfatorką Pucharu Świata oraz zwyciężcynią Tour de Ski.
SAMO JEDAN KLUB...

Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 15.02.2010, 21:44
a ze tak spytam, co usprawiedliwiała ta za zimna kurtka?

jeśłi u nas ktoś zna swoja wartośc to to jest sodówka

w okresie przygotowawczym, który nie trwa 2 tygodnie, zapieprza od 5 rano, a o 21 chodzi spać
drugie pół roku to zawody.prawdziwa sodówa.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 15.02.2010, 21:54
Dzisiaj Justynie nie poszło, ale czy 5 miejsce na Olimpiadzie to jakaś tragedia Ja tak nie uważam, każdy się spina na Igrzyska i jest rywalizacja na maksa , nie ma pewniaków. U nas zawsze musi być tak dziwnie, że z tych 40-paru sportowców, którzy pojechali do Vancouver 99% jest tam tylko żeby zaliczyć start. Mamy tą trojkę (Kowalczyk, Sikora, Małysz) od których wszyscy wymagają medali i ich się rozlicza , reszta pojechała rekreacyjnie.

Kolejna sprawa to TVP, która po raz kolejny niszczy mi radość z oglądania sportu. Poziom komentatorów - żenujący. No i to studio z Panem Kurzajewskim, mega infantylna atmosfera, głupkowate komentarze i pompowanie balonu na maksa ile to my medali przywieziemy...ledwie Kowalczyk zakończyła start już kilku wesołych panów chce z niej wycisnąć deklarację, że już w 3 następnych startach będzie złoto na 100% Żenada.
Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 15.02.2010, 21:55
Nie będę Was przekonywać - macie swoje zdanie i super. Szanuje to.
Ja mam swoje i też super. Także bądźcie łaskawi uszanować je i nie robić ze mnie nagle jakiejś mendy, która nie docenia mistrzyni. Będę wdzięczna.
Nie obrażam Was, nie bluzgam jej i nie obrażam. Wyrażam swoje zdanie, negatywne, ale chyba nie kazdy ma obowiązek ją wielbić?
Powtórzę ostatni raz - swoje zdanie wyrobiłam sobie z własnego doświadczenia. I mam takie jakie mam.

_gilardino_ - dopiero teraz zauwazyłam Twoją wiaodmośc. Tak oczywiście ma prawo i wręćz obowiązek mieć zapewnione najlepsze (albo takie na jakie zasługuje) sprzęty, warunki ect. Tylko, ze takie same sprzety jakoś nikomu innemu (w sensie sportowcowi) nie przeszkadzały, tylko jej. Tak są różni ludzie,różne organizmy. Jakby miałą gorszy to ok, niech się upomina. Ale mając taki jaki wszyscy, sorry. To jakby któremuś z naszych nie pasował krój koszulki ... albo szwy na nim.
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 15.02.2010 o godz. 22:01.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 15.02.2010, 21:56
dlatego wolę oglądać Eurosport, profesjonalizm,
i świetna para komentatorów biathlonu ;D
Justyna nie przejmuj się, idź do przodu

Odpowiedz cytując
Cetnik
Senior Member

Stary 15.02.2010, 22:05
Komentując kolarstwo są jeszcze lepsi na Eurosporcie ale w biathlonie tez dają rade.. A co do studia w TVP..po co i na co są zapraszane tam jakieś VIP-y pokroju pana Żaka czy pani Szejbal? bo nie moge tego pojąc-szczególnie że już Pan Wkurzajewski robi za wystarczające jednoosobowe show.
SAMO JEDAN KLUB...

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów