|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
zasłużył sobie na takie jaja jak mało kto. Jeszcze powinien Obtułowicz takie wypuścić , jak to sobie świetnie daje radę z projektowaniem tylko nie nadąża z robotą i potrzebuje też 1% na opłacenie innych biur architektoniczno-konstrukcyjnych by mu pomogli.
Ostatnio edytowane przez harthausen : 11.02.2010 o godz. 19:08.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kto, by tego nie wydrukował, to przyznać trzeba, że zagrywka wyrafinowana
![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Zasadniczo największą durnotą treści tej ulotki jest to, że nie można przekazać 1% Cupiałowi ... nawet jakby się baaardzo chciało.
Ale akcja zacna, nie ma co ukrywać. Mimo nie do końca przemyślanej treści, trzeba zaliczyć komuś na + |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
Alea iacta est - Gaius Iulius Caesar
|
|
|
|
sssssssss..
Offline |
|
)![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Offline |
|
|
Że nie odwrotnie kolory?
Wygląda całkiem, całkiem ... chociaż trochę jakby śnieg leżał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Powiem Wam, że całkiem fajnie to wygląda.
Mogli by tak zrobić, super by się stadion prezentował od śodka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
śliczności ;d;d
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Po mojemu jeśli ma być bez konkretniejszych wzorów to dać czerwone krzesełka, bez żadnych dodatków.
Z tym kolorem się identyfikujemy i przy szparach na trybunach nie będą tak bardzo raziły w pysk puste miejsca. Błędem było umieszczenie niebieskich na E (D z racji umieszczenia Najjaśniejszej z Gwiazd odrzucam).
Ostatnio edytowane przez element : 11.02.2010 o godz. 23:32.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Oj ale to jest nieważne przecież. Będzie chodzić po 35 tys na mecze to i tak tego nie będzie widać ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Jak dla mnie, trójkolorowa w Wiślackich barwach wersja krzesełek a`la przypruszony " śnieg "
, jak to określiła Żmijka, prezentuje się fantastycznie i do tego spełnia rolę praktyczną, iluzorycznie wypełniając stadion w razie mniejszej frekwencji kibiców. Byłoby w/g mnie wskazane zgłosić ją do realizacji prezydentowi Majchrowskiemu oraz Obtułowiczowi, jako wersję kibicowską, uzgodnioną z klubem.
Ostatnio edytowane przez kot : 12.02.2010 o godz. 01:37.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby się ktoś chciał dokładnie pobawić w "kolory krzesełek" to wrzucam plik z rozmieszczeniem krzesełek z projektu przetargowego. Osobiście polecam zabawę w AutoCadzie
http://hotfile.com/dl/28222693/8cb03..._Wisa.rar.html ![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wątek barw przeniesiony tutaj
http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7007 Proszę o kasowanie wszelkiej dyskusji na temat barw w tym temacie stadionowym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Władze Krakowa zapowiadają, że w lipcu będzie gotowy stadion Wisły. Wie Pan w jaki sposób będzie wykorzystywany oprócz rozgrywania na nim piłkarskich meczów? - Nie wiem. A wie Pan co będzie się działo na stadionach budowanych we Wrocławiu, Gdańsku czy Warszawie? - Tak. Budowę tych obiektów poprzedziło sporządzenie biznesplanów, które precyzują, jakie mają być na nich funkcje oprócz piłkarskiej. Dzięki temu stadiony mają być inwestycjami opłacalnymi, miejscami żyjącymi nie tylko w czasie meczów. Zresztą Wrocław ma już operatora dla stadionu. Jest nim amerykańskie konsorcjum SMG World. To jeden z największych światowych operatorów, który zadba o to, żeby na stadionie przez cały czas coś się działo. Przykładowo, taki operator jest w stanie zorganizować na zarządzanym przez siebie obiekcie koncerty w ramach międzynarodowych tras największych gwiazd muzyki pop, jak Sting, Madonna czy The Rolling Stones. Wiadomo także, gdzie na wrocławskim stadionie powstaną biura, restauracje i kluby fitness oraz jakie będą synergie biznesowe z powstającą obok galerią handlową. Wszystko zostało dokładnie zaplanowane i ma przynosić spory dochód (Wrocław szacuje, że wyniesie on ok. 25 mln zł rocznie - przyp. red). W Krakowie o tym nie pomyślano? - Różnica jest taka, że we Wrocławiu, czy Gdańsku najpierw powstał biznesplan, a później na jego podstawie wybrano projekt architektoniczny. W Krakowie rozpoczęto od modernizacji stadionu, a sam projekt w czasie inwestycji wielokrotnie zmieniano, m.in. ze względu na wymogi UEFA do Euro 2012. Dziś trudno powiedzieć, jak w rzeczywistości będzie wyglądać stadionowy biznes przy Reymonta. Swoje znaczenie miał także fakt, że projektem zajmowali się architekci nie mający doświadczenia w zakresie projektowania stadionów. Sugeruje Pan, że Kraków będzie miał problemy z zarobieniem na stadionie? - Kiedy słyszę, że do końca marca mają się znaleźć prywatni inwestorzy, którzy w zamian za prawa do eksploatacji mają sfinansować wykończenie powierzchni komercyjnych pod trybunami, to jestem prawie pewien, że będzie z tym kłopot. Stadion powinno się wykonać w całości, z kompletnym wykończeniem wnętrz, ale pod potrzeby konkretnego operatora. Tylko wtedy podmiot zainteresowany zarządzaniem i czerpaniem zysków z komercjalizacji obiektu będzie wiedział jakie ma warunki do prowadzenia biznesu i czy w długim okresie będzie mu się to opłacać. Jeżeli krakowski stadion nie będzie tego gwarantował, to potencjalny, zwłaszcza zagraniczny inwestor wybierze obiekt w innym mieście. Trzeba pamiętać, że w naszym kraju powstanie w najbliższym czasie kilka stadionów, i to budowanych nie tylko na Euro 2012. Konkurencja będzie więc duża. Dodatkowo miasto mogłoby również zarobić na sprzedaży praw do nazwy stadionu jakiejś firmie. Mówiłem o tym dwa lata temu podczas rozmowy z przedstawicielami władz Krakowa, ale nie byli tym zainteresowani. A choćby przykład Gdańska pokazuje, że w grę wchodzą naprawdę duże pieniądze, które często płacone są z góry, już przy podpisaniu umowy.
Ostatnio edytowane przez zloty1906 : 12.02.2010 o godz. 10:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Popieram kot-a wersja"śnieżna" jest najlepsza i przede wszystkim rzadko spotykana na innych stadionach
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
o ile się nie mylę to podobne ułożenie ma mieć Legia i z tego co pamiętam to ułożenie było krytykowane za zbyt pstrokate.. aczkolwiek w naszych barwach się to jakoś ładniej prezentuje ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
I nareszcie mamy odpowiedz dlaczego A i B stanelo.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Czyli w skrócie. Wszystkie przetargi będą mieć miejsce i nic nie zostanie pominięte. Jednak może tak być, że prace przy budowie trybuny zachodniej mogą zostać wznowione dopiero w kwietniu?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panie Darku, świetna robota...
Czy kopie raportów firmy ADD+ bv mógłby Pan gdzieś wystawić do pobrania? Czy jest już ustalone w tym całym bałaganie, jak będą oddzielone docelowo E i D od boiska? Barierka i fosa? Wiem, że takie jest założenie. Ale czy jest to zapisane "czarno na białym"? ![]()
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki To się może skończyć źle [*] |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kod:
termin przekazania obiektu w standardzie umożliwiającym przeprowadzenie rozgrywek ekstraklasy określony został na dzień 5 lipca 2010 r. ![]()
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Mnie zastnawia i martwi tylko jedna rzecz. Jacykolwiek ludzie ktorzy maja stycznosc z branza budowlana czy to w duzej czy w malej skali twierdza ze nie ma poprostu technicznej mozliwosci zeby w takim czasie dokonczyc taka inwestycje, nawet jak beda pracowac 24/7. To ze prezydent uwaza ze termin bedzie dotrzymany bo wykonawca nie zglosil mu zadnych opoznien nie oznacza ze ich nie zglosi a jak zglosi to bedzie mial do nich podstawy.
Ja nie siedze w budowlance i nie chce sie madrzyc ale na moje oko do 5 lipca nie bedzie stadionu nawet w stanie umozliwiajacym gre w Ekstraklasie niestety. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Ok czyli ja tez rozumiem z tego iż wykończenie D zależy tylko i wyłącznie od Wisły. Teraz pytanie czy Wisła o tym wie? Bo skoro miasto nie ma w planach wykończenia tej trybuny, a Wisła też nic w tym kierunku nie robi to można liczyć się z tym iz nie zostanie ona dopuszczona do rozgrywek...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ja bym nie przeceniał daty 5 lipca jako ostatecznej, ponieważ w tym sezonie podobnie było ze stadionem Lecha, który miał wrócić do siebie w październiku jednak budowa się przeciągneła i nie wrócił, więc z naszym stadionem też nie powinno być problemów aby wrócić we wrześniu czy później
A druga sprawa to klatki schodowe na D powinno wybudować miasto. Wykończenie w sensie budowlanym nie objmuje chyba budowy schodów tylko co najwyżej ich wykończenie.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 12.02.2010 o godz. 15:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez ciacho : 12.02.2010 o godz. 14:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Co do trybuny D - najpierw stan deweloperski trzeba tam zbudować. Na pytanie kiedy zostanie ogłoszony przetarg nie odpowiedziano. Co więcej, pierwsza kondygnacja czyli przestrzeń dla kibiców i jej wykończeniówka to obowiązek inwestora, punkty gastronomiczne, toalety, punkt medyczny. Piętro częściowo mogłoby zostać pod wynajem Wisły, można byłoby przenieść tam oficjalny sklep. Przydałby się też klub kibica, coś co w innych miastach też budują inwestorzy i przekazują klubom/operatorom. Zobaczymy co z tym IT, ale tutaj trzeba czekać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Wracając do krzesełek, to przygotowałem kilka dokładniejszych wersji projektu który zajął drugie miejsce.
Dodatkowo do poziomu dolnego dodałem napis "1906" (propozycja Kuby) http://libuszewski.pl/krzeselka.html |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
Tylko myslę ze troche białych kszesełek powinno tez byc na dolnej trybunie |
|
|

|
||||||