The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.02.2010, 19:04

zasłużył sobie na takie jaja jak mało kto. Jeszcze powinien Obtułowicz takie wypuścić , jak to sobie świetnie daje radę z projektowaniem tylko nie nadąża z robotą i potrzebuje też 1% na opłacenie innych biur architektoniczno-konstrukcyjnych by mu pomogli.
Ostatnio edytowane przez harthausen : 11.02.2010 o godz. 19:08.

Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 11.02.2010, 20:02
Kto, by tego nie wydrukował, to przyznać trzeba, że zagrywka wyrafinowana
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 11.02.2010, 21:43
Zasadniczo największą durnotą treści tej ulotki jest to, że nie można przekazać 1% Cupiałowi ... nawet jakby się baaardzo chciało.

Ale akcja zacna, nie ma co ukrywać. Mimo nie do końca przemyślanej treści, trzeba zaliczyć komuś na +
Odpowiedz cytując
stasik.s
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 11.02.2010, 21:49
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Może lepiej załozyć nowy temat i tak będzie można się wypowiadać na temat barw, a raczej ich kolejności.

A ja natchniony zdjęciem trochę się pomęczyłem i wyszło coś takiego:

A tu chyba trochę podrawsowany:
Osobiście mi się twój projekt podoba
Alea iacta est - Gaius Iulius Caesar
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Stary 11.02.2010, 21:56
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Zasadniczo największą durnotą treści tej ulotki jest to, że nie można przekazać 1% Cupiałowi ... nawet jakby się baaardzo chciało.

Ale akcja zacna, nie ma co ukrywać. Mimo nie do końca przemyślanej treści, trzeba zaliczyć komuś na +
może właśnie o to chodziło, żeby tylko nagłośnić ten problem a nie przekazać ten podatek bo niby komu?miastu?)
Odpowiedz cytując
DIX1906
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 11.02.2010, 22:01
@crazykaro spróbuj dołożyć napis wisła na dolnym pietrze starej trybuny C. Według mnie wyglądałoby to ciekawie.
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 11.02.2010, 22:31

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Stary 11.02.2010, 22:52
Że nie odwrotnie kolory?

Wygląda całkiem, całkiem ... chociaż trochę jakby śnieg leżał
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.02.2010, 23:07
Powiem Wam, że całkiem fajnie to wygląda.
Mogli by tak zrobić, super by się stadion prezentował od śodka.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.02.2010, 23:11
śliczności ;d;d
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.02.2010, 23:23
Po mojemu jeśli ma być bez konkretniejszych wzorów to dać czerwone krzesełka, bez żadnych dodatków.
Z tym kolorem się identyfikujemy i przy szparach na trybunach nie będą tak bardzo raziły w pysk puste miejsca.

Błędem było umieszczenie niebieskich na E (D z racji umieszczenia Najjaśniejszej z Gwiazd odrzucam).
Ostatnio edytowane przez element : 11.02.2010 o godz. 23:32.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.02.2010, 23:33
Oj ale to jest nieważne przecież. Będzie chodzić po 35 tys na mecze to i tak tego nie będzie widać ;]
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 12.02.2010, 01:21
Jak dla mnie, trójkolorowa w Wiślackich barwach wersja krzesełek a`la przypruszony " śnieg " , jak to określiła Żmijka, prezentuje się fantastycznie i do tego spełnia rolę praktyczną, iluzorycznie wypełniając stadion w razie mniejszej frekwencji kibiców. Byłoby w/g mnie wskazane zgłosić ją do realizacji prezydentowi Majchrowskiemu oraz Obtułowiczowi, jako wersję kibicowską, uzgodnioną z klubem.
Ostatnio edytowane przez kot : 12.02.2010 o godz. 01:37.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 12.02.2010, 08:59
Jakby się ktoś chciał dokładnie pobawić w "kolory krzesełek" to wrzucam plik z rozmieszczeniem krzesełek z projektu przetargowego. Osobiście polecam zabawę w AutoCadzie

http://hotfile.com/dl/28222693/8cb03..._Wisa.rar.html
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 12.02.2010, 09:56
Wątek barw przeniesiony tutaj
http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7007

Proszę o kasowanie wszelkiej dyskusji na temat barw w tym temacie stadionowym.
Odpowiedz cytując
zloty1906
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.02.2010, 10:01
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
http://www.dziennik.krakow.pl/pl/reg...2,0:pag:1#nav0
powyżej wklejam link do dziennika polskiego, gdzie jest rozmowa na temat przetargu na operatora stadionu.
ROZMOWA z Jackiem Bochenkiem, dyrektorem grupy sportowej z międzynarodowej firmy konsultingowej Deloitte zajmującej się m.in. doradztwem dla sektora sportowego.

Władze Krakowa zapowiadają, że w lipcu będzie gotowy stadion Wisły. Wie Pan w jaki sposób będzie wykorzystywany oprócz rozgrywania na nim piłkarskich meczów?

- Nie wiem.

A wie Pan co będzie się działo na stadionach budowanych we Wrocławiu, Gdańsku czy Warszawie?

- Tak. Budowę tych obiektów poprzedziło sporządzenie biznesplanów, które precyzują, jakie mają być na nich funkcje oprócz piłkarskiej. Dzięki temu stadiony mają być inwestycjami opłacalnymi, miejscami żyjącymi nie tylko w czasie meczów. Zresztą Wrocław ma już operatora dla stadionu. Jest nim amerykańskie konsorcjum SMG World. To jeden z największych światowych operatorów, który zadba o to, żeby na stadionie przez cały czas coś się działo. Przykładowo, taki operator jest w stanie zorganizować na zarządzanym przez siebie obiekcie koncerty w ramach międzynarodowych tras największych gwiazd muzyki pop, jak Sting, Madonna czy The Rolling Stones. Wiadomo także, gdzie na wrocławskim stadionie powstaną biura, restauracje i kluby fitness oraz jakie będą synergie biznesowe z powstającą obok galerią handlową. Wszystko zostało dokładnie zaplanowane i ma przynosić spory dochód (Wrocław szacuje, że wyniesie on ok. 25 mln zł rocznie - przyp. red).

W Krakowie o tym nie pomyślano?

- Różnica jest taka, że we Wrocławiu, czy Gdańsku najpierw powstał biznesplan, a później na jego podstawie wybrano projekt architektoniczny. W Krakowie rozpoczęto od modernizacji stadionu, a sam projekt w czasie inwestycji wielokrotnie zmieniano, m.in. ze względu na wymogi UEFA do Euro 2012. Dziś trudno powiedzieć, jak w rzeczywistości będzie wyglądać stadionowy biznes przy Reymonta. Swoje znaczenie miał także fakt, że projektem zajmowali się architekci nie mający doświadczenia w zakresie projektowania stadionów.

Sugeruje Pan, że Kraków będzie miał problemy z zarobieniem na stadionie?

- Kiedy słyszę, że do końca marca mają się znaleźć prywatni inwestorzy, którzy w zamian za prawa do eksploatacji mają sfinansować wykończenie powierzchni komercyjnych pod trybunami, to jestem prawie pewien, że będzie z tym kłopot. Stadion powinno się wykonać w całości, z kompletnym wykończeniem wnętrz, ale pod potrzeby konkretnego operatora. Tylko wtedy podmiot zainteresowany zarządzaniem i czerpaniem zysków z komercjalizacji obiektu będzie wiedział jakie ma warunki do prowadzenia biznesu i czy w długim okresie będzie mu się to opłacać. Jeżeli krakowski stadion nie będzie tego gwarantował, to potencjalny, zwłaszcza zagraniczny inwestor wybierze obiekt w innym mieście. Trzeba pamiętać, że w naszym kraju powstanie w najbliższym czasie kilka stadionów, i to budowanych nie tylko na Euro 2012. Konkurencja będzie więc duża. Dodatkowo miasto mogłoby również zarobić na sprzedaży praw do nazwy stadionu jakiejś firmie. Mówiłem o tym dwa lata temu podczas rozmowy z przedstawicielami władz Krakowa, ale nie byli tym zainteresowani. A choćby przykład Gdańska pokazuje, że w grę wchodzą naprawdę duże pieniądze, które często płacone są z góry, już przy podpisaniu umowy.
Ostatnio edytowane przez zloty1906 : 12.02.2010 o godz. 10:04.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.02.2010, 11:15
Popieram kot-a wersja"śnieżna" jest najlepsza i przede wszystkim rzadko spotykana na innych stadionach
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 12.02.2010, 11:19
o ile się nie mylę to podobne ułożenie ma mieć Legia i z tego co pamiętam to ułożenie było krytykowane za zbyt pstrokate.. aczkolwiek w naszych barwach się to jakoś ładniej prezentuje ;]
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 12.02.2010, 11:22
barthok napisał(a):Wyświetl post
o ile się nie mylę to podobne ułożenie ma mieć Legia i z tego co pamiętam to ułożenie było krytykowane za zbyt pstrokate.. aczkolwiek w naszych barwach się to jakoś ładniej prezentuje ;]
Jak zobaczyłem ich projekt to też mi się nie podobał, ale to kwestia kolorystyki. My nie mamy zielonego w herbie
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.02.2010, 12:21
I nareszcie mamy odpowiedz dlaczego A i B stanelo.
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 12.02.2010, 12:24
Czyli w skrócie. Wszystkie przetargi będą mieć miejsce i nic nie zostanie pominięte. Jednak może tak być, że prace przy budowie trybuny zachodniej mogą zostać wznowione dopiero w kwietniu?!
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 12.02.2010, 13:26
Panie Darku, świetna robota...
Czy kopie raportów firmy ADD+ bv mógłby Pan gdzieś wystawić do pobrania?
Czy jest już ustalone w tym całym bałaganie, jak będą oddzielone docelowo E i D od boiska? Barierka i fosa?
Wiem, że takie jest założenie. Ale czy jest to zapisane "czarno na białym"?
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.02.2010, 13:30
Kod:
termin przekazania obiektu w standardzie umożliwiającym przeprowadzenie rozgrywek ekstraklasy określony został na dzień 5 lipca 2010 r.
hmmm, czyli w ekstraklasie niby będziemy mogli grać. Więc do lipca muszą obniżyć murawę, dokończyć infrastrukturę itp. oraz zamontować oświetlenie. A reszta w "optymalnym czasie". Można było się tego spodziewać - stadion będzie, będą grać, ale rozgrywki międzynarodowe później. Znowu el. LM w sosnowcu :/
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.02.2010, 13:55
Mnie zastnawia i martwi tylko jedna rzecz. Jacykolwiek ludzie ktorzy maja stycznosc z branza budowlana czy to w duzej czy w malej skali twierdza ze nie ma poprostu technicznej mozliwosci zeby w takim czasie dokonczyc taka inwestycje, nawet jak beda pracowac 24/7. To ze prezydent uwaza ze termin bedzie dotrzymany bo wykonawca nie zglosil mu zadnych opoznien nie oznacza ze ich nie zglosi a jak zglosi to bedzie mial do nich podstawy.

Ja nie siedze w budowlance i nie chce sie madrzyc ale na moje oko do 5 lipca nie bedzie stadionu nawet w stanie umozliwiajacym gre w Ekstraklasie niestety.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 12.02.2010, 14:38
Ok czyli ja tez rozumiem z tego iż wykończenie D zależy tylko i wyłącznie od Wisły. Teraz pytanie czy Wisła o tym wie? Bo skoro miasto nie ma w planach wykończenia tej trybuny, a Wisła też nic w tym kierunku nie robi to można liczyć się z tym iz nie zostanie ona dopuszczona do rozgrywek...
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 12.02.2010, 14:46
Ja bym nie przeceniał daty 5 lipca jako ostatecznej, ponieważ w tym sezonie podobnie było ze stadionem Lecha, który miał wrócić do siebie w październiku jednak budowa się przeciągneła i nie wrócił, więc z naszym stadionem też nie powinno być problemów aby wrócić we wrześniu czy później

A druga sprawa to klatki schodowe na D powinno wybudować miasto. Wykończenie w sensie budowlanym nie objmuje chyba budowy schodów tylko co najwyżej ich wykończenie.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 12.02.2010 o godz. 15:00.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.02.2010, 14:56
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Ok czyli ja tez rozumiem z tego iż wykończenie D zależy tylko i wyłącznie od Wisły. Teraz pytanie czy Wisła o tym wie? Bo skoro miasto nie ma w planach wykończenia tej trybuny, a Wisła też nic w tym kierunku nie robi to można liczyć się z tym iz nie zostanie ona dopuszczona do rozgrywek...
Ja z kolei rozumiem to tak, że od Wisły to zależy wykończenie nie tylko D, ale i A/B i C (bo rozumiem, że stan deweloperski surowy to m.in. goły beton). Przynajmniej do momentu, do którego to Wisła jest operatorem.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 12.02.2010 o godz. 14:58.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 12.02.2010, 15:14
Cytat:
wynikało przyjęcie na siebie przez klub realizacji prac wykończeniowych i aranżacyjnych przestrzeni komercyjnej (oczekiwany przez klub etap realizacji poszczególnych powierzchni to stan deweloperski surowy).
Pogratuluję najpierw sposobu wymigania się od odpowiedzi co z trybuną D. Pomieszczenia komercyjne, które zostaną oddane w stanie deweloperskim to powierzchnia biurowa na trybunie wschodniej, sale konferencyjne w narożnikach oraz powierzchnia pod muzeum klubowe. Skyboxy będąc powierzchnią komercyjną według tego co widać na projekcie będą mieć wykończenie (a skyboxy to niezła maszynka do robienia kasy, wynajem tani nie jest, za to najemca ma prawo w czasie trwania umowy organizować tam wszelkie własne spotkania businessowe, przebywać tam kiedy mu się tylko zachce). Jeśli wynajmą wszystkie pomieszczenia przy całkiem sporej ich liczbie sporo grosza wpadnie Wiśle.
Co do trybuny D - najpierw stan deweloperski trzeba tam zbudować. Na pytanie kiedy zostanie ogłoszony przetarg nie odpowiedziano. Co więcej, pierwsza kondygnacja czyli przestrzeń dla kibiców i jej wykończeniówka to obowiązek inwestora, punkty gastronomiczne, toalety, punkt medyczny.
Piętro częściowo mogłoby zostać pod wynajem Wisły, można byłoby przenieść tam oficjalny sklep. Przydałby się też klub kibica, coś co w innych miastach też budują inwestorzy i przekazują klubom/operatorom.
Zobaczymy co z tym IT, ale tutaj trzeba czekać.
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 12.02.2010, 15:15
Wracając do krzesełek, to przygotowałem kilka dokładniejszych wersji projektu który zajął drugie miejsce.
Dodatkowo do poziomu dolnego dodałem napis "1906" (propozycja Kuby)

http://libuszewski.pl/krzeselka.html
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 12.02.2010, 15:19
LukL napisał(a):Wyświetl post
Wracając do krzesełek, to przygotowałem kilka dokładniejszych wersji projektu który zajął drugie miejsce.
Dodatkowo do poziomu dolnego dodałem napis "1906" (propozycja Kuby)

http://libuszewski.pl/krzeselka.html
1 wersia najfajniejsza.
Tylko myslę ze troche białych kszesełek powinno tez byc na dolnej trybunie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów