The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2010, 23:07
kot napisał(a):Wyświetl post
No nieźle kombinują w tej Orange Sport- http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._orange_sport/
Nareszcie może będę mógł oglądać mecze w TV. Do tej pory żadna stacja TV nie odpowiedziała mi na pytanie i prośbę, aby była możliwość i opcja oglądania ich meczów bez komentarza i wyłącznie z głosem stadionowym. Nie mogę już słuchać zamiast komentowania meczów, wymądrzania się zapraszanych dziennikarzy czy innych działaczy sportowych na tematy wszystkie, tylko nie związane z oglądanymi meczami. Przecież to nie tylko przeszkadza w oglądaniu ale wręcz zabija przyjemność ogladania meczów. Jak jestem na stadionie, to oglądam bez komentatorów i w TV też chciałbym takiej opcji, za którą płaciłbym nawet więcej, żeby tylko nie słuchać potoku słów nie na temat nawiedzonych mądrali. Dotyczy to meczów lig europejskich przede wszystkim. Mam nadzieję, że kibicowscy komentatorzy nie będą nadawać non stop jak katarynki o wszystkim, tylko nie o meczu.

Niemcy jakis czas temu wprowadzili taki sytstem ze komentuja co 2 minuty po pare zdan.

I to jest dobre ,bez pitolenia i mydlenia oczu,same fakty a nie jakies monologi jak to Szpakowski lubi wyglaszac.

U nas jak sam piszesz same madrale ktorzy probuja sztucznie kreowac atmosfere na boisku.
Roslon z C+ i Szczesny ze skokow z TVP ...to typowi komentatorzy pod publiczke.

Komentator musi umiec polaczyc opis tego co sie dzieje na boisku i ew swoje jakies refleksje a nie potilic 3 po 3 jak najety .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 08.02.2010, 23:20
No nieźle kombinują w tej Orange Sport- http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._orange_sport/
Nareszcie może będę mógł oglądać mecze w TV. Do tej pory żadna stacja TV nie odpowiedziała mi na pytanie i prośbę, aby była możliwość i opcja oglądania ich meczów bez komentarza i wyłącznie z głosem stadionowym. Nie mogę już słuchać zamiast komentowania meczów, wymądrzania się zapraszanych dziennikarzy czy innych działaczy sportowych na tematy wszystkie, tylko nie związane z oglądanymi meczami. Przecież to nie tylko przeszkadza w oglądaniu ale wręcz zabija przyjemność ogladania meczów. Jak jestem na stadionie, to oglądam bez komentatorów i w TV też chciałbym takiej opcji, za którą płaciłbym nawet więcej, żeby tylko nie słuchać potoku słów nie na temat nawiedzonych mądrali. Dotyczy to meczów lig europejskich przede wszystkim. Mam nadzieję, że kibicowscy komentatorzy nie będą nadawać non stop jak katarynki o wszystkim, tylko nie o meczu.
A co jak na Derby dadzą nam pasiastego? :(
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 08.02.2010, 23:30
Domyślam się, jak na załączonym obrazku newsa, że zawsze będzie dwóch komentatorów tzn. z drużyn, które ze sobą grają. Iście diabelski pomysł Pana Janusza Basałaja, którego coraz bardziej podziwiam za innowacje. Przecież to chyba on stworzył "Jacka i Agatkę" w Canal+ a teraz realizuje kolejny swój pomysł w kolejnej TV, kto wie czy nie na miarę szerszej i równie istotnej przyszłości dla naszej piłki ?. Ja tam życzę mu powodzenia, gdyż co by nie mówić, Wisła raczej nie jest mu obojętna.
Ostatnio edytowane przez kot : 08.02.2010 o godz. 23:43.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 09.02.2010, 00:47
Gratuluje wiary w człowieka ale niestety nie jest to pomysł pana Basałaja tylko telewizji Sky Sports, a projekt nazywał się tam "FanZone" http://www.youtube.com/watch?v=UimThheJBEQ
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 09.02.2010 o godz. 00:57.
Odpowiedz cytując
Aleks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.02.2010, 16:42
elomike napisał(a):Wyświetl post
Co do przesunięcia ligi- jestem za. Po co mamy mrozic się na stadionach w Lutym?
A co niechce się marznąć?

Pod koniec lutego nie będzie tak zimno jak to miało miejsce w styczniu, więc spokojnie.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 09.02.2010, 17:04
Domyślam się, jak na załączonym obrazku newsa, że zawsze będzie dwóch komentatorów tzn. z drużyn, które ze sobą grają. Iście diabelski pomysł Pana Janusza Basałaja, którego coraz bardziej podziwiam za innowacje. Przecież to chyba on stworzył "Jacka i Agatkę" w Canal+ a teraz realizuje kolejny swój pomysł w kolejnej TV, kto wie czy nie na miarę szerszej i równie istotnej przyszłości dla naszej piłki ?. Ja tam życzę mu powodzenia, gdyż co by nie mówić, Wisła raczej nie jest mu obojętna.
Filmik promujący jest fajny

http://www.youtube.com/watch?v=0GUIgYZXS1U

Aleks - a Ty jasnowidz że wiesz, że mrozu nie będzie ?

Żeby nie było, za przenoszeniem kolejki nie jestem!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.02.2010, 17:12
na 3 dni przed startem ligi (24 luty) ma byc -14 w nocy a w dzień ok -7 stopni wiec nie sadze że liga ruszy no chyba że sie nagle ociepli
http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.02.2010 o godz. 17:17.
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.02.2010, 17:24
Elektroniczny system analizy meczów we wszystkich klubach Ekstraklasy

http://www.90minut.pl/news/115/news1...straklasy.html
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 09.02.2010, 17:30
Ale ja przepraszam, może nie kumam, ale co komu przeszkadza mróz ?!

Jakby jeszcze miał spaść metr śniegu w jeden dzień albo być minus ale - 25 ... a -7. Bez przesady.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 09.02.2010, 17:44
Ruskie graja na wiekszych mrozach i wszyscy zyja ...

A po drugie nie ma czegos takiego ja przewidywanie pogody na 3 tygodnie do przodu, to tylko warotsci orientacyjne i nic wiecej.
Ogladnij z ciekawosci pogody prognozowane na 2 tygodnie do przodu a pozniej je porownaj z pogoda z kazdego dnia i nagle sie okazuje ze powstaje co innego.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 10.02.2010, 08:20
http://www.90minut.pl/news/115/news1...hazardowa.html

Amica idzie na wojnę.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 10.02.2010, 11:25
i jak nigdy tak teraz mają moje duchowe wsparcie, chociaż moim zdaniem nie mają większych szans na odszkodowania
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.02.2010, 18:28
To niby I liga ale jednak 2krotny Mistrz Polski i drużyna jednak na stałe wpisana w pejzaż polskiego futbolu:

http://www.sport.pl/pilka/1,65063,75...rozgrywek.html

Derby Łodzi szybko się nie odbęda.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 10.02.2010, 18:36
Nie dotyczy kibicowania w Polsce ale...

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.02.2010, 20:02
Polonia Warszawa gra spary z Zenitem , Valencią i sobie radzi. Ciekawe co pokarzą w lidze, bo wygląda na to że zaczęli grać w miarę swoich możliwości.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...l?ticaid=199ec

Szkoda, że my nie gramy takich sparingów.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.02.2010, 20:38
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
Polonia Warszawa gra spary z Zenitem , Valencią i sobie radzi. Ciekawe co pokarzą w lidze, bo wygląda na to że zaczęli grać w miarę swoich możliwości.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...l?ticaid=199ec

Szkoda, że my nie gramy takich sparingów.
Nie gramy,bo też inny typ przygotowań mam,zresztą jaki sens jest uganianie się za piłką,którą podaje sobie mocny rywal. Na takim rywalu konstruowania akcji się nie nauczysz,amy tego nie umiemy . Poza tym Bakero łatwiej coś w Hiszpanii zorganizować.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 10.02.2010, 21:25
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Nie gramy,bo też inny typ przygotowań mam,zresztą jaki sens jest uganianie się za piłką,którą podaje sobie mocny rywal. Na takim rywalu konstruowania akcji się nie nauczysz,amy tego nie umiemy . Poza tym Bakero łatwiej coś w Hiszpanii zorganizować.
Polscy piłkarze nie nauczą się konstruować akcji nawet gdyby mieli grywać z drużynami z A - klasy. To już lepiej ganiać za piłkarzami pokroju Marcheny, Zigicia, itd. niż za bolcami z Zaporoża, nie uważasz?
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 10.02.2010, 22:32
Przede wszystkim to polscy pilkarze powinni nauczyc sie samego biegania a dopiero potem gry w pilke.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.02.2010, 00:53
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim to polscy pilkarze powinni nauczyc sie samego biegania a dopiero potem gry w pilke.

co racja to racja

kiedys byl wywiad z pilkarzem z Turcjii czy z tamtych stron ktory pojechal na terningi do Ajaxu zdajsie i tam na paru pierwych zajciach uczono go biegac....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 11.02.2010, 10:10
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Dzisiaj działacze Lecha dowiedzą się, że ich klub nie odpowiada za grzechy korupcyjne starego Kolejarza, a tym samym są Amicą.
..to jak oczekwianie ojca z kwiatami na porodowce.
Mama PZPN, tatus Lech i urodzi im sie sliczna corka Amika.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 11.02.2010, 10:12
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Dzisiaj działacze Lecha dowiedzą się, że ich klub nie odpowiada za grzechy korupcyjne starego Kolejarza, a tym samym są Amicą.
Nie śledzę ostatnio doniesień na temat korupcji, ale takie pytanie:

Czy w przypadku starej Amiki prowadzone jest jakieś śledztwo w tej sprawie i co się stanie, jeżeli uznano by tamtą oryginalną Amikę winną kupowania/sprzedawania meczy?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.02.2010, 10:19
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
W sumie racja. Ale jak już nauczy się taki biegać to jeszcze by się nauczył poruszać po boisku.

Co do Amiki. Powinni definitywnie zmienić nazwę pod jaką występują naprawdę. Inaczej w dalszym ciągu będą klubem pokroju Tygodnika Miliarder Pniewy. A co do samej Amiki,to dziwię się bardzo,bo jak to jest,że klub z którego pochodzi Fruzjer jest bez zarzutów. Stary Lech to wiadomo,ale Amika. Na zdrowy rozum.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 11.02.2010, 10:58
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
W sumie racja. Ale jak już nauczy się taki biegać to jeszcze by się nauczył poruszać po boisku.

Co do Amiki. Powinni definitywnie zmienić nazwę pod jaką występują naprawdę. Inaczej w dalszym ciągu będą klubem pokroju Tygodnika Miliarder Pniewy. A co do samej Amiki,to dziwię się bardzo,bo jak to jest,że klub z którego pochodzi Fruzjer jest bez zarzutów. Stary Lech to wiadomo,ale Amika. Na zdrowy rozum.
Przecież wiesz, że przepisy antykurupcyjne to w polskiej rzeczywistości mają zaledwie kilka lat. W okresie działalności fryzjera w Amice tych przepisów nie było, więc nia można faciowi postawić zarzutów. Z kolei na prawdziwe śledztwo w PZPN-ie odnośnie przekrętów z 90tych lat - choćby finał PP Amica - Aluminium Konin czy mecz o MP Legia Górnik Zabrze, gdzie dla sędziów były to ostatnie mecze w karierze - nigdy nie zostało wszczęte. Jedyny Ryszard Kulesza, który próbował cokolwiek zrobić z przekrętem ŁKS-owsko- Legijnym - pamiętna licytacja na bramki na Naszym stadionie, ale i tak został on zaszczekany przez wszystkich. Jak sobie przypomnę ten syf (bo meczem trudno to było nazwać) w wykonaniu naszych "graczy" - te piękne przewracanie sie na widok legijnych zawodników - wystarczy kliknąć by sobie przypomnieć
http://www.youtube.com/watch?v=_c_mNXHbUC4
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 11.02.2010, 11:13
wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd...
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 12.02.2010, 17:57. Tak sobie porównuję, i nic nie rozumiem
Cytat:
W minioną środę sztab szkoleniowy Jagiellonii zdecydował, że pierwszym bramkarzem będzie 20-letni Grzegorz Sandomierski. Szamotulski z tego powodu postanowił rozwiązać kontrakt z białostockim klubem (za: futbol.pl)
Dla mnie jest to niepojęte. W Białymstoku 1. bramkarzem może być 20-latek, i nikt z tego powodu nie robi tragedii. U nas Filip Kurto (19-latek) jest "aż" trzecim bramkarzem. Czyżby Wisła w rundzie wiosennej planowała grać inne mecze niż Jaga? Widocznie boją się "potęg" z Warszawy i Poznania - tylko chciałem wspomnieć, że w zwycięskim dla Jagi meczu z Legią, białostockiej bramki bronił właśnie wspomniany 20-latek Sandomierski (no i Cracovii tez nie dał się pokonać). Tymczasem naszym asiorom nawet zremisować się z L ani C nie udało.

Co prawda oglądając same skróty ze sparingów trudno jest wyrobić sobie rzetelną opinię na temat formy poszczególnych graczy. Jednak na zdrowy rozum - w innych klubach się da, u nas nie bardzo. Ktoś powie, że Wisła walczy o mistrza, więc sztab nie chciał ryzykować. Zgoda, tylko że Jaga walczyła o odrobienie -10 pkt. kary, a spadek byłby dla nich jeszcze większa katastrofą niż dla Wisły brak MP.

Biorąc pod uwagę sparingi i dokonania Juszczyka i Kurty - Marcin w jednym meczu z Zaporożem wpuścił więcej bramek (3), niż Filip w dwóch: (68' przeciw Tawrii S. - czyste konto; 66' przeciwko Karpatom - dwie bramki wpuszczone). Oczywiście to tylko statystyka, niemniej osobiście jestem wdzięczny Smudzie, że zabrał z Krakowa supertreneira bramkarzy - pana Jacka. Może pod okiem p. Łaciaka Filip Kurto czegoś się nauczy. Tylko, żeby miał szanse grać i - przynajmniej - walczyć o nr 2. W końcu, niewiele starsi od niego są podstawowymi bramkarzami drużyny, a na potęgi klasy Levadii nie musimy sprowadzać Casillasa.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.02.2010, 18:20
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie jest to niepojęte. W Białymstoku 1. bramkarzem może być 20-latek, i nikt z tego powodu nie robi tragedii. U nas Filip Kurto (19-latek) jest "aż" trzecim bramkarzem. Czyżby Wisła w rundzie wiosennej planowała grać inne mecze niż Jaga? Widocznie boją się "potęg" z Warszawy i Poznania - tylko chciałem wspomnieć, że w zwycięskim dla Jagi meczu z Legią, białostockiej bramki bronił właśnie wspomniany 20-latek Sandomierski (no i Cracovii tez nie dał się pokonać). Tymczasem naszym asiorom nawet zremisować się z L ani C nie udało.

Jagielonia to nie WISLA KRAKOW, tam nie ma takiej presji.

Jak by zawalil bramke lub dwie w meczu z Legia czy Amika Poznan to pewnie pierwszy mialbys wiele do powiedzenia ze Skorza jest zlym trenerem.
Tak bo na Jagielonie sie Legia czy Cracovia spinaja i za wszelka cene chcia wygrac z Jaga bo to zajebisty prestiz wygrac z nimi w lidze.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 12.02.2010 o godz. 18:24.
,
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 12.02.2010, 21:12
w sumie chodzi o piłkę ręczną ale... pewnie parę klubów z ekstraklasy zainteresuje finał tej sprawy...
http://sport.onet.pl/pilka-reczna/li...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.02.2010, 21:57
sq napisał(a):Wyświetl post
w sumie chodzi o piłkę ręczną ale... pewnie parę klubów z ekstraklasy zainteresuje finał tej sprawy...
http://sport.onet.pl/pilka-reczna/li...wiadomosc.html
Nie zdziwię się jak się okaże, że to ustawa hazardowa łamie prawo unijne. Przecież skoro to w Unii Europejskiej nie jest zabronione to dlaczego musi być u nas? Na jakiej podstawie?
Powiedzcie mi, bo ja się nie znam. Podobno prawo nie działa wstecz. To dlaczego zabrania się realizacji umów podpisanych przed wejściem tej całej ustawy i trzeba je zrywać? Skoro w terminie gdy je podpisywano było wszystko zgodne z prawem.
Przecież ten problem problem dotyczy Nas, Lecha, Legii i pewnie jeszcze paru klubów.
Odpowiedz cytując
DarekK_11
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 12.02.2010, 22:01
Dokładnie. Powinno to działać ewentualnie na przyszłość, że umów nie można przedłużyć.
Nie powinno być tak, że po prostu zabraniają z dnia na dzień pomimo, iż umowy podpisane na długo przed wprowadzeniem ustawy...

"a to Polska właśnie"
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II

http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg

Pakiet - 8 PLN

Kontakt:
Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 12.02.2010, 22:29
W jaki sposób, Twoim zdaniem łamie prawo unijne ? No i w jaki sposób ustawa ta dotyka Legię ?
Żeby było jasne ja jestem przeciwnikiem tej ustawy ale na prawdę nie wiem którą zasadę UE chcecie nią złamać
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 12.02.2010 o godz. 22:35.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów