|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakie piwo najbardziej lubicie? | |||
| Tyskie |
|
345 | 28,89% |
| Warka |
|
74 | 6,20% |
| Żubr |
|
96 | 8,04% |
| Carlsberg |
|
107 | 8,96% |
| Heineken |
|
95 | 7,96% |
| Żywiec |
|
172 | 14,41% |
| Tatra |
|
51 | 4,27% |
| Harnaś |
|
45 | 3,77% |
| Okocim |
|
54 | 4,52% |
| Lech |
|
155 | 12,98% |
| Głosujących: 1194. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jest takie piwo i ma 7%
Tak na marginesie to bardzo smaczne![]() ![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
http://www.zywiectrade.pl/upload/bin...sk_mocne_m.gif na dowód że istnieje
![]() ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
czy mi sie tylko wydaje czy ostatnio żubr się popsuł smakowo?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
ja też odniosłem takie wrażenie pijąc ostatnio żubra..taki inny smak miał..ale mam nadzieję że to tylko jakiś wyjątek bo piwko tanie a dobre
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
a ja mam takie pytanie odnosnie piwa Faxe mocnego: http://hitparade.ch/mypage/duo-dickunddoof/faxe.jpg
10% piwo w 1l puszce, pił ktoś? Jeśli tak to proszę o recenzje ;p ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ogólnie w Biedronce są tanie piwa bo np Żywiec kosztuje 2,75 a w innych sklepach ponad 3,mówię o puszce.
Co do tego Faxe czarnego to mi nie smakowało,dziwny smak,ale to osobiste odczucie,co innego zwykłe w białej puszce które jest dobre ![]() ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Faxe mocne niesmakowało mi tak samo jak Amsterdam (strong albo super strong).
Z mocnych gustuję przede wszystkim w dębowym ![]() ![]()
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Robił ktoś domowe piwo? Mi się sama idea bardzo spodobała i może coś z tego wyjdzie jak wymyślę
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Co do robienia domowego fajne rzeczy są na Allegro. Kusi, ale kasa musi być najpierw
Ostatnio piłem Koźlaka oraz Świeże. Świeże oceniam na +, polecam go, lecz Koźlak totalne przeciwieństwo. Piwo barwę ma ciemną, zapach taki mocnego piwa, lecz smak okropny, nie polecam nikomu. I w dodatku 6 zł kosztuje. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Świeże - wyborne - szczególnie lane prosto z kega, ale nie wiem czy w okolicy gdzieś do dostania w tej formie. Ja ostatnio na wakacjach nad morzem piłem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
Noi nie ma koźlaków nie-ciemnawychych i nie-mocnych bo taki charakter ma ten rodzaj piwa w Polsce ,cos a'la niemieckie Bocki. W tej klasie jedno z najlepszych piw, jak i ogólnie również. Amberowskiego Koźlaka polecam każdemu, warty swojej ceny. ![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
czy ktoś z Was może spożywał nowy Książ Czarny Speciał 9 % alk ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Jest w Krakowie sklep gdzie można zakupić piwo Raciborskie?
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ciechan Miodowy - piwo na bazie miodu, mistrzostwo świata polecam, ogólnie Ciechany dobre
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sklep Maria na ul. Kobierzyńskiej - tam próbowałeś? Mają duży wybór piw, nie mam pojęcia czy konkretnie te dostaniesz.
To odpowiedź na dwa posty wyżej. A co do miodowych, Ciechan bardzo dobry, warto sprawdzić też piwo Miodne z browaru w Olsztynie, oba piwa słodkie ale bardzo różne, polecam i jedne i drugie ![]() Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Michal_b3 : 23.04.2010 o godz. 21:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
proste dwa piwka na sloneczku i czesze rowno
nie radze pic tego cieplego ,smakuje jak jakies tanie piwo z wodka ,schlodzone ok ,zaleta-tanie![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
ja po kilku latach na nowo odkrylem Leżąjsk Pełne nie pilem go ok 9-10lat i teraz tylko tym piwkiem sie rozkoszuje ![]() ![]() 1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
od skrzyżowania Grota-Roweckiego i Kobierzyńskiej jakieś 200-300m po prawej (w strone Kobierzyna)
Ja ze swojej strony polecam wspomniane "Świeże", "Brackie" i "Warnijskie". Ciekawe też jest "Irish Beer"
Ostatnio edytowane przez Furbyy : 24.04.2010 o godz. 01:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kasztelan niepasteryzowane pił ktoś? Bo na innym forum dla smakoszy piwa,ludzie bardzo chwalą sobie to piwko.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sklep Maria - ul. Kobierzyńska 61, trafisz na pewno.
Duuuuuży wybór piw polskich i czeskich. Na dzisiaj moim ulubionym piwem jest Ciechan Porter, nie wychodź bez niego (jeżeli lubisz gorzki smak piwa) ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
jestem tego samego zdania, wczoraj 2 Ciechany Miodowe, Czarne Lwy oraz Premiun - niepasteryzowane, z Browaru Kormoran - to ostatnie baaaaaaardzo miłe zaskoczenie 5,5% alk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ogólnie macie racje.Trzeba pic piwa typu Świeże.Byłem ostatnio u lekarza i w tym roku miał dwa przypadki zgonów przez zapalenie trzustki po spożyciu piwa.Pisze to jako ostrzeżenie.Ponoc koncern Heineken wykupił więlkszośc browrów i z produkcją piwa to juz ma nie wiele wspólnego...chemia ,chemia i jeszcze raz chemia.Napewno niejeden z Was ma odczucie jak na przestrzeni lat zmienił się smak niektórych marek.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Repertuar u mnie ciągle ten sam.Z jasnych - Pilsner,z ciemnych Porter żywiecki.
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie najlepesze piwa to: Zwierzyniec i Perła (dokładniej browary Lubelskie). Mają w sobie to coś, czyli wchodzi niesamowicie
PS. Nie wie ktoś czy jest gdzies w Krakowie piwo Zwierzyniec? |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W Auchan w Bonarce.
![]()
BIEZANÓW STARY
BIEZANÓW NOWY BIEZANÓW ZAWSZE TRÓJKOLOROWY |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
spotkal sie ktoś gdzieś w Krakowie z belgijskim piwem Kwak
i tego Ciechana miodowego gdzie mozna dostać
Ostatnio edytowane przez kamilll1906 : 24.04.2010 o godz. 12:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ciechana w całodobowym "Maja" na osiedlu na Lotnisku od strony Strusia
![]() |
|