The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.02.2010, 17:07
Czy może mi ktoś powiedzieć coś więcej o sklepie konsolowym na Prądniku Czerwonym? Nie wiem dokładnie jaka to ulica, ale przystanek za kościołem Dobrego Pasterza, mniej więcej na przeciwko "Tesco" (stary Major Market).
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 09.02.2010, 19:54
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Czy może mi ktoś powiedzieć coś więcej o sklepie konsolowym na Prądniku Czerwonym? Nie wiem dokładnie jaka to ulica, ale przystanek za kościołem Dobrego Pasterza, mniej więcej na przeciwko "Tesco" (stary Major Market).
To jest przy Dobrego Pasterza właśnie. Można tam wymieniać i kupować gry oraz sprzęt na wszystkie konsole i PC. Wszystko jest za jakąś dopłatą, wiadomo, gość chce zarabiać. Może też tam zamówić jakąś nową grę, jest trochę taniej niż np. w Empiku. Wtedy koleś zamawia taką z hurtowni. Ja przykładowo kupiłem tak Prototype na X360 za 200 zł, jakoś tuż po premierze, poza Allegro nie było tańszej opcji.

Poza tym można kupić przybory szkolne (przynajmniej jak był początek roku szkolnego to takie widziałem tam ) i trochę Wiślackich rzeczy (kupiłem tam w zeszłym roku za jakieś 15 zł kalendarz wydany przez jakiegoś kibica Wisły - taki czarny, z motywem Wierność).

GG do tego sklepu: 1671030
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 09.02.2010, 19:55
rafil napisał(a):Wyświetl post
To jest przy Dobrego Pasterza właśnie. Można tam wymieniać i kupować gry oraz sprzęt na wszystkie konsole i PC. Wszystko jest za jakąś dopłatą, wiadomo, gość chce zarabiać. Może też tam zamówić jakąś nową grę, jest trochę taniej niż np. w Empiku. Wtedy koleś zamawia taką z hurtowni. Ja przykładowo kupiłem tak Prototype na X360 za 200 zł, jakoś tuż po premierze, poza Allegro nie było tańszej opcji.

Poza tym można kupić przybory szkolne (przynajmniej jak był początek roku szkolnego to takie widziałem tam ) i trochę Wiślackich rzeczy (kupiłem tam w zeszłym roku za jakieś 15 zł kalendarz wydany przez jakiegoś kibica Wisły - taki czarny, z motywem Wierność).

GG do tego sklepu: 1671030
Przerabiaja tam konsole ? Chodzi o ten nowy iXtreme 1,7
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 09.02.2010, 21:42
Nie wiem na 100%, ale chyba nie.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 09.02.2010, 21:46
nie mic, jeszcze w tym kraju nie wszędzie i nie wszyscy kradną.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 09.02.2010, 21:49
stawski napisał(a):Wyświetl post
nie mic, jeszcze w tym kraju nie wszędzie i nie wszyscy kradną.
Zacznij naprawiac ten okropny kraj od siebie
btw, przerabianie konsoli nie jest "zlodziejstwem", wiec chyba w innym kraju zyjesz

ed: tak, z wyrzutow sumienia sie potne
ed2: wiesz, ze sciaganie i ogladanie filmow i seriali to takze zlodziejstwo ? Wiec takze kradniesz hipokryto
Ostatnio edytowane przez mic : 09.02.2010 o godz. 22:23.
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 09.02.2010, 22:09
Zacząłem odkąd się przesiadłem z pc na PS3. Mam sięczuć winny że nie kradnę Masz wyrzuty sumienia to sobie z tym poradź.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 09.02.2010, 23:28
Samo przerobienie konsoli nie jest zlodziejstwem, przerabiasz swoj wlasne sprzet na ktory kupujesz licencje, ale już korzystanie z oprogramowania za które sie wczesniej nie zapłacilo jest już zlodziejstwem.
teraz pytanie po co przerabiać swoją konsole, wyłączając korzystanie nielegalnego oprogramowania? A no po to żeby zrobicsobie kopie oryginalu i z niej korzystac by nie zniszczyc oryginalu;pp możemy sobie zrobić nawet 10 000 kopii byle tego nie sprzedawac i rozpowrzechniac
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.02.2010, 07:23
Już nie bądźcie tacy święci. Piractwo było, jest i będzie i nikt tego nie zmieni. Stawski ile konsol już jesteś w plecy ? Jakby ktoś miał tyle kapusty jak lodu to też by leciał do sklepu i każdy nowy tytuł kupował. Wiem wiem że zaraz powiecie że gierki można wymieniać za 30 zł ale ktoś może chce mieć je wszystkie. O ile jest możliwość to przerabiam, pirace, ściągam i nagrywam ot taki cwaniak jestem. Zachodzę tylko w głowę dlaczemu sprzedaż PS3 stoi na tak niskim poziomie ?
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.02.2010, 08:38
mic napisał(a):Wyświetl post
Zacznij naprawiac ten okropny kraj od siebie
btw, przerabianie konsoli nie jest "zlodziejstwem", wiec chyba w innym kraju zyjesz

ed: tak, z wyrzutow sumienia sie potne
ed2: wiesz, ze sciaganie i ogladanie filmow i seriali to takze zlodziejstwo ? Wiec takze kradniesz hipokryto
Samo ściąganie nie jest przestępstwem. Udostępnianie plików już tak.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 10.02.2010, 10:09
laurence napisał(a):Wyświetl post
Samo ściąganie nie jest przestępstwem. Udostępnianie plików już tak.
wiem, tak samo jak przerabianie konsol/granie na piratach. To byla tylko odpowiedz na napinke stawskiego
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.02.2010, 12:13
dymek_nhs napisał(a):Wyświetl post
Już nie bądźcie tacy święci. Piractwo było, jest i będzie i nikt tego nie zmieni. Stawski ile konsol już jesteś w plecy ? Jakby ktoś miał tyle kapusty jak lodu to też by leciał do sklepu i każdy nowy tytuł kupował. Wiem wiem że zaraz powiecie że gierki można wymieniać za 30 zł ale ktoś może chce mieć je wszystkie. O ile jest możliwość to przerabiam, pirace, ściągam i nagrywam ot taki cwaniak jestem. Zachodzę tylko w głowę dlaczemu sprzedaż PS3 stoi na tak niskim poziomie ?
akurat od wyjścia ps3 slim sprzedaż konsol sony jest większa niż X360tek...
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 10.02.2010, 12:56
W Polsce PS3 stoi na niskim poziomie bo narazie nie da sie spiracic ;pp ale zagranicą z Xboxem jest już po równo bo. U nas gra na konsole kosztuje 200 zł, w takim USA w przeliczeniu na Polskie 70 złty. Jest różnica prawda? tńsze niż u nas na PC...
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.02.2010, 13:00
Mysle ze w wiekszosci krajow ceny gier sa porownywalne...np w IRL za nowa gre trzeba dac od 50 do 60 euro np takie MW2 mimo ze premiera byla juz troche temu to ta gra dalej tu kosztuje 45 euro...Wiadomo ze duzo zalezy od tytulu gry. To 50-60 euro to nie jest tez tak malo tylko jak ktos ma tu robote albo chociaz zasilek to spokojnie go stac zeby kupil taka gre raz na miesiac albo 2 a niestety w PL mlodzi ludzie nie maja tyle zeby wydac lekka reka 200 zl na gre...Dlatego korzystam poki jestem w IRL
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.02.2010, 14:21
a ja bylem wlasnie w tym sklepiku na pradniku i jestem pozytywnie zaskoczony.
kazdy posiadacz konsoli znajdzie cos dla siebie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 10.02.2010, 15:12
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a ja bylem wlasnie w tym sklepiku na pradniku i jestem pozytywnie zaskoczony.
kazdy posiadacz konsoli znajdzie cos dla siebie
Przystępne ceny gier?
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 10.02.2010, 16:25
Pamiętajcie ,że jeszcze istnieją takie sklepy w których można zakupić gry taniej oraz wymieniać tytuły które już się "zaliczyło" na inne.Więc wcale nie trzeba srać pieniędzmi ,aby móc systematycznie grać Ok ,ale proponuje zakończyć ten temat , bo za chwilę zrobi się tu drugi onet

Takie dodatkowe pytanko. Czy w MW2 jak już się dojdzie do poziomu 70 na prestiżu, to zaczyna się znowu od początku, czy to już jest koniec?
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 10.02.2010 o godz. 16:27.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
famul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 10.02.2010, 17:30
Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post
Mysle ze w wiekszosci krajow ceny gier sa porownywalne...np w IRL za nowa gre trzeba dac od 50 do 60 euro np takie MW2 mimo ze premiera byla juz troche temu to ta gra dalej tu kosztuje 45 euro...Wiadomo ze duzo zalezy od tytulu gry. To 50-60 euro to nie jest tez tak malo tylko jak ktos ma tu robote albo chociaz zasilek to spokojnie go stac zeby kupil taka gre raz na miesiac albo 2 a niestety w PL mlodzi ludzie nie maja tyle zeby wydac lekka reka 200 zl na gre...Dlatego korzystam poki jestem w IRL
Ivory swięte słowa , a poza tym można wpaść na niezłe przeceny ja np gta4 kupiłem za 24.99e chyba miesiąc po oficjalnej premierze ,a że w pl ludzi nie stać to wolą kupić pirata lub go ściągnąć z neta gdybym miał taka pensje w pl jak tu to na bank bym nie siedział w irl
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 10.02.2010, 17:57
A ileż osób przerabia u nas konsolę żeby zrobić kopie zapasowe Przez te "kopie" dalej w Polsce nie ma live'a. Skoro jest załóżmy 100 tysięcy konsol sprzedanych, a gier w miesiącu sprzedaje się tysiąc, to o czym my mówimy?
Ściąganie filmow, muzyki na własny użytek nie jest przestępstwem, i pewnie gier też nie, ale głównie chodzi tu o multiplayer. Nie zbanują Ci Xboxa bo grasz sobie w GTA w singla. Ale jak odpalisz multi, to już szanse masz duże, o czym choćby Dymek się przekonał. Film obejżysz i skasujesz, a w MW2 grasz i grasz i grasz.... Zresztą wszystko wskazuje na to, że i tak pożegnamy się z pudełkami i będziemy MUSIELI kupować gry on-line. I to, jako zbieracza mnie martwi. Skończy się nie tylko piractwo, ale też niestety wymiana. I jestem dziwnie przekonany że sprzedaż gier dramatycznie spadnie.
Ok. Skończmy już o piractwie, każdy ma swoje zdanie i światopogląd.
Jak tam MW2 dobiłem do 62 levelu - zero czasu na granie niestety. może w weekend coś pogram. Zagrałem wczoraj w demo BC2, ale jakoś nie jestem zauroczony.... Może trzeba siębardziej wgryźć w temat
edit: @devil - zaczyna sięod nowa. I tak chyba 7 razy
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 10.02.2010, 18:02
stawski napisał(a):Wyświetl post
A ileż osób przerabia u nas konsolę żeby zrobić kopie zapasowe Przez te "kopie" dalej w Polsce nie ma live'a. Skoro jest załóżmy 100 tysięcy konsol sprzedanych, a gier w miesiącu sprzedaje się tysiąc, to o czym my mówimy?
Ściąganie filmow, muzyki na własny użytek nie jest przestępstwem, i pewnie gier też nie, ale głównie chodzi tu o multiplayer. Nie zbanują Ci Xboxa bo grasz sobie w GTA w singla. Ale jak odpalisz multi, to już szanse masz duże, o czym choćby Dymek się przekonał. Film obejżysz i skasujesz, a w MW2 grasz i grasz i grasz.... Zresztą wszystko wskazuje na to, że i tak pożegnamy się z pudełkami i będziemy MUSIELI kupować gry on-line. I to, jako zbieracza mnie martwi. Skończy się nie tylko piractwo, ale też niestety wymiana. I jestem dziwnie przekonany że sprzedaż gier dramatycznie spadnie.
Ok. Skończmy już o piractwie, każdy ma swoje zdanie i światopogląd.
Jak tam MW2 dobiłem do 62 levelu - zero czasu na granie niestety. może w weekend coś pogram. Zagrałem wczoraj w demo BC2, ale jakoś nie jestem zauroczony.... Może trzeba siębardziej wgryźć w temat
Tlumaczenie typu "Kali ukrasc krowa" Film obejrze i skasuje - ok, gre przejde i tez skasuje. A chce wiecej pograc ? Film tez moge ogladnac wiecej niz jeden raz. Pokretne tlumaczenia

Co to kupowania przez internet, co to za problem pozniej spiracic ? Malo jest teraz takich gier ? Juz byly internetowe zabezpieczenia niedozlamania, wiadomo jak sie skonczylo
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 10.02.2010, 18:11
Ehhh to mnie już zniechęca- mówię o call of duty, znowu wszystkie bronie od nowa :/ .dobrze ,że 19 lutego wychodzi "piiiikkkk-piikkk-piikk-pik" Alien vs Predator. Coś czuje ,że MW2 pójdzie w odstawkę
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 10.02.2010, 18:41
Przecież napisałem, że chodzi głównie o multiplayer. Jak byłem szczawikiem to też po piraty na giełdę chodziłem - gdzie tam wtedy panie jakieś internety?! A teraz dorosłem i dajęzarabiać tym, którzy pracują nad daną rzeczą (grą) Do kina chodzę, a targam czasem seriale, których nie mogę obejżeć w kinie, ani żadnej tv. Jest jakaś gra, której nie można kupić w sklepie
OK, koniec gadki z mojej strony.
Devil, grałeśw BAD COMPANY 2?
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Stary 10.02.2010, 18:59
Cytat:
Ivory swięte słowa , a poza tym można wpaść na niezłe przeceny ja np gta4 kupiłem za 24.99e chyba miesiąc po oficjalnej premierze ,a że w pl ludzi nie stać to wolą kupić pirata lub go ściągnąć z neta gdybym miał taka pensje w pl jak tu to na bank bym nie siedział w irl
Famul ja mam w sumie jeszcze lepiej bo mieszkam bardzo blisko Irlandii Polnocnej wiec tam czesto jezdzimy na zakupy bo po prostu wychodzi taniej. To samo jest z grami ale oczywiscie zalezy jaki jest przelicznik Funta do Euro...ja MW2 kupilem tam za 38 euro a tymczasem w Irlandii kosztowala 60 Mysle ze piractwo nie skonczy sie w PL no chyba ze nagle by sie zmienilo co do plac itp ale w to szczerze watpie...no ja MW2 dobilem do 70 lvl a prestige nie bede robil bo i tak chodze tylko z 50 cal Shotguny Akimbo i czasem ACR oraz Kalach Ja tam bardziej pracuje nad moim Accuracy ktore obecnie wynosi 23.57% musze powiedziec ze kolega mnie ostatnio przekonal zebym zagral w COD WaW noi trzeba przyznac ze tez sie grubo zajawilem na ta gre

PS: Famul kiedy bedziesz dostepny na Live bo bym cos pocisnal z bratem Wislakiem
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Stary 10.02.2010, 19:26
Bana na xbl dostałem z własnej głupoty a raczej lenistwa bo wiedziałem ze jest fala a kabla nie odpinałem.
Kupi się następną.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 10.02.2010, 19:29
dymek_nhs napisał(a):Wyświetl post
Bana na xbl dostałem z własnej głupoty a raczej lenistwa bo wiedziałem ze jest fala a kabla nie odpinałem.
Kupi się następną.
To nie ma nic do rzeczy, bo jezeli chociaz raz zagrales przez pirata to oni juz to wiedza, wszystko sie zapisuje w ich systemie, wiec i tak dostalbys bana
Odpowiedz cytując
famul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 11.02.2010, 11:24
Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post
Famul ja mam w sumie jeszcze lepiej bo mieszkam bardzo blisko Irlandii Polnocnej wiec tam czesto jezdzimy na zakupy bo po prostu wychodzi taniej. To samo jest z grami ale oczywiscie zalezy jaki jest przelicznik Funta do Euro...ja MW2 kupilem tam za 38 euro a tymczasem w Irlandii kosztowala 60 Mysle ze piractwo nie skonczy sie w PL no chyba ze nagle by sie zmienilo co do plac itp ale w to szczerze watpie...no ja MW2 dobilem do 70 lvl a prestige nie bede robil bo i tak chodze tylko z 50 cal Shotguny Akimbo i czasem ACR oraz Kalach Ja tam bardziej pracuje nad moim Accuracy ktore obecnie wynosi 23.57% musze powiedziec ze kolega mnie ostatnio przekonal zebym zagral w COD WaW noi trzeba przyznac ze tez sie grubo zajawilem na ta gre

PS: Famul kiedy bedziesz dostepny na Live bo bym cos pocisnal z bratem Wislakiem
sorki ze ostatnio mnie tak nie ma ale robota i sesja mi się na głowę zwaliła naraz więc nie było mnie na xlive ale myślę ze jutro już wrócę może nawet dziś to coś pociśniemy , hm muszę się w takim razie do Irl pół przejechać chociaż ja mieszkam na drugim końcu bo w Cork no ale jak takie zakupy tam są możliwe to warto A co do Xlive to właśnie przez to piracenie nigdy w pl nie bedzie xlive" cod Waw jest ok ale mnie bardziej pasi 4 lub MW2 na multi
zresztą na niedostatek gier nie narzekam aż nie chciało by mi się ich tu wszystkich wymieniać bo mam ich 50
Ostatnio edytowane przez famul : 11.02.2010 o godz. 11:26.
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 13.02.2010, 01:36
Stawski - nie ,nie grałem i powiem więcej nie zamierzam, tak samo jak w medal of honor.już mi sie przejadły Afganistany i inne kraje bliskiego wschodu.Jak na razie czekam na Alien vs Predator,Heavy Rain,Alan Wake.

Tak przy okazji szukam 2 dobrych graczy na L4D 2 ,aby przejść ją na realu. Są tu tacy? Jak coś to pisać do mnie na PW lub na xbl - DevilMayCry78

Dymek witaj w klubie moich znajomych z PL.Miałem 24 teraz mam 4
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 13.02.2010 o godz. 01:39.

Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Stary 13.02.2010, 20:54
Cytat:
sorki ze ostatnio mnie tak nie ma ale robota i sesja mi się na głowę zwaliła naraz więc nie było mnie na xlive ale myślę ze jutro już wrócę może nawet dziś to coś pociśniemy , hm muszę się w takim razie do Irl pół przejechać chociaż ja mieszkam na drugim końcu bo w Cork no ale jak takie zakupy tam są możliwe to warto A co do Xlive to właśnie przez to piracenie nigdy w pl nie bedzie xlive" cod Waw jest ok ale mnie bardziej pasi 4 lub MW2 na multi
zresztą na niedostatek gier nie narzekam aż nie chciało by mi się ich tu wszystkich wymieniać bo mam ich 50
Ja dopiero wrocilem z Dublina wiec na Xlive bede od dzis wieczor nie wiem jak jest teraz ale jak bede jezdzil do Enniskillen to Ci moge pisac jaki jest przelicznik Wiesz mi sie podoba WaW bo realistyczne jest strzelanie ze snajperki a to lubie najbardziej robic w tego typu grach WOW hehe niezla kolekcja ja mam 10 gier i mi wystarcza hehe
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Stary 13.02.2010, 22:22
A ja dziśnie wytrzymałem i kupiłem sobie Wipe Out hd+fury za 70 złotych nówka

A w MW2 mi cośnie szło wczzoraj Nie dewil Ogrywa ktoś Bioshock2? Nie grałem w jedynkę, więc jestem zielony. Słyszałem (czytałem) że fantastyczny klimat, super fabuła itd, ale nie wiem czy to coś dla mnie. Da siępocisnąć w 2 bez znajomości pierwszej części? Tzn czy jest sens, czy wszystkiego się będę musiał domyślać?
Ostatnio edytowane przez stawski : 14.02.2010 o godz. 08:20.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 21.02.2010, 12:28
Gdzie w Krakowie przerobie konsole najnowszym iXtreme 1,7 ? Na pradniku i w global-play nie przerabiaja tym
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów