The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2010, 20:25
Spoko, jeden dzień. Przyjdzie hołota i go zniszczy. Taka kultura panuje u nas w kraju, niestety, zero szacunku.

Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.02.2010, 20:30
Nie, pozwolą jeszcze na grafa nieopodal nowego stadionu Legii.

Domniemam że za klikanie w stronkę jakiś hajs dostali bo nie wierzę że ot tak z własnej kieszeni zamierzali wy.......ić grosza na taką głupotę.
Ostatnio edytowane przez element : 03.02.2010 o godz. 20:34.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 03.02.2010, 22:49
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Spoko, jeden dzień. Przyjdzie hołota i go zniszczy. Taka kultura panuje u nas w kraju, niestety, zero szacunku.

straszne
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.02.2010, 22:51
element napisał(a):Wyświetl post
Nie, pozwolą jeszcze na grafa nieopodal nowego stadionu Legii.
No, wiesz - pozwolili na grafa na stadionie, to obok - czemu nie
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.02.2010, 07:07
Akurat oddałm głos na Jagę. I cieszę sie bardzo , że takie cos zawiśnie w Warszawie. 15 lutego jestem w stolycy, wiec moze mi sie uda sfotografować bilboard jak dożyje .Bilboard rzecz jasna)
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 04.02.2010, 20:06
Urban pokazuje swój profesjonalizm:
Cytat:
Technicznie jest lepszy od legionistów?

- Nie chcę porównywać, bo musiałbym powiedzieć, że ktoś jest lepszy, a ktoś gorszy. Powiedzmy, że Dong jest dobrze wyszkolony technicznie. Problemem było przygotowanie fizyczne, dlatego na początku prezentował się słabo. To też jego wina, bo jak się przyjeżdża na testy, trzeba zadbać o kondycję. On nie ma klubu, przygotowywał się indywidualnie. To nie to samo co praca w grupie. Dong od razu wszedł w pełne treningi, bo nie było czasu na przygotowania. W gierkach na mniejszym boisku wypadał świetnie, ale już gdy ćwiczyliśmy na dużym terenie, niczym się nie wyróżnił.

Cytat:
Ostatni mecz zadecydował, że warto mu jeszcze dać szansę?

- Miał nie grać z Hajdukiem, ale rozchorował się Grzelak i zabrakło nam piłkarza.
Chińczyk wystąpił tylko w pierwszej połowie, bo dzień wcześniej wystąpił w sparingu z Zestafoni. Stwarzał zagrożenie, potrafił znaleźć się w podbramkowej sytuacji. Spodobał się. Zmieniliśmy decyzję i chcemy go zabrać na zgrupowanie na Cyprze. Poza tym był piłkarzem Manchesteru United, nawet jeśli zagrał tam jeden czy dwa mecze. Oni mają skautów wszędzie, czymś musiał im zaimponować.

Najpierw twierdzą, że jest za słaby teraz nagle im się odmienia.
Więcej:

http://www.sport.pl/pilka/1,96012,75...decydowal.html
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 04.02.2010, 20:41
63624 napisał(a):Wyświetl post
czymś musiał im zaimponować.
...ale jeszcze nie wiem czym...
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.02.2010, 21:16
Przecież zmienił zdanie jak mu Walter delikatnie zasugerował, że ten Chinol ma grać w Legii i koniec. Teraz próbuje jakoś z tego wybrnąć, ale przecież każdy kto ma oczy widzi jak wygląda sytuacja i Jasio się po prostu ośmieszył.

A szkoda, bo ten Chinol może naprawdę coś potrafić. :/
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 04.02.2010, 21:54
Kris54 napisał(a):Wyświetl post
...ale jeszcze nie wiem czym...
Może sir Alex lubi Azjatów...
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.02.2010, 08:59
To że on grał w Manchesterze United to nic nie znaczy. Po prostu chwyt marketingowy, Chiny to miejsce gdzie można sprzedać trochę koszulek z nazwiskiem ich rodaka więc go postanowiono zakontraktować. A że kto miał kupić koszulkę to już kupił więc się go pozbyto. Chyba nie sądzicie że sir Alex widział w nim potencjalnego następce Cristiano Ronaldo.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.02.2010, 11:31
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
To że on grał w Manchesterze United to nic nie znaczy. Po prostu chwyt marketingowy, Chiny to miejsce gdzie można sprzedać trochę koszulek z nazwiskiem ich rodaka więc go postanowiono zakontraktować. A że kto miał kupić koszulkę to już kupił więc się go pozbyto. Chyba nie sądzicie że sir Alex widział w nim potencjalnego następce Cristiano Ronaldo.
Umówmy się. Mu ma inne wymagania co do piłkarza niż Legia. Jeśli facet jest szybki,nawet techniki nie posiada, i umie mocno przyłożyć,to już w naszej lidze może być niezwykle groźny.

Zdanie polskich trenerów o piłkarzach nie jest żadnym wyznacznikiem. Równie dobrze ja mogę się wypowiadać o asteroidach.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 05.02.2010 o godz. 11:33.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.02.2010, 12:52
zaczyna sie przekładanie ligi.

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,75...nie_widzi.html
Odpowiedz cytując
Szyman423
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 05.02.2010, 13:23
Wie ktoś moze cos o graniu na stadionie Hutnika
Czy bedziemy grac czy nie bo ostatnio cos czytalem ale to chyba byylo w fuckcie ze dalej nie jest pewne to ; /
Odpowiedz cytując
krystiano
Member

Od: 10.2006

Stary 05.02.2010, 13:30
Czytaliście jak wybiórcza wychwala aMice?
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,75...ko_Kriwca.html
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 05.02.2010, 14:01
krystiano napisał(a):Wyświetl post
A co mieli napisać ?Że Wisła najlepiej działa na rynku bo testuje od roku 20 bramkarzy itd ?

Niektórzy na siłę próbują szukać dziury w całym.. jakby Wisła zrobiła taki transfer, to by o Wiśle pisali..

A co do przesuwania terminu rozgrywek... nie rozumiem, nie mają kasy na używanie podgrzania murawy to po co ją instalowali ? Dla ozdoby ?
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 05.02.2010, 14:49
krystiano napisał(a):Wyświetl post
A gdzie dokładnie słodzą, bo nie zauważyłem ?
Jaka liga takie okienko transferowe. A co do argumentu, że polska liga nie jest taka słabiutka polecam przejrzec liste najwiekszych transferów w tym okienku w Europie. Najdrozszy był Chorwat z Dinama. Kosztował ponad 8mln euro( a ma zaledwie 20 lat!!!), ponad 6 mln kosztował zaś Serb z Partizana Belgrad(19 lat!!). U nas za cale 3 sezony nie sprzedali nikogo za takie pieniądze.... Po prostu taki poziom sportowy jest u nas jaki jest.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 05.02.2010 o godz. 14:55.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 05.02.2010, 15:33
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
A gdzie dokładnie słodzą, bo nie zauważyłem ?
Jaka liga takie okienko transferowe. A co do argumentu, że polska liga nie jest taka słabiutka polecam przejrzec liste najwiekszych transferów w tym okienku w Europie. Najdrozszy był Chorwat z Dinama. Kosztował ponad 8mln euro( a ma zaledwie 20 lat!!!), ponad 6 mln kosztował zaś Serb z Partizana Belgrad(19 lat!!). U nas za cale 3 sezony nie sprzedali nikogo za takie pieniądze.... Po prostu taki poziom sportowy jest u nas jaki jest.
Tyle, że świadczy to o tych ligach tyle, co odejście Janczyka do CSKA o naszej...Fakt faktem na Bałkanach stawia się w kwestii szkolenia na technikę i na tym dobrze wychodzą, bo ten rynek już od dawna jest atrakcyjny, takiemu piłkarzowi o dobrej technice łatwiej nadrobić wszystkie inne cechy po pójściu do zachodniej ligi niż odwrotnie. Z drugiej strony i Chorwaci i Serbowie w pucharach grają bardzo porównywalnie do naszych orłów, tyle też że potrafią swoich lepiej wypromować i sprzedać. A że nasze szkolenie nie jest na tym poziomie co być powinno to wiadomo nie od dziś, choć i tu może i jestem niepoprawnym optymistą, to uważam że w najbliższych latach coś ruszy, jeśli uda się chociaż jednej drużynie poprzez dobrze ułożony system szkolenia zyskać kilku dobrze wykształconych wychowanków - najbliżej tego jest Legia (Borysiuk, Rybus, Żyro...) i Lech (Możdżeń, Kamiński...) to jestem pewien że będzie podobnie jak ze stadionami (gdzie Korona i Euro rozbudziły u nas największy na świecie boom na nowe areny piłkarskie) i za pomysłem rozwijania akademii pójdą kolejne kluby (z resztą Lechia czy Śląsk już mają podobne poważne plany), bo nie jest to znowu taka droga impreza, a zyski po latach są znaczące - w mojej opinii jest to kwestia maksymalnie dwóch, trzech lat kiedy kilka takich szkółek powstanie, choć oczywiście o jakieś 15 lat za późno...Co nie oznacza że Europa tak nam uciekła, że nie ma szans jej dogonić, tyle że w końcu trzeba zacząć ten pościg, a stadiony to dobry początek - druga kwestia do ośrodki treningowe, czy nawet tylko nowe pełnowymiarowe boiska, a i na to przyjdzie czas i powoli też ta kwestia zaczyna się rozwijać. Byleby te najbliższe 3 lata jak najlepiej wykorzystać, bo sezon dwa po E2012 będzie o takie incjatywy coraz ciężej, jeśli kilka klubów tego teraz nie pociągnie - tak to inne będą zmuszone dościgać inne nasze kluby takie standardy posiadające.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 05.02.2010, 17:05
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że świadczy to o tych ligach tyle, co odejście Janczyka do CSKA o naszej...Fakt faktem na Bałkanach stawia się w kwestii szkolenia na technikę i na tym dobrze wychodzą, bo ten rynek już od dawna jest atrakcyjny, takiemu piłkarzowi o dobrej technice łatwiej nadrobić wszystkie inne cechy po pójściu do zachodniej ligi niż odwrotnie. Z drugiej strony i Chorwaci i Serbowie w pucharach grają bardzo porównywalnie do naszych orłów, tyle też że potrafią swoich lepiej wypromować i sprzedać. A że nasze szkolenie nie jest na tym poziomie co być powinno to wiadomo nie od dziś, choć i tu może i jestem niepoprawnym optymistą, to uważam że w najbliższych latach coś ruszy, jeśli uda się chociaż jednej drużynie poprzez dobrze ułożony system szkolenia zyskać kilku dobrze wykształconych wychowanków - najbliżej tego jest Legia (Borysiuk, Rybus, Żyro...) i Lech (Możdżeń, Kamiński...) to jestem pewien że będzie podobnie jak ze stadionami (gdzie Korona i Euro rozbudziły u nas największy na świecie boom na nowe areny piłkarskie) i za pomysłem rozwijania akademii pójdą kolejne kluby (z resztą Lechia czy Śląsk już mają podobne poważne plany), bo nie jest to znowu taka droga impreza, a zyski po latach są znaczące - w mojej opinii jest to kwestia maksymalnie dwóch, trzech lat kiedy kilka takich szkółek powstanie, choć oczywiście o jakieś 15 lat za późno...Co nie oznacza że Europa tak nam uciekła, że nie ma szans jej dogonić, tyle że w końcu trzeba zacząć ten pościg, a stadiony to dobry początek - druga kwestia do ośrodki treningowe, czy nawet tylko nowe pełnowymiarowe boiska, a i na to przyjdzie czas i powoli też ta kwestia zaczyna się rozwijać. Byleby te najbliższe 3 lata jak najlepiej wykorzystać, bo sezon dwa po E2012 będzie o takie incjatywy coraz ciężej, jeśli kilka klubów tego teraz nie pociągnie - tak to inne będą zmuszone dościgać inne nasze kluby takie standardy posiadające.
Festiwal pobożnych życzeń.Ja o chlebie a ty o niebie(czytajlanach na stworzenie czegoś). Janczyk to transfer sprzed 4erech lat chyba. A oni transferuja co roku kogoś.Vidić do MU, Zigić do Fiorentiny, Modrić do Tottenham..I tych ostatnich dwóch do OL czy Fiorentiny. D
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 05.02.2010, 22:56
Jedyny sensowny transfer w naszej lidze to ten Kriwec. Więc nie ma co się dziwić. Amika ma kasę i inwestuje. W solidnych zawodników. Kriwec ma papiery na granie, Radionow też - jeśli go wyciągną z BATE.

A o czym ma Wyborcza pisać? Przecież to co się dzieje w Wiśle i Legii woła o pomstę do nieba. Wygląda, jakby oba kluby nie były do końca zainteresowane walką o MP. Do tego kupione przez milionerów Lechia i Śląsk zamiast się wzmacniać, osłabiają się (szczególnie Wrocławianie).

Oczywiście można też piać z zachwytu nad transferami Odry i Jagiellonii, ale to trochę inna półka i inne cele.

Jedyne emocje w tej rundzie to będzie próba pościgu Amiki za Wisłą. Poznaniacy się dozbroili ale będą pod dużą presją. My na szczęście na razie się nie osłabiliśmy, więc może uda się dowieźć przewagę do końca rozgrywek.

Plus heroiczny bój Wodzisławian o utrzymanie, zakończony "cudownym" ocaleniem.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 07.02.2010, 18:47
Wg powszechnej bzdury rozpowszechnianej w polskich mediach to w Anglii jest spokojnie na trybunach, a nas sajgon....

http://www.sport.pl/sport/1,65025,75...Blackburn.html

Tymczasem nie kojarzę przypadku, żeby na meczu w Polsce zginął ktokolwiek za mojego życia.
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.02.2010, 13:15
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Jedyne emocje w tej rundzie to będzie próba pościgu Amiki za Wisłą. Poznaniacy się dozbroili ale będą pod dużą presją. My na szczęście na razie się nie osłabiliśmy, więc może uda się dowieźć przewagę do końca rozgrywek.
Obyś się mylił. Ja na przykład za największych wygranych przerwy zimowej uważam stołeczną Polonię. Żałuję, że jesienią przegrali szanse na walkę o laury, ale sądzę, że emocji trochę dostarczą.
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Stary 08.02.2010, 15:17
@rospun - jako kibic Polonii powiem Ci, że bardziej od transferów liczę na pracę nad stroną mentalną piłkarzy. Bo KSP przegrało jesień mentalnie. Skład nie był zły, umiejętności na odpowiednim poziomie, woli walki zabrakło. Bakero w ciągu dwóch-trzech miesięcy nie zrobi z nich wirtuozów, ale jeśli odzyskają wiarę we własne umiejętności, skończymy sezon w środku tabeli.
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Stary 08.02.2010, 16:11
A ja wcale nie transfery miałem na myśli, przynajmniej nie tylko

Dajmy na to, mój Lech byłby o wiele lepszą drużyną bez Pogorzelczyka na pozycji stopera (doskonały w destrukcji). Życzę Ci zdrowych relacji w Twojej Polonii, i wyślijcie w końcu Wojciechowskiego na zajęcia jogi czy coś innego, co ostudzi jego porywczość
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.02.2010, 16:23
Co do przesunięcia ligi- jestem za. Po co mamy mrozic się na stadionach w Lutym?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.02.2010, 16:58
elomike napisał(a):Wyświetl post
Co do przesunięcia ligi- jestem za. Po co mamy mrozic się na stadionach w Lutym?
Najlepiej w ogole nie grajmy.
Ja sie jakos nigdy nie mroze tylko zawsze dobrze bawie.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.02.2010, 17:08
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Festiwal pobożnych życzeń.Ja o chlebie a ty o niebie(czytajlanach na stworzenie czegoś). Janczyk to transfer sprzed 4erech lat chyba. A oni transferuja co roku kogoś.Vidić do MU, Zigić do Fiorentiny, Modrić do Tottenham..I tych ostatnich dwóch do OL czy Fiorentiny. D
Zigic do Chelsea.

Żebyście tylko nie pękli z tego wyczekiwania czego to Euro u nas spowoduje. Jak dla mnie nic poza tym,że będą stadiony to się nie wydarzy. Pewnie z czasem zacznie się problem z zagospodarowaniem co po niektórych stadionów,czyt. Narodowy,Gdańsk. Swego czasu snuto plany jak to nasza koszykówka po Eurobaskecie będzie przeżywać boom. Fakt,przezywa,że aż strach. Jedyny plus Eurobasketu to hala w Łodzi. Liga jak był słaba tak jest nadal,o kasie nie wspominając. Z tą różnica,że w PLK jest Asseco, klub,który wybitnie odstaje od reszty i może pociągnąć ligę,ale i ta teoria upada. Póki co Asseco jest w szóstce najlepiej wypłacalnych zespołów w Europie i jest szansa na awans do czołowej 8 Europy. Ale i taki zespól nie przyciąga ludzie przed telewizory. Liga bidna nikt nie chce jej pokazywać. W piłce nawet zbliżonego zespołu do Asseco nie ma.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 08.02.2010 o godz. 17:28.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 08.02.2010, 21:59
No nieźle kombinują w tej Orange Sport- http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._orange_sport/
Nareszcie może będę mógł oglądać mecze w TV. Do tej pory żadna stacja TV nie odpowiedziała mi na pytanie i prośbę, aby była możliwość i opcja oglądania ich meczów bez komentarza i wyłącznie z głosem stadionowym. Nie mogę już słuchać zamiast komentowania meczów, wymądrzania się zapraszanych dziennikarzy czy innych działaczy sportowych na tematy wszystkie, tylko nie związane z oglądanymi meczami. Przecież to nie tylko przeszkadza w oglądaniu ale wręcz zabija przyjemność ogladania meczów. Jak jestem na stadionie, to oglądam bez komentatorów i w TV też chciałbym takiej opcji, za którą płaciłbym nawet więcej, żeby tylko nie słuchać potoku słów nie na temat nawiedzonych mądrali. Dotyczy to meczów lig europejskich przede wszystkim. Mam nadzieję, że kibicowscy komentatorzy nie będą nadawać non stop jak katarynki o wszystkim, tylko nie o meczu.
Ostatnio edytowane przez kot : 08.02.2010 o godz. 22:17.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 08.02.2010, 22:17
to teraz Ekstraklasa bedize transmitowana przez Orange Sport? a nie na C+
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 08.02.2010, 22:24
Przecież cały czas jest w OS tak samo.
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 08.02.2010, 22:31
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Przecież cały czas jest w OS tak samo.
to sorka nie wiedzialem
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów