The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2010, 20:16
Cytat:
Przed otwarciem nowego stadionu planujemy szereg działań promocyjnych. Eventy, które będziemy organizowali mają przyciągnąć do nas nowych ludzi. Nowymi grupami docelowymi są dzieci, kobiety, seniorzy oraz osoby niepełnosprawne. Działania będą bardzo mocno zintensyfikowane, tak byśmy mogli dotrzeć do tych grup i przyciągnąć ich na stadion.

http://mojevancouver.org/wislakrakow...010-wisla/2913
Odpowiedz cytując
zloty1906
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.02.2010, 20:32
Cracovia i Wisła rundę wiosenną mogą zacząć w Sosnowcu. Miasta nie stać na dodatkowe wydatki,a modernizację stadionu Hutnika komplikują mrozy. W tej sytuacji sprawa powrotu ekstraklasy na Suche Stawu dla PZPN-u zupełnie nie istnieje.

http://www.sport.pl/sport/1,78980,75...ie_gotowy.html

Nowa hala sportowa na razie w planach. 8 mln euro już jest, teraz trzeba zdobyć drugie tyle.

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664
Ostatnio edytowane przez zloty1906 : 03.02.2010 o godz. 20:34.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 03.02.2010, 21:53
Co do prac na zachodniej - z tego co zaobserwowałem na kamerce to działo się coś w narożniku, zasadnicza część trybuny to ciągle opuszczona dziura widmo.
Mrozy, zwłaszcza takie jak są od około 2 tyg nie stanowią problemu dla prac, na wszystkich innych stadionach w Polsce prace trwają (dla malkontentów - na Legii w styczniu 2009r wylewano fundamenty przy ~-10*C). Prace przy zachodniej stoją, bo nie ma projektu i tyle. Gdyby projekt był, to nawet -20*C nie wstrzymałoby prac z tak napiętym terminem (co można byłoby wylać to by wylano przy użyciu nagrzewnic, prowadzono by też wszelkie prace zbrojeniowe/szalowania).
Lipiec to termin zupełnie nierealny, trybuna zachodnia zostanie oddana pewnie w 4Q tego roku, obstawiałbym listopad/grudzień. Może w międzyczasie miasto zdecyduje się sfinansować IT oraz wykończenie trybuny D, tak aby na otwarcie rundy wiosennej 2010/2011 stadion był w 100% gotowy.
To już wszystko było omówione i nie ma co po raz n'ty tego wywlekać, z teoriami spiskowymi, że wykonawca sobie nie radzi.
WILU TS napisał(a):Wyświetl post

na dobrą sprawę to poza tymi ogrodzeniami dla szarego kibica klasa ta nie daje praktycznie nic,choć może jest coś o czym tam nie piszą.
Zasadniczo są bardzo ważne aspekty - współczynnik widoczności, zadaszenie, zapewnienie odpowiedniej liczby punktów gastronomicznych i toalet dla wszystkich kibiców, żadnych tymczasowych trybun.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 03.02.2010 o godz. 21:57.
Odpowiedz cytując
Wislak1906_TS
Member

Od: 11.2007

Stary 03.02.2010, 22:12
zloty1906 napisał(a):Wyświetl post
Nowa hala sportowa na razie w planach. 8 mln euro już jest, teraz trzeba zdobyć drugie tyle.

Czy jest możliwość, aby rada miasta po raz drugi się spotkała i zadecydowała o dofinansowaniu hali? 8mln euro już jest, czy oni nie widzą jaką Kraków ma reklamę? Jaka świetna atmosfera panuje na hali?
Wiem, że o tym raczej nie mówi się w mediach, ale czy jest szansa, aby jakaś firma (np. Can Pack) zasponsorowała drugie 8mln?
Są ew. jakieś inne możliwości na wybudowanie hali?
A tak w ogóle ile by trwała budowa? Tak około.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 03.02.2010, 22:30
Wislak1906_TS napisał(a):Wyświetl post
Czy jest możliwość, aby rada miasta po raz drugi się spotkała i zadecydowała o dofinansowaniu hali? 8mln euro już jest, czy oni nie widzą jaką Kraków ma reklamę? Jaka świetna atmosfera panuje na hali?
Nie widzą, bo mają to gdzieś. A dziś odwołali dobrze znanego nam radnego, jedynego, któremu naprawdę zależało na tej hali, nie tylko z funkcji wiceprzewodniczącego komisji sportu, ale nawet z jej składu. Czyli radny zajmujący się jak żaden inny sportem w Krakowie nie będzie w komisji sportu. Cóż, polityka...

Niezależnie złożona została poprawka do budżetu na 2 mln zł na projekt wykonawczy. Potem będą starania o kolejne kwoty.

Wislak1906_TS napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że o tym raczej nie mówi się w mediach, ale czy jest szansa, aby jakaś firma (np. Can Pack) zasponsorowała drugie 8mln?
Są ew. jakieś inne możliwości na wybudowanie hali?
A tak w ogóle ile by trwała budowa? Tak około.
Coś tam się rozmawia, ale będzie cholernie ciężko. Czasu strasznie mało.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.02.2010, 17:37
Zaraz w Kronice bedzie o stadionie
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.02.2010, 18:06
jak sie skonczy kronika to niech ktos napisz co w niej bylo
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.02.2010, 18:49
Po ogądnieciu Kroniki wszystko po staremu.Wypowiadał sie Prezes SKWK ,ze wystarczy posluchac co gadają na budowie ,że bedzie obsuwa z terminem ,ze na D nie ma klatek i po wybudowaniu narożnikow nie bedzie sie dalo korzystać z tej trybuny.Ochalik gadal,że Wisła nie ma planu b i ma zamiar wrócić na stadion w obiecanym terminie.Wypowiadał sie jeszcze gostek z urzedu i mowił ,ze jest podpisana umowa z Wisła ,ze stadion bedzie oddany w obiecanym terminie .ZOBACZYMY!!!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.02.2010, 19:15
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Po ogądnieciu Kroniki wszystko po staremu.Wypowiadał sie Prezes SKWK ,ze wystarczy posluchac co gadają na budowie ,że bedzie obsuwa z terminem ,ze na D nie ma klatek i po wybudowaniu narożnikow nie bedzie sie dalo korzystać z tej trybuny.Ochalik gadal,że Wisła nie ma planu b i ma zamiar wrócić na stadion w obiecanym terminie.Wypowiadał sie jeszcze gostek z urzedu i mowił ,ze jest podpisana umowa z Wisła ,ze stadion bedzie oddany w obiecanym terminie .ZOBACZYMY!!!
Jak sioe nie bedzie dalo korzystac bo troche nie rozumiem
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.02.2010, 19:18
Nie ma klatek zrobionych, a obecnie wchodzi sie na około. Będą narożniki, przejścia nie będzie.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.02.2010, 19:19
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Jak sioe nie bedzie dalo korzystac bo troche nie rozumiem
A jak wejdziesz na trybunę D jak jest pusto pod trybuną ? Przed budową narożników chodziło się naokoło.. Teraz nie ma takiej możliwości po zabudowie narożnikami ( chyba, że pozwolą chodzić tymi dwoma przejściami co są przeznaczone dla np. karetki czy straży ).

W ZiKiT powiedzieli,że podpisali umowę , gdzie powiedziane jest, że stadion do użytku będzie od 5 lipca. Jednak nie wiadomo czy są jakieś kary i czy to chodzi tylko o część sportową ( czyli min. do rozegrania meczy ) czy cały stadion z infrastukturą . Czyli można powiedzieć, że dalsze owijanie w bawełnę i byle do wyborów
Odpowiedz cytując
lukas(z)1906
Member

Od: 02.2009

Stary 04.02.2010, 19:19
pewnie chodzi o to ze jak zabuduja narożniki to bez wykonczenia trybuny D na nia nie ma wejscia
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 04.02.2010, 19:27
Faktycznie troche nie pomyslalem .
Ciezka sprawa ze w rok czasu nikt nie zbudowal klatek...chore to wszystko jest.
Mamy dwie trybuny,powstaje trzecia i narozniki.
Czwarta stanela.
Po powstaniu naroznikow odpada nam jedna bo sie nie da na nia wejsc

Tylko sie polozyc i smiac...

A i jeszcze ktos wczesniej pisal ze liczy ze moze zagramy na trzech trybunach ...tylko tyle ze murway bedzie brak...

Ta budowa zaczyna wyrastac na najwieksza kpine ostatnich lat...
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 04.02.2010, 19:37
Wyobrażacie sobie drabiny na D aby dało się wejść. Może i idiotyczne, ale w Polsce żyjemy !
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 04.02.2010, 20:17
nie wiem czy ktos dał
ale http://ww6.tvp.pl/8979,20100204958568.strona
derr
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 04.02.2010, 20:34
derr napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy ktos dał
z tego rozumiem, że Obtułowicz nadal kieruje projektem... Szkoda mi słów co się z tymi leszczami w UM dzieje.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 04.02.2010, 20:45
Zaraz dojdzie jeszcze do sytuacji ze Wojtkowi cofna kary za opzonienia i beda prosic na kolanach zeby sie nie obrazil i zostal dalszym projektantem...
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.02.2010, 20:48
nie wiem czy ktos dał
Pan z ZIKiT bardzo mocno broni terminu lipcowego.
A ja jestem ciekaw kiedy wezmą się za.....D. To nie będzie takie hop siup i trochę czasu zajmie.
What's new?

Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 04.02.2010, 21:27
alkoholik napisał(a):Wyświetl post
Acha juz wiem patrzyłem w złe miejsce Ja mysle ze stadion zbudują do lipca, jak pamiętam sama budowa c jak zrobiono fundamenty od położenia pierwszych słupów do położenia wszystkich żedów, trwało to ok 2 miesięcy więc jeśli nie będzie dłuższych przerw to powinni skończyc do lipca a nawet do czerwca jak by im się chciało w co wątpie.
Alkoholik ty już więcej nie pij (choć w twoim wieku picie jest zabronione) cały stadion w 5,5 miesiąca , jeśli sam dach i konstrukcję dachu składac będą z 2-3 miesiące? Acha, nieźle to sobie policzyłeś,hehe
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 04.02.2010, 21:52
Co ty Arapaho taki defetysta no tak przepraszam przeciez jestes Polakiem,jak prawie wszyscy na tym forum
no może oprucz paru starozakonnych
derr
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 04.02.2010, 22:35
Bez hali koszykówka zniknie z Krakowa? Nawet nie wiedziałem, że jest aż taka bryndza.

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.02.2010, 22:49
Co do tego, że Obtułowicz dalej projektuje, jak dla mnie sprawa jest banalna: prawa autorskie. Nie zgodził się / miasto nie chciało zapłacić tyle ile chciał za ich sprzedaż. Także... dalej ma wyłączność.

No chyba że coś przeoczyłem.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 04.02.2010, 23:01
Co ty Arapaho taki defetysta no tak przepraszam przeciez jestes Polakiem,jak prawie wszyscy na tym forum
no może oprucz paru starozakonnych
Nie chodzi o defetyzm czy pesymizm,ale jest to po prostu fizycznie nie do wykonania,dobra wzniesienie konstrukcji to może,ale tą trybunę trzeba zagospodarować i przede wszystkim odebrać.
Odpowiedz cytując
alborn1
Junior Member

Od: 01.2006

Stary 04.02.2010, 23:13
alkoholik napisał(a):Wyświetl post
Acha jeszce jedno klasa elite daje nam to że na stadionie bedzie można grac wszystkie mecze Ligi mistrzów oraz LE z wyjatkiem finałow choc co do finału LE nie jestem pewien. Dla porównania nasi kochani sąsiedz z za błoń do rozgrywania fazy grupowej ligi mistrzów będą musieli coś wynając oczywiście jeśli kiedys tam dojdą to samo się tyczy Kielc, Gdyni, Lubina itp
a rumunski CLUJ na jakim stadionie gral 14 tysiecznik i nawet nie byl to stadion 1 kategorii a co dopiero klasa Elite , dobrze kolego poczytaj
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 04.02.2010, 23:17
Chodziło mu raczej o np. półfinał czy ćwierćfinał LM
Odpowiedz cytując
mikereg
Member

Od: 11.2006

Stary 04.02.2010, 23:24
A ja sadze ze będzie tak..... Stadionu na lipiec na pewno nie będzie (ZA MALO CZASU no chyba ze będziemy mieć robotników setkami na budowie co raczej się nie stanie) Myślę ze pogramy jesień na hutniku i tyle z tego będzie.(patrzmy realnie na sprawę) Miejmy nadzieje ze do końca roku sie wyrobią....... .....
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.02.2010, 00:27
jak patrze na te roboty teraz z dachem, to jeszcze jedyna nadzieja ze ten stadion bedzie w wakacje jest chyba tylko dlatego, ze jakby tak uzywali wszystkich tych dzwigow do stawiania prefabrykantow na A/B a nie tak jak na C tylko 1 (bo żurawie chyba tego nie robiły) to moze i zrobic to zdazą. Ciekawy jestem czy w wypadku nocnych robot ludzie mieszkajacy w okolicy stadionu bardzo by protestowali (na szczescie nie mieszka ich tak wiele)
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.02.2010, 06:23
Sprawa jest dosyć poważna z tym stadionem i nie bardzo chce mi się wierzyć w to, że wszyscy na około włącznie z ZiKiT twierdzą, że się wyrobią. Albo panuje tam więc taki bałagan z dokumentacją, że sami nie wiedzą na czym stoją, albo są święcie przekonani o tym że jednak do lipca dadzą radę.

Puki nie jest za późno, niech pan O ruszy kopułą i zmieni w projekcie oświetlenie na takie jak na Legii:

Ostatnio edytowane przez Gordian : 05.02.2010 o godz. 06:41.

Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.02.2010, 12:28
Ale co ma dach na wschodniej do budowy zachodniej
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.02.2010, 13:27
Powinno być napisane "z obniżaniem i położeniem nowej murawy", ale mam nadzieję że jest to jednoznaczne i o to chodziło
Rozumiem, że teraz pozostała już tylko kwestia wykonania zaplecza pod D a w zasadzie klatek schodowych i wyasfaltowanie placu przed nią żebyśmy mogli z niej korzystać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów