|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytat:
![]() http://mojevancouver.org/wislakrakow...010-wisla/2913 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cracovia i Wisła rundę wiosenną mogą zacząć w Sosnowcu. Miasta nie stać na dodatkowe wydatki,a modernizację stadionu Hutnika komplikują mrozy. W tej sytuacji sprawa powrotu ekstraklasy na Suche Stawu dla PZPN-u zupełnie nie istnieje.
http://www.sport.pl/sport/1,78980,75...ie_gotowy.html Nowa hala sportowa na razie w planach. 8 mln euro już jest, teraz trzeba zdobyć drugie tyle. http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664
Ostatnio edytowane przez zloty1906 : 03.02.2010 o godz. 20:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Co do prac na zachodniej - z tego co zaobserwowałem na kamerce to działo się coś w narożniku, zasadnicza część trybuny to ciągle opuszczona dziura widmo.
Mrozy, zwłaszcza takie jak są od około 2 tyg nie stanowią problemu dla prac, na wszystkich innych stadionach w Polsce prace trwają (dla malkontentów - na Legii w styczniu 2009r wylewano fundamenty przy ~-10*C). Prace przy zachodniej stoją, bo nie ma projektu i tyle. Gdyby projekt był, to nawet -20*C nie wstrzymałoby prac z tak napiętym terminem (co można byłoby wylać to by wylano przy użyciu nagrzewnic, prowadzono by też wszelkie prace zbrojeniowe/szalowania). Lipiec to termin zupełnie nierealny, trybuna zachodnia zostanie oddana pewnie w 4Q tego roku, obstawiałbym listopad/grudzień. Może w międzyczasie miasto zdecyduje się sfinansować IT oraz wykończenie trybuny D, tak aby na otwarcie rundy wiosennej 2010/2011 stadion był w 100% gotowy. To już wszystko było omówione i nie ma co po raz n'ty tego wywlekać, z teoriami spiskowymi, że wykonawca sobie nie radzi. Zasadniczo są bardzo ważne aspekty - współczynnik widoczności, zadaszenie, zapewnienie odpowiedniej liczby punktów gastronomicznych i toalet dla wszystkich kibiców, żadnych tymczasowych trybun.
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 03.02.2010 o godz. 21:57.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Wiem, że o tym raczej nie mówi się w mediach, ale czy jest szansa, aby jakaś firma (np. Can Pack) zasponsorowała drugie 8mln? Są ew. jakieś inne możliwości na wybudowanie hali? A tak w ogóle ile by trwała budowa? Tak około. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Niezależnie złożona została poprawka do budżetu na 2 mln zł na projekt wykonawczy. Potem będą starania o kolejne kwoty. Coś tam się rozmawia, ale będzie cholernie ciężko. Czasu strasznie mało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Zaraz w Kronice bedzie o stadionie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
jak sie skonczy kronika to niech ktos napisz co w niej bylo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Po ogądnieciu Kroniki wszystko po staremu.Wypowiadał sie Prezes SKWK ,ze wystarczy posluchac co gadają na budowie ,że bedzie obsuwa z terminem ,ze na D nie ma klatek i po wybudowaniu narożnikow nie bedzie sie dalo korzystać z tej trybuny.Ochalik gadal,że Wisła nie ma planu b i ma zamiar wrócić na stadion w obiecanym terminie.Wypowiadał sie jeszcze gostek z urzedu i mowił ,ze jest podpisana umowa z Wisła ,ze stadion bedzie oddany w obiecanym terminie .ZOBACZYMY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie ma klatek zrobionych, a obecnie wchodzi sie na około. Będą narożniki, przejścia nie będzie.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A jak wejdziesz na trybunę D jak jest pusto pod trybuną ? Przed budową narożników chodziło się naokoło.. Teraz nie ma takiej możliwości po zabudowie narożnikami ( chyba, że pozwolą chodzić tymi dwoma przejściami co są przeznaczone dla np. karetki czy straży ).
W ZiKiT powiedzieli,że podpisali umowę , gdzie powiedziane jest, że stadion do użytku będzie od 5 lipca. Jednak nie wiadomo czy są jakieś kary i czy to chodzi tylko o część sportową ( czyli min. do rozegrania meczy ) czy cały stadion z infrastukturą . Czyli można powiedzieć, że dalsze owijanie w bawełnę i byle do wyborów |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
pewnie chodzi o to ze jak zabuduja narożniki to bez wykonczenia trybuny D na nia nie ma wejscia
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Faktycznie troche nie pomyslalem .
Ciezka sprawa ze w rok czasu nikt nie zbudowal klatek...chore to wszystko jest. Mamy dwie trybuny,powstaje trzecia i narozniki. Czwarta stanela. Po powstaniu naroznikow odpada nam jedna bo sie nie da na nia wejsc Tylko sie polozyc i smiac... A i jeszcze ktos wczesniej pisal ze liczy ze moze zagramy na trzech trybunach ...tylko tyle ze murway bedzie brak... Ta budowa zaczyna wyrastac na najwieksza kpine ostatnich lat... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Wyobrażacie sobie drabiny na D aby dało się wejść. Może i idiotyczne, ale w Polsce żyjemy !
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
nie wiem czy ktos dał
ale http://ww6.tvp.pl/8979,20100204958568.strona ![]()
derr
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaraz dojdzie jeszcze do sytuacji ze Wojtkowi cofna kary za opzonienia i beda prosic na kolanach zeby sie nie obrazil i zostal dalszym projektantem...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
A ja jestem ciekaw kiedy wezmą się za.....D. To nie będzie takie hop siup i trochę czasu zajmie. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Co ty Arapaho taki defetysta no tak przepraszam przeciez jestes Polakiem,jak prawie wszyscy na tym forum
no może oprucz paru starozakonnych ![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Bez hali koszykówka zniknie z Krakowa? Nawet nie wiedziałem, że jest aż taka bryndza.
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Co do tego, że Obtułowicz dalej projektuje, jak dla mnie sprawa jest banalna: prawa autorskie. Nie zgodził się / miasto nie chciało zapłacić tyle ile chciał za ich sprzedaż. Także... dalej ma wyłączność.
No chyba że coś przeoczyłem. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie chodzi o defetyzm czy pesymizm,ale jest to po prostu fizycznie nie do wykonania,dobra wzniesienie konstrukcji to może,ale tą trybunę trzeba zagospodarować i przede wszystkim odebrać.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Chodziło mu raczej o np. półfinał czy ćwierćfinał LM
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
A ja sadze ze będzie tak..... Stadionu na lipiec na pewno nie będzie (ZA MALO CZASU no chyba ze będziemy mieć robotników setkami na budowie co raczej się nie stanie) Myślę ze pogramy jesień na hutniku i tyle z tego będzie.(patrzmy realnie na sprawę) Miejmy nadzieje ze do końca roku sie wyrobią....... .....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
jak patrze na te roboty teraz z dachem, to jeszcze jedyna nadzieja ze ten stadion bedzie w wakacje jest chyba tylko dlatego, ze jakby tak uzywali wszystkich tych dzwigow do stawiania prefabrykantow na A/B a nie tak jak na C tylko 1 (bo żurawie chyba tego nie robiły) to moze i zrobic to zdazą. Ciekawy jestem czy w wypadku nocnych robot ludzie mieszkajacy w okolicy stadionu bardzo by protestowali (na szczescie nie mieszka ich tak wiele)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Sprawa jest dosyć poważna z tym stadionem i nie bardzo chce mi się wierzyć w to, że wszyscy na około włącznie z ZiKiT twierdzą, że się wyrobią. Albo panuje tam więc taki bałagan z dokumentacją, że sami nie wiedzą na czym stoją, albo są święcie przekonani o tym że jednak do lipca dadzą radę.
Puki nie jest za późno, niech pan O ruszy kopułą i zmieni w projekcie oświetlenie na takie jak na Legii:
Ostatnio edytowane przez Gordian : 05.02.2010 o godz. 06:41.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ale co ma dach na wschodniej do budowy zachodniej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Powinno być napisane "z obniżaniem i położeniem nowej murawy", ale mam nadzieję że jest to jednoznaczne i o to chodziło
Rozumiem, że teraz pozostała już tylko kwestia wykonania zaplecza pod D a w zasadzie klatek schodowych i wyasfaltowanie placu przed nią żebyśmy mogli z niej korzystać. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|