|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Wisła wcale nie powinna. Nie można szufladkować polityki transferowej w jakiejś wąskiej kategorii. Wszędzie trzeba szukać dobry zawodników i liczyć, że będzie okazja by kogoś sprowadzić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.02.2010 o godz. 13:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Czytać się Was nie daje po prostu. Najpierw jeden porównuje Szackiego do Svitlicy (****a, szok
), teraz następny zestawia zatrudnienie kogoś takiego z ewentualnym pozyskaniem Nowaka. Ja .......e, nie mogę wprost uwierzyć co czytam. Potem innym mózg pisze, że jest za stary, ale pewnie pod transfer 2 lata starszego Żurawskiego kręciłby śmigłem do omdlenia. A ostatni pisze, że nikt do nas nie przyjdzie, bo zima, a idą na Cypr i się opierdalają. Tak, opierdalają się i na stojąco awansują do Ligi Mistrzów, gdzie, o dziwo, też nie są chłopcami do bicia.A najlepsze jest to, że ci piszący, że nie tędy droga nie dyskutują z tymi, którzy twierdzą, że jest inaczej, tylko z FAKTAMI, które można w każdej chwili sprawdzić patrząc na piłkę cypryjską czy turecką. Puknijcie się w głowy wszyscy przemądrzali.
Obecny budżet kazachów mnie nie interesi. Interesował mnie ten, który mieli zatrudniając Szackiego i nie próbuj tu chłopie żadnych manipulacji, bo nie chce mi się prostować wypowiedzi w każdym poście. Wtedy mieli kasę- kupili. Masz odpowiedź dlaczego poszedł tam, a nie do średniaka ukraińskiego. Najwyraźniej ich oferta była lepsza. Natomiast fragment od "W Kazachstanie...." do końca to już zupełnie nie wiem czego dotyczy.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 03.02.2010 o godz. 14:12.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
a jak okaże się, że jednak zostaje tam gdzie gra albo przejdzie do innej drużyny to będzie pojazd po działaczach:] |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Dziękuje co poniektórym za dawkę humoru w ten śnieżny dzień. Radzę zweryfikowac swoją wiedzę na temat piłki nożnej w naszym kraju. Jest 2010 rok, od 13 lat nie mamy drużyny w fazie grupowej Ligi Mistrzów, występy naszych klubów w PUEFA to w większości epizody. Pojawia się info o zawodniku, który strzelał regularnie bramki w lidze mocniejszej niż nasza, w Lidze Mistrzów strzelał bramki takim drużynom jak Arsenal, Real, Juventus, Roma. Frankowski ma 36 lat, Żurawski ma o 2 lata, a Kosowski o rok więcej niż Szackich i ciekawe co byście pisali o nich?
Płaćmy dalej Łobodzińskiemu 300tyś euro rocznie lub kupmy Nowaka za 400 + kolejne 300 wypłaty, ciekawe gdzie z takimi gwiazdami dojdziemy. Oczywiście news o tym zawodniku to i tak pewnie jakieś wymysły "dziennikarzy". ![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A po co nam Szackih? On jestbardziej drewniany niz Rasiak. Kumpel z Ukrainy mowi, ze to jest ich ukrainiski pinokio. Zreszta fakt iz typ ktory grywal w lidze mistrzow poszedl grac do jakichs kozojebcow mowi wszystko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Na TWSD macie dementi w sprawie pozyskania Szackhi'ego
, myślę że to powinno kończyć dyskusję na jego temat. Martwi brak jednoznacznego negatywnego stanowiska co do Dawida Szklanki Nowaka, choć pośrednio można za takie uznać wypowiedź o nieprzystającym do rzeczywistości przeszacowaniu zawodników z Polski.Nie widziałem Punosevaca w akcji, nie wiem co prezentuje, ale irytuje mnie od zawsze stwierdzenie, iż ktoś jest młodym ciekawym zawodnikiem, lecz poczekają jak się rozwinie. Irytuje zwłaszcza, że brzmi w świetle wydarzeń w naszej lidze jak proste przyznanie się do faktu, że sami z czyimś talentem nie bylibyśmy w stanie zrobić nic i czekamy na gotowe ... a na graczy kompletnych i sprawdzonych nas nie stać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
A ten Ba to jest już u nas czy jeszcze nie
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Jeśli przejdzie pomyślnie badania to Skorża chce aby podpisał kontrakt.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no czyli tak jak myślałem , że jest najpowazniejszym kandydatem na grę u nas ale jeszcze oficjalnie go nie ma
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wisła jeszcze się wzmocni
Cytat:
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
ujme to tak - cos co dla jednych jest podloga, dla innych jest sufitem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli wygląda na to, że będziemy się jeszcze ekscytować napastnikiem. Obyśmy przyfarcili jakiegoś wypasa
![]() ![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow... i tak jest od stu lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Co do wypowiedzi nadtrenera na temat Punosevaca, to pod artykułem napisałem co o tym myślę i widzę, ze jesteśmy tego samego zdania. Dopisałem tylko jeszcze pytanie retoryczne, że po co dawać zarabiać obcym managerom na transferach/ kontraktach piłkarzyn, skoro można dać zapchać portfel komuś znajomemu. A to, że znajomy może oferować towar niższej jakości? Jakie to ma znaczenie? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Także można powiedzieć , że prawie na 100% Issa Ba u nas zagra. Zobaczymy czy te obietnice Skorzy okażą się prawdziwe. Myslę , że coś w tym prawdy musi być skora trener mówi , że nie wyobraża sobie aby nikt przed rundą nie wzmocnił nas w napadzie. Także będzie teraz ciekawie z transferami u nas. Oby coś wypaliło!! No i kolejna wiadomość to taka , że najprawdopodobniej wbrew wcześniejszym doniesieniom zostają u nas Burliga i Mączyński więc wzmocni się rywalizacja ale nie w dużym stopniu bo ci chłopcy są raczej uzupełnieniem składu niż jego wzmocnieniem. Ale dla nich to na pewno dobrze wyjdzie jak zostaną ponieważ będą chcieli za wszelką cenę udowodnić swoją wartość w zespole. Lecz z drugiej strony dla tych zawodników lepiej byłoby aby byli wypożyczeni żeby się ogrywać.
![]()
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Czyli Ba bedzie a Singlar,Garguła nie zdolni do gry i być może Łobo,Boguski,Brozinho nie w pełni sił.
Zostaje nam niepełna 18 meczowa do gry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko. że Skorża może wszystkiego nie wiedzieć
Ileż to już razy mówiono w klubie, że kasa jest po to tylko żeby szukali kogoś. Potem jak znajdą i są już blisko podpisania umowy, przypadkowo się okazuje, że pieniędzy akurat na tego gracza nie starczy, ale może jakiś inny. Taka dezinformacja jest celowa, bo zarząd wie że trener będzie chciał kupić, że najłatwiej mu obiecać i w ostatniej chwili zwalić transfer. Dobra sprawdzona wielokrotnie metoda. Najlepiej grać na czas i potem nie ma już szans na reakcję, sezon się zaczyna i trener musi się skupić na rozpracowywaniu pierwszego rywala.![]() Cytat:
Tyle że pewnie nawet za darmo da się znaleźć piłkarza klasy Kirma.... tyle że zapuszczonego, bez ogrania, po kontuzji i starego... Kwestia trenera bo trzeba powiedzieć, że my z tych odpadów możemy zrobić nawet drużynę grającą w Lidze Mistrzów. Przykład Petrescu w Rumunii itp(chociaż tutaj napewno wiele pomogły mu wspaniałe występy Steauy i Rapidu w pucharach. Ale przecież w tym sezonie droga była dla nas szeroko otwarta i zapewne mając takiego Ba czy tego byłego napastnika Dynamo mogło się skończyć Ligą Mistrzów. Problem w tym, że nie wykorzystujemy korzystnej przemiany Ligi Mistrzów i Ligi Europejskiej i niedługo będziemy w podobnej sytuacji jak 2-3 lata temu. O ile to nie nastąpi już w następnej edycji pucharów(brak rozstawienia). Ta wiosna i nadchodzący pucharowy rok będą ostatnią szansą na załapanie się do windy. Potem trzeba będzie iść schodami, a jak wiemy Cupiał już nie ta wydolność co kiedyś. Obecnie droga do Ligi Mistrzów przypomina tą Widzewa. Wtedy do Łodzi pościągano piłkarzy niechcianych, niedocenianych itp. Był dobry trener Smuda i dzięki temu, że droga nie była kręta udało się drużynę wprowadzić do Ligi Mistrzów. Taki Wojtala, Majak, Dembiński przecież można powiedzieć, że to były takie odpady jak Ba. Nawet na trybunach to się z nich wyśmiewano początkowo bo prezentowali się fatalnie.
Ostatnio edytowane przez Daniel Alves : 03.02.2010 o godz. 17:15.
![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow... i tak jest od stu lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Przeczytałem co powiedział Skorża w dziedzinie transferów---chyba deja vu mam. Rok temu tez tak mowil, że lada moment nas wzmocni ktoś, że druzyna nie gotowa na walkę o LM...****a! Maciej! Lepiej już nic nie mów jak masz głupio gadać.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Mi się bardziej podoba zadanie dla Pawła - przezwyciężenie bólu ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,70994,75...w_Milanie.html - boli to że Wisła wo gule nie inwestuje w młodzież. Nie wiem co myśli o tym kierownictwo klubu, ale może nam uciec nie tylko Europa ale i polskie kluby.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jak się czyta wypowiedzi Skorży to się przykro robi. Człowiek zupełnie bez ambicji i honoru , kurczowo uczepiony stołka. Wisła jest klubem zadłużonym , bez środków na transfery. To jest oczywiste i do tych warunków brzegowych dostosowywać należy cele sportowe. To powinno motywować trenera do racjonalnego wydawania pieniędzy (a on pozwala sobie na Jopa, Juszczyka, Clebera). Wielką przeszkodą do osiągnięcia szczęścia dla Skorży był Bednarz, model angielski panaceum na wszystko. Dziś zbieramy owoce. Konstruowanie jakiegokolwiek systemu w naszym klubie to mit. Skorża wesoło się uśmiecha i nic nie robi. Jak nie jest wstanie załatwiać rozsądnych transferów to niech nie robi żadnych a dopilnuje szkolenia. Niech dobierze sobie ludzi , zaplanuje coś na lata. A tu jest amatorka. Obojętnie co by Skorża nie zrobił to i tak jest głaskany po głowie...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 03.02.2010 o godz. 18:15.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Przepraszam za oftop, ale ten wyraz aż w oczy kole.
Ostatnio edytowane przez wojtole14 : 03.02.2010 o godz. 18:35.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Weźcie wyładujcie swoją frustrację gdzie indzie, co? Co ma Skorża zrobić jak nie dostał kasy na transfery? Podpisywać anonimowych zawodników, tylko dlatego że nie mają na nazwisko Jop czy Juszczyk? Może z własnej kieszeni wyłożyć kasę na takiego mp Costlego? A może w wywiadach ma powiedzieć, że LM zdobędzie w przyszłym sezonie? Wtedy będzie miał ambicje? Przykro to się robi jak się czyta co niektórych komentarze.
Zarząd podjął właściwą decyzję. Jeśli będzie mistrzostwo, będą rozmowy o przedłużeniu umowy ze Skorżą. Nie będzie mistrzostwa, dziękujemy za współpracę. Puki co trzeba dać trenerowi odrobinę zaufania. Jest na najlepszej drodze do zdobycia 3 MP pod rząd. Jak na razie udało się to jedynie jednemu trenerowi w historii Wisły. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Gordian napisał(a):
kasy na transfery nie dadzą.. grać będziemy za niedługo 15-meczową z czego 7 będzie nadawać się do 1 składu.. i ktoś tu wymaga cudów.. a jeszcze ktoś tu się dziwi że my sparingi odwołujemy.. przecież nasz dzisiejszy skład co najwyżej mógłby pograć w siatkówkę.. ok, może nie ma pieniędzy, co jest normalne na dziś dzień ale też niech nie robią co poniektórzy z niego cudotwórcę.. bo jest tylko człowiekiem jak zdobędzie MP w tym sezonie powtarzam będzie to wielki sukces, a dla mnie osobiście będzie najlepiej smakować ja od siebie dodam tylko jedno i to zdanie wszystkim marudom przypomnę :jeszcze zapłaczecie za tym co mamy..!!! a przede wszystkim za tym jak to niektórzy nazywają nic nie warte Mistrzostwo Polski...
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 03.02.2010 o godz. 18:51.
![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|