The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2010, 13:28
Opinii na temat jego wieku nawet nie komentuje, pomimo tylu przykladow z rodzimego i zagranicznego podworka, gdzie zawodnicy po 30tce stanowia o sile swoich zespolow, niektorzy uparcie oceniaja pilkarzy przez pryzmat jego daty urodzenia.
O tym pisalem tez ostatnio. Zamiast takiemu zawodnikow, ktory gwarantuje okreslony poziom gry, umiejetnosci,i zaplacic te 400 tys Euro to placi sie np. Lobodzinskiemu. Wisla powinna isc droga klubow Tureckich i Cypryjskich, tak jak i cala polska ekstraklasa. Zaczac od sciagania nieco przyblaklych gwiazd pilki, co pozwoliloby nakrecic konikunkture wsrod sponsorow, kibicow, co podniosloby poziom, pozwolilo na awans do rozgrywek europejskich. Do tego oczywiscie szkolenie mlodziezy.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.02.2010, 13:42
Maksim Szackich. Ciekawy , doświadczony, bramkostrzelny napastnik. Jakiekolwiek łączenie go z Wisłą Kraków przez media to bujda na którą nikt z kibiców Wisły nie może się dać nabrać.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 03.02.2010, 13:44
nesta napisał(a):Wyświetl post
Wisla powinna isc droga klubow Tureckich i Cypryjskich, tak jak i cala polska ekstraklasa. Zaczac od sciagania nieco przyblaklych gwiazd pilki, co pozwoliloby nakrecic konikunkture wsrod sponsorow, kibicow, co podniosloby poziom, pozwolilo na awans do rozgrywek europejskich. Do tego oczywiscie szkolenie mlodziezy.
Wisłą powinna stawiać na młodych - max 24lata, reprezentantów młodzieżowych biedniejszych krajów...Żaden Savio czy Romario do nas nie przyjdzie ze względu na klimat i ogólny wizerunek Polski w świecie. Na Cypr to oni jadą wypoczywać, opalać się a przy okazji pokopią piłkę na 40% swoich możliwości, co i tak wystarczy by grać w pierwszym skłądzie.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.02.2010, 13:47
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Wisłą powinna stawiać na młodych - max 24lata, reprezentantów młodzieżowych biedniejszych krajów...Żaden Savio czy Romario do nas nie przyjdzie ze względu na klimat i ogólny wizerunek Polski w świecie. Na Cypr to oni jadą wypoczywać, opalać się a przy okazji pokopią piłkę na 40% swoich możliwości, co i tak wystarczy by grać w pierwszym skłądzie.
Nesta, kordel

Wisła wcale nie powinna. Nie można szufladkować polityki transferowej w jakiejś wąskiej kategorii. Wszędzie trzeba szukać dobry zawodników i liczyć, że będzie okazja by kogoś sprowadzić.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 03.02.2010, 13:54
nesta napisał(a):Wyświetl post
Wisla powinna isc droga klubow Tureckich i Cypryjskich, tak jak i cala polska ekstraklasa. Zaczac od sciagania nieco przyblaklych gwiazd pilki, co pozwoliloby nakrecic konikunkture wsrod sponsorow, kibicow, co podniosloby poziom, pozwolilo na awans do rozgrywek europejskich. Do tego oczywiscie szkolenie mlodziezy.
płacic 320 tyś Euro 32 letniemu Shackiemu to równie szalony pomysł jak ściągac kontuzjogennego Nowaka z Gks-u.W sumie to już chyba lepszy jest ten były gracz Dynama jednak nie wierze że zapłacą mu te pieniądze.O tych klubach o jakich piszesz to jednak była tam troche większa kasa w tamtych czasach niż teraz jest w Wiśle.Już widze jak ten Shacki zgodzi sie na kontrakt motywacyjny.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.02.2010 o godz. 13:58.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.02.2010, 13:58
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
w III rundzie el. LM 0:0 (dom z Maccabi Hajfa i 3:4 w rewanżu - gdzie po 15 minutach prowadzili 3:0 a walk o awans trwała do ostatniej minuty meczu (jedna bramka i byliby w raju)

Oczywiście w rundach głównych nie grali, ale w eliminacjach LM byli o krok od sprawienia ogromnej sensacji i jakby Aktobe wyeliminował Maccabi, to miałby pewną grę w Lidze Europy.
Akurat oglądałem ten meczi i to było jawnie ustawione spotkanie pod bukmacherke. Zresztą ci ze wschodu często takie numery odwalają, ustawiajac mecze w Europejskich Pucharach. Nawet gdzies o tym na zagranicznym forum czytałem po meczu jak żydki mówiły że ten mecz na 100% był ustawiony i tak też wygladał.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.02.2010, 14:07
Czytać się Was nie daje po prostu. Najpierw jeden porównuje Szackiego do Svitlicy (****a, szok ), teraz następny zestawia zatrudnienie kogoś takiego z ewentualnym pozyskaniem Nowaka. Ja .......e, nie mogę wprost uwierzyć co czytam. Potem innym mózg pisze, że jest za stary, ale pewnie pod transfer 2 lata starszego Żurawskiego kręciłby śmigłem do omdlenia. A ostatni pisze, że nikt do nas nie przyjdzie, bo zima, a idą na Cypr i się opierdalają. Tak, opierdalają się i na stojąco awansują do Ligi Mistrzów, gdzie, o dziwo, też nie są chłopcami do bicia.

A najlepsze jest to, że ci piszący, że nie tędy droga nie dyskutują z tymi, którzy twierdzą, że jest inaczej, tylko z FAKTAMI, które można w każdej chwili sprawdzić patrząc na piłkę cypryjską czy turecką. Puknijcie się w głowy wszyscy przemądrzali.

arti napisał(a):Wyświetl post
Ten azerski to chyba z Uzbekistanu - ci którzy kupili Rivaldo, chcieli kupić Eto'o, do których na płatne treningi przylatują gracze Barcy itd.
Co do obecnego budżetu Kazachów - "... we wrześniu prezesi przepadli i nie ma jak się do nich nawet dodzwonić..."
W Kazachstanie z tymi goścmi nawet z nazwiskami po 30 będzie ciężej bo: "..wprowadzono przepis, że obcokrajowiec po 30 nie może podpisać kontraktu chyba, że przez ostatnie 2 lata grał w drużynie narodowej..."
Inną ciekawostką dla nas jest to, że praktycznie wszystkie kluby są państwowe
Ale do czego zmierzasz? Że pomyliłem się, z którego to kraju pochodzi klub szastający kasą?

Obecny budżet kazachów mnie nie interesi. Interesował mnie ten, który mieli zatrudniając Szackiego i nie próbuj tu chłopie żadnych manipulacji, bo nie chce mi się prostować wypowiedzi w każdym poście.

Wtedy mieli kasę- kupili. Masz odpowiedź dlaczego poszedł tam, a nie do średniaka ukraińskiego. Najwyraźniej ich oferta była lepsza.

Natomiast fragment od "W Kazachstanie...." do końca to już zupełnie nie wiem czego dotyczy.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 03.02.2010 o godz. 14:12.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 03.02.2010, 14:24
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Maksim Szackich. Ciekawy , doświadczony, bramkostrzelny napastnik. Jakiekolwiek łączenie go z Wisłą Kraków przez media to bujda na którą nikt z kibiców Wisły nie może się dać nabrać.
żebyś się nie zdziwił, już piszą ile będzie kasy zarabiać i ile pasuje mu dać :] a niebawem będzie przypisywanie do odpowiednich pozycji i snucie taktyk :]

a jak okaże się, że jednak zostaje tam gdzie gra albo przejdzie do innej drużyny to będzie pojazd po działaczach:]
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.02.2010, 14:43
Dziękuje co poniektórym za dawkę humoru w ten śnieżny dzień. Radzę zweryfikowac swoją wiedzę na temat piłki nożnej w naszym kraju. Jest 2010 rok, od 13 lat nie mamy drużyny w fazie grupowej Ligi Mistrzów, występy naszych klubów w PUEFA to w większości epizody. Pojawia się info o zawodniku, który strzelał regularnie bramki w lidze mocniejszej niż nasza, w Lidze Mistrzów strzelał bramki takim drużynom jak Arsenal, Real, Juventus, Roma. Frankowski ma 36 lat, Żurawski ma o 2 lata, a Kosowski o rok więcej niż Szackich i ciekawe co byście pisali o nich?
Płaćmy dalej Łobodzińskiemu 300tyś euro rocznie lub kupmy Nowaka za 400 + kolejne 300 wypłaty, ciekawe gdzie z takimi gwiazdami dojdziemy.
Oczywiście news o tym zawodniku to i tak pewnie jakieś wymysły "dziennikarzy".
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 03.02.2010, 15:00
A po co nam Szackih? On jestbardziej drewniany niz Rasiak. Kumpel z Ukrainy mowi, ze to jest ich ukrainiski pinokio. Zreszta fakt iz typ ktory grywal w lidze mistrzow poszedl grac do jakichs kozojebcow mowi wszystko.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 03.02.2010, 15:20
Na TWSD macie dementi w sprawie pozyskania Szackhi'ego , myślę że to powinno kończyć dyskusję na jego temat. Martwi brak jednoznacznego negatywnego stanowiska co do Dawida Szklanki Nowaka, choć pośrednio można za takie uznać wypowiedź o nieprzystającym do rzeczywistości przeszacowaniu zawodników z Polski.
Nie widziałem Punosevaca w akcji, nie wiem co prezentuje, ale irytuje mnie od zawsze stwierdzenie, iż ktoś jest młodym ciekawym zawodnikiem, lecz poczekają jak się rozwinie. Irytuje zwłaszcza, że brzmi w świetle wydarzeń w naszej lidze jak proste przyznanie się do faktu, że sami z czyimś talentem nie bylibyśmy w stanie zrobić nic i czekamy na gotowe ... a na graczy kompletnych i sprawdzonych nas nie stać.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 03.02.2010, 15:25
A ten Ba to jest już u nas czy jeszcze nie
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
hunter TSW
Member

Od: 09.2008

Stary 03.02.2010, 15:36
Jeśli przejdzie pomyślnie badania to Skorża chce aby podpisał kontrakt.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 03.02.2010, 15:42
no czyli tak jak myślałem , że jest najpowazniejszym kandydatem na grę u nas ale jeszcze oficjalnie go nie ma
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 03.02.2010, 15:44
Wisła jeszcze się wzmocni

Cytat:
Prawdopodobnie jeszcze w tym tygodniu mistrzowie Polski zakontraktują Senegalczyka Issa Ba i nie będzie to ostatni transfer Białej Gwiazdy w okienku zimowym. Trener Skorża wie, że konieczne jest sprowadzenie do Krakowa klasowego napastnika.

Issa Ba pod koniec tego tygodnia ma pojawić się w Polsce, by przejść szczegółowe testy medyczne. - Jeśli badania przebiegną pomyślnie, mam nadzieję, że podpisze z nami kontrakt i wyjedzie na zgrupowanie do Hiszpanii - powiedział dziś szkoleniowiec Wisły. Charakteryzując Senegalczyka trener zwrócił uwagę na jego dobrą grę zarówno w defensywie, jak i ofensywie. - Jest to typowy środkowy pomocnik. Na początku było widać po nim brak ogrania meczowego, gdyż dawno nie grał w oficjalnym meczu. Wiem, że będzie potrzebował więcej czasu, ale musimy być cierpliwi, bo jest to zawodnik, który może być realnym wzmocnieniem pierwszej jedenastki - uważa Maciej Skorża.

Na drugim obozie, który rozpocznie się w Hiszpanii z początkiem najbliższego tygodnia, do drużyny dołączy jeden lub dwóch zawodników. W sztabie ekipy z Reymonta czekano na zamknięcie okienka transferowego w Europie Zachodniej. - Od dwóch dni mamy coraz więcej sygnałów od agentów i menedżerów zawodników, którzy nie zmieścili się do zachodnich drużyn. Być może wyniknie z tego coś lepszego dla nas, bo może napłynąć jeszcze jakaś ciekawa propozycja. Poczekamy, aby wybrać ofertę najlepszą dla Wisły.

Linia ataku jako pierwsza konieczne wymaga wzmocnienia. - Musimy pozyskać zawodnika do linii ataku. Mamy kilku kandydatów, niektóre rozmowy są dość mocno zaawansowane. Nie wyobrażam sobie, aby nie dołączył do nas jakiś napastnik - przyznał trener Wisły, którą w styczniu opuścił Piotr Ćwielong. Odejście Ćwielonga, to co prawda jedyna strata liczebna w napadzie Białej Gwiazdy, ale pod znakiem zapytania stoi forma Pawła Brożka i Rafała Boguskiego, którzy zmagają się z problemami zdrowotnymi. - Paweł pojedzie z nami na zgrupowanie i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Na razie zgłasza dolegliwości bólowe w okolicy spojenia łonowego, ale musi przezwyciężyć ten ból. Trener liczy, że na sparingi w Hiszpanii gotowy będzie także Rafał Boguski, nie zmienia to jednak faktu, że obaj czołowi napastnicy nie przepracują w pełni okresu przygotowawczego do rundy wiosennej.

Dodatkowym kłopotem na mecz inaugurujący ligowe rozgrywki po przerwie zimowej będzie brak Patryka Małeckiego. "Mały" nie znajdzie się w kadrze Wisły w konsekwencji pauzowania za żółte kartki. - Może się zdarzyć, że w ataku trzeba będzie wystawić Marcelo - śmieje się trener, który zresztą próbował takiego ustawienia podczas sparingu w Turcji.

Maciej Skorża zanegował informację o rzekomych negocjacjach prowadzonych przez Wisłę z napastnikiem Dynama Kijów. - Maksim Szackich to zawodnik, który w pewnym momencie został nam polecony, ale nie byliśmy nim zainteresowani.

Wiadomo, że piłkarz, którym zasili się Wisła nie będzie pochodził z ligi polskiej. - Na pewno będzie to jakiś zagraniczny transfer - przyznaje trener Skorża. O takim rozwoju wypadków decydują między innymi ceny dyktowane przez polskie kluby. Przy okazji szkoleniowiec skomentował doniesienia wiążące z Wisłą Dawida Nowaka. - Trudno mi powiedzieć czy jest szansa, aby grał w Wiśle. W kwestii przejścia tego zawodnika do Wisły więcej działo się medialnie niż w rzeczywistości.

Tymczasowo Wisła zrezygnowała z usług testowanych w Turcji Bratislava Punosevaca oraz Stjepana Poljaka. - Będziemy ich obserwować, ale na razie wstrzymamy się z transferowaniem, choć zwłaszcza Punosevac jest interesującym, perspektywicznym zawodnikiem - zapowiedział szkoleniowiec.
wislakrakow.com
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.02.2010, 16:17
As napisał(a):Wyświetl post
A po co nam Szackih? On jestbardziej drewniany niz Rasiak. Kumpel z Ukrainy mowi, ze to jest ich ukrainiski pinokio. Zreszta fakt iz typ ktory grywal w lidze mistrzow poszedl grac do jakichs kozojebcow mowi wszystko.
ujme to tak - cos co dla jednych jest podloga, dla innych jest sufitem
Odpowiedz cytując
Daniel Alves
Senior Member

Stary 03.02.2010, 16:19
Czyli wygląda na to, że będziemy się jeszcze ekscytować napastnikiem. Obyśmy przyfarcili jakiegoś wypasa
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.02.2010, 16:26
Greeg napisał(a):Wyświetl post
Na TWSD macie dementi w sprawie pozyskania Szackhi'ego , myślę że to powinno kończyć dyskusję na jego temat.
Nie było tu dyskusji na temat Szackiego, tylko, chyba pierwszy raz w tym temacie, zaczęła się rozmowa na temat tego, w którą to stronę polityka transferowa Wisły powinna pójść. Czyli, w moim mniemaniu, pierwszy raz pisano na temat, a nie ekscytowano się gównem z PS, GW czy SE. Szacki był tylko dodatkiem, bo w zasadzie każdy od początku stwierdzał, że ten transfer to wymysł dziennikarzy. Niestety.

Co do wypowiedzi nadtrenera na temat Punosevaca, to pod artykułem napisałem co o tym myślę i widzę, ze jesteśmy tego samego zdania. Dopisałem tylko jeszcze pytanie retoryczne, że po co dawać zarabiać obcym managerom na transferach/ kontraktach piłkarzyn, skoro można dać zapchać portfel komuś znajomemu. A to, że znajomy może oferować towar niższej jakości? Jakie to ma znaczenie?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Stary 03.02.2010, 16:28
Także można powiedzieć , że prawie na 100% Issa Ba u nas zagra. Zobaczymy czy te obietnice Skorzy okażą się prawdziwe. Myslę , że coś w tym prawdy musi być skora trener mówi , że nie wyobraża sobie aby nikt przed rundą nie wzmocnił nas w napadzie. Także będzie teraz ciekawie z transferami u nas. Oby coś wypaliło!! No i kolejna wiadomość to taka , że najprawdopodobniej wbrew wcześniejszym doniesieniom zostają u nas Burliga i Mączyński więc wzmocni się rywalizacja ale nie w dużym stopniu bo ci chłopcy są raczej uzupełnieniem składu niż jego wzmocnieniem. Ale dla nich to na pewno dobrze wyjdzie jak zostaną ponieważ będą chcieli za wszelką cenę udowodnić swoją wartość w zespole. Lecz z drugiej strony dla tych zawodników lepiej byłoby aby byli wypożyczeni żeby się ogrywać.

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.02.2010, 16:42
Czyli Ba bedzie a Singlar,Garguła nie zdolni do gry i być może Łobo,Boguski,Brozinho nie w pełni sił.
Zostaje nam niepełna 18 meczowa do gry.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.02.2010, 16:55
Cytat:
Czyli wygląda na to, że będziemy się jeszcze ekscytować napastnikiem. Obyśmy przyfarcili jakiegoś wypasa
Z tego co tam pisze to zostaną sami niezakontraktowani z kartą w ręku czyli tacy, których szukamy. Martwi mnie to, że zostali sami odstrzeleni, a prawdopodobieństwo wyszukania perełki jest bardzo znikome...
Odpowiedz cytując
Daniel Alves
Senior Member

Stary 03.02.2010, 16:57
Tylko. że Skorża może wszystkiego nie wiedzieć Ileż to już razy mówiono w klubie, że kasa jest po to tylko żeby szukali kogoś. Potem jak znajdą i są już blisko podpisania umowy, przypadkowo się okazuje, że pieniędzy akurat na tego gracza nie starczy, ale może jakiś inny. Taka dezinformacja jest celowa, bo zarząd wie że trener będzie chciał kupić, że najłatwiej mu obiecać i w ostatniej chwili zwalić transfer. Dobra sprawdzona wielokrotnie metoda. Najlepiej grać na czas i potem nie ma już szans na reakcję, sezon się zaczyna i trener musi się skupić na rozpracowywaniu pierwszego rywala.

Cytat:
Z tego co tam pisze to zostaną sami niezakontraktowani z kartą w ręku czyli tacy, których szukamy. Martwi mnie to, że zostali sami odstrzeleni, a prawdopodobieństwo wyszukania perełki jest bardzo znikome...
Nawet odpady z lig zachodnich będą dla nas wzmocnieniem, co sam Skorża zauważył oceniając Ba. Napewno paru solidnych graczu pozostało na rynku, a perełki to jedyna szansa że się ktoś przebije a la Boguski Małecki. Kirm jest tylko wyjątkiem potwierdzającym regułę.
Tyle że pewnie nawet za darmo da się znaleźć piłkarza klasy Kirma.... tyle że zapuszczonego, bez ogrania, po kontuzji i starego...

Kwestia trenera bo trzeba powiedzieć, że my z tych odpadów możemy zrobić nawet drużynę grającą w Lidze Mistrzów. Przykład Petrescu w Rumunii itp(chociaż tutaj napewno wiele pomogły mu wspaniałe występy Steauy i Rapidu w pucharach.
Ale przecież w tym sezonie droga była dla nas szeroko otwarta i zapewne mając takiego Ba czy tego byłego napastnika Dynamo mogło się skończyć Ligą Mistrzów.
Problem w tym, że nie wykorzystujemy korzystnej przemiany Ligi Mistrzów i Ligi Europejskiej i niedługo będziemy w podobnej sytuacji jak 2-3 lata temu.
O ile to nie nastąpi już w następnej edycji pucharów(brak rozstawienia).

Ta wiosna i nadchodzący pucharowy rok będą ostatnią szansą na załapanie się do windy. Potem trzeba będzie iść schodami, a jak wiemy Cupiał już nie ta wydolność co kiedyś.

Obecnie droga do Ligi Mistrzów przypomina tą Widzewa. Wtedy do Łodzi pościągano piłkarzy niechcianych, niedocenianych itp. Był dobry trener Smuda i dzięki temu, że droga nie była kręta udało się drużynę wprowadzić do Ligi Mistrzów. Taki Wojtala, Majak, Dembiński przecież można powiedzieć, że to były takie odpady jak Ba. Nawet na trybunach to się z nich wyśmiewano początkowo bo prezentowali się fatalnie.
Ostatnio edytowane przez Daniel Alves : 03.02.2010 o godz. 17:15.
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.02.2010, 17:08
Przeczytałem co powiedział Skorża w dziedzinie transferów---chyba deja vu mam. Rok temu tez tak mowil, że lada moment nas wzmocni ktoś, że druzyna nie gotowa na walkę o LM...****a! Maciej! Lepiej już nic nie mów jak masz głupio gadać.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.02.2010, 17:47
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałem co powiedział Skorża w dziedzinie transferów---chyba deja vu mam. Rok temu tez tak mowil, że lada moment nas wzmocni ktoś, że druzyna nie gotowa na walkę o LM...****a! Maciej! Lepiej już nic nie mów jak masz głupio gadać.

Mi się bardziej podoba zadanie dla Pawła - przezwyciężenie bólu
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 03.02.2010, 17:48
http://www.sport.pl/pilka/1,70994,75...w_Milanie.html - boli to że Wisła wo gule nie inwestuje w młodzież. Nie wiem co myśli o tym kierownictwo klubu, ale może nam uciec nie tylko Europa ale i polskie kluby.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.02.2010, 18:11
Jak się czyta wypowiedzi Skorży to się przykro robi. Człowiek zupełnie bez ambicji i honoru , kurczowo uczepiony stołka. Wisła jest klubem zadłużonym , bez środków na transfery. To jest oczywiste i do tych warunków brzegowych dostosowywać należy cele sportowe. To powinno motywować trenera do racjonalnego wydawania pieniędzy (a on pozwala sobie na Jopa, Juszczyka, Clebera). Wielką przeszkodą do osiągnięcia szczęścia dla Skorży był Bednarz, model angielski panaceum na wszystko. Dziś zbieramy owoce. Konstruowanie jakiegokolwiek systemu w naszym klubie to mit. Skorża wesoło się uśmiecha i nic nie robi. Jak nie jest wstanie załatwiać rozsądnych transferów to niech nie robi żadnych a dopilnuje szkolenia. Niech dobierze sobie ludzi , zaplanuje coś na lata. A tu jest amatorka. Obojętnie co by Skorża nie zrobił to i tak jest głaskany po głowie...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 03.02.2010 o godz. 18:15.
Odpowiedz cytując
djpavelas
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 03.02.2010, 18:33
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Jak się czyta wypowiedzi Skorży to się przykro robi. Człowiek zupełnie bez ambicji i honoru , kurczowo uczepiony stołka. Wisła jest klubem zadłużonym , bez środków na transfery. To jest oczywiste i do tych warunków brzegowych dostosowywać należy cele sportowe. To powinno motywować trenera do racjonalnego wydawania pieniędzy (a on pozwala sobie na Jopa, Juszczyka, Clebera). Wielką przeszkodą do osiągnięcia szczęścia dla Skorży był Bednarz, model angielski panaceum na wszystko. Dziś zbieramy owoce. Konstruowanie jakiegokolwiek systemu w naszym klubie to mit. Skorża wesoło się uśmiecha i nic nie robi. Jak nie jest wstanie załatwiać rozsądnych transferów to niech nie robi żadnych a dopilnuje szkolenia. Niech dobierze sobie ludzi , zaplanuje coś na lata. A tu jest amatorka. Obojętnie co by Skorża nie zrobił to i tak jest głaskany po głowie...
Skorża bez ambicji i honoru? Obudź się człowieku. To samo tyczy się tego Twojego długu. Od kiedy to niby Wisła ma dług wobec kogoś? Ten dług to mocno rozdmuchany aspekt, bo dziura w budżecie po odpadnięciu z Levadia i te inne nasze nieudane przechadzki pucharowe powinny być poprostu wkalkulowane, niezależnie od tego, czy ktos sie tego spodziewał czy nie. Powiedz mi jeszcze co ma Skorża do tego czy Boguś da mu pieniadze na jakiegoś kolesia czy nie da. Przypomina mi się sytuacja z Dja Ettienem z zeszłego roku. Co z tego, że facet miał papiery i aspiracje na grę w naszej lidze, w której podejrzewam byłby gwiazdą, skoro naszego klubu zwyczajnie nie stać na wydatek takiego rzędu ( mam na myśli wynagrodzenie zawodnika ) Także z całym szacunkiem, ale osoba Maćka Skorży akurat ponosi najmniej winy za polityke finansową klubu, bo akurat tymi sprawami zajmują się osoby "wyżej", często nawet niekoniecznie związani ze sportem, a bardziej ze stołkiem i stanowiskiem jakie zajmują w spółce.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.02.2010, 18:33
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,70994,75...w_Milanie.html - boli to że Wisła wo gule nie inwestuje w młodzież. Nie wiem co myśli o tym kierownictwo klubu, ale może nam uciec nie tylko Europa ale i polskie kluby.
Błaaaagam, ja rozumiem że ten wyraz jest trudny głównie ze względu na popularyzację słowa "wogle, wogóle", ale piszę się: W OGÓLE !!
Przepraszam za oftop, ale ten wyraz aż w oczy kole.
Ostatnio edytowane przez wojtole14 : 03.02.2010 o godz. 18:35.

Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.02.2010, 18:40
Weźcie wyładujcie swoją frustrację gdzie indzie, co? Co ma Skorża zrobić jak nie dostał kasy na transfery? Podpisywać anonimowych zawodników, tylko dlatego że nie mają na nazwisko Jop czy Juszczyk? Może z własnej kieszeni wyłożyć kasę na takiego mp Costlego? A może w wywiadach ma powiedzieć, że LM zdobędzie w przyszłym sezonie? Wtedy będzie miał ambicje? Przykro to się robi jak się czyta co niektórych komentarze.

Zarząd podjął właściwą decyzję. Jeśli będzie mistrzostwo, będą rozmowy o przedłużeniu umowy ze Skorżą. Nie będzie mistrzostwa, dziękujemy za współpracę. Puki co trzeba dać trenerowi odrobinę zaufania. Jest na najlepszej drodze do zdobycia 3 MP pod rząd. Jak na razie udało się to jedynie jednemu trenerowi w historii Wisły.

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.02.2010, 18:43
Gordian napisał(a):
Zarząd podjął właściwą decyzję. Jeśli będzie mistrzostwo, będą rozmowy o przedłużeniu umowy ze Skorżą. Nie będzie mistrzostwa, dziękujemy za współpracę.
Ale najsmutniejsze jest to że Wisłę **** obchodzi kim on ma grać i w ogóle..
kasy na transfery nie dadzą..
grać będziemy za niedługo 15-meczową z czego 7 będzie nadawać się do 1 składu..

i ktoś tu wymaga cudów..

a jeszcze ktoś tu się dziwi że my sparingi odwołujemy.. przecież nasz dzisiejszy skład co najwyżej mógłby pograć w siatkówkę..

ok, może nie ma pieniędzy, co jest normalne na dziś dzień ale też niech nie robią co poniektórzy z niego cudotwórcę.. bo jest tylko człowiekiem

jak zdobędzie MP w tym sezonie powtarzam będzie to wielki sukces, a dla mnie osobiście będzie najlepiej smakować

ja od siebie dodam tylko jedno i to zdanie wszystkim marudom przypomnę :jeszcze zapłaczecie za tym co mamy..!!! a przede wszystkim za tym jak to niektórzy nazywają nic nie warte Mistrzostwo Polski...
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 03.02.2010 o godz. 18:51.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów