The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.02.2010, 23:07
Nie ma oficjalnej informacji że stadion Wisły nie bedzie na czas przygotowany?
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Clanowy
Member

Od: 05.2004

Stary 02.02.2010, 23:28
Do tych wszystkich co:

"czemu nie betonują w śniegu i mrozie"
"dlaczego nic nie robią"
"dlaczego ja - Karolek z Va, ławka trzecia pod oknem - nie jestem informowany o :
- składzie mieszanki betonowej,
- długości prętów zbrojeniowych,
- terminie oddania, rozpoczęcia, i c.uj jasny wie jakim jaeszcze,
- co kierownik budowy jadł na obiad i jaki kolor miała jego twarz jak po obiedzie poszedł do WC"

NIE JESTEŚCIE STRONĄ KONTRAKTU na budowę stadionu więc przestańcie wylewać zale że Was nikt nie informuje o postępach. Macie mózgi to sobie pododawajcie jak długo trwało stawianie wschodniej trybuny do tego momentu i liczcie od lutego to Wam wyjdzie jak długo jeszcze potrwa stawianie zachodniej.

I przestańcie .......ić że nic się nie dzieje na budowie i czemu nie pracują bo jakby Was kmioty wzięli do Mostostalu na budowę i byście pozapierdalali przy -10 przy skręcaniu szalunków (bo można przecież w mrozie) to byście inaczej śpiewali.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 02.02.2010, 23:32
podpisuje sie pod tym co napisal Clanowy

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 02.02.2010, 23:37
Dobra watek do uciecia bo widze ze niektorzy sie rozjuszyli.

PS 1. Bedzie mial moje lata to tez tak bedziesz myslal Karolku z Va.
PS 2.Ja w takich temperaturach wlasnie pracuje.

Klik temat uciety.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 03.02.2010, 01:02
Ciekawe czy nowy/stary projektant stadionu Wisły, Pan Wojciech Obtułowicz dotrzyma słowa i dopieści swój projekt trybuny zachodniej w obrębie narożnika przy okrąglaku, zgodnie ze swoimi wcześniejszymi zapowiedziami, że jego zespół architektów pracował nad formą zabudowy tego narożnika, tak aby stadion stanowił bardziej zamkniętą bryłę ? Nie wiem co miał na myśli Pan Wojciech Obtułowicz ale liczę, że swoim powrotem do projektu, dotrzyma słowa także i w tej kwestii oraz nie zechce swojego projektu potaniać i ograniczać w jakichkolwiek innych jego elementach, tak aby stadion ten był całkowicie zgodny z wymogami UEFA dla obiektów klasy Elite i takową licencję mógł uzyskać bezproblemowo. Oczywiście o dotrzymaniu terminu ukończenia stadionu a tym samym jak najszybszym dostarczeniu wszystkich niezbędnych planów budowy, nie trzeba chyba Panu Obtułowiczowi przypominać Wnioskuje także, że przez prawie 3 miesiące nieobecnosci Pana Obtułowicza przy projekcie, nikt inny nic z projektem nie czynił, co już w ogóle stawia prezydenta Majchrowskiego, w bardzo złym świetle, gdyż wyłącznie jemu możemy zawdzięczać utratę tych prawie 3 miesięcy aż po aktualne przestoje w budowie a tym samym nieakceptowalne zlekceważenie sobie spraw Wiślackiej inwestycji stadionowej ( wręcz niewyobrażalne ).
Moja dawna sugestia na poniższym rysunku

przedstawiała pewną propozycję zabudowy narożnika przy szklaku. Zaznaczony zielonym kółkiem narożnik, dzięki przedłużeniu piętra trybuny zachodniej aż do samego szklaka, maksymalnie i jednakowo zamykał ten narożnik z obydwu stron szklaka tj. od strony trybuny E i zachodniej. Przedłużenie to eliminowało zbyt dużą przerwę w bryle stadionu oraz komponowało także z naprzeciwległą trybuną wschodnią, gdzie piętro trybuny wschodniej, zachodzi w lini prostej tej trybuny aż do narożnika, nawet dalej niż owo sugerowane przedłużenie do okrąglaka, piętra trybuny zachodniej. Taka zabudowa narożnika przy szklaku, umożliwiała także zabudowanie kontenera z agregatami przy szklaku oraz bezpośrednie przejście dziennikarzy czy trenerów z trybuny zachodniej do sali konferencyjnej w szklaku.

Ps. dzisiejszy mecz koszykarek pokazał, jak bardzo Wiśle potrzebna jest nowa i większa hala TS. Jak pomyślę, że za rok stara hala Wisły może nie otrzymać licencji na mecze pucharowe koszykarek, to tych, którzy do tego doprowadzili swoimi urzędniczymi czy samorządowymi decyzjami o wyrzuceniu na śmietnik starań Wisły oraz zdobytych przez nią, połowy środków na nową halę ( unijna dotacja ), prosiłbym aby zrozumieli swój błąd natychmiast i jak najszybciej go naprawili, nie dopuszczając tym samym do likwidacji zarówno koszykarek, jak i rosnących w ilość ich kibiców. Chyba nikogo nie trzeba przekonywać nad wyższością takiego rodzaju spędzania czasu przez mieszkańców Krakowa, nad brakiem takich możliwosci ?
Ostatnio edytowane przez kot : 03.02.2010 o godz. 01:56.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.02.2010, 02:06
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Kolego mozna betonowac nawet w temperaturze -15 stopni z dodatkami chemicznymi ktore pomagaja w takich warunkach.
To popierwsze, a po drugie istnieją jeszcze lekkie "namioty" i dogrzewanie tego co chronią dmuchawami/nagrzewnicami... Zębów nie zjadłem na budowlance jak co poniektórzy "forumowi fachowcy", ae ponad rok na budowach robiłem, skoro w małej firmie- jakby to powiedział Kaczor- takie namioty były oczywistą oczywistością, to niekumatość w tak dużej firmie przy dużym zleceniu- mnie poprostu poraża...

crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Gdyby to był problem z projektem to by wogóle nie rozpoczeli roboty a nie przerywali w połowie. Takie szukanie problemów na siłe jest co najmniej śmieszne, szczególnie że nikt z Was nie wie co się dzieje na budowie oprócz tego co widać na zdjęciach
Im dłużej podziwiam ten zastój to tym bardziej jestem przekonany, że projekt na ten moment nie jest głównym problemem na tej budowie. Bo gdyby chodziło by tylko o niego to nie stała by wykończeniówka na C. Swego czasu było przecież info (bodaj na oficjalnej), że za momencik (który się troszkę dłuży) zamkną trybunę (stolarka), dogrzeją ją (żeby chemia miała lepsze warunki) i ruszają z kopyta z wykończeniem. A jak jest wszyscy widzimy...

Clanowy napisał(a):Wyświetl post
I przestańcie .......ić że nic się nie dzieje na budowie i czemu nie pracują bo jakby Was kmioty wzięli do Mostostalu na budowę i byście pozapierdalali przy -10 przy skręcaniu szalunków (bo można przecież w mrozie) to byście inaczej śpiewali.
Nie wiem czy się orientujesz ale takie właśnie są uroki tej pracy, wiadomo że wtedy idzie więcej zarobić, ale praca w takich warunkach to nic nowego. Żeby zobrazować kilka przykładów z mojej roboty: początek zimy, napierdala śniegiem i deszczem, a ja z kumplem kończymy grzać papę na dachu trzypiętrowego budynku; lub co innego, całą noc ulewa jak cholera, na dachu ślisko jak na lodowisku, a jak zapierdalam jak kozica po drabince sznurowej i podbitkę maluję; ostatni przykład, wtedy miałem śmierć w oczach, wieje jak diabli, ja stojąc na szczycie dachu podtrzymuję arkusz blacho dachówki długi na dwanaście metrów, w pewnym momencie zawiało tak że tą blachę poderwało jak szmaciany żagiel, dobrze że byłem na linie...
Czasem były hardokory jak z tymi mrozami, nie raz człowiek miał serce w gardle i wiecie co- dla nie których może się to wydać dziwne- ale ja bardzo lubiałem taką robotę.

Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.02.2010, 08:00
Może wykonawcy taniej będzie wynająć ekipę na 3 zmiany, i zrobić to jak będzie cieplej, niż teraz tylko po to żeby na forum można było napisać że coś się dzieje
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.02.2010, 10:00
Wicked napisał(a):Wyświetl post
Może wykonawcy taniej będzie wynająć ekipę na 3 zmiany, i zrobić to jak będzie cieplej, niż teraz tylko po to żeby na forum można było napisać że coś się dzieje
Niewykluczone - tylko co jak mrozy będą trzymać do połowy marca? Wtedy nawet 3 zmiany nic nie dadzą i trybuna pewnie w najlepszym razie zostanie oddana jesienią.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 03.02.2010, 10:08
Do tych wszystkich co:

"czemu nie betonują w śniegu i mrozie"
"dlaczego nic nie robią"
"dlaczego ja - Karolek z Va, ławka trzecia pod oknem - nie jestem informowany o :
- składzie mieszanki betonowej,
- długości prętów zbrojeniowych,
- terminie oddania, rozpoczęcia, i c.uj jasny wie jakim jaeszcze,
- co kierownik budowy jadł na obiad i jaki kolor miała jego twarz jak po obiedzie poszedł do WC"

NIE JESTEŚCIE STRONĄ KONTRAKTU na budowę stadionu więc przestańcie wylewać zale że Was nikt nie informuje o postępach. Macie mózgi to sobie pododawajcie jak długo trwało stawianie wschodniej trybuny do tego momentu i liczcie od lutego to Wam wyjdzie jak długo jeszcze potrwa stawianie zachodniej.

Primo- stadion jest budowany nie dla Polimexu,Prez.Majchrowskiego czy dzialaczy Wisły chyba że to oni będą siedzieć na trybunach i płacic za bilety więc nie ma znaczenia kto jest strona kontraktu.Przyklad idiotyczny.Jakoś na innych budowach przyszłych klientow traktuje sie inaczej ale tego nie zauważasz w swoim nadzwyczaj mądrym poście
Secundo-za budowę obiektu Wykonawca dostaję odpowiednia - nie małą-kasę i Wykonawca na każdej duzej budowie zdaje sobie sprawę że część prac jest prowadzona w zimie.Najważniejszy jest termin.Wiec nie opowiadaj głupot co do pracy przy -10stC których zresztą bylo 1,5 tygodnia a budowa na A/B stoi 1,5 miesiaca.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 03.02.2010, 10:18
kot napisał(a):Wyświetl post
tak aby stadion ten był całkowicie zgodny z wymogami UEFA dla obiektów klasy Elite i takową licencję mógł uzyskać bezproblemowo.
Mógł by ktoś powiedzieć co nam daje "klasa Elite"? Wiem miej więcej jakie są wymogi do jej uzyskania ale co ona daje?
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.02.2010, 10:29
Odniosę się do postu Kota. Twój pomysł na zagospodarowanie przestrzeni przy pawilonie poprzez przedłużenie trybuny głównej jest niezły. Lecz szczerze wątpię w to, aby Obtułowicz zdecydował się przy takich opóźnieniach na dodatkowe prace przy projekcie. Obiecywanie obiecywaniem, ale w tej chwili wydaje mi się, że chłop będzie chciał skończyć projekt w tej formie, która jest nam znana.
Może gdyby mu wskazać taki pomysł, odniósłby się do niego. Tak w ogóle to cały czas mam odczucie, że facetowi brakuje innowacyjności i kreatywności w tym co robi....ale może ma w biurze jakieś świeże umysły, które mogłyby wpaść na ten, bądź podobny pomysł co Kot.
Obyśmy byli mile zaskoczeni.
What's new?

Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.02.2010, 11:04
Moze i cos w tym jest, ze na mrozie nie robili, i potem beda zasuwac na 3 zmiany. Jak zobaczy sie jak ruszyli z montowaniem dachu w ostatnich dniach , i porowna z tym co było w ostatnich tygodniach, to mozna miec pozytywne wrazenia.. tyle ze nie w zwiazku z A/B
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.02.2010, 11:12
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Mógł by ktoś powiedzieć co nam daje "klasa Elite"? Wiem miej więcej jakie są wymogi do jej uzyskania ale co ona daje?
1.Brak jakichkolwiek ogrodzeń wokół boiska
2.Mecze mogą być rozgrywane tylko przed widownią siedzącą, sektory z miejscami stojącymi muszą być zamknięte (wszelkiego rodzaju ławki uznawane są za miejsca stojące).
3.Miejsca parkingowe dla przynajmniej 400 autobusów w okolicy stadionu.
4.Przynajmniej 30000 krzesełek, z czego minimum 22500 zadaszonych.
5.wielkosc podestu na kamery 12 m2
6.Minimalna liczba miejsc dla komentatorów 40

na dobrą sprawę to poza tymi ogrodzeniami dla szarego kibica klasa ta nie daje praktycznie nic,choć może jest coś o czym tam nie piszą.
Wybrałem najciekawsze,wejdz na ta stronkę tam jest generalnie wszystko choć z 2006roku więc nie wiem czy coś się nie pozmieniało http://stadiony.net/article.php?a=51

P.S Leją beton na niby nie ruszanej w ogóle trybunie a nawet dźwig działa i coś przenosi
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 03.02.2010 o godz. 11:24.
Odpowiedz cytując
Clanowy
Member

Od: 05.2004

Stary 03.02.2010, 11:45
Cytat:
Primo- stadion jest budowany nie dla Polimexu,Prez.Majchrowskiego czy dzialaczy Wisły chyba że to oni będą siedzieć na trybunach i płacic za bilety więc nie ma znaczenia kto jest strona kontraktu.Przyklad idiotyczny.Jakoś na innych budowach przyszłych klientow traktuje sie inaczej ale tego nie zauważasz w swoim nadzwyczaj mądrym poście
Secundo-za budowę obiektu Wykonawca dostaję odpowiednia - nie małą-kasę i Wykonawca na każdej duzej budowie zdaje sobie sprawę że część prac jest prowadzona w zimie.Najważniejszy jest termin.Wiec nie opowiadaj głupot co do pracy przy -10stC których zresztą bylo 1,5 tygodnia a budowa na A/B stoi 1,5 miesiaca.
No nie rozśmieszaj mnie. Może z Tobą Polimex /Mostostal ma umowę na budowę stadionu? Budują co to im miasto zleciło i tyle. Wydaje Ci się że jak przyjdziesz na mecz i zapłacisz 50-60 zł za bilet to jesteś "gościówa"? Może jeszcze czerwony dywan powinni rozwinąć przed kibicami. Masz nie tylko kupić bilet ale jeszcze wydać kolejne 50 zł na "kiełbachę, colę i szalik". Wtedy stadion zarobi na siebie. Ale nie, kiełbachy nie wolno bo będziesz "piknik".

Wróćmy na ziemię. Wisła S.A. nie jest tutaj inwestorem tylko miasto, które zleciło projekt facetowi bez doświadczenia w projektowaniu stadionów. Potem wybrało wykonawcę, który stadionu nigdy nie wybudował i dlatego mamy taką kichę.

Niestety, dopóki w Polsce proces inwestycyjny będzie wyglądał tak:

1. projekt wybieramy najtańszy bo jak weźmiemy droższy ale lepszy to Pan Arapaho będzie krzyczał że marnujemy jego pieniądze z podatków
2. wykonawcę wybieramy najtańszego bo jak weźmiemy droższego z doświadczeniem to Pan Arapaho...

to będziemy dalej w trzecim świecie piłkarsko/infrastrukturalnie.

I na koniec najlepsze - najważniejszy nie jest termin ale ludzie. Mam nadzieję że Mostostal nie będzie zmuszał pracowników do pracy w niekorzystnych warunkach. Jeśli przestój jest rzeczywiście spowodowany troską o nich to chylę przed nimi czoła. Wiem, naiwny jestem. Ale jeśli powodem jest brak projektu to jako prezes Mostostalu na pewno na nadrabiałbym takiego opóźnienia za wszelką cenę. Tylko po to żeby Majchrowskiemu elektorat budować a Panu Arapaho samopoczucie polepszyć.

Nie chciałbym żyć ze świadomością że na budowie stadionu przy Reymonta ludzie byli eksploatowani żeby Pan Arapaho mógł sobie przyjść na mecz w lipcu a nie we wrześniu czy nawet w lutym 2011. Poczekam cierpliwie. Z tego samego powodu nigdy nie pójdę na mecz na Narodowym w Warszawie bo tam zginęli ludzie prze takie pop.olone myślenie o terminach.

Jeszcze napiszę o tej pracy w mrozie - naprawdę nie życzę nikomu żeby musiał pracować przy -10 czy +45 jak to na własne oczy widziałem w Libii, tylko po to żeby nadrabiać czyjeś obsuwy (np. Pana Obtułowicza/Majchrowskiego)
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.02.2010, 11:45
Poza prestiżem to chyba nic...

Clanowy nie mieszaj, proszę cię, jeszcze bardziej niż już jest zamieszane. Architekta stadionu wybrała Wisła Kraków SSA w 1998 roku. Z tego co Obtułowicz z Majchrowskim mówili, pan architekt miał wyłączność na projektowanie tego obiektu na 10 lat (sic!). Obtułowicz mimo, że dał d... z tym stadionem był architektem wysokiej klasy w 1998 roku. W końcu był architektem miejskim przez kilka lat, dostawał też wiele nagród. Brak doświadczenia w projektowaniu stadionów piłkarskich zaowocował wieloma błędami i absurdami. Stadion pierwotnie projektowany był na 22,500 miejsc, czego efektem są trybuny za bramkami. Gdyby nie to lipne EURO, dokończono by budowę w stylu trybun D i E i nikt nie mówiłby, że niespójnie jest.

Polimex-Mostostal wcale nie musi mieć doświadczenia w budowie stadionów. Oni są firmą budowlaną, realizują projekt. Nie ważne czy będzie to blok mieszkalny, stadion czy baza wojskowa, wszystko buduje sie według projektu.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 03.02.2010 o godz. 11:59.

Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 03.02.2010, 13:01
No nie rozśmieszaj mnie. Może z Tobą Polimex /Mostostal ma umowę na budowę stadionu? Budują co to im miasto zleciło i tyle. Wydaje Ci się że jak przyjdziesz na mecz i zapłacisz 50-60 zł za bilet to jesteś "gościówa"? Może jeszcze czerwony dywan powinni rozwinąć przed kibicami. Masz nie tylko kupić bilet ale jeszcze wydać kolejne 50 zł na "kiełbachę, colę i szalik". Wtedy stadion zarobi na siebie. Ale nie, kiełbachy nie wolno bo będziesz "piknik".

Wróćmy na ziemię. Wisła S.A. nie jest tutaj inwestorem tylko miasto, które zleciło projekt facetowi bez doświadczenia w projektowaniu stadionów. Potem wybrało wykonawcę, który stadionu nigdy nie wybudował i dlatego mamy taką kichę.

Niestety, dopóki w Polsce proces inwestycyjny będzie wyglądał tak:

1. projekt wybieramy najtańszy bo jak weźmiemy droższy ale lepszy to Pan Arapaho będzie krzyczał że marnujemy jego pieniądze z podatków
2. wykonawcę wybieramy najtańszego bo jak weźmiemy droższego z doświadczeniem to Pan Arapaho...

to będziemy dalej w trzecim świecie piłkarsko/infrastrukturalnie.

I na koniec najlepsze - najważniejszy nie jest termin ale ludzie. Mam nadzieję że Mostostal nie będzie zmuszał pracowników do pracy w niekorzystnych warunkach. Jeśli przestój jest rzeczywiście spowodowany troską o nich to chylę przed nimi czoła. Wiem, naiwny jestem. Ale jeśli powodem jest brak projektu to jako prezes Mostostalu na pewno na nadrabiałbym takiego opóźnienia za wszelką cenę. Tylko po to żeby Majchrowskiemu elektorat budować a Panu Arapaho samopoczucie polepszyć.

Nie chciałbym żyć ze świadomością że na budowie stadionu przy Reymonta ludzie byli eksploatowani żeby Pan Arapaho mógł sobie przyjść na mecz w lipcu a nie we wrześniu czy nawet w lutym 2011. Poczekam cierpliwie. Z tego samego powodu nigdy nie pójdę na mecz na Narodowym w Warszawie bo tam zginęli ludzie prze takie pop.olone myślenie o terminach.

Jeszcze napiszę o tej pracy w mrozie - naprawdę nie życzę nikomu żeby musiał pracować przy -10 czy +45 jak to na własne oczy widziałem w Libii, tylko po to żeby nadrabiać czyjeś obsuwy (np. Pana Obtułowicza/Majchrowskiego)
Generalnie nie powinienem z toba wogóle dyskutować bo pojawiles tutaj niedawno i chyba po to żeby tutaj głosić przemowy niczym szef Związków Zawodowych Murarzy i Cieśli.
Ale że mówisz takie głupoty to kilka usciśleń.
Nie ma znaczenie kto jest stroną umowy tylko kto bedzie klientem danego obiektu.Wyobraź sobie w swojej wielkości ze Polimex buduje Apartamenty a ty przychodzisz jako klient i nie dostajesz informacji na temat rozwiazań obiektu w którym masz mieszkać , wynajmować biuro etc. Olewasz taki obiekt i jego Własciciela.Inny przykład jak buduja drogę/autostradę/wiadukt i roboty sie opóźniają mieszkańcy,uzytkownicy widzą że coś jest nie tak , sa opóznienia to rozumiem że nie reagujesz i tłumaczysz wszystkim że nie sa stroną umowy więc maja cicho siedzieć i nie interesowac sie tematem ba.. nie narzekać . Bredzisz Pan panie Clanowy
Druga sprawa to nie tylko Pan Arapaho będzie jego (stadionu) klientem (no chyba ze bedę miał 33 tyś potomstwa a nie planuje aż tyle) tylko cała rodzina Wiślacka.Wycieczki personalne w tym wypadku zbyteczne
Trzecia sprawa - rozumiem że jesteś Zwiazkowcem więc trudno mi bedzie ci wytłumaczyc oczywiste rzeczy ale jeśli uważasz że murarz ,cieśla,zbrojarz( do wyboru)- ma mieć przerwy bo jest mróz, pada snieg/deszcz, jest upał ( czyli przez połowe roku) to rozumiem ze nie wymagasz wtedy od jego pracodawcy wypłaty w terminie.
taka mistrzu robota.To nie jest obóz koncentracyjny i zmuszanie ludzi do pracy za szklanke wody i ćwiartke bułki pod groźba kuli w łeb.
P.S.Skoro na Narodowy nie pójdziesz to pamietaj żeby nie chodzic też do Centrum Bonarka bo tam takze zginął człowiek, wogole skocz do Inspektora Nadzoru Budowlanego i sprawdz wypadki na innych budowach w Polsce bo nie o wszystkim piszą w gazetach
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 03.02.2010, 13:39
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
1.Brak jakichkolwiek ogrodzeń wokół boiska
2.Mecze mogą być rozgrywane tylko przed widownią siedzącą, sektory z miejscami stojącymi muszą być zamknięte (wszelkiego rodzaju ławki uznawane są za miejsca stojące).
3.Miejsca parkingowe dla przynajmniej 400 autobusów w okolicy stadionu.
4.Przynajmniej 30000 krzesełek, z czego minimum 22500 zadaszonych.
5.wielkosc podestu na kamery 12 m2
6.Minimalna liczba miejsc dla komentatorów 40

na dobrą sprawę to poza tymi ogrodzeniami dla szarego kibica klasa ta nie daje praktycznie nic,choć może jest coś o czym tam nie piszą.
Wybrałem najciekawsze,wejdz na ta stronkę tam jest generalnie wszystko choć z 2006roku więc nie wiem czy coś się nie pozmieniało http://stadiony.net/article.php?a=51

P.S Leją beton na niby nie ruszanej w ogóle trybunie a nawet dźwig działa i coś przenosi
Jeśli ta cała "klasa elite" to tylko dumnie brzmiąca nazwa to czy nie można by z niej zrezygnować i zrobić szerszego boiska i zamiast 105x68m zrobić 110x75m? Przybliżyli byśmy tym samym o 7m trybuny do lini bocznej.
Takie boiska można budować dla kategorii 2ej, tylko pytanie czy w tej kategorii można rozgrywać mecze pucharowe?
Reszte byśmy zostawili jak w klasie elite, tylko, że przypisano by, że nasz stadion tej klasy nie ma i posiada np. klase 2 czy 3.
Finału ligi mistrrzów organizować raczej nie będziemy i wystarzy nam klasa 3 a nie elite. A boisko będze bliżej trybuny.
Wymiary boisk - http://stadiony.net/article.php?a=51
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.02.2010, 13:41
Przepisy fifa jak i uefa nie zezwalają na to przy nowo budowanych stadionach od tego bądź tamtego roku,i rozmiar ma być jaki jest,max 105x68m i nie ma rozmowy.
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 03.02.2010, 13:43
Dajcie już spokój... Wiadomo, ze nikt nie będzie na siłe na mrozie ludzi trzymał żeby wylewali płytę na siłe... Niech się któryś czasem przejdzie na budowę i zobaczy jak prace idą... Przy mrozie oni się tam tylko plątali i wcale im się nie dziwie... Poza tym jak byk pod zdjęciem na stadionwisly.info (jedno z ostatnich) "w oczekiwaniu na prefabrykatyt"... I dla mnie nie ma powodu do napinki... Nic nie przyspieszymy kłótniami na forum... Stadion w końcu będzie... w lipcu czy we wrześniu... Nic nie zrobimy... Polimex nie jest glupi i nie przerywał by pracy narażając się na straty gdyby mogli ją normalnie wykonywac ( albo mróz, albo brak projektów). Zadna firma poważna nie narazi sie na obsuwy, bo za nimi idą ogromne kary finansowe...
Ostatnio edytowane przez maci0s : 03.02.2010 o godz. 13:46.
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.02.2010, 13:48
Jeśli ta cała "klasa elite" to tylko dumnie brzmiąca nazwa to czy nie można by z niej zrezygnować i zrobić szerszego boiska i zamiast 105x68m zrobić 110x75m? Przybliżyli byśmy tym samym o 7m trybuny do lini bocznej.
I co ci to da? Przyblizy się jedna linia do trybuny, do środka boiska będziesz miał tyle samo, a do 2 linii będzie jeszcze dalej niż teraz.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 03.02.2010, 13:54
maci0s napisał(a):Wyświetl post
Dajcie już spokój... Wiadomo, ze nikt nie będzie na siłe na mrozie ludzi trzymał żeby wylewali płytę na siłe... Niech się któryś czasem przejdzie na budowę i zobaczy jak prace idą... Przy mrozie oni się tam tylko plątali i wcale im się nie dziwie... Poza tym jak byk pod zdjęciem na stadionwisly.info (jedno z ostatnich) "w oczekiwaniu na prefabrykatyt"... I dla mnie nie ma powodu do napinki... Nic nie przyspieszymy kłótniami na forum... Stadion w końcu będzie... w lipcu czy we wrześniu... Nic nie zrobimy... Polimex nie jest glupi i nie przerywał by pracy narażając się na straty gdyby mogli ją normalnie wykonywac ( albo mróz, albo brak projektów). Zadna firma poważna nie narazi sie na obsuwy, bo za nimi idą ogromne kary finansowe...

Akurat wg.mnie Polimex jest najmniej winny tej sytuacji bo kary są zbyt wysokie. Problem jest albo z kasą albo - raczej napewno- z projektem.Najmniej prawdopodobne problemy z podwykonwacami lub producentami prefabrykatów
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 03.02.2010, 14:12
Arapaho słyszałem pewną plotkę od gościa który na byłym C robi elektrykę... Z tego co mówił to w ogóle nie ma czegoś takiego jak projekt AB tylko odbicie C bez narożnika + garaż i pierwsze dwie kondygnacje... A dach jest juz np przeprojektowany przez polimex... Aha.. i powiedział ze w zyciu sie na lipiec nie wyrobią... ale to tylko słyszałem... mogą byc to tylko jego osobiste odczucia wiec nie pisałęm o tym wcześniej
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 03.02.2010, 15:16
A czy Polimex przypadkiem nie buduje też stadionu Legii Wystarczy zobaczyć ile tam się dzieje i będzie wiadomo co to za przerwa u nas
A co do plotki to połowa ludzi wie że na lipiec to się nie wyrobią. A z tym dachem to ciekawe, bo skoro mówi się o przeprojektowaniu dachu to reszta już wcześniej musiała być zmieniona i zatwierdzona
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 03.02.2010, 16:06
Nie bardzo "musiała..." Zadaszenie zmieniali na C... i na AB jest identyczne wiec nie ma problemu je przenieść na drugą trybunę w praktycznie niezmienionej postaci... Przeprojektowanie z tego co wiem miało na celu przede wszystkim uwzględnieniem instalacji do topienia sniegu, i ponoś było zbyt poziome i woda nie spływała, więc zrobili kilka stopni nachylenia. Widac więc ze z dachem już by problemów mogło nie być na AB ale zobaczymy... Co do projektu AB to wszyscy wiemy jak będą stały filary itp. tam bardziej chodziło o kanały grzewcze, wentylacyjne, elektrykę, loze super vip itp.... Wydaje mi sie ze gdyby tylko prefabrykaty były to mogli by już je stawiac, problem z tym jak puścić potem rury i wiązki kabli. Wiem ze może sie wydawac że to błahy problem ale bez projektu nikt tego nie ruszy... Bardzo możliwe też, ze Obtułowicz wcale się tego nie dotknie a robi to inna firma, ale bez jego "zamysłu" jak stanie np sciana i jaka będzie np jego "industrialna" toaleta nic nie mogą zrobic A co do tej plotki z lipcem... Oni mówią o dużo większym poślizgu i mówili to juz pod koniec listopada, kiedy my nic jeszcze nie wiedzieliśmy... Pozdro
Odpowiedz cytując
pn_77
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 03.02.2010, 16:21
Niech mnie ktoś poprawi, ale jeśli się nie mylę, to na sekorach A i B już od przeszło miesiąca kompletnie nic się nie dzieje! Jak oni to chcę skończyć do lipca to ja nie wiem?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 03.02.2010, 16:24
pn_77 napisał(a):Wyświetl post
Niech mnie ktoś poprawi, ale jeśli się nie mylę, to na sekorach A i B już od przeszło miesiąca kompletnie nic się nie dzieje! Jak oni to chcę skończyć do lipca to ja nie wiem?
Tematu lipiec juz kolego nie ma bo kazdy nawet najwiekszy optymista o tym wie ze sie nie wyrobia...
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 03.02.2010, 17:20
Jako zadeklarowany optymista muszę powiedzieć, że wciąż wierzę w powrót na Reymonta w lipcu i grę przy trzech trybunach.

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
Wisslak
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 03.02.2010, 18:31
Jest jeszcze jakaś szansa na hale ?
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 03.02.2010, 18:45
gra przy 3 trybunach nie wchodzi w rachubę .Nie ma na C szatni ani stanowisk TV.Jak widzimy montaż dachu trwa już miesiąc i to nie koniec, nawet nie połowa, obrazuje to ile czasu potrzeba na ten jeden tylko element który jest wykonywany bez większego względu na pogodę.Kazdy kto w miarę uważnie przeglada epopeję pod nazwą budowa stadionu może mniej lub więcej określić ile nam potrzeba czasu

A najgorsze że gra w europejskich pucharach w Sosnowcu = porażka a tego Cupiał może nie przetrzymać
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.02.2010 o godz. 22:48.
Odpowiedz cytując
matt_21
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 03.02.2010, 19:33
Stanowiska to łatwo dobudować, taki kwadrat z betonu jak na środku D i E na górze i już. Gożej szatnia bo jest tylko jedna w E.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów