|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Nie ma oficjalnej informacji że stadion Wisły nie bedzie na czas przygotowany?
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Do tych wszystkich co:
"czemu nie betonują w śniegu i mrozie" "dlaczego nic nie robią" "dlaczego ja - Karolek z Va, ławka trzecia pod oknem - nie jestem informowany o : - składzie mieszanki betonowej, - długości prętów zbrojeniowych, - terminie oddania, rozpoczęcia, i c.uj jasny wie jakim jaeszcze, - co kierownik budowy jadł na obiad i jaki kolor miała jego twarz jak po obiedzie poszedł do WC" NIE JESTEŚCIE STRONĄ KONTRAKTU na budowę stadionu więc przestańcie wylewać zale że Was nikt nie informuje o postępach. Macie mózgi to sobie pododawajcie jak długo trwało stawianie wschodniej trybuny do tego momentu i liczcie od lutego to Wam wyjdzie jak długo jeszcze potrwa stawianie zachodniej. I przestańcie .......ić że nic się nie dzieje na budowie i czemu nie pracują bo jakby Was kmioty wzięli do Mostostalu na budowę i byście pozapierdalali przy -10 przy skręcaniu szalunków (bo można przecież w mrozie) to byście inaczej śpiewali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
podpisuje sie pod tym co napisal Clanowy
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Dobra watek do uciecia bo widze ze niektorzy sie rozjuszyli.
PS 1. Bedzie mial moje lata to tez tak bedziesz myslal Karolku z Va. PS 2.Ja w takich temperaturach wlasnie pracuje. Klik temat uciety. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Ciekawe czy nowy/stary projektant stadionu Wisły, Pan Wojciech Obtułowicz dotrzyma słowa i dopieści swój projekt trybuny zachodniej w obrębie narożnika przy okrąglaku, zgodnie ze swoimi wcześniejszymi zapowiedziami, że jego zespół architektów pracował nad formą zabudowy tego narożnika, tak aby stadion stanowił bardziej zamkniętą bryłę ? Nie wiem co miał na myśli Pan Wojciech Obtułowicz ale liczę, że swoim powrotem do projektu, dotrzyma słowa także i w tej kwestii oraz nie zechce swojego projektu potaniać i ograniczać w jakichkolwiek innych jego elementach, tak aby stadion ten był całkowicie zgodny z wymogami UEFA dla obiektów klasy Elite i takową licencję mógł uzyskać bezproblemowo. Oczywiście o dotrzymaniu terminu ukończenia stadionu a tym samym jak najszybszym dostarczeniu wszystkich niezbędnych planów budowy, nie trzeba chyba Panu Obtułowiczowi przypominać
Moja dawna sugestia na poniższym rysunku ![]() przedstawiała pewną propozycję zabudowy narożnika przy szklaku. Zaznaczony zielonym kółkiem narożnik, dzięki przedłużeniu piętra trybuny zachodniej aż do samego szklaka, maksymalnie i jednakowo zamykał ten narożnik z obydwu stron szklaka tj. od strony trybuny E i zachodniej. Przedłużenie to eliminowało zbyt dużą przerwę w bryle stadionu oraz komponowało także z naprzeciwległą trybuną wschodnią, gdzie piętro trybuny wschodniej, zachodzi w lini prostej tej trybuny aż do narożnika, nawet dalej niż owo sugerowane przedłużenie do okrąglaka, piętra trybuny zachodniej. Taka zabudowa narożnika przy szklaku, umożliwiała także zabudowanie kontenera z agregatami przy szklaku oraz bezpośrednie przejście dziennikarzy czy trenerów z trybuny zachodniej do sali konferencyjnej w szklaku. Ps. dzisiejszy mecz koszykarek pokazał, jak bardzo Wiśle potrzebna jest nowa i większa hala TS. Jak pomyślę, że za rok stara hala Wisły może nie otrzymać licencji na mecze pucharowe koszykarek, to tych, którzy do tego doprowadzili swoimi urzędniczymi czy samorządowymi decyzjami o wyrzuceniu na śmietnik starań Wisły oraz zdobytych przez nią, połowy środków na nową halę ( unijna dotacja ), prosiłbym aby zrozumieli swój błąd natychmiast i jak najszybciej go naprawili, nie dopuszczając tym samym do likwidacji zarówno koszykarek, jak i rosnących w ilość ich kibiców. Chyba nikogo nie trzeba przekonywać nad wyższością takiego rodzaju spędzania czasu przez mieszkańców Krakowa, nad brakiem takich możliwosci ?
Ostatnio edytowane przez kot : 03.02.2010 o godz. 01:56.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
||
Czasem były hardokory jak z tymi mrozami, nie raz człowiek miał serce w gardle i wiecie co- dla nie których może się to wydać dziwne- ale ja bardzo lubiałem taką robotę. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Może wykonawcy taniej będzie wynająć ekipę na 3 zmiany, i zrobić to jak będzie cieplej, niż teraz tylko po to żeby na forum można było napisać że coś się dzieje
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Niewykluczone - tylko co jak mrozy będą trzymać do połowy marca? Wtedy nawet 3 zmiany nic nie dadzą i trybuna pewnie w najlepszym razie zostanie oddana jesienią.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Secundo-za budowę obiektu Wykonawca dostaję odpowiednia - nie małą-kasę i Wykonawca na każdej duzej budowie zdaje sobie sprawę że część prac jest prowadzona w zimie.Najważniejszy jest termin.Wiec nie opowiadaj głupot co do pracy przy -10stC których zresztą bylo 1,5 tygodnia a budowa na A/B stoi 1,5 miesiaca. ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Odniosę się do postu Kota. Twój pomysł na zagospodarowanie przestrzeni przy pawilonie poprzez przedłużenie trybuny głównej jest niezły. Lecz szczerze wątpię w to, aby Obtułowicz zdecydował się przy takich opóźnieniach na dodatkowe prace przy projekcie. Obiecywanie obiecywaniem, ale w tej chwili wydaje mi się, że chłop będzie chciał skończyć projekt w tej formie, która jest nam znana.
Może gdyby mu wskazać taki pomysł, odniósłby się do niego. Tak w ogóle to cały czas mam odczucie, że facetowi brakuje innowacyjności i kreatywności w tym co robi....ale może ma w biurze jakieś świeże umysły, które mogłyby wpaść na ten, bądź podobny pomysł co Kot. Obyśmy byli mile zaskoczeni. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Moze i cos w tym jest, ze na mrozie nie robili, i potem beda zasuwac na 3 zmiany. Jak zobaczy sie jak ruszyli z montowaniem dachu w ostatnich dniach , i porowna z tym co było w ostatnich tygodniach, to mozna miec pozytywne wrazenia.. tyle ze nie w zwiazku z A/B
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
2.Mecze mogą być rozgrywane tylko przed widownią siedzącą, sektory z miejscami stojącymi muszą być zamknięte (wszelkiego rodzaju ławki uznawane są za miejsca stojące). 3.Miejsca parkingowe dla przynajmniej 400 autobusów w okolicy stadionu. 4.Przynajmniej 30000 krzesełek, z czego minimum 22500 zadaszonych. 5.wielkosc podestu na kamery 12 m2 6.Minimalna liczba miejsc dla komentatorów 40 na dobrą sprawę to poza tymi ogrodzeniami dla szarego kibica klasa ta nie daje praktycznie nic,choć może jest coś o czym tam nie piszą. Wybrałem najciekawsze,wejdz na ta stronkę tam jest generalnie wszystko choć z 2006roku więc nie wiem czy coś się nie pozmieniało http://stadiony.net/article.php?a=51 P.S Leją beton na niby nie ruszanej w ogóle trybunie a nawet dźwig działa i coś przenosi ![]()
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 03.02.2010 o godz. 11:24.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Cytat:
Wróćmy na ziemię. Wisła S.A. nie jest tutaj inwestorem tylko miasto, które zleciło projekt facetowi bez doświadczenia w projektowaniu stadionów. Potem wybrało wykonawcę, który stadionu nigdy nie wybudował i dlatego mamy taką kichę. Niestety, dopóki w Polsce proces inwestycyjny będzie wyglądał tak: 1. projekt wybieramy najtańszy bo jak weźmiemy droższy ale lepszy to Pan Arapaho będzie krzyczał że marnujemy jego pieniądze z podatków 2. wykonawcę wybieramy najtańszego bo jak weźmiemy droższego z doświadczeniem to Pan Arapaho... to będziemy dalej w trzecim świecie piłkarsko/infrastrukturalnie. I na koniec najlepsze - najważniejszy nie jest termin ale ludzie. Mam nadzieję że Mostostal nie będzie zmuszał pracowników do pracy w niekorzystnych warunkach. Jeśli przestój jest rzeczywiście spowodowany troską o nich to chylę przed nimi czoła. Wiem, naiwny jestem. Ale jeśli powodem jest brak projektu to jako prezes Mostostalu na pewno na nadrabiałbym takiego opóźnienia za wszelką cenę. Tylko po to żeby Majchrowskiemu elektorat budować a Panu Arapaho samopoczucie polepszyć. Nie chciałbym żyć ze świadomością że na budowie stadionu przy Reymonta ludzie byli eksploatowani żeby Pan Arapaho mógł sobie przyjść na mecz w lipcu a nie we wrześniu czy nawet w lutym 2011. Poczekam cierpliwie. Z tego samego powodu nigdy nie pójdę na mecz na Narodowym w Warszawie bo tam zginęli ludzie prze takie pop.olone myślenie o terminach. Jeszcze napiszę o tej pracy w mrozie - naprawdę nie życzę nikomu żeby musiał pracować przy -10 czy +45 jak to na własne oczy widziałem w Libii, tylko po to żeby nadrabiać czyjeś obsuwy (np. Pana Obtułowicza/Majchrowskiego) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Clanowy nie mieszaj, proszę cię, jeszcze bardziej niż już jest zamieszane. Architekta stadionu wybrała Wisła Kraków SSA w 1998 roku. Z tego co Obtułowicz z Majchrowskim mówili, pan architekt miał wyłączność na projektowanie tego obiektu na 10 lat (sic!). Obtułowicz mimo, że dał d... z tym stadionem był architektem wysokiej klasy w 1998 roku. W końcu był architektem miejskim przez kilka lat, dostawał też wiele nagród. Brak doświadczenia w projektowaniu stadionów piłkarskich zaowocował wieloma błędami i absurdami. Stadion pierwotnie projektowany był na 22,500 miejsc, czego efektem są trybuny za bramkami. Gdyby nie to lipne EURO, dokończono by budowę w stylu trybun D i E i nikt nie mówiłby, że niespójnie jest. Polimex-Mostostal wcale nie musi mieć doświadczenia w budowie stadionów. Oni są firmą budowlaną, realizują projekt. Nie ważne czy będzie to blok mieszkalny, stadion czy baza wojskowa, wszystko buduje sie według projektu.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 03.02.2010 o godz. 11:59.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale że mówisz takie głupoty to kilka usciśleń. Nie ma znaczenie kto jest stroną umowy tylko kto bedzie klientem danego obiektu.Wyobraź sobie w swojej wielkości ze Polimex buduje Apartamenty a ty przychodzisz jako klient i nie dostajesz informacji na temat rozwiazań obiektu w którym masz mieszkać , wynajmować biuro etc. Olewasz taki obiekt i jego Własciciela.Inny przykład jak buduja drogę/autostradę/wiadukt i roboty sie opóźniają mieszkańcy,uzytkownicy widzą że coś jest nie tak , sa opóznienia to rozumiem że nie reagujesz i tłumaczysz wszystkim że nie sa stroną umowy więc maja cicho siedzieć i nie interesowac sie tematem ba.. nie narzekać . Bredzisz Pan panie Clanowy Druga sprawa to nie tylko Pan Arapaho będzie jego (stadionu) klientem (no chyba ze bedę miał 33 tyś potomstwa a nie planuje aż tyle) tylko cała rodzina Wiślacka.Wycieczki personalne w tym wypadku zbyteczne Trzecia sprawa - rozumiem że jesteś Zwiazkowcem więc trudno mi bedzie ci wytłumaczyc oczywiste rzeczy ale jeśli uważasz że murarz ,cieśla,zbrojarz( do wyboru)- ma mieć przerwy bo jest mróz, pada snieg/deszcz, jest upał ( czyli przez połowe roku) to rozumiem ze nie wymagasz wtedy od jego pracodawcy wypłaty w terminie. taka mistrzu robota.To nie jest obóz koncentracyjny i zmuszanie ludzi do pracy za szklanke wody i ćwiartke bułki pod groźba kuli w łeb. P.S.Skoro na Narodowy nie pójdziesz to pamietaj żeby nie chodzic też do Centrum Bonarka bo tam takze zginął człowiek, wogole skocz do Inspektora Nadzoru Budowlanego i sprawdz wypadki na innych budowach w Polsce bo nie o wszystkim piszą w gazetach ![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Takie boiska można budować dla kategorii 2ej, tylko pytanie czy w tej kategorii można rozgrywać mecze pucharowe? Reszte byśmy zostawili jak w klasie elite, tylko, że przypisano by, że nasz stadion tej klasy nie ma i posiada np. klase 2 czy 3. Finału ligi mistrrzów organizować raczej nie będziemy i wystarzy nam klasa 3 a nie elite. A boisko będze bliżej trybuny. Wymiary boisk - http://stadiony.net/article.php?a=51 |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Przepisy fifa jak i uefa nie zezwalają na to przy nowo budowanych stadionach od tego bądź tamtego roku,i rozmiar ma być jaki jest,max 105x68m i nie ma rozmowy.
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Dajcie już spokój... Wiadomo, ze nikt nie będzie na siłe na mrozie ludzi trzymał żeby wylewali płytę na siłe... Niech się któryś czasem przejdzie na budowę i zobaczy jak prace idą... Przy mrozie oni się tam tylko plątali i wcale im się nie dziwie... Poza tym jak byk pod zdjęciem na stadionwisly.info (jedno z ostatnich) "w oczekiwaniu na prefabrykatyt"... I dla mnie nie ma powodu do napinki... Nic nie przyspieszymy kłótniami na forum... Stadion w końcu będzie... w lipcu czy we wrześniu... Nic nie zrobimy... Polimex nie jest glupi i nie przerywał by pracy narażając się na straty gdyby mogli ją normalnie wykonywac ( albo mróz, albo brak projektów). Zadna firma poważna nie narazi sie na obsuwy, bo za nimi idą ogromne kary finansowe...
Ostatnio edytowane przez maci0s : 03.02.2010 o godz. 13:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
I co ci to da? Przyblizy się jedna linia do trybuny, do środka boiska będziesz miał tyle samo, a do 2 linii będzie jeszcze dalej niż teraz.
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Akurat wg.mnie Polimex jest najmniej winny tej sytuacji bo kary są zbyt wysokie. Problem jest albo z kasą albo - raczej napewno- z projektem.Najmniej prawdopodobne problemy z podwykonwacami lub producentami prefabrykatów ![]()
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Arapaho słyszałem pewną plotkę od gościa który na byłym C robi elektrykę... Z tego co mówił to w ogóle nie ma czegoś takiego jak projekt AB tylko odbicie C bez narożnika + garaż i pierwsze dwie kondygnacje... A dach jest juz np przeprojektowany przez polimex... Aha.. i powiedział ze w zyciu sie na lipiec nie wyrobią... ale to tylko słyszałem... mogą byc to tylko jego osobiste odczucia wiec nie pisałęm o tym wcześniej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
A czy Polimex przypadkiem nie buduje też stadionu Legii
![]() A co do plotki to połowa ludzi wie że na lipiec to się nie wyrobią. A z tym dachem to ciekawe, bo skoro mówi się o przeprojektowaniu dachu to reszta już wcześniej musiała być zmieniona i zatwierdzona |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Nie bardzo "musiała..." Zadaszenie zmieniali na C... i na AB jest identyczne wiec nie ma problemu je przenieść na drugą trybunę w praktycznie niezmienionej postaci... Przeprojektowanie z tego co wiem miało na celu przede wszystkim uwzględnieniem instalacji do topienia sniegu, i ponoś było zbyt poziome i woda nie spływała, więc zrobili kilka stopni nachylenia. Widac więc ze z dachem już by problemów mogło nie być na AB ale zobaczymy... Co do projektu AB to wszyscy wiemy jak będą stały filary itp. tam bardziej chodziło o kanały grzewcze, wentylacyjne, elektrykę, loze super vip itp.... Wydaje mi sie ze gdyby tylko prefabrykaty były to mogli by już je stawiac, problem z tym jak puścić potem rury i wiązki kabli. Wiem ze może sie wydawac że to błahy problem ale bez projektu nikt tego nie ruszy... Bardzo możliwe też, ze Obtułowicz wcale się tego nie dotknie a robi to inna firma, ale bez jego "zamysłu" jak stanie np sciana i jaka będzie np jego "industrialna" toaleta nic nie mogą zrobic
A co do tej plotki z lipcem... Oni mówią o dużo większym poślizgu i mówili to juz pod koniec listopada, kiedy my nic jeszcze nie wiedzieliśmy... Pozdro |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Niech mnie ktoś poprawi, ale jeśli się nie mylę, to na sekorach A i B już od przeszło miesiąca kompletnie nic się nie dzieje! Jak oni to chcę skończyć do lipca to ja nie wiem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Jako zadeklarowany optymista muszę powiedzieć, że wciąż wierzę w powrót na Reymonta w lipcu i grę przy trzech trybunach.
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Jest jeszcze jakaś szansa na hale ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gra przy 3 trybunach nie wchodzi w rachubę .Nie ma na C szatni ani stanowisk TV.Jak widzimy montaż dachu trwa już miesiąc i to nie koniec, nawet nie połowa, obrazuje to ile czasu potrzeba na ten jeden tylko element który jest wykonywany bez większego względu na pogodę.Kazdy kto w miarę uważnie przeglada epopeję pod nazwą budowa stadionu może mniej lub więcej określić ile nam potrzeba czasu
A najgorsze że gra w europejskich pucharach w Sosnowcu = porażka a tego Cupiał może nie przetrzymać
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.02.2010 o godz. 22:48.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Stanowiska to łatwo dobudować, taki kwadrat z betonu jak na środku D i E na górze i już. Gożej szatnia bo jest tylko jedna w E.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|