The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PAWEL NEWB
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2010, 11:11
Mi po paru baniach udało sie pobić rekord w wyciskaniu Oczywiście porzadnie również stawy rozgrzałem
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 01.02.2010, 11:26
Piwo nie szkodzi w ogóle. Co innego wódka. Wódka jest bardzo szkodliwa podczas ćwiczeń.

Piwo ma 96% wody, dodatkowo oczyszcza nerki, wypłukuje sól z organizmu. Jest nawet wskazane pić czasem piwko przed snem

Utarło się hasło że, od piwa się tyje, ale to nieprawda. Tyje się od zakąsek i jedzenia na które ma się wielką ochotę po spożyciu piwa
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Danton
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 01.02.2010, 14:08
nie wierzcie w to że alkohol ścina mięsnie itd

bujdy na resorach

odsyłam do biochemi Harpera - znakomita lektura
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 01.02.2010, 19:41
mam taki oto trening rozpisany na siłe i mase z większym naciskiem na nogi:
http://i45.tinypic.com/10n7q81.jpg

trenuje jeeszcze kick boxing do tego

jakies sugestei co zmienić lub co dodać/ usunąć?

Odpowiedz cytując
PAWEL NEWB
Senior Member

Stary 01.02.2010, 22:39
Dla mnie w ogóle dziwny trening. Klatka 2 razy, barki 2 razy, plecy tylko raz. Jeśli dobzre rozumiem ten plan to również serii bardzo dużo. Jesteś początkujący czy zaawansowany jeśli chodzi o siłownie Nie wiem co ile dni masz dzień treningowy ale wątpie również w dobrą regeneracje.... A do tego dochodzi KB
Ostatnio edytowane przez PAWEL NEWB : 01.02.2010 o godz. 22:51.
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Stary 01.02.2010, 22:57
początkujący
mam tak: pn, śr, pt, siłownia
wt czw- KB
rozpisała mi ten trening babka z siłowni, a korekty mile widziane

Odpowiedz cytując
Jachcik
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.02.2010, 20:23
Polecił, by ktos dobry plan(ewentualnie ułożył, za co bym był bardzo wdzięczny, bo ogarnięty jestem zero), systemem FBW, trzy razy w tygodniu, dwa rózne A i B...
Zaznaczam, że do dyspozycji mam tylko drążek i hantle.
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
Odpowiedz cytując
Lewy'88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 02.02.2010, 20:47
na drążku i hantlach, to niestety niemożliwe... pasuje siłownia

kamill1906 a chcesz ułożyć trening pod KB? czy ogólnie trochę masy złapać
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Stary 02.02.2010, 20:49
ogólnie masy nabrać + siły wiecej

Odpowiedz cytując
Jachcik
Senior Member

Stary 02.02.2010, 20:53
Lewy'88 napisał(a):Wyświetl post

kamill1906 a chcesz ułożyć trening pod KB? czy ogólnie trochę masy złapać
Właśnie z tego co słyszałem, to jest to trening FBW jest dobrym sposobem dla eludzie, którzy nie dadza rade regularnie na siłownie chodzić.

Ale w takim razie co polecisz na domowe warunki?
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Stary 02.02.2010, 20:54
Jachcik napisał(a):Wyświetl post
Właśnie z tego co słyszałem, to jest to trening FBW jest dobrym sposobem dla eludzie, którzy nie dadza rade regularnie na siłownie chodzić.

Ale w takim razie co polecisz na domowe warunki?
http://www.kulturystyka.pl/atlas/tre...atora.asp#1.1A

co do FBW, to tu masz przykladowy: http://www.sfd.pl/FBW_3x_tyg_do_oceny-t526252-s2.html
ale tam sa cwiczenia ze sztanga, na laweczce w skosie...
Ostatnio edytowane przez kamilll1906 : 02.02.2010 o godz. 20:58.

Odpowiedz cytując
Lewy'88
Senior Member

Stary 02.02.2010, 21:03
Polecił bym jeszcze kupno ławeczki, sztangi, kilka gryfów i obciążenie do tego, sądzę że to minimum sprzętu jaki jest potrzebny do porządnego treningu w domu. Inaczej kiepsko...

kamilll1906, ale na samym drążku i hantlach nie zrobi tego treningu
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Stary 02.02.2010, 21:28
wiem, wiem, napisalem ze tam sa cwiczenia, których on sam nie wykona, chciałem mu tylko pokazać jak wyglada takie FBW.

To jak Lewy dalbys rade cos ulozyc?

Odpowiedz cytując
PAWEL NEWB
Senior Member

Stary 02.02.2010, 22:14
kamilll1906 jesteś juz po treningu ogólnorozwojowym
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Stary 02.02.2010, 22:16
jako takim ułożonym to nie, sam cwiczylem sobie na siłowni

Odpowiedz cytując
Lewy'88
Senior Member

Stary 03.02.2010, 10:40
kamill to w takim razie ja bym Ci polecił FBW albo ATC, te treningi są najlepsze na początek, a także najlepsze pod sztuki walki bo opierają się na ćwiczeniach wielostawowych (FBW) martwy ciąg, wyciskanie itd. i ważne żeby unikać ćwiczenia na maszynach (bo one izolują mięsień) tylko ciczyć na wolnych ciężarach. np w MC ćwiczysz plecy, nogi, przedramię. Ludzie do FBW są źle nastawieni, a ja np wole jego od splita, trening nie jest monotonny, bo cały czas zmieniasz ćwiczenia. Tym planem jechałem i bardzo byłem zadowolony. Też z sfd

A

Klatka piersiowa:
- Wyciskanie hantli na skosie 3s
Barki:
- Wyciskanie hantli 2s
Tricepsy:
- Pompki na poręczach 2s
Plecy:
- Martwy ciąg 2s
- Podciąganie na drążku 2s
Nogi:
- Prostowanie nóg w siadzie 2s
- Uginanie nóg w leżeniu 2s
Bicepsy:
- Uginanie ramion ze sztanga 2s

B
Klatka piersiowa:
- Wyciskanie sztangi płasko 3s
Barki:
- Military press 2s
Tricepsy:
- Prostowanie ramion na wyciągu 2s
Plecy:
- Wiosłowanie sztanga 2s
- Unoszenie z opadu 2s
Nogi:
- Przysiady ze sztanga 2s
Bicepsy:
- Uginanie ramion ze sztangielkami w chwycie młotkowym 2s

tylko, z czasem dodałem po 1 serii do każdego ćwiczenia. Tylko to jest trening na masę, jeśli Twoim priorytetem jest siła, to trzeba coś innego ułożyć
Ostatnio edytowane przez Lewy'88 : 03.02.2010 o godz. 10:58.
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Stary 03.02.2010, 14:58
A
Nogi:
Przysiady ze sztangą 3s
Plecy:
- ŚCIĄGANIE DRĄŻKA WYCIĄGU GÓRNEGO W SIADZIE SZEROKIM UCHYTEM 3s
- Podciąganie na drążku 3s MAX
Klatka piersiowa :
- Wyciskanie hantli na płasko 3s
Barki:
- Wyciskanie sztangi zza głowy na ławce 90stopni 3s
Bicepsy:
- Uginanie ramion ze sztanga na modlitewniku 2s
Tricepsy:
- Ściąganie linki górnego wyciągu stojąc 2s
Przedramiona:
-UGINANIE NADGARSTKÓW PODCHWYTEM W SIADZIE 2s
B

Plecy:
- Martwy ciąg 3s
Klatka piersiowa:
Plecy2:
- Wiosłowanie sztangą 3s
Barki:
- Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 3s
Tricepsy:
- WYCISKANIE "FRANCUSKIE" SZTANGI W LEŻENIU 2s
Bicepsy:
Nogi:
- WSPIĘCIA NA PALCE W STANIU 3s

mam takie cos poki co tez FBW

najpierw masa najwazniejsza

Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.02.2010, 15:15
Panowie ja mam takie pytanie czy jest sens teraz zaczynac FBW skoro za miesciac bede mial 2 tyg przerwy a tez nie chce siedziec bezczynnie przez ten miech aha jeszcze jedno...moze to i glupie pytanie ale moj staz na silowni to zaledwie 3 miesiace pytanie tyczy sie planu przedstawionego wyzej. Na poczatek robie klatke 3 serie po 15 powtorzen zrobie jedna serie a potem ide robic barki czy jak to jest btw chce robic metoda 15-10-5 3 razy w tyg
Odpowiedz cytując
Jachcik
Senior Member

Stary 03.02.2010, 16:05
Lewy. To może doradzisz mi jakiś trening, żeby cos poćwiczyć mięśnie. Może ATC?
Odpowiedz cytując
Werewolf
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.02.2010, 16:57
kamill to w takim razie ja bym Ci polecił FBW albo ATC, te treningi są najlepsze na początek, a także najlepsze pod sztuki walki bo opierają się na ćwiczeniach wielostawowych (FBW) martwy ciąg, wyciskanie itd. i ważne żeby unikać ćwiczenia na maszynach (bo one izolują mięsień) tylko ciczyć na wolnych ciężarach. np w MC ćwiczysz plecy, nogi, przedramię. Ludzie do FBW są źle nastawieni, a ja np wole jego od splita, trening nie jest monotonny, bo cały czas zmieniasz ćwiczenia. Tym planem jechałem i bardzo byłem zadowolony. Też z sfd

A

Klatka piersiowa:
Barki:
- Wyciskanie hantli 2s
Tricepsy:
- Pompki na poręczach 2s
Plecy:
- Martwy ciąg 2s
- Podciąganie na drążku 2s
Nogi:
- Prostowanie nóg w siadzie 2s
Bicepsy:
- Uginanie ramion ze sztanga 2s

B
Klatka piersiowa:
- Wyciskanie sztangi płasko 3s
Barki:
- Military press 2s
Tricepsy:
- Prostowanie ramion na wyciągu 2s
Plecy:
- Wiosłowanie sztanga 2s
- Unoszenie z opadu 2s
Nogi:
- Przysiady ze sztanga 2s
Bicepsy:

tylko, z czasem dodałem po 1 serii do każdego ćwiczenia. Tylko to jest trening na masę, jeśli Twoim priorytetem jest siła, to trzeba coś innego ułożyć

Nie wprowadzaj chłopaka w błąd,przecież to nawet koło treningu na masę nie leżało...nawet jeżeli to jest tylko dodatek do czegoś tam to nic na tym nie zbudujesz po za ogólnym podcięciem i niewielką siłą, do sztuk walki lepiej dołożyć trening siłowo wytrzymałościowy. Po za tym najpierw wypadało by się dowiedzieć ile chłopak ma lat bo podrzucasz mu martwy ciąg za który nawet średnio zaawansowani boją się chwytać, dodatkowo brak jakiego kolwiek ruszenia- brzucha i grzbietu ( chyba nie chcesz żeby mu przepuklina za chwile wyskoczyła, bo tak się składa ze w tych okolicach mamy najwięcej niedomkniętych ścian mięśniowy i zaraz mu flaki wyskoczą na wierzch przy większym wysiłku) Dodatkowo razi brak poruszenia łydek...

Cytat:
Jeżeli to są sztangielki (czyli jest regulacja obciążenia) to może w warunkach domowych naprawde dużo osiagnąc, jest w stanie ćwiczyć bez problemu każda partie mieśniową..wystarczy że zaglądnie w byle jaki atlas ćwiczeń i załapie ocb
Ostatnio edytowane przez Werewolf : 03.02.2010 o godz. 17:04.

Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Stary 03.02.2010, 17:05
Werewolf widze ze jestes dobrze obeznany w tej tematyce moglbys mi odp na moje pytanie i przy okazji moze poprawic ten podstawowy plan FBW z forum http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_FBW_Full...u-t364504.html na marginesie 18 lat 65 kg z gory dzieki za odp i pomoc !
Odpowiedz cytując
Lewy'88
Senior Member

Stary 03.02.2010, 20:38
Werewolf napisał(a):Wyświetl post
Nie wprowadzaj chłopaka w błąd,przecież to nawet koło treningu na masę nie leżało...nawet jeżeli to jest tylko dodatek do czegoś tam to nic na tym nie zbudujesz po za ogólnym podcięciem i niewielką siłą, do sztuk walki lepiej dołożyć trening siłowo wytrzymałościowy. Po za tym najpierw wypadało by się dowiedzieć ile chłopak ma lat bo podrzucasz mu martwy ciąg za który nawet średnio zaawansowani boją się chwytać, dodatkowo brak jakiego kolwiek ruszenia- brzucha i grzbietu ( chyba nie chcesz żeby mu przepuklina za chwile wyskoczyła, bo tak się składa ze w tych okolicach mamy najwięcej niedomkniętych ścian mięśniowy i zaraz mu flaki wyskoczą na wierzch przy większym wysiłku) Dodatkowo razi brak poruszenia łydek...

Jeżeli to są sztangielki (czyli jest regulacja obciążenia) to może w warunkach domowych naprawde dużo osiagnąc, jest w stanie ćwiczyć bez problemu każda partie mieśniową..wystarczy że zaglądnie w byle jaki atlas ćwiczeń i załapie ocb

po 1, nawet na treningu Ronnie'go Coleman'a nic "nie zbudujesz" bez diety, to jest podstawą, a nie trening. Mając dobre narzędzia (trening) a nie mając budulca (diety) to nic nie zrobisz, nie da się zrobić czegoś z niczego. Ten trening jest dobry, ja trzymałem michę i byłem zadowolony z przyrostów.

2. ja martwy robiłem od początku i nic mi się nie stało, nie róbmy z siebie panienek. Jasne że można się nabawić problemów ale tylko gdy się nieodpowiednio dobiera ciężar jak się jest początkującym i ćwiczenie się wykonuję niepoprawnie technicznie. Jak zacznie od małych ciężarów i będzie prawidłowo wykonywał ruch to się nic nie stanie. Im wcześniej zacznie tym lepiej, później jak będzie średnio zaawansowany to nie będziesz miał problemów z nauczeniem się poprawnej technik (która jest ciężka do wyćwiczenia) i tylko już będzie normalnie ćwiczył. To stek bzdur że MC jest niebezpiecznym ćwiczeniem, jak się ćwiczy z głową, to się nic nie stanie.

3 Zgadzam się że do sztuk walki lepiej dołożyć trening siłowo wytrzymałościowy. Ale kolega chciał masę zrobić najpierw. Później można ćwiczyć na siłę-wytrzymałość. Aczkolwiek zawszę jak robi się masę odnotowuję się pewne wzrosty siły i na odwrót. Wszystko zależy od odżywiania.

Łydki faktycznie pominąłem, mój błąd. Wspięcia na palcach dodać i jest ok.

"Jeżeli to są sztangielki (czyli jest regulacja obciążenia) to może w warunkach domowych naprawde dużo osiagnąc, jest w stanie ćwiczyć bez problemu każda partie mieśniową..wystarczy że zaglądnie w byle jaki atlas ćwiczeń i załapie ocb" też się zgadzam, ale z ławeczką byłoby o wiele wiele prościej. Nie miał by takiego problemu z doborem ćwiczeń wynikającym z braku odpowiedniego sprzętu
Odpowiedz cytując
kris_
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 03.02.2010, 20:54
Danton napisał(a):Wyświetl post
nie wierzcie w to że alkohol ścina mięsnie itd

bujdy na resorach

odsyłam do biochemi Harpera - znakomita lektura
Zgadza się. Podobne informacje można odnaleźć na forum Sławka Ambroziaka.
http://slawomirambroziak.pl/forum/index.php?topic=35.0
Cytat:
Jeżeli mówimy o alkoholu - jak energizerze, to pozytywnie działa on w dawce ok 10-15 g (w przeliczeniu na czystą substancję - spirytus). W większych - może już upośledzać zdolności wysiłkowe.
Nie słyszałem o innych jego pozytywnych właściwościach. Jednak - faktycznie - negatywne bywają wyolbrzymiane. Pakerzy najczęściej obawiają się efektu denaturacji białek. W praktyce jednak - alkohol nigdy nie osiąga takiego stężenia w tkance mięśniowej, które byłoby w stanie zaszkodzić jej białkom. Problem dotyczy raczej tylko tkanki nerwowej, w której alkohol osiąga wysokie stężenia - z uwagi na swój lipofilny charakter i fakt, że wnika do nie bezpośrednio - z pominięciem wątroby.
Odpowiedz cytując
Werewolf
Senior Member

Stary 03.02.2010, 23:29
po 1, nawet na treningu Ronnie'go Coleman'a nic "nie zbudujesz" bez diety, to jest podstawą, a nie trening. Mając dobre narzędzia (trening) a nie mając budulca (diety) to nic nie zrobisz, nie da się zrobić czegoś z niczego. Ten trening jest dobry, ja trzymałem michę i byłem zadowolony z przyrostów.

2. ja martwy robiłem od początku i nic mi się nie stało, nie róbmy z siebie panienek. Jasne że można się nabawić problemów ale tylko gdy się nieodpowiednio dobiera ciężar jak się jest początkującym i ćwiczenie się wykonuję niepoprawnie technicznie. Jak zacznie od małych ciężarów i będzie prawidłowo wykonywał ruch to się nic nie stanie. Im wcześniej zacznie tym lepiej, później jak będzie średnio zaawansowany to nie będziesz miał problemów z nauczeniem się poprawnej technik (która jest ciężka do wyćwiczenia) i tylko już będzie normalnie ćwiczył. To stek bzdur że MC jest niebezpiecznym ćwiczeniem, jak się ćwiczy z głową, to się nic nie stanie.
Za dużo SFD czytasz, dieta jest ważna ale nawet bez niej osiągniesz bardzo wiele, wszystko zależy od predyspozycji genetycznych, zjawisk biochemicznych itd...długo mógł bym ci rozwijać ten temat. Jeżeli ma budować masę to mięśnie muszą odczuć pewien bodziec, włókna muszą ulec zniszczeniu żeby później odbudować się w formie znacznie większej i silniejszej, organizm ludzki jest tak skonstruowany że dostosowuje się do warunków w jakich go rozwijami ( przykładem może być proste prawo Wolfa-Delpecha która jasno określa ze organizm poddawany równomiernie rozłożonym siłom nacisku rozwija się prawidłowo, on to akurat przytoczył do kości ale odniesienie ma do każdej innej sfery ludzkiego ciała. Przy takich ilościach ćwiczeń i serii jakie są proponowane to jedyne co mu urośnie to syfy na klacie

No właśnie cały psikus MC polega na tym ze jest ono najbardziej kontuzjogenne podczas technicznego wykonywania i nawet niewielkie obciążenie jest w stanie uszkodzić system więzadeł i ścięgien a jak wiadomo ze względu na słabe ukrwienie nie regenerują się tak szybko jak tkanka mięśniowa, poza tym można się nabawić przepukliny dźwigając zakupy więc argument o niewielkim obciążeniu masz spalony

Odpowiedz cytując
Lewy'88
Senior Member

Stary 04.02.2010, 11:25
No, ale gdyby tak było, (chodzi mi o MC) to tego ćwicznenia nikt by nie wykonywał, a jest ono podstawowym ćwiczeniem rozwijającym mięśnie pleców, a także wiele innych. To ćwicznie daje ogromy progres dla organizmu bo pracuje wiele grup mięśni. Mi i każdemu mojemu znajomemu nic się nie stało jak zaczynaliśmy robić martwy. A zaczeliśmy robić na samym początku, w miesiąc bo zapisaniu się na siłkę. Bez diety można osiągnąć bardzo wiele, (nie musisz ustalać diety biorąc pod uwagę bilansu kalorycznego i się tego sztywno trzymać, bo wymaga kasy i czasu) ale nie wtedy gdy stołójesz się w fast food'ach, tylko jak przestrzegasz podstawowych zasad zdrowego żywienia!! i dobre efekty będą tylko na początku, w końcu przyjdzie moment w którym wszystko się zatrzyma i jak będziesz chciał się dalej rozwijać będziesz musiał sięgnąć po dietę. Ja z kolei sceptycznie podchodzę do kwestii genetyki, Ty piszesz że wszystko od tego zależy, a myślisz że każdy ze znanych kulturystów jest mezomorfikiem i ma gen do ćwiczeń? Niestety nie, w ich opini sukces to jest dieta+trening (w tej kolejności) a skoro odnoszą sukcesy to przychylam się ich opini, nie Twojej. Bez urazy, Czytałem nawet prace znanego kulturysty na ten temat, jak znajdę podeślę Ci na priv
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Stary 04.02.2010, 14:47

PONIEDZIAŁEK
KLATKA:
Wyciskanie sztangi na skosie 3s
BARKI:
Wyciskanie hantli 3s
TRICEPS:
pompki na poreczach 2s
NOGI:
przysiady 3s
wyprost nog na maszynie 2s
PLECY:
Wiosłowanie sztangielką w opadzie 2s
Podciaganie na drazku 3s
BICEPS:
Uginanie ramion stojac ze sztanga 2s

ŚRODA
KLATKA:
Wyciskanie sztangi na plaskiej 3s
BARKI:
Wyciskanie sztangi (z przed glowy) siedzac 3s
TRICEPS:
WYCISKANIE "FRANCUSKIE"SZTANGI W SIADZIE: 2s
NOGI:
przysiady 3s
wspięcia na palce z obciążeniem w ręku 2s max
PLECY:
Podciaganie na drazku 3s
BICEPS:
Uginanie ramion stojac w uchwycie mlotkowym 2s

PIĄTEK
KLATKA:
Wyciskanie sztangi na skosie 3s
BARKI:
Wyciskanie hantli 3s
TRICEPS:
pompki na poreczach 2s
NOGI:
przysiady 3s
PLECY:
Podciaganie na drazku 3s
BICEPS:

Troche poczytalem i powoli ogarniam o co halo teraz pytanie Czy takie FBW jest dobre i gdzie tu wcisnac cwiczenia na kaptury jak szrugsy czy podnoszenie sztangi wzdluz ciala dzieki za odp
Odpowiedz cytując
Lewy'88
Senior Member

Stary 04.02.2010, 17:31
dobry, ja bym tylko trochę zmienił formułę

KLATKA:
Wyciskanie hantli na skosie 3s
BARKI:
Wyciskanie hantli 3s
TRICEPS:
pompki na poreczach 2s
NOGI:
przysiady 3s
PLECY:
Podciaganie na drazku 3s
BICEPS:

to jest jeden zestaw, ćwiczysz nim cały tydzień

KLATKA:
Wyciskanie sztangi na plaskiej 3s
BARKI:
Wyciskanie sztangi (z przed glowy) siedzac 3s
TRICEPS:
WYCISKANIE "FRANCUSKIE"SZTANGI W SIADZIE: 2s
NOGI:
przysiady 3s
wspięcia na palce z obciążeniem w ręku 2s max
PLECY:
Podciaganie na drazku 3s
BICEPS:
Uginanie ramion stojac w uchwycie mlotkowym 2s

to jest drugi, ćwiczysz kolejny tydzień, w nast ten pierwszy i tak naprzemiennie. I kolejność ew. bym zmienił na nogi-->klata-->plecy-->kaptury-->bary-->biceps-->triceps

a na kaptury szurgusy, 2s. po plecach
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Stary 04.02.2010, 20:03
ok wielkie dzieki lewy a jak ciezary dobierac i czy zmieniac je po kilku dniach czy moe po 2 tyg i jeszcze raz powtorze moje pytanie czy jest sens zaczynac FBW teraz skoro za 3 tyg jade do Polski na 2 tyg jak bede w PL pojde kilka razy na basen i to tyle...
Ostatnio edytowane przez Ivory1906 : 04.02.2010 o godz. 20:39.
Odpowiedz cytując
Werewolf
Senior Member

Stary 04.02.2010, 21:55
No, ale gdyby tak było, (chodzi mi o MC) to tego ćwicznenia nikt by nie wykonywał, a jest ono podstawowym ćwiczeniem rozwijającym mięśnie pleców, a także wiele innych. To ćwicznie daje ogromy progres dla organizmu bo pracuje wiele grup mięśni. Mi i każdemu mojemu znajomemu nic się nie stało jak zaczynaliśmy robić martwy. A zaczeliśmy robić na samym początku, w miesiąc bo zapisaniu się na siłkę. Bez diety można osiągnąć bardzo wiele, (nie musisz ustalać diety biorąc pod uwagę bilansu kalorycznego i się tego sztywno trzymać, bo wymaga kasy i czasu) ale nie wtedy gdy stołójesz się w fast food'ach, tylko jak przestrzegasz podstawowych zasad zdrowego żywienia!! i dobre efekty będą tylko na początku, w końcu przyjdzie moment w którym wszystko się zatrzyma i jak będziesz chciał się dalej rozwijać będziesz musiał sięgnąć po dietę. Ja z kolei sceptycznie podchodzę do kwestii genetyki, Ty piszesz że wszystko od tego zależy, a myślisz że każdy ze znanych kulturystów jest mezomorfikiem i ma gen do ćwiczeń? Niestety nie, w ich opini sukces to jest dieta+trening (w tej kolejności) a skoro odnoszą sukcesy to przychylam się ich opini, nie Twojej. Bez urazy, Czytałem nawet prace znanego kulturysty na ten temat, jak znajdę podeślę Ci na priv

Powiem ci tak studiuje Wychowanie Fizyczne i tego tupu zagadnienia omawiamy bardzo często i bardzo dokładnie wychodząc bardzo często po za granice czystej wiedzy. Za MC możemy sie brac dopiero wówczas gdy mamy odpowiednio wzmocnione mięśnie skośne, proste i poprzeczne brzucha oraz grzbietu w innym wypadku ( nie zawsze) bedą duże kłopoty dodatkowo zbyt mocne stymulowanie rozrostu masy mięśniowej skutkuje szybszym
zarastaniem chrząstek nasadowych w kościach i zahamowaniem wzrostu. <--Tyczy się zwłaszcza młodych osób. Oczywiście że wszystko zależy od genetyki, na szczeblu zawodowym sprawdza się predyspozycje zawodnika i ewentualnie jaki progres jest w stanie osiągnąć jeżeli jest niezadowalający wówczas dopasowuje się wszystko pod polepszenie tych wyników(Dieta, suplementacja, trening itd), każdy ze znanych Kulturystów przechodził tego typu badania. Z żadnej książki,pracy nie dowiesz się całkowitej prawdy ponieważ każdy ze znanych kulturystów ukrywa tajniki swojego sukcesu, zresztą poniekąd niektóre z nich ze względów prawnych nie nadają się do opublikowania a dieta i trening to najlepsza bajera

Odpowiedz cytując
PAWEL NEWB
Senior Member

Stary 05.02.2010, 10:53
Werewolf mam pytanie na które może Ty albo inny użytkownik forum będzie potrafił mi pomóc. A mianowicie czy jest w Krakowie możliwość zrobienia kursu kulturystykiGdzie i jaka cena Obiło mi się o uszy, że jest możliwość tylko na AWFie, ale nie znalazłem żadnych informacji
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów