The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2010, 17:35
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
szportson weź Ty dalej siedź w latach 80
te teksty stają się śmieszne już wiesz...
"W latach 80-tych" to tkwią nadal wszyscy Ci od domagania się "dawania szans młodym". W profesjonalnej piłce decydują umiejętności i przydatność zawodnika, a nie wiek. Nie ma równych i równiejszych, ludzi uprzywilejowanych, specjalnie traktowanych. Tu się nie daje szans byle komu i byle kiedy, a młodych zawodników ogrywa na wypożyczeniach, a nie kosztem wyników w macierzystym zespole. I robią tak niemal wszystkie profesjonalne kluby. To standard i norma.

Czasy sportu amatorskiego i "dawania szans" dla ideii skończyły się wraz z upadkiem komunizmu. Niestety, jak widać spora część działaczy i kibiców wciąż tkwi w tym sposobie myślenia.
Ostatnio edytowane przez Markus : 01.02.2010 o godz. 17:39.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.02.2010, 17:42
Markus ochłoń przeczytałeś wszystkie moje posty dotyczące "młodych" więc nie oceniaj po jednym zdaniu
bo nie jestem zwolennikiem tego co napisałeś

ja piszę o rozwoju i jakiejś płynności w klubie, bo u nas jest wiele młodych co dawno powinno nie grać nawet w ME a graja;/
nie będę Ci tłumaczył tego wszystkiego przeczytaj sobie stronę wcześniej ....

widzę że sporo tutaj osób ma trudności z czytaniem postów wstecz by zrozumieć wypowiedź, tylko sugerują się zdaniem wyrwanym z kontekstu..

Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 01.02.2010, 17:54
A pamiętacie może Michała Jonczyka? W 13 meczach 1. ligi strzelił 3 bramki. My z kolei nie przedłużyliśmy kontraktu z tym 17-letnim zawodnikiem. Nawet szansy nie miał zagrać u nas w Ekstraklasie...
Ostatnio edytowane przez eMTe : 01.02.2010 o godz. 18:10.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.02.2010, 17:58
tak samo jak Cywka ktorego testowaliśmy.

Jonczyk - jasne, racja
Leszczak, Kokoszka - tych 2 młodych tez stracilismy

Ale teraz pytanie czyja to jest wina?
Czy moze im menago zbyt dupcą w glowach czy sodóweczka?
Czy tez nasz klub jest w stanie zaproponowac takiemu 18nastolatkowi tylko 500PLN i dlatego odchodzą?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.02.2010, 18:04
Cytat:
Czy tez nasz klub jest w stanie zaproponowac takiemu 18nastolatkowi tylko 500PLN i dlatego odchodzą?
A może po prostu dlatego, że widzą jak dużo szans dajemy "naszej" młodzieży? Lęk przed siedzeniem na ławie? Wolą iść do pasiastych, Jagi czy gdziekolwiek indziej byleby mogli dostać szansę. Oczywiście mówię o tych, którzy mają jakieś ambicje. W grę wchodzą też rodzice (przecież jak synowi się nie powiedzie to co, ma rzucić edukację i wykształcenie?), wygórowane ceny za polski szrot etc. etc.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 01.02.2010, 18:04
szportson jesli chodzi o kasę to jakoś da rade patrz Małecki on tak naprawdę nie tak dawno podpisał porządny kontrakt z nami a wcześniej grał na stypendium sportowym o ile się nie mylę.

z Leszczakiem to wyszedł jego charakter i pewnie menago chciał jakąś prowizję

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 01.02.2010, 18:09
lęk przed siedzeniem na ławie to dla mnie jest jedno - niepewnośc swoich umiejetnosci piłkarskich. Tyle.

bez charakteru niczego wiekszego sie w piłce nie osiągnie.

Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 01.02.2010, 18:09
http://futbolnet.pl/wiadomosci/krol-...-czy-emigrowac Co prawda nie Wisły, a Lechii więc niby rozmycie ale taki model funkcjonuje w całej naszej s-kopanej lidze
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.02.2010, 18:18
eMTe napisał(a):Wyświetl post
A pamiętacie może Michała Jonczyka? W 13 meczach 1. ligi strzelił 3 bramki. My z kolei nie przedłużyliśmy kontraktu z tym 17-letnim zawodnikiem. Nawet szansy nie miał zagrać u nas w Ekstraklasie...
a jak mieli jeszcze dodatkowo o niego zadbać?
Wisła opłacała szkołe, internat + dawali mu kase która napewno przewyższała średnią krajową pensje.
A jest to jedynie junior który się wyróżniał.
Teoretycznie powinien grać jeszcze 1,5 roku w juniorach starszych a on już narzekał ze w ME nie chce mu sie grać ;/
Ewidentnie gwiazdorstwo wyszło. To ja już wole czekać na młodego Sobola i żeby wdał się w tate
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 01.02.2010, 18:22
Może, kiedy wreszcie poszczęści mi się w grach liczbowych, kupię sobie ten klub i będę rządził po swojemu. Na początek „Dawidowi” dam funkcję grającego dyrektora sportowego. Potem młodych chłopaków stąd, jak Preizner, sprawdzę w meczach ligowych i jeśli dadzą radę, podpiszę z nimi długoletnie kontrakty. Ktoś taką filozofię dziś stosuje w Polsce? Gdzie się ma taki zawodnik sprawdzić, jak nie na boisku, w meczu ligowym? Jasne, że nie można od razu na boisko wypuścić jedenastu młokosów, musi być obok nich ktoś doświadczony, na przykład Łukasz Surma.

to cytat z linka od Buziek_LG

i O TO MI WŁAŚNIE CHODZI i to wam próbuje od kilku stron uświadomić i nie pisze o wszystkich piłkarzach z ME tylko o tych naprawdę wyróżniających się.
Marcus to jest właśnie ta filozofia lat 80-tych wg Ciebie.
szportson i masz tu potwierdzenie tego co chciałem Ci pokazać wyróżniający się młody zawodnik powinien dostać swoją szansę jak ja wykorzysta zostaje jak nie to papa
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 01.02.2010 o godz. 18:26.

Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 01.02.2010, 18:28
yogul napisał(a):Wyświetl post
a jak mieli jeszcze dodatkowo o niego zadbać?
Wisła opłacała szkołe, internat + dawali mu kase która napewno przewyższała średnią krajową pensje.
A jest to jedynie junior który się wyróżniał.
Teoretycznie powinien grać jeszcze 1,5 roku w juniorach starszych a on już narzekał ze w ME nie chce mu sie grać ;/
Ewidentnie gwiazdorstwo wyszło. To ja już wole czekać na młodego Sobola i żeby wdał się w tate
Nie wiem jaka sytuacja z nim była. Kontrakt miał chyba półroczny. Niestety coś jest nie tak, że młodzi obiecujący zawodnicy zaczynają odchodzić z Wisły. Może to wina tego, że się nie wprowadza ich nawet na te 15 minut, albo chociaż nie wypożycza? Bo wypożycza się tych starszych.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 01.02.2010, 18:30
ale oczywiscie Kluvi, młody powinien dostac szanse jak wykorzysta to papa.
Ale my nie mamy takich młodych ktorym mozna dawac szanse, na dodatek w waznych meczach ligowych.
O zbyt duzo gramy, by sie bawic i sprawdzac.
NIE MAMY MŁODYCH ZDOLNYCH. Tyle

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.02.2010, 18:32
Cytat:
Może, kiedy wreszcie poszczęści mi się w grach liczbowych, kupię sobie ten klub

Cupiał chce 100 mln złotych. Musiałbyś sam dwie kumulacje maxymalne w Lotto zgarnąć (50mln) i po opłaceniu podatku posiedzieć trochę na procentach ^^

Albo mam dla Ciebie lepsze rozwiązanie. Wybuduj dla Wisły szkółkę taką jak mają w Barcelonie "La Masia", a potem pobieraj opłatę (lub nie - Twoja wola). W ten sposób zapewnisz Wiśle (baa, Polsce) wielu piłkarzy (lub reprezentantów) klasy europejskiej (a nawet światowej) ^^
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 01.02.2010, 18:40
jakie o zbyt duzo ? kolego jaki poziom ma ta liga proszę Cię, dobrze Król napisał w lidze jest tylko kilka ważnych meczy: Lech, Legia, Cracovia i kto jeszcze?

nie rób z tej ligi nie wiadomo co...

widzisz wg Ciebie nie ma a wg mnie jest Burliga.

i reszta graczy z ME co ma 23 i więcej lat czas najwyższy ocenić ich przydatność jak nie to sprzedać

bo wg Ciebie młody od razu powinien być wzmocnieniem i grać nie wiadomo jak, a weź sobie przypomnij początki Błaszcza w Wiśle, jakby mu nie zaufano to by się tak nie rozkręcił..

WiślakMyślenice on pisał o Lechii a nie Wiśle

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.02.2010, 18:47
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
i O TO MI WŁAŚNIE CHODZI i to wam próbuje od kilku stron uświadomić i nie pisze o wszystkich piłkarzach z ME tylko o tych naprawdę wyróżniających się.
Marcus to jest właśnie ta filozofia lat 80-tych wg Ciebie.
szportson i masz tu potwierdzenie tego co chciałem Ci pokazać wyróżniający się młody zawodnik powinien dostać swoją szansę jak ja wykorzysta zostaje jak nie to papa
To u nas w ME są jacyś wyróżniajacy się?
Jakieś nazwiska, sposoby wyróżniania się? (bo forsowanie bramki w Cieniu czy Franticu nie mieści się w takim wyrożnianiu o jakik myślisz), na przykład wybitna liczba strzelonych bramek w ME, powołania do kadry U-19, cokolwiek...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.02.2010, 18:49
Skoro w ME grają aż tak beznadziejni kopacze,którzy nawet nie zapowiadają się na dobrych piłkarzy to rozgonić towarzystwo i niech grają młodsi. W końcu ktoś się pokaże kto będzie rokował na przyszłość.
Ale nie zmienia to faktu,że lepiej ogrywać u nas niż iść na łatwiznę i wysyłać na jakieś wypożyczenia.
Młody musi wiedzieć,że jest zdrowa rywalizacja i jesli okaże się lepszy to zagra.

http://futbolnet.pl/wiadomosci/krol-...-czy-emigrowac w sumie ten artykuł oddał wszystko.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.02.2010, 18:55
Nikt nie traktuje ME na serio.
To smutny wymóg regulaminowy, tak jak podgrzewane boisko, kryta trybuna, oświetlenie.
Po prostu koszty, ktorych nie da się uniknąć.
Oczywiście, smutne, że nie ma w klubie, w zespole trenerskim, wizjonera, który zechciałby ten wymóg wykorzystac i z (wymuszonym) blogosławieństwem zarządu sprowadzać do grupy ME najlepszych, najbardziej żądnych sukcesu choc bez sodówki, młodych piłkarzy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.02.2010, 19:32
szprotson napisał(a):Wyświetl post
lęk przed siedzeniem na ławie to dla mnie jest jedno - niepewnośc swoich umiejetnosci piłkarskich. Tyle.
Byłoby tak jak piszesz, gdyby w zespole panowały zdrowe zasady rywalizacji, jak za Petrescu.
Przypomnij sobie, jak długo musieli "wygryzać" ze składu Łobodzińskiego Boguski i Małecki. Gdyby "Łobo" jeszcze coś grał - ale nie, kopał się w czoło co mecz, a u Skorży i tak miał abonament.
Przykład nr dwa - Jop i Kowalski.
Przykład nr trzy - Juszczyk i Kurto.
Przykład nr cztery - Dudu i Niedzielan vs. Ćwielong i Beto.

Tak więc to nie jest lęk, tylko realna ocena naszej (patologicznej) rzeczywistości. Dlatego właśnie nie chcę oglądać Skorży na ławce trenerskiej Wisły. Chcę kogoś, kto znów wprowadzi zdrowe zasady, zmuszające piłkarzy do walki o miejsce w składzie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.02.2010 o godz. 19:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
GacekCCM
Member

Od: 01.2006

Stary 01.02.2010, 19:40
Znów wymyślasz argumenty pod swoją tezę, nikt Ci jeszcze nie powiedział, że to błąd?
Przykładu z Łobodzińskim nie skomentuję, bo to oczywiste, że facet ma umiejętności, a nikt tu na forum nie ma prawa mieć pojęcia, kiedy faktycznie Małecki dokonał postępu uprawniającego go do pierwszej 11 Wisły.
Cytat:
Przykład nr dwa - Jop i Kowalski.
Również przykład z sufitu. Kowalski o wiele więcej nauczy się grając w Piaście, niż zajmując nawet pozycję numer trzy w Wiśle.
Cytat:
Przykład nr trzy - Juszczyk i Kurto.
Kolejny. Kim jest Kurto, by zakładać, że w jego wieku będzie solidnym zmiennikiem dla Pawełka, który nie wrzuci sobie piłki za kołnierz ze strachu grając nawet przeciwko Odrze czy innemu Zagłębiu?
Cytat:
Przykład nr cztery - Dudu i Niedzielan vs. Ćwielong i Beto.
A to już w ogóle absurd. Nie mam pojęcia, dlaczego zestawiłeś akurat takie pary, a nie Niedzielan i Beto, czy Niedzielan i Ćwielong. Popis braku logiki.

Czy według Ciebie śnieg za oknem to też wina Skorży?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.02.2010, 19:49
wolfy ma rację - przywiązanie się Skorży do nazwisk to jego główny problem i na tym de facto się wyłożył.Ja już to zaobserwowałem w 1 sezonie - Dla mnie to było nie pojęte że mamy 12-15 punktów przewagi a każdy mecz zaczyna dokładnie ta sama 11tka , ale próby pisania o tym to od razu był zarzut że obrażam świętego
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 01.02.2010, 19:49
GacekCCM a czemu zakładasz że Kurto pęknie w takim meczu!! jakby był taki słaby to by go wywalili z klubu a nie trzymali na siłę.. jakoś w sparingach nie wyglądał na wystraszonego, a i Juszczyk swoje wpuścić potrafi więc bez sensu Twoje dywagacje..
a ostanie pary to proste

Dudu i Niedzielan ci co prawie w ogóle nie grali i Ćwielong, Beto co dostawali swoje szanse które nie wykorzystywali ;]

raindog właśnie że trochę Małemu zajęło wygryzienie ze składu Łobo ileż musiał zaliczyć dennych meczów by Skorża wreszcie go zmienił.. sporo ich było..
co z tego że Jop zagrał 2 mecze dobrze jak 6 wcześniejszych b. źle...

Wy widzicie u piłkarzy to co chcecie u jednych TYLKO to co dobre u innych TYLKO to co złe

Jaki problem jest niby z trenerem Kulawikiem? Mistrzostwo w pierwszym sezonie i wice mistrzostwo w 2 to chyba nie są złe wyniki. trzeba bardziej wietrzyć tą ME i Skorża powinien to robić bo to jest niejako zaplecze naszej pierwszej drużyny
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 01.02.2010 o godz. 19:55.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.02.2010, 19:50
GacekCCM napisał(a):Wyświetl post
Przykładu z Łobodzińskim nie skomentuję, bo to oczywiste, że facet ma umiejętności, a nikt tu na forum nie ma prawa mieć pojęcia, kiedy faktycznie Małecki dokonał postępu uprawniającego go do pierwszej 11 Wisły.
I w tym momencie kończymy dyskusję. Razi mnie demagogia.

Napisałem swoje, Ty swoje, reszta może ocenić sama, czy faktycznie Niedzielan i Dudu byli gorsi od Ćwielonga i Beto. Na pewno Beto był wyższy, tu przyznaję Skorży rację.

Na koniec drobna rada - zejdź ze mnie, bo w ten sposób tylko się ośmieszasz. Ktoś jeszcze gotów pomyśleć, że jesteś przepełniony żółcią i nienawiścią, or something
Chyba, że próbujesz mnie zdyskredytować, przedstawiając jako nienawistnika i obsesjonata... Jeżeli tak, to powodzenia. "GW" się co prawda przez lata udawały takie akcje, ale oni działali na zupełnie innych zasadach, więc robienie ze mnie problemu Wisły trafi tylko do Twoich współwyznawców

EDIT: Kurcze, już się bałem, że napisałem chaotyczny post, ale widać tylko ty masz problemy z jego zrozumieniem
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.02.2010 o godz. 19:59.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 01.02.2010, 19:54
raindog napisał(a):Wyświetl post
1. Niezbyt długo - Małecki wykorzystał swoją szanse i od tego czasy pojawiał się coraz częściej na boisku. Na początku go wypożyczono; wrócił jako zmiennik, a teraz jest podstawowym graczem. Boguski miał miejsce w składzie od pojawienia się Skorży.
2. Mimo wszystko wolę Jopa - ostatnie dwa mecze bardzo solidne w jego wykonaniu. Zobaczymy co będzie za pół roku, jak Jopowi skończy się kontrakt, a Kowalski wróci z wypożyczenia.
3. Na razie nie wiemy jeszcze kto jest nr 2.
4. Hmmm... niby, że kto nie dostawał szans: Ci pierwsi, czy Ci drudzy?

Nasza drużyna ME jest teraz na 11 miejscu. Chyba lepiej kupować młodych z Zagłębia, czy Ruchu, niż strać się na siłę zrobić coś z naszych kopaczy. Problemem może być też trener Kulawik. Do ME warto też ściągać zdolnych z SMS-ów, Krakusów czy innych itp. - nie znam tych drużyn
W ligach zagranicznych nie są ważne wyniki mlodzieżowych drużyn, mogą zajmować nawet ostatnie miejsca, byleby trenerzy szkolili swoich zawodników a nie drużyne która ma wygrywać. U nas jest niestety to drugie.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.02.2010, 20:03
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
W ligach zagranicznych nie są ważne wyniki mlodzieżowych drużyn, mogą zajmować nawet ostatnie miejsca, byleby trenerzy szkolili swoich zawodników a nie drużyne która ma wygrywać. U nas jest niestety to drugie.
Dokładnie - dochodzi do tego że gramy z Tajlandią a nasi pomocnicy/napastnicy nie potrafią/boją się przejść kogokolwiek z tych amatorów zwodem czy balansem ciała.Czemu? Bo tak byli uczeni od dziecka - wynik, wynik , taktyka - u nas takiego C. Ronaldo w wieku trampkarskim to pewnie by z klubu wywalili za samolubne granie bo 2 razy chciał dryblować, stracił piłkę , poszła kontra i gol.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.02.2010, 20:07
http://www.90minut.pl/news/114/news1...em-Piasta.html

Naprawde podziwiam Cie Kluvi
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
GacekCCM
Member

Stary 01.02.2010, 20:13
Cytat:
GacekCCM a czemu zakładasz że Kurto pęknie w takim meczu
Spójrz, ile ma lat, jakie ma doświadczenie, w jakim klubie gra.
Rozumiem wpuszczać 17-18 latka do ofensywy, ale im bliżej bramki, tym bardziej odpowiedzialna pozycja.
Cytat:
jakby był taki słaby to by go wywalili z klubu a nie trzymali na siłę.
Jest młody i się go trzyma, by się rozwinął, bo pewnie ktoś u niego widzi talent?
Cytat:
a ostanie pary to proste

Dudu i Niedzielan ci co prawie w ogóle nie grali i Ćwielong, Beto co dostawali swoje szanse które nie wykorzystywali ;]
Chyba jednak nie takie proste, skoro Dudu rozegrał w Wiśle więcej meczów od Beto.
Cytat:
I w tym momencie kończymy dyskusję. Razi mnie demagogia.
To czemu ciągle się w takim tonie wypowiadasz? Rozdwojenie jaźni? Przecież każdy Twój kolejny post to tezy poparte jeno Twoimi wymysłami, na dodatek każda kolejna teza jest odbiciem tylko i wyłącznie Twojej nienawiści do trenera, która dyktuje ton i rozsądek Twoich wypowiedzi.
Cytat:
Chyba, że próbujesz mnie zdyskredytować, przedstawiając jako nienawistnika i obsesjonata...
Robić to? A po co? Nie ja dyktuję Ci Twoje posty, przez które na nienawistnika i obsesjonata wychodzisz. Ja to wytykam Tobie, bo co rozsądny na forum to już zauważył, co widać było w odpowiedziach na Twoje posty.
Cytat:
Napisałem swoje, Ty swoje, reszta może ocenić sama, czy faktycznie Niedzielan i Dudu byli gorsi od Ćwielonga i Beto. Na pewno Beto był wyższy, tu przyznaję Skorży rację.
Jeśli poważnie myślisz, że nie ma argumentów piłkarskich przemawiających za odejściem Niedzielana i Dudu z Wisły, to znaczy, że nie tylko ziejesz nienawiścią, ale i popisujesz się niewiedzą piłkarską na temat swojego klubu.
I na koniec - poważnie myślisz, że Beto otrzymał szansę w Wiśle? Poważnie? Przy tych minutach, jakie rozegrał? Wręcz przeciwnie - bardzo dobrze, że tej szansy nie otrzymał, bo kiedy tylko dostawał kilka minut, to popisywał się nieudolnością.

Niedzielan i Dudu odeszli z klubu, bo nie nadawali się do kombinacyjnej gry oczekiwanej przez Skorżę. Można różnie oceniać odejście Niedzielana, ale moim zdaniem było to ruch bardzo dobry - piłkarz z olbrzymim wynagrodzeniem odchodzi z zespołu po ciężkim urazie, bowiem nie nadaje się do taktyki trenera - rozsądne. Dudu szansy poważnej w Wiśle nie otrzymał podobnie jak Beto (rozegrał nawet więcej minut), w Debreczynie również nie błyszczy.

Wypominać komuś demagogię, dowodząc jednocześnie, że szansę otrzymał Beto, a nie Dudu - bezcenne. Uracz nas jeszcze jakimiś wywodami z sufitu, to zaczyna być lepsze od demotywatorów.
Żebyś jeszcze się przy tym popisywaniu się niewiedzą nie kreował na niewiadomojakiego specjalistę, to pewnie byłoby Ci wybaczone.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 01.02.2010, 20:26
GacekCCM a Juszczyk jakie dośw. ma? 5 lat gry w Wiśle i 5 meczów w 1 składzie? Jak Kurto nie pęka to nie ważny jest wiek ważne są umiejętności i potencjał jeśli to idzie w górę powinien być 2 bramkarzem
Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 01.02.2010 o godz. 20:30.

Odpowiedz cytując
GacekCCM
Member

Stary 01.02.2010, 20:49
Cytat:
GacekCCM a Juszczyk jakie dośw. ma? 5 lat gry w Wiśle i 5 meczów w 1 składzie? Jak Kurto nie pęka to nie ważny jest wiek ważne są umiejętności i potencjał jeśli to idzie w górę powinien być 2 bramkarzem
Juszczyk ma te doświadczenie z wypożyczeń i pobytu w Wiśle właśnie.
Kurde, te kilka lat treningów więcej też się przyda.
Skąd wiesz, że Kurto nie pęka? Jak możesz wyciągać takie wnioski ze skrótów (1) sparingów (2) w stosunku do bramkarza w takim wieku?
Owszem, ściągnięcie Juszczyka to decyzja kiepska (chyba że nie było innych kandydatów), bo gorsza od niej mogłaby być tylko decyzja o pozostaniu z Jarosińskim i Kurto na bramce
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 01.02.2010, 20:56
GacekCCM zobacz ile lat ma Juszczyk i ile grał na tych wypożyczeniach jak na taki wiek i na bramkarza to strasznie mało i doświadczenia dużo większego nie ma.
A skąd wiesz że pęka? W sparingach wyglądał dobrze jak na młodego bramkarza i nie ma co czekać tylko dawać szansę rozwoju.. same treningi są ok ale do pewnego momentu, najwięcej się rozwijasz grając.

Dobra Ty swoje widzę a ja swoje szkoda słów..

Odpowiedz cytując
GacekCCM
Member

Stary 01.02.2010, 21:02
Cytat:
A skąd wiesz że pęka?
Bo jest w takim, a nie innym wieku. Dla bramkarza to niezwykle istotne. Pozostawienie na bramce samego Kurto byłoby samobójstwem w razie jakiegoś nieszczęścia Pawełka. Dlatego dobrze, że jest Juszczyk - nawet jeśli Kurto będzie walczył o miejsce na ławce i je wywalczy, to przynajmniej będzie wiadomo, że jest ktoś od niego bardziej dośwadczony.
Cytat:
doświadczenia dużo większego nie ma.
Ty, a wiesz, że doświadczenie to nie tylko mecze?
Cytat:
nie ma co czekać tylko dawać szansę rozwoju..
To propozycja sportowego zabójstwa Kurto. Chłopak przy tak naiwnym rozumowaniu by wszedł i się spalił. Zobacz sam, ilu piłkarzy w takim wieku gra w OE na bramce.
Bramkarz to nie napastnik, wprowadzanie go w wieku lat 17 na murawę to nie jest dobry pomysł.
Żebym coś takiego musiał tłumaczyć.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów