|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Niestety, szara rzeczywistość. A szkoda, bo przecież władze Lecha mogą założyć, że latem przybędzie im pewnie ze 3 mln ojro za Lewandowskiego i te 800k wydane teraz na Novaka nie dość, że byłoby zasadne, to jeszcze pożyczone na krótki termin. Bo wydaje mi się, że Lech miałby naprawdę solidny skład z Krivetsem i Novakiem (zakładając, że faktycznie jest dobry..). I gdyby jeszcze do tego dodać Janotę (lewy pomocnik prawda?) i zatrzymanie Stilica, byłoby super. Ale na taką akcję trzeba mieć jaja, a niestety nasz zarząd, jak i większość im podobnych działaczy w Polsce tym się nie charakteryzuje. A szkoda, bo Wisła na pewno parę punktów straci wiosną i byłaby szansa o coś powalczyć po takich wzmocnieniach. A tak się boję, że już pierwszy mecz z KSP nas, i nasze oczekiwania, poważnie zweryfikuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Szkoda,że Bąka nie skusiliśmy, ale jakoś specjalnie tego nie oczekiwałem po tym naszym miernym sztabie szkoleniowym.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 28.01.2010 o godz. 18:49.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Widać, że tylko Odra i KSP się zbroją żeby nie spaść z ligi.
Kilka drużyn ma już wszystko w d... bo wiedzą, że ani nie spadną, ani za bardzo nie podskoczą w tabeli( Polonia B., Śląsk, Lechia, Cracovia). Lech, Legia, Wisła - kryzys, widać, że nie ma kasy, problemy ze stadionami itd. Co do nas to jak zostaniemy z 3 napastnikami na wiosnę to krucho to widzę, Brożek problemy z kontuzją, Boguski też ledwo co wrócił, no i Małecki. O bramkarzach to chyba w ogóle nie ma co pisać bo to zakrawa o kpinę co się u nas dzieje w tym temacie. ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
ja nie pisze ze sodowka nie odbija tym w lespzych zachodnich klubach..bo wrecz jest to nagminne ale nie dziala na nich tak jak na naszych bo u nas mysl ze jestem zajebiesty i nikt mi nie ppodskoczy ,a potem jak uderzenie o beton jak jedne z drugim zobaczą co to znaczy dobrze grac w pilke. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kto go kupi? Szachtar dawał za niego większe pieniądze (i to nie jest medialna plotka jak mógłbyś sądzić). A Murawski został sprzedany za 3.2 mln. Więc jednak ktoś się znajdzie, jeśli Lewandowski będzie grał jak ostatnio. Zresztą parę bramek jeszcze strzeli, może o króla strzelców powalczy, w końcu nie ma w KKSie żadnego konkurenta na swoją pozycję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
OK, tylko napisz jeszcze jak to udowodnisz? Fakturę tutaj zeskanujesz czy paragon gościowi prześlesz?
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Życzę Ci aby Lewandowski odszedł za dużo więcej,bo to i o naszej lidze dobrze świadczyło, choć tak jak mówię,jestem przekonany,że nie jest on wyjątkowym kąskiem. Podobnie choćby jak Brożek,który nie wiadomo gdzie to miał już się kopać. To wszytko to są średni kopacze,na naszą ligową miarę. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Paweł w wieku 21 lat biegał gdzieś po Katowicach, potem jeszcze troche wody upłyneło zanim zaczął grać pierwsze skrzypce w Wiśle. Robert w tym wieku idzie na króla strzelców ligi, jest już ograny w pucharach i w reprezentacji. Do tego nie łamie sie tak często jak Brożek ostatnio. Jeśli więc za 3 mln poszedł ten Murawski nie tak dawno to taka sama kwota za Lewandowskiego (napastnika, ci zawsze są najdrożsi) nie będzie wielką niespodzianką. Jak juz kiedys pisałem - jest to jedyny moim zdaniem piłkarz w polskiej lidze, który może zostać sprzedany za takie pieniądze. Żaden Marcelo, żaden Brożek, żaden Stilic... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
dlatego powinien odejsc jak najwczesniej, by moc sie rozwijac, a nie stac w miejscu, bo w naszej lidze nic wiecej sie nie nauczy. Jedyne co to moze spuscic z tonu.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Lewandowski jak na nasze ligowe podwórko jest niesamowity, ale tutaj wystarczy w miarę dobrze przyjąć piłkę i wziąć na zamach obrońcę. W mediach kreowany jest na super gwiazdę, ale patrząc obiektywnie ten piłkarz nie ma w ogóle szybkości oraz dryblingu. W jaki sposób na zachodzie poradzi on sobie, będąc dobrze krytym? Zagraniczne kluby mogą znaleźć multum piłkarzy dostawiających nogę lub głowę w Afryce, Ameryce Płd., bądź na Bałkanach za 10 razy mniej niż życzy sobie Lech.
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
i tak najlepszy jest Urban
Cytat:
Urban nie wezmie murzyna bo probuje kiwac kombinowac, a nie tak jak U. chce - czyli grac prostą piłke. A napastnika ktory strzelił im jedyna bramke w sparingu rozlicza się z szybkości. Nie ze strzelania bramek. Polska myśl szkoleniowa MIAŻDZY ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Liga denna, owszem, ale równei denna był rok temu. Nie przeszkodziło to jednak wyłożeniu przez mocna rosyjską ekipe 3 mln za Murawskiego. Wiec się da i za tyle opchnąć Roberta, tylko to starałem się udowodnić. Gdzie trafi i co tam osiagnie - tego nie wiem... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ja słyszałem z kolei, że 2,5 mln... Tak samo JA mogę się założyć, że ten nowy Białorusin nie kosztował 300 tys Euro tylko co najmniej 2, a moze 3 razy tyle. Jako Poznaniak powinieneś wiedzieć o tym, że Twój klub uprawia propagandę sukcesu i manipuluje też takimi informacjami.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do meritum. 2,5 mln czy 3 - zmienia to coś ? Albo z Krivcem... Niech ten Krivec kosztuje i 1 mln euro - to w kontekście tego, że 2 razy więcej niektórzy krzycza za Jodłowca naprawde promocja... Ja im w te 300 tys nawet wierzę. Po pierwsze - BIałoruś to nie Polska, gdzie kopacz zarabia krocie za g***o nie grę. Po drugie, raczej wydaje mi się, że gdyby zapłacili za niego grubszą kasę to by trąbili o tym wszem i wobec - budując wizerunek klubu z aspiracjami, który nie szczędzi groszem na transfery. Ale to tylko gdybanie, nie na temat.
Ostatnio edytowane przez felipe : 29.01.2010 o godz. 16:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Tez jestem zdania, ze moze sie udac Leszkowi opchnac Lewandowskiego za te powiedzmy 2.5-3 mln euro, szczegolnie ze przy Smudzie chlopak ma raczej staly abonament na gre w reprze, mimo iz gole strzela wylacznie najwiekszym amatorom. Ale przy duzej ilosci spotkan, za ktoryms razem moze mu sie udac ukasic kogos powaznego w powaznym meczu i wowczas...wszystko bedzie zalezalo od tego gdzie ewentualnie trafi.
Grecja, Portugalia, Holandia - tam wg mnie mialby szanse zaistniec przy dobrych wiatrach, ale jesli jakims cudem udaloby mu sie trafic do Hiszpanii, Francji, Anglii czy Wloch, to juz teraz moge sie zalozyc, ze z jego umiejetnosciami bedzie to kariera blizniaczo przypominajaca dokonania innego internacjonala, Radka Matusiaka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
I nie 'dobry', tylko na pewno nie gorszy od ****eczek..
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 29.01.2010 o godz. 17:34.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Chyba nie rozumiesz co do Ciebie pisze. Inni napastnicy w 3 meczach nie strzelili zdanej bramki.
Czego oczekiwać po napastniku jak nie goli? No, to skoro sie rezygnuje z Chińczyka, bo strzelił raptem jedna, to... ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Urban wypowiadał sie ze Dong na treningach mija zawodnikow jak tyczki.
chodziło mi o to ze, teraz argumentem nie jest skutecznosc bo strzelił, a szybkosc. A myslalem ze napastnika sie rozlicza z bramek. Pewno jest to powod, dla ktorego Dong kontraktu nie podpisze. Tak samo jak ten drugi ;] ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Urban jest idiotą. Tego Mś z Ghany brałbym w ciemno.
Choć czy on akurat ma tyle lat ile w paszporcie to to jest dosyć wątpliwa sprawa. ![]() Ciekawe czy nie można by go do nas ściągnąć.... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Niech rozetną go na pół i policzą słoje.
Oczywiście nie jestem rasistą ![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
A tu Odra się zbroi na walkę o utrzymanie w ekstraklasie
http://www.90minut.pl/news/114/news1...Wodzislaw.html ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Na zamach nie potrafił wziąć ogórków z Singapuru nawet...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Widać tamci są lepsi niż nasi ligowi...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Trochę śmieszne jest to Wasze gdybanie z Lewandowskim, bo nie precyzujecie czasookresu. Wartość piłkarza to nie liczba przypisana raz na zawsze, tylko podlega ciągłym zmianom. Jeżeli mówimy o obecnym Robercie Lewandowskim, z jego obecnymi dokonaniami, to nikt nie da za niego trzech milionów euro. Powiem więcej, prawdopodobnie nikt nie da też dwóch milionów, ani nawet miliona. Przyczyna jest banalnie prosta- Lewandowski przestał istnieć w świadomości europejskich menadżerów. Tzn. na pewno jest obserwowany, jego wyniki śledzone, jego forma odnotowywana, ale nikt nie rozpatruje go jako potencjalny transfer dopóki nie zostanie zweryfikowany. Chłopak ma jakiśtam potencjał, bramki strzelać umie, ale w reprezentacji bodajże przez 10 czy 11 spotkań nie umiał tego udowodnić, wepchnął coś dopiero ogórkom z Singapuru czy innej Tajlandii- to nic nie znaczy. W pucharach odpadł szybko i grał słabo, szczególnie spartolił mecz rewanżowy z Brugge. Zaryzykuję stwierdzenie, że gdyby Lewandowski grał dobrze w dwumeczu z Brugge, to Lech miałby realne szanse na awans. Póki co dla zachodnich menadżerów Lewandowski to zawodnik jednego sezonu, a to za mało żeby wydostać się z burak ekstraklasy. I nie zmienią tego nawet tytuły króla strzelców, czy mistrzostwa polski, trzeba pokazać się na arenie międzynarodowej. Patrzcie ile czasu na transfer pracował Żurawski, a i tak poszedł do klubu mocno przeciętnego. Ile lat pracował na swoją markę Frankowski i gdzie poszedł( mówię oczywiście o drugim wyjeździe). Szymkowiak też był gwiazdą rodzimego futbolu, a jak przyszło co do czego to zgłosili się po niego Turcy i to nawet nie ci z najwyższej półki. Taki Dudka czy Murawski z ligi wydostali się za przyzwoite pieniądze, ale na swoje nazwisko też pracowali latami występów w pucharach i reprezentacji, solidnością i nie schodzeniem poniżej pewnego poziomu. Nawet Błaszczykowski nie był kwestią jednego sezonu, a on w pucharach mieszał kogo chciał i jak chciał, a bez niego gra ówczesnej Wisły by nie istniała. Wracjąc do głównego wątku- Lewandowski ma szansę odejść za duże pieniądze, ale najpierw musi potwierdzić swoją klasę bądź to w reprezentacji, bądź to w pucharach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|