|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Po drugie hala, a duże boisko to też inne obciążenie. Wszedł na parę minut na hali, sporo interwałów i przytkało chłopa. Nic dziwnego. No ale już zapewne "znaffcy" skreślili jego przydatność dla zespołu.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jak to sie mowi lepszy rydz niż nic, jesli chodzi o Punosevica to jestem na tak, z tego względu że jest wysoki i strzela z każdej pozycji,dosyc młody, nie wiem czy mozemy kogos lepszego o podobnych warunkach fizycznych zakontraktować. Środek pola u nas też kuleje (nie mamy zbyt wielu kreatywnych zawodnikow) więc każdy ofensywny (w typ wypadku Poljak) pewnie też sie przyda, ale mozna kogos innego znalezc. Defensywnych (Ba) nie potrzebujemy raczej. Chociaz jak pokazują mecze z Legią czy Lechem to utrzymanie piłki tez u nas kuleje. Mi tam sie ci trzej piłkarze "podobają", więc nie widze problemu, niech tylko spodobaja sie Skorży.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Okaże się, że za jednego trzeba zapłacić, drugi chce za wysoki kontrakt, a trzeciego nasi specje uznają za nieprzydatnego do zespołu. I tyle będzie
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ja także jestem za zakontraktowaniem tych 2 zawodników u nas. Wysoki napastnik może się przydać, a sparingi pokazały , że się chłopak sprawdził. Poljak to doświadczony gracz z dość dobrym CV , myśle , że można by go sprawdzić. Zapewne przeda nam się bo możliwe , że Łukasz i na wiosne u nas nie zagra. Jak na mnie nawet zawodnik robi wrwżenie. Obym się tylko nie mylił. Co do Issa Ba to także gracz z dobrą przeszłością ale czy ja wiem czy u nas się przyda. No niby asyste zaliczył ale to chyba nie to czego potrzebujemy. Ale nie mówie stanowczo, dziś także wiele się wyjasni co do tej 3 . Mam nadzieje , że Punosevic zagra
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Jeden problem jest taki że jak Amica go będzie chciała , to będzie go miała. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Co do środkowego ofensywnego pomocnika to widać że trener szuka następcy Jirsaka, kogoś kto na początku zapełniłby lukę po Gargule przez te pół roku a później wygryzł ze składu Jirsaka który oprócz dobrych stałych fragmentów nie przekonuje. I ktoś z dwójki Poljak -Ba podpisze pół roczny kontrakt chyba że jeszcze kogoś innego na tą pozycję mamy upatrzonego. Poljak stylem gry przypomina Jirsaka i wg mnie to podobna klasa tylko że Poljak może być mocniejszy psychicznie i nie da się stłamsić takiemu Małeckiemu czy Brożkowi co zatrzymało w rozwoju Jirsaka który jest za cichy i za bardzo zamknięty w sobie jak na naszą drużynę. Co do Ba jest to piłkarz grający statycznie -przynajmniej tak mi się wydaje , my bardziej w środku potrzebujemy kogoś kto będzie walczył, biegał i odwalał kawał dobrej roboty tak ja np. Iwański w Legii.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 26.01.2010 o godz. 13:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
fanfan Jirsak nie jest of. pomocnikiem to typowy środkowy pomocnik. I śmieszy mnie gadanie że 700tys daliśmy za niego. Jakoś nie kojarzę by na oficjalnej było że taka kwota właśnie była.
To tak samo jak z Marcelo niby a darmo a jednak sporą prowizję otrzymał jego menago i jak ze słynnymi 4mln euro za Janczyka... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A odnośnie Żurawia to bardzo bym się ucieszył jakby jeszcze do nas wrócił. A jak sam mówi w dzisiejszym '' Przeglądzie Sportowym '' to mógłby wrócić do nas albo do Lecha. Nawet w myśl przepadł mu pierwszy jego klub Warta. Jak sam mówi jego ojciec szczególnie by się ucieszył z takiego transferu. Atak Żurawski-Reiss to było by coś. Ale to raczej już przy końcu jego kariery. Wierze , że po Omonii prędzej wybrałby nas niż Amice. Ale jak na razie niestety taki transfer jest nie realny..
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Bo teraz myślą o przyszłości ale tylko w ten sposób żeby kupić młodego i taniego wypromować go i opchnąć za grubą kase. A powinni sprowadzać tych młodych i utalentowanych ale po to by budować młodą z dobrą drużynę i myśleć ile się zarobi jak awansujemy do LM a nie ile za nich dostaniemy ale wiadomo ze to jest takie skrajnie optymistyczne myślenie . |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Tra...258,1,721.html
Możliwe, że zakontraktujemy. http://futbolnet.pl/wiadomosci/wisla...towac-w-turcji Ciekawe o Nowaku. Wisła negocjowała jak on grał w Tajlandii. :o http://www.futbol.pl/artykul/74791.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Jesli Bełchatów doplaci 600 tys euro za transfer Nowaka to jestem za. Zawsze kasa w Wiśle się przyda. A jesli ktoś ze sztabu Wisły pomysli chocby przez chwile, że Nowaka warto wziąć za chocby 200tys euro, albo nawet za darmo, to chyba zmieniamy nazwę Wisła SSA Szpitalna Spółka Akcyjna |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lepiej poczekać pół roku i za darmo go.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
No Żuraw naj...ał tych bramek na Cyprze (choć może nie miał wpisanej gwarancji 20 goli w kontrakcie) ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A może Wilczek albo rada nadzorcza dowiedzieli się o programie dopłat z UE dla szpitalnictwa?!
Jeżeli nie, to pomysł transferu Nowaka jest delikatnie ujmując absurdalny. W obecnej sytuacji finansowej nawet zakontraktowanie go za darmo byłoby co najmniej dziwne. Gość, który pojechał na Tajki i doznał kontuzji paznokcia... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
A tak zastanawiałem się dlaczego na pół roku, ale przypomniałem sobie; Skorża mówił, że chce środkowego pomocnika rozgrywającego na pół roku, a potem wraca Guła więc po co nam on, oby nie był pokroju Jirsaka. Albo inaczej: może być, ale żeby się spełnił. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Całe 3 bramki (+1 z karnego) w 17 spotkaniach
![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Burdel znowu się w tym temacie robi więc jeszcze raz :
Przypomina więc: 1) Mamy trzy tematy odnośnie transferów: a) Polityka transferowa Wisły b) Rynek transferowy wg. Mediów c) Gdybym był bogaty – czyli transferowe s-f Zacznę od ostatniego: Jedynym ograniczeniem w tym temacie jest to że jak sama nazwa wskazuje nie jest to samo fiction ale też jest tu science – czyli ma mieć to coś wspólnego z rzeczywistością – więc nie piszcie że może by Messiego kupić bo dobrze ostatnio gra. W Rynku wg Mediów ma być krótka informacja czego dotyczy tekst (bez komentarzy) i link do tekstu Żuraw wraca do Wisły www.weszlo.com . Zamieszczamy tu info tylko odnośnie Wisły i Polityka Transferowa Wisły – tu komentujemy tylko fakty podane przez sprawdzalne źródło. Wszelkie post pt. z dobrze poinformowanego , wiarygodnego acz zupełnie anonimowego źródła będą usuwane( jeśli muuuuuuuuusisz się czymś takim podzielić to pisz o tym w Gdybym był bogaty). Wywalane będą też posty zawierające info z http://www.transfermarkt.de 2) Za nie przestrzeganie tego regulaminu najpierw leci post, recydywa - tydzień odpoczynku, powtórna recydywa - do końca okresu transferowego. I jescze jedna prośba jak wstawiacie jakieś link z nową informacją to przejrzyjcie forum bo bardzo często ktoś ten sam link wkleił juz jakeiś dwie godziny temu
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 26.01.2010 o godz. 15:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
Ale tak to realnie wygląda - jeżeli był dobry, to trzeba go było zakontraktować kiedy były pieniądze (ale do tego trzeba mieć fachowca w sztabie, a nie kumpla od kieliszka). Jeżeli był słaby, to po kiego do niego wracali? Chociaż to i tak bezprzedmiotowe, ponieważ zatrudniliśmy Juszczyka. QUED sandomingo napisał(a):
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.01.2010 o godz. 17:10.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jaka ta Nasza drużyna jest tragiczna. W ciągu 2 ostatnich lat zdobyła 2 Mistrzostwa Polski, grała w finale Pucharu Polski. Aktualnie prowadzi w tabeli Ekstraklasy z przewegą 5 punktów nad drugą Legią Warszawa, a 8 nad Lechem Poznań i Ruchem Chorzów odpowiednio 3 i 4 zespołem Ekstraklasy, ponadto dalej uczestniczy w rozgrywkach o Puchar Polski. Ale to nic lepszy jest i tak Lech Poznań, ze swoimi transferami: Handżić, Golik, Chrapek to przecież gwiazdy ligi; w lidze błyszczą lub błyszczeli Tito, Descarga, Ekwueme. Co ta Wisła zrobiła, że pozwoliła odejść Cebanu? Lepiej niech przesiedzi pół roku na ławie, płaćmy mu pensje (po co nam 50 000 $ z jego transferu. Ćwielong taki super napastnik noszony przez kibiców na rękach gdyż regularnie wpisuje się na liste strzelców...
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 26.01.2010 o godz. 20:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
jesli sie cos "ruszy" to mysle ze w lutym, co pokazywaly ostatnei okienka zimowe. Kupowac młodych
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Transfer tegp Punoszevaca na ta chwile wydaje sie byc najbardziej relany.
Na lepszych nas nie stac a kogos i to w wypadku gdy odszedl Cwielong miec musimy. Trzeba miec nadzieje ze to nie bedzie drugi Beto i choc statystkyki ma takie sobie ,mysle wobec tego ze juz nikogo testowac nie bedziemy trzbe bedzie go zakontraktowac. szkoda ze nasi scouci po raz kolejni wykazali sie komp;etna niekompetencja bo wiadomo bylo ze szukamy napastnika a na testy przyjechal raptem jeden i wlaciwie jestemy niejako na niego skazani. zresztą z nich tacy scouci jak ze mnie Ali Baba ,prowizorka pełna gęba i tak wyglada to zarzadnie tym klubem.Oczywiscie zaraz mozna zripostowac ze " na mamy pieniedzy" itd ale to nie oznancza ze nie mamy tez mózgownic po to zeby jakos radzic sobie w tych nie oszukujmy sie trudnych czasach dla naszego klubu.(mam tu na mysli sytuacje z bramkarzem ktora sprowazila sie do rangi groteski i wszyskiego co sie koarzy z kpiną i zenadą na raz.)
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 27.01.2010 o godz. 00:38.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja jestem za transferem Punoszevacaa a z Poljakiem jeszcze bym się wstrzymał
![]()
Henryk Reyman |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Powiedzcie mi jak to jest. Jaga ściąga króla strzelców ligi Białoruskiej, a My testujemy napadiora który w swojej całej zawodowej karierze nie strzelił tylu goli co on w jednym sezonie. Czy to przypadkiem nie powinno być na odwrót?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo wiesz on niepasuje do koncepcji Maćka
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie dziwi mnie, że Nowak może wybrać Wisłe. W końcu nasz klub, co pokazał wielokrotnie, jest najlepszym miejscem dla kontynuowania kariery przez piłkarzy o wątłym zdrowiu i konstrukcji - miejscem cichym, spokojnym, wręcz błogim, o ustalonej renomie w tym względzie.Nigdzie się tak nie wypoczywa na L4, jak przy Reymonta.
Ostatnio edytowane przez Markus : 27.01.2010 o godz. 10:47.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Boże chroń Królową
Jeżeli Wisła przy swojej obecnej sytuacji finansowej i ogólnej bryndzy transferowej zdecyduje się wydać więcej niż 3,10 zł na transfer Nowaka to będą jaja. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|